Új privát üzeneted érkezett!

Vajúdásnál nem, csak amikor már élesben indul a szülés adják rá az ember lányára a kórházit. Aztán a szobába ismét a sajátba van a visszamenetel.
vantal

Kira!
Elkerülte.
Szerintem F. szívesen látja, akkor is ha nem kismama. És bárki más is, ha őt nem találná.

Vantal!
Bizony hiányosak, mert így folytatódott" de ezt nem mindíg célszerű megvárni"
Ez a baj a sajtóval... (bocs, akinek nem inge..)
gyuri
Szeged

Tibicsoki!
Nekem pl. időm sem volt átöltözni Kép Meg volt a burokrepesztés, és olyan gyorsan jött babóka, hogy épp csak fel tudtam feküdni a szülőágyra. Szal saját hálóingben "nyomtam" végig.

Poci!
Én viszonylag hamar elkezdtem adni mindent, mert Bence korán abbahagyta a szopit, és négy foga pikk-pakk kinőtt. Kezdtük négy hósan az alma, őszibarack, banán. Majd krumpli-paradicsom.
Szal mi így csináltuk Kép

Kép Kép
fricky

Fricky, Vantal köszi!

Tehát jobban járok, ha vmi ócska régi hálóinget viszek magammal, biztos, ami biztos.
A Bajcsy kórházban(lakhelyem miatt odajárunk szüléselőkészítőre) állítólag rögtön kórházit adnak, csak vasárnapra el szokott fogyni........azért kérdeztem.

Kinek mi a véleménye a terhességi csíkok elleni krémekről?
Tökmindegy mivel kenem, vagy alkati dolog, hogy a bőröm mennyire bírja a tágulást?

KépKép
tibicsoki75

Doktor: oké, akkor én nem veszem magamra. De ha már itt tartunk, a nem egyértelmű dolgat, félreérthető módon tálaló riportalanyokról sokat tudnék mesélni Kép

Tibicsoki: anyajegy ügyben voltam egy igen komoly bőrgyógyász szaktekintélynél, akitől mellékesen megkérdeztem, hogy nem tudna-e valamit csinálni a terhességi csíkjaimra, van-e rájuk valóban hatékony készítmény. Azt mondta, hogy nincsen. Ha gyenge a kötőszövete valakinek, akkor ki fog jönni, eltüntetni pedig nem lehet. Elhalványodik idővel, kenéstől függetlenül.
Valakitől hallottam viszont olyasmit, hogy plasztikai sebésszel csináltatta meg - kérdés, hogy megéri-e valakinek emiatt kés alá feküdni? Ezt mindenki maga mérdlegelje.
vantal

Szia Tibicsoki!
Én hiába kenegettem a hasam, tök csikos lett a bőröm (mondjuk jó nagy pocakom is volt!)Mostmár nem görcsölök vele sokat, igy a 3. babánál. Elmúlni nem fog, viszont majd elhalványodik.
Plasztikai sebészhez semmiképp nem mennék ilyennel.
judy68

Doktor Úr!

Köszönöm a válaszát! (akkor izzadok tovább)Kép

Tibicsoki

Baromi nagy pocakom volt és csak a szokásos testápolóval kentem, de már csak akkor, mikor nagyon viszketett a nyúlástól. Egy darab csíkom sincs. Szerintem ez teljesen alkati dolog. (mint a szarkalábak és a szemránckrém esete)

üdv. Marq

marq
Kép
Kép
marqueza

Tibicsoki!

Én előtte nem kentem, utána meg jól csíkos maradt a hátsó felemKép
Nem tudom, mit lett volna, ha kenem, de szülés után elkezdtem használni a Milupa krémet kb. 1000 Ft a drogériákban és nagyon klassz feszes lett tőle a cicim és a hasamKép a Popsimra a Vichy krémjét (kb. 5e Ft) kentem és az is sokat segített, meg nem szüntette, de nagyon sokat javult. Ez alkati kérdés, de krémekkel azért lehet rajta valamit javítani...

Üdv: Dóri
Vendég

Pocak!

