az úgy volt...
)
egy nappal a várva várt dátum után reggel 8ra behívott imádott dokim vizsgálatra, mondtam neki, csináljon valamit, mert úgy érzem, a Lipóton fogok szülni. Megvizsgált és az addig egy ujjnyi tágulásomból hipp-hopp kettő lett, bent fogtak.
A három ágyas szülőszobában fél 9kor fektettek CTG-re, mondván, átmegyünk az egyágyasba, ha akció lesz. Csakhogy az addig remek értéket mutató CTG alacsony baba-szívhangot jelzett, nem engedtek felkelni, vártunk. Beijesztettek császárral, ha nem változik. Jó kedélyű vajúdás volt, főleg, miután elviselhető menstruáció-erősségű görcsök mellett tágultam a doktor aktív közreműködésével még egy ujjnyit. Tanulólányokkal beszélgettem, definiáltattam velük az előkészített orvosi eszközöket, aztán a doktor fél 11kor burkot repesztett. Erről szerencsére utólag szereztem tudomást. Magzatvíz elfolyt, aztán percek alatt lefagyott a mosoly az arcomról. Bébi iszonyú sebességgel áramlott lefelé, választott szülésznőm, Jolika hideg vizes borogatást tett a homlokomra, ellátott légzési tanácsokkal. A mellettem fekvő két ágyon is akció volt, mindkét ágynál apukák, dokik, szülésznők, szülésznő-hallgatók forgolódtak, három CTG verte a szívhangot, szólt valami kereskedelmi rádió, szobában 45 fok- egyszóval rettenetes nyüzsi volt, már inkább arra koncentráltam, ne kapjak pánik-rohamot, mert még segítségkérésre sem volt erőm.
¾ 11kor (mint előző szülésemnél) öklendezéssel megérkeztek a tolófájások és 11kor, kb 5 nyomásra kiszületett Ákibáki. A tolófájások közötti idő a fejecske kibukkanásáig elviselhetetlennek tűnt, utána megnyugodtam és egy nyomásra kicsúszott a testecske. Ez az élmény a legplasztikusabb mindkét szülésemnél, ahogy érzem a két vállacskát és utána a hosszú- pici testet.
Jolikát (Szabolcsi Mihályné) mindenkinek ajánlom, akinek nincs választott szülésznője. Az első CTG-től kezdve a gondomat viselte, kedves, nyugalmat sugárzó és nagyon profi.
A gátvarrás borzasztó volt, ott férjem kezét harapdálva, kiabálva jajgattam.
Innen már nem ragozom, az öt ágyas baba-mama szobában helyeztek el, két órán keresztül nővér rám nem nézett. Két és fél éves kisfiammal a harmadikon, fizetős szobában voltunk, ott naponta többször volt gátkezelés, (hűsítő-fertőtlenítő leöblítés), itt a harmadik estén kérdeztem rá, hogy létezik-e. Persze senki nem szólt, hogy fél 9kor sorba kell rendeződni a szülészet felvételi szobájánál.
A vécék állapota minősíthetetlen, két órával a szülés után állva kellett pisilnem, vécé deszka nem létezik, vagy ha igen, akkor lejár, egyszer majdnem beleestem
)
Extra erős tisztasági betétet is kell vinni sokat, mert abból kb. napi kettőt adnak..
Bébi édes, alvó masina, reméljük így is marad. Első fiúnk hasfájós volt, az első négy hónapjában aludt annyit összesen, mit öcsikéje egy hét alatt
)
Ha van kérdésetek, válaszolok szívesen