Új privát üzeneted érkezett!

Még valami!
Mártit keresem az ikres topikból, Hideyosi néven van a tábliban. Tudtok róla valamit, rég olvastam a bejelentkezését?
Hali!
E.
olajfácska
 
 


Olajfácska!

Nekem is császár volt, mint Boginak, nem epidurállal végzik, hanem spinális érzéstelenítéssel vagy altatással, választhatsz. Nekem a szülészorvosom adta be, de szerencsém volt, mert ő altatóorvos is egyben. Úgy tudom, az epidurált is aneszteziológus adhatja csak be. Emiatt azt hiszem, csak akkor tudsz kérni, ha éppen van bent a kórházban arra alkalmas orvos. De nem biztos, inkább kérdezz utána.
marengo
 
 


Sziasztok!

Olajfácska!
Szia!
Spinális érzéstelenítést kaptam (ezt javasolják több okból a császárnál: 1.) a babára kevésbé van hatással, mint az altató 2.) te is sokkal jobban viseled utána a műtét utóhatásait 3.) azonnal megkapod a babát, míg altatás után elviszik a babát, és nem kapod meg csak 1 nap múlva)

Nekem Maár doktorúr adta be, ő a legprofibb ebben, állítólag a megyében is ő a legjobb.

Itt ha kérsz, adnak érzéstelenítést, de azt hiszem itt elég kevesen kérnek, meg valóban aneszteziológus adhatja be.

Hideyosiról mi sem hallottunk már rég.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 

 
 

No, akkor örülök, hogy Bogi említette, nekem Dr. Maár Róbert az orvosom, így mindent ő végzett a császárnál. (Nem is értem, minek állt ott az a sok ember...)Biztos vagyok benne, hogy ő a legjobb, nekem legalábbis nagyon bevált a terhesség során is és a kórházban is. Örülök, hogy már többedszerre dicsérjük, majd meg is említem neki.

Bogi!!!!!!!!

Meg akartunk lepni Áfonyával a kórházban, de nem jött össze a szervezés. Muti még képet, meg írj, meg minden. No, hogy vált be a Bodai doktor? És kik voltak a műtétednél?
Akkor ezek szerint le kell mondani a természetes szülésről?

Barátnőm bent van a szülőszobán, még csak a kórteremben, mert csordogál a magzatvíz. Fájás semmi, ha nem is lesz, reggel beindítják. Úgy izgulok, mintha legalábbis én szülnék...

Hol is vannak a hangulatjelző smile-k?
marengo
 
 


Marengo, Bogi!
Köszi a választ. Ha császár lesz biztosan nem az altatást választom. De ezek szerint sima szüléshez nem olyan egyszerű edá-t kérni. Pedig azt olvastam valahol ikreknél ajánlott. Most a 30. héten járunk, és Papp Zsolt az orvosom. Ma megyek hozzá, majd rákérdezek.
Hideyosit azért keresem, mert korábban szó volt róla, hogy szept. körül eladja az ikres kocsiját. Remélem még gondol rám. Az jutott eszembe, hogy a védőnőkön keresztül megtalálhatom, bár lehet, hogy csak nyaralnak és hamarosan jelentkezik.
Marengó, szorítok a barátnődnek. Nekem is így indult az első szülésem (igaz már 5 éve annak...)
Üdv!
Enikő
olajfácska
 
 


Sziasztok!

Marengo!
Képek vannak a honlapon. http://jaksy.different.hu
Maár doktor volt az aneszteziológusom Kép Bodai doktor és Kelemen Szilárd műtött, egy hölgy volt még ott asszisztálni, meg egy úr, aki nem emlékszem mit csinált (ja, ő pakolt ide-oda), meg a szülésznőm Marika volt bent, aki megkapta a babát.

Maár doktor úr nagyon nagyon jó orvos, és ember! A műtét alatt is beszélgetett velem, magán dolgokról is, beszélt a családjáról, mindig mondta, hogy éppen mi történik, mikor veszik ki a babát, ő is megnézte a méhem állapotát, és mondta, hogy látott már csodát, de csak egyszer, úgyhogy épp időben és jó döntéssel császároztak meg!

Pici mondta, hogy beszéltetek róla, biztos jó lett volna, ha be tudtok jönni, de majd augusztusban találkozunk!

Enikő!
Kíváncsi vagyok mit mondott Papp Zsolt az edáról, majd írd meg, jó?
Õ volt a másik alternatíva, hogy kinek adhat át Likár doktor, biztos ő is nagyon jó orvos.
Bár eddig én csak jó orvosokkal találkoztam itt Győrben.
Képzeljétek egyik nap az egyetlen női szülész-nőgyógyász jött a kórházban vizitelni.
Ha láttatok szép fiatal nőt, akkor ő az. Nagyon szimpatikus volt.

Na puszi: Bogi

ui.: Igen, a harmadik már csak császáros lehet Kép

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Bogi!
Örömmel olvastam, hogy minden simán ment és elégedett vagy. Nem volt hát hiábavaló az erőfeszítésetek Áfonyával, meg a hosszú javaslatlevél és személyes beszélgetések. Mindjárt kiderül, hogy nem a jószándék hiányzik, inkább csak elbeszéltünk eddig egymás mellett dokik és páciensek.

Jó olvasni, hogy már a harmadikra készülsz. Ennél nincs biztosabb jele annak, hogy valóban kellemes élményként maradt meg a szülés. Csak biztatni tudlak. De azért most hagyj ki egy kicsit, mert gondolom azért is vékonyodott el olyan nagyon a hasfal, mert nem sok ideje volt regenerálódni.

Már alig várom, hogy lássuk a Jaksy lányokat. Mindkettő gyönyörű a képeken. Szegény fiam csak győzze kiválasztani melyiknek is udvaroljon majd az oviban.

Amint beköltözhetünk, megyek szomszédolni! Addig pihengess és éld túl a hektikus első heteket.

Üdv,

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Már ezer éve nem jelentkeztem, de amennyit tudtam visszaolvasgattam.

Bogi!
Gratulálok a kis jövevényhez, gyönyörű kislány. Az előttem szólok minden jókívánságát kívánom nektek.