Én Áginak 4 hós korától adok banánt, őszibarackot és Humana tejpépet. Habár a gyerekorvos azt mondta, hogy várjunk még 1 hónapot, de Ági már nem lakik jól a tápszertől, állandóan enne (kb. 2 óránként 200 ml-et!) Õ a nagy melegre hivatkozott, hogy ilyenkor sok a vírus,baci stb... mivel hidegebbre fordult így adok nekiKép
Répát lehet neki adni, de a krumplival még várni kell, nagyon kis korban nem tudják megemészteni.
Én abból indultam ki, hogy minket már 3 hós korunktól etettek és mégis itt vagyunkKép Sőt a hugom 1/3 tehéntej 2/3 forralt vizen nőtt felKép

Szóval rád van bízva, olvass utána és ahogy gondolod, ahány gyermekorvos annyi féle vélemény...
Vendég

Marq!
Nem igazán azt javasoltam, hogy izzadj tovább, hanem esetleg fordulj endokrinologushoz (?)
gyuri
Szeged

Doktor Úr!

Köszi, a mondat másik fele csak vicc akart lenniKép Még kivárom a második gyereket, aztán majd meglátom...
Marq

marq
Kép
Kép
marqueza

Doktor Úr!

A Hol jó szülni című kiadványban azt nyilatkozta, hogy lesz kád a dél pestiben is. Ez kb. mikorra várható illetve az, hogy NIC I-es kategóriás lesz a koraszülött ellátás?
A kiadványban az szerepel, hogy két éven belül, de mikortól?

Vendég

Doktor Úr!

Perinatális Intenzív Centrum (PIC)??? Ez várható valamikor???
Amennyiben nem, és ilyen ellátásra szoruló baba születik, milyen lehetőségek vannak????

Előre is köszönöm a választ!

Ági
aszemenyei

Sziasztok!

Voltam ma CTG-n. Volt pár fájásom, de ennyi. A doki is megvizsgált, egy picit nyitva vagyok. C:2000. Ez asszem ezt jelenti. Csütörtökön kell újra mennem, akkor lesz uh is.
Jaj, lányok, én sose szülök meg. Mára vagyok kiírva, de a doki szerint még nem szülünk.Kép
Pedig már annyira várom. Most már kezdek kicsit nyügös lenni, annyira túl szeretnék lenni rajta. De ugye a babó dönti el, mikor akar kibújni.Kép

Juc
40+0

jucus1

Jucus!

Ha ez a fránya hidegfront nem volt neki elég, akkor talán péntekre mondanak egyet, hátha attól beindulKép
Én amúgy egy picit irigyellek, nekem korábban jött és hát nem tudtam rá úgy igazándiból felkészülni és a szülés is gyors volt, na ezt nem bánomKép

Mit mondott a dokid mi lesz, ha mégsem szeretne kibújni? Meddig várnak, indítanak vagy inkább befektetnek?

Dóri
Vendég

Dóri!

Gergő baba úgylátszik nem érzi a frontokat, már volt egy pár, de őt nem érdekli. Sztem belémbetonozták.Kép

Igazából nem mondott semmit a doki. Csütörtökön az uh-n kiderül, hogy milyen az áramlás és a méhlepény állapota. Ha minden rendben, akkor sztem várunk. Végülis 1-2 nap ide vagy oda, már mind1. Csak én vagyok már türelmetlen.Kép

Jucus

jucus1

Köszönöm mindenkinek a válaszát, eddig /32.hét/nincsenek csíkok, de én egyre éhesebb vagyok így a vége felé, úgyhogy nincs kizárva egy kis hirtelen súlygyarapodás......pláne a cukrász férjem mellett....

KépKép
tibicsoki75

Dori79!
a kád megvan, csak a beszereléssel van baj a vizeblokk nem "illeszkedik", küzdök érte.

Ági!
PICre 3 éve van igéretem, jelenleg az a helyzet, hogy a koraszülött osztályunk ugyan jól fel van szerelve, néhány óráig bármely újszülöttet el tud látni, de akinek tartós légzésterápia kell, azt áthelyezik PIC-be, ezért, ha várhatóan ilyen gyerek születik, ez kb 32 hét előtt van, akkor már mamával együtt. Általában a Szabolcsba.
gyuri
Szeged

Főorvos Úr!

Köszönöm! Remélem nem kell még további három évet várni!!

Ági
aszemenyei

Doktor Úr!
Kép

Jól tudom, hogy a 27-32. hét között született babák legjobb helye a PIC? Milyen túlélési esélyük van PIC-kel, illetve anélkül?

