Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Üdv Krisztina! Elméletileg mi is találkozhattunk már, mert én február 6-án szültemKép
Bogi, én is a Juliannára szavaznék, meg a Katicára. Kötőhártya gyuszi lassan elvonulni látszik!!
Eszter, én Pregnacare-t és Elevitet szedtem (meg folsavat).

Jó hétvégét! Pici
pici9081
 
 


Sziasztok!

A névválasztással kapcsolatban:

a rokonságunkban nem igazán jött be a két név adása.
A kisfiú a Tibor Szabolcs nevet kapta. A Tibort az apukája miatt. Gondoltuk, mivel a Tibor az első neve, úgy kell hívni, de mivel becézés nélkül szerintem nem való kisgyereknek ezért Tibikének hívtuk. A szülőknek nem tetszett, mert az apuka a Tibike. Rajta ragadt felnőtt korára is. Na jó, hát akkor legyen Tibi.
Megjegyzem, az egész család hol így hívta, hol úgy hívta, kínos volt számomra, hogy most akkor melyiket is mondjam. Legtöbbször babáztam, nehogy rosszat mondjak. A végén Szabolcs lett. Kb. 2 éves korára.
Így Tibor napján nem köszöntöttük meg. Erre a szülők kijelentették, hogy hát megköszönteni Tiborkor kell, mert az az első neve, de szólítani Szabolcsnak kell. Káosz.
Na én ezért határoztam el, hogy egy neve lesz, ráadásul olyan amit nem nagyon kell becézni sem.

Egyébként nekem a Jaksy Kata nagyon tetszik.

Marengo!

Ha a babaúszást komolyan gondolod, mindenképpen lépned kellene, mert mi felhívtuk a Gézengúzost, azt mondta, hogy most indult egy csoport, szerdán megnézné a kislányt, hogy érett-e rá, mert akkor bekapcsolódhatna, különben mire a következő indul már kioltódik a búvárreflexe. Ha nem tudunk kapcsolódni max. a fürdőkád marad, azt mondta mutat majd néhány gyakorlatot, ha így alakul.
Ha akarsz szerintem hétfőn te is beszélj vele, én a telefonkönyvben kerestem ki a számukat.

Ismered a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézetet itt Óváron? Én ott dolgoztam a szülés előtt. Milyen szakra jársz az egyetemen?

Pici!

Örülök, hogy a Te babád is annyi idős, mint az enyém, megnéztem a profilodban a képet, nagyon aranyos. Majd konzultálhatunk néhány dologról.
Ha van fényképed magadról meg a kislányról feltehetnéd a profilodba, jó úgy beszélgetni, hogy az ember be tudja azonosítani az illetőt. Ha te is akkor szültél biztosan láttuk egymást.

Piros!

Együttérzek veled, egyszer te írtad, hogy az ember örül, hogy milyen jó gyereke van, hozzászokik valamihez, aztán utána csalódás, ha a gyerek változtat a szokásán.

Én is így jártam, tündér jó lányom volt, mindent meg tudtam csinálni mellette, önállóan eljátszogatott a maga módján, hol fekve ágyunkon, saját ágyában, hordozójában.

Egészen addig, míg 1,5 hete meg nem tanult hasra fordulni.Most állandóan ott kell lenni mellette, mert amint leteszem, már fordul is, aztán meg kiabál, hogy nem jó neki a helyzet, mert visszafordulni még csak néha véletlenül sikerül neki. Ha meg beleteszem a hordozójába állandóan ki akarja lőni magát belőle, ott sem jó neki.

Gyerkőceitek hogyan ütötték el a napot ennyi idős korukban?

Na megyek, így is jó hosszú voltam, meg aztán gond van az építkezésen intézkednem kell.

Üdv:
Cs. Kriszitna
mosziv
 
 


Sziasztok!

Pletykálok, Hajni20 utólagos engedélyét kérem majd, de szeretném közölni, hogy

Hajninak tegnap 18:14kor megszületett MARCI babája. 3250gr, 49 cm 10/10 Már szopizott is.

Katie
katie
 
 

 
 

Gratulálok Hajni!
Sok boldogságot a babához!!!
pici9081
 
 


HAjni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

De szuper!

Szép baba lett, minden oké vele!

Krisztina!
Üdv köztünk!
Persze, hogy szívesen látunk!

NÉVVÁLASZTÁS!
Döntöttünk! Azt döntöttük, hogy nem adunk neki előre nevet.
Majd ha megszületett, és meglátjuk, akkor választunk neki nevet.
Nekem a Jaksy Kata azért nem tetszik, mert van az a tévés néni, a Jaksity Kata, és mindenki rá asszociál.
Amúgy én egy felnőtt nénitől irigyeltem el a Katica nevet, úgyhogy a felnőtteknek sem ciki szerintem. A Julianna méltóságteljes név, és nem zavarna, ha Julcsiznák. Egy időben mi is Julcsiztuk pocaklakót Kép
Mostmár csak "baba" Kép

Szóval Nektek is meglepi lesz a név, mint nekünk!

Lili sajnos szombat este óta beteg. Elég rendesen elkapott valami vírust, de remélem azért hamar túljut rajta!

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Piros!

A mi utunk is kész(ül), mert még a szegély nincs kész. (Egyébként 1 nappal a tiétek előtt csinálták a miénket, úgyhogy tudtam róla. Kép )
Örülj neki, hogy keskeny, így később sem lesz rajt nagy forgalom, és lassabban mennek az autók. Amióta kész az út, úgyis mindenki száguldozik, a gyerekek meg az út közepén játszanak (bicaj, gőrkori, roller). Szóval így is veszélyes.

Ja Katie!
Köszi az infót!

Marengo!
Egyenlőre hanyagolom a témát, mert az orvosom szerint lépten-nyomon csak azt hallotta bent, hogy Farkas Boglárka Kép
Amúgy Áfonya írt egy észrevétel listát, amit elolvastak, megtárgyaltak, és próbálnak változtatni. Majd lecsekkolom nemsokára :-)

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Hajrá Hajni!!!!!!!!!

Krisztina!
Felhívtam a Gézengúzt és azt mondták, hogy elsősorban olyan babákkal foglalkoznak, akikkel gond van/ volt esetleg szülésnél vagy most, ezt nem egészen értettem. Nálunk ugyan volt pár másodperces lélegeztetés, ez vajon indokolttá tenné? Valahogy szívesebben mennék egy hobbiúszós csapatba, pl. a Balázs Bélásba, ill. nem is tudom, most kezdek meginogni. Mit tegyek??? A Tejkísérletit ismerem, már ha a Lucsony utcairól van szó, mert legtöbbször a Lucsonyba járok konzultációra.
Írd meg, mi volt a mai vizsgálaton, jó?

Szerintetek mi legyen babaúszásilag? Most megijesztett ez a nő a telefonban, mármint a gézengúzos. Azt ecsetelte, hogy a nehéz szülés kihat a mozgásfejlődésre, aztán később meg dyslexiás lesz (meg diszminden, ahogy mi a suliban szoktuk mondani, akkor mikor a nagytudású szakemberek mondanak véleményt.)Lehet, hogy ért hozzá és igaza van, persze azóta egyfolytában azon jár az agyam, hogy Száva nem forog, nem pörög, mint a motolla, nem kúszik, nem mászik, nem jár és nem rohan még, jaj, biztos ez is amiatt van, hogy nehéz szülés volt, meg császár, szóval lassan meg fogok bugyanni. Most akkor mi van?

