Új privát üzeneted érkezett!

Zsófi!
Én pedig úgy tudom, hogy addig nem kell várni (2 év). Az én fiam most lesz két éves és ha eddig vártunk volna, akkor nagy esély lett volna arra, hogy szépen begyulladjon a kukija.
Hozzánk is, ugyan úgy mint hozzátok havonta kijárt a dokinő. Az egy éves fejlettség vizsgálatnál nézte meg először és akkor meg is mutatta, hogy hogyan és mennyire kell visszahúzni. A bőr alatt látszódtak fehér kis lerakódások (faggyú) és ebből elég sok volt neki. Ezeknek minél előbb ki kell onnan tisztulni, mert könnyen begyulladhat. De ha hozzátok is jár az orvos és állandó ellenőrzés alatt tartja akkor nem lehet gond. Szóval a rendszeres húzogatással ahogy lazul a bőr, úgy távolodtak el ezek a faggyúk. Másfél éves korára teljesen ki tisztult és a kukija is "profin" működött:-(
Úgy látom Aranyhold hsz-ból, hogy ezen a téren is lehetnek különbségek orvos és orvos véleménye között, úgy hogy szerintem kérdezd meg a tiéteket a legközelebbi alkalommal. De ha jól tudom akkor a fiad még nincs egy éves, ugye? Elkésve még biztos nem vagy vele, addig míg nem tölti be nem kell vele foglalkozni.

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Ja elfelejtettem kérdezni

Laga
Na mi van Vilmossal? Javult már valamit szegénykének a kukija?

mucus
Tm

Laga
Tutira van összefüggés. Visszanéztem a naptárat, minden egyes mensim rendesen odavágott a tejtermelésnek. Mostanra majdnem teljesen elapadt (még egy fél szopira jut a balból, a jobb már egyáltalán nem kell neki). Kép Az a baj, hogy mostmár fel is adtam... remélem, ha lesz kistesó, nagyobb sikerrel járok majd a szopizás terén - már csak ez vigasztal.
Vilmosnak jobbulást! Szörnyű lehet szegénykémnek! Kép

Nikcsi
Köszi! Kép

Myra
Hű, nagyon ügyes Lilla!!! Ilyenkor annyira aranyosak! Kép
És akkor jobbulást Neked is! (Hálát adok az égnek, hogy mióta Sebi megvan, a mellgyulladást leszámítva kutya bajom se volt...)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,

köszi Vilmos jobban van. Persze minden pisilésnél külön mu˝sor van, de ez csak hiszti. Már nem fáj neki a pisilés.
Egyébként minden orvos mást mond a kukihúzkodásról. Ebben sincs egységes vélemény. Azt is mondják, hogy 4 éves koráig simán letapadhat újra.
Vilmos soha nem engedte, hogy húzkodjuk.

Mucus,
a te fiad simán engedi a húzkodást? állati rendes gyerek.

Cas,
csak azt kéne tudni, hogy mi volt elôbb: a tyúk vagy a tojás. Ugyanis azért jött meg, mert csökkent a tejed, vagy azért csökkent a tejed, mert megjött?
Különben meg Sebi kimagaslóan jól fejlôdött, nincs félnivalód!

Myra,
ha ez vigasz neked, akkor még annyit fu˝znék a hiperaktivitás témájához, hogy engem mindenki avval vigasztalt, hogy az ilyen folyton pörgô, kiváncsiskodó gyerek mindig többet észlel a világból és a sok inger miatt valszeg okosabb lesz az átlagnál.

Nikcsi,
Kori is sokat bukik? Teus okád! De szerencsére jól fejlôdik. A héten volt 2 hónapos és 5,5 kg. Mi lenne ha nem bukna ennyit?!

Zsófi,
hogy kell érteni a 4-5 ezer forintot? Alkalmanként vagy havonta? Ha havonta, akkor jár abban az esetben is, ha egyszer sem hívod ki? És akkor hogy adod oda?
Nálunk egy kiszállás 3 ezer Ft. Szerintem ez is sok.

Laga
laga

Laga!
a sima egyszeri kijövésért kérte. Én nem hiányoltam őt havonta.
Szilvi
szilvamag

Szilvamag,
Jobbulást neked!! Én ma már javulófélben vagyok. Végre... Kép
A játszótérért kár. Kép A szerda szerintem nekünk jó!!KépKépKép Hétvégére napocskát kívánok nektek, bár a met.hu szerint végig esni fog. Kép

A hiperaktív gyerekemről csak annyit, hogy tegnap rájött ő már térdelni is tud, ma egész nap ezt gyakorolta, és este mire jövök be a szobába? Felállt!!! Igaz 2 mp múlva dőlt is el mint a zsák (szerencsére pont volt a habtapin egy kistakarója, és arra esett a feje KépKép). Na de akkor is, még nincs 6,5 hónapos! Egyszerűen nem bír magával és a korlátaival. Most azért izgulok, hogy holnapig bírja ki, mert éjjel már nem akartunk nekiállni kiságyat szerelni (lejjebb engedni, hogy ki ne forduljon belőle).
Viszont ahogy nézem a mozgásfejlődésének az az ára, hogy a "beszédre" szinte nulla energiát fordít.
myra