Nálunk is sok minden történt ezalatt az idő alatt. Működött a babaprojekt, úgyhogy Bandikának januártól egy kistesóval kell osztozkodnia. Ma voltam 12 hetes UH-n, mindent rendben találtak.

KisManó leletei azóta is (márc. vége) elfogadhatóak, így nem kellett szurit kapnia. Folyékonyan és állandóan beszél, verseket, énekeket mondikál. Azt hiszem az oviban ő fogja tanítani a gyerekeket mondókákra. A legújabb kedvenc könyve a Gőgös Gúnár Gedeon.

Egy augusztusi taliban mi is szívesen benne lennénk (persze ha szívesen látnátok minket is).

Addig ismindenkinek minden jót kívánunk.

Üdv. Eszter
ppont
 
 


Sziasztok!

Eszter!
GRATULÁLOK! Nagyon szuper! Na most aztán izgulhatunk érted is!

Piros!
Azért túlzás, hogy készülnék a harmadikra Kép Bár a szülés előtti este megbeszéltük Atival, hogy talán 10 év múlva, amikor a lányok is akkorák lesznek, hogy be tudnak segíteni a kistesónál, akkor talán vállalunk egyet, pláne ha fiú lenne. Ati már a dokitól is megkérdezte, hogy van-e rá valamilyen mód, hogy a 3. fiú legyen. Kép
A doki csak nevetett.

Jaksy lányok szépek még mindig. Kép

Na puszi mindenkinek: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Gratu Eszter!

Örülök, hogy megint van egy babavárónk. Furcsa lett volna a topic nélküle.

Mostanában ritkán jövök, minden időnket lefoglalja az építkezés. Bogi, Piros, tudjátok mivel jár.

Néha már el sem tudjuk hinni, hogy ennek valaha vége lesz és tudunk újra normálisan élni.
Hiányzik a családi élet.

Amúgy a babával minden rendben, túléltük az 5 hónapos oltást, kicsit fellélegezhetek, nagyon vártam már, mert mindig felborítja az addig jól működő napirendünket. Most szünet 10 hónapig.

Csak az alvás nem megy valami jól. Nem szeret az ágyában aludni. Vagy inkább nem tud. Amikor megfordul álmában mindig neki ütközik a szélének, vagy éppen úgy fekszik, hogy nincs helye megfordulni.

Lányok, mondjátok már el, nálatok hogy ment ez a forgolódás? Nem volt kihatással az alvásra? Nappal tud aludni, mert a földön pléden, paplanon játszik és gyakran elalszik közben, a megfordulást pedig nem veszi észre, mert van bőven helye.
Mit tegyek? Mégsem altathatom a gyereket éjjel a földön. Vagy igen? SOS.

No megyek, remélem még lesz időm aludni a megfordulásig.
mosziv
 
 


Mosziv!
Igen! Van aki ezt teszi. Egy nagyobb matracot tesz a földre, és azon altatja a babát. Ha leforgolódik róla, akkor sincs baj, mert nem magas. Észre sem veszi.

Amúgy szerintem ez csupán szoktatás kérdése. Mi az elején nagyon elrontottuk Lilinél a dolgot, mert minden szakkönyv és minden szakember azt mondta, hogy 6 hónapos koráig nem lehet a gyereket "elrontani" ilyen dolgokban. Ezért én a kényelem miatt nyugodt szívvel altattam magam mellett a babát 3!!!! hónapos koráig, amíg szopizott. Néha, ha fájt a hasa, akkor a mellkasomra fektettem, és úgy aludtunk éjjel. Szépen hozzászokott a hason alváshoz, és kiszokott éjjelre a kiságyból, pedig nappal mindig abban aludt.
Most 17 hónapos, és úgy alszunk, hogy a nagy ágyban elaltatjuk (már hozza a cumit meg a kutyuskáját, ha álmos este), és áttesszük a szobánkban lévő kiságyába. Õt mondjuk már nem zavarja, ha beleütközik valamibe, fel sem veszi.

Most a picivel játszom ugyanezt. Nappal a kiságyban alszik, éjjel mellettem. Bár ezt nem sokáig fogom csinálni, csak amíg beállnak az éjszakai szopizások. Eddig, amióta itthon vagyunk, a 6 éjszakából 4-et átaludt, 2 éjjel egyszer felébredt szopizni, csak még fáj a pocija néha, és akkor a hangos sírást megelőzendő, tornáztatom kicsit. Amúgy eddig úgy állunk, hogy nap közben szépen alszik 3-4 órát, szopizik, nézeget csöndben akár 1 órát is, szóval eddig nem fárasztott le.
Természetesen már van annyi rutinom Lili után, hogy tudjam mit hogy kell alakítani.

Most is azt tervezem, hogyha a baba bírja, akkor minél előbb bevezetni a "társasági" életbe, mert Lilinél ez nagyon bevált.

Nem akarok dicsekedni, de Lili szuper csaj, alkalmazkodó, imádja Katicát, egy perc féltékenység nem volt benne. Előbb balhézik, ha apját ölelem meg. Katicát akármennyit foghatjuk. Egyedül a húgomra féltékeny, ő nem foghatja Katicát, de ez érthető is, valaki már csak neki is maradjon Kép

Na most megyek.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Hát akkor lehet, hogy matrac lesz.

Lehet, hogy félreértettem a "szoktatás kérdését", de a lányom a saját ágyába volt szoktatva, minden éjszaka ott aludt és nem volt vele probléma addig amíg meg nem tanult megfordulni.
A földön csak napközben volt, hogy legyen elég helye mozogni, játszani, mert jelentem, hogy most már gyakorolja a kúszást. Szépen felhúzza hason a lábát, fenék csúcsosan és löki magát előre. Amikor rájött erre, lehetett látni, hogy nagyon megörült.
Na szóval ekkor vettem észre, hogy ha játék közben elaludt, akkor nem zavarta a megfordulás és így jött az ötlet.

Pici, Marengo, ti hogy álltok a mozgással, alvással? Régen számoltatok már be a babók fejlődéséről! Tessék mesélni!

