Új privát üzeneted érkezett!

Na mi van itt mindenki nyaralni ment, vagy hőgutát kaptatok???

Laktóherb tea? Senki többet másodszor?

Myra
Mindig is szopi után adtam, bár többnyire nem de. és napjában többször is. De már leálltam! A szopiról NEM AKAROM LESZOKTATNI, tényleg ez a legegyszerűbb nem kell melegíteni, pepecselni vele, csak előveszem a tejeszacsikat és már hamma is van! Igen azt tudom, hogy egy hétig csak ua-t adjam, eddig csak barack volt.
Nyalogatás: Kori is mindent ízlelget, a fürdés közben pedig be a vízbe a keze, aztán a szájába, vízbe-szájába. Megpróbáltuk lefoglalni játékokkal és mi lett? Lsd képek alább.

Viki
Persze olyan üveges bébi ételt vettem, ami 4 hónapos kortól adható. Hasmenés: Kori kakija, amúgy is elég híg, akkor honnan tudom, hogy ez pl.: a gyümitől van?

Cas
Na igen nem könnyű ebben a helyzetben Neked. Van a barátnőm, aki másnap szült és mindig emlegetem, ő már az elejétől kezdve küzd a szopizással, és mindenki őt hibáztatja. Meg múltkor beszéltük, hogy mentünk oltásra és mi a kérdés: ugye anyatejes? Miért ez a legtermészetesebb dolog? Szóval nagyon nehéz, és nem szép ez a hozzáállás! Örülök, hogy Kori szereti az új ízeket, de akkor most adjam vagy ne adjam? Tényleg nem tudom már! Megyünk az oltásra és akkor majd a dokit megkérdezem, az ő szava lesz a döntő, most ezt döntöttem. Kép
Alvás: este 9 körül fekvés, hajnal 3 körül kaja, aztán szunya. Ha 3 előtt eszik és pl 5-kor van a kövi kaja, akkor még talán visszaalszik, 6-kor már nem. De egész nap az van pl.: 6-kor kaja, akkor 7-kor már alszik. Szóval egész nap minden kaja után egy órával alszik egy órát, persze néha többet is. Ha pl hideg front jön, mint most, akkor 2 órákat is szokott aludni, nagy ritkán még többet is.
Múltkor még Myrától kérdezted, hol vették azt a színes polifomszerű micsodát, erre látom már nektek is van! Kép
Nálunk is rácsodálkozás van a fényképezőre, és aztán már csak avval foglalkozik Kori is! Kép

Eszty
Most megnéztem a régi leveleimet (mh.-i) és ugye heszty-s az Te vagy?! Tóth doki a (nagyobbik) gyereked orvosa és a piramisok mögött laktok.

Strandolás: a gyerekorvos javasolta, hogy az 1évet várjam ki. Szóval csak jövőre fog Kori pacsálni, marad a babaúszás és itthon.

IGEN, IGEN mikor lesz a kövi tali? Múltkor már majdnem a rákövetkező héten akartuk, aztán azóta nagy csend. Kinél és mikor?
KépKépKép
nikcsi

Sziasztok!

mikor? hol?

megyek barackot magozni Kép
szilvamag

Hahó
Sziliv nálatok 4-esben (Te, Kinga, Kori és én)??? Kép
nikcsi

Sziasztok

De sok aranyos fotó készül itt, alig győzöm bámulni.
Fanni ha már kiejtjük a szánkon, hogy hozd a fotógépet, máris teszi az arca elé a kezét. Még amikor a pocakomban volt, akkor is ezt csinálta az UH-kon is. Vagy szégyenlős vagy fizetni kéne neki, ingyen csak úgy nem hagyja magát fotózni.Kép
boglarka

Boglárka!

próbálj kaját nyomni a kezébe, vagy bármit ami lefoglalja kezét, hátha akkor könnyebb lesz. Vagy próbáljátok fényképezőnek hívni, hátha azt még nem ismeri Kép

Nikcsi és mindenki!
tőlem akár itt is. Teletöltjük a kismedencét, kirámoljuk a sütiket és lazulunk.
Szerdától elvileg már nem dolgozom, kinek milyen időpont lenne jó?

Szilvi
szilvamag

Sziasztok!

Niki
Megjöttünk a nyaralásból és szupi volt. Bence egy álom baba volt. Nagyon jól viselt mindent, és mindent nagyon élvezett. Rendesen evett, aludt, és rengeteget mosolygott. A szállás nagyon jó volt, tényleg csak ajánlani tudom. Kaptunk mindent, kiságyat, pelenkázót, kádat, a vacsinál baby kaját. Minden nap jártunk úszni, volt, hogy 2* is, és nagyon élvezte mütyürke. Kép Kép A szoba jó nagy volt, simán elfért benne az utazóágy, és még maradt hely. Õszintén egy kicsit tartottam tőle, hogy túl kicsi lesz a szoba, aztán kerülgethetjük az ágyat. De kellemesen csalódtam. Az üdülő parkja nagyon szép, nagyokat lehet sétálni, és a kaja is szuper. Röviden ennyi, teszek föl pár képet. A többit szóban majd még mesélem.

Puszi,
Zsófi
Kép
Kép
Kép
nmzsx

Aranyhold
Köszi a tippet, végül sikerült lőnöm egyet itt a C&A-ban... Szóval mostmár mehetünk a strandra is akár talizni! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Nikcsi,
igen, én vagyok az. Mostmár a kisebbik dokija is a Tóth.Kép Te meg a kunigunda (?) utcában dolgoztál, ugye?

Nagyon szép mindenkinek a babája, öröm őket nézni. Én sajnos nem tudok feltenni képet, mert mindig azt írja ki, hogy nagy!Kép

Eszty
eszty

Zsófi

Ez tényleg jó hely lehet, ha egy ekkora medence csak a tietek volt. Kép Hol is van ez, lemaradtam róla.

