Új privát üzeneted érkezett!

Ildi,

én egy textilpelus anyagú kifogót tettem a bébihordozóba anno, az elég nagy hogy mindenhol takarjon, és még a száját is meg tudtam a sarkával törölni, kb naponta kellett cserélni, de az mégis könnyebben mosható mint az üléshuzat.


szia

Timi
kismaszat
 
 


Köszi! Megnézem!
Sziasztok!
DaDó
dadó
 
 


Sziasztok!

Van itt valaki, aki szeptemberre van kiírva?
tmarie
 
 

 
 

Vacak!
Még itt vagy?
tmarie
 
 


Tmarie!
Néha napján még bekukkantok.
Eléggé "lepukkant" a topik, és amúgy meg mással vagyok (sajnos) elfoglalva és lehangolódva, mert nem vették fel a nagyobbik gyerkőcömet az oviba, na de ez egy hosszú és számomra felháborító sztori...Kép
Miben tudok segíteni neked? Én tavaly szeptember elején szültem. jaj, egy kis nosztalgia... Kép

V.
vacak
 
 


Szia Vacak!
Neked Adrienn volt a fogadott szülésznő, ha jól emlékszem. Róla szeretnék kérdezni, de inkább priviben. Meg tudnád asni az e-mail-edet vagy az jó, amely a reg.lapodon szerepel?
tmarie
 
 


Sziasztok!

Csináltam egy kismamáknak szóló honlapot. Ha van kedvetek nézzetek be hozzám. www.kismamalap.gportal.hu Köszi!
moflymaci
 
 


Tmarie!
bocs a megkésett válaszért, nem voltam most 10 napig netközelben. Látom, "nagyon él" továbbra is a topik. Kép
A reglapomon szereplő emailcím, vagyis a vacakcica@yahoo.com működik és nézem, úgyhogy várom a kérdéseidet Farkas Adrienne-nel kapcsolatban.
Jó pocakosodást! Kép
vacak
 
 


Helló!
Mindenki nyaral? Kép
Az jóóó!!!
dadó
 
 


Sziasztok!

Júli 18 körülre van valaki kiírva? Mert én akkorra vagyok, és hátha tudnánk ismeretséget kötni személyesen is. Kép

Panni
uran
 
 


Sziasztok!
Itt egy új belépő, érdeklődő.

Szia Tmarie!
Én szept.05 körülre vagyok kiírva az Asbóth dokihoz. Sajnos róla nem olvastam a topikban semmit. :˙(

/Katas
a kezdő felhasználó
katas
 
 


Szia Katas!

Légy üdvözölve a fórumon! Ha visszaolvasod az utóbbi hozzászólásokat, láthatod, hogy a nyár beálltával a fórum is leállt, úgyhogy ne lepődj meg, ha nem nagyon jön mostanában reakció.
Én tavaly szept. 3-án hoztam világra második csemetémet Abkarovics dr.-nál, úgyhogy nagyon szolidáris vagyok veled, gondolom, most már szépen gömbölyödik a pocakod. Kép
Első pocaklakó?
Asbóth dr.-ról talán itt nem sokat olvastál, de ez SEMMI rosszat nem jelent. Csak annyit, hogy akik idejártak/nak, azok épp nem az ő páciensei. Megnyugtatlak, bár én személyesen nem ismerem, de csak jót hallottam róla. Jó kezekben vagy! Kép
Ha valami kérdésed lenne a kórházról, a szülészetről, az ottani gyakorlatról, itt vagyok (még egy ideig, amíg el nem utazunk...).
Egy kicsit irigyekedem rád, nosztalgiával gondolok a tavalyi pocakos álapotomra, jó lenne megint szülni...

Üdv.
Vacak
vacak
 
 


Uran!

Még egyben vagy? Minden rendben? Jársz még erre?Téged is irigyellek ám! Kép

V.
vacak
 
 


Szia Vacak!

