Új privát üzeneted érkezett!

Uran!
Nagy nagy gratula a kicsi lányhoz, sok tejcsit neki.

Lyndi21!

Én anno úgy voltam vele, hogy alapból nem szeretném de ha odajutok majd eldöntöm. Hát nekem úgy alakult, hogy nem volt sajnos döntés kérdése a csaszi miatt. Szerintem olvass róla sokat kérdezz a dokitól is. Aztán majd ott és akkor eldöntöd, hogy mennyire fáj vagy nem fáj. Ha kéred akkor sem leszel "rosszabb" anya ettől. Ezt szerintem magadban le kell tisztázni. Mert a mai "divatirányzat" azt súlykolja belénk, hogy minden legyen természetes. De mint minden a mai világban sokmindennel szerintem ezzel is elszaladt a ló egy kicsit. Szinte bűntudatot kellene érezni ha az ember eltér az irányvonalaktól. Szerintem az a lényeg, hogy neked és a babának is jó és szép élmény legyen a szülés. Na bocsi kicsit megszaladt a kezem csak azért írtam ennyit mert anno bennem is rengeteg érzés kavargott az edával kapcsolatban.

Ildi

Kép
vildi
 
 


Sziasztok!

Vacak!

Írtad, hogy te nem kértél EDA-t, mert tudtad, hogy könnyű lesz a szülésed.
Ezt kicsit részleteznéd?

Köszi
Katas az értetlen Kép
katas
 
 


Szia Vacak!

Igen aktuális, mert most még nyaralunk, de ősszel el kell, hogy menjek orvoshoz.

Köszi a mailt, várom:-)

Juca

tjuca
 
 

 
 

Sziasztok lányok,

nagyon köszi mindenkinek az infokat és hozzászólásokat a betapintásos élményekkel kapcsolatban, remélem többen - mint én is - megnyugodva dőltek hátra a székben. Most így visszagondolva lehet, hogy az első szülésnél is részem volt ebben a dologban, ( MÁV kórház ) csak nem igazán emlékszem rá....

Lányok, friss pocakosok !! Tud valaki valamit a kórházban tartott szülésfelkészítő tanfolyamról ? Mikor indul, melyik előadás mikor lesz ? És főleg: honnan lehet a menetrendet megtudni ???? A szülészet honlapja hónapok óta átalakítás alatt áll, Angéla nénit pedig elfelejtettem megkérdezi a múltkori alkalommal, mikor nála jártam. ( ugye Ti is hozzá jártok ? )

Előre is köszi, ha valaki tud valamit....!!!
zsizsik
 
 


Zsizsik,

Én sajnos nem tudok erről infot adni,mert nem jártam szülésfelkészítő tanfolyamra.. és én a Pálma nénihez Járok :-) Nem ismerkedünk egymással. Õ végzi a dolgát, én is az enyémet. Kép

Nálam is Vacak nagy törvénye él..egyre inkább. A félelmeim az EDÁtól nagyobbak,mint a szüléstől..

Kitartást az újaknak és könnyű szülést a "régieknek"

Lyndi
lyndi21
 
 


Lyndi21,

a "néni" alatt ugyanazt értjük...? Mert Angéla néni tényleg néni, kb. 65-70 éves lehet ( remélem, tényleg van annyi, ha nem és esetleg olvassa a fórumot, akkor elnézést!!!! ), tündéri fehér hajú néni, klaszikus védőnő.
Ha jól emlékszem, amit visszaolvastam, akkor Te hamarosan szülsz, igaz ? És miért félsz az EDÁtól ? Nem kötelezően adják, ha nem szeretnél, akkor szerintem nyugodtan megmondhatod, nem ? Vagy van valami, ami miatt muszáj kapnod ?
Mindenesetre nagyon szorítok Neked így ismeretlenül is, hogy minden rendben menjen !! mikorra vagy kiírva ?
zsizsik
 
 


Zsizsik,

Háát..nem éppen az a tipikus ősz hajú néni, de én elég fiatal vagyok ahhoz hogy lenénizzem..DE! semmi sértőt nem akarok ezzel mondani, hisz nincsen rá panaszom, csak köztünk 3 találka alatt nem alakult ki semmilyen olyan..hogyis mondjam..kontaktus. DE nagyon aranyos attól függetlenül. Szóval remélem senki sem értette félre.
Elméletileg Július 25.-ére, de a doki szerint a túl jól érzem magamnak túl jó alapja is van. Kép hát ez van.
EDA..igen, választható. Nem lenne muszály kapnom, de JAVASOLTA az orvos, mivel az első szülés elhúzodhat. Még nem döntöttem, de jobban hajlok a természetes úton történő nagy eseményre, hogy őszinte legyek. :-)Köszönöm a jó kívánságokat. Kép

MINDENKINEK
Felszívodó varratot csinálnak, v. még van a régi jó varratszedés pár nap után? Úgy tudom, ez korház függő vmint szabályzat,de az orvost elfelejtettem megkérdezni..meg aztán nem akartam az idejét sem nagyon "rabolni", hisz ez csak csupán kíváncsiság. Kép
lyndi21
 
 


Sziasztok!

Hónapok óta csak csendes szemlélője vagyok ennek a fórumnak, de gondoltam most én is írok egy-két dologról.

