Új privát üzeneted érkezett!

Anikó! Ügyes!
Barók ezek is, de fössé erre is repedést! Kép
szorgosstuci

na azéééé én is alkoték ma, de még nincs kész.
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=6165&page=1&image=150727
2 db kép. Várom a szebbítő javaslatokat. Kép
szorgosstuci

Stuci!

Elakadt a lélegzetem! Ez is csúcsszuper!
Én most akarok felülrepesztőt venni.
Milyet vegyek és mi van benne? Csak hogy ne vágjanak át, mert tök hülye vagyok hozzá.
Könnyű vele repeszteni? Ehez kell patina, ugye?

Amúgy nekem így is tetszik!
Anikó Kép

Kép

KépKép
anyko

jájjájj! azé vegyé levegőt! Kép
Képezzel a fajtával csináltam, de ez elég drága /sajnos/ Van egy olcsóbb féle is de az nem volt itt a környéken.
Képez az olcsóbbik, Napocskát kérdezd az Nlc-n Õ ezt használja, sajnos én nem kaptam. Kép(
Én ezt most krétáztam, mert nincs mani még plusz patinára is. Kép
szorgosstuci

Köszi Stuci!

Még azért lenne egy kérdésem! Kép Ne nézz nagyon hülyének! Kép Na jól van, röhögni szabad! Kép
Hogyan krétázod, hogy csak a repedésekbe legye? Mert gondolom ez a doboz teteje barna krétával van. Ugye?
Mert azt olvastam, hogy a patina feleslege letörölhető, így csak a repedésekben marad meg. De a kréta???
Vagy fényes felülete lesz a repesztés után a tárgyaknak és könnyedén lejön a kréta is?
Elég bonyolult vagyok??? Kép Kép Kép

Köszi a millió kérdésre a válaszokat!
Anikó

Kép

KépKép
anyko

mivel nincs patinám, ezért krétáztam,csak a résben marad, majd lefújom, de a próbadarabon az olajpasztel kréta is megmaradt és azt már lehet lakkozni, nem kell külön fixálni.
szorgosstuci

jaj, kimaradt, hogy ugyanúgy a kis rongyocskával dörzsiztem, mint más helyekre, mivel csak vizes patinám van és az nem jó ehhez a Stamperiához Kép
szorgosstuci

Sziasztok!
Ezer év után írok nektek isKép
Elösször is: Kicsit megkésve,de nagyon gratulálok Mearának a kis gyönyörűséghez, Ábelhez! Emlékszem mikor bejelentetted,hogy terhes vagy...mintha pár napja lett volna...hogy repül az idő!Kép

Stuci!

Amikor megláttam a kaspódat,majdnem leestem a székről annyira tetszett!De tényleg,nekem pont egy ilyen kell a hálószobámba!Ami még nincs is meg,de majd...Kép

Mindenki nagyon gyönyörűségeseket alkotott, szokás szerint! Anykó az akasztóid nekem is nagyon nagyon tetszenek!

Mi jól vagyunk,építkezünk és csak építkezünk...
Már kezd elég pofás lenni a házunk.

Pusszancs!

Orsi
orsi21

Anna nap alkalmából sok szerettel köszöntőm Ancsáinkat! KépKép
Habár jól elvannak tűnve. Kép
szorgosstuci

Orsi, adnám , de nem az enyém. Kép(
És akkor nem is alkotsz mostanság?
szorgosstuci

Szia Stucikám!
Má megint csak ketten vagyunk. Kép

Képzeld , voltam ma az Orsinál és személyesen szemrevételeztem a vadi új topik babát. Kép
Igen helyre kis legényke,a haja ugyan kevesebb mint új korában, na de a pasiknál ez várható. Kép Majd nő nekije másik. KépA szemei nagyon szép szinűek és úgy összegészében nagyon aranyos! Kép

Nah, most ennyit, majd jövök még. Kép

cuppantás a többieknek is! Kép)
szorgosstuci

Sziasztok:-))))

Orsi köszönjük a gratulát és kitartást az épitkezéshez:-)))

Stucika beszállok a párbeszédbe jó?:-))))
még egyszer köszönjük a mindent a könyvecskébe mindjárt nagy vigan belejegyzetelek:-)))) nemsokára jönnek anyuék és jól megmutizom neki:-)))
meara