Köszönöm a szívélyes fogadtatást!
Hát igen, a fórum élete kicsit csendesebb lett a nyár miatt, de nem baj.
Gondoltam próbálkozom egy kicsit.
Nálunk ez a pici az első pocaklakó.(fiúcska) Kép
Nevet még nem találtunk neki, de már dolgozunk rajta.
Tesókám a fenti dokinál szült, így van némi infóm róla. (csupa pozitív dolgot)
Igaziból a szülésznő választásáról szeretnék többet megtudni. Pl. mi van akkor, ha csak a szülésemnél fogom őket megismerni?
Mivel nem igen szeretek kórházba járni, még nem voltam 1 előadáson sem, és a szülészetet is csak akkor láttam amikor a tesómnál voltam látogatáson.


Üdv.
Katas
katas
 
 


Sziasztok!

Igen még egyben, de nem jósolok sokat magunknak. Az elmúlt két estén volt egy-egy órás keményedésem rendszressen, amiket már igencsak megéreztem. Ill. szerdára van megbeszélve a dokival a találka, de szombaton voltam NST-n a szülésznőmnél, és ő semjósolt sokat. Azt beszéltük, hogy szerda utánmár csak megszokásból beszélünk meg valamit, ogy mikor találkozunk, mert azt már valszeg alányunk fogja eldönteni. Kép

Szülésznő választás: Hát amennyire ismerem a Péterfy szülésznő gárdáját, nem vesztesz semmit, ha csak ott ismered meg a szülésznőket, mert mindegyik egy angyal. Nekem azért jó, hogy van szülésznőm, mert így egy ideje el kerülhettem a terhesgondozót, aminek időbeosztása nekem nem jött nagyon be. Mert a nagyfiamat nehezen tudtam bárkire rábízni. Na meg volt néhány kérdésem a szüléssel kapcsolatban, amiket fel akartam tenni. Ax első szülés előtt nem votl kérdésem, mert nem tudtammég mi fán terem, de most már voltak. Így megkaptam a választ. Ezen kívül az én szülésznőm elég jól együtt dolgozik az orvosommal. Ja és nekem jól esett az, hogy egy anyukám korabeli a szülésznőm. Fiatal szülésznő nekem annyira nem volt szimpi. Nem a szemlye miat, egyszerűen jobb számomra ez.

Panni
uran
 
 


Szia Katas!

Én júni 6.-án szültem császárral a Zacher dokinál és az Asbóth doki adta be az EDA-t és abban legalábbis nagyon ügyes volt!! És ami a legszimpibb volt benne, hogy mindent részletesen elmagyarázott a procedúráról, mit fog csinálni, mit fogok érezni, stb...Nekem csak ennyi dolgom volt vele, de remélem azért ez is hasznos volt a számodra..
dórimama
 
 


Sziasztok!

Ez szuper! Meg vagyok nyugodva. Ha mindenki olyan lelkes a kórházban, mint ahogy leírtátok, akkor semmi aggódni valóm sincs.
Úgy néz ki, hogy én is az EDA-t fogom választani.
Addig meg élvezem a kissrác ficánkolását. Bár mostanában a gyomorégés tud nagyon lehangolni.
Dórimama!
Gratula a bébihez! Kép
Uran!
Szurkolok, hogy minden klasszul sikerüljön és egy gyönyörű kislányod legyen. Kép

Most megyek, mert egy kapott babakocsit 5.-ször kell összeraknom. grrrrr!

Kata
katas
 
 


Katas!

gyomorégésre hadd aánljam neked a rennie-t. Szedhető terhesség alatt nyugodt szívvel, és segít valóban. Kép Ne keserítse meg az életed. Kép

Panni

ui. Ja és köszi adrukkot. Tegnap elmaradt az órás program, keményedés főtémával. Szerencsére. A kisfiam (nagyfiam) nagyon belázasodott, és most ő az első. Nem jó időpont ez mosta szülésre, és úgy tűnik Ancsa baba megértette ezt a kívánságom. Kép Már most rendes kislány Kép
uran
 
 


Uran!

Köszi!
Akkor megyek és kipróbálom. Kép

Jobbulást a kis betegnek!
Lánykád meg tényleg megértő Kép Én is ilyen babát szeretnék!!! Kép
Kata
katas
 
 


Kata!

Köszi. Lekopogom, de délelőtt nem lázasodott be. Ami a tegnap esti 40 fokos lázhoz képest már több, mint amit vártam. Kép

Panni
uran
 
 


Sziasztok!