Május végén szültem szintén a Péterfy-ben, és sajnos császárral, ezért engem is különösen érdekelt, hogy a következő lehet-e természetes úton, és mikor. Az én szülésznőm azt mondta legalább egy évet kell várni a következő gyerkőc foganásáig, de mi is fogunk szerintem kettőt várni, ahogy egy korábbi hozzászólásban olvastam.

Szülésfelkészítő tanfolyamot pedig ha jól tudom őszre szervezik a következőt, mikor már vége a szabadságoknak, azt mondták szeptember táján, de ez még nem volt biztos, és nem volt ennél pontosabb dátum.
szinti
 
 


Szia Szinti,

köszi az infot, akkor majd érdeklődöm szeptember felé a védőnéninél. Egyébként logikus is, hogy nyáron nem tartanak, mivel alig lennének az előadásokon.
Gratulálok a májusi szülésedhez, és természetesen a babóhoz!!! El tudnád mesélni, Neked milyen benyomásaid voltak a kórházzal kapcsolatban, milyen szobában voltál, hogyan viselkedtek a szülésznők, mennyi ideig kellett bent lenned ? Ne haragudj, ha faggatlak, de én az első gyermekemet a MÁV kórház színeiben hoztam világra, a Péterfyt nem ismerem, de az új orvosomnak itt van a bázisa, ezért itt szülünk.
zsizsik
 
 


Sziasztok!

Tjuca!
Még egy kis türelmedet kérem, nem felejtettelek el, mgé a hétvégén írok! Bocs! Kép

Katas!
Az első szülésemnél is a másik a dokim könnyű szülést prognosztizált, állítólag a méh (medence?) fekvéséből lehet valamennyire következtetni rutinos orvosnak + azt tanácsolta nekem, hogy nézzek utána, hogyan szültek a nők a családomban. Érdeklődtem, és az a helyzet, hogy dédnagyanyámtól kezdve mindenki nagyon könnyen, gyorsan szült. Így aztán az első szülésem is 5 órára sikeredett, és általános érvényű az, hogy a következő szülések egyre rövidebbek, úgyhogy én tényleg tudtam tavaly, hogy gyorsan túlleszek rajta. Ráadásul a péterfys dokim már 1 hónappal a szülés előtt mondta (de én is éreztem), hogy nagyon lent volt a baba, a feje teljesen beékelődve, úgyhogy lelkemre kötötte, hogy ne menjek messzire bp.-től, mert még a végén nem érnék be időben. Na aztán azért ennyire nem volt gyors, de burokrepersztéstől számított 3 óra 20 perc múlva a kezemben tartottam a második kislányom.

Lyndi!
Úgy tudom, orvosfüggő, hogy milyen varratokat csinálnak, nekem most a másodikra felszívódóval varrt a doki, és hálás vagyok ezért, mert bizony az első szülésem után még volt varratszedésem (másik kórház), és az majdnem az orvosom orrbarúgásával végződött. Izzasztó élmény volt.
Szerintem csak nyugodtan kérdezd a dokidat, mindent kérdezz meg tőle, ami csak érdekel, kötelessége mindenről tájékoztatni a páciensét!
EDA dolog: azért ha nagyon hosszúnak és fárasztónak érzed a vajúdást, szerintem kérd az EDA-t, mert még mindig jobb, mint kimerülni, elfáradni, hogy aztán ne legyen elég erőd a végén a kitoláshoz. A sógornőm a Péterfyben EDA-val hozta világra mind3 csemetéjét, és ő nagyon meg volt elégedve. Semmi utózönge, semmi fájdalom a hátban, vagy ilyenek. Õ azt mondta, hogy EDA-val kényelmesen tudott beszélgetni is a fájások alatt.

Üdv.
Vacak
vacak
 
 


Sziasztok!

Én tavaly augusztusban szültem a Péterfyben EDA-val és nem bántam meg. Jobban féltem a szülés utáni stoppolásoktól mint a szüléstöl, engem egy sima nögyógyászati vizsgálattól is kiver a víz. Meg azért is volt jó mert nekem nagyon kötöttek a szöveteim így nem csak vágtak, hanem repedtem is a méhszájnál, hüvelyfalon, gáton, pedig nem volt nagy a baba.Talán így jobban is tágultam mint nélküle. 3 perces fájásoknál még csak egy ujjnyira voltam mikor elment a magzatvíz és utána szinte szünet nélkül jöttek a fájások reményt se láttam, hogy gyorsan tágulnék. Nekem nem egy percig tarott a méh kitisztítása, mivel nagyon el volt meszesedve a méhlepény rengeteg cafat maradt benne. Ezzel nem rémisztgetni akarok csak elmondtam az én történetemet.

Szaisztok
Csibe
csibe13
 
 


Sziasztok!

Végre beindult újra ez a topic!
Belekotyognék én is a felmerült témákba.

De legeselegelőször: NAGY NAGY GRATULA URANNAK ÉS ANCSA BABÁNAK!!!!!!!!!!!!!!!

Hoxa!
Ne félj!!!!
Talán csak nagyon kevés kismama nem ilyed meg először! Az ilyedtséget és bitonytalanságot csak fokozzák a hormonális változások az első néhány hétben. De ne aggódj, szuperül "ki van találva" ez a 9 hónap, szépen "beleszokik" az ember. A végén (sőt, már inkább előbb)már teljesen természetes állapot lesz a várandósság.
Valaki már írta (bocs, eléggé le voltam maradva, sokat olvastam vissza, nem emlékszem pontosan), hogy tájékozódj, olvass sokat, akkor nem lesz olyan ilyesztő az egész. Ajánlom a Kismama magazint, nekem sokat segített, a Szoptatás c. könyvet (talán az még ráér), és a neten is rengeteg dolgot találsz.