Jó lenne ha én is el tudnék menni egy babapartira, majd meglátjuk, nekem mindegy -elvben- hol mikor.
boglarka

Sziasztok!
Úgy látom ti elég aktivan irogattok,szóval kéne nekem egy kis segitség.Igaz,én nem a margitba szülök,de hátha.Csütörtökön valószinüleg meg lesz inditva a szülés,és az érdekelne,hogy volt-e valaki közületek,akinek burokrepesztése volt?Ez hogyan történik,ja,és hogy a kh-ba úgy érkezzek mintha műtétre mennék,tehát éhgyomorra?Ha van aki tud nekem válaszolni,azt nagyon megköszönném,és bocsi,hogy betörtem közétek!
T.

Kép

Kép
tündérke26

Szia Tündérke

Mivel én túlhordtam a babát, a szülészetre kellett UH-ra járnom, s amíg én UH-n voltam, közben valaki aki bejött mert folydogált a magzatvíze vagy valami- erre már pontosan nem emlékszem-megvizsgálták a függöny mögött, majd mondták neki hogy akkor burkot is repesztenek, és már meg is csinálták, se perc alatt megvolt.
boglarka

Szia Boglárka!
Akkor ne úgy menjek,hogy éhgyomorral meg mittudomén,hanem csak mint egy átlagos napon?Én még nem hordtam túl,csüt.-re vagyok kiírva,de a baba már annyira lenn van,hogy a dokim már pénteken meginditotta volna a szülést,csak sajna nem volt egy darab fájás semKépDe csüt.-ön 90% hogy szülök,mert rá 2 napra a dokim szabin lesz 2 hétig,én meg nemakarok másnál szülni,meg egy csomó más dolog is van,ami miatt nem tudok/akarok tovább várni a spontán indulásra.Ettől függetlenül lehet,hogy aznap éjjel magától kezdődik,és nem is kell beavatkozni,de azért inkább próbálok előre felkészülni amennyire tudok.Na megyek,nagyon köszi a választ!

Kép

Kép
tündérke26

Sziasztok!

Tündérke26,
nekem az első fiamnál burkot repesztettek, de senki nem mondta, hogy éh gyomorra kell mennem, tehát szerintem nyugodtan ehetsz. Egyébként tényleg pillanatok alatt megvan. Nekem csak az volt a furcsa, hogy éreztem, ahogy a meleg víz folyik ki belőlem.Kép

Eszty
eszty

Képzeljétek már megint mi történt? Ugye a jogsim lejárt februárba, de most már jó lenne, ha lenne, mivel férjem motorral jár, így itthon van az autó. Múltkor oltás után elmentünk a III. kerületi Önkormányzathoz, hogy meghosszabbítsam a jogsim, mivel az orvosi papírom már meg is van. Zárás után néhány perccel értünk oda, a biztonsági őr elmondta, hogy mindig nagyon sokan vannak. Tegnap 18 óráig voltak nyitva, ezért 17-ra le is tudtunk menni. Hát most is el akartak hajtani (sokan vannak), mondtam, hogy a vezetővel szeretnék beszélni, mert már nem először vagyunk itt, és a gyerekkel nem tudok máskor jönni, mert bkv-ra nem tudok szállni (kenguruba ilyen melegbe be nem teszem), ráadásul 3 óránként eszik. Végül kaptam sorszámot, kiderült, hogy 1 fő van előttem. Na és amitől tisztára kiborultam, minket nem akartak beengedni, nem akart sorszámot adni, erre hogy hogynem jön egy nőci, aki véletlenül egy margit kórházas szülésznő. Persze őt simán elém vették és 10 perc alatt végzett. Ami még kiakasztott, az az, hogy 17 órától már csak én voltam, és szépen komótosan, hova siessünk stílusba 17.45-kor kezdtek el velem foglalkozni, 17.55-kor végeztem. Ennyit arról, hogy nem adnak több sorszámot, mert sokan vannak.

Zsófi
Nagyon király a hely, és akkor nagyon jól is éreztétek magatokat! Kép Akkor lassan jöttök hozzánk is, ugye? Bár nincs ilyen medencénk Kép

Eszty
Igen, igen! Most már másik e-mailcímed van, vagy az is él?

Szilvi
Én megmondom őszintén nagyon jól éreztem magam nálatok, szóval én benne vagyok, hogy nálatok legyen. Többiek??????? (Luca megint kaphatna anyatejet Kép)

Valaki nem tudja, hogy a Guliver nagyker. hétvégén hogy van nyitva (péntek, szombat, vasárnap)?
nikcsi

Na itt van nagyanyós... Kép
Falra mászom tőle, a gyerek meg sirdogál, mert fél tőle, annyira üvölt (nagyot hall)... Mostmár nem engedem az embört addig dolgozni, amíg el nem megy, én meg bemenekültem ide a cselédszobába, legalább nem hallom őket...
Ja, és azt firtatja, hogy mikor megyek le hozzá a gyerekkel 2-3 hétre Agárdra... Na még csak az kéne! Seperc alatt bediliznék... Kép

Nikcsi
Nem semmi, amit írsz?!