Katas!
Én is szedtem Rennie-t a terhesség alatt, nekem is bevált.
Szülésznőváalsztás: én úgy éreztem, hogy azért is jobb választani, mert valahogy "személyre szólóbb" a kapcsolat. ha hamarabb megismered, esetleg el tudsz hozzá menni NST-re, többször találkozol, beszélgetsz vele, sokat jelenthet a szülés napján. Nem is a szülésznő szakmai felkészültsége itt a kérdés, mert az biztosan megvan mindegyiküknek, hanem tényleg az emberi oldala. És tényleg, amint Panni is írja, kinek ez, kinek az a stílus, ember jön be. nekem az első szülésznőm (másik kórházban) egy édesanyám korabeli, nagyon kedves, nagyon megnyugtató tündér volt, a második szülésemnél, a Péterfyben pedig egy fiatalabb, nagyon talpraesett, segítőkész, de nem "túl kedeveskedő, bájolgó" szülésznő, és ez is teljesen jó volt.

Panni!
A 2 lányom az elmúlt 10 napban szintén így lett beteg. Először a nagyobbik, 40 fok, később köhögés, takonykór. 4 nappal később a kicsi is, ugyanezek a tünetek. Még mindig nem másztak ki belőle teljesen. Valami dög vírus, vagy barktériumfertőzés? Így nyáron még rosszabb, mint télen.
Egyébiránt meg drukk-drukk a szüléshez! Kép

Üdv.
Vacak
vacak
 
 


Szia Vacak!

Az az igazság, hogy tegnap a 40 fokos láz után, főleg, hogy abszolult csillapíthatatlannak bizonyult bementünk az ügyeletre, merthogy semmit nem lehetett látni mi baja van. És ott vírusos turokgyulladást mondtak. Most megin tlázasodk, de majd csak túl leszünk rajta. Úgy látszi ez ilyen vírus. Na majd csak túl lesz rajta mire szülni kell menni. Azért rossz lenne úgy elmenni 5 napra, hogy nagyaon beteg. A nátha mellett már tűrhetőbb, csak már lázas és ilyen kis elesett ne lenne.

Pusz
Panni
uran
 
 


Sziasztok!

Azt nem tudom, hogy a pici gyerekeknél szokták-e alkalmazni a lenti módszert, de az én 20 egynéhány éves történetemet leírom.

Nekem, bár nagyobb voltam (kb.10 éves)szintén volt egy klassz "kis" megfázásom 40 fokos lázzal hányással, stb. Kaptam rá mindenféle gyógyszert, bár azok nem maradtak meg bennem és sajnos semmi sem vitte le a magas lázam. Kaptam penicilin tartalmú injekciót is, de arra sem reagáltam. Végül a doki a hidegvizes lepedős megoldást ajánlotta anyunak. Emlékszem bele lettem ültetve egy kád testmeleg vízbe. Utána jött a víz folyamatos lehűtése. És ezek után a legrosszabb a hidegvizes lepedőbe csavarás és az ágybafekvés. És ez napokig így ment. Amikor megszáradt rajtam a lecsi, mentem a kádba és kezdődött minden előről.Nem kívánom senkinek! Elég rossz élmény volt. Sírtam én is és szegény anyu is. :
De a priznic (remélem így írják)megtette a hatását. A lázam szépen lement, és most is itt vagyok.
Ja, a lényeget lefelejtettem. Külföldön voltunk, ahol a betegellátás szinte a nullával volt egyenlő.
Bocs, hogy ilyeneket írok, de az emlékek néha előjönnek.

Üdv
Katas
katas
 
 


Szia Katas!

Igen ezt a módszert azaz a hűtőfürdőt használtuk, használjuk a kúp mellett, de nagyon úgy tűnik, hogy 10 óra magas láz az kötelező. Akármit csinálunk, csak ideig óráig, kb max fél óráig tudjuk lenyomni alázát akármilyen módszerrel, utána felmászik. Nyílván a szervete ezen egy módszer segítségével tud védekezni ez a fránya vírus ellen. Na majd csak túl leszünk rajta,most már minden lehetséges dolgot bevetettünk. Gyulladáscsökkentő, közben homeopátia, meg c vitamin, meg kálcium. Egyik sem csodaszre, de minden segíthet, hátha együtt képesek lesznek valami komoly eredményre. Mert most már egyre inkább sürget az idő. Holnap megyünk a kicsivel NSt-re, meg megnéz a doki, és remélem nem akarja kitalálni, hogy ő indítana. Mert ma még jó eséllyel lázasodunk. Kép

Panni
uran
 
 


Sziasztok!
Én is bekukkantok, hátha van valami hír újabb babákról.
De az újabb kismamáknak is örülök!
Panni! Kitartás és gyógyulást (legkésőbb a pici születéséig)!!!
A többieknek is jó babavárást!
Dadó
dadó
 
 


Szia Panni!

