Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nem igaz, megint feljutottam a netre! Kicsit dúl a nyár nálunk, sokat vagyok a kicsikkel az udvaron meg a medencében és nincs búvárszámgépem:-)) De nem is kéne, úgysincs idő bekapcsolni:-)

Először is csatlakozom a Jedi-mamák rendjéhez:-)) Nekem is gyerekkorom kedvenc mozifilmje volt (máig nem tudom, miért:-) és kész, úgy maradtam:-))

Myra,
Megint csak dícsérgetném Lillát, nagyon mozgékony babuci! A habtapi (nálunk szivacskirakónak híjják a kölkök:-) Marci kedvence volt 1 éves kora körül (csak nem betűk, hanem képek), de felhívom figyelmedet, hogy ha ki tudja már venni a darabokat Lilla, akkor figyelj oda. Marci ugyanis kirakózás közben a kisebb darabokat "nassolta" és idővel könnyen le is tudta harapni a tűélesfogacskáival. Játék közben gyakori kérdésem között szerepelt pl.: "- Marci, hol van a motor ülése?" Marci meg benyúlt a szájába és megkereste:-))
Sokszor már csak azt vettem észre, hogy hiányzik a képből 1-1 darab és fogacskanyommal van tele amúgyis az egész :-)
Szóval ha fogai is lesznek Lillának, akkor egyedül ne hagyd rajta szerintem.

Ja és elmúltak már Lilla emésztési problémái?

Nikcsi,
Ó, milyen "kedves" szomszédaitok vannak... De minket pl. azonnal felnyomtak házfelújításkor, mert másnapra rendeltünk egy kupac sódert a saját kerítésünk elé. Délelőtt jött is az illetékes, hogy nem tárolhatjuk kint az utcán. Mondom tegnap este jött, mindjárt felhasználják. De akkor is azonnal be kellett vinni, így úsztuk meg bünti nélkül. Valszeg a szomszédnak látszólag nem feleltünk meg első látásra és felnyomott minket hirtelenjében:-) Na, frankó idióta emberek élnek a Földön...

Hmmc,
Akkor Sára is beindul hamarosan!
Olivér továbbra sem hajlandó négykézláb, csakis gurulva közlekedik, viszont megszerette a bébikompos futkosást. Nagyon ügyes, már egyszerre 4-felé is képes megindulni:-))

Boglárka,
Én is 6 hónapról tudok, az első héten kb. 2 dl-et 8ennyire futotta tőlem) minden gyerkőcnél eltettem fagyasztóba és 6 hónap után kidobtam:-) Több anyukától hallottam viszont, hogy a fagyasztott tejcit nem igazán komálják a babák és inkább csak főzikbe teszik bele higításnak.

Most megyek, ébred a "műszak":-)

Mindekinek szép nyarat, ha őszig nem jönnék:-)))

Viki
ccviki

Zsófi
Látod, csak Te paráztál a gyerek meg élvezi a merülést.

Hmmc
Gratula Sárának, lesz belőle mozgékony baba is, amikor visszasírjuk ezt az időszakot.
Mi volt az oltáson? Doki bácsi mit szólt a sonkákhoz? Mikorra kaptál legközelebb időpontot?
Hát ezt a barackos dolgot nem is tudom minek nevezzem? A nyalogatásnál több volt, mert hiányzott a bariból.

Myra
Nektek nem jár az Óbuda újság? Épp abba olvastam múltkor, hogy a levelek elégetése lehet kedd este és szombat de. ha jól emlékszem.
Hova viszitek Lillust úszni?
Huú Myra, te vagy az előttünk járó. De élmény lesz mikor már Kori is így bénázik! Tegnap annyit nevettünk, ahogy a barackot falta! Na majd amikor járni, mászni kezd mennyit lehet nevetni?!
Nagyon izlett neki a bari!
Úgy látom Aranyholdat nem bírjuk szóra bírni….

Cas
Ha minden úgy megy, mint nekem, akkor nemsokára rendbe jön, amiben nem is bíztam. Hozzápótolni? Micsoda? Miért nem adod ilyenkor a balt oda?

Tegnap Kori 21-kor evett, és a büfinél apa szeletelt nekem barackot. Kori úgy nézte, kíváncsiságból megkínáltam, utána úgy balhézott, hogy adjak még. Olyan édi volt. Bár nem tudom, hogy kaja után jó-e barackot adni?

Boglárka
Én hallottam olyat is, hogy 1 évig eláll. Én akkor adtam fagyasztottat, amikor úgy tudtam, hogy 38 fokos láz fölött nem szabad szoptatni. Amúgy a 9 Liter tartalékom tejtestvérnek adtam, mert külföldre mennek, én pedig szombattól töltöm újra a fagyót!
Nem eszik még ilyeneket Kori, csak kíváncsiságból lett megkínálva, de NAGYON tetszett neki!
nikcsi

Nikcsi
Egész jól ment az oltás. Sára amikor megkapta a szurit nem is sírt fel. Még a dokibácsi is elcsodálkozott, hogy csak a hisztis felnőttek miatt sírnak a babák. A sonkák nagyon is nagyon tetszettek. Mondtam, hogy sem a vizet, sem a teát nem hajlandó meginni ilyen melegben, erre azt mondták, hogy nem baj "hülye lesz meginni, mikor van anyatej is".
Legközelebb július 27-én megyünk a nyaralás után, mert előtte nem akarom vinni és még a 4 hónapos kontrollra is el kell vinni az ortopédiára.
Mi is fogunk úszni járni, de csak szeptembertől, mivel a III. kerületi babaúszda csak akkortól lesz nyitva. Itt vannak a Szérűskert utcában. Az első foglalkozás szeptember 2-án 10-11-ig, ill. 3-án 17-18-ig van. Havi díja 7800,- vagy 2500/alkalom.

Szerintetek még az oltás utáni napon is méregessem a lázát?? Fogalmam sincs Kép

Cas
Mit pótolsz hozzá?
hmmc

Nikcsi,
Hiába a kijelölt égetési időpont ezt a barmot nem érdekli. Kép
Mi a Gézengúz Alapítványhoz járnánk usziba ha nem jönne mindig valami előző nap ami miatt nem lehet. Remélem holnap végre eljutunk. Kép
Ha nem akarod a szopiról leszoktatni, az a jó, ha evés után kap gyümit (vagy bármit). Lilla is mindent (gyümi, főzi, tápi) csak cici után kap.

