Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok lányok!
Lehet, hogy mi már 6 hónaposan kicsit kinõttünk ebbõl a topicból, de most mégis ide írok.
Gabi!
A hajhullással nekem is volt gondom, kb mostanra javult a helyzet. Az elején én is megijedtem tõle, tele volt minden a hajammal. Nálam nem jött be a Kismama állítása (a nagyobbik lányom 27 hónapig szopott, nekem addig nem jött meg, a hajhullás viszont pár hónap alatt megállt).

A fürdetés témához: nálunk a nagyobb víz vált be, igaz Luca a kis vízben is jól érezte magát. Most már az sem zavarja, ha vizes lesz az arca. Néha azért reklamál, mert még nem akar kijönni. Ha már nagyon éhes volt fürdetés elõtt, én inkább adtam neki egy kicsit enni, így megnyugodott és az öltözésnél sem volt olyan türelmetlen.

Norcsi!
Kitartás az anyósodhoz, és a megjegyzéseit próbáld meg elengedni a füled mellett! Tudom, könnyû mondani. Már az anyós-após topicban írtam róla, anyósom ugyan nincs, de nekem az anyukámmal vannak gondjaim. Elég nehéz!
A lányaid arcfestése gyönyörû, megnéztem!!!!! Mi is akartunk menni hétvégén a lányokkal, de nem jött össze. Pedig találkozhattunk volna. Talán legközelebb.

Csípõszûrésre nekünk 6 hetesen meg 3 hónaposan kellett menni, és azt mondták, legközelebb akkor vigyem amikor elindul.
Ha mentek szemészetre írd meg a tapasztalatokat!

A napos idõrõl annyit, hogy nálunk (Kerepes) most csepereg az esõ, de a nap próbál kibújni a felhõk mögül. Remélem sikerül neki!!

Szép napot mindenkinek!

Andi

Andi
andi3

Szijasztok!

Helga! Hát az normálisabb, ha a hasán kúszik, de ki látott már a hátán közlekedni egy gyereket!Kép

Nálunk is zöld a kaki pár napja, és tényleg pár napja kezdtem el megint inni a Laktoherbet. Akkor tényleg valószinü, hogy attól zöld...

Gabi! A hajhullást mostanában tapasztalom én is...hát nemtudom mi lesz velünk:-((((

SZijasztok, Lara
lara

Sziasztok!

Andi3.Igyekszem nem odafigyelni rá, néha egész jól beválik az egyik fülemen be a másikon ki elve, de néha nagyon ki tud akasztani, és amikor már tele van a hócipõm akkor már nem tudom szó nélkül megállni a megjegyzéseit. Hát ennyit anyósról. Köszi, sajnos én nem tudok ilyen szép farsangi sminkeket, ma is alig sikerült összehoznom a nagylányom "101 pöttyös kiskutya" jelmezéhez a megfelelõ sminket. A kissebbet is persze ki kellett festenem!KépKépKép Kár hogy nem voltatok, mert nagyon jól érezték magukat a gyerekek. Egyébként jövõ hét szombaton farsangi hétvége lesz, jelmezes felvonulással, koncerttel, stb. Mi még nem tudom hogy tudunk-e akkor menni. Hát úgy látszik ez a csípõficam-szûrés teljesen eltérõ kerületenként.
Itt is ronda hideg és felhõs idõ van, és az oviba-menet még esett is.(Visszafelé már szerencsére nem.)

Ettõl függetlenül kívánok mindenkinek szép napot!

Norcsi.
norcsi
Lenti

Zsuzsa!

Ha jól emlékszem, 39 ezer. A Graco pedig 34 talán.
Mózeskosárban sétáltok? Azt jelenti, hogy apukával ketten?
Ilda
ilda

Sziasztok Lányok!
Hát végre én is eljutottam ideáig! 2002.02.03-án megszülettet a kislányunk Helena! Nagyon-nagyon édes, de én még mindig nagyon fáradt vagyok! Nem tudom ti hogy bírtátok az elsõ napokat?
Máris lenne 3 kérdésem ha lehet:
1. Az édeskömény tea, ha én iszom, az csinálhat sok pukit? Mert nekem azt hiszem az csinált, pedig direkt azért iszom, hogy Helenának ne legyen sok pukija!

2.Nagyon hámlik szinte mindenütt a bõre. Este fürdés elõtt beolajoztam. Kell fürdés után is vagy napközben? Egyátalán a hámlásra jó az olaj?

3. Ti hogy csináljátok az éjszakai etetéseket? Én fekev szoptatok és ezért mindig elalszo,. Arra ébredek, hogy Helena mllettm alszik békésen. De nem büfiztettem, nem raktam tisztába és nem is szívta ki rendesen a tejet. Így este minden úgy egybefolyik. Keljek fel rendesen, hogy úgy szopjon?

Lányok! Nagyon szépen megköszönném a választ!
Ha nem baj megyek, megpróbálok pihenni! Azt hiszem én vagyok túl gyenge még, de nem baj majd megerõsödöm!
Menta
menta

Pocok. Jól látom hogy te már fél szemmel a túl az elsõ napokon topic felé kacsingatsz? Eléggé nyomulsz! Neked mi már nem is vagyunk jók?

Nevenincs.(mert nem akarok veszekedni, csak pusztán megjegyeztem)
Nevenincs

Kedves Menta!

Gratulálok a kicsihez! A bõrszárasságra nálunk a gyógyszertári fürdetõ jött be, amit a gyerekorvos felírt, mert nagyon száraz volt a lányom bõre. Most néztem vissza a videót pár napja, éppen fürdetéskor van lefilmezve, és csíkokban hámlott a hasáról a bõr. 1-2 nap alatt rendbehozta a fürdetõkrém. Fürdés elõtt be kell kenni az egész gyereket, de nagyon vékonyan. Én közben masszirozom is, nagyon szereti. Akkor csináltátok jól a kencézést, ha a fürdõvízben nincsenek "mócsingok".
A másik két témához nem tudok hozzászólni, Hanna mindig sokat pukizik, szerintem mindegy neki mit iszom, de láthatóan nem zavarja.