Kép
Kép
Kép
cas

Huh, végre elment. Szerencsére sosem marad sokáig... Sebi meg kidőlt a megrázkódtatástól, és alszik... Kép
Attól kapok a leginkább idegbajt, ahogy tudja mondani, hogy "culimulíííííííííííí aranyhusííííííííííí"... brrrrrrrrrrr...
Viszont nyolcvansok éves, férjem nagyanyja, amúgy nagyon rendes, csak a stílusa... (és úgy néz ki mint egy igazi bibircsókos boszorkány). Kép
Nektek van ilyen vendégetek, akit muszáj fogadni, de nem nagyon örültök neki? (Én már előző este ki akarok bújni a bőrömből tőle... - na ezért vagyok jóban anyóssal, mert tudja milyen egy ilyen rettentő anyós... Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Tündérke
Nekem burkot repesztettek, és spec. bazira fájt. Kép Bár valószínűleg nem maga a repesztés, hanem az, hogy közben tágított a doki. Õszinte leszek, nekem a varráson kívül, az volt az az élmény, amit nagyon utáltam, és nagyon fájt. Egyébként semmit nem éreztem utána, hogy fojt volna a víz, vagy valami. Valami kötőtűfélével Kép csinálják. Na, most remélem jól megijesztettelek! Kép Kép

Boglárka
Alsópáhokon voltunk a Kolping hotelban. Tényleg tök üres volt a medence, de azért nem volt ez mindig így. Kép

Niki
Hááát, nem tudom. Tudod, elég sznobok vagyunk, ha nincs medencétek nem biztos, hogy a tehetős család ellátogat hozzátok. Kép Kép Kép
Egyébként hétvége az jó lenne? Ha igen, beszélek Pistókkal, aztán fölhívlak a héten, hogy nektek mikor lenne jó.

Puszi,
Zsófi
Már egész jól megy az ülés! Kép
Kép
nmzsx

Tündérke
Nekem is repesztettek burkot, és alig éreztem belőle vmit. Inkább csak kellemetlen volt, mint fájdalmas. És a magzatvíz se dőlt utána, mert addigra elég jól beillesztette a fejecskéjét a manó, ahogy mozogtam szépen lassan csordogált...

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Nagyon köszi mindenkinek a válaszokat,próbálok felkészülni mindenre.

Kép

Kép
tündérke26

Cas
Így a nap vége felé szeretnék Neked Boldog Névnapot kívánni (nem tudom,hogy most tartod e):-)

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Sziasztok,

végre eljutottam ide is egy picit.

Myra,
hiperaktivitás? Félek ettôl a szótól, mert attól tartok, hogy ez egy stigma a mai oktatási rendszerben.
Mindenesetre ez a jelenség alapvetôen azért okoz problémákat, mert a hiperaktív gyerek figyelemhiányos. Vagyis nem tud elég hosszan koncentrálni, össze-vissza kapkod. Ezt meg ugye a suliban nem nagyon tu˝rik.

Az USA-ban gyógyszerezik a hiperaktív gyerekeket (Ritalinnal), amitôl meg eleve frászt kapok! Magyarországon meg egyszeru˝en rossz gyereknek titulálják ôket, vagy magatartászavarosnak, mert nem tudják kezelni a túl sok energiát a gyerekben. Sajna a magyar oktatási rendszer egyáltalán nem tolerálja az átalagostól eltérô gyerekeket. Azzal is baj van aki buta, azzal is aki túl okos...

Mit lehet tenni? Egészen korai életkorban el kell kezdeni a gyerek koncentrációs készségét fejleszteni. Sokféle módszer van. Nálunk ezek jöttek be:

1. úszás. Eleinte Vilmos úgy "úszta" át a medencét, hogy közben jobbra balra tekingetett. nem volt képes a feladatra figyelni. Egy idô után pedig úgy csinálta, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Nagy levegô, elôre néz, a végén megkapaszkodik, megfordul és kezdi elôrôl. Közben meg jól kifáradt.

2. Tücsök zene. Ez a San Marco utcai mu˝vházban volt. Alkalmanként kb félóra. 6 hónapos kortól 4 évesig zenei foglalkozások, babahangszerekkel, együtténekléssel, mondókákkal. 2x 10 alkalmat csináltunk végig. Az elsô kurzus végén azt gondoltam, hogy befejezzük, mert halál ciki volt, hogy amíg a gyerekek szépen csinálták a dolgokat, addig Vilmos össze-vissza rohangált mint a mérgezett egér, kikapcsolta a CDjátszót, beletúrt az anyukák táskájába, felmászott a radiátorra, stb.
Aztán a 2. kurzus elején egyszer csak leült az ölembe és csodák csodájára pontosan csinálta a feladatokat. Ekkor jöttem rá, hogy nagyon is figyelt, csak közben levezette az energiáit.
Itt is megtanulta, hogy egy 2-3 perces zeneszámot végigcsináljon.

Persze sok más feladatot is lehet végeztetni, az a lényeg, hogy egyre hosszabb ideig figyeljen. Vagyis tréningezni kell.
Nemtom, hogy egy féléves baba mit tud csinálni ezen a téren, de az tuti, hogy nagyon sokat kell foglalkozni vele. Pl ilyenkor meg lehet tanítani tapsolni, integetni.

Esetleg a védônô tudna adni tanácsot, hogy hol kapsz szakszeru˝ segítséget. A Gekko játszóház is foglalkozik ezzel, csak gyôzd megfizetni. ( 4 alkalom elôre fizetve 17.500,-Ft) Itt nézzd meg: gekkonet.hu.

Ja és elég nagy a szakirodalma ennek a témakörnek. Esetleg ajánlom, hogy olvass utána az indigógyerek témának is.

Szóval kitartás!

Na és hogy nálunk mindig történik valami:

Vilmost holnap mu˝tik a Madarászban. Egészen pontosan a kukiját. Tudjátok, fitymaszu˝kület. Altatás, meg minden. Hogy itt mi lesz????!!!

Teust meg uh-ra vittük a héten, ugyanis ez a baba nem bukik, hanem okád! Ettôl még szépen fejlôdik, de a dokink azt mondja, hogy ki kell zárni a nyombél szükületet, mert ha az van, akkor leáll a fejlôdésben hamarosan és akkor mu˝teni kell. Na ettôl majdnem kiborultam! Aztán teljesen negatív lett az uh. Azt mondta a doktornô ( Hegedu˝s Éva - nagyon kedves volt!), hogy egy kicsit laza a gyomorszája és ettôl jön vissza a kaja. majd kinövi. Úgy legyen! (Addig is 3 óránként átöltözöm.)

