Sziasztok!
Tegnap nem jutottam a géphez, ezért ma olvastam vissza.
Babus!
Mielőbbi gyógyulást kívánok mindannyiótoknak!
Adri!
Olyan édi az a képeslapos honlap, tényleg jókedvre derített egy kicsit, mert hát elég nehéz napom volt!
Tegnap babázni voltunk uncsitesóméknál, akiknek kb. most 6 hetes a kislányuk. Fürösztésen voltunk, illetve meglestem a szoptatás rejtelmeit, etetés, pelenkázás csínját-bínját. Jó volt résztvenni benne. És hát irigylem is őket a sok türelemért, ami van ahhoz a sok dologhoz, ami egy kicsi babához kell. Persze megéri, és bele lehet jönni a sok tennivalóba, és annak megtanulásába, hogy egy ilyen picivel hogy kell egész nap törődni.
Seszi!
Mi is tegnap néztük meg az 'Élet a méhen belül-t', érdekes, nem? Az is, hogy egy napon, és a film is nagyon érdekes.
Lányok!
Ha nem gond, leírnék egy történetet, ami velem és párommal esett meg, de off-topic. Azért írom le, hogy kiírjam magamból. Remélem, nem baj.
Szóval, párom keresztapjáéktól vettünk egy autót, egy 8 éves Tavriát, orosz autó, lehet, még nem is hallottatok róla, azelőtt én sem. A keresztapja ért egy kicsit a szereléshez, azt mondta, nekik nem kell, havi részletre oda is adják 200 ezerért, nagyon megörültünk, hisz ennyi még belefért ugye majdani lakásrészlet-törlesztésünk mellé, meg hát, hogy haviba törleszthetjük.Azt is mondta, nem lesz ezzel semmi baj, 2 évig sem, és ha lesz is vigyük hozzá. Írtunk egy használatbavételit és adásvételit, sajna 1 példányban csak-butaság volt, tudom, és dátum nélkül aláírtuk, dátum akkor, ha majd kifizetjük, persze nevünkre még nem lett írva. A gondok akkor kezdődtek, mikor fél év után jöttek elő a hibák, nem részletezem, kb.30 ezret költöttünk eddig rá, és 65 ezret törlesztettünk. Miután kiderült, hogy a zöldkártyát sem lehet rá megcsináltatni, mert katalizátor kéne, szerintünk már eddig is feketén volt meg a zöldkártyája, amiről nem tudtunk, tehát katalizátor is 10-20 ezer között, azt gondoltuk, visszaadjuk az autót, hisz őket nem károsítanánk, mert a használatot kifizettük, sőt új lett az elektronikája, Renault váltót kapott, és ha nekik nem kell még mindig levetethetik a rendszámot és biztosítást se kell rá fizetni. A műszakija különben febr.-ban fog lejárni, de a szerelő előre mondta, sokat kell még rákölteni, hogy ez az autó jó legyen.
Mikor elmondtuk, hogy visszaakarjuk adni, fel voltak háborodva, a tulajdonos, a keresztapja akkor ott sem volt, na de summa summárum, hallani sem akarnak erről, kérik a maradék pénzt, autó nem kell nekik, a kötelezőt már nem fizettük, mert nem is megyünk vele zöldkártya hiányában, lemondani nem járulnak hozzá, roncstelepre nem adhatjuk be, úgyhogy áll a családi bál.
Én egyszerűen azt nem tudom felfogni, hogy egy családon belül miért nem lehet egy ilyet rendesen megbeszélni, mert a keresztapja egyszerűen fafejű nem lehet vele beszélni sem jóformán. Voltunk ismerős ügyvédnél, nem mintha pert akarnánk, Isten mentsen, sőt a családi béke miatt ezt akarnánk elkerülni, csak azért mentünk oda el, hogy lássuk, mi van, ha ő lép ilyesmit, ha nem fizetünk (már célozgatott). Hisz 2 hónapja nem adtunk a kocsiba sem éppen az előbbiek miatt. Az ügyvéd szerint ő nem követelhet semmit, hosszú lenne leírni, de az volt a véleménye, ez nem jogi ügy, hanem családi, és vagy családi béke, ami azt jelenti, kifizetjük, úgymond hülyére véve magunkat, vagy nem fizetünk, visszavisszük 2 tanu jelenlétében, és akkor családi béke végleg elveszik. Bár, ezek után úgysem hiszem, hogy jobb lehet az egész.
Még annyit, hogy a párom van a legsz..abb helyzetben, (bocsi), mert az ő rokonai, és békét szeretett volna, de tényleg nehéz döntenünk. Én szívem szerint nem fizetnék bele egy fillért sem főleg azok után, hogy úgy néz ki, nem voltak velünk teljesen tisztességesek.Tudom, mi meg túl naívak voltunk, és jobban bíztunk bennük, hisz, gondoltam, családban vagyunk. Tanulópénz megvan.
De tényleg, ennyi jóindulat nincs az emberben, saját rokonaiban?
Köszi, hogy meghallgattatok!Nem akartam senkit zavarni ezzel.
Pozitívan kell gondolkodni, tudom, megpróbálom. Babásoknak és mindenkinek pozitív energiákat küldök!
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Jó éjt! Bogi