Sziasztok Lányok!
Lara,
a mi Hangánk is már kezd mozgolódni a hátán. A múltkor is keresztben találtam meg a kiságyban
. (mondjuk még éppen elfér keresztben...
.) Hozzáteszem, hogy mi általában oldalt fektetjük (váltott oldalra), és ilyen bölcsõpárnát használunk, de addig rúgkapál, míg a hátára nem küzdi magát. De csak nappal. Éjjel az oldalán alszik. Kapaszkodni még nem tud.
Hason csak mostanában kezdett el megmaradni, eddig minden idegszálával küzdött ellene. De már kétszer is elaludt hason
.
Viszont, ha a kezébe rakom a csörgõt, akkor egy ideig tartja, meg rázogatja. Bár nem hiszem, hogy ez még tudatos lenne nála. Egy ideje már élénken érdeklõdik a forgó, mozgó, csörgõ, színes izék iránt, ezért a kiságya úgy néz ki mint egy bazár
, de neki nagyon tetszik! A pelenkázója feletti polcra meg damilra felfûzött papírmadarak vannak, azokat NAGYON imádja, mindig nevet (vagyis még csak mosolyog, de szerintem ez már nevetés, legalábbis nekem az.)
Laura,
szerintem is fölösleges a limonádé, ha szoptatsz. Ráérsz majd nyáron plusz folyadékot adni neki (de szerintem akkor sem limonádét).
SÉTÁLÁS Ezzel kapcsolatban azt szeretném kérdezni, hogy ti hogyan öltöztetitek fel a babcikat, ha sézázni mentek? A lábzsákot is felteszitek a kocsira?
Márti,
gyönyörûszép, mosolygos kisfiad van!
csípõszûrés nekem a kórházban, és itthon is a dokinéni azt mondták, hogy nagyon jó a csípõje. DE. Mivel nekem anno kengyelt kellett hordanom azért én szeretném megnézetni a gyereket. Amikor ezt mondtam neki, írt egy beutalót, de ezzel majd csak 3 hónaposan kell menjünk.
Hogy is vannak akkor ezek a csípõszûréses vizsgálatok?
Szija Menta!
Gratulálok a gyönyörûszép kisbabádhoz! A neve is csudaklassz!
Én nem ittam édesköményteát, hanem Laktoherbet, abban is van édeskömény. A pukázással kapcsolatban meg azt tapasztaltam, hogy õt nem is zavarja annyira
, néha még vigyorog is egy-egy sorozat közben
. A bõrszárazságára nekünk nagyon bevált a gyógyszertári babaolaj (bár mindenbõl gyógyszertárit használunk - csak néha-néha nem), nagyon vékonyan fürdés után (meg lehet pelenkázáskor is) bekenem és kész. Szoptatás. Én még nappal is fekve etetek. (Valahogy nem megy az ülve etetés, bár meg kéne taulni. Néha sikerül is.)Még soha nem aludtam el, bár már igen sokszor közel álltam hozzá. Hanga nagyon szeret fekve enni. A kórházban én sem böfiztettem, mert olyan édin elaludt evés után. Aztán amikor itthon sírt, és felvettük böfizni, utána minden okés lett, és azóta van böfi is. Apuci kitalált egy jó kis hasmasszírozást böfiztaetés közben...
Ágci,
mi nem pelenkázzuk át éjjel, csak ha átpisilte/kakilta. Bár én azt tapasztaltam, hogy ez nemigen zavarja õt.
Haj-dolog
Nekem nem hullik a hajam, ezzel szemben irtó korpás...
TANULÁS
hogy kell igazoljam azt, hogy GYÁS-t kapok? a TB-tõl kell papírt kérni? Vagy elég csak a babci szül. anyakönyve, aminek a hátára mindent rápecsételtek (hogy igényelte, meg hogy mikor igényeltem)?
További szép napos napot kívánok Nektek!
Szila