Jaj mindig elfelejtem megkérdezni. Szerintetek mennyi idős korig kell a gyereket büfiztetni???
myra

Myra!

köszi, szerencsére csak egy napig tartott

gratulálok Lillus! innen nincs megállás, de azért kíméld egy kicsit még anyát!! Kép

szerintem addig kell büfiztetni, ameddig úgy érzed, hogy igényli a pocija. Ha már ülve eszik, magától kijön menet közben a levegő. Legalábbis nálunk így volt.

akkor a szerdára készülök
ki jön még?
megnéztem az időjárást, szerdára már nem mondanak esőt

Szilvi
szilvamag

Myra
én addig büfiztettem amíg csak feküdni tudott. Később, ahogy Szilvi is írta már ki jön magától.

Laga
és Vilmosnak most mi a helyzet a hiperakt.-val?
Igen, a fiam engedte a kuki huzogatást:-)De végül is ő mindent engedett (haj-köröm vágás)

mucus
Tm

Laga
Jó kérdés, de ezt már sosem fogjuk megtudni...
És köszi a bíztatást, lassan kezdem túltenni magam rajta. Kép
És annyi mindennel kárpótol a szopizás helyett! Akkorákat vigyorog, amikor meglát, egyre több olyan játékunk van, amin nagyokat kacag, olyan jó puha a buksija, amit folyton lehet puszilgatni, egyre többet közlekedik, egyre többmindent töm a szájába, szóval nagyon aranyos!!! És olyan kedvesen tud mostmár elaludni rajtam... Kép Szóval nagyon sok bensőséges pillanatunk van így is, és ennek nagyon örülök...

Myra
Hát nem semmi a kis nőci!!! Ilyen seperc alatt egyszerre mindent! Kép Gratula hozzá... Kép

Na mi most lelépünk a Mófarguru étterembe névnapot ünnepelni kis családommal. Sebi jól kialudta magát, úgyhogy lesz ribillió... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Még nem olvastam, mert várjuk tehetőséket, csak egy kis Kép hír:
Tegnap bevertem a könyököm, gondoltam jöhet váratlan vendég mi úgysem leszünk itthon. Dobogókőre mentünk kirándulni és szállást nézni (de nem ide megyünk nyaralni). Ma meg nem váratlan vendégek, hanem Zsófiék jönnek. DE MÉGIS JÖTT EGY VÁRATLAN VALAKI, MÉGPEDIG A MIKULÁS! KépKépKép Tisztára kiborultam, féltem, hogy Kori nem fog már cicizni, de eddig szerencsére nem volt gond. Kép Viszont mielőtt nem szedtem fogamzásgátlót, akkor iszonyatos görcsök, és kínjaim voltak, míg megvolt. Volt olyan is, hogy egyedül voltam itthon és ki kellett hívnom a mentőket. Nagyon félek, hogy ez lesz. Aztán 2 hét után végre most keddre kaptam a doktornőhöz időpontot (rákszűrés), de akkor le kell mondanom. Hogy ez mennyire nem hiányzott még! Kép Úgy irigylem pl.: Aranyholdat, Matyi már 9 hónapos és semmi.
nikcsi

Myra
Nem mondasz újdonságot bukival kapcsolatban. Jómúltkor Hmmc (holnap jönnek haza) jól megrémísztett, mondta, hogy sokat bukik Kori (pedig épp akkor tök kevés volt), aztán megkérdeztem a dokit és kérdezte büfizni szokott? Nem,hát akkor ezért jön vele a cucc is, de amíg hízik megfelelően nem kell vele foglalkozni. Szóval az öltözködés napjában 2-3-szor min. megvolt eddig is.
Hozzánk se jár a védőnő! Sőt még fel sem hív. Kép
JOBBULÁST!

Boglárka
Mi is azt a fürdetőt használjuk, átnyomjuk téglybe és a gyerekre kenjük. De ha nem lenne az a műanyag gyerektartó a kádba, akkor nehéz lenne, mert még lehet, hogy ki is csúszna Kori a férjem kezéből.

Szilvi
Szerdán megyünk oltásra. Kép Nem lehetne másik nap? Végülis mindegy, azt hiszem akkor nem megyünk, mert másnap lehet, hogy belázasodik, mint múltkor is.

Húú mit olvasok? Nekem szerintem nem csökkent a tejem (eddig), de megjött, akkor majd most fog csökkeni? Már le akartam állni a tejfagyasztásról, mert megint tele van a fagyó, de akkor ez most jól fog jönni lehet?!

Laga
Igen elég sokat bukik, sőt egyszer még a falat is leokádta, felavatja az "új" lakást. De gyarapszik, szóval nincs gond!