Mi volt a NST-n? Remélem minden OK és nem marasztalt ott a doki.

Kipróbálta a Rennie-t, ahogy azt Vacakkal ajánlottátok. Jót tett velem. Köszönöm még1szer!

Kis betegünk hogy érzi magát?

Kata
katas
 
 


Sziasztok!

Panni, nekem úgy tűnik,a te csemetéd ugyanazt a szemét virust kapta el, amit az enyémek is. (Testvérek esetében az a "hab a tortán", hogy ha az egyik elkap valamit, akkor a másik pár nap elcsúszással követi. Úgyhogy biztos 10 nap-2 hét kínlódás.)
A nagyobbiknál nálunk is több napig volt láz, ebből 2 napig volt magas, és elég lassan múlt el. Én is prizniceltem szegényt, mert messziről sütött a kis teste. A kicsinél 1 nap volt a 39 és afölötti láz, de azóta (10 napja!) sem tud kimászni a betegségből, bár már kicsit kevésbé köhög, de nagyon hurutos, és az orra is állandóan tele van. Naponta kb. 5x porszívozóm azt az apró orrcskáját. Erre jön az, hogy pár napja egyáltalában nem akar enni, még szopizni is csak ímmel-ámmal szopizik. És még ha egy vasgyúró lenne, de sajnos nagyon vékonyka, nincs tartaléka. Szörnyű. Kép De a férjem is köhög már vagy 2 hete, nekem meg 3 hétig fájt a torkom, mindig csak este, már majd megőrültem. Szerencsére elmúlt kb. 3 napja. De eszméletlen makacsul tartja magát a kór itt nálunk. Nem is mentünk gyerekek közé már 2 hete.
Na most jól "kipanaszkodtam" magam...Bocs.
Csatlakozom Katashoz, és kívánok mihamarabbi gyógyulást. Pocaklakónak még jobb odabent? Gondolom, igen, ennél az utálatos szeles, hűvös időnél sokkal jobb a mami meleg pocakja, ahol jókat lehet durmolni egyenletes szívdobogást hallgatva... Kép

Üdv. nektek!

V.
vacak
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a sok aggódást. Kép Jelentem Misin már semmi jele, hogy beteg volt tegnapelőtt még nagyon. Már tegnap sem lázasodott be, és ma annyira, de annyira rossz volt, hogy bizti nem beteg. Az étvágya még nem a régi, és sikerült neki fél kilót leadni, ami 12 kg-nál még aránylag sok. Na de majd behozza.

Ancsa baba jó kislány, még nem akar kibújni. A méhszáj zárt, az Uh és az NSt szerint jól érzi magát odabenn. A méhlepény még üde és friss, tehát semmi jele annak, hogy mostanság akarna kibújni. De hát nem is baj, van azért még mit csinálni. A dokim 2,5 napig nem lesz elérhető sajna, de reméljük Ancsa baba ezt is fogja majd, és nem találja ki, hogy akkor akar kibújni. Utána meg Pesten lesz, elérhető lesz, tehűt minden ok. A szülésznő meg végig itthon lesz, úgy tűni,, legalábbis nem szólt még hogy nem így lenne, és gondolom akkor már megtette volna. Tehát minden OK.

Vacak!
Nektek jobbulást. Ajánlanám a homeopátiát, nekünk nagyon bejött. Nekem az első terhességem óta segített már sokszor, Misinek is adtunk most is. És szerintem segített. És azt már kicsi baba kortól lehet adni, meg terhesség szopi alatt is. Úgyhogy hajrá.
Picikéd orrocskájára használtok valamit? gondolom azért sem akar szopizni, mert el van dugulva az orra. Ja és egyébként csak panaszkodj, azért vagyunk itt. Kép

Pusz
Panni
uran
 
 


Sziasztok!