Bogi!
Megkaptad az emilt? Vagy már nem aktuális?
marengo
 
 


Sziasztok!

Dirtha,
itt valaszolok, bar ketlem, hogy olvasod, multkor se reagaltal a gyereknapi pasizasomraKép
Szoval voltam spinningen, jo volt. Strapas, alig vartam, hogy vege legyenKép Utana mondjuk par napig piszkosul fajt a gat-tajekom, de ez sima bicajozasnal is igy szokott lenni, az elso alkalomnal. Annyit tudok, hogy 800 Ft egy alkalom, 11 alkalmas berletet adnak 8e-ert.

Mosziv,
udv kozottunkKép

Hajni,
gratula es sok boldogsagot az egesz csaladnakKép Marci jo gyerek, nem hagyta anyjat tovabb nyuglodniKép
/Katie-nek koszonet a hirhozasert/

Edit,
es az kiderult, miert kellett hirtelen csaszarozni? Hogy vagytok, hogy birod?

PPont,
ezek jo hirekKép Mi volt Pesten, mit mondott a doki?

Bogi,
en a Katicara szavazok, nekem az olyan kedves csengesu. Neked ugysem lesz egy 2 meteres, NDK uszonokre hasonlito lanyod, akinek nem allna jol.

Marengo,
akartam mailt irni, de nem talalom a cimed.
Zanzasitva: Mate is hasonloan indult az eletben, mint Szava, nala volt is ferde fejtartas, hipotonia, lassu mozgasfejlodes /ami persze nem biztos, hogy emiatt van, eppugy lehet "lustasag", mint neurologiai ok/, még nem maszik rendesen, nem ul fel, igaz, felall. Mi jarunk mindenfele, van tapasztalatom boven.
Szava 4 honapos mult még csak, egyaltalan nincs lemaradva, ha nem forog. Fejet kell kozepen tartania, hason illik kinyomni a vallovet, hanyattfekve ha ulesbe huzod, huznia a fejet magaval... targyakert nyulnia, megfogni konnyu csorgoket, esetleg a sajat kis kezet, labat nezegetni maga elott.
Az anyaknak jo a megerzesuk /nem is biztos, hogy megerzes, hanem tudatalatti megfigyelesek lecsapodasa lehet, hisz ok vannak a legtobbet a babaval/, bizz magadbanKép Es persze ha ketelyed van, kerdezd meg a gyerekorvost, vedonot /hajlamosak elbagatellizalni, erdemes neurologushoz menni, ha nem gyoztek meg/.
Elviheted a Gezenguzba egy felmeresre, akkor a lelkiismereted is megnyugszik.
Egyebkent a mozgasfejlodes tenyleg fontos, ebben a korban foleg az egyensuly-erzekere tudsz/kell hatni, erre vannak jo kis "gyakorlatok", jatekok.
Elso gyerek, megteheted, hogy sokat legyen kezbenKép: hintaztassad alkarodra fektetve, nagyon kilenditve, Apa dobalhatja fel az egbe fel, lepedove teve ketten is hintaztathatjatok, szoval minden ilyesmi. Forgashoz is vannak segito muveletek, de azzal raerszKép

ui: jobb is, hogy nem talaltam mailcimet, ha ez volt a zanzasitott, mi?Kép

-Afonya
afonya
 
 


Sziasztok!

Nagy gratula Hajninak az egészséges és ideális méretű babához! Kíváncsian várjuk a szüléstörténetet!

Edit!

Hozzájutsz néha a géphez? Sokszor gondolok rád, amikor éppen türelmetlenebb vagyok a saját fiammal, mert nyűgös. Mindig azzal vigasztalom magam, hogy lehetne egyszerre három fogzástól szenvedő babókám is. Akkor hogyan dönteném el melyiket ringassam. Így is gáz, ha felébred a középső anyát keresni, amikor a legkisebb szopizik éjjel. Igaz a legnagyobb átalussza az üvöltést is. vajon a Te babáid megnyugtatják egymást vagy inkább egymást hergelik? Gondolom, hogy nincs sok időd, de nagyon kíváncsi vagyok hogyan lehet egyszerre három babát nevelni.

Képzeljétek bébi-boom van a közelemben! A legjobb barátnőm, a franciaországi barátnőm és a húgom is babát vár! Október-novemberben fognak kipotyogni. Állítólag én dumáltam gyereket mindenkinek a hasába, de ezt még akár be is vállalom. De lehet, hogy csak a jó példa ragadós!

Bogi!

Van abban valami amit mondasz. Végülis nekünk elég széles, úgyis behajt mindenki a telkére. Nem tudod, lakóövezet tábla és sebességkorlátozás lesz?

Képzeld már festik a falakat belül és kívülről is pofásodik a ház. Igaz a drywit majd csak jövőre lesz meg, így egyelőre kis szürke, de annyi baj legyen. Találtatok embert a garázsra?

Marengo!

Csak biztatni tudlak, hogy fogadd meg Áfonya tanácsait. Szerintem sincs Száva lemaradva semmiben, de fontos, hogy ne aggódj. Vidd csak el akihez csak gondolod. Legalább látod majd, hogy ahány gyerek, annyi fejlődési ritmus és sorrend. Az én fiam is kapott légzéstámogatást az elején és egészen másokat produkál. mint a lányok. nekem megnyugtató volt a koraszülött utógondozás is. Így legalább észreveszik, ha én elnéznék valamit.

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Pesten újra jó eredményeink lettek, végre a vasa is teljesen helyreállt, már nem kell pótolni. Helyettes doki volt, úgyhogy nem mondott semmi újat.

Marengo! Ne izgulj, nem vagytok semmiről lemaradva. Bandika majdnem fél éves volt mire megfordult minden irányba. Ezután már mindent hamar megtanult,11 hónaposan már járt. Szóval nyugi. Mi is voltunk a Gézengúzba felmérésen (most is szoktunk járni csoportos tornára), és ott teljesen megnyugtattak. Egy csomó gyakorlatot tanultunk, és elmondták, hogy mire figyeljünk.

Hajninak és a kis jövevénynek gratulálunk.

Üdv Eszter
ppont
 
 


Áfonya!

Az sose fog kiderülni!A fiúk zárójára azt írták,hogy gestacios hypertonia miatt lett megindítva.Ami nem igaz!A terhesség alatt végig 140-150 volt a vérnyomásom.Amíg nem kerültem kórházba még gyógyszert sem kellett szednem.
Ennek a császárnak "lelki" okai voltak.És nem az én részemről!
Mailben szívesen leírom a (szerintem) valóságot,de itt nem,mert nem akarok gondot belőle.

Piros!
Biztos te is ügyesen csinálnád 3babával is.A titok nyitja,hogy nincsenek olyan hamar felkapkodva,kicsit többet hagyom őket sírni.Jellemzően nyugodt babák.Ha valamiért sírnak és nem reagálok rá,4-5percen belül abba is hagyják.Már mindegyiknél meg tudom különböztetni a hisztit és az éhség-kaki okozta sírást.Szerencsére nem hasfájósak és nem is szorulósak.
A nagyfiunk nálunk is átalussza a bömbölést.Az ikrek általában nem sírják fel egymást.Már megszokták egymás hangját.