Szóval nálunk mindig történik valami.

Laga
laga

Mucus
Köszi! Kép
Igen, ilyenkor tartom, nem is tudom van-e máskor Sarolta (szerintem nincs)...

Laga
Vilmosnak gyors gyógyulást!!!
Én is féltem, hogy Sebinél baj van, mert néha sikított, én meg mindent kipróbáltam, de semmi nem segített, így kínomban kibontottam, hátha ott a baj. És az üvöltés addig tartott, amíg el nem kezdett pisilni. A frász jött rám, hogyha ennyire nehezen tud pisilni, akkor baj lesz, de a dokinéni megvizsgálta, nem látott semmit, meg egy csomó pisis pelusa van, minden balhé nélkül... Szóval remélem a kést elkerüljük...

Kép
Kép
Kép
cas

Itt vagyok, csak eddig erőm nem volt írni. Már megint benyaltam valami vírust. Kép

Saci,
Boldog névnapot!!!
Az általad leírt ordítozást ismerem. Ugyanez volt hétvégén. És még csodálkoztak, hogy Lilla üvölt a karjukban. Na meg persze ezek után úgy próbálták megnyugtatni, hogy rázták ezerrel és a fülébe ordították, hogy ssssssssssssssss. A végén meg teljesen elkeseredtek, hogy a gyerek Anyás, mert nálam csöndbe volt...

Laga,
Vilmosnak gyors felépülést!! Kép
Én nagyon félek attól, hogy Lilla hiperaktív. Egy perce nem áll meg soha. Mindig mozgásban van, és semmi nem köti le a figyelmét hosszú távon. Mindenre figyel egyszerre. Iszonyúan csapong, és nagyon hamar elkezd üvölteni. Rövid ideig elvan a játékaival, de hamar rájuk un, és akkor már semmi nem jó. Még karban is izeg-mozog, forog megállás nélkül, ki akar fordulni az ember kezéből. Ébren a babakocsiban se marad meg, ott is azonnal tekereg és üvölt. Van olyan hely ahol meg tudják állapítani, hogy tényleg az-e? Ilyen kis korban is látszik már ha az lesz? Vilmos milyen volt picinek?

Mindig azt hiszem, ennél már nem lehet rosszabb a helyzetünk, de a kisasszony bebizonyítja, hogy mégis. Kép Most abban a fázisban van, hogy ismét ordít, mit ordít, levegővétel nélkül sikít egész nap, de azért, hogy ölben sétálgassak vele. Az is baj ha nem lát, ha meg lát és mellette vagyok (most már szó szerint egész nap vele foglalkozom) akkor pedig vegyem ölbe. De az sem jó ha simán csak az ölemben van, sétálgatni kell vele, azt pedig a rossz gerincem nem bírja már. Mostanra állandósult a fájdalom, így van, hogy le se tudok hajolni. Õszintén megmondom arra számítottam, most, hogy már profin közlekedik négykézláb, félig ülni, és játszani is tud könnyebb lesz, mert leköti magát, de nem. Ez egyre rosszabb!!!! Szerintetek van remény arra, hogy megváltozzon? Mit csinálok rosszul?? Vagy hogyan kéne bánnom vele, hogy erről szokjon le? Mi a megoldás?
myra

Laga,
Azt kihagytam, hogy a védőnőnkre nem számíthatok. Az előző azért nem járt mert 360-an (Koko féle lakópark = gyerekgyár Kép) tartoztak hozzá, és nem ért rá. Kb. 5 hónapos volt Lilla amikor jött, de csak azért, hogy elmondja egy új törvény értelmében csak 260-an lehetnek nála így néhány utcát lead. Köztünk a miénket is. Az új védőnőt pedig nem is ismerem, és nem is jelentkezett még...
myra

Myra

Ez elég borzasztó lehet! Kép Szerintem, és tényleg hangsúlyozom, hogy szerintem (mert egy másik topicban már kiderült, hogy én vagyok a mumus mamus) Kép hagyjad sírni. Persze nem egész nap, hanem mindig egy picit tovább, és próbáld meg megtalálni azt, ami mondjunk a földön is leköti. Bence is van, hogy nyirvákol, hogy vegyem föl, és kiborul, de mivel elég nehéz, semmi kedvem egész nap őt hurcibálni, ezért az összes létező játékát előhozom, és addig mutogatom neki, és bohóckodom neki, ameddig valamelyik csak megtetszik neki. Vagy szoktam vele kukucsolni. Egy pelust teszek az arca elé, vagy letakarom a fejét, és lehúzom róla, és ez általában tetszik neki. Muszáj, hogy próbálkozzál, mert ez csak rosszabb lesz, és a fejetekre fog nőni. Hidd el, hogy ez az egész azért van (szerintem), mert azt próbálgatja, hogy meddig mehet el. Kép Kép Pl. mi most voltunk nyaralni, és mivel sokat mentünk, sokat volt kézben Bence, és állandóan vele foglalkoztunk. Na, most, hogy itthon vagyunk, először próbálkozott, hogy folyt.köv., de elég hamar "visszevertem" a próbálkozásait. Próbálj meg erős lenni, és ne hagyd, hogy szórakozzon veled, mert minél nagyobb, annál rosszab lesz.
De ez tényleg csak az én véleményem!
Az új védőnőt meg te is megkeresheted. Nálunk dettó ue. volt. Az első leadott, a másik nem hívott. Aztán én fölhívtam, és kiderült, hogy nem hívhatnak mobilt... Kép nekünk meg csak az van. Azóta viszont rendesen jön, hétfőn is volt, és tényleg szimpi.
Sok sikert a gyerek neveléshez! Kép Kép