SziasztokKép

Befejeztem a fürdő felújításátKép Kifestettem, letettem a kinóleumot, vettem wc-ülőkét, szőnyegeket, felraktam a dekorcsíkokat, és rengeteg tengeri csillaggal dekoráltam a falakat. Ahhoz képest, amilyen volt.......
http://www.babanet.hu/album/albumimages/4767/150922.jpg
http://www.babanet.hu/album/albumimages/4767/150926.jpg
http://www.babanet.hu/album/albumimages/4767/150927.jpg
http://www.babanet.hu/album/albumimages/4767/150935.jpg

StucikámKép
Nagyon szuper lett a felülrepesztés. Én nem nyúlnék már hozzá, néha a kevesebb többKépKép

MearaKép
Annyira töndér a kicsi! Máskor is rakj fel képeket!!!!

OrsiKép
Jó hogy megvagytokKép Jó munkát!

AnykóKép
Szép a citromos! Csináltál vele valamit? Én ehhez sem nyúlnékKép

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Stucek! azé elég jól elvagy magaddal. De látod szerencséd van, azért még más is beleszól a magaddal folytatott párbeszédbe. A köcsög baró, kár, hogy másé.... a doboz is tecc, a technikát el akarom tanulni tőled.
Anyko! Harapni valók a citrongyaid, gratula.

Krimo! Jöhetsz hozzám fürdőszobát csinálni, baromira tecccccccccc!!!!!

MINDEN ANNÁNAK, ANIKÓNAK KÍVÁNOK NAGYON SOK BOLDOG NÉPNAPOT!!!!Kép

Na menek, mert lejárt a munkaidőm és otthon is kell tenni vmit.

Pusszanás mindenkinek: Vali
váradi_vali

Vali!
Köszönöm szépen a névnapi üdvözlést! Kép

A férjemtől egy kávédarálót kaptam. Azt a fégi fajta tekerőset! Annyira megörültem, mert egy régi álmom volt és most valóra vált! majd megmutatom, mert tényeg guszta!

Koda!
Az a fürdő...húúúú...csúcs! Nagyon tetszik! Ügyes vagy!
Olvastam, hogy mi történt veletek..Marci és a tó esete... Kép Még olvasni is rossz volt, nem hogy átélni! Marci jól van? Nem maradt meg benne rossz élményként? Benned biztos az...magamból kiindulva!
A citromosnak semmit sem csináltam, csak lelakkoztam azóta. Az már ilyen marad! Most csinálok hozzá tálcát is. Ezek már a vásárral egybekötött kiállításra készülnek! Kép

Szép napot!
Anikó

Kép

KépKép
anyko

Sziasztok!

[color=#ff0000]

Kodácska!
Gyönyörű a fürdőd!

Nézem nézem a cuccosokat... hát elfogadnék belőlük egyet-kettőt KépKépKép... ha esetleg nem kellene valakinek valami, csak szóljon... de akkor is, ha valamit elront Kép, mert a rontottak is tudnak gyönyörűűűűűűűűségesek lenni!!!!!!!!! Azt is elfogadom....KépKépKép

Mert elfogyott a lelkesedésem és alkotókedvem KépKépKép...

Puszi

Kriszta

mohácska

Én is kívánok minden Annának és Anikónak nagyon sok boldog névnapot!
Kép

Anikó

Kép

KépKép
anyko

Sziasztok Lányok!
Akit érdekel olyan,hogy paradicsomoshalas doboz teteővel szivesen elküldöm.A hal márkája Neptun, mérete:15*8,5*2.Tupperes a konzervnyitónk és az le emeli a tetőt így visszazárható a doboz.Egy kis ékszerdoboznak biztosan jó lenne.
Ivett
zlotika

Sziasztok!
Anikónak és minden Annának nagyon boldog névnapot kivánok.
Tikiti
tikiti

Sziasztok!
Emlékeztek még rám?
Előszőr is, minden ünnepeltnek sok boldogságot kívánok!
Nem tűntem el teljesen, azért mindíg olvasgattalak benneteket, csak az írásra nem futotta, de ami késik nem múlik.
Annyira szépeket csináltatok, hogy csak na!
Azért én is alkottam ám! www.babanet.hu/album/main.php?album=5002&page=2&image=151047
Akinek van kedve, utánozzon, ez a világon a legjobb!
Sziasztok
Nolo
nolo

Sziasztok LányokKép

Jaj de örülök, hogy tetszett a fürdőKép nem is gondoltam volna!
Ha láttátok volna milyen volt. Lila-indigókék fal, barna kiegészítők, szürke linóleum.........húúúúúKép
Igazán kedvesek vagytok!