Bogi, Réka is nagyon szereti a társaságot, most már gyakorlatilag nagyon nehéz lefoglalnom akkor, ha kettesben vagyok vele, mert rettentő jól érzi magát ha többen vagyunk. Az utcán is lepaktál mindenkivel. Hason fekszik a babakocsiban, felnyitom ilyenkor az elejét ahol kilát. Ha megnézik, vigyorog és nagyon élvezi ha beszélnek neki.
Amúgy rettentő huncut lett, ha ránézek elolvadok és nem tudok betelni vele.

Örülök, hogy Lili jól fogadta a kistesót. Ez azért kezdetnek nem rossz. Lesz még idő később veszekedni, irigykedni a játékokon.

Apropó, a távmunka azért most szünetel nem?
És a főzés, takarítás stb...? Férjurad kíméletes?

Holnap megint megyünk Öttevényre, majd kedden jövünk haza.

Megyek, még ki kell teregetnem.

Puszi mindenkinek:
Krisztina
mosziv
 
 


Sziasztok!
Boginak nagy , gratula!
Nincs túl sok időm, mostanában csak olvasgatok, nem hagynak sokat a manóim, Zsófi elindult, János pedig mindig menni akar de csak ha vezetgetem( a km órám mostanaában nagyon pörög)

Enikő,
megvagyok, olvastam hogy kerestél!
Miről van szó?

Márti
Kép
hideyoshi
 
 


Mosziv!
Gyakorlatilag Száva ugyanauz, mint Réka lányod. Nem hiába Maár-babák... Küzdelem az alvással, mióta tud forogni, automatikusan pördül, akkor is, ha már nem lát a fáradtságtól, és üvölt, de pördül. Elég kimerítő. Sajnálom is, de nincs mit tenni. Néha ott vigasztalom, néha felveszem, szóval állatira következetes vagyok. Õ nem alszik el másutt,csak az ágyában. Játszószőnyegen, földön nem. És tényleg olyan az utcán, mint a lányod, szereti a társaságot. Fenékfeltolás gyakorlása most indult, még nem kúszik, de már dühös. Õ mozgásban nagyon lusta.

MEGSZÜLETETT A BARÁTNÕM KISLÁNYA IS. Ez azért röhej, mert belebeszélte mindenki a fiút. Tényleg csúcsos volt a pocakja. nesze neked népi megfigyelés.
marengo
 
 


Szia Krisztina!

Távmunka működik, köszönöm. Voltam két hét szabin, ami ma telt le Kép

Anyukámék jönnek segíteni majd minden nap. Ez azt jelenti, hogy Lilit lekötik, én meg minden mást megcsinálok, amit eddig. De már ez is nagy segítség.
Férjem? Hát voltak zűrök sajnos azonnal, hogy kijöttem a kórházból.
Õ azt hitte, hogy majd rögtön másnap a nyakába ugrok, és minden úgy lesz, mint 2 évvel ezelőtt, dehát ki képes erre egy 17 hónapos és egy 1 hetes gyerek mellett?
Talán mára már megbékélt és belátta, hogy ez nem így megy, de megvolt a feszültség jópár napig.


Lili ugyanezeket csinálta, mint Réka Kép Úgy látszik egy kaptafára készültek a gyerkeink Kép

Marengo!
Gratulálunk a barátnődnek!

Hideyoshi!
De jó, hogy jelentkeztél!
Köszi!

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Szia Márti!

Tudod, a babakocsi miatt kerestelek! Még nem aktuális (hál istennek), a 31. hétben járok a fiúkkal, csak meg akartam erősíteni, hogy számítok rá - ha nektek is jó- hogy szept. körül megvennénk. Ha mégsem eladó sincs nagy gond, mert végül is bambinó-n megrendelhetjük, de a pénz miatt a használt is tökéletesen megfelelne, csak tudjam mivel kalkuláljak. Annyi minden kell a babáknak!!! :-)))
Gondolom nagy most a strapa nálad, emlékszem 1 babót is épp elég volt vezetgetni.

Bogi!
Voltam a PZsoltál, de a szülésre még nem tértünk rá. Az elején kérte, hogy mindig csak az aktuális témákat vegyük sorra. Kevés az ideje, rengetegen járnak hozzá, de azért rendes, és nem érzem úgy, hogy ki akar mielőbb dobni. Szóval 3 hét múlva megpróbálom. Remélem még soká szülünk, bár az ikrekkel a 30. héttől már veszélyesebb a dolog. Ügyes vagy Katicával, ahogy olvasom.
Puszi!
Enikő
Puszi!
olajfácska
 
 


No megjöttünk tegnap este, de holnap reggel megyünk is vissza.

Marengo, amit meg én nem írtam le, azt leírtad te. Az én lányom is csukott szemmel, bőgve, holt fáradtan is forog körbe. Hason van és a kezecskéivel mászik körbe, popsit meg húzza.
utána. Hát igen, én már teljesen ki vagyok purcanva. Idegesítő is már néha, hogy a sötétben is ezt csinálja. És ilyenkor muszáj az ágyunkra venni, mert mivel be van csukva a szeme, hiába kapcsolnám fel a villanyt, mindig beüti a fejét a rácsokba és akkor meg még jobban bőg. Én csak szopizással tudom megvigasztalni. Én szeretek szoptatni, nem beszélve a lányomról, ha nagyon enni akar mászik már utánam tátog és kiabál és amimet éri szopja. De nem tudom, hogy mikor lehet leszoktatni arról, hogy éjjel is szopizzon.
A fordulás megtanulás ebből a szempontból visszalépés volt, mert előtte 1 hónapig nem evett már éjjel.

Amúgy majd kíváncsi lennénk, mit adtok tejci mellé a babóknak, mert következő hónapban már mi is kíséletezünk. Sikerült hat hónapig csak szoptatni. Amúgy még ebben a melegben is folyadéknak is szopik, gondolhatjátok elég gyakran, egyéb folyadékot nem fogad el, max. 3-4 kanállal, mert nekem már felesleges cumisüvegre szoktatni. Sosem kellett.

Bogi, minden elismerésem a munka miatt, nekem sajnos itthon nincs segítségem, majdnem mindig egyedül vagyok, úgyhogy nemsokra jutok. Csak olyat tudok megcsinálni, ahol a babó is velem lehet és ahol tud hason játszani, mert most már egyre inkább nen szeret egyedül lenni.

