Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Holnap lesz egy hetes a Söfiben született kicsi fiam, az egészségünk remek, az infóink frissek :o))
Vendég

Szia Okinava!

Gratulálok a fiadhoz! Mesélj nekünk, ha lesz egy kis időd. Mindenre kiváncsiak vagyunk :-)

Csenge
Vendég

Kedves Memo és Mindenki!

Köszönöm, hogy válaszoltál, már jobb :-)
Ha van időd megköszönném, ha írnál még róla.

Én a trefortba járok hozzá havonta, genetikai UH is ott csinálta, amitől nem voltam elragadtattva mivel megmondta, hogy rossz felbontású a gép, és ráadásul egy soros volt. Szabadsága ideje alatt vérzésem volt , azt se tudtam hova fussak, nem mondta meg ki helyettesíti, mikor visszamentem hozzá nem mondott semmit, zárt a méhszáj, nincs gond, 7 hét telik el a következő találkozásig. Terheléses cukorrol se mond semmit. Vérképet most kértem a háziorvostól,kezdetek óta nem volt. Ha ez így van akkor oké. Semmit nem tudok szinte a kórházról, a tesóm évvekkel ezelőtt szült ott.
Várjak?később mindent elmond?..............
És még sok egyébb dolgot tapasztaltam meg, ami váratlanul ért, Én nem ezt szoktam meg Tőle.

Megfogadom tanácsodat, fogok kérdezni és kérni!
Szivesen vennék más tapasztalatodat is.

Köszönöm! Lány
lány

Szia Lány,

Nagyon furcsa amit írsz mert szinte teljesen az ellenkezője annak ahogy velem viselkedik. Mikor elment szabira nyomatékosan felhívta a figyelmemet, hogy ki a helyettese. Bár én magánrendelésére járok és a Schöpfibe UH-ra.
Terheléses cukor is furcsa mert nekem a 28. héten kellett mennem és előre adott beutalót elmagyarázta miből áll stb. Amikor véreztem azonnal mondta, hogy irány a kórház és ő is bejött, de már vártak mert előre betelefonált, hogy megyek. Nekem eddig már 4 vérvétel+vizelet volt.
A genetikai UH-át nekem a Schöpfibe volt és legalább 20 ha nem több percig volt.

Szerintem ne várj semmire mindenre kérdezz rá alaposan abból nem lehet baj!!!
Amiket írsz szerintem nem szabadna, hogy így legyen szóval mindenképpen beszélj vele!!!

Amiben tudok szívesen segítek, írj nyugodtan.

memo
memo

Szia Memo!

Ülök és szóhoz sem jutok. Itt valami gond van, megérzésem és az eddigi tájékozodásom nem csalt.

A rendelőben kedden és csütörtökön rendel, Én kérdeztem Tőle, hogy ha valami gond van, akkor hova menjek, azt mondta jobb a rendelő, de ad egy névjegykártyát. Én tudtam a magánrendelőjéről, de nem mondta, hogy oda menjek. Alkalmanként 4-5000 Ft adok(nem beszéltük meg a tarifát.) Neked mennyi a vizit? Megbeszéltétek? A szülés? Ha kellemetlen ne válaszolj.
Neked kit mondott helyettesének? Én a Nyéki Dr-hoz mentem, 4 éve mikor a tesóm szült akkor Õ volt a helyettese.
Genetikai UH Õ csinálta vagy csak beutalt?
Tesóm is a kórházba volt és Én rá is kérdeztem, hogy hova kell mennem.....!
Valami nagyon nem stimmel.Lassan 10éve járok hozzá. A Vas utcában kezdtem utánna a Trefort rendelőbe kellett járnom, de az más volt, csak akkor mentem ha gond volt(nem sűrün). Sokat tudnék még írni, de nem akarlak terhelni.
Fogok vele beszélni, igaz 06.23-án voltam nálla és aug elején kell mennem. Megoldom. Bánt mert biztos, hogy nem bántottam meg. Hát ha más nem akkor váltani kell. Te mindig a magánrendelőjébe jártál? Igazán köszönöm a segítségedet.

Lány

Örülök, hogy megtaláltam ezt az oldalt, nagyon klassz dolgokat írtok, jók a tanácsok.
lány

Sziasztok! Olyan jó,hogy vagytok, már-már nem is annyira idegen ez a szülösdis!Kép ugye októberben is visszanéztek ide majd,mivel nekünk akkor lesz aktuális ez a szülöszobás,gátmasszázsos stb dolog...Probálom jegyezni a dolgokat,de annyi az infó...Jó hétvégét mindenkinek,legközelebb már asszonyként irok!Kép

Kép
hencsi

Szia Lány,

Van esetleg privát e-mail-ed? akkor több mindent tudok írni.
memo

Szia Memo!

e mail címem:ronaink@freemail.hu

Köszönöm!
lány

Sziasztok!