Vildi!
Mi is az első gyerekes nyaralásra készülünk. Sejtem, hogy nem lesz egy sétagalopp vagy nászút, amit leírtál csak fokozza a sejtésemet...
Na, majd meglátjuk.

Még 2 dolog: a felkészítő ősszel szokott kezdődni, talán szept.vége felé. A varrat pedig vszn orvosfüggő, nekem felszívódó volt a jókora gátmetszésemre, és semmi gondom nem volt vele. A szobatársam dokija viszont kiszedőset csinált (nem tudom a nevét.)

Ja, és az eda nem olyan nagy cucc, semmi mellékhatását nem éreztem. Előtte egy kissé tartottam a szuritól, de kibírható, hamar vége van. Nekem a tágulás elősegítése miatt kellett, de nem bántam, mert megkönnyítette a vajúdást és elég energiám maradt a kitolásra. Kellett is!

Mindenkinek jó nyaralást, babázást és babavárást!!!
Dadó
dadó
 
 


Sziasztok!

A 38.heti UH-t mindenkinél megcsinálják? ez amolyan menetrend lenne? Mert nálam az kimaradt..a dokim pont akkor nem volt bent, de az NST-t megcsinálták attól függetlenül a terhesgondozáson.
lyndi21
 
 


Azt hiszem és úgy látom nem írtam meg ide a szülletésünk történetét. Gondoltam pótolom. Kép


Előzetesen csak annyit, hogy ha hosszasan is kellett várakozni Ancsa baba születésére, ami kicsit a végén
már idegörlő volt, azért nagyon megérte. Nem csak azért, mert Ancsa baba egy gyönyörű, EGÉSZSÉGES (ami a
legfontosabb), kis tünemény, hanem azért mert egy felejthetetlen POZITÍV élmény lett számomra ez a második szülés.

Ugyebár már hétfőn elkezdőtdtek a fájások, de nem rendeződtek libasorba, meg nem sűrűsödtek, így nem lehetett
vele mit kezdeni. Ez a nyegtetés maradt még kedden is, aztán szerdán reggelre felgyorsultaka dolgok. Reggetől tulajdonképpen 10
percenként fájdogáltam. Ez dél körülre eljutott 7 perces fájásokká, azaz ezeket már megéreztem úgy rendesne, és
be is mentünk a szülészetre, ui, eddigre már Pesten volt adokim is, gondoltam, hátha kicsit segítenek egy burok
repesztéssel, hogy még du megszüljünk, és bejöjjön ajóslatunk a 13-ra vonatkozóan. De nem. Habár 3 cm-re voltam
már tágulva, és a feje is be votl már illeszkedve, tehát indítható lett volna, de az ügyeletesn nem bízott
ezekben a fájásokban, azt montda, még lehet elmúlnak. Ja. El. Kép

Na aztán 11-re már a fele sem volt tréfa. Igaz nem sűrűsödtek, de egyre inkább fájtak a fájások. Így bementünk
újra a szülésztre (ja mert közben hazaengedtek). Na ekkor 5 cm volt a méhszáj. Megnézték a manót Uh-gal,
kicsinek volt mondva a buksija, így az ügyeletes nem mert burkot repeszteni, hogy a dokim bizti beérjen. Na nem
tévedett nagyot.

fél 12-re benn volt a szülésznőm és az orvosom is és gyorsan burkot repesztettek, mert a fájások nem akartak
sűrüsödni az Istennek sem. Na ez segített. Láttam én csillagokat rövid időn belül. Közel fél kettő volt, amikor
a szülésznő megnézte hol tartunk, hát akkor voltunk 7-8 cm-nél. Aztán jött az én kis csodatrükköm. Pisilni
kellett. Miután túl voltam ezen az attrakción, jött még két eget rengetp fájás, legalábbis akkor így éreztem,
majd megbeszéltük, hogy akkor jöhet az EDA, de a következő fájásnál meglepi ért, ui. jött egy toló fájás.
Úgyhogy EDA ugrott, szülésznő maradt a szüléshez kipakolásnál, és hívták a dokit. Megjött, addigra már kibújt
kicsit a fejecskéje Ancsa babának, ami rengeteg hajat jelntett, mint láthattátok. Aztán visszacsúszott, ami elég
lehangoló volt, de összeszedve magam következőre kinn is volt a buksija. Aztán jött a válla, majd minden más, és
ekkor volt 1.45. Eddig fantasztikus volt az élmény.

A továbbiak kicsit megviseltek. Fél óra kellett a méhlepénynek, hogy lejöjjön, ezalatt folyamatosan egyre
nagyobb amplitudóval remgett a lábam, közben úgy éreztem megfagyok. És persze az izgalom, hogy ha nemjön le,
akkor a dokinak fel kell nyúlni, ami aztán EDA nélkül, meg azzal is nem hangzik jól. De megúsztam. Közben vol t
jó hír, hogy gátmetszeni nem kellett, ráadásul nem nagyon vérzek (azaz van 2 csepp), úgyhogy valszeg varrni sem
kell. Na azért megnéztek, és nem kelltt, úgyhogy spóroltama kórháznak egy kis cérnát. Kép
Ezalatt a lábam ugye fenn volt a lábtartón, ait ekkor már nem éreztem. Minden vágyam az volt, hogy letehessem a
lábam. Aztánjött egy iszonyat lábizomgörcs. Amit persze Kristzián tudott masszírozgatni, de mivel egyszerre több
helyen görcsölt, ez nem volt egyszerű.