Csatolok egy képet a fiúkról.Balról jobbraKéplivér,Marci,Beni

Kép

Kép

Kép
edit73
 
 


Sziasztok!

Ediiiiiiiiiiiiiit! Wow!
Annyira édesek, és gyönyörűek a fiúk.

Lelki okora arra gondoltál, hogy féltek, nehogy valami gond legyen akármelyik babával, és inkább megcsászároztak? Mert én ezt tudom elképzelni.
De a 140-150 es vérnyomás az normális? Nekem 110/70 szokott lenni. Mondjuk 3 babával már dolgozni kell a szívnek az biztos.

Marengo!
Melyik e-mailre gondolsz? A betétesre? Mert arra válaszoltam, nem kaptad meg?

Én jártam Lilivel a Gézengúzhoz. Õ is olyan 4 hónapos volt, mikor azt vettem észre, hogy ferdén tartja a fejét. Elvittem, ott megvizsgálták, és javasolták a tornát, meg az úszást. A ferde fejtartás pedig abból fakadt, hogy gyengék voltak a nyak, és hátizmai, ami a nehéz szülésre (császár lett)is visszavezethető (Rá volt tekeredve a köldökzsinór többször Lili nyakára, és rosszak voltak a szívhangok).
Úgy van a Gézengúznál, hogy bejelentkezel, és valamennyi összegért megvizsgálják mozgásilag a babát. Én külön élveztem a vizsgálatot, legalább láttam, hogy miket tud, és miket nem.
Kaptam róla egy írásos véleményt, és a javaslatot a továbbiakra nézve, és eldöntöttem, hogy van-e rá időm és pénzem. És Lili pár (két) hónap alatt teljesen helyrejött.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Köszi mindenkinek a nyugtatást, aranyosak vagytok, azt hiszem, talán tényleg elmegyek egy vizsgálatra, és aztán majd meglátjuk.
Amit Áfonya írt, azokat produkálja, a mellkasát már nagyon korán kinyomta, és a fejét is hamar kezdte tartani, jó magasra és még forgatja is így kinyomva, tehát, úgy értem pl. követi a mozgásom a szobában ide-oda. Forgásban csak az oldara megy, bár azt se szokta gyakran, szerintem lusta. De nagyon. Ülni imád, fekve karban tartva utál, még a pihenőszékében is állandóan "felüléseket gyakorol", mert nem tetszik neki, hogy a háttámla természetesen döntve van és nem függőlegesen. Legszívesebben a kezemben tartva áll., ill. függőlegesen tartva van. No, ez nem tudom érthető-e, de kb. mint büfiztető pozíció: rátámaszkodik a vállamra, a feneke alatt az egyik kezem és a hóna alatt tartom.

Bogi!
A mail nem jött át, de nem érdekes, az számít, hogy ezek szerint hála Istennek mégsem kell, és ennek örülök.

A három testőr tündéri, ilyenkor elfog egy kis irigység, hogy de jó lehet, de mélységes tiszteletem, én nem hiszem, hogy bírnám, irtó ügyes vagy!

Mosziv!
Merre jársz?

Amúgy mi van a többi pocakosunkkal? Áfonya, légy szi', kérünk táblázatot! Bár, igaz, attól még nem kerülnek elő, Ttika is hogy eltűnt, pedig már kb. négy hónapos lehet a babája.

Üdv mindenkinek!
marengo
 
 


Bogi!

Valami hasonlóról beszélek.Csak nagyon kellemetlen volt a helyzet a kórházban,kicsit megkavartam az "állóvizet".Utána meg egymásra mutogattak az orvosok.Én meg persze a saját orvosomnak hiszek.Ezért nem szeretnék ide konkrétumot írni ( nehogy valakit bajba sodorjak).Ugyanis határozottan tudom,hogy vannak emberek (szülésznő és orovos is),akik olvassák ezt a fórumot.
140-150 általában magas vérnyomás,bár határérték.Ha nincs benne nagy kiugrás (180-200),akkor még elfogadható.Fontos,hogy a per után érték ne menjen 90 fölé.
Én itthon napi 3szor mértem vérnyomást.Azt írtam és mindig vittem a dokimnak,aki folyamatosan figyelte.A kórházban meg 4szer mérték.Amikor közölték,hogy műtét,akkor speciel 130/80-as volt.

Marengo!
A ferde fejtartás a Marcinál is van.Azt mondta a gyógytornász,hogy sokat fekszik egyik felén.Mert abból az irányból kapja a fényt,meg a hangokat.Most forgatni kell az ágyban.Egyik nap az ágy egyik vége felé van a feje,másik nap a másik vége felé.
A vizsgálatot mindenképpen ejtsd meg,károtokra nem válik!Talán te is megnyugszol utána!

Edit

Kép

Kép
edit73
 
 


Edit!

Szávának nincs ferde fejtartása. Csak elsorolták mi minden lehet majd a nehéz szülés miatt. De azért köszi a nyugtatást.
marengo
 
 


Sziasztok!

Edit!
Elhiszem, hogy sokkolt a dolog. De ami a lényeg, hogy mindhárom fiú egészségesen bújt elő.
Dávidot normálisan szülted? Mert akkor meg az az élmény is megvan.

Én viccesen szoktam mondani a dokimnak, hogy midnent ki kell próbálni. Császár már volt, most jöhet a normál szülés.

Amúgy az, hogy olvassák a fórumot többen is a kórházból, nem titok. Hozzám szoktak jönni visszajelzések is, és hála az égnek mostanában elég nyugis a helyzet itt.

Nem úgy, mint itthon. Képzeljétek Lili ma mit csinált.
Olyan fél 9 körül apja bevitte, hogy elaltatja. Én is bementem velük. Lili nem akart aludni, lemászott az ágyról. Apja kiment, hogy altassam el én. Lili nem akart, Ati meg bezárkózott dolgozni. Lili mindenhol kereste az apját, játszani akart vele, de nem találta. Sírva jött be hozzám, de olyan kétségbeesett sírással, és nem akart mozdulni az ajtóból. Nekidőlt a falnak, leült, és zokogott. Aztán bevittem az ágyba, és kérdeztem tőle:
Nem akartál aludni?
Bólogatott, hogy NEM
Apával akartál játszani?
Bólogatott, hogy IGEN
És nem volt sehol?
Bólogatott, hogy NEM
Mindezt nagy szipogások közepette.
Majdnem megzabáltam, olyan aranyos volt. Aztán fél 10-kor elaludt. Mióta nyár van, és hosszabbak a nappalok, ő is olyan 9-10 körül alszik el, van, hogy 10 után. De reggelig alszik, meg nap közben is sokszor még kétszer alszik.

Marengo!
Neked annak idején miért kellett? És jól múködött?

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Bogi!

És mit mondott, van esélyed rá? Mármint a normál szülésre? Miért volt neked császár? Császár nekem is pipa...
A betétet egyszer használtam, így maradt két db, mert három van egy dobozban. Semmi különös, nem a magzatvíz volt.
marengo
 
 


Sziasztok!