Bizony Okinava, ha van egy kis időd akkor mesélj! Sokunknak kezd már nagyon közeledni a szülés, a tapasztalataidat szívesen vennénk. Nagyon gratulálok a babához, remélem nem volt túl nehéz a szülés!

Olyan furcsa amit Memo és Lány levelez. Nem gondoltam volna, hogy egy azon orvosról ilyen eltérő lehet két páciens tapasztalata. Nem akarok a világért se belekotnyeleskedni (de tényleg!), mert nem is ismerem, sőt soha nem is láttam ezt az orvost. Csak annyit mondanék, hogy én, amikor a Herczegh körül voltak a gondok, a szerint ítéltem, hogy velem hogyan viselkedett. Mivel mindig rendes volt, segítőkész és soha nem éreztem magam kellemetlenül a vizsgálatok ill. beszélgetések során, természetesen maradtam a páciense (mint te a dokidnál Memo). De ha egyszer is úgy éreztem volna mint Lány, azt hiszem inkább váltottam volna. Annyira intim dolog ez a szülés, nem is tudnám teljes bizalom nélkül elképzelni a dolgot.

Nyugi Hencsi, szerintem nem vagyok egyedül aki biztos benne, hogy vissza-vissza néz majd szülés után is. Ha jól értem most van az esküvőd. Ha igen akkor gratulálok és sok boldogságot nektek!

Üdv: Szilvi
gszilvi

Sziasztok!

Tgyással kapcsolatban lenne kérdésem! Az imént ezt olvastam az egyik "babás oldalon" (www.csaladinet.hu) :

"Szülés előtti igénylése esetén számítani kell rá, hogy folyósítása csak a megszületett gyermek iratainak benyújtása után kezdődik."

Ez tényleg így van? Nekem eddig ezt senki nem említette és így nem is értem, akkor miért lehet igénybe venni szülés előtt 28 nappal. Hiszen akkor az ember már inkább táppénzre megy!

Ti mit tudtok erről?

Köszi!
Duda

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok, Szia Szilvi!

Nem kotnyeleskedtél bele a levelezésünkbe, teljesen igazad van. Itt egyedül magamat hibáztathatom, hogy nem váltottam, csak az elmúlt 10 év, meg a várandóság tartott vissza. Életemben előszőr most voltam ilyen határozatlan.

Biztos a hormonok :-), de majd most.

Kivánok mondenkinek szép nyugis napokat, és jó készülődést a baba fogadására.
Hencsihez csatlakozva, nekem is októberben lesz aktuális sok minden amiről írtok, ne feljetkezzetek meg rólunk.

Üdv! Lány
lány

az úgy volt... :o)
egy nappal a várva várt dátum után reggel 8ra behívott imádott dokim vizsgálatra, mondtam neki, csináljon valamit, mert úgy érzem, a Lipóton fogok szülni. Megvizsgált és az addig egy ujjnyi tágulásomból hipp-hopp kettő lett, bent fogtak.
A három ágyas szülőszobában fél 9kor fektettek CTG-re, mondván, átmegyünk az egyágyasba, ha akció lesz. Csakhogy az addig remek értéket mutató CTG alacsony baba-szívhangot jelzett, nem engedtek felkelni, vártunk. Beijesztettek császárral, ha nem változik. Jó kedélyű vajúdás volt, főleg, miután elviselhető menstruáció-erősségű görcsök mellett tágultam a doktor aktív közreműködésével még egy ujjnyit. Tanulólányokkal beszélgettem, definiáltattam velük az előkészített orvosi eszközöket, aztán a doktor fél 11kor burkot repesztett. Erről szerencsére utólag szereztem tudomást. Magzatvíz elfolyt, aztán percek alatt lefagyott a mosoly az arcomról. Bébi iszonyú sebességgel áramlott lefelé, választott szülésznőm, Jolika hideg vizes borogatást tett a homlokomra, ellátott légzési tanácsokkal. A mellettem fekvő két ágyon is akció volt, mindkét ágynál apukák, dokik, szülésznők, szülésznő-hallgatók forgolódtak, három CTG verte a szívhangot, szólt valami kereskedelmi rádió, szobában 45 fok- egyszóval rettenetes nyüzsi volt, már inkább arra koncentráltam, ne kapjak pánik-rohamot, mert még segítségkérésre sem volt erőm.
¾ 11kor (mint előző szülésemnél) öklendezéssel megérkeztek a tolófájások és 11kor, kb 5 nyomásra kiszületett Ákibáki. A tolófájások közötti idő a fejecske kibukkanásáig elviselhetetlennek tűnt, utána megnyugodtam és egy nyomásra kicsúszott a testecske. Ez az élmény a legplasztikusabb mindkét szülésemnél, ahogy érzem a két vállacskát és utána a hosszú- pici testet.
Jolikát (Szabolcsi Mihályné) mindenkinek ajánlom, akinek nincs választott szülésznője. Az első CTG-től kezdve a gondomat viselte, kedves, nyugalmat sugárzó és nagyon profi.
A gátvarrás borzasztó volt, ott férjem kezét harapdálva, kiabálva jajgattam.