De a végén jött Ancsa baba és mindenért kárpótolt. Iszonyat erővel tudott sírni, zengett az egész ház, nagyon
ügyesen szopizott. Na ez volt 3 körül.

Utána másnap már 8 körül megkaptam. Eslő nap szopizott néhányszor. Aztán másnap rám csatlakozott 6-kor, és
14-ig max 5-10 percekre csatlakozott le rólam. Na ennek estére meg is lett az eredménye: 2 görögdinnye a melleim
helyén, és egy boldog manó az oldalamon: VÉGRE KAJA felírattal az arcán. Kép

Azóta is rengeteg tejcsink van, boldogan szopizunk, és alszunk.

Mindenkinek hasonló vagy ennél már csak kellemesebb szülést kívánok. Az élményt köszönöm Ancsa babának, a férjemnek, aki ennél a szülésnél aktívan tudott segíteni, és a szülésznőmnek Cser Katinak, aki rengetegt segített.

Panni
uran
 
 


Panni,

Gratulálok a babához mégegyszer. Én még előtte vagyok de az idegtépő fele nálam is megvan. Holnapra,azaz 24.-ére vagyok kiírva és sehol semmi. Hétfőn mehetek vissza Dr.Orbánhoz..gőzöm sincs mi lesz.. de majd kiderül. Örülök, hogy neked pozítiv élményeid vannak. Remélem én is majd így térhetek ide vissza!

Sok egézséget a babónak és neked is!

Lyndi
lyndi21
 
 


U.i: Hány napig kellett bent lenned?
lyndi21
 
 


Sziasztok.

Panni, gratulálok a babához.

Én most kezdem a 35. hetet, Abkarovics dokihoz járok, és lenne néhány kérdésem /az anyagiakra vonatkozóan/, amit inkább privátba szeretnék föltenni.

Tud valaki segíteni?
galoc
 
 


Szia!

Csütörtök hajnalban született meg amanó, és hétfőn jöhettem haza.

Panni
uran
 
 


Sziasztok!

Uran!
Köszönjük az élménybeszámolót. A legjobb, amit olvashattam az, hogy nem kellett gátmetszést alkalmazni. Szupernagy szerencséd van (meg jó dokid és szülésznőd!)! Kép
Hogy fogadta a nagy fiú a kistestvért? És neked milyen kettővel? Csak azért kérdem, mert amikor én hazajöttem a kórházból a kicsivel, kb. 1 hétig pánikoltam, hogy nem fogom bírni a 2 gyerekkel. Aztán persze beletanultam, megszoktam. Ma már szinte unatkozom, ha a nagyobbikat ideiglenesen "leadom"...
További jó babázást! Kép

Galoc!
Én Abkarovics doki páciens vagyok, nála szültem tavaly. Mail jöhet (vacakcica@yahoo.com)

Lyndi!
Drukk-drukk a szüléshez, ha még erre jársz. Ha már nem vagy egyben, akkor majd várjuk az élménybeszámolót! Kép

Vacak
vacak
 
 


Sziasztok!
Még új vagyok ezen a fórumon. Most vagyok 6 hetes terhes, és úgy döntöttem, hogy Krasznai doktort választanám orvosomnak. Szívesen olvasnék róla tapasztalatokat, illetve érdekelne, hogy a magánrendelőjében van-e UH.
Köszönöm!
Meti
meti
 
 


Vacak

Ha jövő hét hétfőig nem akarodzik ki jönni a drága, akkor elbeszélgetünk az orvossal szerintem. . :-) de a barátok pénteket jósolnak. Az orvos elmondása alapján nem lehetetlen. Majd meglátjuk, de biztos jön az élménybeszámoló!!
Köszönöm a drukkot..

Lyndi
lyndi21
 
 


Vacak!

Az első egy hét pánikon túl vagyok. Misi kezdi megszokni, hogy a szopi alatt (ami nem túl gyakori szerencsére) jobb ha elfoglalja magá, mert én nem fogok felugrálni mindig a játékait seíteni. Most egyelőre ennyi. Egészséges féltélkenység. Egyelőre.

Panni
uran
 
 


Sziasztok!

Gyakorló anyukákhoz lenne egy kérdésem. Etetőszéket és járóka karámot szeretnék venni Marcinak. Etetőszékből olyat gondoltam ami később kisasztallá és székké alakítható. Van valakinek ezirányú tapasztalata?
http://gportal.hu/portal/bababutor/
Itt találtam mind kettőt, vásárolt már valaki innen?

Köszi Ildi

Kép
vildi
 
 


Szia Ildi!