Jaj, annyi mindent akartam még írni, de már hosszú leszek és mostanában ti vagytok csak a szórakozás.

Puszi: Krisztina
mosziv
 
 


Szia, Mindenkinek!
Enikő/Olajfácska,
még aktuális a babakocsi, nem ajánlottam másnak addig, amíg veled nem beszéltem.Úgy tűnik mi már szeptemberben nem tudjuk használni, leginkább a súly miatt. Szerencsére még nyugodtan megülnek benne ha kell.
Egyébként Zsófit 1 percig sem kellett vezetni, egyszerűen elindult magától, de János nem is próbálkozik, ő csak mászik, vagy a kezemet húzza, hogy menjünk.
üdv:Márti

Márti
Kép
hideyoshi
 
 


Sziasztok!

Gyorsan visszaolvastam.Kép

Bogi:
gyönyörü ez a lány. Kép Mégegyszer gratula. Kép

Olajfácska:
én Papp Zsoltnál szültem, nemis olyan rég. Kép (6 hete.) Én 100000 %-an meg voltam/vagyok elégedve vele.Kép
Szerintem nagyon jó orvos, és végig velem volt a szülés alatt. Bíztatott, segített, törölgette az arcom... És nagyon emberséges volt.
Pedig a szülésem nagyon nehéz volt, komplikációkkal. De ő mindnet megtett, így elkerültük a császárt. Kép ( azért a mütő elő volt készítve.
Nálunk az EDA fel sem merült, de én már a terhesgondozáson mondtam neki, h nekem ne szúrkálják a gerincem. Kép) De szerintem ha kértem volna akkor kaptam volna. ( bár szombat este szültem)
Remélem neked is hasonló jó tapazstalataid lesznek.

Ppont:
hatalmas gratula Neked. Jó babavárást.

Rólunk:
Szombaton betöltöttük a 6 hetet, Marcim egyre jobb baba.-Kép Éjjel már 7 órát aludt egyben. Nappal nevetgél, forgolódik, gügyög.Kép Imádom. Kép)
A szopival is mindn ok, szépen fejlődik...
Szóval már nem panaszkodhatom.
Képek róla:
http://babanet.hu/album/main.php?album=3142&page=4

Hajni
Vendég
 


http://www.babanet.hu/album/albumimages/5562/141436.jpg
Zsófim és Andisz kisfia, Bálint
(dúl a szerelem. bemászott mellé a kocsiba)

Most így használjuk a kocsit, de télre van hozzá mély rész és lábzsák + kocsitáska + esővédő

Márti
Kép
hideyoshi
 
 


Sziasztok!

Kicsit rohanós az életünk, így csak olvasgatni tudok, de nem álhattam meg, hogy ne gratuláljak az újabb kis pocaklakóhoz Eszternek!Szuper!

Bízom benne, hogy összejön az augusztusi tali. Nekünk elég zsufik a hétvégék (13-án lagzi és 20-án családi találkozó van már a programban), de ha időben tudjuk, akkor rászervezek.

Üdv,

piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Bogi, még nem volt alkalmam gratulálni Neked a gyönyörű kislányodhoz!
Úristen, olyan, mintha Lili is most született volna, legalábbis nekem, aki nem túl gyakran látogatja a babanetet!
Minden jót kívánok Nektek, és nagyon irigyellek, lassan nálunk is aktuális lesz a kistesó kérdés, bár nemrég volt egy kiborulás-téma nálam, és feltettem a kérdést magamban, ha Benjamin mellett kiborulok, hogy bírnám kettővel? Aztán az orvos felírta receptre, hogy pihenés és nyaralás, igaz, ami igaz, a terhességem első pillanatától együtt vagyok a kisfiammal és még soha egy éjszakára sem szakadtunk el egymástól, gyakorlatilag tényleg nem foglalkoztam magammal, így a test és lélek kissé felmondta a szolgálatot. Most pihenek, és kicsit "másképp" próbálok hozzáállni a dolgokhoz (no para...meg ilyenek).

Na pusz, mindenkinek minden jót!

Dirtha
dirtha
 
 


Márti!
Köszi a visszajelzést, akkor rendben, majd aug végén kereslek. A mobilom: 20-667-1516 esetleg küldhetnél rá egy sms-t a Te számoddal, hogy ha kell könnyebben elérjelek, és az anyagiakat is jobb személyesen megbeszélni :-)
Édesek a képen a gyerekek! A mi lányunk is Zsófi. Érdekes a János név választása, ez legalább nem divatnév, biztos nem lesz több tucat az oviban. Családi indíttatás? Nekünk a Károly ilyen, mindkét papa, sógorom, szomszédunk (férjem főnöke) az. De csak második névnek kapja az egyik fiú.
A képen szép a kocsi is! :-))
Hajni!
Örülök, hogy így meg voltál elégedve a Zsolttal. Nekem is nagyon barátságosnak tűnik. A szülés/császár, Eda/eda nélkül témákban dúlnak bennem a viharok. Nem tudom mit akarok, azért ikreket nem lehet túl egyszerű megszülni. Nem magamat féltem, csak a babákat a komplikációk miatt. Aztán hosszas vívódások után arra jutok, hogy hagyjunk mindent a maga útján menni, meg a doki bácsi majd tudja.
Puszi!
Enikő
olajfácska
 
 


Sziasztok

már régen voltam.(minyuu néven). tegnap kiderült, hogy sikerült az első lombikom, és a kettő beültetett babából mind megmaradt, jövőhét kedden lesz az első uh-nk.Pestre járok a Bmc-be. Gondolkozok azon, hogy Győrbe szüljek, mert úgye azért Pest mégis messze van, csak nem ismerek itt egy dokit se, nem tudnátok ajánlani egy kedves, megértő, de ugyan akkor jó dokit? a másik eddig simán táppénzen vagyok, de a körzetim szerint át kell mennem ha terhes vagyok a terhesgondozóba. ott kihez, vagy hogyan, hogy zajlik ez?
köszönöm a válaszokat
bocsi ha hosszú voltam
-moncsi+2- ( 2 babó akik 2 hetesek)
moncsi_2
 
 


Sziasztok!

Eszter!
Én is gratulálok a pocaklakóhoz!