szia: via
via

Menta!
Elõször is gratulálok!!!
2. Ne aggódj, a fáradtság lassan el fog múlni, eleinte én is iszonyúan szenvedtem, és olyan végeláthatatlannak tûnt az egész. Kb. négy hét után már teljesen jó volt, és ahogy a picur nõ és okosodik, egyre jobban fogod élvezni.
Nekünk is ajánlották sokan az édeskömpényteát hasfájásra, de csak pukizott tõle a Dorka, ezért elhatároztam, hogy soha többé. Gondolom, ha te iszod, ugyanaz...
2. Bõrhámlás nálunk nem volt, de szerintem az is hamar elmúlik, ha olajozod vagy gyógyszertári testápolóval kened, amit a doki felír, ha kéred. Próbáld meg az olajat fürcsi után inkább.
Én a fürdetõkenõcsöt egyébként úgy használom, hogy a kiskád alját kenem be vele, mielõtt vizet eresztek bele, és így szépen feloldódik. Ne használj mindenflée illatos Johnsonféleségeket, mert azok szárítják a bõrt. Az olaj is gyógyszertári legyen.
3. Én szigorú próbáltam lenni a kezdetektõl, és éjszaka is felébreszteni Dorkát, ha elaludt evés közben. Persze, nem mindig sikerült, mert néha én is bealudtam, amikor nagyon fáradt voltam. Emlékszem az elsõ hetekre, néha reggel nem emlékeztem, hogy kétszer vagy háromszor keltem fel hozzá. A drákói szigor aztán hosszú távon bejött: 4 hetes korától csak egyszer kel fel éjszaka enni, úgy 3-4 között, és ez már abszolút elviselhetõ. Én az igény szerinti szoptatásban sem hiszek, legalábbis nem korlátlan mértékben, mindig csúszhat a kaja valamennyit, de arra figyelek, hogy napi 5 + a hajnali 1 kijöjjön. És hogy megegye a neki szükséges mennyiséget, akkor nem is nagyon követeli két szopi között. Nem értek egyet azzal, hogy valaki azonnal cicit nyom a gyerek szájába, ha az sír. Hidd el, megéri, õ is megtanulja a rendszerességet, és neked is kiszámíthatóbb lesz az életed.

Pihenj sokat, igyekezz meggyõzni a látogatókat, hogy maradjanak távol az elsõ hat hétben, és aludj te is napközben, amikor a baba alszik. Meglátod, hamar túl leszel rajta!

Ilda
ilda

Sziasztok!

Hajhullás: nekem is hullott, majd egyszercsak abbahagyta. Na, jó. Levágattam, és elkezdtem vitamint enni.

Fürdés: nekünk is onda kádunk van Kép (mi használtan vettük). Amíg nem esett le a köldökcsonkja, addig kevés vízben füdettük, és utálta. Amint leesett, annyi vizet raktunk bele, hogy ne érjen a szájáig. Azóta imád fürdeni. Sokszor fél óra után is sír, ha kivesszük.

Menta: Éjjel fekve szoptatok, egyébként ülve. Én is belealszom az etetésbe, így viszont nem vagyok mosott rongy reggelre.

Balu már 5 hónapos, és holnap megyünk oltásra, csütörtökön megyünk beiratkozni az egyetemre.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!
Lara,
Gabó is közlekedik a hátán, fõleg éjszakánként. A hajnali etetésnél már mindig az ágy végében találom. Úgy látszik itt Szegeden ez a módi!Kép

Lányok,
A Kikában illetve az Ikeában van olyan helyiség, ahol lehet normálisan szoptatni?

Menta, elõször is gratulálok a mosolygós bébidhez!
Én éjszakánként kiveszem a kiságyból, irány pelenkázni, aztán etetem csak (fekve). Néha elaludtam, de nem ez volt a jellemzõ. Nagyon figyeltem fõleg az elején, hogy büfi is legyen, mert annál kevesebbet fájt a pocija. 5 hetes korától kezdve már csak hajnalban kel az esti etetés után.
A fürdéshez mi is gyógyszertári fürdetõkenõcsöt használunk, még fürdés után is be szoktam vele kenni. Nagyon jó a szárazabb részekre.

Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

Ágci: az egyetlen hely, ahol teljesen korrekt hely van szoptatásra, az az IKEA. A budaörsiben a gyerekmegörzõ mellett van, a kulcsát az információn lehet elkérni!

Pocok: természetesen az ELTE Természettudományi Karára, mint a szülei Kép

cory

cory
Budapest

Cory!

Milyen vitamint szedtél hajhullás ellen?
Ilda
ilda

Szijasztok!

Pocok! Szegény apukaKép el tudom képzelni a fürdés közbeni játékot:-)))

Menta! Gratulálok a szép nevü kislányodhoz! Nem irtad a paramétereket!
Nálunk Hanga böre egyáltalán nem hámlott, nem is száradt ki soha. Mi Johnson's fürdetövel fürdettünk az elejétöl fogva és minden 3.napon fürdés elött be szoktam kenni a börét Johnson's babaolajjal.
De a gyógyszertári fürdetökrém is jó a börszárazságra.
De most ahogy tovább olvasom, igazából mindenki mást ir, Ilda pl azt irja, hogy a Johnson's kiszáritja a bört, de nálunk mint irtam nem száritotta ki. Hát kinek mi válik be, mi szimpatikus.
Az édeskömény teáról én úgy tudom hogy okoz szelet mindkét félnél..
Én a helyedben nem kelnék fel külön szoptatni, ha igy jó a babának! Mert valószinü jól lakhat, ha elalszik, akkor minek bonyolitani. Igy te is tucc pihenni és a baba is kiszolgálja magát!

Nevenincs! Miért baj az, hogy Pocok más topicba is irogat? Tilos?

Ágci! Hát igen, lehet valami a levegöben erre feléKép

Szijasztok, Lara (3,5hó)
lara

Cory! Mennyi ideig tartott a hajhullás?
Lara
lara

Sziasztok!

Menta!
Elõször is gratulálok, nagyon sok boldogságot kívánok nektek KépKépKép
A fáradtság, a sirdogálás, teljesen normális. Én az elsõ után voltam hasonlóképpen, de nem csak estére sirdogáltam, hanem egész nap. Most a másodikkal pillanatok alatt összeszedtem magamat, nem igényeltem itthon plusz segítséget, bár a párom itthon volt vele. El tudtam látni a gyerekeket, a háztartást is úgy ahogy. Bele fogsz jönni, nyugi.
Édeskömény tea. A védõnõm szerint egyeseknél szélhajtó, másoknál pedig pont ellentétes a hatása, és szeles lesz az illetõ.
Bõrhámlás. Erre a gyerekorvosunk tanácsolt nagyon jó dolgot, ami nálunk 3 nap alatt rendbe hozta teljesen a baba bõrét. Fürdés elõtt a hajlatokat olajozd, majd a hidrofiles vízben megfürdeted, és utána ugyanezzel a kenõccsel kend be szépen a bõrét. Teljesen bevált nálunk. Az olajozás fürdés után kimondottan nem ajánlott, mert eltömíti a pórusokat, és nem tud jól szellõzni a bõr.