NoloKép
Csak neeeeeem???? Nagyon gratulálok a picihez! Ugye ÕT alkottátok?KépKép Kicsit bővebben is írhatnálKép

AnykoKép
Köszönjük, már túl vagyunk a tavas eseten. De nem felejtettük el! Azóta minden alkalommal elmondjuk Marcink, hogy víz közelébe nem megyünk!!

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Sziasztok!

Nolo!
Szívből gratulálok!KépKépKép Tündéri Babuci!Kép
Az utóbbi hetekben sokat gondoltam rád, hogy vajon meg van-e már a bébi, de látom közben megérkezett.Kép
Jó egészséget Nektek!Kép

Mostanában megint elkezdtem dekuzni(képeket, facuccokat), majd jövök mutizni csak még le kell fotóznom jópárat.

Utólag én is minden név- és szülinaposnak, aki mostanában ünnepelt SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK!

Sztigris
sztigris

StucikámKép

Most kezdek a doboznak neki. Hova is kell majd küldnem? Neked lehet ugye?Kép

Koda

Kép

Kép
koda

Fú, de hiányoztok!!! Kép

Elöször is én is nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki gondolt ránk, (Ancsákra is!) Kép Nagyon jól,esett!

Stucek!
itt mosogattam magam a padlóról, mikor megláttam a köcsögödet! Eztet Anya naggggyon eltanátad!
A felülrepesztés pedig profi munka a javából! Beavathatnál, hogy hol vetted, mert nagyon fáj rá a fogam. Nekem is van, de nem ilyen márkájú, s kakát sem ér! Most, ha 2 hét múlva menek haza, akkor muszály lesz egy illent beszerezni. (csak nem a Munkásotthon u.-i boltból?)

Koda,
A fürdöszoba Nr. 1!!!!!! Minden elismerésem!
Miröl maradtam le? mi történt veletek? Ne idegeljetek!

Nolo!
Fö müveid csodálatosak! Szívböl gratulálok a legújabb csodához is!!! Tényleg nagyon édes baba! Kép

Druszám!
A citrongyos nekem is tecc, de szerintem is fösthetnél rá repedéseket! Kép

Pussz, amint tudok jövök, de musssz dógozni!
Kép
mian

Szia Lányok!
Tegnap megírtam a litániám , majdan mire elküldtem volna elment a net és a telefon is. Kép Mit ne mondjak a guta kerülgetett, most jött csak vissza.

Na akkor kezdem elölről. Kép
Meara, örrülök, hogy tetszik , majd mondd meg, hogy nem bánnád-e, ha feltenném a könyvecske képét? Habár lehetne szebb is. Kép)
Remélem sok kedves , kellemes emlékkel tudod majd megtőlteni. Kép

Kodácska, csoda szép a fürdőd! Látszik, hogy nagyon sokat dolgoztál vele, de megérte! Egy valami hiányzik csak onnan szerintem Kép Egy ilyen, mit szólsz hozzá??? Kép

Valcsi! Smirgliből tárazzál be péntekre. Kép A továbbképzést is megkapod . Kép

Zlotika, milyen hal, milyen doboz???? Lemaradtam valamiről????

Nolo drága, életed fő művét , hogy utánozhatná bárki is!? Tündériek!! KépNagy nagy gratula az új babánkhoz!!! Kép)

És végül, de nem utolsó sorban, Anikó kedves, ne haragudj, de én úgy tudtam, hogy csak Anna nap van. Kép
Ezért külö köszöntelek Téged is!!
Kép
szorgosstuci

Kodácska, ez lett volna a kép, csak közben még kisebbet kellet csinálni belőle. Kép
Kép Sajnos a színek nem annyira jönnek át, de szerintem ez odavaló lenne. Kép
szorgosstuci

Ja és egy kérdés! Mivel én legyező mániás és "gyűjtő" vagyok, hol lehet ilyen szépre szert tenni???
szorgosstuci

Sziasztok!
Minden újdonsült anyukának gratula.Nagyon édesek a babák.Koda szupi lett a fürdőszoba,látszik rajta mennyi munka van benne,és te csináltad,ez a legfontosabb.Nem alkottam semmit,hát nem is mutizok.Most már nem is állok neki,majd csak,ha hazajöttünk a nyaralásból.Addig inkább készülődök,főzök stb.Aztán jövő szerdán usgyi másfél hét tenger,napfény .Mindenkinek nagyon szép nyarat kivánok.
puszi:Kata
tikiti

Tiki! mondtam már, hogy útállak??? Hozzál nekem tengervizet légyszi!!! Kép Legalább kenjek magamra, ha már nem toccsanhatok bele. Kép

Cápamentes,
kellemes nyaralást! Kép Kép
szorgosstuci

Koda!