Hmmc,
Nem tudom mennyire akarsz messzebb járni babaúszásra, de engem a védőnő rögtön lebeszélt a Szérüskertiről (vízminőség). Mondjuk nem volt nehéz dolga mert mi láttuk a Gézengúzost, és úgyis oda akartuk vinni. Ez Budakalászon van, a HÉV-től 5 percnyi sétára a tóparton. Szintén 2500 Ft/alkalom, vagy ha veszel 8000 Ft-ért 3 hónapos támogatói kártyát akkor 1500 Ft/alkalom, és hétvégén is elmehettek csak úgy 800 Ft-ért (+ az adóból x százaléka visszaigényelhető). Szerdán 10-től, pénteken pedig 16-tól van foglalkozás. A vízet pár hetente ellenőrzi az ÁNTSZ mert ugye az Alapítvány "fő profilja" a születési károsultak. Az usziórán pedig egy szakember egyenként foglalkozik a lurkókkal, és mivel mozgás problémákban profik odafigyelnek mindenre.
A lázát pedig mérd. Lilla mindig csak 1 nap múlva lázasodott be.
myra

Myra
Köszi az infót az usziról. A budakalászi sincs messze tőlünk, és mi már autóval járunk (bibibi) úgyhogy nem gond. Mi legkorábban augusztustól tudnánk járni, mivel addig jövünk-megyünk.
A lázát pedig mérni fogom, de nagyon nem örül neki. Kész közelharcot vívok vele, mire valamivel megmérem a lázát.
hmmc

Sziasztok!
Én úgy tudom, hogy a Gézengúzhoz csak akkor lehet úszni járni, ha minden oltást megkapott már a babó, vagyis legkorábban 5 hónaposan. Mi már lassan 3 hónapja járunk úszni, csak dícsérni tudom!

Myra! Köszi, jól vagyunk, Matyi szépen fejlődik, az ő kényelmes ütemében, jókat eszik, még mindig a kedvence a cici, de amúgy mindenevő, már több mint 10kg, nagyon eleven, és most "anya csak 1 van" korszakát éli, szóval meg sem tudok mellőle moccanni. Már a konyhába is játszómatrac van berendezve neki, hogy tudjak vacsit főzni.
Húúú, hát képet talán sikerül:

Nem, nem sikerül, túl nagy a felbontás,és meg kellene keresni a progit hozzá, na majd legközelebb.
aranyhold

Hmmc
Akkor egyszer sem sikerül(t) együtt mennünk!

Úszás: na akkor lehet, hogy a Gézengúzba érdemes menni??? Ott hétvégén nincs? Azért kérdezem, mert tudjátok nekem szinte már a víz látványától is hüvelyi nyavajám lesz, ezért apuci vinné a kicsit.
Amúgy, hogy mennyi idősen érdemes elkezdeni? Az uncsi tesómék is csak 5 hónaposan vitték először. Azt mondják akkor érdemes, mert akkor már figyel, ha szólunk hozzájuk, és akkora már tartja szépen stabilan a fejét. Most is csak néha ha elfárad lesz olyan, mint akinek koordinációs problémái lennének... Kép
nikcsi

Sziasztok
Mindenkinek jó nyaralást kívánok.
Mi most elmegyünk nyaralni és ha minden jól megy csak július 10-én jövünk haza.
hmmc

Na pont ma beszéltem meg pontosan a Gézengúzosokkal, hogy is van a menetrend. Tényleg azután lehet menni, hogy az összes Di-Per-Te-t megkapták. Illetve kell egy igazolás a gyerekorvostól, hogy egészséges a baba. Most júliusban és augusztus második hetében szünet lesz. Augusztusban nyári menetrend (fel kell íratkozni időpontokra). Szeptembertől állnak vissza, de akkor is egyeztetni kell a csoportlétszám miatt a gyógytornásszal. Ha valakit érdekel mailben szívesen elküldöm a telefonszámát.

Nikcsi,
Hétvégén biztos, hogy nincs óra, viszont csak úgy be lehet menni. Nem biztos, hogy ettől a víztől lenne bajod, mert szigorúan ellenőrzött, és a babák miatt mással fertőtlenítik mint a hagyományos uszikat.
myra

Myra
Engem érdekel a tel.szám, meg minden. Nem is tudom a pontos címet... Várom a mailt Köszi Kép
Azt mondod próbáljam meg?
nikcsi

Sziasztok!
Megjöttünk a nyaralásból, ami szuper volt, leszámítva, hogy Sebivel egy szobában aludtunk, ami lényegesen kevesebb alvást jelentett mindannyiónknak! Szóval továbbra sem fogunk visszaköltözni hozzá, sajna, pedig úgy reméltem... Kép
Sebi nagyon élvezte a nyaralást, perszer mert már nemcsak ketten kényeztettük, és mert annyit lehetett a szabadban a hasán, amennyit csak akart. Ennek örömére megtanult közlekedni, mi csak békázásnak hívjuk, amit csinál. Felhúzza a lábait maga alá, aztán kinyomja magát karból, és mikor elemelkedik a hasa, akkor rúg egyet előre, aminek köszönhetően fejjel előre zuttyan egyet, mert persze a karjai általában még lemaradnak. Ha így folytatja, előbb fog négykézláb mászkálni, mint fordulni... Kép
A babakocsiban megint nagyokat aludt (persze, vmikor pótolni kellett az átmulatott éjszakákat Kép), így volt egy kis lehetőségem pihenni nekem is. Pl. napoztam picit egy jó könyvvel!
Egyik este szalonnát is sütöttünk, teljesen megbabonázva figyelte az apja öléből tisztes távolból a tüzet.

Kép

Kép

Nikcsi
Tápival pótlok. Illetve mostmár sajnos etetek.
Persze, hogy először a balból pótoltam! De sajnos ez sem vált be, mert akkor a köv. etetésnél ott álltam szinte tej nélkül, Sebi meg tépte a cicit, amiből alig jött, meg üvöltött, én meg kiborultam. Jópárszor. És ez persze még inkább betett a tejtermelésnek. Úgyhogy visszatértünk oda, hogy mivel a balból jól tud lakni, így akkor kapja, amikor az a soros, amikor meg a jobb jön, akkor kap hozzá pótlást.
Ez gyönyörűen működött is egy ideig, végre visszakaptam az én mosolygós babámat, és már kezdtem bizakodni, hogy ez így remekül fog működni, ezzel a kevés tápival kihúzzuk a rendes kajáig, és akkor majd a tápis etetéseket fogom először kiváltani.
Aztán néhány nap alatt gyakorlatilag teljesen elment a tejem... Kép Úgyhogy Sebiből majdnem teljesen tápis baba lett sajnos. Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. Nekem lenne 4 doboz Cerazett fogamzásgátló gyógyszerem, nem venné át tőlem valaki? Sajnos már nincs tejem, nem tudok szoptatni, ezért már nem jó nekem ez a gyógyszer.

