Új privát üzeneted érkezett!

Szia Memo,

Érdekelne, hogy mekkora volt a kislányodnál a tágulat mikor megszületett. Mikor vették észre nála?
Minket genetikai UH-ra is leküldtek, mert már a 18. héten is megvolt a tágulat. Szerencsére ott a doki megnyugtatott, ugyanazt mondta, mint amit Te és úgy általában mindenki, hogy nem kell nagyon izgulni miatta.
Mennyi időnként kell kontrollra járni a gyerekkel és miből áll ez a kontroll? Külsőleg, ill. mint szülő, Én ebből mit veszek majd észre a gyerekemnél? Arra gondolok, hogy nyűgös lesz emiatt, vagy fáj neki. Esetleg gyógyszert kell-e rá szednie?

Amit találtam, azt elolvastam a neten a vesemdence tágulattal kapcsolatosan, de az nem volt valami sok. A doki meg csak annyit mondott, amit Te is és mindenki, hogy nem kell miatta aggódni. Sajnos Én egy aggodalmaskodó típus vagyok, bár szerintem ezzel mindenki így lenne a helyemben. Azért igyekszem pozitív lenni.

A válaszokat pedig előre is köszi!

Val.
val

Szia Val,

Első gyerek lévén amikor kiderűlt én is nagyon megijedtem. Nekünk születésekor vették észer mivel a kórházban csinálnak agyi és hasi UH-át is a piciknél a születés után.

Idézem a leletet: "A bal pyelon tágult: 17x9 mm"

Eleinte elég sűrűn kellett járnunk kontrollra ( mindig kaptunk időpontot így sohasem kellett várni)a Schöpfi gyerekrendelésére ha jól emlékszem 3-4 hetente. Minden alkalommal vizeletet vettek ami elég mókás volt (egy vékony kémcsőbe kellett pisilnie az én pici lányomnak - volt, hogy egy órát is vártunk a produktumra, ha kisfiad lesz akkor sokkal egyszerűbb a helyzet, mert akkor ráragasztanak egy kis zacsit és szépen belepisil amikor kedve van).
Későb megtanították nekünk, hogyan lehet a steril vizeletet levenni és mi vittük be a kórházba amivel egy csomó időt megspóroltunk.

Azt hiszem eleinte volt vérvétel is. UH-ot mindig csináltak és nézték mekkora a tágulat, de ez csak pár perc volt és többnyire végigaludta.
Egyszer nagyobbnak ítélték és akkor tovább küldtek a gyerekklinikára de ott nem találták kórosnak.
9 hónapos korára eltünt , de azért még csináltak UH-át, hogy biztos-e.

Összeségében az a lényeges, hogy ne legyen baktérium a vizeletében mert akkor bizony antibiotikum kell és lázas is lehet, de nekünk ez soha nem volt.
A baba szempontjából csak ilyenkor okozhat gondot "sírás, nyügi". Amúgy semmit nem látsz rajat mert tul.képpen egészséges.

A gyerekorvosról és az aszisztensekről csak nagyon jókat tudok írni, engem nagyon megnyugtatott, hogy milyen alaposak.

Már rég nem kellett járnunk, de egyszer belázasodott olyan 1,5 éves kora körül és még emlékeztem, hogy akkor vizelet vizsgálat kell a vese miatt pedig már mi akkorra kinőttük. Felhívtam őket és kértem egy időpontot, amikor elmentünk olyan szeretettel várták a lányomat és pontosan tudták ki ő, pedig rengeteg baba fordul meg ott nap mint nap.

Hát röviden ennyi.

Szia memo
memo

Szia Memo,

Nagyon köszönöm a részletes és teljeskörű választ!Kép

Örülök, hogy a kislányoddal minden rendbe jött. Nekem fiam lesz. Állítólag a fiúknál gyakrabban fordul elő ez a tágulat mizéria mint a lányoknál.

Összeségében nagyon megnyugtató amit írtál. Remélem nálunk se lesz semmi komoly. De miért is lenne, nem igaz?

Az is bizakodásra ad okot, hogy az eheti UH-n kisebbnek bizonyult a tágulat, mint azt megelöző utolsó vizsgálat alkalmával. Reméljük ez a tendencia mostmár így is marad.

Jól olvasom, hogy újra babát vársz? Gratulálok!

További jó egészséget Nektek!
val

Szia Val,

Örülök, hogy segíthettem. Igen én is babát várok most vagyok a 35. héten. Nekünk is kisfiú lesz és nekünk is van egy pici tágulatunk, de sebaj ez legyen a legnagyobb gond.

Memo
memo

Hencsi,
mail újrament az új címreKép

Csenge
neked is ment info a kért címreKép

üdv, Andi
kisbora

Andi, köszönöm szépen az infót! :-)

Kérdésem lenne, CTG-re mikor kell menni először? A dokimhoz legközelebb a 37. héten megyek kontrollra, mert addig szabin lesz. Lehet, hogy már előbb kellene CTG vzsgálatra menni?