Köszönöm, Ági
aszemenyei

Tibicsoki: nem akarlak riogatni, de nekem a szülés előtt egy héttel jöttek ki a csíkjaim, méghozzá egyből elég rendesen a fenekemen, a combjaimon, és oldalt a hasamon Kép És most, több mint fél évvel a szülés után is elég rondák, bár már valamennyire halványodtak - de azért most nyáron nem volt/lesz bikini Kép
vantal

Ági!
PIC nélkül szinte semmi.PIC ben a 28 hét alattiaknak, persze a korral összefüggésben 10-80%. Sajnos a túlélés nem azt jelenti, hogy egészséges is.
28-32: 80-95% Ezek nagyrésze viszont már egészséges is lesz.
Az igazság az, hogy nem lenne szabad olyan szülészeti osztálynak működni, ahol nincs koraszülött ellátási lehetőség, mert az első néhány perc jelentősége a legnagyobb. Márpedig a hazai szülészetek 80%-ban nincs koraszülött ellátás! Ezt áthidalják úgy, hogy a koraszülő mamákat gyorsan átküldik oda, ahol lesz ellátás, ha ez nem megy van egy mozgó koraszülött ellátó rendszer (Cserny), de sajnos a kis koraszülöttek mintegy 25%-a olyan helyen születik, ahol nincs elsődleges koraszülött ellátás, vagy csak bizonyos idővel a magzat megszületése után.
gyuri
Szeged

Vantal!

Nem riogatsz,inkább jobb felkészülni ezekre.Végülis ezerszer fontosabb a baba egészsége, holmi csíkoknál.

KépKép
tibicsoki75

Lányok!

Bocs, hogy megint off-olom a topic-ot, de részben kapcsolódik ahhoz, amit a Doktor Úr írt!
Augusztus hónapban az Adományvonal (1788)felhívásával a Peter Cerny Alapítványt lehet támogatni, egy új szállító-inkubátorra gyűjtenek.
Vendég

Dóri! Ezzel nem hinném, hogy offolsz, én egyből hívtam is őket Kép
vantal

helyes lányok ez igen hasznos adomány!
Én is köszönöm.
gyuri
Szeged

Sziasztok!
Kicsit kimaradtam, mert egy kellemetlen gennyes mellgyulladásom volt, amit rögtön másnap egy tejcsatorna elzáródás követett. De úgy néz ki túl vagyunk a nehezén, legalábbis remélem! (nem akarom elkiabálni)A tej talán megmarad, bár kicsit apadt, de remélem visszaáll. Itt ragadom meg az alkalmat, hogy megköszönjem Csákány doktor segítségét, szabi ide vagy odaKép De a kórházba is... szóval le a kalappalKép

Tibicsoki!
Nekem nem lett csíkom, szerintem a hízást is lehet kontrolálni, én hízékony típus vagyok, de a terhesség alatt 8,5 kg-ot szedtem fel, igaz a cukor diéta miatt, nehéz volt betartani, de megérte. Az biztos, hogy egy cukrász férj nehezíti a dolgotKépDe könnyebben viseled majd az utolsó heteket, ha nem hízol sokat.

Dóri!
Köszi ám a válaszodat! Könnyen megszokta Ági az ízeket?

Jucus1!
Csak nem meg van a baba?
picipocak19

Pocak!

Az elején mindig fanyalog, aztán úgy eszik, mint egy kis zabagépKép
mindig többet enne, de nem adok neki még túl sokat, max. egy fél üveggel, tejpépből, már kapott egész adagot és nem volt gond. A gyümölcsökkel azért még vigyázok.
Vendég

Pocak!

Jobbulást! Illetve ha már jól vagy maradjon is így!
Hogy voltál vele kórházban,csak ambulánsan, vagy be is fektettek?
Vendég

Köszi Dóri!
Csak ambulánsan szerencsére. Anyukám itthon vigyázott Fruzsira. Most küzdök a tejért, de úgy néz ki már nem jön vissza a régi mennyiség. Hiába etettem 2 óránként (éjszaka is)nem termelődött aktívabban. Most mérem mennyiket eszik, de két napja alig éri el a 700g-ot a napi adag. Sajnos hozzátáplálás lesz a vége, mert annyira kevés a tej, hogy estére üvölt a baba. Így sajnos már nem lesz elég az, hogy bevezetem a gyümölcsleveket, mert a 2-3-4 kanálka almalével nincs kisegítve. Pedig ez volt a tervem. Ági jól bírja a tápszert? Emésztés kaki stb. téren?
picipocak19

Picipocak: előző héten nekem is volt egy jó kis mellgyulladásom, lázzal, meg tejcsatorna záródással. Három nap alatt túl voltam rajta úgy, hogy éjjel-nappal szoptattam, pihentem, és nem is csináltam semmi mást. Visszajött a tejem.