A fürdőd csúcsszuper! Jó sok energiád van...nekem most egyenlő a nullával...

Stuci doboza és köcsöge is nagyon különleges! Én sem próbálkoztam még a felülrepesztéssel, kezdi mozgatni a fantáziámat, már csak az kell, hogy a pénztárcám is rádobbanjon az ügyre Kép

Nolo!
Gratulálok az új családtaghoz!! Nagyon ari! Kép Azt azért elárulhatnád, hogy kislány vagy kisfiú? Esetleg a nevét?? Vagy az már bizalmas információ? Kép

Bár lecsúsztam róla, de így utólag kívánok sok boldogságot az Annáknak és Anikóknak!!! Kép

Anyko!
Megérkezett a zebrás szalvi, köszönöm szépen! Beni már lecsapott rá Kép

Abby!
Én annyit csináltam volna másképp, hogy a boros dobozoknál a minták körül hagytam volna világosabbra, és fokozatosan sötétítettem volna a mintától távolodva a krétázást.

Én semmi extrát nem csinálok, csak néhány kép készült a bor- és természet barát Apukám lakásába:
http://gportal.hu/portal/juborka/image/gallery/borospohar.JPG
http://gportal.hu/portal/juborka/image/gallery/facan.JPG
http://gportal.hu/portal/juborka/image/gallery/halakapunak.JPG

ezt meg csak úgy magamnak az ágyunk felé:
http://gportal.hu/portal/juborka/image/gallery/ezustlevendula.JPG

A fácános képnél felülről kentem a ragasztót, és egész jól működött a dolog. Nekem ez újdonság volt Kép

...közben ezerrel építkezünk:
http://gportal.hu/portal/judit-lak/image/gallery/P7250870.JPG

a hétvégén pedig Lillafüredre kirándultunk, afféle mininyaralás gyanánt:
http://gportal.hu/portal/juborka/image/gallery/ketten.JPG

Pussz: Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a gratulációkat!
Ami lemaradt a képek mellől, hogy a legkisebb családtagunkat Tamásnak hívják, és július 1-én született 2890 grammal. 4 héttel korábban jött mint kellett volna, de most már minden rendben van.A csajok imádják, szinte el sem mozdulnak mellőle, csak nekem kell résen lennem, hogy nehogy túlszeressék!
Bocs, hogy ennyire mást írtam, de most nálam ez van!
Alkossatok csodákat, azokat mindig megnézem, aztán ha egyszer lesz egy kis időm akkor majd folytatom a dekutanulást.
Az alkotóknak jó alkotást, a nyaralóknak szép időt, a dolgozóknak és otthonmaradóknak pedig egy kis enyhülést kívánok!
Sziasztok!
Nolo
nolo

Na mégegyszer ,én szeretem a paradicsomos halat és megettem belőle de aztán eszembe jutott hogy ti mindig olyan jókat csináltok mindenből és gondoltam akit érdekel és megmozgatja egy kicsit a fantáziáját annak szivesen elküldöm had alkosson belőle valamijen szépt.Gondolom egy kis ékszertartó ki jön belőle.Azóta már kettő van belőle és egy májkrémes doboz is tetővel.
Ivett
zlotika

Jubcikám, nem extra mi!? Na ne szórakozzááámááááá!
Az a boros pl. mitől olyan mintha dugókból lenne a keret?? Vastag festék, vagy mijaszösz??? Kép

Aztán hogyan lesz abból a gerendaerdőből házikó?? Ez valami ámerikai stilúsu építkezés vagy mi??? Nem sámli! Kép
Remélem az enyim téglábúl épül. Kép mert a Tiéden átfúúúúúú a szél! Kép

Nolo, Isten éltesse a vadi új tagunkat!!! Kép A szeretetből sosem elég! Kép

Zlotika, csinálj meg egyet és mutasd meg, hátha ráindulunk! Kép Én kiváncsi vagyok!
szorgosstuci

Én nem értek ezekhez azért gondoltam hátha ti.Én csak az alkotásotokba szoktam gyönyörködni.
zlotika

Nem köll ehhez érteni, csak határozd el magad és éld ki a kreativitásod! Kép
szorgosstuci

Stucc!