Eszty
eszty

Cas
:-(
kár hogy nem tudod már szoptatni Sebit!
De azért gondolom a sok probléma miatt azért valahol legbelül egy kicsit meg is könnyebbültél, nem? Ilyenkor már úgy is csak az számít, hogy jól lakjon és ha látod, hogy ezt Te nem tudod megadni neki, akkor csak még jobban idegeskedik az ember.
Minden esetre jó kis vasgyúrót hízlaltál az eddigi szopikkal, a képek is ezt bizonyítják. Írtó édes:-)

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Cas,
Nagyon jó kisfiú Sebi! Irigyellek. Kép Mit nem adnék egy nyugodt, nézelődös, alvós babáért! KépKép
Lilla egy hete visszaállt a nem-alszok-helyette-ordítok-bármit-is-csináltok állapotra. Kép Én már tényleg nem tudom mi baja lehet. Már olyanokon gondolkodom, hogy nem lehet-e valami neurológiai problémája vagy ilyesmi. Kép
Én Lillánál úgy csinálom, hogy minden evés elött kap cicit is, még ha alig jön belőle valami és üvölt, akkor is. Így elértem azt, hogy legalább éjjel termelődik és a reggeli első két evésnél nem kell mást adnom neki. Délután pedig jöhet a gyümi-főzi, lefekvéskor meg a tápi.
Egyébként kíváncsiságból a héten lemértem, délután szegénykém a kettőből összesen 40-60 grammokat tud csak szopizni, de az is valami. Szerintem többet ér ha nem idegeskedsz, mert akkor Sebi is nyugtalan lesz. Képzeld ma tudtam meg Anyutól, hogy annak idején nálam 3 hónapos koromban el kellett kezdeniük a szilárd ételek bevezetését, mert akkor ez volt az orvosi-védőnői álláspont. Pedig én több mint 1 éves koromig simán szopiztam is.

Nikcsi,
Holnap leírok neked mindent mailben.
myra

Mucus
Nagyon sajnálom a szopizást!!! Amikor csillagokat láttam minden szopizásnál a fájdalomtól 20-40 percen át napjában 3-szor - 4-szer, akkor tényleg a pokolra kívántam az egész szopizást. MOSTMÁR tudom, hogy mit veszítettünk... Kép
Amikor feküdtem az üvöltő gyerekkel az ágyon, tépte a cicit, a krokodilkönnyein át nézett a szemembe, hogy most miért nem adsz enni? - na az nem hiányzik.
Amikor üvöltött, mert kaja híján teliitta magát teával, és csikart tőle a hasa, engem meg mardosott a lelkiismeretfurdalás, hogy miért adtam neki - ez sem hiányzik.
Az idegeskedés minden etetés előtt, hogy van-e elég tejem, vagy sikerül félálomban etetni a gyereket, mert akkor nem kezd balhézni, cicit tépni 5 perc után (amíg jön rendesen), hanem hamar bealszik, és álmában szopizik addig, hogy legalább vmennyire jól lakik - na ez sem hiányzik.
Az iszonyatos lelkiismeretfurdalás is borzasztó, hogy mit teszek ezzel a gyerekkel, hiszen nem tettem meg mindent a szopiért.
Az, hogy majd' mindennap bőgve vártam haza a férjemet - ez sem hiányzik.
Maga az érzelmi elszakadás is nagyon összetört, még most is vannak rémálmaim, hogy Sebi üvölt az éhségtől, és hiába próbálom szopiztatni, nincs a cicikben semmi, a tápszer kiborult és szétszóródott a földön, és nincs mivel etessem a gyereket, aki csak sír és sír és sír. Kép
Azzal vigasztalom magamat, hogy több, mint 6,5 kg-os koráig csak szopizott, hogy azóta is gyönyörűen fejlődik, szerencsére nem hízik túlzottan a tápitól, és még most is van egy kevés tejem, így legalább hajnalban és reggel tud vmennyit szopizni.
És hogy a következő babánál nem fogom elkövetni azt a hibát, hogy megpróbálok MINDENKIRE hallgatni egyszerre...
De a lelkiismeretfurdalás szörnyű... Kép

Myra
Sajnálom, hogy Lilla ennyire nem tud aludni napközben... Kép Tudom, hogy szörnyű nézni, hogy üvölt, mert hulla fáradt, de bárhogy próbálod elaltatni, nem sikerül (azért Sebinek is vannak nem-alvós napjai)... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Mit jelent az, hogy mindenkire hallgattál?
Egy kicsit én is megijedtem akkor miután abbamaradt az első napok- hét után a cicim feszülése, hogy kezd elapadni, de bízom benne, hogy csak ráállt a kereslet-kínálat mennyiségre.
boglarka

Cas,
Az a baj, hogy most már éjszaka se akar aludni. Mióta bárhogy forog-közlekedik azóta nincs az, hogy leteszem hasra és legfeljebb sír egy kicsit és bealszik. Tegnap kínomban már beraktam mellé egy nagypárnát, hogy ne tudjon oldalra fordulni, de így is felébredt 10 perc után. Kép
Éjjel is hallom, hogy fel-alá kolbászol a kiságyban és ezerrel nyűglődik hozzá. De gonosz vagyok és ha nem ordít torkaszakadtából fejemre húzom a párnát és hagyom... Így idővel vissza-vissza alszik, aztán megint fenn van egy kicsit.
Mivel 100%, hogy nem éhségből kell, cicit se kap reggel 6 elött. Még csak az hiányzik, hogy most fél évesen szokjon rá az éjjeli komfortszopira. Na az már tényleg a vég lenne.
Nappal meg egyáltalán nem alszik, és totál fáradt nyűgős ettől.

Boglárka,
A mellfeszülés csak az elején van. Késöbb puhább lesz a cici annak ellenére, hogy akár sokkal több tejci is van benne mint a kezdeti időkben.
myra

Ti meg tudjátok nézni az albumom?

Cas
Ez nem semmi! Nekem meg még mindig dögivel van tejci, és tán végleg elmúlt a jobb cicivel való bajlódás, fájás. KépKépKép Szombat óta nincs tejtestvér, szóval most be kell álljon Kori mennyiségére, ami a betegségem ideje alatt jól ment, de lehet, hogy akkor csökkent is, és épp úgy volt ok. Észrevettem, hogy a jobb cicim szelepe sokkal rosszabb, amikor balból van szopizás a másikból 70-80 ml csepeg, spriccel ki.
Mit jelent az, hogy: „nem fogom elkövetni azt a hibát, hogy megpróbálok MINDENKIRE hallgatni egyszerre... ”. Kire nem szabadott volna hallgatnod?