Azért tűntem el, mert két napig anyuéknál voltunk az építkezés miatt, ott pedig nincsen net.
De jobb is, hogy ott voltam, mert iszonyú két napom volt.
Réka kedden kapott oltást. Most elvittem a férjemet is magammal, mert én úgy sajnálom szegényt, hogy biztos megérzi és nem tud megnyugodni nálam utána.
Na ott közölték velem, hogy tudom-e, hogy hármat fog kapni. Persze nem. Majdnem lehidaltam. Még nekem is sok lenne egyszerre. Két lábába, egyik kezébe, meg a szájába is cseppeket.
De azért szegénykém apja karjaiban hamar megnyugodott, de délutánra borogatás mellett is kegyetlenül bedurrant a lába, egész nap torka szakadtából sírt, lázas volt, olyan könyörgően nézett rám, hogy nyugtassan meg, tegyek már vele valamit, hogy majd megszakadt a szívem. Ez két napig tartott.
A lányom ráadásul nagyon eleven, rugdalózik, forgolódik megállás nélkül, most meg meg sem bírta mozdítani a lábát. Olyan volt ez neki, minta lekötözték volna.
De mára már szerencsére minden a régi, most is hason fekve vigyorog.

Így szerdán nem tudtuk elvinni a gézengúzos nőhöz. Amúgy a babámnak nincsen semmi baja, akkor nem hozzájuk kellett volna fordulnunk???

De lehet, hogy beijedtem most az úszástól és majd csak itthon fogunk a nyáron próbálkozni kis gyerekmedencében, mert félek, hogy elkap valamit a kislány. Most nekem egyelőre elég volt ez a két nap lázasan, nyűgösen. A dokink is beijesztett, hogy kár egy ilyen egészséges gyereket "elrontani".
Most nem tudom mi tévő legyek, nektek mi a véleményetek? Ha jól emlékszek valaki írta, hogy betegség miatt abbahagyta. Ti már tudjátok milyen egy beteg gyerek, én még csak oltási mellékhatásokkal találkoztam, de éppen elég volt ez is.

Marengo!

A dokinkhoz be kell jelentkezni vagy csak felkeresed a rendelőjében?


Ti, hogy vagytok, voltatok vele?
Amikor megszületett a lányom, irigyeltem a többieket,akik még nem szültek meg, mert olyan jó volt babát várni. Most meg annyira leköt érzelmileg a babám, hogy egyelőre gondolni sem tudok még arra, hogy másik legyen. Olyan jó a fejlődését végigkísérni, olyan jó csak rá figyelni, minden ami bennem van neki adni. Lehet, hogy el fogom kényeztetni????
Egy nyugodt, kiegyensúlyozott, boldog baba. Úgyhogy nem érdekel. Szerintem nem lett hisztis, önállóan is el tud akár egy óra hosszat is játszani.

Bogi!

Te hogy éled meg a most születendő babád várását és a Lilivel való foglalkozást? Neked nincs bűntudatod, hogy egyikkel sem tudsz eleget foglalkozni?

Én három gyereket szeretnék, remélem addigra mire meg akarnak születni megérek én is a feladatra. Mert azt azért látom, hogy nagyon fontos, hogy kiegyensúlyozott, nyugodt legyen itthon a légkör, mert a baba nagyon észre tudja venni!
Amikor aggódtam, hogy vajon elég-e a tej a babának, akkor biztos, hogy többet akart enni, hogy tovább fokozza a bizonytalanságomat. Azóta nem aggódom, természetesnek veszem, hogy van, és nincs is semmi gond.

Na jó befejezem, mert ha egyszer belekezdek....

Mindenkinek jó babázást!
mosziv
 
 


Mosziv!

Először is az úszás. Gyerekorvosa válogatja, hogy kinek mi a véleménye.
De néhány tényt azért el kell mondani erről.

1.) Az úszás a babának is mamának is nagyon jót tesz. Mozgásfejlődést, mozgáskoordinációt nagyban segíti, a vizet hamar megszereti (mert ez nem ugyanaz, mint a kiskád), és anyukával is sokkal bizalmasabb kapcsolat alakulhat ki.
2.) A betegség, amit az úszás miatt kaphat a baba, az a következő: megfázés, fülgyulladás, esetleg bőrproblémák. Mindez akár egy autózás közben is összejöhet, vagy mondjuk egy olyan fürdetőkrém használatától, amit nem bír a gyerek bőre.
3.) Nyáron az ideálisabb a babaúszást elkezdeni, pontosan azért, mert ilyenkor kisebb a megfázás esélye (bár nem ilyen időben).

Szóval egyáltalán nem értek egyet az orvosod beszólásával, ráadásul az én orvosom pl. kifejezetten ajánlja, még a tök egészséges gyerekek szüleinek is.

A másik kérdés.
Ugye nekem elég hirtelen jött a baba. Én is nagyon irigy voltam minden kismamára a szülés után, még amikor teherbe estem akkoris, csakhogy aztán belegondoltam a dologba. Igazából én baromságnak tartom, hogy egyikkel sem fogok tudni eleget foglalkozni. Akkora ügyet csinálnak ebből az "öregek", mintha katasztrófa lenne. És akkor kiderül, hogy az ő gyerekei között olykor még 1 év sincs. Mindenkinek akkora probléma ez, amekkorát csinál belőle szerintem.
Sőt, Lilinek jót is fog tenni, ha már korán megtanulja, hogy nem lesz egyeduralkodó a családban. Így biztos hamarabb megtanulja az irigység és a féltékenység kiküszöbölését. Most kezdem rajta észrevenni, ahogy fejlődik a kis énképe, a tudata, hogy már tudja, hogy mi az övé, és mi a másé, és bizony megy a hiszti néha, ha a szomszéd kislány elveszi a macit vagy bármit.
Úgyhogy így utólag Lili szempontjából biztosan csak jó lesz. Az, hogy nekem nehéz lesz az elején, az meg egy másik dolog, de a húgom és a férjem sokat fognak segíteni, így ettől sem félek.

Kép Édes volt olvasni, hogy szerinted nem lesz hisztis Kép Nagyot nevettem rajta.

Tudod én idehaza dolgozom távmunkában, napi 4-5 de van, hogy 8 órát. Lili csecsemő kora óta egyedül játszik a napnak ebben a szakában, és órák hosszat. Kiegyensúlyozott, nyugodt, barátságos, mosolygós baba, és most nem túlzok, azt hiszem Pici meg tud ebben erősíteni.

Ugyanakkor a hisztis időszakot SENKI nem kerülheti el. Kinek erősebb, kinek enyhébb formában jelentkezik. Mi utóbbiba tartozunk, meggyőződésem, hogy azért, mert nem lógok állandóan Lili nyakán, és nem lesem a kívánságait. Mi voltunk neurológusnál Lilivel, amikor elkezdett egy olyan mozgást, ami nekem szokatlan volt (ingatta a fejét, mintha nemet intene). És ott megkérdeztem az orvostól, hogy szerinte mennyit ártok ezzel a gyereknek, hogy rendszeresen egyedül kell játszania, mert én dolgozok. Meglepett a válasz: Ez lenne az egészséges. A gyereknek is kell önállóságot tanulni, minél korábban, annál jobb. Még gratulált is Lili fejlődéséhez, és ahhoz, hogy ilyen -idézem - "fantasztikus" gyerekem van.