Innen már nem ragozom, az öt ágyas baba-mama szobában helyeztek el, két órán keresztül nővér rám nem nézett. Két és fél éves kisfiammal a harmadikon, fizetős szobában voltunk, ott naponta többször volt gátkezelés, (hűsítő-fertőtlenítő leöblítés), itt a harmadik estén kérdeztem rá, hogy létezik-e. Persze senki nem szólt, hogy fél 9kor sorba kell rendeződni a szülészet felvételi szobájánál.
A vécék állapota minősíthetetlen, két órával a szülés után állva kellett pisilnem, vécé deszka nem létezik, vagy ha igen, akkor lejár, egyszer majdnem beleestem :o)
Extra erős tisztasági betétet is kell vinni sokat, mert abból kb. napi kettőt adnak..

Bébi édes, alvó masina, reméljük így is marad. Első fiúnk hasfájós volt, az első négy hónapjában aludt annyit összesen, mit öcsikéje egy hét alatt :o)

Ha van kérdésetek, válaszolok szívesen
Vendég

Sziasztok!

PZita!
Mégsem mentünk, talán a jövő héten. Addig majd jelentkezem Kép!

Duda!
Én a szülésig táppénzen maradok, utána kezdem csak a TGYÁS-t. Így később kezdem a 24 hetet (mert csak eddig jár, utána a maximalizált GYED jön, így jobban járunk anyagilag). A munkahelyem TB kifizetőhely, Levinél sem volt késés vagy gond, remélem most sem lesz.

Okinava!
Gratulálok Kép!
Pakolgatom a szülőszobai cuccokat, nagyjából megvan. A kórházi még nincs táskában, egyelőre a babakocsiban gyűjtöm, de még kell pár dolog. A házassági anyakönyvi kivonatot elintézük, azon felbuzdúlva, hogy írtátok, 300 napnál nem régebbi kell. Levinél még 30 nap volt, így kettő is volt Kép!

Üdv, Virág 34+3
virga

Sziasztok! Ma férjhez mentem!Kép de nem érzek változást!KépKépKép virgának igaza van a thgyással kapcsolatban,aki jogosult a maximális gyedre,az csak szülés után kérje a thgyást,addig tp-n legyen!!! Elég fáradt vagyok,jó éjt mindenkinek!

Kép
hencsi

Sziasztok!

Hencsi!
Gratulálok és nagyon sok boldogságot kívánok nektek! Köszi a választ is!

Virga!
Neked is köszi a választ!

Lenne még egy kérdésem: Ha csak a szülés után kezdem meg a tgyást, akkor jövőre telik csak le a 24 hét. (Aug.7-re vagyok kiírva) Akkor viszont melyik év alapján kapom a GYEDET? 2004, vagy 2005 után? Ha 2005 után, akkor a kb 2 hónapnyi táppénz nem csökkenti az összegét nagyon? Max. GYEDET kapnék a 2004-es jövedelmem után, de nem tudom, hogy ha átcsúszom vele jövő évre, akkor melyik évet számolják?

Okinava!
Gratulálok! És köszönjük a beszámolót! (a gátvarrás hogy-hogy ennyire fájt? Az érzéstelenítő nem hatott?)

Üdv.
Duda

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Hencsi gratulálok! Én sem éreztem azonnal semmi változást az esküvőnk után, viszont nagyon furcsa volt, amikor a páromat férjemként kellett legközelebb bemutatni :-)

Okinava, ez nem túl vidám beszámoló volt, de a lényeg, hogy most már jól vagytok. Ha jól értem választott szülésznőd volt, de dokid nem? Kiváncsi lennék, mennyire függ ettől az ellátás színvonala...