Jogsi: hétfőn voltam csináltatni, azt mondták 1-1,5 hét előtt biztos nem lesz meg. Inkább a kipostázást kértem, de a nő mondta, hogy nem hozza ki a postás. Ehhez képest, csütörtökön azaz a 3. napon !!! kihozta a postás, erről ennyit!
nikcsi

Nikcsi
ne ijedj meg, az nem törvény szerű, hogy a mensi megérkezésekor csökken a tej. Sőt, az én környezetemben levő kismamik semmi változást nem tapasztaltak. Nekem 9 hónap múlva jött elsőször, és ugyan annyi tejjel szoptattam még pár hónapig. Onnan viszont már én akartam leválasztani a fiamat.
De a barátnőmnek a mai napig fejnie kell ha este nem szopik a fia, aki egyébként két és fél éves lassan:-))

Cas
az étteremről számolj be,már én is régóta szeretnék oda elmenni!

Myra
hát Lilla tényleg belehúzott, nem akar le maradni semmiről:-)

mucus
Tm

Nikcsi
Nem állítom, hogy azért csökkent a tejem, mert megjött! Sőt lehet, hogy épp azért jött meg nekem ilyen hamar, mert csökkent a tejcsi... Szóval ne parázz! Kép

Mucus
Háááát... A kaja nagyon finom volt (fácánmellet ettem gombás-libamájas szósszal), de azért nem egy óriásadag, és hát azért vannak árak. Tény és való, az étlap 200 (!!!) oldalas, rengeteg különleges étel van, és én se egy kommersz rántotthúst ettem (naná, ha már ilyen helyre mentünk... Kép).
A dizájn nagyon jópofa, a kiszolgálás is egész jó volt, bár egyszem pincérlány jutott viszonylag sok vendégre...
Ami viszont nem tetszett, hogy finoman közlik (ki van írva), hogy kisgyerekkel csak akkor gyere, ha az 1,5-2 órát megül a seggén csendben egyhelyben. Na ilyet se láttam még máshol! (Oké, nagyon pici a hely a bent, és biztos lehettek belőle balesetek...)
Sebi amúgy nagyon jó fej volt, elgagyarászott a hordozóban, aztán ölben nagyokat nevetett. Csak a vége felé vesztette el a türelmét, mert kezdett álmosodni. Úgyhogy itthon desszerteltünk. Az embör sárgadinnyét vaníliafagyival, én meg még indulás előtt sütöttem egy meggyes-feketeribizlis sütit, és abból ettem egy picit. (Nesze neked diéta... Kép Bár amennyit Sebi szopik, attól már... Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Nikcsi!

hányra mentek? előtte nem jó?
még nincs végleges "vendéglista"
de szervezhetünk későbbre is mégegyet Kép
szilvamag

Sziasztok,

Mucus,
Vilmos még mindig nagyon aktív, szóval nem nagyon változott a helyzet. Éppen leszokóban van a délutáni alvásról! - ez iszonyat! Az ebéd utáni pihi-idô volt az, amikor tudtam is csinálni valamit úgy, hogy nem foglalkoztatott folyamatosan.

Nikcsi,
Mikulás?! Pedig neked annyi tejed van. Aszongyák, hogy ha sok a tejed, akkor nem jön meg. Nekem Vilmos után akkor jött a Mikulás, amikor abbahagytam a szoptatást. Vilmos ekkor több mint 1 éves volt.
Lehet, hogy ez alkati dolog is.

Myra,
hogy-hogy a beszédfejlôdés rovására megy a gyors mozgásfejlôdés? Félévesen azért még nem szoktak beszélni!

Étterem? Az meg micsoda? Nem is emlékszem, hogy mikor voltunk utoljára étteremben!
Mozi, színház, havrokkal összeröffenni: ha valamelyikôtök részesülne ezekbôl a jókból, csak írjátok meg. Legalább olvassak róla, ha nincs esélyem gyakorolni!

Laga
laga

Halihó!
Helyzetjelentést kérek! Alig meséltek róla, hogy miket csinálnak már a leányzók!
(Mindig csak Nikcsi, Myra meg én büszkélkedünk... Kép)

Íme két az én kis négykézlábazó-buborékfújómról:

Kép

Kép

Amúgy egyre jobban halad, de nagyon vicces a technikája! Kép Ha lesz tali, majd meglátjátok! Kép
A nyálaskodás pedig egyre rosszabb, most rákapott, hogy oldalra bedugja a mutatóujját, és azt rágcsálja, így persze könyékig tocsog a ruhája... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,

Nikcsi,
Védőnő? amikor átköltöztünk ide akkor egyszer jött ki a védőnő körbe nézni... Azóta sem láttam, pedig annak lassan 4 éve. Ja, nem is egyszer a bölcsiben várt az üzenet, hogy hívjuk fel, mert kellene neki, hogy a 3 éves oltást hogyan kapta meg. Na ezen végképp berágtam és nem hívtuk fel! Anyukám védőnéni így aztán pontosan tudom hányszor kellett volna jönnie. Ez engem egyszerűen felháborít. Szegény anyunak mondtam is, hogy ezért a szolgáltatásért, amit egyes védőnők nyújtanak ne csodálkozzon, hogy nem kapnak normális fizetést. Na erről ennyit. Szerdán úgy is mehetek ugyanehhez kiskönyvet kérni:-)))

Laga,
Barátnőim ki voltak akadva, hogy már 3 hetes korától hordtam mindenhova a gyerkőcöt. Mondjuk két gyerekkel nem tudom még hogyan lesz. Főleg, hogy most ennyire parázom.