A terhesség alatti hízás nem ilyen egyszerű. Én az utolsó pár hétben híztam a legtöbbet úgy, hogy tök ugyanannyit ettem, mint előtte, és még akkor is gyakran hánytam. Mindenbizonnyal hormonális volt, mert kicsivel sem ettem többet, vagy mozogtam kevesebbet. Én két féle variációt hallottam az utolsó hetekre: vagy egy grammot nem hízik már valaki, vagy a többszörösét, mint korábban, mondhatni még a levegőtől is.
Másrészt meg a has akkor is nő, ha nem hízol, így nem tudod elkerülni a bőrtágulást - maximum, ha nem esel teherbe Kép
Azért ezt nem lehet úgy lesarkítani, hogy valakinek azért lesznek csíkjai, mert zabál, úgyhogy meg is érdemli. Nem mindenkinek tágul jól a bőre, ez adottság.
vantal

pocak!

Semmi gond nincs és ne legyen lelkiismeret furdalásod a dolog miatt. Nem tehetsz róla! És az a kismama is ember akinek a babája részben vagy egészben tápszeren élKép

Szinte olyan, mintha anyatej lenne, azért persze nem az...
Annyi, hogy talán keményebb a széklete, szorukást okozhat, de ha HA-s (hypoallegén) tápot iratsz fel a dokival, akkor ez sem lesz gond. Azt könnyebb megemészteni.

A hízásról annyit, hogy én 24 kg-t szedtem fel, de ahogy jött, majdnem úgy mentKép
51 kg kiindulási súlynál ez igen horrorosztikusan hangzikKép
Na jó most 58 kg vagyok. De ezt szeretném tartani. Szülés után 64 voltam sokáig, úgy kb. két hónapig, aztán még 6 kg eltűnt rólamKép
Akinek kell kölcsönadom a lépcsőfordulókat, meg az időpontokat a fogorvosomnál.Kép A kettő együtt csodát tesz.
Vendég

Pocak!

Én már túlvagyok a "megengedett" vagy "ajánlott" 9-12 kg-n.
Még van hátra 7 hét, most kb. 14 kg-nál tartok, de én eszem is, bár már egyre kevesebbet tudok.
Az biztos, hogy mostanában kezdtek rakódni rám jobban a kilók.
Esküszöm, ha a védőnök nem riogatnák az embert állandóan a súlyával, tuti nem foglalkoztatna, de már az ellenőrzés előtt 1 héttel idegbajos vagyok, hogy megint mit fogok kapniKép

KépKép
tibicsoki75

Jucus!
Csak nem babázol már????

Tibicsoki!
Én 18 kg-ot híztam, 5 híjján már le is ment. Szóval ne hagyd magad riogatni. Leszel még te is szép lányos alakú Kép

Kép Kép
fricky

Sziasztok,

Szerintem ez a hízás-fogyás alapvetően alkati dolog. Én 14 kg-ot híztam terhesség alatt, további 4 kg-ot szoptatás alatt. Szülés után lement kb. 8 kg. Amíg szoptattam nem tudtam fogyózni, mert rögtön apadni kezdett a tej. Egy hónapja hagytam abba a szoptatást, azóta odafigyelek az evésre, ill. minden nap mozgok itthon egy kicsit, és 4 kg már lement. Remélem, a többiek is követik:-)
Sok ismerősöm nem csinált semmit, csak azt vette észre, hogy visszafogyott a terhesség előtti súlyára.

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

Sziasztok!

Szed valaki homeopatias bogyot tejcsire? Erdemes, hogyan kell szedni? En ma megyek erte.