Gabi
bgabi

Sziasztok!

Norcsi!
Nem tudom, hogy minket miér most küldtek a csipõszûrésre, azt mondták, hogy bármikor mehetünk,csak még fél éves koráig intézzük el. Gondoltuk, jobb, ha túlesünk rajta.

Szia Menta!
Gratulálok a kislányod születéséhez! Igazán gyönyörû nevet választottatok! Bizonyára Õ is olyan szép, mint a mitológiai szép Helena! Kép
Esti szopizás: nem baj, ha fekve szoptatod, csak arra vigyázz, hogy nehogy ráfeküdj és hogy kapjon levegõt (ha esetleg nagyobb a melled, az orrához érhet). Büfiztetni én sem szoktam éjjel és nincs tõle semmi gond. Tisztába sem teszem, mert attól egybõl felébred. A kórházban azt mondták, hogy az anyatejes széklet nem csipi a baba popsiját, egyáltalán nem zavarja õt.

Lányok!
Igaz, hogy a baba mellett csak akkor lehet tanulni (állami támogatással), hogyha a pici már elmúlt másfél éves?

Nevenincs!
Én is néha irogatok más topicba is, szerintem nincs ezzel semmi gond. MIndenkinek szive joga oda irni, ahova akar.
helga

Cory!
Köszi szépen az infot!
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

Ezúton szeretném tudatni, hogy 2002.02.11-én délután 13 órakor megszületett Zsuzs kislánya, Réka Lili. A paraméterek: 3700 gramm és 55 centi. Kicsit késett a kisasszony, így elõször indították a szülést, majd császár lett belõle.
Zsuzs majd elmeséli a részleteket, ha net közelben lesz.

Anya és lánya remekül vannak.

Gratula nekik ezúton is, és sok boldogságot!

Puszi mindenkinek:

Dia
Dia

Menta!
Úgy szoptass ahogy jól esik és, ahogy a babád szeretné. Ha nektek fekve jó, akkor fekve és nem baj, ha belealszol a szopizásba, nem baj, ha nem böfiztetsz, ha nem csavarja a bébid hasát és édesdeden alszik. Nem kell éjjel pelenkázni, minek? Csak, hogy felébreszd vele a kicsikédet. Rakd magad mellé, szoptasd meg és aludjatok jót, együtt.

Anikó
Gerianikó

Sziasztok!

Ilda: Multivitamin terheseknek-et szedek még mindig.

Lara: a hajhullás kb 2 hét volt így, de akkor csomókban!

Bõrhámlás: Balunak nagyon durván hámlott a bõre. Az elsõ 2-3 hét alatt lényegében a teljes felsõ réteg lejött. Pont úgy, mint mikor az ember leég. Azt mondták, hogy ez attól volt, hogy túlhordtam, és felázott.

cory

cory
Budapest

sziasztok!

menta: Gratulálok a picihez! az én kislányom allergiás lett a Johnson fürdetõre, nagyon hámlott tõle a bõre, ahogy áttértem a gyógyszertári fürdetõre a gond megszünt. A Mávban Johnsonnal fürdették a babákat, ezért lett olyan száraz a bõre a picinek.

Helga: ahogy Gyes/d vagy miaszösz jár neked, onnantól ingyenes a suli, csak igazolnod kell, hogy gyeden vagy és kész.

zsuzs: gratulálok a kislányhoz, szép nagy lett :-) ! Sok tejcit kívánok! majd várjuk a beszámolót!

Lányok, mi még nem voltunk csipõszûrésen, pedig Dorka most lesz 11 hetes, ez baj?

A nagy kádas fürdéssel jól megjártuk :-( úsztatom-úsztatom, erre véletleül elengedte a kis fejét a kislányom bele a vizbe és jó nagyot szippantott belõle. Jól megijedtünk, én is, õ is. Most egy ideig hanyagoljuk a nagy kádat. remélem nem ment el a kedve a kicsinek a fürdéstõl! Jó nagy hülye voltam :-( tanuljatok belõle!

Üdv: zsuzsiék
zsu26

Sziasztok!
Köszi a válaszokat,a hajhullás ügyben.
Majd jövök még.

Gabi
nsgabi

Helga, Norcsi!

Bence is ügyesen fog már, azóta mindig attól félek hogy egyszer nagyon megüti magát a csörgõjével, bár úgy tûnik õt nem nagyon zavarja amikor kupán csapja magát vele! Olyan édes, mindent a szájába vesz, úgy vizsgálgatja, természetesen nálunk is napirenden van az ököl- és ujjacska rágcsálás, cummogás.
Csípõszûrésen mi hathetesen voltunk és most három hónaposan, szerencsére semmi gond, a doki csak annyit jegyzett meg, hogy túl széles a lábfeje, de ez alkati sajátosság, csak tudnám kitõl örökölte!
Gabi, a hajhullás engem is elért, úgyhogy le is vágattam a hajam (a környezetem megrökönyödésére), hátha a nagy súly okozza (hátközépig érõ, göndör fürtök!), de így is hullik+ korpásodik is.
Menta, gratula a picihez! Száraz bõrre nálunk is a gyógyszertári fürdetõ + a popsikrém vált be, fürcsi után bekentem a száraz részeket és gyorsan elmúlt.
Lányok, kukimosás ügyben kérnék tanácsot. A doki nénink szerint már minden fürcsinél hátra kell húzni egy kicsit a bõrt, de én azt olvastam, hogy tilos ilyen pici babáknál. Ti hogy csináljátok?

Szép, napsütéses napot Mindenkinek!

Bencemama
Bencemama (bencemama)

Sziasztok!

Csak kicsit tudtam beugrani, sajnos megbetegedett a Bánk.KépKépKép Egész éjjel alig aludt (ebbõl adódóan én is)panaszkodott sírva, köhécselt meg láza is volt. És persze enni sem nagyon akart. Most várjuk a dokinénit, remélhetõleg csak egy nátha és hamar túl leszünk rajta.

Menta. Gratulálok a nagyon szép-nevû kislányodhoz. A kérdéseiddel kapcsolatban meg a többiek már mindent elmondtak, úgyhogy én már újat nem tudnék mondani. (De nekünk a Johnson fürdetõ bevált, és mikor nagyon száraz volt, akkor mandulaolajjal kentem be, ami szintén jó volt, mert beszívódott a kis bõrébe és gyönyörûen helyrehozta rekord-idõ alatt.)
Én fekve szoptatok, nekem ez a legkényelmesebb. Nappal és éjjel is, vendégségben kell csak az ülve szoptatnom.