Csenge
Vendég

Sziasztok! Andi köszi megjött ide is!Kép Val! Én még 23 hetes vagyok, igy nem kérdeztem rá még a doki tarifájára,majd a 30 hétnél tervezem ahogy irtam. Csenge!Nekem a dokim azt mondta h a 30. héttöl van CTG vizsgálat(bár sztem akkor még nem hetente kell menni,mint a végén),ha van szülésznöd,öt kérdezd meg mindenképp,sztem a 37 hét kicsit késö.

Kép
hencsi

Én is a Praxisba megyek 11.-én. Majd beszámolok. Kép

Kép

Kép
pkagi

Sziasztok!

Csenge!
Úgy tudom, hogy a CTG-t csak a legvégén szokták csinálni, ha nincs semmi probléma. Én a 36. héten megyek az első CTG-re. Kb. ilyenkor szoktak lenni az első ilyen vizsgálatok, szerintem a 37. hét még teljesen rendben van. Pláne, ha a dokid szerint is okés így Kép!

Aki szült már a SMK-ban:
A szülőszobán van lehetőség valahova elrakni a cuccunkat? Mármint lesz egy kistáska a legszükségesebbel a szülőszobára és lesz egy nagyobb a kórházi napokra. Ezt kint kell hagyni? Tudja valaki?
Az előkészítőben adják a beöntést? Ott van WC vagy még el kell ballagni valahova?
Köszi, Virág 33+4
virga

Szia Csenge,

A 36. héttől szokás CTG-re menni, de a 37. hét is teljesen ok.

Memo
memo

Hellosztok! Ezek szerint én idönap elött elkezdek majd ctg-zni?Kép hát mind1,ha a dokibá azt mondja h kell! Akiknek van szülésznöje,azoknál ugye nem a földszinten a labor folyosólyán csinálják a vizsgálatot?Úgy tudom h a szülésznö felhivja az emeletre az embert és ott megcsinálja pikk-pakk?! Virga kérdései engem is érdekelnének..Mennyi dolgot nem tudunk mi elöször szülök...Kép

Kép
hencsi

Csenge,
ha teljesen rendben vagy, teljesen rendben vanKép a 37.heten a CTG.

Virág,
amikor bejelentkezel, mert már idő vanKép és egyébként fizetős szobát kértél, akkor az ügyeletes szülésznő odaadja a szobakulcsot, hogy hurcolkodjatok fel, és menetfelszerelésben menj vissza...és akkor már csak a vajúdó-szülő táskádat vidd.

CTG
az első emeleten csinálják, a szülőszobák mellett. WC e folyosó végén található.

Beöntés, Hm(?) - szerintem annak is itt kell történnie, ... sajnosKép nem tudom, mert az én szülésznőm végül is úgy döntött hogy nincs rá szükségem, és nem is voltKép

További boldog gömbölyödést,
Andi
kisbora

Pkagi

szia! Én is az Arnoldhoz jártam, nála is szültem tavaly.Most meg meint járok oda, mert szóba jön egy kistesó, aki még terv. Mikor fogsz szülni?
phajni

Virág,

A beöntést a vizsgálóban csinálják, és el kell ballagni a folyosó végére a WC-re. Remek értzés mondhatom. Még szerencse, hogy én éjjel szültem.

Kitartás!
jolikam

Sziasztok,

14 hetes terhes vagyok, és sajnos most kényszerületem orvosváltásra.
Tudna valaki részletes információt küldeni Dr. Szőnyi Györgyről? Mikor és hol rendel, hogyan lehet hozzá bejelentkezni, híve-e a természetes szülésnek, vagy ragaszkodik a hagyományoshoz (borotválás, beöntés, fekve vajúdás stb.) Minden érdekelne vele kapcsolatban. m_boka@freemail.hu
Segítségeteket előre is köszönöm.
Mariann

Mariann
url=https://babafalva.hu]Kép[/url
hemike

Sziasztok!

Köszi a válaszokat. Hencsi levelén még én is meglepődtem, hogy már a 30. hétre behívták CTG-re, de akkor ez nem általános. Jövő héten megyek UH-ra a kórházba, akkor majd megkérdezem inkább a szülésznőmet, hogy mikor menjek CTG-re.
Érdeklődéssel figyelem én is a Schöfiben már szült anyukák tanácsait, beszámolóit a kórházi szokásokról (ez a beöntés után a folyosón sétálni megoldás sem semmi...) Írjatok még, hogy mire számítsunk, mire készüljünk.

Üdv,
Csenge, 33+6
Vendég

<font color="0000ff">Hemike-Mariann!

Szőnyi ügyben Kisbora-t kérdezd, neki még nagyon friss az élmény. De van több Szőnyis is. Pl. Hicudzsi, bár ő mostanában ide nem nagyon szokott írni.