Nagyon örülök Uran, hogy a kis (nagy)fiad meggyógyúlt. Kép
Ti hogy vagytok? Még 1ben? Kép A mailed alapján szerdán még biztos. Kép

Vacak!
A pocaklakómat imádom és szerintem még ő is jól érzi magát velem. Kép Mostanában nem csak este 11-kor, hanem napközben is sokkal aktívabb.
És amit a legjobban szeretek benne, hogy nagyon-nagyon tud bújni. KépKép
Szerdán megygek UH-ra, már nagyon várom, hogy láthassam a pici fiúcskát! Kép
Jó "pihenést" mindenkinek! Kép

Katas
katas
 
 


Szia Katas!

Még egyben. Bár reggel úgy keltem, hogy lehet, hogy ma szülünk, de Ancsa baba immáron 5x-re meggondolta magát. De most már minden jel szeirnt hamarosan kibújik,főleg, hogy ma a 40. hétbe léptünk. Kép
Még a holnapot jó lenne kihúzni, mert szerdán jön vissza a dokim. De ha nem hát nem. A lényeg, hogy egészséges legyen.

Panni
uran
 
 


Ismeri vki az Orbán Dokit?
Pusza
lyndi21
 
 


Szia Uran!

Örülök, hogy még egyben. KépIzé akarom modani nem figyeltem a leveled dátumát. Akkor most ,hogy is vagytok? Kép Kép
Én ma voltam UH-n. Nagyon szépen fejlődik a kis fiúcska. 1800 gramm körüli a picur és a többi méretei szerint már a 32. hétben járunk.
Ha ilyen ütemben fog fejlődni, akkor szép szál legényke lesz mire megszületik. Kép

Lyndi21!
Sajnos én nem hallottam az Orbán Dokiról, de próbálj meg az archivban visszaolvasni egy keveset, hátha ott több infót találsz. Te mikorra vagy kiírva?

Katas
katas
 
 


Szia Katas

Nem igazán találtam róla semmit sem, már végig olvastam minden sorát az archívumnak. De nem lényeges végülis. :-)
Július 24.-ére vagyok kiírva..de jóformán akár a következő percben is megszülhetek.. A kórház egy kicsit új és nem láttam a szülészeti részét sajnos.. orvost és kórházat váltottam úgy 6 hete. Ezért. Igyekeztem a be nem szerzett papírokkal többet foglalkozni, mint a kórházzal. De eddig csak jót hallottam..merem remélni, hogy ez nem változik.
lyndi21
 
 


Szia Uran!

Szerintem nekünk egy a dokink..Ha csak nem egyszerre mentek szabira. Õ is hétfőn vonult el és már 'engedélyezte' a szerda éjszakai szülést..habár azt mondta, erre még van időm. :-) Azért ha egy a dokink, szívesen meghallgatnám a véleményed róla!
lyndi21
 
 


Sziasztok!

Orvost keresek. Alapos nem ír fel gyogyeszt vérvétel nélkül és ellenQrizni sem felejt el közben, és még meg sem szadizKép EnnyiKép Ja és nem a világ végén van, nem kér milliárdokat. Ez utóbbi nem annyira fontos, ha elQbbi kritériumoknak MARADÉKTALANUL megfelel.

cím: jucitel@freemail.hu

Másik KI MIT TUD?
Abkarovics doktorúrról a Péterffyben??? Jöhet hideg, meleg:-)
Válasz szintén höhet a megadott címre:-)

Juca

jucitel@freemail.hu

UI: még nem szültem, gyereket szeretnénk, de nem akar összejönniKép, iylen szempontok is figyelembe veendQk

tjuca
 
 


Szia Lyndi21!