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Képzeljétek, Sebinek kibújt az első foga!!!
Már hetek óta nyálaskodik, de mostanában kezdett gyanús lenni, mert előszeretettel rágcsál mindent, és néhány napja hirtelen fel-felsír, és odakap a szájához.
Szóval ma megrágcsálta az ujjamat, és éreztem vmi recéset, belenéztem a szájába, és ott volt. Azért biztos ami biztos szóltam az embörnek, hozzon kiskanalat, kocog-e... Kocogott!!! Kép
HOgy hová siet ez a gyerek?! (Igaz nekem is volt 4 hónaposan fogam... Kép)

Zseppy
Az mi védőnénink nagyon lelkesen járt hozzánk az elején, de aztán mikor elkezdtünk átmászkálni anyuhoz, és nem voltunk itthon, akkor leszokott róla. Mostmár nem is tudom mikor járt itt utoljára, de nekem nem is nagyon hiányzik... Egyébként mi volna a feladatuk? (Ez komolyan érdekel!)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas,

Nem is mondtam az előbb, hogy gyönyörű Sebi baba. Mostmár mindig arra gondolok ilyenkor, hogy nekem is lesz.:-)

Elvileg védőnéninek eleinte hetente, aztán kéthetente és végül havonta kéne járnia. Tanácsot adnia, helyzetet felmérnie stb. A legjobb, hogy a fejlődésükről is kell írniuk, csak azt tudnám a miénk hogyan csinálta, ha csak félévesen látta egyszer. Ja, és elvileg jeleznie kéne a megfelelő fórumokon, ha valami rosszat lát. Szóval, ha baj lett volna, akkor tutti előszedik a védőnőt, hogy nem látott el megfelelő tanácsokkal, nem jelezte időben.

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Cas
Atya ég!! Sebi sem akar lemaradni semmiről, hogy ilyen hamar fogakat "eresztett". :-)
A képeken meg szép mint mindíg:-) A következőre fogasat kérünk!!!

Ez a védőnő téma nekem annyira furcsa, hogy arra felétek így nem jár ki szinte egyáltalán. Többnyire mindannyian Óbudáról írtok, nem?
Jó, van akinek egyáltalán nem hiányzik hogy menjen, nekem sem volt rá szükségem mert teljesen flottul ment minden. De mi van ha valaki nem boldogul vagy akármilyen eredetű problémája lehet?
Itt, mint ahogy írtam is rendszeresen jött, meg a XVI-ba is tesómékhoz is.

Laga
:-(
Akkor tényleg az lehet, hogy Teus azért ilyen jó kislány, mert érzi, hogy a tesó több figyelmet követel és kicsit problémásabb.
Ha ez így működik, akkor én másodiknak számítsak egy rosszcsontra??? :-(((

mucus
Tm

Sziasztok!
Hazaérkeztünk. De nem sokáig leszünk itthon, mert jövő vasárnap indulunk nyaralni.
Próbáltam visszaolvasni, hogy mi történt az elmúlt két hétben, de még nem jutottam a végére.
hmmc

Zseppy
Köszi a bókot! Kép Tényleg, kislányt szeretnétek, vagy fiút?
Hát nemtom, mit írhat a gyerek fejlődéséről, mert ezer éve nem látta. Hacsak itt el nem olvassa... KépKépKép

Mucus
Köszi a bókot Neked is! Bár az elálló fülecskéin rendszeresen vigyorognom kell. Kis denevérem... Kép
Ja, és azért eltelik még 1-2 hét, mire jól látható is lesz az a fogacska és fotózható, nem? Tényleg még alig látszik... Kép
Védőnő: hát bizony jól jött volna a segítség, amikor kezdődtek a szopigondok! Bár én se hívtam... Ugyanis az első hetekben leteremtett, hogy ne etessem 2 óránként a gyereket, mert koszmós lesz még a szemöldöke is... hát nem csoda, hogy nem volt kedvem felhívni se!

Hmmc
Na végre itthon! Mesélj, milyen volt a nyaralás? Mindenki vadul irigyel asszem!!! Kép
(Bár nekem szavam se lehet, 4 napra azért mi is ellógtunk... Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas,
Gratulálok Sebinek a fogacskához!! Kép
Lilla is betuszkolja oldalra a mutatóújját, de néha olyan mélyre, hogy elkezd öklendezni tőle. KépKép

Laga,
A beszéd alatt a gügyögést-nevetést-gagyarászást értettem. Ezzel csak nagyon-nagyon ritkán kényeztet el minket a kisasszony. Akkor is inkább énekelget vagy berreg. Kép