Bencemama.
Ügyes a kisfiad!Kép Nálunk is rendszeresen fejbevágja magát a csörgõjével, vagy akár csak a kezével, és ilyenkor nagyon sértõdötten kezd el sírni, hogy valaki õt bántotta. Kukimosással kapcsolatban én már annyiféle véleményt hallottam akár itt a neten is, pro és kontra, és az ismeretségi körünkben is nagyon megoszlanak a vélemények ezzel kapcsolatban (a legtöbb helyen fitymaszûkülete volt a kisfiúknak). Mindenesetre én húzogatom, este fürdésnél, csak kicsit ahogy feljön, és kitörölgetem ami kis váladék alatta van. Erõltetni nem szabad. A fürdõvízben jól kiázik, így nagyon könnyû. Bár mivel inkább a férjem fürdeti (én csak ritkán) õ szokta ezt a mutatványt végrehajtani esténként.

Névteleneknek annyit, hogy én is írogatok sok topicba, sõt most már a túl az elsõ hetek topic-ba is fogok írni, a lányaim miatt már igencsak oda is tartozom.

Sziasztok, szép napot mindenkinek, drukkoljatok, hogy csak egy náthánk legyen (az oviban ugyanis skarlátos megbetegedések is voltak mostanában szép számmal!KépKépKép)!

Norcsi.
norcsi
Lenti

Sziasztok Lányok!

Lara,
a mi Hangánk is már kezd mozgolódni a hátán. A múltkor is keresztben találtam meg a kiságyban Kép. (mondjuk még éppen elfér keresztben...Kép.) Hozzáteszem, hogy mi általában oldalt fektetjük (váltott oldalra), és ilyen bölcsõpárnát használunk, de addig rúgkapál, míg a hátára nem küzdi magát. De csak nappal. Éjjel az oldalán alszik. Kapaszkodni még nem tud.

Hason csak mostanában kezdett el megmaradni, eddig minden idegszálával küzdött ellene. De már kétszer is elaludt hason Kép.

Viszont, ha a kezébe rakom a csörgõt, akkor egy ideig tartja, meg rázogatja. Bár nem hiszem, hogy ez még tudatos lenne nála. Egy ideje már élénken érdeklõdik a forgó, mozgó, csörgõ, színes izék iránt, ezért a kiságya úgy néz ki mint egy bazár Kép, de neki nagyon tetszik! A pelenkázója feletti polcra meg damilra felfûzött papírmadarak vannak, azokat NAGYON imádja, mindig nevet (vagyis még csak mosolyog, de szerintem ez már nevetés, legalábbis nekem az.)

Laura,
szerintem is fölösleges a limonádé, ha szoptatsz. Ráérsz majd nyáron plusz folyadékot adni neki (de szerintem akkor sem limonádét).

SÉTÁLÁS
Ezzel kapcsolatban azt szeretném kérdezni, hogy ti hogyan öltöztetitek fel a babcikat, ha sézázni mentek? A lábzsákot is felteszitek a kocsira?

Márti,
gyönyörûszép, mosolygos kisfiad van!Kép

csípõszûrés
nekem a kórházban, és itthon is a dokinéni azt mondták, hogy nagyon jó a csípõje. DE. Mivel nekem anno kengyelt kellett hordanom azért én szeretném megnézetni a gyereket. Amikor ezt mondtam neki, írt egy beutalót, de ezzel majd csak 3 hónaposan kell menjünk.
Hogy is vannak akkor ezek a csípõszûréses vizsgálatok?

Szija Menta!
Gratulálok a gyönyörûszép kisbabádhoz! A neve is csudaklassz!
Én nem ittam édesköményteát, hanem Laktoherbet, abban is van édeskömény. A pukázással kapcsolatban meg azt tapasztaltam, hogy õt nem is zavarja annyira Kép, néha még vigyorog is egy-egy sorozat közbenKépKép. A bõrszárazságára nekünk nagyon bevált a gyógyszertári babaolaj (bár mindenbõl gyógyszertárit használunk - csak néha-néha nem), nagyon vékonyan fürdés után (meg lehet pelenkázáskor is) bekenem és kész. Szoptatás. Én még nappal is fekve etetek. (Valahogy nem megy az ülve etetés, bár meg kéne taulni. Néha sikerül is.)Még soha nem aludtam el, bár már igen sokszor közel álltam hozzá. Hanga nagyon szeret fekve enni. A kórházban én sem böfiztettem, mert olyan édin elaludt evés után. Aztán amikor itthon sírt, és felvettük böfizni, utána minden okés lett, és azóta van böfi is. Apuci kitalált egy jó kis hasmasszírozást böfiztaetés közben...

Ágci,
mi nem pelenkázzuk át éjjel, csak ha átpisilte/kakilta. Bár én azt tapasztaltam, hogy ez nemigen zavarja õt.Kép

Haj-dolog
Nekem nem hullik a hajam, ezzel szemben irtó korpás...Kép

TANULÁS
hogy kell igazoljam azt, hogy GYÁS-t kapok? a TB-tõl kell papírt kérni? Vagy elég csak a babci szül. anyakönyve, aminek a hátára mindent rápecsételtek (hogy igényelte, meg hogy mikor igényeltem)?

További szép napos napot kívánok Nektek!

Szila
szila

Sziasztok!

Elég ritkán jut idõm írogatni, de azért igyekszem.
Elõször is Tmóni, Menta és Zsuzs mindhármotoknak gratulálok és sok boldogságot kívánok!Kép
Aztán végre megnéztem mindenki babáját(kicsit és nagyot), gratulálok mindenkinek, egyik baba szebb mint a másikKép

Lara és Cory, nektek köszi a képeket, a fenntiek ide is vonatkoznak. Cory, Balun ugyanolyan rugi van mint ami Zolikának is van.Kép

Bencemama, a hajam nekem is göndör és hosszú volt, amíg le nem vágattam, szintén hajhullás miatt. Most elkezdtem Revalidot is szedni, már nem tûnik olyan vészesnek a hullás, de lehet, hogy csak azért mert rövidebb a hajam.
A kuki dolgot már én is felvetettem a múltkor, de azóta sem tudom, hogy mit csináljak. Épp tegnap olvastam, hogy a szûkület élettani sajátosság, ami 4 éves korra magától elmúlik. A doktornõ szerint viszont egy éves korra úgy letapad, hogy aztán már csak mûteni lehet. Õ hátra is húzta, egy picit vérzett is, de azt mondta, hogy ez nem baj, felírt egy kenõcsöt és hamar elmúlt. Nem vettem észre, hogy fájt volna a kisfiamnak, de azért én megijedtem. Fürcsinél egy picit hátra szoktam húzni, de a védõnõ szerint ez kevés én viszont nem merem jobbban. Szóval ugyanott tartok, ahol az elején, nem tudom, hogy mit csináljak.