A TGYÁS-t tényleg érdemes csak a szüléstől kivenni, ha addig el tudtok menni táppénzre. Bár nekem mondott valami olyasmit a dokim, hogyha nagyon közel van a szülés időpontja, akkor a TGYÁS-ra kellene a házidokinak kiírni, és terhességgel nem lehet kiírni táppénzre. Remélem ez nem így van, tud valaki valami biztosat? Duda, sajnos nem tudom, hogy mi alapján számolják a TGYÁS-t.

Tegnap vettük egy csomó babaruhát, meg néhány más apróságot. Tündériek ezek a csöppnyi ruhák! :-)

Csenge, 34+5
Vendég

Sziasztok!

Csenge, köszi, hogy próbáltál segíteni! :-)

Én eddig leginkább a www.magyarorszag.hu oldalon találtam érthető infókat, ott ezt írják a TGYÁS összegével kapcsolatban:
"A terhességi-gyermekágyi segély összege a szülési szabadság kezdő napját megelőző naptári évben keresett jövedelem napi átlagkeresetének 70-%-a."

Egyébként ez 24 hétig, vagyis 168 napig jár és vagy a szülés előtt 28 nappal lehet megkezdeni, vagy pedig a szülés napjától.

Egyébként az ismeretségi körömben mindenkit táppénzre vettek a szülésig, ha úgy kérte.
De lehet, hogy orvosa válogatja!?
Engem is csak a GYED számítása mitt aggaszt a dolog, mert nekem az lenne a jó, ha a tavalyi év után kapnám a GYEDET. Akkor viszont (ha jól értem) el kell kezdenem a szülési szabadságot, hogy ne csússzak át vele a jövő évre.

Duda

Andi&Nati

KépKép
duda

<font color="0000ff">TGYÁS infók!

A http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo/ugyleirasok/szocell/gyertam/tgyas oldalon sok mindent elolvashattok a TGYÁS-ról. Ha elvesznétek a sok szabály között, akkor érdemes egy profi bérszámfejtőt kifaggatni, és vele elmagyaráztatni, és kiszámoltatni, hogy hogy is jár a legjobban az ember. Az én cégemnél voltak olyan rendesek, hogy ezt kérés nélkül is megtették, és szóltak, hogy a másodikkal való GYED lejárta és a harmadik születésének napja közötti napokra (ez három munkanap lett végülis) a rendes évi szabadságomból vegyek ki, mert így járok jobban, és csak a szülés napjától kérjem a TGYÁS-t. Szóval keressetek egy jó szakembert ha biztosat akartok tudni, mert elég szerteágazó ez a jogszabály.

Virág!

Várom a jelentkezést!

Üdv:

Zita</font>
pzita

pedig én vidám vagyok, csak nem akartam még hosszabbra húzni, azért jöhetett le nemvidámra :o))
doktorom is van, de a mellettem fekvő lánynak nem volt, ők utolsó hetekben jöttek át a Söfibe egy későn diagnosztizált probléma miatt.
csodálkoztak ugyan a vizitelő dokik, mikor megtudták, hogy nincs orvosa, de nagyon kedvesek voltak vele is, nem okozott neki sem problémát. Minden szobának van egy kirendelt felelőse, ilyen esetben ő az orvosa, úgy tudom.
A korház leginkább egy hajléktalan szállóhoz hasonlít, de szakmailag és emberileg szerintem a legjobb helyen vagy
a gátvarrás nem tudom, miért viselt meg, lehet, hogy nem szabadultak fel közben "felejtést könnyítő hormonok" :o)
Vendég

Sziasztok!

Hencsi!
Gratulálok én is Kép!

Csenge!
Nekem írt a szülészem egy papírt, hogy javasolja a táppénzre vételt, görcsölés miatt. Ez alapján ki kell hogy írjon a háziorvos.
Csak 1 nap van köztünk Kép! Lehet, hogy találkozunk a kórházban?!?

Duda!
Az index.hu-n Szakbarbár biztos tud segíteni. Õ pontosan el tudja magyarázni hogyan jársz a legjobban. Nekem is az Õ tanácsa alapján lesz egy meccsem a bérszámfejtőnkkel a munkahelyemen. (Szülői munkaközösség/GYÁS,GYED, GYES vagy valami ilyesmi a topik címe).

Üdv, Virág 34+4
virga

Okinava,
Gratulálok a második kicsi fiadhozKép

Hencsi Asszony!
Sok boldogságotKép!
... nem haragudj de mily változásra vágytál a 30. hét után KépKépKépKépKép
... privát mail ment szülésznővel

Ja, MÁS:
Betét - én TENA Super méretet vittem, bevált

Gömbölyödjetek boldogan,
Andi
kisbora

Szia Virág! Nem lehetetlen, hogy összefutunk a kórházban. Bár a 4D UH-on a doki augusztus 10-t tartotta valószínűnek a szülés időpontjára. Majd meglátjuk!
Hogy lehet mosolygó fejet beilleszteni?