Eszti
Mit tapasztaltál jó ez a fogamzásgátló? Nekem is van két dobozzal csak nem mertem még elkezdeni, mert hallottam olyat, hogy csökkenti a tejmennyiséget. Szóval min. 6 hónapot kivárom!

Myra
Okés köszi és várom!

Boglárka
A cicifeszülés tényleg kereslet-kínálat miatt nem feszül már! Ne izgulj, ill. nem tudod Fannit mérni, és akkor megnyugodhatsz. Sőt ha nem sír, akkor semmi gond!
nikcsi

Nikcsi,
ez a gyógyszer pont nem, ezt írta fel a dokim, ez az egy csak az ami szoptatás alatt szedhető, illetve volt egy másik, de azt gyógyszertárba nem lehet kapni. Énnekem csak azért kell abbahagynom, váltanom másikra, mert elment a tejem.

Cas,
sajnos nekem is elment a tejem, de szerintem nem az én hibámból. Sajnos begyulladt a mellem, lázas lettem és onnantól kezdve apadt el a tejem. Én csak 1,5 hónapos koráig tudtam szoptatni Bálintkámat. De nem kesergek, mert a másik fiam is tápszeren nőtt fel (sajnos őt is csak rövid ideig tudtam szoptatni, ugyanezen ok miatt) és teljesen egészséges és szép. Tehát egyik szemem sír, a másik nevet!

Bárkit, akit érdekel a Cerazett, szívesen odaadom féláron, csak ne maradjon rajtam!

Eszty
eszty

Boglárka
Ne aggódj, szerintem is csak beállhatott a kereslet-kínálat nálad.
Mindenkire akartam hallgatni egyszerre, dokinéni, védőnő, anyám, barátok, úgy, hogy sokszor homlokegyenest ellenkező dolgokat mondtak. Ebből persze káosz lett...
Az az igazság, hogy a terhességem előtt és alatt nagyon szépen elképzeltem, mit hogyan fogok csinálni. Aztán rá kellett jönnöm, hogy nem olyan vagyok, amilyennek elképzeltem. Újra meg kellett ismernem magamat, mint anyát.
Mostmár tisztában vagyok azzal, hogy mit kellett volna másképp csinálnom, és a kistesó(k)nál sokmindent másképp fogok csinálni szopiilag.

Myra
Hát én még mindig rettenetesen csodállak, hogy így bírod a strapát!!! Engem a nyaralás 3 nem-alvós éjszakája úgy kikészített, hogy elviselhetetlenül nyűgös lettem.
Sebi akkor kezdte besűríteni az éjjeli keléseket, amikor kezdett kevés lenni a kaja. Aztán felemeltem az adagját napközben, így újra visszaállt a régi ébredési rend - szerencsére. Így már 2-2,5 órát is alhatok egyben... Kép

Nikcsi
Tök jól bejön az albumod. Miért?
Nem az volt a baj, hogy rossz emberre hallgattam, hanem az, hogy minden tanácsot meg akartam fogadni egyszerre, minden elvárásnak meg akartam felelni egyszerre, és ebből jó nagy káosz, abból sok kudarcélmény, abból teljes elbizonytalanodás, és végül ez a katasztrófa lett.
Szurkolok, hogy Kori minél tovább tudjon szopizni, és örülök, hogy végre kezd rendbejönni a jobb cicid! Tudom, hogy mekkora változás!

Kép
Kép
Kép
cas

Nikcsi
én is meg tudtam nézni az albumodat. Korina határozottan tiszta anyja:-))
Bár a férjedet nem ismerem..........

mucus
Tm

Cas,
Hát azért nálam is előfordul, hogy úgy érzem nem bírom tovább. Az a rossz benne, hogy egy kicsit immunissá is tett ez az állandó nyűgi. Mostanában már nem kapkodom fel az első nyekkenésére, csak közlöm szegénnyel "hisztizz csak drágám, ha ez neked így jó..." Remélem nem nagyon sérül ettől a lelki világa? Nekem mostanában ezért van bűntudatom. Kép Igaz ölben sincs mindig csend, és ott sem képes nyugton maradni. Szó szerint kifordul az ember kezéből.
Hát ahogy látom lelki téren van mit rendbe tenned, és ez nem könnyű. Kitartás! Nem vagy rossz Anya csak azért mert nem tudod szoptatni. Ettől még Sebi nagyon egészséges, kiegyensúlyozott baba lehet!! KépKép
A kevés tejcsi miatt sokáig én is nagyon rosszul éreztem magam (így visszanézve kár volt), pedig a mai napig úgy gondolom, hogy mindent megtettem az ügy érdekében. Na jó a sok-sok pihi, és a semmi idegeskedés kivételével, de hát egy ilyen problémás gyerkőc mellett ezt lehetetlen volt kivitelezni. Főleg, hogy a segítségem (szüleim) a város túloldalán laknak.
Igaz nálunk még szopi is van, de én kimondottam élvezem, hogy menüt állíthatok össze, és kotyvaszthatom a különböző ízeket (mivel a zöldséget csak gyümibe keverve eszi meg). A család meg élvezettel bámulja, ahogy a lányom türelmetlenkedik ha nem adom elég gyorsan a következő kanálnyi papit. KépKép

Nem tudjátok mennyi idős kortól látszik ha egy gyerek hiperaktív lesz? Illetve mik a pontos tünetei?