Norcsi, Bánknak jobbulást, remélem, hogy hamar túl lesz ezen a betegségen.

Menta, mi gyógyszertári fürdetõt használunk.

Ide is leírom, hogy a pici fiam már 8,20kg, bár ezt már másutt is megtettem, kedves Névtelen. Ugyanis nemcsak Pocok szokott máshová is írni.

Sziasztok, Katica
Katica

Sziasztok!
Képzeljétek el, hogy hajnalban mikor felkelt Gabó, még egy picit hallgatóztam a bébiörzõn keresztül, közben átfutott az agyamon, hogy mennyien írtátok, hogy nem pelenkázzátok át éjszaka. No, gondoltam, végülis egyszerûbb, felkelek, hozzom, etetem, viszem vissza. Abban a pillanatban, akkorát durrantott a nadrágjába az én drágám, hogy még csak na! Elnevettem magam, és indultam. Peluscsere, nyakig kakiban, alighogy letöröltem róla mindent, durr még1x a pelenkázóra. De semmi ficánkolás, csak úgy sunyiban!Kép Amúgy majdnem 9 órát végigaludt, aminek azért is örültem nagyon, mert tegnap nagyon sokat nyûgösködött. Mostanában ez járja mifelénk.

Szila,
nekem is korpás! De vmi szörnyû!

Szép napos délutánt mindenkinek!
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok lányok!

Nálunk is elõfordult zöldes kaki,erre a védõnõ azt mondta,ilyenkor nem jó az emésztése a babának.Viszont én nem ittam Laktoherbet.
Fürdetésrõl:a kicsit hat hetes kora óta a nagykádban fürdetjük,de a nagyobb fiammal együtt.Tetszik mind a kettõnek,bár nagyon résen kell lenni,mert a nagyobb néha telezúgatja a kicsi szemét vízzel.
Ti nem híztatok a szoptatás alatt?Most volt két hónapos Bálint,de ezalatt az idõ alatt már híztam kettõ kg-otKép
Ha ebben van valami tendencia,akkor a jövõ nem túl fényes.
Nálunk 2 hónapos kora után csípõ UH van,amikor a három hónapot betöltötte,akkor pedig röntgen.

Mariann
Mariann

Sziasztok lanyok!
Van egy kis "szabadidom", igy gyorsan jelentkezem. Mentahoz hasonloan en is hadd panaszkodjam egy kicsitKép En is nagyyyyon faradt vagyok. Hogy lehet ezt birni lanyok???

Immaron ket hete van vegre itthon Donci, es en ugy erzem, hogy nekem 2 hete nincsen idom semmire. Egybefolynak a napjaim. 3 orankent kell ebreszteni, mivel meg nem tud eleget szopni, fejek is. Tehat pelenkazasbol, etetesbol es fejesbol telnek a napjaim. Donci amugy szepen gyarapszik, tegnap mertek a korhazban (kontrollon voltunk) 2625gr volt(2250-nel hoztuk haza 2 hete).
Holnap jon anyukam 2 hetre segiteni, hat mar nagyon vartam. A parom anyukaja meg a huga hetfon mentek haza Mo.-ra, jo volt hogy itt voltak, de en megiscsak anyukamat varom ezerrelKép

Agci!
Koszi az erdeklodest, hat amint olvashatod a nagy orom melle egyelore meg hozzajon a faradtsag is. Remelem vegre hozzaszokom majd.

Most ennyi fert bele, elvezzetek az otthoni jo idot, itt a messzi zord eszakon mar megint havazikKép Ugy de ugy irigykedek am!!!!!!!!!!! HM, Gellerthegy?????? Ne nagyon emlegessetek, mert a szivem szakad meg, olyan reg jartam mar ottKép
Pusszantas, vigyazzatok magatokra a babakra no es a parotokra!
Nyuszimano es Donat
Nyuszimano

Szija lányok!

Zsuzs! Gratulálok a kislányodhoz, igazán szépek a méretei!

Zsuzsi! A gyerekorvos nem mondta, hogy mennetek kéne? Nekünk hivatalosan 3 hetes korban kellett volna mennünk, de a dokink azt mondta, hogy 6 hetesen menjünk, ill. ö csinálta meg a csipö UH-t. Kellett is terpeszpelus egy hónapig, mert kötött volt a baba csipöje, de már tökéletes. Azóta minden tanácsadáson megtekergeti a lábát a doktornö, bár gondolom mindenhol igy teszik.

Kipróbáltuk a nagykádas fürdést! Nagyon tempózott a baba, majdnem elúszottKép

Norcsi! Bánknak jobbulást!

Szila! Én még fel teszem a lábzsákot és jól felöltöztetem, ilyenkor tavasszal csalóka az idöjárás, ilyenkor lehet jól megfázni!

Ágci! Micsoda kalandos éjszaka!Kép

Pocok! Még létezik ilyen???

Nyuszimanó! Hát Donát baba már hatalmas! Nagyon ügyesek vagytok!

Szijasztok, Lara(3,5hó)
lara

MENTA!

Ne engedd a babának a cicin elalvást!!!! Én is és még sokan elkövettük ezt a hibát, és most isszuk meg a levét. 5 hónapos Barnim már csak úgy tud elaludni, ha cici van a szájában. Eleinte én is élveztem az együttalvást, hogy a kicsi babucim hozzám simult egész éjjel, de ez annál problémásabb nappal vagy ha el kell menned, és nem fog tudni elaludni, mert cici nélkül nem tud, ill ha felriad, akkor is azt kéri a szájába. Most még könnyu rászoktatni az egyedül alvásra, a késobbi leszoktatás sokkal fájdalmasabb!!! Tudom, most csináljuk!
Az elején lehet, hogy fárasztó felkelni éjjel, és szopi után visszatenni a kiságyába, de hosszú távon megéri.
Neked azért bevallom, hogy még nem értünk ugyan az átszoktatás végére, de visszatekintve erre az 5 hónapra nem bánom, hogy egy ágyban aludt velünk a Barni. Szóval a te temperamentumodtól függ.

Sok boldogságot és jó egészséget:
Heni
Heni

Zsuzs!