Üdv:

Zita</font>
pzita

Sziasztok!

Beöntéssel kapcsolatban osztanám meg élményeimet:
Valóban a vizsgálóban adják, de engem utána a szülésznő a szembe lévő egyágyas szülőszobába irányított, ahol volt WC, zuhanyzó, szóval nem fog zavarni senki, ez így is volt pedig aznap nagyüzem volt hétfő délelőtt révén.Igaz ugyan, hogy szülni a három ágyasban szültem.
Látjátok ilyen alternatíva is van és nem kell beöntéssel korzózni a folyosón.

Üdv Mzille

Kép
KépKépKép
mzille

Sziasztok!

Csak a napokban fedeztem fel a társalgót, eddig nem igazán volt lehetőségem netezni.
Első babábat várom, a 35. hétben vagyok. Abban szeretném kérni a segítségeteket, hogy a kórház az eredeti házassági anyakönyvi kivonatot kéri majd? Ha nem, elég egy fénymásolat?
Nagyon örülök, hogy rátok találtam, sok hasznos infót olvastam már!

Duda

Andi&Nati

KépKép
duda

Duda!

300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonatot kell kérni attól az Önkormányzattól, ahol a házasságkötés volt. Ingyenes!!! Ráírják, hogy újszülött anyakönyvezéséhez.

4D-s UH én is a Praxist javasolom és ott Györfi Mátyást. Én hozzá jártam 12 éve, amikor az első lányomat vártam. Nagyon felkészült, alapos szakember.

Sziasztok
Kriszta
29+3
már csak 74 nap

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Sziasztok,

Duda,

Akkor mi egyidősek vagyunk. Te mikorra várod a babát? Én aug. 9-re, de a dokim szerint lehet, hogy előbb jön.

Jönnöd kell a jövőhéten CTG-re?

Ezt a házassági anyakönyvi kivonatot jó, hogy írtátok mert én bizony rég elfelejtettem.

Memo 36. hét
memo

Virga!
Én a háromágyas szülőszobában szültem és sajna nem volt hova elpakolni a cuccot. Sőt! Szegény férjemmel kiabáltak is, mert először a vizsgálóban hagyta. Rászóltak, hogy ott útban van. Aztán kitette a folyosóra. Akkor az volt a baj, hogy ellpoják és majd őket tesszük felelőssé. Aztán behozta a szülőszobára. Persze ez is rossz volt, mert hogy higiénia és hasonlók. Úgy sajnáltam szegényt, mert tiszta ideg volt miattam és még ezzel is szekálták. Végül bent maradt a szülőszobán.
Szóval nem egyszerű.

Réka (tudod, a néhai friss babás topikbólKép)
15
muki

Sziasztok!

BKrisztina!

Köszönöm az infót házassági anyakönyi kiv. ügyben! Mi van, ha eleve nem régebbi, mint 300 nap? Akkor elfogadják az eredetit? Vagy az Önkormányzat eleve csak hiteles másolatot ad?

Memo!

Én aug.7-re várom a bébit, kislány lesz!
Ctg-re nem kell mennem csak a 37.héttől, mert eddig minden simán ment szerencsére. Az is lehet, hogy nem a kórházba kell majd mennem, hanem a rendelőintézetbe, ahol a dokim dolgozik.

Neked milyen nemű lesz a baba? Kinél szülsz majd? Bocs, ha már írtad, igyekszem olvasni régebbi üzeneteket is, csak hát annyi mindenről van itt szó.

Dr. Szabó Györgyöt ismeri valaki?

Köszi!

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Most találtam rá a topikra, én is a schöpfibe fogok szülni, most 28 +4 tartunk. Nekem van választott szülésznőm, mindenkinek ajánlom, 15 éve van a korházban, ha valakit érdekel szívesen megadom az elérhetőségét!

A praxisról csak jót tudok mondani, még egyszer visszamegyünk a vége felé, csak a kíváncsiság kedvévért, és persze, hogy minden rendben van-e odabent.

A szülésznőm javasolta nálunk is a fizetős szobákat, lévén az a 3. eeleten, van a szobák kulcsrazárhatóak, és a szarkák oda már nem mennek fel... Mi két ágyast választottunk, nem leszek egyedül, de még se tömegszállás :-)

Sziasztok Moszat
moszat

Sziasztok,

Duda,

Nekünk kisfiú lesz, és már most szép nagy a doki szerint (remélem kint is így lesz). Az orvosom Dr. Dulka Tibor.

Memo
memo

Sziasztok!

Memo,

Mekkora most a babád?

Mi a 33. héten voltunk 4D-n és akkor azt mondták, kb 1890gr. Kicsit megijedtem, azt hittem, nagyobb már. Vagy ez jó így?