Szóval az, hogy Réka ennyire jó baba, valószínűleg így is marad, de ne lepődj meg pár hónap múlva, amikor kinyilvánítja az akaratát, mert az teljesen egészséges fejlődést mutat. És az nem elkényeztetésből fog eredni, mert Lili aztán nincs elkényeztetve.

Amúgy nálunk is vannak problémák, pl. az alvással.
Annak idején nem szoktattam a kiságyba, velem aludt, amíg szopizott. 3 hónapig. Utána 7 hónapos koráig a kiságyban aludt, de nem aludt el egyedül, altatni kellett. Éjjel egyszer kelt fel, cumit adtam neki, és aludt tovább. Aztán megfázott, nem kapott levegőt éjjel, és megint kivettem a kiságyból pár napra. Utána képtelen voltam visszatenni. Na próbáljuk ki a sírni hagyom módszert. Bejött egyszer, kb. egy hónapra. Akkor kezdett el mászni, és minden ilyen életszakasz az alvásra is kihatással van. Persze nem akart a kiságyban aludni, sírni nem hagyhattam, mert apja dolgozni ment, ki kellett pihennie magát. Így maradt a nagy ágy. Aztán egyszer arra gondoltam, hogy mi lenne, ha átvinnénk a kiságyat a mi szobánkba, lehet, hogy elég neki, ha ott vagyok. Most úgy néz ki, hogy este bemegyünk együtt szunyókálni, a nagy ágyon elalszik, áttesszük a kiságyba, és reggelig alszik. Ha cumi kell neki, és nem találja, még fel sem kell kelnem, benyúlok a rácson, és kész.
Hajnalban, 4-5-6 óra körül szokott felállni a kiságyban, akkor átveszem, és alszik tovább mint a bunda. De volt, hogy 8-9 kor kelt fel csak a kiságyból.
Úgyhogy ezzel sincsenek olyan nagy bajok, csak másoknál nem így van, sokaknál a kiságyban alszik egyedül a baba, de én ezt nem bánom.
Nincs annál jobb, mint mikor összebújunk Kép

Na most én is kitettem magamért írásilag Kép

Puszi mindenkinek: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok lányok!
Marengo! Az én lányom is 4 hónapos és Õ sem "pörög, forog" még. Néhányszor már megfordult,és mostanában addig dolgozik a kiságyában amíg hasra nem fordul.(kicsit nagy a pocakja). Szóval szerintem sem kell izgulnod. Van még idejük.

Húú a kispasik nagyon csodásak!

Bogi, úgy látom lánykáink éjszakai alvási szokásai teljesen egyformák Kép

Kérdés: ha az oltás helye bepirosodik és kemény, a borogatáson, maszírozáson kívül mit lehet még tenni?

Üdv, Pici
pici9081
 
 


Pici!
Szerintem semmit. El fog múlni. Kenegetni nincs értelme, az is lehet, hogy majd gennyes lesz, és kifakad, de az is teljesen normális!
Borogasd és masszírozd Kép

Hát persze hogy egyformák az alvási szokásaik. Kép Anyjuk apjuk hasonlít egymásra Kép Kép

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Még tegnap keszult a tabla, csak mar nem volt energiam feltenni:

Kép
Kép
afonya
 
 


Es a kismamaink:
Kép

-Afonya
afonya
 
 


Bogi,
hu, mar ilyen kozel jarsz?!Kép Szepen kihuztatok, minden nehezseg ellenere. Akkor inkabb nem is zavarom meg az itteni nyugodt legkort, pedig jopar dologban ellentmondanek megintKép
De annyit azert mindenkepp pontositanek, hogy az igazi hisztikorszak Nalatok csak jo egy ev mulva varhato, amjd akkor meseljKép

Mosziv,
kerdesedre: en regen el sem tudtam kepzelni, hogy hogyan lehet ket gyereket szeretniKép S ezzel nem voltam egyedul, gyakori kerdes, errol kulon topic is van itt a babaneten, ugy emlekszem...
Elso terhesseg alatt még azt is tudtam, hogy hany centi epp a magzat, mije fejlodik epp. Masodiknal meg sokszor azt sem tudtam megmondani, hany hetes terhes is vagyok epp. Es nekem azert volt lelkifurdancsom miatta, de minden energiamat lekottotte a "nagy".
Es most is van, amikor KicsiMate sir, amikor magara hagyom, mert epp NagyRekanak kell valami es ugyanez forditva, mikor NagyReka veszi zokon, hogy KicsiMateval foglalkozom epp, s nem vele. Persze ez igy normalis, az ember probal egyensulyozni a ket gyerek kozt es esszel tudom is, hogy igy a jo, maskepp nem is mukodne; nade melyik anya szive nem szorul ossze, ha sir a gyereke?!Kép
Az elsonel a baba a Minden, ferj is /altalaban/ elhanyagolva elso idokben, Anyarabszolga meg kulonosen leamortizalva; masodiknal mar ket gyereket akarsz majd boldogga tenni, a ferjedrol sem fogsz elfeledkezni es tobbet gondolsz magadra isKép Szerintem.
Szoval ne aggodj, menni fog!Kép

Uszas: mi a Balazs Belaban voltunk parszor, de egyreszt Reka kenyes bore nem birta, masreszt ketszer lett nathas utana, ugyhogy nem mentunk tobbet.
Ha nem ekcemas, probald ki. 1-2 alkalomtol még nem fog elromlani, ha esetleg hajlamos a fulgyulladasra. Ha beteges lesz tole, ugysem viszed tobbet, nem? Aztan meglatod, hogy tetszik-e neki. Egyebkent szerintem jo program, mi nagyon elveztuk. Arra szamithatsz, hogy sok gyerek elsore megriad a nagy tertol, visszhangtol, viztol s csak tobbedik alkalomnal bekel meg vele.

-Afonya
afonya
 
 


Pici,
belul kemeny, olyan csomos? Nalunk is volt ilyen, a mi dokink szerint figyelni kell, mert rendszerint felszivodik, de _nagyonritkan_ fel kell vagni es kitisztitani.
Faj is neki, hogy latod? Ha igen es nem vagy bigottan gyogyszerellenes, a helyedben ejszakara adnek egy Germicid C-t neki, foleg, ha amugyis rosszul alszik.

-Afonya
afonya
 
 


De jó, mi is bent vagyunk a táblázatban.
Köszi Áfonya!

A régi Balázs Bélában bármely korban be lehet kapcsolódni úszásra? Arra gondolok, hogy nem számít, hogy nincs már meg a búvárreflex?
Ha jó idő lesz azért szívem szerint én is elvinném, mert egyetértek Bogival.
Tudom, hogy mind az érzelem, mind a mozgás fejlődésére jó hatással van. És egy jó program a családnak. Úgy is olyan ritkán vagyunk együtt.
De hát mi akartunk építkezni. Most meg beledöglünk.

Amúgy érzékeny a bőre a babának. Amikor olyan nagyon meleg volt, pöttyös lett néhány helyen a bőre és még mindig nem múltak el. Próbáltam, hogy csak hydrofillel fürdetem, de utána olyan "durvának" érzem a bőrét tőle.
Van ötletetek?

Bogi!