Gatulálok a kislányod születéséhez! Sok boldogságot kivánok hozzá és sok tejcsit! Kép

Bencemama!
Mennyi idõs a védõnõtök?
A régi felfogás szerint valóban hátra kell húzni a fitymát a piciknél, de a legújabb kutatások szerint tilos. Majd csak 2 éves korában kell ellenõrizni (orvos csinálja), hogy nincsenek-e letapadások. Állitólag addig felesleges húzgálni, mert ezzel csak az érhetõ el, hogy a vékony bõr felszakad és emiatt lesznek letapadások. Ez pedig fájdalmas neki. Szerintem kérdezd meg a gyermekorvost a biztonság kedvéért, de nekünk azt mondták, hogy nem kell felhúzni a bõrt.

Korpásodás: próbáljátok ki a Nizoralt! Elég drága (1 dl. 1500), de nagyon sokáig elég és tényleg jó!

Nyuszimanó!
Hozzá fogsz szokni a fáradtsághoz, hidd el! Aztán mire beletörõdsz, hogy nem tudsz végigaludni 3 óránál többet, addigra talán átalussza az éjszakát!
Hol van az a messzi észak, ahol olyan hideg van? Kép

Szeretnék valamit kérdezni, ami nem ide tartozik, de felesleges lenne érte másik topicot nyitni:
Lányok, ismeri valaki közületek az ELO módszert nyelvtanulás ügyben? Szerintetek érdemes távoktatással nyelvet tanulni?
A férjem dolgozik reggeltõl estig én nem tudok eljárni tanfolyamra a baba mellõl, késõbb viszont már én is dolgozni fogok, végkép nem lesz idõm tanulásra.
Szerintetek?
helga

Katica, Lara köszi!

Még sajnos nem vagyunk túl a betegségen, most reggel is lázas volt, így a kúpot most sem úszta meg szegényke.KépKépKép De legalább elaludt, így nem sírdogál. Majdcsak túljutunk már ezen a fogzás+enyhe bakteriális fertõzés okozta nyavalyán. A rossz benne, hogy most szobafogságon vagyunk.

Sziasztok, azért nektek szép napot!

Norcsi.
norcsi
Lenti

Sziasztok!

Pocok: mi nem Bálintozunk, mert 17-én van az évfordulónk. Kép

Megvolt a beiratkozás! A fiam meg nem volt hajlandó enni úgy, hogy az ölembe fektettem, így kénytelen voltam felfeküdni egy tanári asztalra, és úgy szoptatni. Elég mókás volt. Még szerencse, hogy kevesen látták! Kép

cory

cory
Budapest

Szia Pocok!

Az én lányom is rendszeresen úgy alszik el, hogy a pelust, ami a fele alatt van háromszögben behajtva, teljesen a feje köré tekeri. Nem is látszik néha az orra sem, meg egyáltalán semmi sem.
Mivel a pelus elég jó légáteresztõ, mi nem aggódunk, és láthatólag õ is élvezi, meg kell is neki, mert a délutáni alvások elõtt ha már nyûgös, beteszem a kiságyba, homlokára hajtom a pelust, õ még tovább huzkodja, aztán zutty, már el is aludt ...

szóval ne aggódj! és szerintemm, csak abból tekerd ki, ami alatt nem tud egy ido után friss levegõt venni.

Tomka

Tomka
Tomka

Kedves Cili,

Eddig még nem írtam ebbe a topic-ba, de GeriAnikó ajánlotta, hogy egy másik topic-ban feltett kérdésemet neked tegyem fel, mivel a kérdésem a légzésfigyelõvel volt kapcsolatos és állítólag nektek van ilyen. Szóval ha minden jól megy, akkor hamarosan megszületik a kislányunk és szükségünk lesz egy légzésfigyelõre (reméljük, már a jövõ héten), de nem tudom, hogy melyik márkát érdemes kölcsönözni, illetve, hogy a párna vagy a matrac alá helyezhetõ a jobb. Kérlek, hogy írd le a tapasztalatodat a tietekkel kapcsolatban, és azt is, hogy milyen típusú.

Kedves Mindenki,

Nagyon hálás lennék, ha bárki, aki használ légzésfigyelõt leírná a tapasztalatát, márkáját, hova helyezhetõ, stb.

Elõre is köszönöm a segítségeteket!

manok
manok

Sziasztok!

Minden új kisbabás anyukának gratulálok!!!! :-)))

Norcsi!
remélem, mostanra már jobban van Bánk és tényleg csak egy kis nátha volt!

hajhullósok!
Ez szörnyû!!! :-(( Nekem csak egy hete kezdõdött, addig nagyon boldog voltam, hogy ez velem nem történik meg, no, egy hete szinte csomókban jön ki a hajam, plusz még korpás is lett. Nem akarom levágatni, mert szörnyen áll a rövid, ezért csak 10-15 cm-rel kurtítottam meg, de ha ez így megy még egy hónapig, kopasz leszek!

Csípõszûrés: mi egyáltalán nem voltunk, ez nagy baj? (Ármin holnap lesz 3 hónapos) A dokinéni minden alkalommal megmozgatta a conbjait, de beutalót nem adott sehová, nem is mondott ilyesmit, hogy kellene, vagy szokás. kérjek szerintetek? És sok ismerõsön volt olyan ultrahangon is, ahol a babák "belsejét" viuzsgálják végig, ilyenen volt valaki? Mi a fütyijét nem piszkáljuk, azt mondták, tilos, de errõl szerintem minden orvosnak más a véleménye, a barátnõmet annak idején úgy engedték haza a kórházból, hogy minden este huzigassák 5 percig. Csinálták is rendesen, mégis mûtét lett a vége 2 évesen. Ki érti ezt?

Mindenkinek, aki megnézte Ármint:köszi a szép szavakat, örülök, hogy tetszik, nekünk is, nagyon! Folyton bámulom, ébren és alvás közben is! (mármint amikor õ alszik)

Menta!
Én fekve szoptatok, éjjel is nappal is, és csak nagyon ritkán ülve, gyakorlásképp, hogy felkészüljek a Coryéhoz hasonló esetekre. Egy bajom van vele: a sok kicsavart pózban lévõ oldalt fekvéstõl teljesen elromlott a hátam, nagyon fáj reggelente. Kéne járni úszni, de sajnos nincs még rá idõ két szopi közt, meg többen mondták, hogy a hideg víztõl elmehet a tej, azt meg nem akarom.

Nyuszimanó!
Kitartás!!! Amit eddig véghezvittetek Doncival, az hihetetlenül klassz volt és nagyon nagy lelkierõt követelhetett tõled, annál már csak könnyebb lehet! Nagyon drukkolok nektek továbbra is!