Tul vagyok egy mandulagyuszin (38,9 lazon) Hala Istennek gyerkoc nem kapta el. Pecsett megjott piroska. Iszonyatosan megvolt egy hetig. kb mint szules utan Kép Szoval egy hetig Pecsett voltunk, haza jottunk, es kiderult pici fiam egy het alatt (pont mig megvolt) 5dekat, igen jol olvastatok 5dekat hizott. Total kiborultam. Persze rogton jottek a tapszerrel, hogy majd azt kell adni a gyereknek, de en nem akarom. A dokineni ma jon (o allitolag tapszer ellenes) oltasra. Ma vagyunk 2honaposak. Irtora felek.
Szoval 3napon at mertem az Atti mennyiket eszik. 20g, 40g evett, aztan egyre emelkedett. Neha van, hogy most is ennyit eszik, de inkabb a 80-90g a jellemzo. Ezt 3orankent, ejszaka is Kép
Szoval a tejem is elkezdett apadni, mivel ilyen keveseket eszik. Vettem Fitolac teat, a masik szopis teat is, mellszivozom, es gondoltam a homeot is megprobalom. Kerlek szoritsatok. Mi lesz kesobb, ha mar 2honaposan ennyit kuzdok a tejert. Nem akarok tapszert adni. Meddig kene kihuzni, hogy tapszert ne kapjon. A sogornom par honaposan mar fozelekeket adott a gyerekeinek. Ez hany honapos kortol normalis?
Ti milyen merleggel mertek? Mi Tefal Prelud-del, de szerintem nem jol mer. Volt, hogy szopi utan ugyan annyit mutatott, mint elotte. Itattam felolvasztott 40ml tejet a picurral, mertem utana es a gep csak 10g szamolt fel Kép

Bocs, hogy hosszu voltam, de muszaj volt leirnom ezeket. Meg nagyon gyenge vagyok, a torkom meg mindig faj.
puszi mindenkinek. Majd megprobalok visszaolvasni.

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Ezvicc,

Nekünk is olyan mérlegünk van. Általában meg voltam vele elégedve, bár Danca mocorgásait nehezen tolerálta. Elvileg átlagol. Én szedtem Urthica Urens homeo bogyót. Nekem bevált, az elején nekem is elég zűrös volt a szoptatás. CH5 higításút kell szedni, a tejelválasztás serkentésére 2x5 bogyót. Arra figyelj, hogy a bogyók előt és után fél óráig ne egyél-igyál semmit. Egyébként igyál sokat, nekem az is segített.
Majd meglátod mit mond a doki néni, de attól se ess kétségbe, ha el kell kezdeni a hozzátáplálást. Persze, hogy sokkal jobb az anyatej, de a tápszer sem olyan szörnyeteg, amilyennek mostanában beálltják. Te mindent megteszel a siker érdekében, magadat semmiképpen ne hibáztasd! Tudom, hogy milyen rossz érzés, én is ugyan ezt éreztem, amikor úgy nézett ki, hogy elfogy a tej.
A főzelékkel szerinem még mindenképpen várj egy pár hónapot, még nagyon pici hozzá.
Fel a fejjel, szorítok!

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

Ezvicc!
Csakis Karpijuditot tudom ismételni: a főzelékkel még várj, és nem dől össze a világ, ha hozzá kell táplálnod.
Én Bencét mondhatom azt, hogy az eleje óta hozzátápláltam tápszerrel, soha nem volt hú de sok tejem. Három hós korig szopizott, napi ötször, utánna mindig tápszer. Aztán mikor kinőttek a fogacskák, jöttek a gyümik. Főzeléket, csak olyan négy és fél hónapos korától adok neki. Most már viszont mindent eszik, de a tápszer még mindig megvan. Reggelire, vacsira. És Bencus nagyon szépen fejlődik, eleven, és egyáltalán nem kövér.
Szóval fel a fejjel, te mindent megtettél, dehát nem vagyunk egyformák ebben sem Kép Attinak ettől semmi baja nem lesz.
Ha mégis tápszer a vége, akkor csakis HA tápszert engedj feliratni.
Kitartás: Eszti

Kép Kép
fricky

koszi lanyok! En tenyleg ugy erzem mindent megteszek tejcsi ugyeben.
Mi az a HA tapszer?
Az oltashoz van valami tippetek, mire vigyazzak, mit tegyek? A sogornom mondta, hogy egy oraval az oltas utan o beadott lazcsillapitott az orvos utasitasara. Szerintem en is be fogok adni majd
Majd jovok me, most ebredt a draga