Csenge
Vendég

Helló csajszik!

El vagyok kenődve, picit magasabb lett a cukrom mint kéne, majd 1 körül kell hivni a dokit a továbbiakról.....
Csináltam fotoalbumot az esküvői képeket megnézhetitek ha van kedvetek, még ez az első pár kistesóm csinálta kamerával, kissé nyomik, de végülis rajta vagyunkKép)))

Még jelenkezem, ha kicsit kijövök ebből a cukor okozta letargiából, puszi

Kép
hencsi

Sziasztok csajszik!

Most találtam rá erre a topikra. Én is a Schöpfibe fogok szülni szeptemberben Nagy doktornál. Esetleg ismeri őt valaki közületek?
rincy

Szia Hencsi! Mit mondott a dokid? Ha csak egy kicsit magas az még nem nagy baj. Nekem is volt kicsit magasabb, aztán meg a terheléses cukoreredményem jó lett. Hol lehet megnézni a képeket??

Csenge
Vendég

Sziasztok,

Kicsit nem voltam mert a Schöpfiben vendégeskedtem a hétvégén mert voltak fájásaim.
Ma hazaengedtek, mert holnap kezdem a 37. hetet és talán már nem lesz gond.
Az orvosomra visszatérve, ismét bebizonyította, hogy a világ legrendesebb dokija.
Külföldön volt a hétvégén és amikor megtudta, hogy a kórházban vagyok felhívta a kórházat és mindent részletesen tudni akart. Ahogy hazaért rögtön bejött megvizsgált és megnyugtatott.

Lány,
Megy az e-mail.

Memo
memo

Szia Lány,

Valamiért nem megy át az e-mail.

Memo
memo

Hencsi hol vannak a képek?

Írj hogy mi a végeredmény a "cukorral"

A.
kisbora

Sziasztok!Arik vagytok h igy aggodtok a cukor miatt...Kép végülis abban maradtunk Ferenczivel h 20-án megyek amúgy is hozzá,ezért addig ne egyek semmi cukrosat édességet stb. Elég nehéz lesz megállni,mert gebe voltam mindig,soha nem kellett figyelnem miböl mikor mennyit...A föoldalon jobb felsö sarokban a pampers reklám fölött van 1 maci és ott van h fotoalbum,ráklikkeltek és utána megkeresitek hencsi albumát!Szerintem jópofa dolog,majd teszek bele mást isKép jó éjt mindenkinek! Andi! Jött a mail,nagyon kösziKép

Kép
hencsi

Sziasztok!

Csenge!
Nekem volt már mindenféle időpont Kép! Levinél is ez volt, mivel elég nagy volt. Nekem a legkorábbi az aug. 6-a volt mostanában, de majd hétfőn okosabbak leszünk talán. Akkor megyek CTG-re, gondolom lesz vizsgálat is.

Memo!
Megy a drukk +++ !

Üdv, Virág 34+5
virga

Szia Memo!

küldök egy másik e mail címet:
ronai187@axelero.hu

Remélem minden rendben van veled!

Lány
lány

<font color="0000ff">Virág!

Nekem az a tapasztalatom ezzel az ultrahang által kiköpött időpontokkal, hogy leginkább a kisterhesként (első tíz-tizenkét hétben) készülteken kiköpött időpontok a mérvadóak. Akkor még inkább tankönyviek a magzatok, mint az utolsó trimeszterben. Mert ugye lehet 2700 és 4500 is egészséges újszülöttnek lenni. A második és harmadik gyermekemnél nem volt mihez számolni, és mindkét alkalommal az első ultrahangok eredményei voltak a legközelebb a szülés valós időpontjához. A vége felé már +/- 2-3 hetes eltérések is voltak.

Memo!

Mikor van Sorbán doktor szabadságon? Hogy szurkoljunk a babádnak, hogy mikor induljon útnak?

Jó pocakosodást mindenkinek!

Zita</font>
pzita

Sziasztok,

Nagyon köszönöm a drukkot!!!!
Hát a legjobb az lenne ha a végéig benn maradna mert Sorbán doki már csak a héten van, de ennek nem nagy a valószínűsége mert tegnap sikerült még produkálnom egy kis vérzést. Szerencsére azóta semmi.
Ezt a hetet még egyben szeretném tölteni azután már nem bánom ha megszületik.