Most már a babakocsiban sem képes nyugodtan feküdni. Íme így közlekedünk:

Kép
myra

Mindjárt elolvaslak titeket, egyelőre csak ennyi:
Mucus két apás fotót raktam fel! Kép Na és most?
nikcsi

Nikcsi
Talán egy kicsit vegyes, de most is inkább Rád:-)

mucus
Tm

Myra
Sebi sem hajlandó nyugton maradni a babakocsiban, a hanyattfekve nézelődés kb. 10 percre köti le. Utána balhézni kezd, és hasra kell fordítanom. Na onnantól ő is kinyomja magát, mászkálni próbál, nézegeti a színes takarót amit a kocsiba tettem. Csak ha nagyon fáradt, akkor alszik el esetleg. Szóval nemcsak Lilla nem az a nyugisan-babakocsizós típus! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Myra
Én is mindig a lelkemre veszem, hogy amikor sír nem veszem fel. Küzd bennem, hogy mindenki szerint nevelni kell vagy pedig hogy kőszívű vagyok, és sokszor nem tudom eldönteni mit csináljak.
Jópofa ez az utazó pozíció. Kép

Nikcsi
az újabb képeket én is látom, tündériek. Kép
boglarka

Myra
jó a kép nagyon:-)

nekünk nem volt soha probléma a babakocsizás, de lehet, hogy csak azért mert mindíg akkora időzítettem amikor alvás idő volt. Így már az első 5-10 percben elaludt és nem volt lehetősége ilyen mutatványokra mint Lillának:-)
De szerintem azt egy gyerek sem szereti, hogy a hátán kell feküdnie és az eget vagy a fák lombjait nézni, vagy max. az elé akasztott lógókat,miközben tudják azt, hogy mennyi érdekes és új látni való van kint.
Myra
Lilla úgy sem marad meg, ha félig fekvős félig ülős helyzetbe állítod a kocsit? Mert úgy tudna nézelődni nyugodtam.

mucus
Tm

Mucus,
Már régóta félig ülős helyzetben van a babakocsi, de sajnos max. fél órát alszik, és miután felébredt elkezd vergődni-ordítani-kifordulni. Na ekkor jön a leengedem a háttámlát és hasra fordítom. Így elvan addig amíg gyorsan hazaérek vele. KépKép
myra

Boglarka
Idővel Fanni sírása is változatosabb lesz, és akkor könnyen ki tudod találni, mikor miért sír. Legalábbis Sebinél mostanra elég jól be lehet lőni, máshogy sír ha éhes/álmos, megijed vmitől, tiltakozik vmi ellen, stb.
Bár az szörnyű, amikor bármit csinálok, üvölt. Pl. ma délután túlfáradt, és olyan üvöltést rendezett, hogy teljesen kiakadtam, mert egyetlen korábbi altató-fortélyom se jött be. Aztán a leghangosabb szólam kellős közepén, liluló fejjel egyszercsak elaludt. Kép
Nem csoda, hogy így elfáradt, egy percig meg nem állt 3 és fél órán keresztül, mert elhatározta, hogy akkor is megtanul négykézláb közlekedni, ha fene fenét eszik is - ő aki 2 alvás között max. 2 órát bír fent lenni. Kép

Mucus
Hát amikor alvásidőre időzítem a babakocsizást, akkor Sebi is gyorsan kidől! Kép Viszont az utóbbi időben nagyon zajérzékeny lett, így pl. nem tudok elmenni vele ezalatt vásárolni, mert egyből felébred, és sehogyse lehet visszaaltatni, és akkor hamar kikészül. Úgyhogy a délelőtti és a délutáni alvás kiságyban zajlik, és azon kívül megyünk sétálni.

Ebben a melegben Sebinek teljesen kipirosodott a combhajlata. GOndolom ahogy folyton gyalogolna, beizzad a pelus alá, aztán kidörzsölődik. Eddig olajoztam neki, de nem nagyon javul, kezdjem hintőporozni inkább? (Eddig nem akartam, mert amúgy is szörnyen száraz a bőre, de egyre csúnyább...)

Kép
Kép
Kép
cas

Eszty
Ezt a begyulladást, lázat én is átéltem kétszer is. A másodiknál annyira gusztustalan sárga ragacsos genny jött, hogy pfuj. De én folyamatosan fejtem magam, és szerencsére még mindig van bőven. Szerencsém volt, vagy ez is csak alkati kérdés?
A gyógyszert tudom, de én hallottam olyat, hogy van, akinek onnantól kezdve kezdett csökkeni a mennyiség, majd elapadni. Neked nem lehet attól?

Cas
Album, azért kérdeztem, mert régen ti nem láttátok, de én igen, már nem is emlékszel? Még nálatok is próbáltunk ezen segíteni.
Jobb (rosszabbik) cicim, nem hogy kezd rendbe jönni, teljesen rendbe van! És képzeld az is beállt, amit Te emlegettél: az evés. Hajnal 3, 6, 9, dél, 15, 18, és 21 óra. Eddig attól függőt, hogy hajnalba mikor kelt fel először. Persze van, amikor nem így van, mert tovább alszik, de engem nem zavar.
A lelki dolgokat pedig próbáld meg rendbe tenni, az nagyon fontos! Ha Te feszült vagy, akkor az Sebinek nagyon nem jó, és tuti érzi.

Mucus
Az igazság, hogy mi nem látunk benne senkit, vagyis a mandula szemem és kész, na meg a keze tiszta apjáé, ennyi...

Myra
Nem semmi ez a sétálás?! Hiperaktívságról Lagát kérdezd.
Úszás, augusztus? Már júli közepén megkapja az 5 hónaposat (02.19-én született).

Tényleg Laga mi a helyzet, átköltöztetek? Hát kis Teussal nem irigyellek (költözés), Vilmosról nem is beszélve. Tényleg most volt a névnapja, volt partyja?

Na én most a szívemre hallgattam. Igazi barackot kapott megint Kori, iszonyatosan oda van érte. Még csak 4 hónapos és anyatejes. A szakirodalom azt írja, már lehet, de jobb lenne kivárni a 6. hónapot. Ezt el is határoztam, de most van a szezonja, és ha ízlik neki, akkor miért vonjam meg tőle még 2 hónapig? Kicsit elgondolkoztam ezen a génmanipulációs dolgon, és végül egy hipp őszibarit vettem. Kanállal adtam, az első néhány falatnál kicsit fintorgott, de aztán nyelte, mint kacsa a nokedlit. Na jó az első néhány kanállal evésnél ez kis túlzás, mert jött kifelé is rendesen, de jóízűen próbálta megenni. Hát eddig csak szopizott fogalma sincs mi az a kanálból evés. Már jól megy neki. Szerintetek helyes az, hogy már adok neki ilyet? És ha igen napjában hányszor, mikor (szopi után, de inkább de. vagy du.) adjam? Két nap alatt benyomta az egész üveggel.

Iszik még valaki laktoherb teát?
nikcsi

Sziasztok!
Nikcsi: szerintem kicsit elkapkodod a dolgot, ráérne még. De, ha adod, most még jó darabig csak naponta egyszer, és én inkább délelőtt adnám, ha valami nyűgje lenne vele, az ne éjszakára jöjjön elő.
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Helló!