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Ezvicc!
A HA a tápszereknél a hipoallergént jelenti. Könnyebb emészteni, legjobban hasonlít az anyatejhez mind összetételében, mind állagában.
Én oltás után mindig adtam fél Germicid kúpot, megelőzés céljából. Aztán este, ha bedagadt a helye, akkor borogatást. Ennek köszönhetően Bence soha nem lázasodott be oltás után. A Germicid még arra is jó, hogy van benne egy minimális nyugtató is, ettől szépen megnyugszik, és elalszik. Mire felébred, mintha misem történt volna. Lehet, hogy egyébként sem lázasodott volna be, nekem doki bácsi javasolta, hogy jobb a megelőzés...

Kép Kép
fricky

Fricky!
ugye hosszaba kell a kupot elvagni?
Amikor magas lazam volt a doki neni azt mondta, ha a gyereknek is felmegy a 6kg miatt egeszet adjak. Nagyon felek, meg sosem voltam ilyen helyzetbe. Inkabb nekem fajna, mint neki. Furdetni ne furdessek ma ugye?
koszi a tapszeres magyarazatot.
most megint visszaaludt egy kis szopi utan Kép igy en is alszom egy keveset.

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

meg annyit, hogy nalunk nem Germicid kup van, hanem Suppositorium Aminophenazoni van. Remelem ez is jo lesz Kép

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Szia Ezvicc.

Az Aminophenazoni kúp ugyanolyan jó.Nekünk olyan 4 hónapos korig irta azt a doktornéni,utána a Germicidet.Én mindig ugyanúgy megfürdetten őket este mint máskor.Ilyenkor legalább a lázát is meg tudtam nézni,hogy van-e.
Más.Az első fiamat kb.egy hétig szoptattam(egyfolytában sírt evések között.).Mindent kipróbáltam,tea,homeó,sör,pihi,ittam eleget mégsem volt elég tejem.Azt mondta a doktornéni,hogy alkati dolog.Fájó szivvel,de kénytelen voltam neki tápszert adni.Enni kellett neki valamit.Már 5 éves,nem beteges,és egyáltalán nem hízott meg.
A második fiammal ugyanezt végigcsináltam.Õ is már másfél éves.
Nem olyan szörnyűek már ezek a tápszerek mint régen voltak,és ha te tudod,hogy mindent megtettél azért,hogy szoptathasd Attit,akkor nincs mt szégyelned.
Bocsi,kicsit hosszúra sikeredett.Sziasztok.

Ági.
kreisch_Ágnes

Ezvicc!
Igen, 6 kg felett már egy egész kell. A te kúpod ugyanolyan jó, mint a Germicid.
És én is fürdettem este ugyanúgy. Nem lesz semmi baj, legalább érzi azt is, hogy semmi nem történt, minden olyan, mint szokott Kép

Tudom hülye mondás, de mások is felnőttek már tápszeren, és semmi bajuk nem lett Kép (én is pl. csak három hós korig kaptam anyatejet - anyukám nem tudott szoptatni, mert toxémiás volt - aztán tápszert)

Kép Kép
fricky

Ezvicc!

Nekünk is ilyen mérlegünk van és össze vissza mér....
Nálunk is volt olyan, hogy szopi után könnyebb volt mit előtte!
Ha előtte szépen hízott akkor nem gond!
Ágival is volt oylan, hogy egy kicsit kevesebbet gyarapodott, aztán meg jól behozta a lemaradástKép
Mennyi most Ati súllya?
Dokinéni mit mondott?

Vendég

Szia Ezvicc!

A két hós oltás még egyáltalán nem vészes, ne aggódj, az a legtöbb babát nem viseli meg (a három hós se olyan félelmetes, a többiről meg még nem tudok nyilatkozniKép )
tápszer: csatlakoznék az előttem szólókhoz. Milliók nőnek fel tápszeren, szerencsére nem ezen dőlnek el a dolgok. A barátainknak két pici fia van, 3 és 1 évesek. A nagyobbik teljesen tápszeres volt, a pici még most is szopik. Mégis a kicsi az, aki minden nyavalyát elkap. Ezt csak azért írom, hogy ne ess kétségbe!Kép Ja, és nem jó a babának, ha anya a tejcsi miatt feszült!

marq
Kép
Kép
marqueza

Sziasztok!