Tisztában vagyok a gyermek fejlődési szakaszaival, nem is azt írtam, hogy nem lesz hisztis vagy fogalmazzunk úgy, hogy nem akarja majd a saját akaratát érvényesíteni! Lehet, hogy félreértetted, én azt akartam mondani, hogy az, hogy sokat foglalkozok a gyerekkel, az szerintem nem elkényeztetés és nem attól lesz hisztis.

Amúgy azért is akarok több gyereket, hogy a te szavaiddal élve ne legyenek egyeduralkodók. Jót tesz mindenkinek, ha megtanulnak alkalmazkodni. Másrészt imádom a gyerekeket.

Lehet, hogy továbbképzem magam. Eredetileg közgazdász, mérlegképes könyvelő végzettségem van. Anno a diplomaosztó után döbbentem rá, amikor a férjemmel egy jót beszélgettünk, hogy mi is az, amit igazán szeretnék csinálni.

"A jó tanulót" nálunk arra ösztönözték, hogy olyan irányban gondolkodjon, ahol majd sok pénzt lehet keresni. Mert az eszével elérheti.

Hogy milyen baromság. De erre 22 évesen jöttem rá. Addig hagytam, hogy sodorjon az ár, azt csináltam, amit mások jónak láttak. Mondjuk van oka. De ezt most nem részletezem.

Amikor minden tekintetben önálló lettem(anyagilag is), akkor tudtam felszínre hozni igazi önmagamat. Óvodás gyerekekkel szeretnék foglalkozni. Annyi időt elpazaroltam, nem tudom, hogy lesz-e lehetőségem megvalósítani.

Sajnos az üzleti élet nem nekem való, mert én nem tudok másokon átgázolni, keményen beszélni, így hagyom magam eltaposni. Biztos van kivétel, de ahol én megfordultam, ott sajnos erre lett volna szükség, és ez nekem nem ment. Én nem tudok aludni sem, ha haragban vagyok valakivel. Sajnos nagyon sokan kihasználták már a gyengeségemet, hogy szeretek békében, szeretetben élni, s inkább nyelek nagyokat dolgokon.

Na jól elkanyarodtam, de jó volt kiadni magamból.
Amúgy jó, hogy kicsit jobb idő van már ma, mert a lányommal együtt bebuggyantunk már a lakásban, ma délelőtt az volt az első, hogy lementünk sétálni.

Jó hétvégét mindenkinek!
mosziv
 
 


Áfonya!

Olyan jól leírtad a helyzetünket!
Amúgy a helyzetet fokozza, hogy a hét nagy részében egyedül vagyok a lányommal egy panellakás 6. emeletén, a városban nincs igazán olyan ember akivel "kikapcsolódhatnék".(ez azért van, mert én öttevényi vagyok, most átmenetileg vagyunk Óváron)
Ezért van az, hogy minden figyelem a lányomé.


Megyek, mert felébredt a drágám!
mosziv
 
 


Sziasztok!
Áfonya!
Köszönöm a tanácsokat. A szuri helye jelenleg piros (egy forintos nagyság)kemény, talán nem csomós és talán már nagyon nem érzi hogy fájna, de nekem nem tetszik. A 3 hónapos másabb volt. Láza szerencsére nincs, de látom rajta hogy még nem az igazi. (ez a 'felvágósdi' remélem nem jön számításba...jaj!)

Jó hétvégét,
Pici
pici9081
 
 


Sziasztok!

Gyorsan visszaolvastam.Kép Látom Katie már tudósított Nektek. Kép Köszi Katie. Kép

Csütörtökön jöhettünk haza, Marcival minden ok, nagyon jó baba, csak a szopival vannak gondok. Kép Kevés a tejci, de igyekszünk.

Gyors szüléstörténet:
Szombat hajnalban arra ébredtem hogy görcsöl a pocim. Visszafeküdtem, de 8-ig bírtam mert egyre több görcs jelentkezett. 8-tólmértem az időt 3-5 perces fájások. kezdtek egyre erősebbek lenni, íg y11 kor bementünk a kórházba, ahol megállapították, h bő 2 ujjnyira nyitva vygok, majd nst-re kapcsoltak 130-as fájások. A doki mondta még ma szülünk...
1ig sétáltam, utána már egyre erősebbek voltaka fájások...És mivel belázasodtam infúzióra kötöttek.
majd 3kor burkot repezstettek bő 4 ujjnyi voltam. Innét jött csak a neheze.. 1-2 perces fájások, szinte szünet nélkül.. de Marci feje nem akart lejebbcsúszni..
Majd a következő 3 óra nagyon kemény volt.. és 18.14-kor 3 fájásra kibújt Marcika. )Volt minden. GÁtmetszés. belül repedtem.. de megérte.

Képek Marciról:
http://babanet.hu/album/albumimages/3142/138915.jpg
http://babanet.hu/album/albumimages/3142/138919.jpg
http://babanet.hu/album/albumimages/3142/138920.jpg
http://babanet.hu/album/albumimages/3142/138922.jpg

Hajni & Marcika.
Vendég
 


Áfonya:

ha a táblázatot javítod légyszi írd át a koromat. 21-re Kép)

Köszi: Hajni
Vendég
 


Sziasztok!

Mosziv!
De akkoris olyan jól hangzott, hogy nem lesz hisztis, mert én is éppen ezt gondoltam Liliről Kép

Áfonya!
Igen tudom, a szomszédunkban csupa egy-két évvel idősebb baba van, és ők már javában benne vannak a hiszti korban Kép Csak reménykedni tudok, hogy Lili is hamar túl lesz rajta Kép Bár a reményeim már most szertefoszlottak, mert Lili elég erős egyéniség, tudja mit akar, és bár most nem ÚGY hisztizik, de el tudom képzelni milyen harcokat fogok vívni vele Kép

Lili sajnos most elég ijesztegetős napokat él. Szombat reggel nem tudott menni, lábra állni a szédüléstől. Jól el is esett, amikor kipróbáltuk. Annyira szörnyű volt látni ilyen állapotban, amikor látod az arcán a rémületet, hogy miért raknak le, amikor nem érzem magam biztonságban, és a kis kezeit kitárta, és megfeszült, szorított volna magához. Meg persze aztán el akart indulni, mert nem fogta fel, hogy most nem megy, (gondolom kicsit jobban volt), és persze esés meg sírás lett a vége.
Ma reggel is csinált ilyet, meg éjjel az ágyban mintha rosszat álmodott volna, felsírt, és kapaszkodott a kezembe, mintha attól félne, hogy leesik. Szörnyű volt.
Persze viszonylag hamar elmúlt neki, és semmi baja nem volt utána. Remélem ez csak az alapbetegség utóhatása, vagy a gyógyszer mellékhatása amit szedett. (Suprax)

Na puszi mindenkinek!


Hajni!
Marci baba gyönyörű. Szopi tanácsot meg mindenképpen kérj szakembertől, mindegy hogy hol!