Zsófi
nmzsx

Myra
Szerintem semmi rosszat nem csináltál, nem hiszem hogy Te rontottad volna el Lillával a dolgokat.
Viszont én Zsófival ellentétben azt mondom, hogy ne kezdj most el új dolgokkal próbálkozni mindaddig amíg nem tudod biztosra, hogy tényleg nem e hiperaktivitásról van szó.
Ennek kéne mielőbb utána járnod és ha kiderül, hogy szerencsére nem az, akkor próbálkozhatsz különböző játékos figyelem lekötéssel. Ha ne adj Isten még is az, akkor most teljesen felesleges lenne a fej letakargatás vagy az ordítani hagyás, mert nyilván valami speciális módon kell majd fele foglalkoznod, erre meg úgy is adnak szakemberek ötleteket és segítséget.
Igen, általában bevállik egyes gyerekeknál amit Zsófi is írt, de azért ismerjük be, hogy az általad meséltek alapján Lillus nem egy átlagos nőci. Szóval én azt mondom, hogy ennek gyorsan tegyél pontot a végére, akkor Te is megnyugszol és másképpen állsz a dologhoz. Így meg egyre jobban kikészülsz idegileg is fizikailag is:-(

mucus
Tm

Myra! Nyugi, te semmit nem csinálsz rosszul, valamiért Lillának most ilyen korszaka van. Ha nem bírod cipelni, talán megpróbálhatnád elterelni a figyelmét. Valami verses-dalos játékkal például. Matyi is nagyon anyás, még a Wc-re is viszem magammal, különben nyüszög, meg ha látja, hogy nem megyek vissza nekifog hisztériázva ordítani. Nincs mit tenni, mindenhova viszem magammal, ha dolgom van, akkor ő ott van mellettem, és énekelek neki, meg beszélek hozzá, és ha már muszáj, leülök mellé, vagy megölelem. Majd kinövi, csak túl kell élni.

Zsófi! Mi is oda megyünk nyaralni! Arra lennék kíváncsi, hogy reggelinél van-e natúr joghurt vagy kefír, meg hogy a Milupa baba vacsora mit takar pontosan. (Mert akkor úgy viszünk kaját Matyinak.) Köszi!

Laga! Nem irigyellek! Sok erőt a két lurkóhoz.
aranyhold

Myra
Köszi! Kép Neked pedig jobbulást! Már megint a torkod?
Persze én is folyton megkapom, hogy elrontottam a gyereket, mert csak nálam meg az apjánál nyugszik meg, és csak nálunk hajlandó elaludni...
??? Ezen miért csodálkoznak, hiszen nyilván mi vagyunk vele a legtöbbet!
Csak tényleg annyira sajnáltam Sebit, ahogy nagyanyós belehajolt az arcába (mert iszonyat rövidlátó, de van annyira hiú nyolcvanx évesen, hogy nem csináltat szemüveget!), és üvölt neki (mert süket, mint az ágyú, de be nem vallaná), hogy "culimulíííííííí aranyhusííííííí", jajjjjjjj... nem tudom elégszer leírni, hátha így kevésbé ráz ki tőle a hideg, de nem nagyon segít... Kép
És az a rossz, hogy ilyenkor legszívesebben kivenném a gyereket a kezéből, és elzavarnám a fenébe (mert persze hiába szólok, hogy halkabban, meg se hallja). Amikor lent voltunk náluk Agárdon a múltkor, és rászóltunk, hogy legyen kedves halkabban társalogni, mert a gyerek éppen el akarna aludni, de az éles hangjára folyton felébred, hogy ugye ő megmondta, hogy kezdettől fogva szóljon a rádió, hogy ne a csendhez szokjon a gyerek. Aztán meg mikor végre elaludt, akkor bizonygatta, hogy olyan mélyen alszik a babakocsiban a fenyő alatt, hogy ő akár kiabálhatna is fölötte, úgyse ébredne fel... Szóval az agyamra megy. Szerencsére az embör 27 éve edződik a nagyanyja mellett, így remekül tudja kezelni. Pl. az volt a válasza, hogy "Lili, ha kiabálni kezdesz, akkor elmegyünk a gyerekkel sétálni." Kép (Mert persze nem ám "Nagymama" vagy valami, hanem Lili... Kép)
És mégis muszáj tűrni minden hülyeségét, mert ki tudja meddig lesz még közöttünk, és Sebi az egyetlen dédunokája.
Hát nem irigylem, amit Lilla művel! Ha Sebi ultranyűgi, akkor ő is csak sétálgatva ölben hajlandó ellenni, van amikor még úgy is tekereg és üvölt, és zokog, és mindehhez már több, mint 7 kg és csupa erő. Szörnyű, mert semmi nem segít ilyenkor, csak ha beájul. Kép De hogy ezt egész nap csinálja, abba belerokkannék! Szóval Veled érzek nagyon!!! És nem hiszem, hogy bármit is elrontottál volna nála! Lilla kezdettől fogva nem egyszerű eset, más már a felétől kikészült volna, Te pedig mindig igyekszel a legjobbat csinálni, erődön felül is akár!
A hiperaktivitás úgy tudom pszichológusok szakértelmébe tartozik. Vmit tanultunk erről a pedagógia-pszichológia szigorlatra, mindjárt előkeresem, és átküldöm mail-ben. Nemtom milyen kicsi kortól tudják diagnosztizálni...