Duda

Andi&Nati

KépKép
duda

Szia Duda!

Nekem a 33 hét végén 2.5 kg-nak mérték és a doki szerint több mint négy kiló lesz mire megszületik. Szóval akkor még neked is jó esélyed van egy 3.3-3.5 kg-os szépen fejlett babára :-) és lehet, hogy Te jársz jobban :-)
Különben meg elég nagy lehet a mérés pontatlansága, ezért nem szabad nagyon komolyan venni a mérési eredményeket.

Üdv,
Csenge
Vendég

Szia Csenge!

Köszönöm a válaszod, megnyugtattál! :-)

Gratulálok a bébidhez, tényleg szép nagynak tűnik!

Üdv!
Duda

Andi&Nati

KépKép
duda

Szia Duda,

Csengének igaza van, bár szerintem a 4D UH elég pontos. Én a 32. héten voltam 2020gr-nak mérték és később a dokim a 33. héten 2500gr. Nekem is azt mondta, h kb 4 kg körül lesz.
Nálunk a nagyságra is nagyobb mint a kora ( végig nagyobbnak mérték)ezért azt mondta a dokim, hogy szerinte inkább júli. közepe lesz.

Különben csak most kezdenek igazán nőni!!!

Memo
memo

Szia Memo!

Hú, jó nagyot nőtt egy hét alatt! :-)
Akkor neked talán már nem is kell sokat várni a nagy talákozásra!

Tényleg, mi a véleményetek a magzatvédő vitaminokról? Én Elevitet szedtem, de a védőnő tanácsára abbahagytam úgy két hónapja, azt mondta, ellustul a szervezetem, ha mindent "készen kap" és nem fogja felvenni a vitaminokat a gyümikből, zöldségekből.

Szerintetek van szerepe ezeknek a bogyóknak abban, ha egy baba nagy súlyú?

Duda

Andi&Nati

KépKép
duda

Jó kérdés! én is gondolkodtam rajta és egy ideje már nem szedek én se vitamint-t. Én Pregnavit-et szedtem, a javaslat szerint 2*1 lenne az adagja, én csak egyet szedtem naponta (már amikor eszembe jutott), de amióta sok gyümölcs kapható inkább azokat eszem és vitamint már nem.

Csenge
Vendég

Én kérdeztem a kórházban, hogy mitől születnek mostanában ilyen nagy gyerekek, mert az én 3,7 kg-os lánykám kicsinek számított inkább, mint nagynak. A csecsemős nővér azt mondta. hogy mostanában vagy nagyon kicsi koraszülöttek, vagy nagy, 4 kg fölötti gyerekek a jellemzőek. Szerinte ez egyértelműen azóta van így, mióta magzatvédő vitaminokat szednek az anyukák. Lehet, hogy baromság és ez csak a Schöpfiben van így.
jolikam

Sziasztok,

Én vagyok az ellenpélda a vitaminra: végig szedtem a lányommal és "csak" 2700gr-mal született igaz a 35. hétre.
Szerintem a magzatvédő vitaminnak több előnye van mint hátránya ezért én szedem, de persze ez csak az én véleményem.

memo
memo

Siasztok!

Lassan én is kezdem azt gondolni, hogy van szerepe a vitaminoknak abban, hogy ilyen nagy babák születnek. Pedig amikor elkezdtem szedni, mindenki az ellenkezőjét állította. Azt mondták, ezek már korszerű bogyók és óriás bébik csak a régi vitaminok (pl: materna) mellett születtek. Ugyanakkor igazat adok Memonak is, mert szerintem is szükség van rájuk, ha máskor nem is, legalább addig amíg nem kapható sokféle gyümölcs és zöldség.

Duda

Andi&Nati

KépKép
duda

Hajni Kép
Én január 1-re vagyok kiírva. Olyan jó, hogy van itt valaki aki már szült is nála. Kérlek mond el a véleményedet, mint szülészről. Köszi. Kép

Kép

Kép
pkagi

Sziasztok,
íme hát a mi születéstörténetünk, kicsit hosszúra sikeredettKép Jó szórakozástKép

Hemike-Mariann, elsősorban neked infóképpen.

A MI történetünk:

Nagyon vágytam Rá! És emlékszem arra a pillanatra, amikor bizonyossá vált: sikerülni fog. Az egyik jógaóra utolsó meditációs szakaszában nagyon szépet láttam... Rá két hétre tele voltunk csíkkal ;) a terhességi teszten.