Lány,

próbálkozom újraKép

memo
memo

Sziasztok! Már sehogy nem jó feküdni,pedig még van hátra 1 kis idöKép arra gondoltam, h veszek szopipárnát,hátha az segit...Nektek van tapasztalatotok ezen témában?Találtam neten 6500ért mikrogyöngyöst,de jobbnak gondolom a Kisbora által is emlitett tönkölybúzást(vagy valami hasonló töltettel). Andi! Te hol vetted?Sokkal drágább,mint a mikrogyöngyös??

Kép
hencsi

Sziasztok!

Zita!
Én igazából az utolsó menstruációt veszem alapul, nem az UH méreteket. Persze az sem mindegy, hogy a kettő hogy viszonyul egymáshoz, tudom.
Szóval a fiamnak hosszú combcsontja volt, tehát a combcsont alapján legalább 1 héttel mindig más korábbi időpont jött ki, mint a fejméret alapján. Pedig az sem volt kicsi. Tehát ugyanabban az időpontban két különböző lehetséges szülési nap jött ki. Ezeket én nem veszem annyira komolyan, a lényeg a mensi (persze csak ha volt a terhesség előtt) szerintem.

Hencsi!
Én vettem most ilyen párnát, a mikrogyöngyös fajtát 4500 Ft-ért. Ez a kicsit kisebb fajta, van nagyobb is, az itt nálunk 5500 Ft.
Bevált, mert nagyon fájt a derekam alvásnál,meg a szeméremcsontom, és azóta jobb a helyzet. Persze Levinél még egy sima kispárnát használtam erre a célra, de most úgy döntöttem befektetek Kép. Nekem megérte.

Jó éjt! Virág 34+6
virga

Sziasztok!

Köszi Virág az infót, még azt megírnád, h hol van az a nálunk, mert ha ilyen mikrogyöngyöst veszek, akkor inkább a Te áraidon venném, mint itt a 6500-ért lévő internetes hirdetés alapján.....

Kép
hencsi

Sziasztok.

Régen jártam erre,remélem jól van mindenki.
Mi szép lassan haladunk előre,már 15 hetesek vagyunk.Szépen fejlődik a bébi,bár néha bekeményedik a hasam.Tegnap voltam a dokimnál(Nyéky dr.),és megnyugtatott,hogy a leleteim is jók.Úgyhogy,jól vagyunk.Várom már a jövőhetet,ugyanis megyünk a Praxisba,4 ds UH-ra.Majd beszámolok róla nektek.Talán már a nemét is megtudják mondani.A kisfiam egyre többet bújik a pocakomhoz,és egyre többet simizi.Már a neveket is találgatja a kistesónak.

Vigyázzatok magatokra.
További boldog pocakosodást.
Pusz. MELINDA

Kép
kmelinda

Sziasztok!

Hencsi!
A nálunk a XVIII. kerület Kép. A bolt pedig az Elefáni, a most-nem-jut-eszembe-milyen utcában, a katolikus plébániatemplomnál, pár percre a Szarvas csárda tértől. De talán érdemes lenne megnézni a Mária Nagykerben a Visegrádi és a Balzac utca sarkán (Westendtől nem messze), lehet,hogy ott még olcsóbb. Most látom nem vagy pesti, de hátha erre jártok azért leírom Kép!

Melinda!
Gratula Kép! Keményedésre mit mondott a dokid?

Üdv, Virág 35+0
virga

Sziasztok!

Pont ma jártam a Mária Nagykerben és én kétféle szoptatós párnát láttam. 5450 és 6030 ft-ért.
Nekem mr csak bő 3 hetem van hátra a szülésig, így tüzetesebben nem néztem meg őket, nem tudom, melyik, mivel van töltve. De ha valakit érdekel, megnézheti a www.bebibolt.hu oldalon, hátha ott talál valamilyen erre vonatkozó infót!

Üdv!
Duda

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Hát alig bírok már aludni, sokszor mozogni is. Pedig aug. 20. még messze van! Éjszaka kész építkezéseket csinálok párnákból és takarókból, hátha jobb, de hosszútávon semmi sem vált be. Nem tudom érdemes e most már vennem ilyen párnát. Múltkor amikor már nagyon szenvedtem éjjel fél kettőkor kimentem egy nagy adag fagyiért, sok tejszínhabbal és csokiszósszal, hogy valami élvezetes dologban is legyen legyen részem. Kép

Egyfelől jó lenne ha már megszülnék (az elsőt a 37. héten szültem), de viszont még egy csomó dolgot nem vettünk meg, nincs összepakolva a táska, nincsenek kimosva a gyerekruhák.... Jó tanács minden kezdő pocakoskodónak, hogy ne hagyjanak mindent az utolsó 2 hónapra! Én hiába győzködtem a férjem már régen, hogy kezdjük el a festést meg a cuccok beszerzését. Férfi, így szerinte minden ráér még. Én meg idegeskedhetek.