Kép
Kép
Kép
cas

Aranyhold

Megmondom őszintén, hogy a natúr joghurtra nem emlékszem, de szerintem van. Láttam kukorica pelyhet, tejet, meg valami joghurt félét is, de, hogy az natúr, vagy ízesített azt nem tudom. De van a kisebbeknek egy külön asztal, és ott volt több minden is. Az biztos, hogy minden gyerek evett valamit, szóval én ezen nem izgulnék. Mi csak azért nem néztük jobban, mert ugye Bence még nem evett ilyeneket. A Milupa vacsora, annyi, hogy vannak kint valami tápi félék (dobozban), és vannak konzervek (baby kaják) 4 hós kórtól. Általában 2-3 féle van. Azt láttam, hogy vacsira volt még tejbegríz, mert a mellettünk lévő gyerekek azért rohángáltak be. Kép Kép

Myra
Visszaolvastalak jobban, háááát igaza van Mucusnak, lehet, hogy nálatok tényleg nem lenne jó, amit én csinálok Bencénél. De valahol azt olvastam, hogy a gyerekeket is lehet szoktatni, hogy minél több ideig foglalkozzanak egy dologgal, valahogy meg kéne nála is ezt próbálni, de ezzel együtt tényleg el lehetne vinni egy szakértőhöz megnézetni. Szerintem a védőnők tudnának segíteni. És nem muszáj a tiéddel beszélni, hívd fel őket, mond el a problémád, hogy hova szeretnéd vinni, és, hogy van-e ilyen címük, vagy esetleg a gyerek dokinak. Az egyik ismerősünk kisfia is ilyen kis izgő mozgó volt, de mára már egy teljesen "átlagos" gyerek.
Azt próbáltad már, hogy kiviszed valami parkba, ott leterítesz valami plédet, és ott játszon. Csak azért, mert ott legalább a levegő is szívná, hátha attól jobban elfáradna. Ezzel együtt én úgy gondolom, hogy keresgélni kell, hogy mi kötné le, bár könnyen okoskodom, ha nálunk nincs ilyen probléma. Szóval ne haragudj, ha valami olyat írtam, ami úgy tűnhet, hogy okos tojáskodom. Kép
Biztos te is próbáltál mindent!

Azért sok sikert, remélem hamar visszatér a régi kerékvágásba a leányzó! Kép

Zsófi
nmzsx

Zsófi, köszi! Csak azért kérdeztem ezeket, mert Matyi reggelire joghurotot vagy kefírt eszik, de csak natúrt adok még neki, vacsorára meg tejpépet. Remélem a tejbegríz az tulajdonképpen tejpép, de még rákérdezek pontosan a Kolpingban.
aranyhold

Cas
Látom tényleg teljesen kikészültél a déditől, azért boldog névnapot. Kép
A fotón is ő volt, mert akkor az a fenyőfás fotó mégsem volt olyan idilli. Kép
Hozzánk most fog jönni a 83 éves nagymamám gyereknézőbe, ő is igen rosszul hall, de csináltatott készüléket magának, úgyhogy nem lesz vele baj. Én már nagyon várom, úgy szeretem őt is. Kép

Myra
Csodállak hogy van erőd cipelni egész nap, így lefogyva. Gyógyulj meg mihamarabb. Kép
boglarka

Ja elfelejtettem megkérdezni, nektek is azt mondták, hogy max napi fél liter tejnek megfelelő mennyiségű tejterméket enni vagy inni, mert ragyás lesz a gyerek. Nekem úgy hiányzik, elég tejes vagyok.
boglarka

Boglarka, ha nincs gondja a babónak attól, hogy te sok tejterméket fogyasztasz, akkor annyit ehetsz, amennyit akarsz, de érdemes azért óvatosnak lenni, sok hasfájásnak, hasmenésnek és kiütésnek a tejtermékek az okozói.
aranyhold

Boglárka
Tényleg kikészít! Kép
A másik dédi (férjem másik nagyanyja) a tiédhez hasonló, nagyon aranyos (igen, ő is tudott hallókészüléket csináltatni magának), csak hát ő már elég rozoga, ritkán találkozunk. Bezzeg a Lili! Õt szétveti az erő! Nap mint nap felvonatozik Agárdról, ha arról van szó! Kép Igazából ilyen életerős öreglány szeretnék egyszer majd lenni én is! Kép
Tejtermék: a fél litert nekem is nyomták, de nálunk csak a teljes stop tűntette el Sebi ragyáit. De a miénk nem egy szokványos eset... Szóval szerintem figyeld, hogy Fanni mire mit reagál, pl. lehet, hogy tejet ihatsz amennyi jól esik, de pl. tejföl vagy tejszín csúnya kiütéseket eredményez. Egy nap csak egyfélét, és akkor be lehet lőni, mi az ami nem zavarja, és milyen mennyiségben.

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,

Myra,
Vilmos ugyanilyen volt, mint most Lilla. A mai napig kiköveteli magának a figyelmet.
Most készülök elvinni mindkét gyereket homeós orvoshoz, hogy válasszunk alkati szert. Ugyanis Vilmoson kitört a tesóféltékenység. Teust imádja, de: "anya utállak, buta anya, hülye (!) anya" stb. Az agyamra megy, állandóan balhézik és ellenkezik. Állítólag van bogyó a féltékenységre is.

Egyébként túl vagyunk a kukimu˝téten. Nem volt semmi. És még nem pisilt azóta! Mi lesz itt???!!!

Védônô? Mér', ô ki szokott menni házhoz? Ez nekem új!

Laga
laga

Laga
nálunk a védőnő még a mai napig hébe-hóba kijön (2 éves a fiam) de ha nem tud jönni, akkor időnként ránk csörög, hogy minden okés e?
Igaz ez már a 3., de végül is nem ez a lényeg.

Hú, szegény Vilmos:-(
Nem akarlak elkeseríteni, de a pisilés nem lesz egyszerű menet az biztos. Lehet hogy az elsőket nem érzi, ha esetleg tart még az érzéstelenítő hatása, de tesóm fiának is meg csinálták, és háááát....
A lényeg, hogy csak 2-3 nap ami nagyon gáz, aztán enyhül majd. Neki mondjuk az rosszabb volt hogy pelusos és pisiléskor még a pelus is nyomta neki. Így átmeneti időre leszokott róla, mert nem merte abba ereszteni.
Kár, hogy Vilmoson kitört a féltékenység pedig az elején olyan jól állt ehhez a tesó dologhoz, nem?
Kíváncsi vagyok mit adnak erre, és hogy tényleg használ e? Majd írd meg feltétlen a tapasztalataidat!

mucus
Tm

Hahó,

Igaz újabban a másik topikon nyomulok (már amennyire tudok)...