Az életünkbe 4 napja (amióta Lilla rájött, hogy mennyi új mozgásformát tud már) 180 fokos fordulat állt be. Olyan lett mint minden "normális" baba. Mióta stabilan ül érdeklik a játékai, és eljátszik magába. Néha észre se veszi ha magára hagyom egy kicsit. Azért igényli, hogy mellette legyünk, lásson minket, de nem kell egész nap hurcolászni a seggét. Most imád megmászni minket, vagy belénk kapaszkodva próbál állni. Nagyon édes!! Csak akkor nyűgi ha éhes vagy ha fáradt. És igaz az éjszaka rovására (többször fel-fel ébred, és korábban kel), de nappal is alszik 2-3x 1-2 órácskát. Kép Kíváncsi leszek ez csak addig fog tartani nála amíg az újdonság varázsa el nem múlik, vagy tartós állapot lesz? Remélem az utóbbi, mert az elmúlt napokat nagyon élveztük a párommal. Végre lehet foglalkozni a lányunkkal, és nem csak a totális, egész napos nyűgi megy.

KépKép
KépKép
myra

Zsófi
Elfelejtettem visszaadni az apás szüléses könyvet.

Szombaton nálunk voltak Zsófiék. Bencének Kori udvarolt - mosolygott, fogta a kezét, stb. Mellékelek képet megnézhetitek, hogy Kori már most nem akarja elengedni a "karmai" közül Bencét. Kép

Aztán mindjárt olvaslak is titeket!KépKépKép
nikcsi

Vagy vannak óriási véletlenek, vagy tényleg olvassák nálunk a topicot. Ugyanis ma betoppant a védőnénink! (Kész csoda, hogy itthon talált, mert elég sokat csavargunk Sebivel... Kép)
Nagyon aranyos volt, jót beszélgettünk, megcsodálta Sebi fogát meg a mászótudományát, megmutatta, hogyan próbáljam rávenni a fordulásra. A szopizásról-tápiról is teljesen normálisan tudtunk beszélgetni - igaz én sem vagyok már idegbeteg, ha a téma szóbajön.
Szóval nagyon kellemesen csalódtam benne! Remélem a későbbiekben is megmarad ez a jó viszony, mert azért jól esik a törődése!

Myra
Öklendezés dettó! Kis lükék!
Nagyon ügyes már Lilla! (Micsoda szabályos törökülés az első képen! Kép) Ja ezért kellett olyan sürdősen leengedni a kiságyat, hogy hirtelen felállt, mert még ilyen magasan volt...
Én már most elkezdtem parázni, mert Sebi néha úgy kipúposítja a fenekét, és dől oldalra, hogy már-már félek. Persze messze van még a kieséstől, Zsombor röhögött is rajtam, hogy hová akarom még leengedni a matracot, le fog szakadni a derekunk berakni-kivenni az ágyból napjában 100-szor... Kép
És szurkolok Nektek, hogy maradjanak ezek a nyugis napok! Kép

Nikcsi
Nagyon aranyos a két picúr együtt!! Kori is milyen nagylány már! Csak ámulok, épp néztem az utsó palitalis képet, milyen mütyi volt még akkor... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
nekem is egyből az jutott az eszembe, jobb ha leengeditek az ágyat, mert mindjárt kifordul belőle. Kép

Nikcsi, Zsófi
Ez a két lurkó tünemény így együtt. Kép

Myra
Látom Lilla rögtön a sarokba ült. MÁr alig várom mi mikor tartunk itt. Ja, és élvezzétek ki a "normális" gyerkőcöt, mert biztos nem tart sokáig, ahogy Lillát ismerjük. Kép

Végül mikor és hol lesz találka, olyan jó lenne eljutnunk, látni és megdagonyázni ezeket a kis aranyos pindurkákat. Mi csak BKV-val tudunk menni a Flórián térről.
boglarka

Sziasztok!

Nézem a képeket és csak ámulok, hogy mennyit nőttek a babák és milyen ügyesek.

Sára továbbra is a lassú mozgásfeljődést választja, azon a véleményen van, hogy mozgassák a szülei mert azért vannak.
A fogacskájának a teteje már másfél hónapja kint van, de még nem jutottunk előbbre a növésben. A nyála az viszont folyik. Nem tudom, hogy honnan van ennyi nyála, de van. Amit elér, azt tömi a szájába és nagyon mérges, ha a szemén keresztül nem tudja megkóstolni.

Evett már paradicsomot és narancsot, mert nem tudott kakálni és a védőnő mondta, hogy kúp helyett próbálkozzunk természetes dolgokkal. Ennek a kaka mellett még annyi haszna volt, hogy megtanult köpni Kép Nem egyszerűen kitolja a nyelvével, hanem parasztosan kiköpi Kép

A nyaralás jó volt, de már várom a következőt.
Myra ti mikor mentek?

Hétvégén volt nálunk keresztelő is. Egy gyerek üvöltött kettőt a templomban és az Sára volt Kép Azt azért megvárta, hogy elég nagy csönd legyen, hogy tisztán lehessen hallani.

Nikcsi
Kori hatalmasat nőtt, mióta nem láttam. Majd teszek fel Sáráról is képeket.

Cas
Sajnálom, hogy elfogyott a tejcsi Kép

Hű, most látom milyen sokat írtam Kép
hmmc

Azt még elfelejtettem írni, hogy szerencsére a védőnéni is megdicsérte Sebit, hogy egyáltalán nem kövér, bár azért jó húsban van, de ez így oké.