A csemetém 10 hónapos és most vettünk neki etetöszéket. Sokat gondolkudtunk mi lenne a legjobb megoldás. Elöször mi is ilyen szék-asztalt akartunk, de a végén Ikeás antilop széket vettünk és nem bántuk meg.MÁs a konyhába úgy se nagyon fér a szobába meg egyenlöre nem etetem mivel valamit mindig ledob, leejt, kiönt könnyebb a konyhát felmosni. Tiszta müanyag könnyen tisztítható kezdetben úgyis mindent összefogdos maszatos kezével, ha a tálcarészen (ami lezsedhetö és az asztalhoz is oda tudom tenni a bébit) kiönt valamit nem folyik le. Ha utazunk akkor is magunkkal tudjuk vinni csak kiszedjük a négy lábát. Szerintem elég stabil is. Én ennyit tudok segíteni. A sogórnöméknek ilyen szék-asztal van nekik bevált.

Szia
csibe
csibe13
 
 


Szia Ildi!

Nekünk a családban 3 ilyen asztal-szék etető szék an, és mind a 3 gyerek szereti, bejött. Rossz tapasztalt nincsen.

Panni
uran
 
 


Szia Zsizsik!

Kezdem ott a történetet, hogy mivel a nőgyógyászom, akihez évek óta jártam, a János kórházban dolgozik, először úgy volt ott fogok szülni, de a várandósság 30. hetére tele lett a hócipőm az orvossal is, és a kórházzal is, így ekkor kezdtem új orvos, új kórház után nézni. A János már elsőre sem tetszett, csak azért vállaltam volna, mivel ott volt az az orvos akivel korábban meg voltam elégedve, ezért ha már a sors ezt hozta, úgy szerettem volna új orvost választani, hogy immár a kórházat is szem előtt tartom. Rengeteg ismerőstől, baráttól, munkatárstól érdeklődtem, és egy álló héten keresztül csak a netet olvastam, ezek után döntöttem a Péterfy mellett, és utólag azt mondom, nagyon jó döntés volt.
Szülésznőkről csak jókat tudok mondani, mert bár a szülésre már volt fogadott szülésznőnk, amikor a 8. hónapban be kellett mennünk a kórhába, és benn is tartottak pár napig, akkor még nem volt, és mindkét ügyeletes szülésznő is nagyon kedves volt.
Szobában az első befekvéskor végig alapítványiban voltam, nagyon szuper volt. Kétágyasban, így volt kivel beszélgetni, megvitatni a dolgokat. A szüléskor nem volt egyből alapítványi szoba, így egy éjszakát simában kellett tölteni, de ez sem volt szörnyű, és mivel minden nap van eltávozás, így tuti, hogy szabadul fel alapítványi szoba egy, maximum két nap múlva. És a sima szobában is napközben egész nap velem lehetett a baba, csak estére vitték el, amikor meg mindkettőnkre rá is fért a pihenés.
Szerda hajnalban született meg a kislányom, és vasárnap reggel engedtek ki minket, úgy tudom 4 éjszakát kell benn tölteni, ha egyébként minden rendben van.
Még valami, amikor felkértük a szülésznőnket, mondta, hogy járjunk be hozzá a szülőszobára NST-re, ez nagyon jó volt, mert tudtunk ismerkedni vele is, és a szülőszobára is már ismerősként érkeztünk a szüléskor. Nekem ez nagyon sokat jelentett, bármit meg lehetett kérdezni, és már-már otthonosan mozogtunk.
Úgyhogy szerintem ha eddig volt benned egy kis félsz a kórházzal, egyebekkel kapcsolatban, akkor ne legyen, a legjobb helyre kerültetek, én biztosan itt fogom szülni a következő gyerkőcömet is.
szinti
 
 


Szia Ildi!

A nővéreméknek is ilyen asztal-szék etetőszékük volt/van, és ő is meg van vele elégedve. Most hogy már az asztalhoz ül a gyerkőc evéskor, szét lett szedve, azon rajzolgat, és nagyon szereti, az az ő saját kis birodalma.
A sógornőméknek viszont az említett ikeás volt, és ők meg azt azért szerették, mert sokat utaztak, és tényleg könnyen szét lehet kapni, és lehet vinni.
Ha nem akarjátok sokszor magatokkal vinni, én az első változatot venném, mert két legyet lehet vele ütni egy csapásra.
szinti
 
 


Ildi!

Lehet, hogy bekavarok egy kicsit, de a sógornőméknél volt egy ilyen kis asztal/szék etető, és a második gyereket már nem bírta ki, szétesett. A szíja szétrepedt, a farészek meg szétszáradtak, elég rozoga lett hamar. Persze ez egy volt, biztos van jobb minőségű, mindenesetre az a darab már nem érte meg, hogy szétszedjék aztalra és székre. Nekünk műanyag van, ami szerintem higiénikusabb, könnyebben tisztítható, mint fa társa.
Ha már etetőszékeknél tartunk, utazásra (is) merem ajánlani azt a fajta etetőszéket, amit asztal lapjára lehet rögzíteni, pattintani, csavarni. Nagyon-nagyon praktikus, bárhol használható, ha kimozdultok, és a gyerek ott ül veletek az asztalnál. Van ismerősöm, akinél ez a gyerek otthoni etetőszéke. Nagy előnye, hogy egyáltalán nem foglal helyet a szobában/konyhában, és az étkezés végén csak leszeded és elrakod összehajtva. Ez az ülés 15kg-ig használható.
Üdv.