A boros kerete nem látott dugót, csak annyit csináltam, hogy az eredetileg karácsonyi (fenyőágas) keretről - amikor még nem kötött meg teljesen a gipsz - lekapargattam a fenyőágakat, és az egészet összedöfködtem egy tompa kés hegyével. Ilyen lett.

Igen, a házunk könnyűszerkezetes lesz, majd megmutizom, ha lesz fala is Kép A tied egyébként fémszerkezetes, és már burkolnak benne Kép

Pussz: Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Jubcikám, nagyon ötletes! Ezért nem dobok ki én se semmi félresikerültet hirtelen felindulásból, mert egyszer csak ráugrik valami.Kép

Akkor ha én költözök előbb, majd vállalom a főzést, hogy nektek ne legyen rá gond és mielőbb tudjatok berendezkedni. Kép
szorgosstuci

Stuci!

Nincs baj, hogy csak Annát írtál! Tudtam én, hogy nem szándékosan! Így magamnak is tudtam az Annák mellett a virágot, amit feltettél! Kép

Jubi!
Örülök, hogy ott a szalvi és annak meg plne, hogy tetszik is!
Kiderült, hogy mi Geri baja. Nem hiperaktív, csak nagyon fél, retteg és mérges. Tegnap voltunk egy dokinál, aki átutalt minket egy gyermekpszichológushoz. Ha minden igaz ma mondják meg az időpontot, hogy mikor kell mennünk. Szomorú vagyok , de tudod, hogy mostmár van segítség és tudom, hogy mi a gond!
De azért bánt nagyon, hogy az én kis prücskömnek lelki baja van! Kép Kép Kép

Szép napot mindenkinek. Én ma szabadságolom magam és minden percemet Gergővel töltöm. Most épp Lolkát néz és kiküldött aszobából! Kép

Anikó

Kép

KépKép
anyko

Sziasztok!
No mi is hazaértünk a mininyaralásból-BP.-Magdolnavölgy Esztergom, Párkány, Kesztölc és Érd-ahol a Minikénket is jól megleptükKépDe megérte mert az ajándékoknak mindenki örült és a minitől mi is szépeket kaptunk, majd mutizom. Olyan jó volt, hogy még alig ismerték a többiek ezt a technikát és teljesen el voltak ragadtatva az alkotásoktól, sőt már előjegyeztük a következő munkákatKép
Nolo! Nagyon nagy gratula a legújabb családtaghoz, Isten éltesse sokáig erőben, egészségben, sok boldogságot neki és pesrsze Nektek is! nagyon édes, képzelem, hogy mennyire imádják a nagyobbak!Kép
Stucim! Csak annyit mondanék, hogy úgy de úgy úúúútálllakkkkk Kép Kép Kép Hihetetlen jók lettek, majd a pontos elkészítésimódot megtárgyaljuk!Kép
Jubi! Valamennyire hasonló az izlésünk, de ezek szerint mégsem, mert nekem a borosdobozok tetszettek a legjobban ezekkel semmi bajom nem volt!Kép Én a teásra gondoltam, de közben megbeszéltük Minivel, talán kevés a jó szali hozzá ezért nehezebb szépet alkotni belőle. stuci! A keretek valóban ilyen sötétek, de nem tudtam milyen színű szobákba kerülnek, viszont az izlésüket nagyjából ismerem és így maradt ez a régies-mondhatni antik-stílus de bejött mert tetszett nekik. Én is sötétnek tartottam, de nem volt más választásom, de ha jobban megnézed-bár a kép nem jól adja vissza a szineket-azért csempésztem a krétázásnál némi rózsaszínt és narancsosat is!Kép
Jubi a házra én is nagyon kíváncsi vagyok már, szóval csak így tovább és kitartást! Hajrá!Kép
Koda! Lassan már összehozzuk az anyagos bizniszt... a fürdő meg nagyon klassz! Gartula nagyon ügyi vagy! Ha nem bánod én is mennék a cuccért és akkor meg is tekinteném személyesen, a többiek meg had irigyeljenek miatta!Kép
Anykó! Mivel eddig nem voltam nem láttam a levelet, de egyhamar nem is megyek az üzletbe, mert itthon van némi elmaradásom. De amint tudok beszélek vele! Gerit sajnálom, hogy ez történt, de biztos megoldódik a helyzet! Ha egy kis ötletet elfogadsz akkor annyit mondanék, hogy esetleg lehetne többet olvasni neki mesét vagy akár eljátszani és ha a tv-ben nézi akkor inkább az olyan mese legyen amiben beszélnek is. Mert sajnos bármilyen aranyos is a kis vakond éa a lolka sajna nem sok szöveg van benne... Illetve fogjatok a kezetekbe babákat, bábokat és esetleg a játék közben eljátsza Neked-veled, hogy mi is bántja őt t.képp! Remélem bejönnek ezek és segíteni tudtamKép
Zlotika! Köszönjük a tippet aranyos vagy, hogy próbálsz minket ösztökélni! Kép De stucinak is igaza van, hogy esetleg próbálkozz Te is egy darabbal aztán meglátod milyen örömöd lesz benne! Várom én is az első munkát és gyere majd itt kapsz segítséget és bátorítást is!Kép
Jubi! Ki ne hagyjam a műveid megdicsérését... nagyon szépek ismét bár tőlem a fácán és a jhalacs kissé távol áll de szépek lettek. Viszont a borosat nagyon elfogadnám!Kép
Remélem senkit nem hagytam ki...
Minden jót!
abby
abby