Ezt találtam neked. Remélem segíthettem.
http://www.nlc.hu/forumkifejt.php?bw=&forumid=51619&forumuser=&id=57&step=0&page =1

Katas
katas
 
 


Katas

Örök Hála!!!!!!!!!!!! Nagyon aranyos vagy! Tényleg köszönöm. Most már abszolute megnyugodtam. :-)
Mégegyszer köszönöm!
Lyndi
lyndi21
 
 


Sziasztok lányok,

január végére várom a babát, és a Péterfyben dr. Rappai Ágnes a szülész orvosom. Van valaki, aki szintén hozzá jár ? Kíváncsi lennék a tapasztalatokra, véleményekre.
Még egy kérdés. És ezzel nem szeretném senkire ráhozni a frászt, de ma reggel olvastam, és nem hiszem el. Miszerint a Péterfyben a szülés utáni protokoll szerint "kikanalazzák" a méhet, hogy ne maradjon bent semmi. Illetve inkább idemásolom a vonatkozó hozzászólást:

Kedves Rita! Márciusban fog babánk születni. Igyekszünk felkészülni a szülésre, a kórház (Péterfy) előadásaira is járunk, megnéztük a szülőszobát, stb. Az előadáson az orvos úgy tájékoztatott, hogy a kórházban kötelező a lepényi szak után a betapintás ill. a küretkanállal tisztítás. Eddig azt hallottam ill. olvastam, hogy ez csak akkor szükséges, ha a méhlepény nem ép. Már szült kismamák rémeseket mesélnek, állítólag nagyon fájdalmas. Amúgy nem terveztünk fájdalomcsillapítást, de most emiatt gondolkodom az EDA-n. Mi a véleményed? Előre is köszönöm!
Kedves Kismama! Az EDA-s szülésen még gondolkozzanak. A betapintás kérdése, mint annyi más is a szakmában, kórházanként változó. Van egy alap útmutató, a Szakmai Kollégium vezetése fektette le, és ettől az osztályoknak, általában óvatosságból, eltérési lehetőségük van. Ez esetben is erről lehet szó. A betapintás valóvan fájdalmas két okból is: az egyik, hogy ennek alkalmával a méhszájat megragadják két eszközzel, az amúgy fájdalmatlan, de szülés után a méh izomzata nagyon érzékeny, azonkívül a méhet függfesztő szalagokat is ez a "lehúzás"-mozgatás megnyújtja. A kürettkanál a méh belső felületét simítja végig, amelyre a méh izomzata fájdalommal reagál. Egyébként az egész művelet nincsen több, mint egy perc. Nem tudom, hogy az Te orvosod, aki a terhességedet gondozza, ugyanúgy minden alkalommal betapint-e. Szerintem fontos lenne ezeket a dolgokat, a félelmeidet megbeszélni vele. Egy jó párbeszéd sokmindent megold. Akár a betapintást is. :-)

Szóval eddig a hozzászólás. Ki hallott már erről ? hogy ilyen lenne tényleg a Péterfyben ?
Bocs, hogy kicsit hosszú voltam, így elsőre...
zsizsik
 
 


Szia Zsizsik!

Hát...nagyon remélem nem igaz..nem hangzik túlságosan jól..főleg, hogy 2 hetem sincs hátra és már kezdtem jól érezni magam a bőrömben..Ha valaki tényleg "jártas" ebben a felében is..akkor sürgős infokat kérünk..! :-) :-(
lyndi21
 
 


Sziasztok!
Frissül csapat, de bekukkantok én is "régről".
Ehhez a betapintásos dologhoz szólnék hozzá, némileg megnyugtatóan.
Nem tudom, a doki mit tapintott a szülésem után, de az biztos, hogy nem fájt. Eda-val szültem, a tágulási szakaszt megkönnyítette, de a kitolásnál már nam adtak több adagot, akkor már éreztem rendesen a fájdalmakat. Viszont miután kijött a baba, nem éreztem semmi fájdalmasat a varrásnál, "foltozásnál".
Remélem elég megnyugtató voltam!
Szerintem érdemes lenne rákérdezni a dokinál, mert a szülés alatt nagyon rossz a bizonytalanság, jobb, ha az ember (nagyjából) tudja mire számíthat és bizik a dokijában!
dadó
 
 


Sziasztok

Dadó,
igazad van, én is meg fogom kérdezni az orvosomtól, mi ezzel a dologgal kapcsolatban az igazság. Jobb tudni, ha ilyen dolgok is várnak ránk.
Egyébként elnézést kérek, ha valakire ráhoztam a frászt,

Lyndi21,
főleg Te ne haragudj, sokáig gondolkoztam, hogy egyáltalán írjak-e róla, de végül úgy gondoltam, hogy hátha van valaki, aki már szült egyszer a Péterfyben, és erről van tapasztalata. Illetve az sem baj, ha valóban létezik ez a protokoll, akkor legalább felkészülünk rá.

