Mosziv!
Igen! Van aki ezt teszi. Egy nagyobb matracot tesz a földre, és azon altatja a babát. Ha leforgolódik róla, akkor sincs baj, mert nem magas. Észre sem veszi.
Amúgy szerintem ez csupán szoktatás kérdése. Mi az elején nagyon elrontottuk Lilinél a dolgot, mert minden szakkönyv és minden szakember azt mondta, hogy 6 hónapos koráig nem lehet a gyereket "elrontani" ilyen dolgokban. Ezért én a kényelem miatt nyugodt szívvel altattam magam mellett a babát 3!!!! hónapos koráig, amíg szopizott. Néha, ha fájt a hasa, akkor a mellkasomra fektettem, és úgy aludtunk éjjel. Szépen hozzászokott a hason alváshoz, és kiszokott éjjelre a kiságyból, pedig nappal mindig abban aludt.
Most 17 hónapos, és úgy alszunk, hogy a nagy ágyban elaltatjuk (már hozza a cumit meg a kutyuskáját, ha álmos este), és áttesszük a szobánkban lévő kiságyába. Õt mondjuk már nem zavarja, ha beleütközik valamibe, fel sem veszi.
Most a picivel játszom ugyanezt. Nappal a kiságyban alszik, éjjel mellettem. Bár ezt nem sokáig fogom csinálni, csak amíg beállnak az éjszakai szopizások. Eddig, amióta itthon vagyunk, a 6 éjszakából 4-et átaludt, 2 éjjel egyszer felébredt szopizni, csak még fáj a pocija néha, és akkor a hangos sírást megelőzendő, tornáztatom kicsit. Amúgy eddig úgy állunk, hogy nap közben szépen alszik 3-4 órát, szopizik, nézeget csöndben akár 1 órát is, szóval eddig nem fárasztott le.
Természetesen már van annyi rutinom Lili után, hogy tudjam mit hogy kell alakítani.
Most is azt tervezem, hogyha a baba bírja, akkor minél előbb bevezetni a "társasági" életbe, mert Lilinél ez nagyon bevált.
Nem akarok dicsekedni, de Lili szuper csaj, alkalmazkodó, imádja Katicát, egy perc féltékenység nem volt benne. Előbb balhézik, ha apját ölelem meg. Katicát akármennyit foghatjuk. Egyedül a húgomra féltékeny, ő nem foghatja Katicát, de ez érthető is, valaki már csak neki is maradjon
Na most megyek.
Puszi: Bogi