Hmmc
A nyaralás úgy látszik szószátyárrá tett! KépKépKép
Nem lett a paradicsomtól/narancstól Sárának semmi baja? (Sebi még akkor is kiütéses tőle, ha én eszem, pedig már nagyon keveset tud csak szopizni...) Mit szólt a kanálhoz?
Nálunk ősszel lesz keresztelő, kíváncsi vagyok Sebi mit szól majd hozzá... Hangja az van neki is... Kép
A képeket várjuk!!!

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
A paradicsom jobban ízlett neki. A kanálhoz nem szólt semmit, szépen evett, amit kitolt azt én vissza. Semmi baja nem lett tőle, csak tudott egy jó nagyot és büdöset kakálni. Azt hiszem ma is fogunk paradicsomozni, mert megint nem kakált 2 napja.
Sára nem tud cumisüvegből inni, mostmár nem is erőltetem. Ezért marad a kanalas módszer. Vettem neki avent csőrös poharat, azzal már úgy-ahogy elboldogul. De csak félálomba hajlandó bármi folyékonyat is szájába venni anyatejen kívül. Forraltam a vizet, főztem a teát feleslegesen. Pedig jó lenne, ha meginná a kamillateát, mert az székletlazító hatású, de nem. Ezért marad a paradicsom és a narancs.
hmmc

Köszi, igen a férjem is mondta, ha kevesebb lesz a tejem az már nem a mensi miatt lesz, hanem a parázásom miatt. Kép

Szilvi
12.30-ra, szóval a nap kellős közepén.

Laga
Ez az, ezért aztán fel sem voltam rá készülve és nagyon mellbevágott. Kép Minek jön nyáron a mikulás?
Összeröffenést hiányolsz? Mehetünk hozzátok is babapartyra, egy lakásavatóval egybe kötve? Hu, gondolom most hova kívánsz a szuper ötletemmel.

Zseppy
Én is felháborítónak tartom, hogy nem jön. De legalább tényleg felvenné a telefont, de még az sem. Na, ha nekem hagyott volna üzenetet, mint nektek nem különbül jártam volna el!

Cas
Kérdezed, hogy mi a feladata a védőnőnek. Pontosan én sem tudom, de most itt volt nálam volt kolléganőm, aki októberben szült, és Zsófiék. Mindketten mondták, hogy vastagon kenem a gyerek fenekét, na pl. ezt tuti látnia kellene a védőnőnek és szólni, hogy ez nem helyes.
Nem semmi, hogy már van Sebinek fogacskája?!

Hmmc-ék még csak az anyukájáéknál voltak Miskolcon kényeztető programon, most pedig igazi horvátországi nyaralás lesz. IRIGYKEDHETÜNK!

Myra
Kíváncsi vagyok Lilla meddig lesz ilyen jókislány? Kívánom, hogy ez így legyen a továbbiakban!
nikcsi

Sziasztok!

Látom a nyár nem tett "kárt" a topikban, legalábbis a törzstopikolókra nem hat a nyáriszünet:-)) Így is kell ezt csinálni, hadd legyen olvasnivaló, ami nekem túúúl hossszú:-)

Cas,
Húú, Sebi extra gyorsan fejlődik mozgásban, valszeg félévesen feláll és kifut a lakásból! Ajtókat 2 hónap múlva gyerekbiztonsági zárral felszerelni :-))

Myra,
Lilla is ügyeskedik, mint mindig és ne csodálkozz az álldogálós mutatványokon. Ez nála már a következő és időszerű akció. Marci is 7 hósan állt fel egyedül és magabiztosan először, amikor már úgy mászott, mint a csík.

Olivér a gurulós közlekedési formát megunta és felfedezte a járást. Ezt szerintem a bébikompnak köszönheti, amibe beletettem, hogy próbálja használni, erősíteni a lábait, hátha az segít majd a mászás elsajátításában. Azonnal hatalmába kerítette a járgány feeling-je és rögtön a szaladgálás mellett döntött. Tegnap este már igazi bébikompos futóversenyt és kergetőzést rendezett a nagyokkal, nagyokat sikított és kacarászott, annyira bírta. A nagyobbak is imádták:-)

Nmzsx,
Biztos klassz lehetett a Kolpingos nyaralás és biztos azért nem látom hónapok óta a bátyámat (de legalább Ti láttátok helyettem, üzenhettem is volna neki innen:-)), mert nagyon népszerű a hely és nem kap szabit... mert ő meg dolgozni jár oda.

Laga,
Szegény Vilmos, remélem, már túl van a fütyirángatás utóhatásain is. Ez a fütyihátrahúzás téma Marcinál is bejátszott, neki 3 évesen húzta hátra a "fütyis doki bácsi" ( így nevezte el a szakorvost:-) Nála 2 hétig tartott, míg pszichésen is lenyugodott és stressz nélkül ment el pisilni.