Mindenesetre ha valakinek sikerült beszélnie az orvosával erről a betapintásos protokollról, akkor légyszi ossza meg velünk is a hallottakat !! Előre is köszi !
zsizsik
 
 


Sziasztok!

Panni (Uran) férje írta tegnap:

"Örömmel értesítelek, hogy ma hajnali 1:45-kor Anna Erzsébet
megszületett.
Anya és gyermek jól vannak, egészségesek, álmosak és fáradtak."

Hatalmas gratula nekik!

Ági
aszemenyei
 
 


Sziasztok!
Még új vagyok köztetek. Annyi jót írtatok Abkarovics doktorról, hogy végül bejelentkeztem hozzá Kép
A Péterfyben szeretnék szülni. A 6. hétben járok.
És nagyon meg vagyok ijedve Kép
Üdv:
Hoxa
hoxa
 
 


Aszemenyei
Ha beszélsz velük, akkor gratulálok a picihez! :-)

Zsizsik
NE hülyéskedj! nyugtalanító volt ugyan, de azért nem estem depibe sem Kép amúgy meg szerintem talán nem is árt. Anyukámnál is csináltak, csak azért h. ne maradjon bent semmi. Elkerülhetőbb a gyermekágyi láz. Akkor, ott úgyis minden fáj.. már szerintem mindegy az az egy perc ide v. oda. nem?

Hoxa
Nem harapnak a Péterfyben. Az már 100% és bármelyik orvost választod, jól jársz. Mindenki így vélekedik. :-) Azért majd kukkancs be ide néha és mesélj, hogy mennek a dolgok.

Én is hamarosan jelentkezem teljes szülési storyval és elmondom a "kanalazási" felét is, már ha lesz!

Lyndi
lyndi21
 
 


Aszemenyei!

Köszönjük szépen Uranról az infót! KépKép

És én is gratulálok Uran Ancsa babájához! Kép

Zsizsik!

A hugomnál is volt ilyen "beavatkozás". Kép
Õ is EDA-val szült, mint Dadó. Szülés után a tapogatás, varrás fájdalommentes volt.

Katas
katas
 
 


sziasztok,
ha van monori, vagy monor környéki köztetek, akkor: baba-mama klubot szeretnék indítani augusztus második felétől a műv.házban, ez jelenleg erősen szervezés alatt áll (tárgyalásban vagyok) Kép)
szeretném, ha egy jó kis társaság gyűlne össze, ahol megbeszélhetjük az aktuális problémáinkat a gyermeknevelés vagy az anyaság, stb. terén, szakemberek segítségével, vagy csak úgy, egymás között..
akit érdekel, emilt írjon: laszlotimea@monornet.hu, hogy tudjam értesíteni, ha végre beindultunk..

egy egy hónapos gyerkőc édesanyja, Ezerjó

Ui. boldog babázást kívánok mindenkinek!
ezerjó
 
 


Sziasztok!
A méhnek a szülés utáni kitisztításához szeretnék hozzászólni én is: 2001-ben szültem az első kisfiamat a Péterfyben, a szülés sima volt, de az orvosom nem látott el rendesen szülés után. Ez persze akkor azonnal nem derült ki, csak amikor pár óra múlva egyedül indultam a mosdóba és szó szerint elkezdett ömleni belőlem a vér. Az orvosom már nem volt sehol, ezért a szülésznőm (Gabi) és az ügyeletes orvos tanakodtak felettem. Nagyon rendesek voltak, ügyesen megoldották a problémát, de egy napig feküdnöm kellett, injekciókat kaptam és sokkal jobban véreztem mint mások.
A különbséggel azért vagyok tisztában, mert tavaly másik kórházban, másik orvosnál született még egy babám. Ekkor külön felhívtam az orvosom figyelmét a történtekre és nem is volt semmi baj, ráadásul semmivel nem fájt jobban mint elsőre, mert a varráshoz mindenhol kapsz külön fájdalomcsillapítót (másodszorra EDA nélkül szültem).