Hajni!
Tündéri a kis Marci!És milyen huncut a 6hetes képen ahogy kidugja a nyelvét!
A mi kis Marcink is állandóan középpontban van:éjaszaka nagyon jó baba,alszik 1/28-tól 4-ig,akkor eszik és még 3-4órát alszik.Aztán reggel 8-tól fürdetésig tudatja mindenkivel,hogy ő itt van-Állandó a hangzavar körülötte,mindenért tud sírni.Néha hihetetlen,mit kibír-Most is üvölt reggel óta.A hétfőt is végigüvöltötte 1/4 11-től este 3/4 7-ig.Nyughatatlan egy természet.Oli meg a Beni áldott jó babák mellette.

folyt.köv,mert Oli megéhezett

Kép

Kép
edit73
 
 


Sziasztok!

Dirtha!
Szuper, hogy jelentkeztél! Köszi szépen a jókívánságokat.

Tudod a kiborulás az nem csak nálad fordul elő. Bár azt hiszem mindenki megérti, hogy bizony az én birka türelmem is elfogyott egy idő után (férjem depije, Lili elég ritka rossz napjai).

Szerencsére Lili egy tünemény, és egy rossz szót nem szólhatok rá. Hihetetlenül jó testvérként viselkedik már két hete (mióta Katica megszületett Kép ). Pedig ha valaki, én aztán aggódtam a féltékenység miatt.

Dirtha!
Nem akarlak megijeszteni, de ha nem kezded el tényleg kipihenni magad, és Benjamint kicsit leválasztani, akkor nagyon sok gondod lesz a kistesó érkezésekor.
Benjamin már elég nagy lesz, meg fogja érteni, hogy jön valaki aki majd kicsit elvonja anya figyelmét róla, és akár mennyire fogja szeretni a tesót, bizony zokon fogja venni, hogy nem vele foglalkozol, mint eddig.

Én tudattalanul is úgy szoktattam Lilit, hogy legyen tőlem független élete is (mármint, hogy egyedül játszik délelőttönként, sokat van a nagymamáknál, próbaképpen már aludt anyuéknál a szülés előtt is, kényszerből apával is volt 5 napig, amíg a patológián voltam, most is sokat aludt anyuéknál, a szülés utáni napokban, és soha, sehol nem volt vele semmi gond.)

Én pl. attól féltem, hogy ha ennyit lesz tőlem külön, majd elszokik tőlem, de szerencsére ugyanúgy ragaszkodik, ugyanúgy szeretget, mint eddig.

Persze fiúknál is másképp vannak ezek a dolgok. Benjamin, ahogy eddig írtál róla szenzációs kis kölyök, és nagy kópé, mint Lili. Talán vele sem lesz gond, ha időben elkezded mondogatni neki a kistesót.

Na puszi mindenkinek!

Pici!
Mi van veletek?
Jelentkezz!

Puszika: Bogi

Piros!
Ha kint vagytok dobj egy sms-t. Átsétálunk Katicával meg Lilivel!

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziaszok!
Enikő/Olajfácska,
Majd kerítünk sort arra is , hogy igaziban meg tudd nézni a kocsit, igyekeztem megkímélni, és egészen jól mosható a huzatja.
A János nevet a párom választotta, az ő édesapját hívták így, de nekem is tetszik, nem tucat- és nem divatnév, mindemellett felnőttként is lehet vele élni.

Moncsi_2,
a terhesgondozóban annál a védőnőnél kell jelentkezned, akinek a körzetébe tartozol lakhely szerint, ott rendezik a táppénzes papirodat is, a védőnő mindenben segíteni fog.
Szerintem itt mindenki tudja ajánlani a saját orvosát. Az enyém Háromszéki József volt, nála szültem az ikreket, nagyon meg voltam vele elégedve, mindenben segített a terhesség és a szülés alatt is.

üdv mindenkinek: Márti

Márti
Kép
hideyoshi
 
 


Moncsi2!

Mint ahogy Márti írta,én is csak ajánlani tudom az orvosomat dr. Papp Zsoltot.Nála szültem 8 éve a fiamat és most május 2-án az ikreket.Enikő (Olajfácska) és Hajni is hozzá jár(t).Van tapasztalata ikres szülésben és a beültett babákkal kapcsolatban is!
Esetleg van még valamilyen szempont,ami alapján keresel?Talán könnyebb lenne orvost ajánlani,bár szerintem a személyes találkozás a döntő.
Bogi!
Szerencséd van a gyerkőcökkel.Biztos kitűnően nevel(t)ed Lilit,hogy ilyen tündéri kislány és testvér!

Dirtha!
Tényleg kicsit el kellene tudatosan engedned a kisfiad!Neki is csak jobb lenne és magadnak is jót tennél!Megfogadtad az orvos tanácsát?Mentek nyaralni?

Mosziv!
Akkor lehet leszoktatni az éjszakai evésről,amikor te jónak látod.Már elég nagy hozzá!Esetleg el kellene gondolkodni azon,hogy miért ébred fel éjszaka (fordulás)és hogy ezen az okon tudsz-e változtatni ( pl: nagyobb helyet biztosítani neki?)?

Edit

Kép

Kép
edit73
 
 


Sziasztok

köszi a segítséget, arik vagytok. szerintem is jó lenne személyesen eldönteni melyik doki a szimpi. Kép

moncsi+2
moncsi_2
 
 


Sziasztok!

Köszi a gratulációkat.

Nálunk minden a lehető legjobban alakul. Bandikának még mindig nem kellett szuri, és a pocaklakóval sincs semmi probléma.

KisManó végre megkapta a beígért heverőt,de néha még visszakérezkedik a kiságyba aludni.
Képzeljétek elkezdtük a szobatisztaság tanulását. A nagydolog már mindig a bilibe sikerül. Néha a pisi még becsurran a gatyába, de általában még éjjel sem pisil bele a pelenkába, hanem megvárja míg reggel ráül a bilire.

Szerintetek megérezheti Bandika azt, hogy újra beindulnak tejmirigyek? Én másfél évig szoptattam, és miután elválasztottuk (betegség miatt kellett),egy ideig még izgatta a cici. Most pár hete újra rájött, hogy elkezd vetkőztetni, és bújna a cicihez. Már elkezdtük mondogatni neki a kistesót, de még nem jött szóba, hogy a kicsi majd cicizni fog.
Remélem a kisfiam is olyan könnyen veszi majd a kistesót, mint Lili.