Sajnos most Olivérnél is eléggé le van tapadva bőr vagy szűkület is van, hamarosan viszem dokihoz. Nem várok vele 3 évig, mint Marcinál. Mert nekem a dokinénink mondta anno, hogy ráérek 3 éves kora után is dokihoz vinni ezzel Marcit. Ez egy felesleges várakozás volt szerintem. Mert sokkal jobban megviselte lelkileg, mintha korábban rendbe hozták volna neki.

És ha hozzászokik kezdettől fogva a kicsi, hogy minden fürdetéskor húzkodják a fütyijét, akkor hagyni fogja nagyobb korában is, mert ugyanolyan természetes lesz neki, mint pl. a kézmosás.
Olivér meg amúgyis minden fürdit azzal kezd, hogy alaposan megtépi, tisztogatja a lógmányát:-))

Szóval azt ajánlom a fiús anyukáknak, hogy kezdettől fogva figyeljetek oda erre a kényes témára, hiába is mondja a gyerekorvos, hogy ráér évekig, hogy magától rendbejönni a dolog. Nem fog, viszont felesleges szenvedést okoz a 2-3 éves gyereknek.

Ennyi mára.Jó nyaralást, akinek aktuális!

Viki
ccviki

Hmmc
Igen, a kamillateát én is hallottam anyutól. Mostanában mióta tápizunk Sebi is nehezebben kakil, így én is szoktam tenni a teájába egy kicsit.
Aventes csőrös pohárral mi is próbálkoztunk, de Sebi nem értette, mit is kéne vele csinálni. Kép

Nikcsi
Tényleg ne parázz, szerencsére rengeteg tejed van, sokáig fogtok még szopizni!
Egyébként miért baj, hogy vastagon kened Kori fenekét popsikenőccsel?
Ilyesmibe egyébként szerintem nem nagyon szólnak bele... Viszont a miénk megmutatta, hogy hogyan segítsek Sebinek fordulni, hátha kedvet kap hozzá. A kis haramia jókat vigyorgott rajta! Kép

Viki
Ettől a fityma-problémától én is tartok! Nekem is mindig csak azt mondják, hogy még ne, mert könnyen beszakadhat. De mikortól igen? Te mikor fogod elvinni Olivért szakemberhez és hová? ODa nem kell beutaló a gyerekorvostól?

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
de kell beutaló, és a körzetileg illetékes gyerek sebészetre kell majd vinni ha baj lenne, vagy ha az nincs akkor valmelyik gyermek kh-ba. Általában erre külön sebészeti osztály üzemel.
Szokta a gyerekorvos ajánlani, hogy mutassák meg egy sebésznek, mert ő azért még is csak szekember ezen a területen míg a gyerekorvos nem annyira. A sebész sem fog neki esni elsőre.
Van egy krém amit gyakran felírnak, ezt Õ meghatározza, hogy mennyi ideig és milyen gyakorisággal kell használni. Ez a kérm egyébként a bőr szöveteit lazítja és kicsit elvékonyítja bőrt így az könnyebben tágulhatóbb lesz. Valakinek már ez a krémezés megoldja a problémát. Én is használtam két hétig, lehet hogy ettől szaladt fel hirtelen az egyik mosásnál a fityma.
Egyébként azt jó ha tudod, hogy két féle szűkült van és emiatt kell, hogy sebész lássa. Az egyik amikor csak le van tapadva a bőr, ezen segíthet a krémezés. Bár a letapadásnak is van súlyosabb formája, amikor annyira erősen van letapadva, hogy fel kell fejteni a bőrt.
A másik pedig ha anatómiailag szűk a bőr. Na ezen csak a sebész tud segíteni, mert itt képtelenség hogy egyszer magától hátra menjen.
Annyit csináljál egyenlőre, hogy este fürcsikor mosogasd meg neki, max.1-2 mm-ert hátra lehet húzni, és így ahogy Viki is írta megszokja a kuki mosást. Ezt így egy éves koráig csináld addig nem szükséges mást.

mucus
Tm

Így indultunk nyaralni Kép

Kép
hmmc

Már Sára is ilyen ügyes, ha akar Kép

Kép
hmmc

Mucus
Köszi a részletes választ!!!
A mosogatás esténként megvan, amennyire lehet, megmozgatjuk neki, és szerencsére jól tűri.

Hmmc
Nem vagytok komplettek!!! KépKépKépKépKépKépKépKép

Tegnap este kipróbáltuk, hogy Sebi mit szól ha hasrafordítjuk a kádban. Nagyon tetszett neki, nem értette, miért nem éri el a kezeit, nyalogatta a vizet, egyszer meg az orrát is beledugta, gondolom felszippanthatott kicsit, mert nagyot köhögött utána. Kép
Erre ma olyan balhét rendezett fürcsinél (megint hanyatt), hogy alig bírtunk vele... Olyan ereje van, csúszósan meg pláne! Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Hmmc
Hát Sára se fog elfogyni! Azok a karok! Kajakos a csaj! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

:-)))))))))
Ez Sárának szólt! Igaza van Sacinak. Azok a karok........Három fiú együtt megírigyelhetné:-)
Sára minek ment nyaralni?? Már így is gyönyörű színe van:-)) Szép nagyon!!