Hát igen, nehéz ügy ez az etetés:-(
Én végül is mindent megvártam, hogy a maga idejében kapjon meg. Addig meg volt bőven tej, úgy hogy felesleges lett volna bármit is előbb bevezetni mint ahogy az ajánlott.
A legtöbb kajával úgy vagyok és voltam, hogy lesz neki bőven ideje, hogy annyit egyen belőle amennyit akar. Jelen pillanatban az édesség és a csoki az amit úgy gondolok, hogy nincs rá szüksége egy ekkora gyereknek.
Persze már úgy sem lehet sokáig húzni és ahogy nő magától tudni fogja hogy létezik és követelei is. De egyenlőre a közértbe még halvány gőze senics amikor az édesség sor előtt elmegyünk, hogy mik azok:-) A tejespultál annál inkább.
Nikcsi megértem, hogy szívesen adod Korinak, főleg hogy látod, mennyire ízlik neki. Ezért is mondtam, hogy nehéz ügy, mert innentől kezdve nincs szíve az embernek megvonni tőle. És abban meg igazad van, hogy pont mire ehetné addigra lemegy a szezonja és csak az üvegeset eheti max.

mucus
Tm

Na igen! De tudom, hogy annyira nem kéne, de izlik Korinak. A másik pedig a szülők nyomása (anyu, anyós), ők már ilyenkor... Tudjátok! "Megvetnek", hogy én csak anyatejjel táplálom a kis unokájukat. Na jó, akkor most stop van, a szülőknek pedig lehet, hogy füllentek Kép (ez nem az én szakmám)
nikcsi

Nikcsi,
Szülőkkel próbálj ne foglalozni! Az idősebb generációval én előre közöltem, ne akarjanak semmit rámtukmálni, mert az elavult, ha pedig érdekel valami majd kérdezek. KépKépKép Nem is próbálkoznak. Kép Anyu is nagyon aranyos, csak azokat a bébiételeket veszi meg amire én azt mondtam, hogy lehet. KépKép
Azért ha bármit adsz majd Korinak, mindig szopi után legyen. Így nem szoktatod le róla, és csak anyit eszik amennyi a tejci után még kell neki. És inkább délelött, mert ha bántja a pocakját, jobb ha délután kiderül. Amikor már tudod melyik étel nem okoz semmi problémát lehet délután is adni. És pár napig csak egyformát kapjon. Így ki tudod szűrni melyik nem jó még neki.
Nálunk Lilla már a mi kajánkat is kinézi a szánkból. KépKép
myra

Sziasztok!

Cas,
Nagyon sajnálom én is - főleg, hogy ennyi kínlódás és lelkiismeretfurdalás után - Sebinek végetért a szopizós korszak.
De ugyanakkor vígasztallak és bátorítalak is, hogy egyáltalán nem kerül Sebi emiatt hátrányba a többi babához képest. Megkapta már a szükséges "védőanyagokat" tőled az eddigi szopik során, e téren sem vesztett sokat. Ezentúl a kiegyensúlyozottságot és nyugalmat adja majd neki a kajálás és ez már sokkal többet számít mindkettőtöknek!
Anno Marcival 3 hónaposan álltam le a szoptatásról, több minden miatt (gyógyszert kellett szedni, Marci sem akart szopni rendesen, így lassan elapadt a tej) DE! Marci volt 2 éves koráig a legkevésbé beteg a gyerekeim közül. Talán évente 1-2 náthát kapott semmi más komolyat. Ellenben ismertem hurkás anyatejes babákat, akik egyik középfülgyusziből a másik köhögős betegségig húzták pár hónapos koruktól fogva évente többször.
A másik két gyermekem, akik a cicin lógtak 8 hónapig (Olivér még most is) kb. 3-szor gyakrabban voltak náthásak, mint Marci, plusz lázas betegségeken is átestek 1 éves korukig. Na, az anyatej védőszerepéről részemre ennyit.

És nem attól függ, hogy a baba elhízik-e, hogy anyatejes vagy tápis. Hanem, hogy mennyit eszik belőle és tömik-e vagy sem. Nézz már körül Cas, hány anyatejes baba gurul itt a közelben, aki tápit csak reklámban látott? És Sebi is jó formában volt szopizás alatt:-))) Megint csak Marcit említeném tápos csibémnek, aki elég modell alkatott tartott tápizás alatt is:-)

Micsoda rohamléptekkel haladnak mozgásfejlődésben ezek az itteni babák! Eddig Myra Lillája virgonckodott, most meg ilyen korán Sebi is lemászna a térképről?
Anyááááám, reszkessetek, ha jön az igazi tipegőkor:-))))))))))))

Myra,
Hiperaktivitás? Ó, azt ne akarjá' magatoknak!:-)) Láttam ilyen gyereket, hát egy pillanatra nem áll meg, nem foglalja le semmi, nem lehet neki 1 perce sem elég érdekeset mutatni, máris szalad tovább és pörög a végtelenségig.
Lilla biztos nem ilyen.
Mostanában átérzem a nehéz éjszakáitokat is, mert valami Olivérben sem műkszik jól 2 napja éjjelente. Felsír, dobálja magát, forog az ágyban, nem jó semmi és senki, cicik se. Doki nénink szerint neki ez a fogzással függ össze valszeg, hát remélem, hogy nincs más baja. Csak abban bízok, nem fog az egész fogzás alatt így nyügizni éjjelente. A tesóit nem viselte meg ennyire a dolog.

Nikcsi,
Szerintem meg 4 hónapos korban már nincs korán adni gyümiket meg főziket, legalábbis sddig semmiképp sem, amíg a babaételek is ettől a kortól ajánlottak. Igenis kell a vitamin meg rost a babának is és az anyatej nem mindenható. Enyém sose volt az:-)) Úgy érzem, mostanában meg a ló tulsó oldalára esnek át egyre többen a szoptatással, meg a bio kajákkal. Nem csoda, már a tejes zacskónak is "biolrájtnak" kell lennie:-))))
Kori meg "bőven" elmúlott 4 hónapos, hiába is fiatalítod a kis hölgyet:-)) Pont nyáron esnek jól a kicsiknek is a frissítő, zamatos ízek:-) Csak inkább a babakonzerveket add elsőnek vagy olyan házi gyümiket (ne a boltból/piacról), amikről tudod, hogy nem permetezték. Nem a génkezelés árt, hanem a vegyszer. Fokozatosan napról-napra emeld a mennyiséget, ne legyen belőle hasmenés. Aztán 1-2 hét múlva egyen, amennyit kér Kori.
Enyémek is nagyon szerették a gyümiket, 4 hónpos kortól megkostóltattam és adtam is nekik. Attól olyan fittek, hogy anyjukat pár perc alatt bemosolyogtatják bármikor:-))

Regényt befejezem, megint eltávozom egy időre a netről.