Sziasztok!

StuciKép
A legyezőt itt Miskolcon vettem a centrumban. Ez a méret (ami nem kicsi, mert több mint 1 m széles és 80-90 cm magas) volt 1050 ft, ami ennél nagyobb, az pedig 1500 ft. Meg van ilyen kis kézi is pár száz ft-ért. Szerencsém volt, hogy volt hajós legyezőKép Ez legalább megy a fürdőbe.
A dobozt elkezdtem, jól is haladtam vele, csak Marci felébredt. És erősen érdeklődött irántaKép Sajna nem lesz túl nagy, mivel a tulis anyag behatárolta a méretet.

JubiKép
Én is a boros mellet teszem le a voksomat. Hihetetlen jó lett!

AnykoKép
Azt tudjátok, hogy mi a félelme Gerinek? Remélem, hogy tudnak segíteni! Ilyen pici fiú és gondjai vannakKép

AbbykémKép
Egész héten vártalakKép Most már ténylegiből összefuthatnánk! Csütörtök előtt jó lenne, mert akkor megyünk nyaralni Pécsre.

MianKép
Így a végére bemásolom a tavas történetünket. Néhány emberke már olvasta, de itt nem akartam offolni. De végül is itt is vannak anyukák, hátha tanulunk belőle....

"""2 hete voltunk a barátnőmnél Kecskemét mellet. Ahol a múlt évben nyaraltunk.
Na ott 5 évet öregedtem.....

Marcival kint játszottam a teraszon az ernyőkkel. Egyszer Marci azt mondja nekem, hogy most anya fogja meg az ernyőt és sétáljon vele. Ahogy kivettem a kezéből az ernyőt, Marci leugrott a teraszról és nyíl egyenesen elkezdett rohanni a kerti tó felé. Mondanom sem kell, én ugrottam utána, de már késő volt. Marci megállás nélkül, nyíl egyenesen belevetette magát a kerti tóba. Rögtön elmerült...én ruhástól szintén ugrottam utána, de olyan zöld volt a víz, hogy nem láttam a gyereket. Szerencsére akkot pont feljött a felszínre, én meg megpróbáltam elkapni, de kicsúszott a kezemből. Megint elmerült.....én persze a víz alatt kutattam utána. Akkor szerencsére megint feljött a felszínre, így meg tudtam fogni a kantáros gatyáját és azzal a mozdulattal kihajítottam a partra. Rohantam vele a szobánkba, tettem a melegvíz alá..........Utána egy fél órával olyan rosszul voltam, Gabi alig tudott megvígasztalni. Marci jól van szerencsére, de én totál kivagyok, ha belegondolok.....Pedig ott álltam mellete fél méterre...... """

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Koda!