Sebinek is :-))))))))
olyan kényszerem van a képek láttán, hogy meg fogjam! Nagyon kis érdeklődve néz és huncut is egyben, tündéri!!

mucus
Tm

Mucus,
Húha, tényleg nagyon kimerítő és összeszedett választ kapott Cas a fütyi problémát illetően. "Felüthetünk" más témában is mint az értelmező kéziszótárt :-))))
Nekem spontán tuti nem jutott volna ennyi minden eszembe, de simán ráfogom a 3 gyerek agytakarító hatására:-))

Cas,
Eddig csak háton fürdiztettétek Sebit, soha meg sem mutattátok neki a hullámokat?! :-))

Hmmc,
És így becsomagolva útlevél sem kellett volna a "kis csempészárunak" :-)))

Én meg mellékelek egy sorozatot, mivel foglalatoskodik mostanában legtöbbet Olivér
- kihúzkodja a notebook-omból a kábelt:
Kép

- telefonon is felhívja mindenre a figyelmemet:
Kép

"leszerelem" anyámat:Kép
ccviki

kérek végleges jelentkezést!!!
hány főre számíthatok szerdán???

Myra!
én még hiszek a csodákban, Lillus tündéri baba lesz, hidd el!!!

Hmmc!
inkább kölcsönadok egy autósülést, nem így szokták szállítani a gyereket Kép Kép Kép

Boglárka!
küldök címet

Szilvi
szilvamag

Sziasztok!
Nikcsi, ne parázz a tejcsi miatt, akinek annyi van mint neked, tutira nem lesz gond. Amúgy le vagyok döbbenve, hogy ilyen hamar megjött újra. :-o

Mucus, köszi a fütyis beszámolót, azt hiszem rákérdezek a dokinéninél ő hogy gondolja. Még sosem beszéltünk erről. Én mondjuk olyat is hallottam már, hogy attól hogy hamar húzkodják egyrészt bajt is csinálhatnak, másrészt nem garantált, hogy később mégis sebészeti beavatkozás lesz a vége.

Tali ügyben eddig nagyon hallgattam, mert vagy nem volt jó az időpont, vagy nem tudtam előre, hogy jó-e. Hát először azt hittem a szerda jó lesz, viszont most megint nem 100%. Szóval talán holnap estére kiderül, de ha tudunk elmegyünk mi is, mert már nagyon rég láttalak titket, a babákat meg még egyáltalán nem. Szilvi küldj lécci egy címet nekem is mailban: aranyhold@hello.hu
aranyhold

Aranyhold!

cím ment

Szilvi
szilvamag

Csak mert nem rég csinálták a keresztfiamnak is azért tudtam ennyire részletesen a dologról.
Igazad van Aranyhold, van akinek valóban árthat a korai huzogatás, és tényleg az a leg jobb ha mindenki konzultál erről a saját gyerekorvosával.

Viki
annyira hasonlítanak egymásra a gyerekeid. Főleg Hanna és Olivér:-) De lehet, hogy ezt már írtam...

Tali
nekem még mindíg iszonyú messze vagytok mindannyian, úgy hogy én meg maradok az online taliknál...

mucus
Tm

Niki
Köszi a képeket, ha tudod az email-emre is küldjed át légyszi. Köszi!

Szilvi
Sajnos nincs kocsim, így én ismét nem megyek. Kép Kép

Zsófi
nmzsx

Sziasztok!
Úgy néz ki nem kell holnap dolgoznom, szóval tudnánk menni a talira!!! VÉgre! Kép
Szilvi, tudsz küldeni nekem is egy címet-útvonalat? (calliope@index.hu)
És mit vigyünk?

Kép
Kép
Kép
cas

Milyen tali? Azt hiszem mi lemaradtunk valamiről. Kép
hmmc

Hmmc és Mindenki!

10-től nálam, minden ráérő baba és anyukája
egy kis zöldség , süti és egyéb nasi társaságában

a fentiek már a hűtőben sorakoznak, néhány innivaló is hűl mellettük (bár lehet, hogy inkább forró teára vágyunk majd Kép ?)

ha valaki ezen kívül vágyik valamire, azt kérem hozza magával.
Van egy nagy szivacs a földre a kúszó-mászóknak, és egy járóka is a szabadulóművészeknek.

Amit mindenféleképp hozzatok:
- jó idő
- jó kedv
Kép Kép Kép

Szilvi
szilvamag

Szilvi

Köszi megkaptam a címedet, a kutyusokat szeretem, úgyhogy vele nem lenne gond. Egy bajom van, Fanni hányt szombaton 3×, meg hétfőn 2× és elég berezeltünk, bár 2 doki is egészségesnek látta, de azért nem tudom partiképesek leszünk-e szerdán, bár nagyon szeretném.

Hmmc
ez a bőröndös fotó szuper. Te ilyen pihent vagy? Akkor Sára nem eléggé dolgoztat meg. Kép
boglarka

Csak egy gyors bekukk.
Mi igyekszünk holnap ott lenni. KépKépKép
myra

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?