Uran!
Nálam is a szopi ideje volt mindig a kritikus, főleg, ha este egyedül voltam a 2 gyerekkel, mert a nagyobbik is velem akart lenni az esti alatató szopi alatt, de persze nem volt képes 15-20 percet nyugton maradni, és a pici babát szopizni hagyni. Most, hogy már elmúlt 3, sokkal könnyebb, mert már elvan magában, amíg félrevonulok szoptatni.
Most érzem már, hogy egyre könnyebb a 2-vel együtt. Sőt! Ha elviszik az egyiket egy délután erejéig, akkor már szinte unatkozom egy gyerkőccel. Kép
Üdv.

Vacak
vacak
 
 


Vacak!

Misi úgy tűnikjól vislei most már a szopikat. Mondjuk nálunk összesen 40 percig is eltart, de a tapaztalatom az, hogy jobban viseli MIsi, ha nem vonulok félre. Hanem oda megyek hozzá.

Mondjuk este nem jellemző, hogy egyedül lennék velük. Bár a holnapi nap épp nemtudom hogyan lesz.

Üdv
Panni
uran
 
 


Lányok!

Köszönöm mindenkinek a segítséget.

Ildi

Kép
vildi
 
 


Sziasztok!
Régen jártam erre, de látom...

Uran!
Gratulálok!Kép
Szép élmény!

Szia Juca!
Mi a másik topikból...Kép
Döntöttél? Péterfy?

Etetőszék
Nekünk Brevi van. Elég nagy, így kis konyhában nem igen férne, de Olivér nagyon szereti. nagy a tálcája, ami levehető, és két állású az ülőrész, ami annyit tesz, hogy asztal magasságban, és mint kisszék is használható.
Magam részéről, bár tapasztalat híjján nem szeretetm az asztalra csavarozós megoldást, de tényleg nem tudok semmit róla az előítéleten kívül.

Varratok
Annak idején nekem azt mondta a drága Doktorom, hogy olyan cérnát használ, amilyenre szükség van. Esetemben szerencsére felszívódót. Gondolom erősen függ a seb mélységétől, hosszától és alakjától.

EDA
Nem tervezett, hanem szükségszerű EDÁt kaptam 17óra után, mert 8 ujjnál beragadtam, kimerültem. Elviselhető amíg beadják, bár néhány masszív fájást ki kell bírni macskaháttal, ami egy tekintélyes pocakmérettel nagy kaland, de gyorsan hat, enged pihenni és allazítja a testedet ott ahol kell. Rá 2óra 4percre kibújt csemete, 1cm metszés mellett.
Utóhatás van, de szerintem ezt maga a terhesség és nem közvetlenül az Eda okozta. Régi lovasbaleset a kersztcsontnál, ami a terhesséhg alatt újra megmutatta magát, hogy képes csillagokat mutatni nekem, és ezt a vicces szokását újra előszedte, amióta újra van ciklusom. Vidám!Kép

Pocakosoknak jó pihit, Mamiknak sok tejcsit!
Várakozóknak babát amikor szertnék!Kép

Sziasztok!

Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram
 
 


Még egy rövid...
Találkozott valaki mostanság dr. Bokor Attilával?
A kerületben azt hiszem megszünt a rendelése, de tavasszal még azt mondta a kórházban marad.

Köszi!

Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a bátorító szavakat Kép Nem mondom, hogy kevésbé félek, de már egy csomó dolgot olvastam a terhességgel kapcsolatban, már nem csak a sötétben tapogatózom.

dr Bokor Attilával 3 hete találkoztam a Péterfyben, ő volt az ügyeletes orvos. Nagyon kedves volt velem.

Hoxa
hoxa
 
 


Sziaasztok lányok,

Szinti, köszi a beszámolót ! Egyre biztosabb vagyok benne, hogy jó helyen leszünk a manóval, amikor ki akar majd bújni !

Lányok, mindig van min parázni, nekem ebből már annyira elegem van...!Voltunk Down-kór szűrésen, vért vettek és 4D UH-val megnézték a manót. Az Uh alapján minden OK, aztán visszahívtak UH ismétlésre, mert a vérvizsgálat nagyon alacsony hormonszinteket állapított meg, ami utalhat kromoszóma rendellenességre. Az ismételt UH ismét negatív volt, nincs látható baja a babának. Mikor megkérdeztem, hogy javasolja-e az amniocentézist, akkor nem mondott nemet. Tiszta ideg vagyok, mert közben azt is mondta, hogy kicsit kisebb a baba a koránál, nem kóros, belefér még a referencia tartományba, de akkor meg mi van ??? Nekem világ életemben szarok voltak a hormon szintjeim, ezt megemlítettem neki, erre felkapta a fejét, hogy ez is lehet talán az oka a mostani alacsony szinteknek...Könyörgöm, miért nem kérdeznek meg a szűrés előtt, hogy minden rendben van-e a hormonokkal ???!!!
Bocs hogy ezzel traktállak titeket, de kicsit ki vagyok borulva.
zsizsik
 
 


Helló!

Hoxa!
Köszönöm! Akkor már csak pocaklakót kell szerezni ApátólKép, és elkapom a grabancát még egy körre!Kép
Tavasszal már úgyis "megfenyegettem"!