Ja, azt akartam még kérdezni, hogy a kórházban a 4d-s ultrahangért mennyit kell fizetni? Csinálnak képet meg videót, vagy dvd-t?

Hétfőn megyek a Herczeghez nagyon kíváncsi vagyok mit mond! Az elsőnél is ekkortájt voltunk nála, és a vizsgálat után éjszaka ki is jött a nyákdugó. Hát persze 5 napmúlva már a kórházban voltam csordogáló magzatvízzel. Egy kicsit izgulok, hogy mi van ha megint így lesz!

Memo, vigyázz magatokra! Kitartás!

Jók legyetek!

Szilvi
gszilvi

Sziasztok,

Ma voltam CTG-én és sikerült két 70-es és két kisebb fájást produkálnom, amiből szinte semmit sem éreztem és a manó pedig végig aludt. Egész nap fáj a derekam, néha annyira, hogy hányingerem is van.
Amúgy jól vagyok, szerintetek meddig húzhatom így? Bár már nem izgulok azon mivan ha megszületik, csak azon, hogy időben észrevegyem, hogy menni kell a kórházba.
Szerintetek mikor van az a pont amikor érdemes telefonálni?

Memo
memo

Sziasztok!

Szóval szoptatós párna vagy más néven pihenő párna:
Tönkölybúza pelyva - amit én találtam a Komjáthy uszodánál lévő piacon árulnak, egyébként én 5.500 ft-ot fizettem érte, én adtam a mintát (nekem házhoz hoztákKép
Elérhetőség: www.pelyvapárna.hu v. 06/30-992-8839

Nekem a pelyvapárna természetesebb, de meg kell mondanom, hogy a mikrogyöngyös azért könnyebb...

Tehát kinek a pap, kinek a papnéKép

Gömbölyödjetek (akire még ráfér és Boldog könnyebülést, aki már kívánjaKép

Andi
kisbora

Szia Memo

Drukkolok neked,kitartás.Az első szülésem gyönyörűen kezdődött el(2000.).Megvacsoráztunk a párommal(emlékszem paprikás krumpli volt),széppen elmosogattam,letöröltem a gáztűzhelyemet,és hoppá,nyákdugó a földön,a magzatvíz pedig elfolyt.(Megvárta,míg befejeztem a dolgomat)Nagyon jó volt átélni,nyugodtan,nevetve,boldogan.Kívánom neked,hogy te is így éld át ezt az élményt.Biztos tudni,érezni fogod,hogy:Igen,itt az idő.
Vigyázz magadra.

Jó éjt mindenkinek.

Kép
kmelinda

Szia Virga

Köszike a gratulációt.Keményedésre:pihi!!De sajni nemtudom 100%-ig betartani,mert dolgozom.Az első babámmal is végig keményedett a hasam.Szedek mindenféle vitamint,és mégis.(B6,vas,Elevit)Dolgozni pedig kell.

Kép
kmelinda

Szia Melinda!

Nekem is elég sokszor keményedett/keményedik a pocakom. Mondjuk tényleg a pihenés, ami leginkább segít, de tapasztalatom szerint az sem rögtön, én csak több nap után éreztem a hatását. Mivel én is dolgoztam ez nem is nagyon jött össze. Az furcsa nekem, hogy miket kaptál keményedésre, nekem erre csak a magnéziumot ajánlották. Azt szedem is még most is, de amikor rosszabbodott a dolog, akkor sajnos más gyógyszereket is szedettek velem (több kevesebb eredménnyel). Nekem az a véleményem, hogy a hajlam a keményedésre egyénfüggő, és van akinél gondot okoz, van akinél nem. Nekem is inkább csak kellemetlenséget okozott néha, de szerencsére úgy tünik, hogy a babára nem volt semmilyen negatív hatással.

Memo, a 70-es fájást hogyan mutatja a CTG gép? Az a második érték, amit mutat? Az első ugye a gyerek szívhangja. Én tegnap voltam először CTG-n, szülésznő azt mondta, hogy az eredmények szerint nincsenek még keményedéseim, és a második érték maximuma 15 volt.

