Sziasztok,
íme hát a mi születéstörténetünk, kicsit hosszúra sikeredett
Jó szórakozást
Hemike-Mariann, elsősorban neked infóképpen.
A MI történetünk:
Nagyon vágytam Rá! És emlékszem arra a pillanatra, amikor bizonyossá vált: sikerülni fog. Az egyik jógaóra utolsó meditációs szakaszában nagyon szépet láttam... Rá két hétre tele voltunk csíkkal ;) a terhességi teszten.
Igyekeztem felkészülni mind a terhességre, mind a szülésre, a tőlem telhető legtöbbet megtenni.
Eldöntöttem, hogy jól fogom érezni magam és lám:
Nem volt hányingerem, nem fájt semmim, vizesedés és ujjzsibbadás csak a 33. héttől jelentkezett.
Továbbá jártam :
Kismama jógára, ahol az én "szankalpám" könnyű, gyors szülés gátvédelemmel és Dana gyermek gyöngéd születése" volt.
AquaNatal kismama "vizibalettra" ahol sokat bálnáztunk;)
És nem utolsósorban Kapcsolatanalízisre, Raffai tanárúrhoz.
Sok-sok beszélgetés Szőnyivel és Tündével. Kívánságaimat, amiről beszéltünk, a végén egy kívánságlistába tömörítettem, amitől szegény Szőnyi dobott egy hátast;) Próbáltam megnyugtatni, hogy nem bizalmatlanságról van szó, hanem én ilyen vagyok. Szeretek mindent lerendezni időben, hogy utána másnak nyűge velem ne legyen. Mindent csak addig, amíg biztonságunk és egészségünk engedi ... meggyőzhettem, mert nem ment el snowboard-ozni;), amikor mi szültünk
És akkor...
...április 15-én délután olyan jól sikerült az utolsó próba Raffainál, hogy mi este 9-kor már elkezdtünk vajúdni.
Valahol érezhető volt, hogy hamarabb fog jönni. Már nem kívántunk elmenni semmi babaprogramra, mint pld AquaNatal vagy a Kismamajóga, de minden másra is beindult a "vezérhangya". Sterilizálás, táska bepakolása szerda hajnalban, Apasági nyilatkozat pénteki átvétele, tönkölybúza szoptatós pelyvapárna vásárlása, stb... Szóval a csütörtök és péntek egészen mozgalmasan telt, már csak a szombat délelőtti Szülőpozíciós kispapás jóga óra hiányzott, hogy tökéletes legyen a kép, de a főpróba után valahogy úgy döntött Méhecske és Dani, hogy ők megindulnak.
Tapasztalatlan anyuka azt hitte - a sok könyv idevonatkozó részei után -, hogy ezek még csak jóslófájások. Így nem is vette komolyan, többek között hogy:
-