Zsizsik!
Dokibácsik nem mindig érzik át amit mi!
Engem is riogattak! Pont mielőtt életem első repülésére készültem! Éndokibácsim nyugodt szívvel, mindössze annyi kikötést tett, hogy az út előtt három napon át fél aszpirin, és gumiharisnya a repülőn, min óránként sétálni, mivel az út 13óra volt.
Hétfői indulás előtti pénteken uh másik orvosnál, aki kis híjján meglincselt, hogy mit röpködök 5 hónapos terhesen, valamint hogy egyébként is kisebb a gyerek két héttel, mint amennyi idős!
Gondolhatod...
Sajátdoki megnyugtat, mi elrepül, és csodálatos volt!
Csemete valóban mindössze 49cm-vel született, de most 13hónaposan 80cm, ami korának felső átlaga!
Nyugi! Nincs két egyforma!
Azért szorítok, hogy a dokid is minél előbb igazolja, hogy semmi gond!

Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram
 
 


Zsizsik!

Sajnos a parázáshoz hozzá kell szokni ha szülő az ember, amíg várja a babát azért, hogy egészséges legyen ha megszületett azért miért sárgul be annyira, mitől lesz vérszegény mi legyen az oltásokkal, jól gyarapszik-e, ha beteg azért stb. Bocsi ezek csak az én paráim voltak. Nekem is alacsony lett a hormonszintem az uh teljesen rendben volt de elmentem azért a Schöpfméreibe (asszem nem így irják) ott megnézték és statiszikailag emelkedetteb volt az esélyem a korom miatt mint az átlagnak. Ugyhogy én vettem egy nagy levegőt és megcsináltattam a hasbaszúrást, hát nem volt kellemes de legalább nem kellet ezen paráznom 7 hónapig amig meg nem születik. (Ja közben ugye parázni kell hogy nehogy vetélés legyen belőle). Ugyhogy ez már lassan életem része, hogy valamiért mindig aggódni kell a gyerkőcért. Kép

Na nem ijesztegtés képpen. :D

Ildi

Kép
vildi
 
 


Ironram!
Hogy csinálod a vigyorgó smilet?
I

Kép
vildi
 
 


Sziasztok!

Ildi!
: és O !Kép
Aggódás terén teljesen egyetértek! Ráadásul sosem kevesebb az ok, mint inkább egyre több!Kép

Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram
 
 


Sziasztok lányok,

tök arik vagytok, ezért jó ide írni, mert mindig megnyugtattok !!!
Eszter lányom mindig nagyobbat mutatott, mint amit a terhességi kora igazolt volna, lett is belőle óriásbébi ( 4360 g és 63 cm ) gyanítom, hogy tesó nem lesz ilyen nagy, de olyan mindegy, mekkora, csak rendben legyen !

Vildi, ezek szerint Te hasonló cipőben jártál, mint most én. Én 9-én megyek a Shöp-Mereibe a genetikára, és azt hiszem, megcsináltatom a hasbaszúrást. Kicsit azért parázok tőle ( a változatosság kedvéért...), leírnád, hogy hogyan zajlott ? Tényleg nézik UH-n a babót, miközben csinálják ? Én főleg - és nyilván - őt féltem, nem magamat. Utána mi volt ? Fájt sokáig ? Mennyit kellett feküdnöd vele ? Ja, és melyik héten lehet megcsinálni ? Bocs, hogy ennyit kérdezek, de még senkit nem találtam, aki átesett volna ezen az agyrémen. És mi lett az eredmény ? Gondolom, minden OK, igaz ?
Köszi....és tényleg bocs
zsizsik
 
 


Az ING Biztosító Rt-t képviselve egy pénzügyi szolgáltatást szeretnék az Ön szíves figyelmébe ajánlani. Ezt a konstrukciót az ING azok számára hozta létre, akik szeretteik, hozzátartozóik anyagi biztonságát mindennél fontosabbnak tartják.

A Patrónus életbiztosítás elsősorban a gyermek életútjának kiemelkedő szakaszaiban nyújt segítséget. Életbiztosításunk szolgáltatása fedezheti a magas tandíjakat, hozzájárulhat az első saját otthon megteremtéséhez, akár az esküvő költségeit is enyhítheti. Segítségével megteremtheti az önálló életkezdés anyagi hátterét.

Amennyiben bővebb információhoz szeretne jutni, kérem írjon nekem a csipkay.peter@ing.hu címre, vagy hívjon a 20/982-3467 telefonon.

Csipkay Péter
gondos_apuka
 
 


Zsizsik!

Igen folyamatosan figyelik az ultrahangon a babát tehát ott olyan távol maradnak tőle amennyire csak lehet. Ambulánsan csinálják csak 1 napra kell bemenni ami úgy oszlik meg,hogy este kell bemenni ott aludni és reggel 10 körül csinálják. Lehívják egyszerre az összes kismamát akik erre várnak. Utánna megkérdezik hogy vagy és ha jól felmehetsz egyedül a szobádba (lifttel természetesen nem gyalog). Ha nem vagy jól nyugodtan mond meg ne szívbajoskodj mert volt egy kimamtársam aki a liftben lett rosszul. Utánna már nem emlékszem de vagy 3 óráig feküdni kell szigorúan még pisilni sem lehet kimenni ugyhogy azt érdemes előtte elintézni. Aztán ugy 2 körül ha jól vagy haza lehet menni. Adnak pontos instrukciókat otthonra. Ott is feküdni kell asszem 3 napig de biztos ami biztos én egy hetet húztam rá. (na jó lehet hogy csak öt nap volt) Természetesen emelni, erőlködni szigorúan tilos.
A fájdalom egyénenként változó ott azt mondják, hogy a kismamák fájdalomról nem szoktatk panaszkodni. Hát panaszkodni én se panaszkodtam de pl. nekem fájt rendesen viszont volt kismamtársam akinek egyáltalán nem. Kép
Asszem 16-20. héten csinálják de erre nem esküszöm meg.
Lehet kérni hogy meghatározzák a nemét a babcinak, mi kértük nekem így könnyebb volt felkészülni de nem muszály.
A babóval hál istennek minden rendben volt. Íme a bizonyíték.
Most nagyjából ennyi jut eszembe de kérdezz még nyugodtan ha valami nem tiszta.