Megnézegettem a fent lévő képeket, minden gyerkőc szuper aranyos.

Most mennem kell,mert Bandika olvasni szeretne.

Puszi mindenkinek.

Üdv.
Eszter
ppont
 
 


Sziasztok!

Gratula minden uj kismamanak, Moncsi Neked duplanKép De jo, hogy megint vannak pocakosaink!Kép

Csajok,
mar nem emlekszem, ki jar/t/ a Gezenguzhoz, de irna bovebben egy kicsit roluk? Mi még csak egyszer voltunk, de nekem valahogy olyan "semmi"-nek, nagyon langyosnak tunt. Csoportfoglalkozason voltunk, par dolgot mutattak, hogy masszon at a gyerek ezen meg azon, kis enekles, hintazas, oszt ennyi. Mate nem is nagyon aktivizalta magat, annyi neznivalo volt, sok jatek, sok baba, hogy csak ult, bambult es csorgatta a nyalatKép
Szoval ezt otthon is csinalom vele mindenfele tudomanyos modszer nelkul, ezert nem "cígülöm" at a gyereket a fel varoson, meg passzolom le a "nagyot". Varhato, hogy valtozik ez valamit? Mas-mas van egy foglalkozason, vagy esetleg a gyerkoc is jobban beleszokik?

Dirtha,
tenyleg kell egy kis ido sajat magadra! Meg a paroddal egyutt is, kettesben neha.
Ha vannak a kozelben nagyszulok, foleg ha kertes hazban, erdemes a gyerkocot rajukszabaditani fokozatosan. Gyereknek is nyaralas, neked is feludulesKép En is nehezen valtam el az elsoszulottol, tudom, milyen erzes. Most mar banom, hogy nem elobb, Matenal biztos korabban probalkozomKép
Persze itt is jon a szokasos szoveg, hogy nincs ket egyforma gyerek; nincs jotanacs, ami mindenkinek bevalik; hogy Te tudod, mi a legjobb nektek, stb., stb...Kép

-Afonya
afonya
 
 


Szia Áfonya!

Mi jártunk a Gézengúzhoz tornára is meg úszásra is. Akkor elég jó volt a torna, a babók el is fáradtak bele, nekünk nem volt túl megterhelő.

A tematika általában ugyanaz, vagy nagyon hasonló, persze attól is függ, hogy a babának van-e valamilyen problémája, mert akkor külön is kapsz gyakorlatot. De elég szerintem is elmenni 3-4 alkalommal, mert utána meg tudod tanulni, és otthon is csinálhatod.
Az úszás az ami szerintem jobb és hatékonyabb, meg azt otthon (hacsak nincs nagy medencétek) nem tudod gyakorolni vele.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Én nem sokára a Dr. Bödecs Péternél fogok szülni. Nem igazán ismerem ezért szeretném megkérdezni a véleményeteket róla. Mire készüljek?

Köszi: Orsi

Kép
sorsoly
 
 


Sziasztok!

Még élünk! ....alig. Nellinél látogatást tett (tesz) a fogtündér. Megérkezett az első kis "cakkos" Kép Elég nyűgös heteink vannak, de azért olvasói szinten még itt vagyok csak írni nem marad időm.

Mindenkinek üdv.
pici9081
 
 


Sziasztok!

Orsi!
Én nála szültem mindkét gyermekem, a nővérem 2-t, a húgom egyet, ha még lesz, akkor is hozzá fogok menni.Kép

Kedves, kiegyensúlyozott, szakmailag - amennyire egy páciens meg tudja ítélni - rendben, vagy lehet, hogy csak nem tettük kellően próbára a tudásátKép.
Türelmesen elmond mindent, amúgy meg az volt a benyomásom: a terhességet a világ legtermészetesebb dolgának veszi, és (talán emiatt) számomra egyszerű volt minden nála.

Mikorra várod a babát? Eddig másnál voltál?
Bocsánat, ha tolakodóak a kérdéseim.

Drukkolok az új pocakosoknak, már régen írtam.

Ahol több baba, ill. kicsi van, ott miért akkora lett a korkülönbség, amekkora? Bocs, ha már beszéltétek...
Szoktatok-e a több gyerekkel sétálni, játszóra menni? Nasit visztek játszóra? Ha nem, mit csináltok, ha másnál van, és a gyereketek kér, ha visztek, akkor mit?

Bocs, hogy ennyit kérdeztem, később jövök egy rövid sztorival, köszönöm:

Adri
Vendég
 


Wow, de jó, hogy így beindult a topic ismét! Csak kapkodom a fejem. Üdv az újaknak és örülök a sok új pocaklakónak is.

Dirtha nagyon jó, hogy újra köztünk vagy. Ide tartozol, tudod! Szerintem kialakul majd a dolog Benivel. Igazad van, hogy kell kicsit magadra is figyelni, mert hosszú távona babának is ez a jó. Mind a kettőnek. A mikéntje meg majd kialakul, ha az elhatározás már megvan.

Bogi!

Küldöm az SMS-t amint megérkezünk. Kicsit el vagyok keskenyedve mert még nagyon nem látszik hogyan lesz ez a ház ebköltözhető kb. 3 hét alatt ami hátra van a kitűzött időpontig. Azért igyekszem optimista lenni, csak nem könnyű.

Üdv,

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Lányok, mamik!
Tudja valaki hol lehet Győrben málnalevél teát venni?
Köszi!
Enikő
olajfácska
 
 


Sziasztok!

Orsi!
Nagyon jó doki, ne izgulj!

Enikő!
SEHOL!
Mindenhol ígérgették nekem is, már kétszer is, de sehol nem lehet kapni. Ha nagyon bízol benne, akkor érdemes megpróbálni más városban, Móváron vagy Pápán.

Piros!
Oké. Te se izgulj. Nekünk is az utolsó munkálatok pikk-pakk elkészültek. Ezek már nem olyan látványos munkák, mint a falazás.