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Mosziv!
Menjünk úszni, én nagyon szeretnék, de úgy tudom, a Balázsban nyárra leáll, most mondta egy kollégám. Szóval lehet, hogy marad a Gézengúz, csak attól félek, hátha kitalálják, hogy valami mozgásfejlődési lemaradás van Szávánál, pedig lehet, hogy csak későn érő típus (én az vagyok, bár inkább agyilag)én meg majd jól kétségbe esem magam. Mindegy, úszni akkor is akarok.
Szerencsére Száva is olyan "önállóan is elvagyok"-típus, azt hiszem ez szoktatás kérdése is, nekem sokat segített a Suttogó a napirendben is. Én azelőtt nem gondoltam, hogy egy csecsemővel napirendet kell gyártani, és nagyon bejött! Reggel 6-7 körül ébred, még akkor egy órácskát eldumál az ágyában, aztán változik a hangszín, akkor felkelünk, pelenkázás, félórácska meztelen popsival a játszószőnyegen a tornázó alatt, addig én kaját csinálok, ő meg levan a játékaival. Eszik, utána együtt játszunk, és délelőtt még alszik másfél órát, esetleg kettőt. Ebéd után szoktunk sétálni, de van, hogy még az udvaron alszik egyet és csak délután csavargunk, de mindenképp levegőn van naponta kb. három órát, ha nyár lesz végre, akkor többet is. Napi négy-öt kajából az utolsó a fél 7-7 körüli fürdés után van és nyolckor már alszik. Amúgy imád fürdeni. Mindenki csodálkozik, hogy jééééééé, milyen vidáman ébred, hát még soha nem ébredt máshogy, nem is értem miről beszélnek, az én lányom mindig ragyog, ha felébred. Állítólag nagyon kiegyensúlyozott. Húúúúúúúúú, de nagyon imádatos ömlengés volt a lyánykámról, de mentségemre szóljon, hogy ritkán áradozok róla, de úgy látszik, ha igen, akkor sokat.
A dokinkhoz csak odamész hétfőn 16,00-17,30-ig, ami azt jelenti, hogy kb. háromkor már ott van, és hétkor még mindig, ha páciens van, szóval jó fej, de ezt úgyis tudod. Én készülök hozzá, ha nem sürgős, gyere jövő héten és találkozhatunk. Míg egyikünk bent van addig vigyázhat a másik a babára. Ha sürgős, keresd meg a kórházban.
Oltást miért lábba adják??? Állítólag az sokkal rosszabb. Nálunk mindig magasan farba adta és soha nem dagadt be, nem is lett piros, se láz. Azt se értem, miért három??? Kézbe??? Öt hónaposon csak kettő votl, meg Sabin-csepp.
Szerintem a piros foltok hőkiütés lehet, Szávának is volt. Nem vagy hajlamos a túlöltöztetésre? Mondjuk éjjelre? Én néha igen.
24 évesen miről késtél le? Ne légy bolond, én 30 vagyok és az egyetm felén, ami lehet, hogy nem is volt jó döntés???? Leht, hogy mégis jó nekem a tanári pálya? No, nem gond, majd lesz valami.
Mikor költöztök?

Áfonya!
Köszi a táblázatot, tetszik ez e fórum, az ember csak kíván valamit és máris teljesül.

Pici!
Igazad van, nem is izgulok, a barátnőim azt szokták mondani, azért nem nő, hízik, forog, stb., mert most éppen agyra gyúr...

No, nesztek, itt a teleregény...
marengo
 
 


MARCI GYÖNYÖRÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛ!!!!!!!!!!
marengo
 
 


Marengo!Moszív!

Az úszás minket is érdekelne.A fiúk most 6hetesek.Én arra gondoltam,hogy szeptembertől járnánk (4hósan),ha találunk megfelelőt.Addigra talán lesz autónk is,mert a suzukival elég macerás közlekedni.
Légy szí,ha mentek,infózatok nekünk!Hol van pontosan,mennyiért,heti hányszor érdemes járni?Na és persze ti milyennek találjátok (személyes élmény)?

Hajni!
Csodaszép ez a kislegéy!Milyen formás,husikás!Gratulálok!Hogy vagytok?Milyen kisbaba a te Marcid? A mienk egy igazi kis zsarnok!Hihetetlen hangerővel,amit rendszeresen használ is!

Edit

Kép

Kép
edit73
 
 


Sziasztok!

Gyorsan lejelentkezem, hogy még élek Kép

Csajok!
Az úszást csak javasolni tudom.

Edit!
Szeptember még egész jó kezdésnek, annál későbbi kezdést nem nagyon ajánlok. Igazából az időjárás miatt. De mire jönnek a hidegek, addigra megedződnek a fiúk. Hát neked elég muris és macerás lesz így is 3 babát vinni az úszásra Kép És ki lesz az a plusz két ember, akit viszel magaddal? Kép
Na meg ehhez már tényleg 7 személyes autó kell Kép
Ebbe csak most gondoltam bele. 3 bébihordozó, Te, + 2 kísérő. Kép

Marengo!
Jó volt olvasni az ömlengésedet. A legtöbben csak "panaszkodunk", hogy gyermekünk ezt nem csinál, vagy úgy nem alszik. Végre egy "tökéletes" baba, de ez is anyukának köszönhető. Ezért meg le a kalappal előtted. Ilyen, ha valaki következetes a gyerekkel.
Lili is egy nagyon vidám, kegyensúlyozott, jó gyerek, de bizony a napirendünk nem ennyire szigorú és rendszeres.
Igaz sokmindent felhozhatnék mentségemre, de minek, amikor csak rajtam múlott volna. Az egyetlen dolog amit jelen pillanatban sajnálok, az az, hogy nem szoktattam a kiságyba. Na ezzel a másodikkal másképp lesz. Kép (Mondom most).

A Gézengúzban nem hiszem, hogy olyasmit találnának ki, ami nincs. Ha Szávának nincs semmi komoly lemaradása, akkor nem fogja azt mondani, hogy van. Azt mondhatja, hogyha anyuka attól megnyugszik, javasolja a baba-mama tornát, vagy az úszást, ami tuti fejleszti a mozgást, de direktbe nem mondja, csak azért, hogy oda járjatok! Ez tuti!
És Száva biztos, hogy egészséges!

Áfonya!
Akartam még írni, hogy Moszivhoz intézett szavaidat ittam én is Kép (Két gyerek téma). Sőt apának is megmutattam, hogy van még remény Kép

Puszi mindenkinek:

Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Marci nagyon szép baba!
Bogi!
Jó lett az NST?

Marengo!
Akkor most én is azzal nyugtatom magam hogy "agyra gyúr"a baba, mert én meg azon aggódom, hogy egy hónapja annyit dumált hogy alig lehetett tőle szóhoz jutniKép, most viszont csak este beszélget, és csak nagyon keveset. Vagy esetleg korábban újdonság volt neki a hangja és mostanra megszokta?

A szuri nálunk is combiba jár. Most kettő voltKép plusz a Szabin.

Jó levegőzést mindenkinek a szép időben!
Pici
pici9081
 
 


Sziasztok!

Ez a Marci is nagyon szépre sikerült! Érdemes volt kivárni.

Egy időre most búcsúzom, mert leköltözünk a Balcsira a gyerekekkel és ott csak a teleházban jutok géphez időnként és rendszertelenül. Viszont onnan már Újbarátra költözünk majd vissza! Addigra már biztosan kétgyerekes szomszédunk lesz, ugye, Bogi!

Mindenkinek jó pihenést, babázást és babavárást!

Üdv,

Piros és a skacok

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Marengo!