Viki
ccviki

Nikcsi
Ja?! Minden oké az albumoddal! Milyen nagylány már Kori! Kép
És a lelkem is kezd helyreállni lassan, bár az nagyon nehéz, hogy mindenhonnan kapom az arcomba, hogy miért nem szoptatom a gyereket... Kép Nagyon bánt, hogy izélgetnek, hogy miért nem szoptatom a gyereket. Komolyan, hát hülyének nézik az anyákat, hogy tápszert adnának a babának ha van tejük?!
Annyira kiborított a nemtomki-nőci hozzáállása, amikor odatelefonáltam a rendelőbe délelőtt, hogy szeretnék feliratni újabb adag tápit, hogy a receptért megkértem inkább anyut, hogy menjen el, nem hiányzott, hogy még egyet rúgjanak belém. (És jól is tettem, mert anyu kapta helyettem a lelkifröccsöt, és másodkézből azért könnyebben túl tudom tenni magam rajta.)
Annak pedig nagyon örülj, hogy Kori szereti az új ízeket, én végigasszisztáltam egy rettenetesen rosszevő gyerek felnevelését, elég szar meló! Kép
A szülőkön meg ne parázz, anyu is időnként reszelt almát emleget, az elején még felhúztam magamat, de mostmár csak elengedem a fülem mellett. Kép
A 6-os szopi után reggel még visszaalszik? Sebi általában 4 és 5 között eszik mostanság, és akkor még visszaalszik. Ha ez véletlen kicsúszik 6 utánra, akkor már nem lehet visszacsempészni a kiságyba, és akkor jaj nekünk! Kép

Viki
Hát tény és való, hogy sokkal nyugodtabb ő is és én is, mióta nem kétségbeesett üvöltéssel végződik minden evés. Az igen kikészített mindkettőnket. Remélem igazad lesz, és nem lesz beteges baba. Néha el is bizonytalanodom, hogy jó, hogy eddig hurcilásztam mindenfelé, de vajon megerősödött-e az immunrendszere annyira, hogy most a tápis időszakban is el-elvihessem ide-oda...
A tápit nem tömöm, szerencsére ő is kezd leszokni arról, hogy amíg jön, addig tömje magát... Szóval néha már hagy is az üveg alján pár cseppet... Kép
Azért a súlygyarapodását árgus szemekkel figyelem, már 7 kiló a lelkem, nem bánnám, ha nem 3 hét alatt érnénk el a 8-at... Leszakadna a derekam! Kép
Mozgás: Sebi magasról tesz a fordulásra, és egyből menni akar négykézláb. És egyre jobban megy neki! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Nikcsi,
sajnos akkor már nekem ment el a tejem, nem attól csökkent. Csak azt hittem, ha folyamatosan szedem azért még megmarad. De sajnos nem így lett.
Én 3,5 hónapos korában kezdtem adni Bencének a gyümölcsöt, mert ugye nem kapott anyatejet. Azóta is szinte mindent megeszik. Talán a tökfőzelék, brokkoli tartozik a nem nagyon szeretem kategóriába.Kép

Eszty
eszty

Kori csak a barackra gerjed. Bezzeg Sebi becélozta a sonkát - ahogy az egy rendes férfihoz illik... KépKépKép

Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Eszty,
Enyémek, mint írtam, 4 hós koruktól eszik a "zöldet" és azóta is mindenevők. Hihetetlen, de a főziket (pl. spenót, sóska, paradicsom meg minden) szeretik a legjobban a palacsinta után:-)

Cas,
Utóbbi fotó a kedvencem az eddigi Sebi-albumból:-) De ekkora szenyó dolgot tőletek, hogy ilyen gasztronómiai kínoknak teszitek ki szegény gyereket:-)))
Olivért a képen látható dolgok közül kizárólag a távkapcsoló és a mobil motiválta volna, kajára nem gerjed :-)
Viki
ccviki

Szia Viki!
Nem csuklottál tegnap? Bőszen emlegettelek, mivel megvolt a lányomnak is a nagy találkozása a popsikenőccsel. KépKép Iszonyúan gerjed a dobozára, és véletlenül a földön maradt az üresek között a teli is. Kép Szerencsére csak addig volt egyedül amíg a bébipapiját elkészítettem, így nem volt ideje mindenhová juttatni belőle. Kép
Kép

Saci,
A vicc az, hogy rám meg mindig akkor néznek csodálkozva az emberek amikor kiderül, hogy Lilla még szopizik is. Mintha ez nem lenne természetes...
Iszonyú édes Sebi!!! KépKép Össze kéne hozni Lillával. Nagy kajás ő is. Tegnap mellette ettem, és még feleszmélni se volt időm, olyan gyorsan vetette bele magát a tálcám közepébe.
A következő két kép már azután készült amikor kihalásztam onnan. Nem kell megijedni, azért ezekkel még nem etetem a gyereket. A nem pépesített dolgokat csak nyalogatja. Kép
A kedvence különben a papír. Tilos a közelében ilyesmit tizedmásodpercre is otthagyni, olvasni, jegyzetet írni, stb. mert amint kiszúrja, turbo sebességre kapcsol és lecsap rá. Kép Tegnap a strandon azt hittem amíg ő játszik a pokrócon, addig én a végében végre végignézhetek egy katalógust. Nem tudom hogy csinálta, de pár másodperc múlva arra eszméltem, hogy egy gyerek veti rám magát. Kép
Az is elég muris látvány, amikor ő az egyik kezemben lóg (útban az autó felé), a másikban meg valami papírnemű van (recept, újság), és egész végig azzal van elfoglalva, hogy valahogy megkaparintsa.

Nyammmi sajt!
Kép

Hát ezen a hagymán nem tudom mit szeretnek...
Kép

És a mai repertoárja, hogyan borítsuk ki a pelusos vödör tartalmát 10 másodperc alatt. Az a szokása, hogy bármi tárgy a kezébe kerül, azzal rögtön újjszopizik egyet. Így most egy pisis pelus lett a kiválasztott. KépKépKép
Én meg már azt hittem, minden veszélyes dolgot elraktam a közeléből. KépKép

Mára ennyit a rosszcsont Lilláról.Kép Mi jöhet még??? KépKépKép
Mondjunk mi sem vagyunk normálisak. Jókat röhögünk a hülyeségein, és gyorsan dokumentáljuk az utókornak. Kép
myra

Sziasztok!