Igyekeztem felkészülni mind a terhességre, mind a szülésre, a tőlem telhető legtöbbet megtenni.
Eldöntöttem, hogy jól fogom érezni magam és lám:
Nem volt hányingerem, nem fájt semmim, vizesedés és ujjzsibbadás csak a 33. héttől jelentkezett.
Továbbá jártam :
Kismama jógára, ahol az én "szankalpám" könnyű, gyors szülés gátvédelemmel és Dana gyermek gyöngéd születése" volt.
AquaNatal kismama "vizibalettra" ahol sokat bálnáztunk;)
És nem utolsósorban Kapcsolatanalízisre, Raffai tanárúrhoz.
Sok-sok beszélgetés Szőnyivel és Tündével. Kívánságaimat, amiről beszéltünk, a végén egy kívánságlistába tömörítettem, amitől szegény Szőnyi dobott egy hátast;) Próbáltam megnyugtatni, hogy nem bizalmatlanságról van szó, hanem én ilyen vagyok. Szeretek mindent lerendezni időben, hogy utána másnak nyűge velem ne legyen. Mindent csak addig, amíg biztonságunk és egészségünk engedi ... meggyőzhettem, mert nem ment el snowboard-ozni;), amikor mi szültünkKép

És akkor...
...április 15-én délután olyan jól sikerült az utolsó próba Raffainál, hogy mi este 9-kor már elkezdtünk vajúdni.
Valahol érezhető volt, hogy hamarabb fog jönni. Már nem kívántunk elmenni semmi babaprogramra, mint pld AquaNatal vagy a Kismamajóga, de minden másra is beindult a "vezérhangya". Sterilizálás, táska bepakolása szerda hajnalban, Apasági nyilatkozat pénteki átvétele, tönkölybúza szoptatós pelyvapárna vásárlása, stb... Szóval a csütörtök és péntek egészen mozgalmasan telt, már csak a szombat délelőtti Szülőpozíciós kispapás jóga óra hiányzott, hogy tökéletes legyen a kép, de a főpróba után valahogy úgy döntött Méhecske és Dani, hogy ők megindulnak.

Tapasztalatlan anyuka azt hitte - a sok könyv idevonatkozó részei után -, hogy ezek még csak jóslófájások. Így nem is vette komolyan, többek között hogy:
-
kisbora

Sziasztok! A táskás problémára nem megoldás,h amire nem a szüléskor csak utána van szükség,azt a kocsiban hagyja az ember és ha kibújt a baba, letelt a 2 óra megfigyelés,elfoglalja anyu+baba a lakhelyet, akkor apa lemegy érte??? Andi! Nem semmi,ahogy a szülésedet leirtad, igazi csodabogár vagy!Kép szerintem...Én tisztára kész vagyok a szülés gondolatától, de ugyebár nincs visszaút,meg hát már annyian kitolták valahogy a gyereket,nekem is csak sikerül...Csakhát ugye ismeretlen dolog,félelem stb stb Moszat!Nekem légyszi irj a szülésznödröl a konyvvitel@freemail.hu-ra! Köszi

Kép
hencsi

Sziasztok!

Köszi a beöntéses válaszokat. Remélem szabad lesz az egyágyas, és akkor magányosan "élvezhetem" ezt. A MÁVban az volt a jó, hogy külön WC volt, zuhanyzóval és abból a helységből nyílt, ahol a beöntést adták.
A táskakérdést én is úgy gondoltam, hogy lesz egy kis táska szülőszobacuccokkal és egy nagyobb az egyebekkel, amit majd később viszünk be. Remélem nem jön sokkal előbb ez a kiscsaj, mert a szobafoglalást csak a 36. héten ejtjük meg! Vagy telefonáljak be már előbb? De a dokim azt mondta, hogy azon a héten elintézi. Vagy inkább ne várjak addig?

Szerintem a vitaminoknak a baba méretére nincsen túl sok hatásuk. Hiszen a baba mindig annyit vesz el, amennyi kell, akkor is ha az anyukának kevés van (csak akkor éppen az anya kárára...). De lehet, hogy rosszul gondolom. Én mindig csak a téli időszakban szedtem, akkor amikor nem volt túl nagy választék a gyümölcsökből.

Kisbora!
Köszi a történetet Kép! Gratulálok!

Duda!
Szerintem nem kicsi a babád, csak éppen nem lesz olyan óriás, mint pl. az enyém Kép! Ha bármi gond lenne, akkor ezt mondták volna. Nyugi Kép!

Bocs, nem tudok túl gyakran jönni, a 2,5 évesem eléggé leköt. De azért néha benézek Kép!
Üdv, Virág 34+0
virga

Sziasztok!

Köszi Virga a megnyugtatást! :-)
Én telefonon foglaltam szobát a 35. hét elején, azt mondta Garamvölgyi dr. titkárnője, ezért nem kell külön bemenni.
Azt nem tudom, mi történik akkor, ha éppen mikor megindul a szülés, nincs szabad szoba. Remélem nem így lesz!

Kisbora! Gratulálok! Jó volt olvasnom, hogy figyelembe vették a kéréseid! Miért volt dúlád?