Húúúúúúúúú! Még olvasás közben is beleborzongtam Kép Én anno 4-5 évesen a hínáros Hortobágy-folyóba (gondolom nem is tudtátok, hogy van ott folyó Kép ) estem bele, de kimentettem magam, pedig nem is tudtam úszni Kép Valahogy felkapaszkodtam egy ott horgonyzó csónakra onnan meg már kiszedtek. Furcsa, de még mindig emléxem arra, ahogy a sötét víz alatt gomolyogtak a hínárok, én meg ott kapálózok köztük.... De már kihevertem az esetet és úszni is megtanultam Kép

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok!

Koda!
Hááááááááááááááát ez nem semmi izgalom!!! Nem csodálom, hogy öregedtél 4-5 évet! Még jó, hogy nem vesztetted el a lélekjelenléted!

Jubi!
Kitartást az építkezéshez!
És nekem is a boros tecc!!

Anikó!
Nem dolgozol egy kicsit túl sokat, amitől egy kicsit háttérben érezheti magát Geri? Vagy érhetett valami stressz terhesség alatt? Kinezológiát nem próbálod próbáljátok meg? Sokat segít, tapasztalatból tudom. Mindenesetre jobbulást (elég rossz szó, mert ez nem betegség) Nektek!

Puszi mindenkinek

Kriszta

mohácska

Sziasztok!
Koda!
Nagyon jó, hogy ilyen lélekjelenléted van! Sajnos a gyerekek nagyon bátrak és semmi félelemérzetük nincs. Én is tudnék mesélni, pedig a lányokra elvileg azt mondják, hogy nyugodtak, jók stb....azért néha komolyan hallom mellettük ahogy nőnek az ősz hajszálaim. De azért továbbra is kitartás és mindig résen lenni!

Aniko!
Én nem szeretnék most észt osztani, de együtt érzek veletek, mert nem egyszerű a helyzet és sajnos ezt Nektek kell megoldani /bár nem tudom a pontos előzményeket/ Geri mennyi idős most? Nálunk a Lotti 2,5 éves korában volt gond. Ha érdekel szívesen leírom a tapasztalataimat akár emailben is a gyermekpszichológusokról.

Ezer BOCS amiért ma csupa OFF voltam!
Sziasztok!
Puszi Nolo
nolo

Sziasztok!

Sosem dolgozom akkor, amikor Gergő ébren van! Pont azért, hogy ne érezzen olyat, hogy hanyagolom. Most is anyuval van. Most fogunk pszichológushoz menni, mert a nevelési tanácsadó beutalt! örülök is neki, mert az legalább tud mondani valamit.
Most kaptam egy telefont a pszichológustól, hogy szept elejére tud időpontot adni és hogy a evelési tanácsadó elmesélte, milyen Gergő. Csak annyit mondott, hogy nyugodjak mert, mert az elmondottak alapján csak egy trauma miatt kialakult félelme lehet. Szóval semmi komoly.
Ez lehet a nyelfelvágás is, vagy hogy 1 évesen sokat költöztünk ide oda. és a kis szobája is szét lett verve, mert most az a fürdőszobánk.
Kicsit megnyugodtam.
Mesét nagyon sokat olvasok neki. Igaz valóban kisvakondot, lolka bolkát és shrekket néz. A doki azt mondta, hogy jó az is, mert mozgatja a kis agyát.A doki szerint vagy örökletes vagy pedig a nelvfelvágás miatt kialakult trauma okozza a késő beszédet.
Szóval kicsit megnyugodtam! Kép
Bocsi mindenkitől az offért!

Anikó

Kép

KépKép
anyko

No, akkor most én is vastagon OFF leszek! Bocs, elöre is!!!

Anyko,
hát, mit mondjak!?? Maximálisan Veled érzek, mert a mi problémánk is szinte ugyanaz; bár ilyet nekünk még nem mondtak, hogy fél a gyerek. Az én Maxim júniusban múlt 3 éves, s szintén nem beszél, de semmit!! Már minden elképzelhetö helyen jártunk, mindenféle orvosoknál, pszcihológusnál, hallásvizsgálaton, stb. Azonkívül, hogy megállapították, hogy nagyon okos, intelligens, söt talán túl is, semmiféle diagnózist nem kaptunk. Sokat várok a szeptemberi ovoda kezdéstöl. Mindenki nyugtatgat, hogy biztos fog beszélni, meg kell valljam én egyáltalán nem vagyok nyugodt, de többet most nem tudunk tenni. Illetve, de ezt nem kiabálom el, ha lesz valami sikere a dolognak, akkor beszámolok.
De ne keseredj, viszont ne hagyd annyiba!!! Kép

Koda,
Te szegény! Ez pokoli kaland lehetett!
Hála Istennek, hogy így végzödött. Próbáld meg elfelejteni; remélhetöleg a Picuri sem fog rá emlékezni, mire megnö.
Muszály ezek mellett a kis "atomgolyók" mellett minden pillanatban maximális figyelemmel lenni, mert látod, hiába vagy közvetlen közelben, akkor is ki tudnak játszani.
Örülök, hogy jól vagytok!!! Kép

Mégyegyszer 1000 bocs az OFF-ért!