Laga,
nekünk ugyan műtét nem volt, de a sebészeten oldották meg a dolgot. Nekünk a langyos vizes zuhanyzást javasolták pisilés könnyítésként. Igaz, akkor is üvöltés közepette pisiltünk, de azért pisilt. És ez így ment vagy egy hétig. Aztán valahogy könnyebb lett neki.

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Zsófi
Laci gondolta elkezdi ásni a medencét, de aztán rájöttem minek? Már van klímánk (bi-bi) így fel sem merülhet, hogy olyan melegetek van, hogy csobbanátok... Kép Amúgy meg van masszázskádunk. Kép
Szombaton jó?

Annyit írtatok, hogy még nem olvastam csak írásom után 2-3 hsz-t. Most ennyi talán holnap bővebben...
nikcsi

Niki
Hát jó, a klíma is megteszi! Kép Kép A szombatot megérdeklődöm Istvánnál, de szerintem jó. Nektek jó lenne úgy, ha valamikor kettő után mennénk. De. ui. Bence elég sokat alszik még, és csak kettő után aktíválódik. Utána 5 körül eszik, de már főzeléket, aztán, ha nyűgi legalább tud a kocsiban aludni. Nektek is jó lenne így Kori szempontjából? De nyugodtan mondjál mást, mert mi vagyunk a vendégek, és nem én akarom megmondani, hogy mikor fogunk odamenni. Kép.

Zsófi
nmzsx

Sziasztok,

pisilés? Ne is mondjátok!!! Ez egy rémálom! Vilmos ordít és nem pisil. Ma délután 5-kor pisilt elôször, de úgy, hogy már hárman csalogattuk. Persze amikor Vilmos ordít, akkor Teus sem alszik...

Egyébként Teus egy kis tündér. Mintha tudná, hogy mennyire balhés a bátyja, teljesen jó baba. Csak akkor van nyügi, amikor éhes vagy álmos. Szóval iszonyú rendes. Úgy néz ki, hogy az alvásal is beállt (kopp-kopp-kopp). Ebéd után alszik nagyot, 2-3 órát. Ez azért jó, mert Vilmos is ebéd után alszik és így legalább van egy kis nyugim.

Cas,
szerinted van összefüggés, hogy korán jött a Mikulás neked, meg hogy elapadt a tejed? Mit gondolsz?

Laga
laga

Cas
BOLDOG NÉVNAPOT! Kép Kicsit megkésve bocsi, csak még nem lapoztam a naptárba júliusra. Kép

Tényleg már minek ezek a nicknevek?

Eszty
Nem akarok okoskodó lenni, de először nekem is ez volt, aztán egy volt oszt.társam segített, ezt írta: Start menü programok kellékek paint ott a fájl megnyitásban kikeresni a képet, amit kicsinyíteni akarsz akkor a menüsoron válaszd a kép nyújtás/döntés-t és a nyújtásnál állítsd kb. 30-40%-ra mind a kettőt, ugye, hogy tök egyszerű? Aztán mentsd le valamilyen néven valahova, ahol megtalálod.
Na lássuk, sikerrel jártál?

Babyparty??????? Szilvamag akkor a 4-es lesz szerintem. Mert én már nagyon be vagyok sózva! Kép

Laga
Nem irigyellek, most Vilmos miatt (pisilis, testvér - féltékenység). Kép

Zsófi
Hozzátok még most is jár a védőnő??? Nálunk akkor volt, amikor hazahoztuk a korházból és slusz! Mondta is ha bármi van hívjam fel, ha így nem tudjuk megoldani, akkor jön. Na ezek után mikor szívem szerint hívtam volna, se hívtam fel.
A vendégség túltárgyalva, akkor jöttök, amikor nektek jó. Ha Kori kajás elvonulok 5 perce, mert nem sokkal több és kész. Legfeljebb utána olyan látványban lesz részetek, ami nálatok nem jellemző (egy kis buki a ruhára, egy kis buki a kanapéra, egy kis buki a padlóra, stb.).

Myra
Jobbulást és kitartást (ahogy eddig is)! Kép

Boglárka
Ez a tej kérdésed jó! Én olyat hallottam, ha én többet fogyasztok, mint fél liter (összesen, tehát habarásban tej, joghurt, stb.), akkor a gyerek könnyen tejérzékeny lehet.
nikcsi

Köszönöm a tanácsokat. Sajnos a próbáljak vele játszani-énekeljek neki-mutassak új játékot neki csak a nyűgi kezdetéig köti le. Onnantól csinálhatok én bármit...
Ma nagyon büszke vagyok rá. Igazi termékeny napja volt. Kép Megtanult térdelni (ha van mibe kapaszkodnia), elkezdett elöltámasszal (két lába között a keze) ülni, Apának kétszer visszaintegetett pá-pá-t, és ha mondom neki a buci-buci-t már magától nyomja a oda a fejecskéjét az enyémhez. Na és persze ha azt akarja, hogy vegyem fel ordítva jön a nyomomban és kapaszkodik fel a lábamra. Kép Annyira édes!!! KépKépKép Na jól kiömlengtem magam.

Cas,
Sajnos rosszabb. Láz-hányinger-hasmenés a mostani repertoár. Az égadta világ minden átfut rajtam. Oda a hízókúrám. Kép A doki néni szerint egyenlőre szalmonella gyanú.
Már annyira elegem van. Ide vagyok láncolva a fürdőszobához. Kép Ma ezért csúsztunk le egy Szilviékkel való játszóterezésről. Kép

Nikcsi,
Akkor majd még csak most jön a java bukás terén. Lilla amíg nem mozgott soha nem bukott. De azóta... Még órák múlva is kinyomja magából a kajája felét. Már nem is tudom hányszor öltözünk (ő is - én is) egy nap, és nem győzőm takarítani utána a lakást.