IldiKép

Kép
vildi
 
 


Sziasztok

Van egy majdnem 5 hónapos kisfiam, és természetesen tervezünk második babát is. Péterfyben szeretnék szülni, ahol úgy tudom hogy az eda-val nem fukarkodnak úgy mint más kórházakban. Tudnátok nekem ajánlani orvost(akinek magánrendelője van),aki kedves, nem katonás, hanem emberi, embernek néz nem szerszámnak akin az orvosi hivatását gyakorolja.És természetesen az edát be tudja adni és hajlandósága is van hogy ezt megtegye.
Egyébként mindenkinek szivesen segitek minden babadologban, mint már tapasztalt anyuka.
emailem melindadickinson@encore-international.net
Előre is köszönöm a segitséget
Meli
meli28
 
 


Sziasztok!
Találkozott már valaki hasonlóval? Tudnátok valamit javasolni?
10 hetes a kislányom, és néhány napja délutánonként egyszerűen nem bírok vele. Alszik egy nagyot délelőtt (kb. 3 órát), aztán fenn van, játszogatunk, énekelgetek neki, imádja ha szép színes csögőkkel, játékokkal "bábozgatok" neki, aztán alszik egy kisebbet kora délután (kb. 1-1,5 órát), de aztán kb. 15 óra után estig szinte semmi. Ami önmagában nem baj, de ekkor már egyáltalán nem tudom lefoglalni, semmi nem "érdekli". Először csak "nyühög" nagy szünetekkel, majd a szünetek rövidülnek, végül meg is szűnnek, majd sírásba, ezután ordításba kezd. Ezt délután kétszer játssza el, de már teljesen kiborít vele. Arra gyanakszok, hogy fáradt, de ha nagynehezen elaltatom, és lerakom a kiságyba akkor egy percen belül kipattan a szeme, és kezdődik minden elölről, ha hagyom rajtam aludni, akkor kb. 15 percet szundikál.
Gondolom ha valami konkrét baja lenne, akkor ez nem csak délelőtt jelentkezne. Egyébként eszik rendesen, szép a széklete, semmi jele betegségnek, vagy ilyesminek.
szinti
 
 


Szia Szinti!

Igen nálunk is volt ilyesmi de az igazi okát máig nem tudom. Mi is gondoltunk mindenfélére, hogy fáj a hasa (adtunk rá hasfájás elleni szert), jön a foga (ugye ebben a korban még korai lenne. Nálunk is csak a rajtunk alvás vált be (valamennyire) de máig hallgatom anyáméktól, hogy ott kényeztettem el. Aztán szépen lassan elmúlt 5-6 hónapos kora körül. Én azt hiszem, hogy túl van pörögve annyi minden új inger éri, egyre több mindent észlel ő is és még nem tudja levezetni. Ha el is alszik nem jut a mélyalvás fázisba azért ébred fel. Ez talán olyan mint amikor te nagyon fáradt vagy és nem tudsz elaludni. Próbáld meg hogy ne "bábozz" csörgőzz neki annyit hátha az segít. Nincs meg az Újszülött a fedélzeten című könyv? Abban írnak erről. Én erre gyanakodtam anno és ahogy nagyobb lett kis is nőtte szépen.

Ildi

Kép
vildi
 
 


Sziasztok!

kicsit átkukkantottam ide, és nem bírom megállni, hogy ne szóljak hozzá.

Szinti!
az én lányom is ezt csinálta, kb 3-4 hónapig, aztán abbahagyta. A védőnénim szerint sok babus csinálja ezt, nem tudni miért, és 4 hónapos koruk körül abba is hagyják.
Kitartás, nem nagyon tudsz változtatni rajta, de ha Te ideges vagy, azt megérzi a pici és még nyűgösebb lesz.
Sajnálom, hogy nem tudtam jobb segítséget adni, de talán egy kicsit nyugodtabban viseled ezt az egyébként idegtépő néhány órát.
Esetleg kötsd magadra és menjetek el sétálni ilyenkor,
hagy pihenjenek egy kicsit a szomszédok otthon Kép

remélem hamar elmúlik ez a néhány(?) hét

Szilvi
szilvamag
 
 


Sziasztok!

Talán még emlékeztek rám, régebben írogattam ide, én is a Péterfyben szültem.
Most a sógornőm keres orvost náluk, és szeretném kérdezni, hogy a Boros doktort ismeri-e valamelyikőtök!?

Köszi előre is:

Ildi

delfinke
 
 


Szia Delfinke!

Ha dr Boros Juditra gondoltatok, ő már a Szent Istvánban van jó ideje.

Üdv.: Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


Newswee!
Azt tudom, de én nem őrá gondolok!
Állítólag van egy másik Boros doktor(aki férfi).

Ildi

delfinke
 
 


bocs elírtam a neved!
Kép

delfinke
 
 


No problem Kép.

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?