Kép
mian

Szasztok!
Elment a szerelő, remélem most már nem fog állandóan ledobni a net és lesz folyamatosan telóm is. Kép

Kodácska, küldök még , van olyan tulis anyag. Nehogy már már Néked ne legyen tulipános ládád!!!KépModjad hány centi kell.110 cm. van még belőle. Legyező ügyben meg majd még kereslek, ha lesz egy kis fölös manim. Kép
Mit szólsz a zuhany függönyhöz????
Szép kis akció lehetett a gyermekkel, de arról nem írtál, hogy Õt mennyire viselte meg a dolog?
Nem utálja e azóta a vizet, vagy meg se kottyant neki a kaland. Most kéne gyorsan megtanitani úszni. Kép
A srácok nagyon bátrak, még nincs félelem érzet bennük,ahogy Nolo is írja, a szülőt jobban megviseli. Kép Remélem hamar kihevered. Kép

Mian, Anikó, ehhez nem értek, de a fiúk állítólag "lustábbak" és később érnek
csak nehogy aztán meg szóhoz se jussatok ha elkezdik a magukét mondani. Kép)
Vicc volt, nnna! nem megsértődni! Kép)
szorgosstuci

Mian!

Akkor neked sem könnyű a helyzet! Geri 2 és fél éves. A nevelési tanácsadó szerint nagyon okos, értelmes kisfiú. Egy képről lerajzolta Lolka-Bolkát!! Szó szerint! Nagyon szupeül sikerült! Pedig csak 2,5 éves! Azt mondja, hogy ilyet nem sokan tudnak rajzolni ennyi idősen. Szóval okos, tudom én, csak pokoli nehéz, hogy nem beszél! De neked nem is kell részletezni! Kép
Mi is szeptemberben megyünk bölcsibe! Én is reménykedem, hogy jobb lesz. A pszichológus szerint( már amennyit telefonon tudott mondani ) nehéz lesz, mert nem beszél! A gyerekek könnyen kiközösítik az ilyen gyerekeket. Viszont ezzel késztetik majd Gergőt a beszédre. Azt is mondta, hogy hihetetlen, hogy egyik napról a másikra kezdenek az ekkora gyerekek beszélni! nagyon várom ám, viszont nem sürgetek semmit! Gerit sem bántom emiatt, vagyis nem szólok rá. Néha mondom ugyan, hogy kicsim nem értem mit mondasz, de utána azért csinálom, amit mond, mert el van olyankor keseredve!
Majd azért számolj be az ovis eseményekről!
Neked is kitartást!

Anikó

Kép

KépKép
anyko

Jubika!

Ha van még Juditunk , akkor Nekik is!

Kép
szorgosstuci

Jubi!

Névnapod alkalmából Isten éltessen sokáig!
Kép
Anikó

Kép

KépKép
anyko

Sziasztok!

Kép

Mian!
Ne idegeskedj azért, mert nem beszél! Óvodában dolgozom, ez lesz a 10. tanévem. Volt olyan gyerekem kiscsoportban, aki össze-vissza halandzsázott, abszolút nem lehetett érteni, amit mondott, amit akart, szeretett volna. Ráadásul mutogatni sem nagyon mutogatta, amit akart. Középső csoportosként viszont már egész érthetően beszélt, 3. évre, meg már MINDENT megértet, mert annyira megtanult tisztán beszélni. Igaz, segítséget is kapott.
Ha viszont semmit nem beszél, egyszerű lustaság is lehet. Sőt olyat is tapasztaltunk, aki egyáltalán nem beszélt, okos, értelmes gyerek volt. Aztán egyik pillanatról a másikra megszólalt, olyannyira tisztán és érthetően, hogy még az "R" hangot is tökéletesen tisztán ejtette.

Mindenkinek puszi jó pihenést és jó munkát kívánok

Kriszta

mohácska

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?