Azt szeretném kérdezni, elmondaná valaki, mit "szokás" bevinni a szülőszobára?
Adnak hálóinget, vagy vehetem a sajátom?
Vigyek ebből a szülőszobára egy váltást?
Szülés után segít valaki tisztálkodni, (nincsen fogadott szülésznőm!) vagy erre csak a szobába való felkerülés után van lehetőség?
A kitolási szakasznál letakarnak valamivel? Kispapa nem nagyon bírja a vért, nem szeretném, ha dobna egy hátast.

Köszi előre is!

Duda

Andi&Nati

KépKép
duda

<font color="0000ff">Virág!

A szobafoglalást gyorsan elintézheted, ha felhívod a 476-4400 telefonszámot és mondod, hogy szobát szeretnél foglalni. Megkérdezik majd, hogy mikorra vagy kiírva, és hogy milyen szobát szeretnél. És ezzel le van tudva a dolog.

Duda!

Hálóinget adnak, de lehetsz a sajátodban is. Döntsd el, hogy melyikben éreznéd jól magad. Jó magam az elsőnél sajátban voltam. A másodiknál kórháziban. A harmadiknál meg a műtőben kezdtük is a dolgot, így semmiben.
Vigyél magaddal törölközőt a zuhanyozáshoz, meg tusfürdőt, fürdőpapucsot.
Vigyél még magaddal a szülőszobára egy másik papucsot is, hogy biztonságosan tudj mászkálni vajúdás közben, már ha éppen a mászkálás fog jólesni.
A víz, szőlőcukor dologról kérdezd meg a dokidat, mert ez orvosa is válogatja. Van akinél semmit nem lehet, van akinél meg nem így van.
A kitolásnál nem tudom mire gondoltál a letakarással. Rajtad lesz a hálóing. Alant nem takarnak le semmivel. Nem úgy, van mint az amerikai filmekben, hogy anyuka egyik és másik végét egy kék vagy zöld kórházi takarás választja el egymástól. De apuka hátas dobását meg lehet akardályozni, ha mondjuk a fejednél helyezkedik el, és téged figyel, és nem a csemetéteket az érkezési oldalon.
Ha van még kérdésed, akkor nyugodtan tedd fel, mert nem biztos, hogy teljesen összeszedett tudtam lenni, mert mindhárom gyermekem itt sertepertél körülöttem.

Üdv mindenkinek!

Zita</font>
pzita

Sziasztok!

PZita!
Köszi az infókat!
OFF: Szombaton megyünk a falutokba barátokhoz Kép!

Duda!
Nekünk Levi születésénél azt mondták,hogy apuka helye anyuka jobb vállánál van, ott nincs útban és megkíméli magát a nem neki való részletektől. Szóval nem kötelező látnia azt, hogy bukkan ki a fejecske, születik meg a baba. Ha fejnél áll nem is láthat semmit.
De ismerek olyan apukát, aki ugyanezt mondta, mint a Te párod és amint meghallotta, hogy látszik a baba haja egyből lábnál termett és végignézte a születést és még a köldökzsinórt is Õ vágta el. Szóval semmi sem lehetetlen Kép!
Mit értesz szülés utáni tisztálkodáson? Úgy tudom,hogy a szülés utáni 2 órát a szülőszobán töltik el az anyukák, megfigyelés miatt. Itt gondolom azért nem hagynak vérben, egyebekben fetrengeni, letörölnek és biztos kapsz betétet is. Ezalatt általában pihenni szoktak, utána kerülsz csak a szobába. Csak tippelek, hogy így van, mert én császárral szültem, utána 6 órát feküdtem, addig egy nővér cserélte alattam a betétet, ellenőrizte a vérzést. Utána pedig segítettek felkelni és lezuhanyozni, enni. De ez még a MÁVban volt.
Üdv, Virág 34+1
virga

Andi, köszi a részletes beszámolót, gratulálok! Lenne néhány kérdésem: a málnalevél teát hanyadik héttől lehet inni és milyen adagban érdemes? Örülnék ha a gátmasszázsről is írnál néhány szót. A Padma jógastúdióban tanultad? Ezzel kapcsolatban is érdekelne, hogy mikor érdemes elkezdeni, mi kell hozzá, stb. És miért is volt dúlád? :-)

Zita, hasznos infókat osztasz meg velünk, köszi szépen. Azt hiszem itt az ideje legalább eltervezni, hogy mit akarunk bevinni a kórházba, és talán nemsokára össze is kell csomagolni :-)

Jövő kedden megyek be CTG-re és találkozok majd a szülésznőmmel. Majd biztos mesél a szülésről meg arról, hogy mire készüljek. A hálóinggel kapcsolatban annyit mondott a multkor, hogy érdemes bevinni egy sajátot, mert ha hétvégén kerülsz a szülöszobára nem biztos, hogy tudnak adni hálóinget .... de olyat vigyetek, amit utána nem sajnáltok kidobni, mert nem biztos, hogy sikerül kimosni majd utólag.