Jóéjt mindenkinek!

Márti és Ármin (holnap lesz 3 hónapos!!!)
márti

Manok!
A mién márkájára nem emlékszem. Most éppen a barátnõmnél van, úgyhogy nem tudom megnézni. 2 érzékelõ lap (jó nagy) van hozzá. Az egyiket lehet a babakocsiba, a másikat a kiságyba tenni. A riasztó-villogó egységet kell csak vinni ide-oda. A normál elem ami benne van, nekünk 1 évig mûködtette. Szegény párom többször halálra rémült, amikor az éjszakai szopizáskor esetleg elfelejtettem kikapcsolni. kivettem a kicsit, leültem, elhelyezkedte kényelmesen a fotelban és megszólalt a sziréna. A párom fekvõ helyzetbõl talpra... Kép Én meg mire a kényelmes fotelból kikászálódtam, karomon a kicsivel... Kép
Ha jól emlékszem 20 mp után riaszt, ha nem lélegzik a baba.
Ez soknak tûnik de én megfigyeltem, hogy a kicsik gyakran csinálják, hogy kihagynak 1-1 levegõvételt, azután nagyot sóhajtanak. Ha minden kihagyott légvételnél riasztana. Ugrálhatnánk... Kép Azt írták a használati utasításban, hogy nincs megkötés a matrac vastagságára ami alá rakod az érzékelõt. nekünk kb 5 cm-es matrac alatt volt.
Egy másik topicban már beszélgettünk errõl, de most újra leírom mert fontos. A légzésfigyelõ csak riaszt, nem éleszt újra. Azt meg kell tanulni, de legalább komolyan utána olvasni. Mindenképpen beszéld meg a pároddal, hogy riasztáskor melyikõtök foglalkozik a babával és ki megy telefonálni a mentõknek. Ez máskor is jól jöhet.
Remélem tudtam valamit segíteni.
Üdv.
Malacka
malacka

Márti köszi!
Hát sajnos nem mondhatom hogy túl lennénk már rajta, mivel a mai éjszaka is egy rémálom volt, nem aludt hajnali fél 3-ig legalább, a fennléte alatt is sokat sírdogált, meg hurcolászni kellett, szóval nagyon fáradt vagyok. Õ bezzeg most alszik édesen, engem meg persze már felvertek a nagyok. Kisebb láza még este is volt, úgyhogy most már tényleg ránkférne a gyógyulás.Kép
Szerintem a csípõficamszûrésre kérdezz rá, mert az fontos hogy lássa ortopédus szakorvos is. Nekem minden gyerekkel skszor kelett menni, de nem azért mert lett volna valami, hanem a biztonság kedvéért.
A "belsõ" ultrahang szintén fontos lenne, úgy tudom hogy kötelezõ is (legalábis a mi kerületünkben) de hogy hogy kel lintézni nem tudom mert ahol szültem ott a Bánkot tetõtõl talpig megvizsgálták mielõtt hazajöttünk (hasi, koponya, gerinc és szív-ultrahangja is volt). Azóta meg volt még a csípõficam-szûrõ ultrahang is.

Szia: Norcsi.
norcsi
Lenti

SZÉP NAPOT MINDENKINEK!

Képzeljétek, Hanga este kb. 1/2 11-tõl hajnali 5-ig aludt!!!!KépKépKépKép Igaz, elõzõ este is, de ott még felkelt egyszer, mire én megsimiztem, megnyugtattam, és aludt tovább. Remélem ez rendszeressé válik majd, és így a párommal is több idõt tudunk fordítani egymásra.KépKép

Norcsi! Jobbulást nektek!

Szila
szila

Köszi Szila!

Igyekezni fogunk. Hacsak rajtam múlna!
Nagyon ügyes a kis Hanga! Most már elõbb-utóbb az egész éjszakát végig fogja aludni.!KépKépKép Nagyon jól csináljátok. Hol vagyunk mi még az éjszaka átalvásától...

Szia:Norcsi.
norcsi
Lenti

Sziasztok,

Köszi a tanácsokat kukimosás ügyben, ezek szerint Ti sem tudtok aranyszabályt, úgyhogy azt hiszem néha továbbra is csinálni fogjuk. Nálunk is a dokinéni mutatta meg, hogy mennyire kell hátrahúzni, épp csak egy picit, de én azért továbbra is óckodom!

Helga, én is elkezdtem a Nizorált, remélem segít!

Norcsi, kitartást, remélem mostmár hamarosan jobban lesz Bánk.

Belsõ ultrahangon mi nem voltunk, a dokink szerint nem kötelezõ, de szülõi kérésre ill., valami gyanú miatt lehet kérni beutalót. Úgy látszik, ezt is helye válogatja.

Lehet, hogy én is a túlaggodó anyukák táborát gazdagítom, de úgy tûnik, mintha Bence visszafejlõdne. Néhány hete már nagyon sokat gõgicsélt, pont két hete pedig átfordult. Azóta viszont fordulni egyáltalán nem akar, gagyogás helyett pedig hangosan nevet/kurjungat. Amúgy kiegyensúlyozott, rengeteget mosolyog, leszámítva persze a nyûgösebb napokat. Súlyra is szépen gyarapszik, Ti tapasztaltatok hasonlót?
(tettem fel aktuálisabb képet róla, ha érdekel valakit.)

Üdv Mindenkinek
Bencemama (bencemama)

Sziasztok!

Norcsi! Jobbulást Bánknak, remélem, most már hamarosan rendbe jön. Jó lenne már.

Én is hulla fáradt vagyok, ma nagyon nyûgi Noémi. 10-20 perceket alszik egyszerre, utána ordít. Nem értem, mi lehet vele. Van egy pici hasfájása is, nem értem mitõl Kép
Szerda éjszaka pedig már átaludta az éjszakát (este 8-tól reggel 3/4 7-ig), de azóta nem. Sõt.

Gabi
bgabi

Sziasztok!

Mi most voltunk csípõ UH-n, és azt mondták, kicsit fejletlen a csípõje Dorkának, hordjon terpeszpelenkát. Valamelyikõtöknek volt olyan? Mármint a babánakKép Hogy bírta?
Amúgy iszonyú volt, a Károlyi Sándor kórházban egy alagsorban van az UH-vizsgálat mindig pénteken, rengeteg baba, alig fértünk el, mellettünk a WC, hihetetlen! És mindenki a Dorkát tapizta, hogy milyen gyönyörû, milyen szép haja van. Én meg majd' megõrülte, biztos hülye vagyok, de úgy féltem szegényt, hogy valami bacival megfertõzik, akik fogdossák.
Jó hétvégét!
Ilda
ilda

Szijasztok!