Na megyek, mert Katica éppen öklendezik.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Hát igen a látványos munkákkal már mi is elkészültünk. Már tető is van a házon. A férjem csinálta a szigetelést azzal az átkozott salakgyapottal, most pedig gipszkartonozni fog. A kőművesek pedig 1 hét múlva már a belső pucolást csinálják lent.
Október végén november elején szeretnénk beköltözni.

A babóm anyuéknál négykézlábra állt és már valamicskét tud is előre haladni, de a hintázás ebben a pózban is tetszik neki.
Alvás ügyben most a korai fürdetéssel próbálkozunk, mert azt vettük észre, hogy utána nagyon felélénkül még és ezért későn alszik el.
A fordulás már szinte nem jelent alvási problémát, úgyhogy megint az ágyában van. Most már csak az éjszakai szopiról kellene leszoktatni. Vagy max. egyszer szomjoltásnak. Ma éjjel csak egyszer volt fenn 3 órakor úgyhogy 5 órát aludtam. Ez igazi rekord 2,5 hónap után.

Óváron van málnalevéltea én is ott vettem anno. Az első szembejövő gyógynövényboltban találtam.
Ha konkrétabban érdekel valakit elmagyarázom merre található.
Mondjuk nekem nem nagyon ízlett, úgyhogy jócskán maradt is belőle.

Pici, gratu a fogacskához, szopizik még Nelli, milyen így? Nálunk még nem bújt ki, de már nagyon látszik a helye. A lányom nagyon szeret szopizni, ha fel vagyok öltözve már egy oda irányuló nézéssel is tudja közölni, hogy enni szeretne. Nem tudom mit fog szólni a pempőkékhez. Augusztus végén kezdjük a kísérletezést.

Amúgy én is alig élek. Tegnap már én is eléggé kiborultam a gyerek miatt mert félóránként felkelt éjjel, úgyhogy le is passzoltam másnak, (apa, mama) mert szerintem érezte, hogy baromi mérges, ideges vagyok és rettentő morcos volt ő is reggel. Olyan csúnyán nézett rám.
Én imádom a gyerekeket, de azért sajnos van az emberi fáradságnak határa és én már nagyon ott vagyok. Már néha számolnom kell magamban, hogy ne legyek indulatos.
De a tegnapi pihi, amiben csak etetnem kellett azért megtette a hatását és azért ma már sokkal jobban vagyok. Meg egyedül a gyerekkel.

Megyek mert meg kell néznem mit szerel éppen. Ügyesen csipkedi már két ujjacskával a cipzárt, a plüssjáték kicsi céduláját.

Puszi:

Krisztina
mosziv
 
 


Bogi, Kriszti!

Akkor megpróbálom Móváron, úgyis megyek majd át homeopata orvoshoz.
Most minden csodaszert hajlandó vagyok kipróbálni, mert az előző szülésem utáni kínlódás mély nyomokat hagyott bennem! Most szívesen kihagynám.
Enikő
olajfácska
 
 


Enikő!

Elmondom hol vettem: a Magyar utcáról lefordulsz az Ambrózia étteremnél és elmész az utca végéig a jobb oldalon fogsz találni egy drogériát.
Ne lepődj meg ha nem magyarul szólnak hozzád először!
Én rettenetesen kiakadtam rajta. De hát ez Óvár, régen az osztrákok tartották el, ma már alig vannak, de még mindig előfordul, hogy németül szólnak a boltban is az emberhez.

Ha esetleg nincs és sehol sem találsz, nekem megmaradt, mint mondtam nem nagyon ízlett és ezért nem gyakran jutott eszember csinálni belőle teát.

Krisztina
mosziv
 
 


Krisztina!
Utánajárok és ha nem kapunk szívesen megveszem Tőled a maradékot! Köszi!
Az építkezés jó móka. Mi már túlvagyunk két házon az elmúlt 3 év alatt. Bár egy családi ház sosincs kész, ahogy azt mindíg mondják. Merre fele építkeztek? (Az rémlik, hogy Barátin)
Tényleg a tea nem ivása ellenére könnyű volt a szülésed? A hintázást hamar követi a mászás! Az éjszakákhoz meg kitartás! Ma éjjel jobb volt?
Én is készülök, próbálom magam "lélekben edzeni" az ikrek jövetele miatt. Az 5 éves nagylányommal szerencsére túlvagyunk a nehezén. Bár néha átjön éjszaka hozzánk, pl. ma éjjel elég rosszul aludt.
Puszi! (megnéztem a képet, nagyon szép a kislányod!)
Enikő
olajfácska
 
 


Szia Enikő!

Öttevényen építkezünk, én régen is ott laktam, átmenetileg vagyunk csak Óváron.
Abban a gyógynövényboltban szerintem lesz málnalevéltea, nem vagyok benne biztos, de lehet, hogy Erzsébet drogéria.

Amúgy nem volt könnyű szülésem, mert este 10 órakor elment a magzatvíz és másnap fél 1-kor született meg a baba. Nekem már akkor is voltak fájások, annyira elegendők, hogy elfáradjak, de a táguláshoz nem volt elég. Kétszer volt méhszájtágítás, az utolsó már azért mert a baba nagyon jönni akart. Hát az nem volt egy leányálom. Oxitocin hatására pedig már nagyon erős fájások voltak és nagyon gyorsan is jöttek. Két fájás között már alig voltam magamnál, szinte aludtam. De mégis inkább erős fájások csak a tágítás maradt volna ki.
Volt gátmetszés, sem az, sem a varrás nem fájt.
Azt hittem ezzel vége lesz. Ott is hagytak a babával, apukával. De nem.

Kétszer is visszajöttek még "piszkálni". Volt a gátmetszés mellett még vagy 10 horzsolásom, ami annyira vérzett, hogy azokat is varrni kellett. Na azokat néha most is érzem. Utána 1 óra múlva pedig megállapították, hogy még mindig annyira vérzek, hogy fel kell tárni a méhemet. Bennmaradt egy körömnyi méhlepénydarab.
A két óra helyett 5 órát voltam a megfigyelésen.

Ennek ellenére nekem nem ment el a kedvem a szüléstől. Megbízok az orvosomban és a szülésnőmben is. Ezek nem rajtuk múlottak. Még két gyereket szeretnék.