Elkezdtük kifesteni a gyerekszobát, egy fallal végeztünk tegnap. Nagyon tetszik, már alig várom, hogy milyen lesz végül :-)

Csenge
Vendég

Sziasztok!

Pzita és Virga!

Köszi a segítséget! Azt hiszem, mindenre kaptam választ, mégha nem is fogalmaztam egyértelműen!

Pzita! Szépek a lurkóid!

Duda

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Úgy néz ki a lakás-átalakítás nagyjával készen vagyunk, 5 napig a mocsokban fetrengtünk,de megérte. Meg is nyugodtam, hogy a gyerek normális körülmények közé fog érkezni.
Most már én is a csomagoláson gondolkozom, össze is írtam mi minden kell. Jó ötlet, hogy 2 csomagot vigyek. A Mávba egy nagy táskával érkeztem, és úgy kellett minden után guberálnunk. Szülésre ugyanazt a hálóinget viszem mint amiben először szültem, akkor egyetlen egy pici pecsét sem esett rajta.
Szerintetek nem késtem el így a 34. héten a gátmasszázzsal? Mondta a doki, hogy mivel kenegessem minden fürdés után, de elfelejtettem! Lehet, hogy mandulaolajat mondott?? Segítsetek, milyen olajat vegyek?

Üdv: Szilvi
gszilvi

<font color="0000ff">Virág!

Ha már felénk jártok, akár hozzánk is elnézhettek. Ha van kedved, akkor egyeztessünk e-mail-ben.

Duda!

Tudtam, hogy reggel még akartam valamit írni. Mostanra eszembe is jutott. Szóval a tisztálkodás. A szülés után az orvosod összestoppol, szerencsés esetben persze nincs mit stoppolnia. Aztán miután ezzel végzett még a kétórás megfigyelés végéig a szülőszobán tartanak, ahol általában egy pisilésre is megpróbálnak ez idő alatt rávenni, és friss betétekkel látnak el. Aztán a szülésznő feltol a szobádba, kivéve, ha az elsőn leszel, mert akkor csak eltol. De ha nagyon friss és fitt vagy, és nem viselt meg a szülés, akkor előfordulhat, hogy ezt az utat már a saját lábadon teszed meg. Innentől szabad az út a zuhanyozás előtt, persze csak és kizárólag akkor, ha fizikailag alkalmas vagy rá. Ekkor nem kell hősködni. Ha úgy érzed, hogy még nem megy egyedül a dolog akkor várj, vagy ha van segítőd, akkor azzal együtt menj zuhanyozni.
Fehérnemű: A kórházi napokra remek befektetés a TENA hálós bugyi (bármelyik patikában lehet kapni). Nem szorít, de jól tart, a mammut méretű betétekkel is simán elbánik. Tisztítani könnyű, pillanatok alatt megszárad. Apának nem kell a véres fehérneműket hazahordani és áztatgatni, vagy ha ő nem foglalkozik ezzel, akkor neked nem kell ilyesmivel kínlódni a kórházban.
Ami még fontos. Szerintem. Mindenről tudjon a párod is, hogy mit, hogy szeretnél. Mondjuk, ha szeretnéd, hogy a baba az első perctől veled legyen a szobádban (persze ez csak fizetősben lehet, és ha ennek nincs (gyermek)orvosi ellenjavallata), akkor jó ha van egy ember, aki ezért megharcol, ha Te még nem is vagy olyan állapotban, hogy leszaladj a csecsemősökhöz a saját gyerekedet kikönyörögni. Ha este vagy éjjel szülsz, akkor senkinek nem lesz eszében a reggel hatos szoptatás előtt kivinni az újszülöttedet, holott a frissen szült anyuka, nem biztos, hogy attól majd tud aludni, hogy a gyermeke nincs ott.
Ami még fontos lehet. A kórházi személyzet nem gondolatolvasó. Ha kérdés van, akkor oda kell menni, és kérdezni kell. Pl. sima szülésnél érdemes megkérdezni, hogy mikor van gátkezelés. Császárosok érdeklődjenek, hogy kb. mikor tudják a kötésüket cserélni, hogy ne legyen az, hogy zuhanyozásnál átázik a kötés és még órákig az van a seben. Ha nem megy a mellrehelyezés, akkor is kérdezni kell és segítséget kérni. ...
A szülész és a gyermekorvos munkáját nagyban megkönnyíti, ha mondjuk már a második naptól folyamatosan mindkettőt megkérdezi az ember, hogy szerinte mikor lehet hazamenni. És a kapott információt meg lehet osztani a másik orvossal. Így nem jár az ember úgy, mint én Csillával, hogy szerdán délután közli a gyerekorvos, hogy tőle tulajdonképp haza is mehetnénk. Ha ezt néhány órával előbb mondja, akkor a szülészem is szedett volna varratot és mehettünk volna aznap.