Myra,
Ugye, mondtam, hogy ezek ilyenek, popsikenőcsöt csak távolból lásson az a gyerek legközelebb:-)) És tényleg szerencséd volt, mert Lilla kis frizóját is napokig beállította volna az a zsírkence, nem kellett volna hozzá Drei Wetter Taft:-)

Olivér is falja az újságokat meg mindenféle papírárut. Eleinte etetés előtt szépen kiraktam a kiskanalát, tányérját meg stílusosan és praktikusan egy szalvétát is eléje az etetőszékben. Naná, hogy egyből a szalvétát tömte pofára, kaját köszönettel nem kérte:-)

Lilla pelenkás "eksönje" se kispályás:-) Majd később rájön, hogy a pelus tartalmával fel is lehet mosni meg kenni a padlót:-))
Olivér a pelenkázáskor gonoszkodik velem. Persze csak ha kaki is van benne. Ahogy leteszem a pelenkázóra, készségesen mozdulatlan és elernyedt pózt vesz fel, közben szemez velem és ahogy kinyitom a pelust, vadul lecsap, egyik kézzel markol bele a fütyijébe (kicsit sem "anyagos" a lógmánya) a másikkal fürgén matat a kaka után:-))

Amúgy nagyon klassz a rosszaságok dokumentációja. Már percekkel később hatékonyan oldaj a szülői feszültséget:-))

Olivér meg elkezdte tanulmányozni és gyakorolni a fogmosást. Kinézte a kezünkből a fogkefét, muszály volt neki is vennem egyet:-)

Kép

Viki
ccviki

Myra
Iszonyú aranyosak a képek!!!!!! Nagyon jó fej Lilla!!! KépKépKép (Ilyenkor örülök, hogy nekünk tubusos kiszerelésben adják a popsikencét.)
(Te meg ügyes vagy, hogy így el tudtad kapni a pillanatot. Sebi amint meglátja a fényképezőt, teljesen elképed, és abbahagyja, amit csinál. Kép Így csupa bamba fotó készül mostanság...)
Azon miért vannak kiakadva, hogy Lilla szopik is?!?! Á, tényleg felesleges foglalkozni az ilyen hülyékkel. Én is igyekszem túltenni magam a beszólásokon...
Melyik strandra jártok? Rómaira? Lilla is bemerészkedik a vízbe? (Sebit a nyaralás alatt az embör mindenáron be akarta lógatni a tóba, de nem engedtem... Kép)

Viki
Fiacskád a fogorvosok álma! KépKépKép
A kakis pelusról meg csak annyit, hogy mostmár Sebi is rottyant nagyokat bele, aztán amint kibontom kirántja a kezemből a lábait, és a sarkaival tapicskálni kezd a jó kis krémes meleg cuccban. Úgyhogy mostanában kétszer fürdetem a gyereket, este rendesen, reggel meg a csap alatt deréktól lefelé... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas,
Rómaira is és a Csillaghegyire is. Pont a kettő között lakunk. Kép Ebbe a vízbe egyenlőre még nem rakom bele. Majd jövőre, addig babauszira járunk. Kép Múltkor volt egy 16 hónapos kisfiú, aki 3 hónapos kora óta jár babaúszásra. Örömében sikítva rohant a mély vízbe. Úgy fogta vissza az anyukája, hogy azért egyedül ne vesse bele magát.
Nagyon édes volt.

Szopi - gondolom azért mert az idősebb korosztálynál a minél hamarabb szilárd kaja bevezetése volt előírva. Nekik furcsa lehet a szoptassunk minél tovább elv.

Viki,
Szupi ez a fogmosás! Kép
myra

Sziasztok!
elmegyek egy hétre és akkorát nőnek ezek a csöppek!! :-)
itt a friss gyümölcsös időszak, a idősebb korosztály tömheti magát degeszre.
Ma a piacon Kinga is majdem jóllakott az összekunyizott mindefélével. Legnagyobb sikere a csöves kukoricának volt, csak úgy nyersen.
mikor lesz a következő tali?
szeretném élőben látni a rosszcsontokat.
sárgabarckos süti jöhet? abban nincs kis mag Kép

SZilvi
szilvamag

Sziasztok!

Érdekes ez a szopi-kaja téma. Rám azért szoktak elképedve nézni, mert én még éjszaka is szoptatom Matyit, ha kell 3-szor is.

Nikcsi, hol van a barackszezon? Majd még csak most jön! Max a korai érik. Utána lesz még csak körte, és később alma. Szóval nem fogtok semmiről lekésni. Mi 5,5 hósan kezdtük, de ekkor már annyira nem volt elég Matyinak az anyatej, hogy éjszaka óránként kért enni. És így is mindenevő lett! Most az éjjelilámpámat kóstolgatja éppen!

Úszni csak szeptembertől tudtok menni a gézengúshoz, mert augusztusban csak előre bejegyzett, kifizetett úszások lesznek.

Myra, nem lehet, hogy Lilla a fogától nyűgös mostanában?
aranyhold

Aranyhold,
Gondoltam rá én is, de sajnos látható (duzzanat) jelei nincsenek. Így fogalmam sincs. Kép A nyála 2 hós kora óta folyik, az újját több hónapja rágja ezerrel. Ami újdonságnak számít, hogy kb. 3 hete a mutatóújját oldalra nyomja be a szájába, és ott rágja. Lehet, hogy nem az első, hanem hátsó foga jön? Vagy ez hülyeség???
myra

Szilvi,
Sárgabarackos süti jöhet!!!! KépKép
myra

Most vasárnapig búcsuzom. Megyünk vidékre, bemutatni Lillának az egyetlen dédnagymamáját, és a "harmadik" (Keresztanyukám) nagymamáját. KépKép
myra

Myra
Strand! De jó lenne! De egyszerűen nem kapok magamra egyrészes fürdőrucit, mindenhol csak vénasszonyoknak való fazonok vannak... Kép A kétrészeseimet meg esztétikai szempontból el kell felejteni, no meg a csíkjaimnak is nagyon ártana a Nap...
Ti kettesben jártok strandra Lillával?
Ja, és jó utat! Kép

Szilvi
Kinga jó fej! Kép
Köv. tali lehetne az a piknik a hajógyárin, amit Myrával emlegettünk...
Többiek, mit szóltok?

Kép
Kép
Kép
cas

Cas! Sportboltban nézz utána egyrészes fürdőrucinak! Én pár hónapja itt békáson a Divexben vettem egyet, mert kellett az úszához, és még nagyobb méret is volt, mint ami rám jó volt, és nem is olyan gáz! :-)

Nekem tetszik a strandos tali is (bármelyik), meg a hajógyári szigeten is.
aranyhold

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?