Cory! Azért szivesen megnéztelek volnaKépKép

Márti! A mi doktornönk 6 hetesen megnézte Hanga csipöjét UH-gal. De ahol szültem, ott minden anyukának adtak beutalót 3 hetesen UH csipöszürésre.

Bencemama! Nem hinném, hogy visszafelé fejlödne a kisfiad. Hangának sincs kedve mindig átfordulni, valamikor egyfolytában forog, de van olyan, hogy elkezd sirni és ilyenkor menni kell megmenteniKép A hangos kacaj az már nálunk is megy:-)))))))
Egyébként nagyon szép a kisfiad!

Szijasztok, Lara(Hanga 9nap múlva 4 hónapos..tejóég!)
lara

Bencemama, Márti! Megnéztem a babákat, hát gyönyörüek! GratulálokKép

Lara
lara

Pont ma akarta megkérdezni ezt a pelus dolgot. Gondolat olvasók vagytok? Egy kicsit én is aggódom. És szerintetek játék lehet a kiságyba éjszaka is? Nem tud valahogy megfulladni tõle? Mit adjak neki, csak úgy tud aludni, ha valamit hozzágyömöszöl az arcához.
Légyszi írjatok szerintetek mi a biztonságos!

Manok:mi elõszõr azt vettük ami 2 részbõl áll, és a szivacs alá kell tenni. Elsõ nap kb. félóránként beriasztott. Másnap kicseréltük aphno alarm-ra (nem tudom jól írtam-e) Ez se volt sokkal jobb. Valószínû kicsi volt a súlya a babának.(2650g)Ráadásul ez a mostani fele akkora mint az elsõ volt, erre csak lepedõt lehet rakni. Tegnap éjjel is volt riasztás. Szörnyû egy dolog. Utánna nem bírok aludni annyira zaklatott vagyok.
Lehet, hogy csak rosszul választottunk, de én nem vagyok megelégedve tõle. Bár nélküle se bírnám ki azt hiszem. Még séta közben ha alszik akkor is azt figyelem 10 percenként vesz-e levegõt. Valószínû bennem van a hiba.

Ilda: Nekünk volt születéstõl kb. 1 hó-ig. Egyáltalán nem zavarta Hannát.

Sziazstok:via
via

Sziasztok!

Kicsi Hannánk nekünk is úgy alszik, hogy a két kis ökle a pelus alatt van, aztán ha megfordítja a fejét, akkor belenyomja az arcába, de szerintem ez nem lehet veszélyes nekik, tudják már õk forgatni a fejüket.

Lányok! Nektek meddig fértek el a kiskádban a gyerkõcök?

Mi is 6 hetesen voltunk csípõszûrésen, de nekünk menni is kellett, mert családi vonalon volt betegség csecsemõkorban, de nekünk nem volt semmi gond így 4 hónaposan kell menni kontrollra. Ilyen UH-ra nem küldtek minket sem eddig. Születéskor a kórházban megvizsgálták, csináltak uh-t neki, de nem mondták, hogy ismételni kell.

Jó éjt

Tikk
tikk

Sziasztok!

Légzésfigyelõ: nekünk a Baby Control van, nagyon jó. MI úgy csináljuk, hogy a lepedõ alá tettük,de mivel igy elég kemény (sokszor lekoppant a pici feje, amikor emelgeti hason), a légzésfigyelõ érzékelõ párnájára tettünk egy vékonyabb gyapjú takarót (a szõrös részével lefelé, hogy ne melegitse nagyon), és arra a lepedõt.
Ez is 20 mp. után jelez fény-és hangjelzéssel. Elemmel mûködik, és azt is kijelzi, ha kezd merülni az elem.

Ultrahang: szerintem mindenképpen érdemes elvinni, hogy megnézzék a csipõjét, mert nem minden baj látszik kivülrõl.

Visszafejlõdés: nálunk Gedus volt igy a mosollyal. Egyszercsak mosolygott, aztán pár napig nem. Aztán megint. Most is vannak olyan napjai, amikor kevesebbet vigyorog, dehát ezzel mi is igy vagyunk!

Bencemama!
Nagyon aranyos nagyfiú lett Bencébõl! Úgy néz ki, mintha integetne a fényképezõnek! Neki is pici az orrnyerge a szemei között? Úgy látom, olyan mint Gedusnak!

Ilda! Én is útálom, ha Gedust fogdossák. Néha legszivesebben ráripakodnék a fogdosóra, hogy mit képzel!...Vadidegenek simogatják a kezeit, pedig azt a szájába veszi...Borzasztó! :-(

Via! Én Gedusnak egy csicsiska-kendõt adtam, azt szokta a pofijához szoritani, Ez egy zsebkendõ, szép szines mintákkal.

Képzeljétek, Gedusnak vettünk zoknit:nullásat!! Eszméletlen jól hangzik, nem? Kép
helga

Sziasztok!

Néhány hete volt szó pelenkákról, mi a DM-ben vesszük, 42 Ft-ra jön ki db-ja (2399 az 56 db-os, 3-9 kg-ig) és nekem az összes kipróbált márka közül (Libero, Pampers, egyéb mások) ez jött be leginkább minõségben is. Nem tudom a nevét, de nagy rózsaszín csomagban van (uniszex, fiúknak is jó!), ha valakit esetleg érdekel. Ha már a boltoknál tartunk: nyílt egy új bababolt az Üllõi úton a Nagyvárad térnél, szerintem egész jók az áraik, kismamaságtól kb. óvodás korig ruha, cipõ, játék, bútor, babakocsi, és van bizományi része is. Nekem nagyon jó, mert csak néhány háznyira van tõlünk. :-)
Ármin ma három hónapos!!! Egyre "hangosabb" gyerek, hangosan nevet, beszélget, kiabál, sikítozik és sírni is nagyon hangosan tud már. És kezdi kinõni a 68-as ruhái egy részét is. Nagyon megy az idõ!
Olvastam mostanában néhány nagyon jó könyvet, egyet a szülésrõl - születésrõl: A születés mûvészete a címe, a másik: Bölcsek a bölcsõben - Hogyan gondolkodnak a kisbabák Ajánlom mindkettõt mindenkinek! (Ha valakit érdekel, írok szerzõt, kiadót, stb-t is)

Üdv mindenkinek!

Márti és az épp három hónapos Ármin
márti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?