Csenge
Vendég

Szia Csenge,

Igen az első a baba szívhangja és a második a fájás. Oldalt van egy számoszlop ott látszik, hogy mekkora volt a legmagasabb. A max. 15 az tényleg jó, akkor még nincs semmi. Nekem a fájások között volt 15-20 között.
A pihenéssel egyetértek az az egyik legjobb ellenszer. Nálam este mindig rosszabb a helyzet mint reggel.

Memo
memo

Sziasztok!

Hogy zajlik egy ilyen CTG vizsgálat, mennyi ideig tart? Nekem csak a jövő héttől kell mennem, de nagyon kíváncsi vagyok már rá!

Lenne még egy kérdésem. Sokat hallottam mostanában a higany tartalmú oltásokról. A védőnőm azt mondta, 2002-ben kivonták ezeket a forgalomból és azóta korszerűbb oltóanyagot adnak a babáknak. Ehhez képest tegnap egy közeli ismerősőm azt mesélte, ő úgy tudja, 2002-ben valóban bejött ez az új oltóanyag, de a régieket is adják, amíg van készleten.
Ti mit tudtok erről? Szerintetek mennyire valós probléma az autizmus és a higany tartalmú oltások közötti összefüggés? Vagy csak a média fújja fel az egészet?
A védőnő azt is mondta, hogy van arra lehetőség, hogy a gyerekorvos felírja a korszerűbb oltóanyagot, kiváltom és azt adják a gyereknek. Egy ilyen oltás 8000 ft. Ti tudjátok, melyik az az amiben higany található? Gondolom, nem az összesről van szó, vagy igen?

Köszi előre is!
Duda

ui: elkezdtem kimosni és vasalni a babaruhákat, nagyon édesek! Tök jó érzés!

Andi&Nati

KépKép
duda

Szia Duda,

A CTG vizsgálatnál két érzékelő fejet tesznek a pocidra egyik a szívhangot, másik a fájást méri. Kb: 20 percig tart, közben ülsz. Ha tudsz vigyél vizeletet mert azt is nézik minden alkalommal, de ott is pisilhetsz.

Én most adattam be a lányomnak a 3 éves oltást az újfajtát amiben nincsen higany. A gyerekorvos felírta receptre (4700FT) kiváltottuk. Nem lett tőle semmi baja, viszont a régi fajta állítólag nagyon megviseli a gyerekeket.
Nem tudom, hogy másfajta oltásból is van-e már korszerűbb, de sajnos az biztos, hogy a picik még a higanyos BCG oltást kapják.
Gyanítom, hogy még csak a 3 éves oltást lehet kapni, bár a többinek nem néztem utána.

Memo
memo

Szia Memo!

Ezek szerint a védőnő ködösített picit. Azt hiszem legközelebb beszélek a gyerekorvossal is!
Köszi a segítséget és a CTG-vel kapcsolatos infókat is!
Kíváncsi leszek, mit mutat majd a gép, mert a baba mocorgásán kívül (néha úgy érzem, kirúgja a hasfalam, vagy az oldalam), nem nagyon érzek semmit. Pedig hétfőn töltöm a 37. hetet.

Duda

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Annyi ctg-n voltam már (az elsőnél szülés előtt 3 napig voltam kórházban, és naponta min. 3-szor, de volt, hogy 5-ször kellett mennem), de nem is tudtam , hogy a fájásokat is méri!!! Majd most hétfőn jól megnézem magamnak az értékeket.

Memo, szerintem kezdj felkészülni az eseményre. Én akkor mentem be amikor elkezdett folyni a magzatvizem. Mondjuk fájás sehol se volt ugyebár 3 napig. Ezért egy kicsit én is izgulok, hogy ha nem folyik el idő előtt a magzatvizem, akkor honnan tudom, hogy ezek a fájások már olyan erősek, hogy illik bemenni a kórházba. Jó, jó, a könyvek írják, hogy 5 percesekkel már bent kell lenni, de ez az életben nem olyan egyértelmű.
Amikor éjszaka a kórházban leküldött a szülőszobára a nővér, én csak mérhetetlen rosszullétet éreztem (hánytam is), és időnként egy kis görcsöt. De még szülés előtt közvetlen is össze-vissza jöttek a fájások, hiába mérte a férjem lelkesen. Hol alig telt el 1 perc, hol 3-4 is. A könyvekből olvasva én nem így képzeltem.

Nekem pont most száradnak kint a babaruhák. Olyan furcsa nézni, hogy valamikor a most 2 éves kisfiam hordta ezeket! Némelyik ruginál már a pólói is nagyobbak!

Na megyek babakocsi után böngészni!

Üdv: Szilvi
gszilvi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?