Fagyi
fagyi
 
 


Sziasztok!

Szerencsésen megérkeztünk a nyaralásból! Ez volt az első gyerekes nyaralásom hát kész horror. Mármint a készülődés cuccolás, esküszöm kész teherautó kéne. Mi lesz ha lesz mégegy gyerek? Utánfutót kell venni? Kép
Üdvözlöm az új kismamákat. Az embert tényleg meglegyinti egy kis nosztalgia én is szívesen várnám már a következőt.

Kaparás témában sajna nem tudok hozzászólni mert én császáros voltam.

Nem tudjátok császár után mennyit "illik" várni a következőre mekkora az esély a természetes szülésre?

Megy valaki a babanetes találkozóra?

Ha igen mikorra? Mert a 9-18 ig elég nagy intervallum nem hiszem hogy végig tudunk maradni akkor viszon lehet, hogy elkerüljük egymást.

Pusz Ildi

Kép
vildi
 
 


Vildi,

Én úgy hallottam császár után 2 évet kell várni, vagyis ildomos, h. a hasfal ne repedjen fel. Egy császáros kismamától hallottam ezt..Hogy mennyi esélyed van a természetes módhoz, arra nem tudok mit mondani. De 3 egymásutáni császárt követően nem lehet még egy baba.

EDA..ez a nagy kérdés. mindenkitől kérdezem..mellette v. ellene? Miért? tényleg nem tudom, hogy kérjem-e vagy sem.
lyndi21
 
 


Sziasztok!

Megszapodorodtunk a fórumon, hurrá!Kép

Uran!
Nagyon örülök a jó hírnek, kívánok Ancsa babának és neked sok pihenést, nyugalmat, jó kis szopizásokat! Kép Kép

Zsizsik, és akit még érdekel!
Én már 2 szülésen vagyok túl, ebből 1 a Péterfyben. Fájdalomcsillapítás nélkül. Szerencsére gyors, komplikációmentes szüléseim voltak, dw az tény, hogy mindkétszer a szülés utáni varrás-stoppolás volt a legkellemetlenebb élmény. Viszont ebből nem a méhtisztítás volt a legrosszab, hanem inlább az öltögetés, mert azt a körbeszurik ellenére is eléggé megéreztem. A méh kitisztítása alig 1 perc volt, nem volt éppen kellems, de azért nem fogható egy 1 perces fájáshoz pl. És én most is azt mondom, amit mindig hangoztatok: ha az embernek ott van a kisbabája, akit épen, egészségesen megszült, az ami a szülés után jön, bármennyire is fájdalmas, kellemetlen érzés, eltompul az örömtől, a boldogságtól.
Nem akarok itt a hős szerepében tetszelegni, de én azt mondom, ki lehet simán bírni a szülés utáni "műveleteket". Én azért nem kértem EDA-t, mert tudtam, hogy könnyen fogok szülni, valamint jól bírom a fájdalmat, és jobban féltem az EDA által okozott elérzéstelenedéstől, mint magától a fájásoktól.

Hoxa! Kép
Üdvözlégy! Kép Abkarovics dokinál jó kezekben leszel, ebben biztos lehetsz! Csak semmi pánik. Minél többet tudsz meg a terhességről, és a szülésről, annál kevésbé fogsz tőle félni. Vagy nem? Én így voltam vele.

Tjuca!
Össze fog az jönni, biztosan! nekem sem jött könnyen az első, vártunk rá több, mint 1 évet, kerestem hozzáértő doktort, és sikerült. Azóta már van egy második is...
Mail megy valamikor a napokban Abkarovics doktor úrról, remélem, még aktuális.

Vildi!
nekem több ismerősöm is szült már császárral, és azt mondják, hogy hivatalosan van esély a természetes szülésre egy császár után is, de az orvosok nem szeretik bevállalni a repedés kockázatát, ezért az esetek döntő többségében császár után császár szokott jönni. De pont amikor szültem, volt ott egy friss mama, aki a másodikat már természetes úton szülte. Biztos sok mindentől is függ, és lehet, hogy csak az adott pillanatban, a szülés alatt derül ki, hogy végig lehet-e vinni természetes módon.

Üdv.

Vacak
vacak
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?