Amúgy ma éjjel is csak egyszer volt fenn a kislány, kb. 3-4 percig, úgyhogy megint kialudtam magam és 7-kor fürdetek, hogy legyen ideje elfáradni, és megint az ágyában alszik.

Marengo, merre jársz?
mosziv
 
 


Sziasztok Mindenki!!

Örülök, hogy megtaláltam ezt a fórumot, mert eddig úgy éreztem, nagyon magam vagyok a babás gondjaimmal.
Most vagyok a második babánkkal a 25. hétben,de csak egy fél éve költöztünk a megyébe, úgyhogy minden új és idegen. (terhesgondozás, orvosok, kórház stb..)Senkit nem ismerek, rokonok nincsenek a környéken.
A fiam 20 hónapos, de nehéz szülés volt a végén császárral. Mivel senkit nem ismerek, találomra választottam orvost, Dr. Nagy Miklóst. Mondjatok valamit róla, jól választottam vagy nem? Mit tudtok róla? Olyan rémhíreket hallok, hogy egyes dokik (megfogadott magánorvosok) nem mennek be a szülést levezetni időnként, hanem "helyettesre" bízzák. Ez igaz?
Ezer kérdésem van, de nem akarlak egyszerre terhelni benneteket, de azt mondhatom, hogy ez egy más világ ahhoz képest, ahol az elsőt szültem, úgy veszem észre.

Köszi minden infot.
méhecske
 
 


Sziasztok!

Köszi a megnyugtatást. Ahogy Méhecske, úgy én is új vagyok a környéken, a terhesgondozáson volt a Bödecs doktor, utánna pedig olyan helyzetbe kerültem, hogy gyorsan kellett dönteni és senki mást nem ismertem rajta kivül. Eddig nekem is szimpi volt, csak ez az első szülésem és megerősítést szerettem volna. Kép)

Kedves 2_gyerek!

A babát elvileg aug. 17-re várom. De 23 hetesen összevarta a méhszájamat, és a varratot holnap veszi ki, tehát lehet, hogy holnap szülök. Titkon remélem, hogy még azért ezt a hetet kihúzom.

Örülök, hogy rátok találtam!!

Méhecske!

Hol szülted az elsőt?

Üdv: Orsi

Kép
sorsoly
 
 


Szia Orsi!

Békés megyében, Orosházán dolgoztunk másfél évig, de nem odavalósiak vagyunk. Így lett a nagyfiam orosházi születésű. Kicsi város, más mentalitás...Nekem tetszett.

Szorítok nektek, hogy minden könnyen menjen. Ne iegeskedj, az már fél siker!

Üdv: Méhecske
méhecske
 
 


Sziasztok!

Örülök, hogy ennyi új kismamánk van!( bár én sem vagyok éppen régi motoros itt)

Enikő,
hogy viseled a terhességet, minden rendben ment eddig? Hány hetes is vagy?

Orsi,
A Bödecs doktorról én is csak jót tudok mondani, bár személyes tapasztalatom nincs vele, de az egyik szobatársamnak a kórházban ő volt az orvosa, így gyakran láttam, sokszor bejött hozzá civilben is, szimpatikus volt a hozzáállása!

Méhecske,
A Nagy Miklóst sajnos nem ismerem, de sokan dícsérik, azt hallottam, hogy nagyon elfoglalt.
Kérdezz csak bátran, mindenki szívesen segít, ha tud!

Üdv: Márti

Márti
Kép
hideyoshi
 
 


Sziasztok!

Szorítok a kismamáknak, különösen neked, Orsi, h. minden simán menjen ma.

Többiek is, remélem, jól bírják ezt a meleget.

Üdv:
Adri
Vendég
 


Sziasztok!

Először is az orvosokról pár szót.
Bödecs doktor szuper, Nagy Miklós doktorról csak a barátnőmtől hallottam, hogy ő volt az orvosa, aztán szülés napján mikor hívta, nem vette fel a telefont, így a barátnőm másnál szült (az éppen ügyeletesnél, aki azóta is a dokija maradt).
Ez a megoldás nekem azért nem szimpatikus, mert ha éppen elutazott, vagy nem volt elérhető közelségben, akkoris felvehette volna a telefont, és megmondja, hogy mi az ábra. Pedig előtte évekig hozzá járt a barátnőm, tehát ismerte.

Ennek ellenére azt hallottam róla, hogy nagyon jó orvos, csak tényleg nagyon elfoglalt. Sok páciense van.

Nem riogatni akartalak, mert mástól ilyet nem hallottam róla, de ez tény. És ez bárkivel előfordulhat.

Orsi!
Szorítunk, de aug. 17 is közel van már. Nekem Lili 16 nappal előbb jött, de teljesen egészésges szuper baba.

Amúgy mi jól vagyunk. Katica kicsit pocakfájós, de ez csak éjszakára korlátozódik. Nem sír, csak nyögdécsel, meg húzza fel a lábát, kapálózik. Olyankor kicsit tornáztatom, segítek neki pukizni.
Nap közben alszik, vagy nézeget.

Sajnos a tejem ugyanúgy rapszodikus, mint Lilinél. Örülök, ha most 3 hónapig kihúzom. Adok már neki tápszert is néha, olyankor szépen alszik órákat, úgyhogy biztos éhes marad.

Na puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Köszi az infot a dokimról. Sajnos én is sejtem, hogy nagy esélye van annak, hogy nem érem el a kellő időben. Mit csináljak? Még csak 25-26 hetes vagyok. Váltsak most orvost? Sok értelme nincs, mert ő az osztályvezető, nem? Borzasztóan idegenkedek attól, hogy teljesen ismeretlen dokinál szüljek, mikor direkt magánrendelésre járok. Ti mit tennétek?

Bogi!

Próbáltál már Katicának Infacol szuszpenziót adni a hasgörcsök ellen? Ha nem , megérne egy próbát, mert az én kisfiamnál megszüntette a görcsöket. És már ajánlottuk másnak is, akinél szintén azonnal hatott.

A tejtermelés fokozására én homeopátiás bogyókat szedtem.(Pici zöld hengerben sok-sok bogyó)A nevét sajnos nem tudom, de a belvárosi gyógyszertárakban van.

Puszi: Tündi
méhecske
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?