Csatlakozom Marquezahoz! Tapasztalatból! A mellgyulladás óta küzdök a tejért, 2-3 óránként szoptattam 5 napig, hogy továbbra is 100% anyatejen éljen Fruzsi, ittam a Laktoherbet napi 5 csészével, pihentem egyfolytában, mégsem lett meg az a mennyiség, ami Fruzsinak kellett, éhes volt, ráadásul ideges is lettem az utolsó 2 nap, mert nem mindegy azért, hogy sírva alszik el a babád, mert nem lakott jól. Utolsó este már én is sírtam, akkor eldöntöttem, hogy ez hülyeség, másnap kapott egy evésre tápszert a többi anyatej, azóta majd kicsattan a nevetéstől, mindketten újra vidámak vagyunk. Most adom neki a tápszert amikor nincs elég tejcsi, egyelőre elég napi 1 pótlás, aztán majd meglátjuk. Tudom, hogy a legjobb a babának az anyatej, de ha egyszer nincs elég nem lehet a baba kárára erőltetni!!! Én már nem vagyok elkeseredve, Fruzsi 4 hónapos idáig csak anyatejet kapott, most is majd amíg lesz, aztán már jöhetnek a finomságok lassanKép

Ezvicc!
Szerintem se aggódj a 2 hónapos oltást Fruzsi meg se érezte, a 3 hónapost szintén nem.
Nekünk is Tefal P. mérlegünk van, eddig még jó volt, nincs panasz, igaz a mocorgást le kell állítani legalább 2-3 másodpercre, hogy pontos adatot kapjunk, ez néha nem nagyon megyKép
A tejcsi miatt se aggodj! Idáig én is baromi görcsösen ragaszkodtam a csak tejcsihez, de hidd el nyugodtabb leszel, ha hozzápótolsz, nem idegeskedsz, közben iszod a teát, lehet, hogy jobban lesz tejed, ha meg nem, adsz amennyit csak tudsz. Az is szuper, hogy 2 hónapig adtad, pedig mennyit idegeskedtél idáig is... Szóval fel a fejjel, mert a baba nagyon megérzi, ha idegeskedsz!
Pocak
picipocak19

Lányok!

Ivott valaki málnalevél teát a szülés előtt? Ha igen, tényleg használt?

Dóri!

Nálatok, hogy volt az orvos értesítése, mikor beindult a szülés? Te hívtad, vagy a kórházból csörögtek rá?
Nemsokára megyünk, akkor majd megbeszélem vele, csak kívácsi vagyok mire számíthatok. Nem nagyon merek majd hajnaban rácsörögni ha esetleg arra kerül sor...

Köszi, Tibicsoki

KépKép
tibicsoki75

Sziasztok!

Hat doki nenivel felreertettuk egymast. Ma jon. Nagyon megnyugtattatok, igy mar annyira nem is aggodom.

Tej:
engem igazabol a kornyezetem huzott fel, hogy azert nem lesz tejem, mert nem fejek, es akkor majd tapszeres lesz. Bar ne lennenek ilyenek az emberek.
Eldontottem, hogy nem gorcsolok ezen tobbet. Megvettem ma a homeopatas bogyot, iszom a Fitolacot, Laktoherbet napi 2-2l, dinnyet eszem, neha alkoholmentes sort iszom, fejek. Nem tudom mit tudnek meg tenni, de szerintem mar mast nem. Aztan lesz, ahogy lesz.

Szerintetek 2honaposan 5910g jo? Nalatok mekkorak voltak a babak? Ja, es kb 62cm

Pocak!
Megprobaltad ketszer egymas utan visszatenni? Mindig annyit mutatott? En akkor dobbentem ra, hogy tenyleg baj van vele, amikor 40ml megivott uvegbol es a gep szerint 10g volt, de ezt mar irtam fentebb.

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Ezvicc!

Fruzsi 3400g-al született és 2 hónaposan volt 5430g. Szerintem nincs min aggódnod a súlyával kapcsolatban, de ha meg akarsz győzödni menj a babaszoba.hu-ra és a kalkulátoroknál nézd meg a súlygörbéjét a saját adataitokkalKép
Lehet, hogy tényleg nem jó a mérlegetek, mert ha megeszik 40-et annál a mérlegen se lehet kevesebb!
picipocak19

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?