Jó pocakosodást mindenkinek!

Zita</font>
pzita

Sziasztok!

Pzita!

Köszönöm szépen a sok segítséget!
Megnyugtató érzés, hogy nem teljesen tudatlanul megyek majd a kórházba! A legrosszabb a bizonytalanság és tök jó, hogy ilyen segítőkészek vagytok!

Köszi még1x!!

Duda

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni! 25 hetes terhes vagyok, első babámat várom. Dr. Dulka Tibor az orvosom. Több éve járok hozzá, de már régebben nagyon megváltozott, ezt most nehezen viselem. Oda a kedvessége...stb. Minden alkalommal adok neki pénzt, ez nem lehet gond. Valakinek van friss élménye vele? Úgy viselkedik mintha nem is várandós lennék, mindent úgy kell kihúzni belőle.
Semmi vizsgálatra nem küld, nem értem.
El vagyok keseredve, nagyot csalódtam benne.

Lány
lány

Hencsi, Virga, Duda, Csenge

köszönjük a gratulikatKép

ZITA,
ne haragudj, de azt hiszem lefiúztam Csilládat a mail-emben. Most akkor 2 lány 1 fiú?

Hencsi
szülésznő infó 7végén megy neked

Duda
tisztálkodás: nos nem tudom hogy azért mert volt fogadott szülésznőm, de engem azalatt a két óra alatt többek között Tünde átmosott, páromat felküldte a tusfürdőmért és csinált egy lavór fürdővizet, és átörölte az egész testemet. nagyon fincsi voltKép

MÁLNALEVÉL tea
34-36 héttől ajánlják, napi 1/2-1 L. Egy evőkanálnyit kell leforrázni.

Forrás: ahol általában mindig kapható: Mammut 1. a Match ABC pénztáraival szemben lévő Bio(?) boltban, Itt kérheted meég a "kismama listát" isKép a boltvezető összeállított egy listát,
szülésre, gátmasszázsra, tejbelövellésre...

Emellett a Padmában Anikó(dúla isKép) szülőpoziciós jógaoktató (+ természetgy) a palástfűvet is ajánlotta. Azt mondta lehet felváltva, vagy akár keverve is a kettőt.

GÁTMASSZÁZS
35. héttől javasolják
én a bábakönyvből "A bába válaszol" c. könyvből "tanultam", DE a MOM parkban van egy MediMOM nevű rendelő, ahol is dolgozik egy Szt Imrés szülésznő (Nyulas Jolán - csüt délelőtt ált bent van) nekem Õ mondta el hogyan kell (nem ördöngösség),
valamint segít még a "KIT" Kriston Intimtorna - amire én 25. hetesen mentem el - ott is tanul az ember lányaKép www.intimtorna.hu

Gátmasszázs OLAJ
Én spec Nyulas Jolánnál vettem, 2.500 Ft + vettem még vajúdó olajat is, kb ua. az ára.
Keverheted magad is, de én ettől megkíméltem magam - nem vagyok jártas ezekben a dolgokban.

Egyébként lehet mandulával is, de a legjobb a kevert olaj, méghozzá orbáncfű ami fertőtlenítő és sebgyógyító az esetleges mikrosérüléskre (amikor te otthon magadnak) megbolondítják még kis rózsaolajjal (nőiesség, puhaság)

DÚLA mese a hétvégénKép

Gömybölyödjetek! Kép
kisbora

Szia Lány,

Én is hozzá járok már évek óta. Előző terhességemet végigfeküdtem kórházban (102 nap)és minden nap bejött még hétvégén is! Igaz, hogy nem társalogtunk hosszan de tudtam, hogy számíthatok rá és bármikor felhívhatom.

Én most a 36. héten vagyok. Szerintem az évek alatt nem sokat változott, hiszen régen sem lehetett kihúzni belőle semmit. Igazából csak akkor beszél többet, ha valami gondot talál.

Szerintem ha neked ez probléma nyugodtan kérdezz!!! Én most a második babámat várom és határozott elképzeléseim vannak amiket megis mondtam neki, teljesen megértő volt. Nem bőbeszédű de nagyon korrekt. Én sok galibát okoztam neki a terhesség alatt de végig nyugodtan kezelte és minden kívánságomat teljesítette.

Szóval szerintem ne aggódj miatta ha eddig megbíztál benne, akkor nem lehet gond mégha kevesebbet is mosolyog.

üdv, memo
memo

Még a mit vigyek be témához kapcsolódva. Szerintem a patikában vegyetek néhány csomag WC-ül&#337;kére való papírt is. Nekem ez volt a leghasznosabb dolog az egész kórházi lét alatt. Nekem uygan császárral született kislánykám, de gátsebbel sem lehet kellemes a WC felett guggolni. (Beöntésnél különösen hasznos volt :-)

Legyetek jók!
jolikam

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?