Én úgy tudom hivatalosan kötelező a védőnőknek legalább havonta egyszer kijárni. Aztán lehet, hogy ezen is változtattak a létszám maximalizálással együtt.
myra

Myra
Te szegény! Szalmonella... Kép Egyszer nekem is volt, hát az tényleg elég borzasztó! Hogy bírod így ezzel a rosszcsont Pannával? Én arra emlékszem, hogy akkor volt vagy 40 fokos lázam, és annyira görcsölt a hasam, hogy föl sem bírtam kelni. Minden tiszteletem a tiéd!
Tényleg nagyon ügyes Lilla, hogy már ilyeneket csinál. Bence is ül, néha már próbál kéz nélkül is, van, hogy sikerül, de azért van, hogy elkezd dőlni, mint egy zsák, és ilyenkor én kapom el. Kép Kép

Niki
Igen, védőnő minden hónapban jön, a dokival egyetemben. Bár a dokinak azért adunk pénzt. (Tudod tehetősék) Kép Kép De semmi kedvem lent ülni a rendelőben órákat, és ki tudja, hogy mit kap el, meg egyébkéntis. Havi 2 e Ft-ot kibírunk, és így a legegyszerűbb.
Akkor szombaton találkozunk. Kép Végre, már kíváncsi vagyok Korira!

Zsófi
nmzsx

Myra
Most találtam egy tök jót, elküldöm neked!

Gyógyulj meg, és az erő legyen veled! Kép Kép
Kép
nmzsx

Myra
hát igen, az ad erőt és kitartást az embernek, hogy ilyen aranyosak a gyerkőcök. Kép
boglarka

Ti hogyan használjátok a tubusos fürdetőkrémet (Unguentum hydrophilicum nonionicum)? Vízben oldjátok fel és mennyit, vagy a babát kenitek be vele. Csak azért kérdem, mert nekünk a vízben feloldva iszonyúan fogy. Amit még a kórházban váltottunk ki, az tégelyes volt, az jobban oldódott a vízben és kevesebbet kellett használni belőle.
boglarka

Sziasztok!
helyreállt a gép, most olvastam mindenkit végig, jó hosszú lista volt.
Boglarka:
mi mindig egy bögrében, forró vízben oldottuk fel, aztán bele a kiskádba. Mikor Kinga elkezdte inni a fürdővizét, onnantól sima vízben fürdettük és csak ha nagyon koszos volt, mostuk le a végén valami erősebb fürdetővel. A télen a bőrdoki néni azt javasolta, hogy a száraz bőre miatt kenjük rá, mint ahogy mi is használjuk a tusfürdőt, és utána egy gyors tusolás. Most megint csak a sima víz van és a végén a maradandó koszok lesuvickolása.

Myra!
úgy látszik pszichésen is terjed, ma én sem mertem sehova menni. Kaja nálunk se jöhet szóba, mert mindent együtt ettem Kingával, neki meg szerencsére kutya baja.

Laga!
elismerésem a megpróbáltatásokhoz!
A testvérféltékenység ezen módjáról volt nemrég a Nőklapjában egy cikk, ha gondolod visszakeresem. Mostanában minden ilyesmit elolvasok, mert félek, mi lesz, ha nálunk is itt lesz a kistesó.

Zsófi!
2e Ft? Nálunk 4-5-t kért, én inkább viszem. Viszont ha lázas, kötelessége kijönni.

Tej!
ha a kicsi pocija, bőre nem tiltakozik, ihatsz, amennyi beléd fér. Én is tejfüggő vagyok. Úgy tudom, hogy a sima tej a problémásabb, a savanyított tejtermékek kevesebb gondot okoznak.

Buli!
nekem a szombat nem jó, megyünk egy baráthoz sátorozni (csak ne essen!!!)
De a jövő héten szerdán (?)ki ér rá?
Addigra jó idő lesz? Ki tudja?

üdv
Silvi
szilvamag

Myra!

elfelejtettem: a játszótér egy kicsit leamortizálódott, több a gaz, meg szemét és akadt, és egyedül voltunk. Később jött még egy kisbaba, de nem volt nagy együttjátszás. Szinte bárhova le lehet teríteni a pokrócot, de ha Lillust érdelkik a kavicsok, akkor inkább máshova menjünk.

Kinga kényeskedett, hogy belemegy a cipőjébe a kavics, hárítottam, erre lehajolt és betuszkolt egyet a cipőbe, csakazértis :-)

Szilvi
szilvamag

Szilvi
Nálunk nem kért (nem kérdeztem) semmit, ennyit adunk, és kész. Még nem szólt semmit. Kép
4-5 ezerért én is inkább vinném.
A bulira én is szívesen mennék, ha szívesen láttok, remélem lesz kocsim, és el tudok menni.

Boglárka
Mi a mai napig a tégelyes fürdetőt használjuk. Ha mész a dokihoz, kérd meg, hogy olyat írjon föl. Mi ki is dobtuk a tubusosat, azt mondta a doki, hogy az nem olyan jó. Persze minden doki mást mond.

Lányok, akinek fia van, ti már húzkodjátok a gyerkőcöknek a kukiján a bőrt. Nekünk most mondta a doki, óvatosan húzzuk mindent fürcsinél egy picit hátra. De valahol meg azt hallottam, hogy 2 éves korig nem kell. Ti, hogy álltok ezzel?

Zsófi
nmzsx

Zsófi!
Én is úgy tudom, hogy 2 éves korig nem kell kukizni. A mi dokink még nem mondta, hogy kellene, de én nem tervezem egyelőre.
aranyhold

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?