A hétfő valószínüleg nekem is jó, fél négy körül.
Sajnos most az úszás addig biztos nem jöhet szóba, amíg meg nem gyógyul a bőre. Mindkét könyökén vörös foltok vannak. Nagyon nehezen múlik el. Eleinte nem volt gond a babafürdetőkkel, úgy egy hónapja kezdődött a probléma. Jött a meleggel. Ti mivel fürdettek? Én most már csak hydrophillel merem.

Bogi!

Nálunk is volt napirend én is nagyon fontosnak tartottam, hogy legyen rendszer, következetesség a gyerek életében. Meg is tehettem, rajtam nem múlt.
Nagyon meg is voltam elégedve a gyerkőccel, ő maga reklamált, ha látogatás miatt felborult a nap.Nagyon elégedett, nyugodt, boldog baba volt. Altatás nélkül, fürdés és szopizás után egy hang nélkül elaludt a saját ágyában. És végigaludta az éjszakát.
Hiszen emlékszel, múltkor én is dícsértem az enyémet. Én is részletezhettem volna mint névrokonom tette.
De a helyzet egyszercsak megváltozott. Nem tudom mi történt, mi váltotta ki. Talán a fejlődés hozza, talán a múlkori oltás. Azóta ilyen.
Sírós, félős lett. Egész nap nem alszik, este sem tud elaludni, vagy álomba eszi magát, vagy a vállamon alszik el. Napközben is elég nyűgös, ha az eddigiekhez hasonlítom.
Szeretnék rajta segíteni, de nem tudom mi a baja.

Szóval én most már nem merek kijelenteni semmit sem, hogy képzeljétek az én babám ilyen vagy olyan, vagy mindenképpen hozzá kell tennem, hogy a mostani korszakában.
Még ki is nevettél a naivságom miatt. De hát még nem fordult velem elő más. 4 hónapig a baba fő szokásait illetően rendszert mutatott. Voltak amik változtak, de voltak amik 4 hónapig nem.
Gondolom azért, te is voltál kezdő!

Marengo!

Neked szurkolok, hogy így maradjon!

Pici!

Az én lányomnál is úgy volt, hogy 2,5 hónaposan többet gügyögött mint mondjuk 3,5 hónaposan. Azokat a "szavakat" azóta sem hallottam, pedig néhányat nagyon szerettem. Most újra gőzerővel "beszél", berreg, stb.

Hát ezek a babák már csak ilyenek.
Mindig változnak.
A fő az, hogy türelmesek legyünk hozzájuk!
Persze néha nagyon nehéz.

Most is azért írtam, hogy levezessem az idegességet, feszültséget, amit a tehetetlenség okozott. Nagyon nehéz volt szegényemet megnyugtatnom, elaltatnom. Azért az még áll, hogy az ágyában alszik. Persze a mi ágyunkról került oda a szopi után.

Bogi, rajtad kívül ki vár még babát?
Õ nem jelentkeztek mostanában, nem?
Vagy csak figyelmetlen vagyok?
Alig várom már, hogy beszámolj az új csöppségről!
Én a végén már nagyon akartam, hogy velem legyen! Kíváncsi vagyok, hogy most milyen élményeid lesznek a szülésról, kórházról!

Na megyek, mert jó lenne pihenni!

Üdv mindenkinek!
mosziv
 
 


Bogi!
Köszi, bár nálunk a alányom következetes, inkább, nem én. Én próbálkoztam az lenni, de szerintem, a legkisebb ellenállás esetén beadtam volna a derekam. Száva viszont kitartóan nevelte az anyját.

Pici!
Képzeld, ma reggel háton hagytam ott a játszószőnyegen és mire visszajöttem hason vigyorgott!!!!!!!!!!!
Dumaügyben nálunk is visszafogott lett, most, egy ideje, jelenleg inkább a változatosság a szempont, régebben a mennyiség volt.

Piros!
Jó balcsizást!

Szegény Mosziv, olyan rossz lehet, pláne így, hogy az ember megszokja a jót. Mert ugye a hasfájáson, nemalváson edzett anyukáknak eddigre már nagy gyakorlatuk van és belejönnek a dologba. De mi, akik mintakölköt kaptunk nagyon nehezen bírjuk, ha elromlik és nincs hozzájuk használati utasítás. Remélem, hamar helyreáll a régi rend.
Ha ráér a doki, halasszuk egy héttel. Nekem jövő hétfő lenne jó, ha nem bánod.

Edit!
Tényleg, ti be se fértek egy hagyományos kocsiba! Ez aranyos. Illetve csak szigorúan a család: papa, mama, gyerekek.

Üdv mindenkinek, megyek tanulni
marengo
 
 


Marengo!

Minden elismerésem!
Néztem, hogy mikor írtál.
Nem semmi mi ezek után még tanulni menni.
Hogy bírod? Érdekelne, hogy telik egy napod.

Nálunk még mindig csak szopi van, még így is fél kilót hízik egy hónapban. Nekem muszáj a pihenésre figyelnem, mert észrevettem, hogyha nagyon kimerítem magam, fáradt, ideges vagyok kevesebb a tej.
Múltkor a kényes területekre is akartam egy kicsit jobban edzeni, de be kellett fejeznem, mert ez is tejcsökkenést eredményezett.
És hát olyan nagyétkű a babám.

Amúgy folyamatosan fogyok, már kevesebb kiló vagyok, mint "lánykoromban". De erősebb. Így azért akad probléma a ruháimmal.

Na megjött a férjuram, megyek.
mosziv
 
 


Sziasztok!
Marengo!
Akkor aztán tényleg vége a nyugalomnakKép Nagyon örülök!!! Jó hallani hogy nálatok is hasonlóan alakul a dumcsi dolog. Nálunk a következetesség úgy néz ki, hogy ha egy alvás kimarad, vagy eltolódik (pl. látogatók miatt) akkor felborult az egész napirend. És akkor aztán jaj nekem... Szóval nagyon kell ragaszkodnom a szokott rutinhoz.
Mosziv!
A tejci téma nálunk is teljesen így működik. Én most azon dolgozom, hogy naponta kicsit almalével próbáljam feldobni az étlapot, mert ha így megy tovább, egy óvodás is nehezebb lesz nálam.

Jó hétvégét mindenkinek.
Pici
pici9081
 
 


Sziasztok!

Jelentem, még egyben nyomom az ipart. Kép Na ez jó hülyén hangzott Kép

Pici!
NST-re 9 pontot kaptunk. Már alig várom a keddet.
Pont akkor lesz NST és UH, és Lili is hétre+napra (37+4) ezen a napon született, így össze tudom hasonlítani az "eredményeiket".
Ma voltunk csavarogni a városban, és találkoztunk a Krisztiánékkal. Mikes alig fért el a hordozóban.

Mosziv!
Nem is tudom hirtelen, hogy van-e még babásunk rajtam kívül. Vissza kéne olvasni.
De táblicskut valaki csinált, Áfonya? Popoka és Sika van még rajtam kívül, de ők már régen jelentkeztek.

Én amúgy úgy olvastam szakkönyvben, hogy minden új megtanult dolog képes a gyereket bizonyos addigi viselkedésformákból kizökkenteni. Első sorban az alváson "látszik" meg, ha újabb életszakaszba lép a csöppség.
Nálunk ilyenek voltak pl. a forgás, mászás, állás, járás. Na meg persze a betegségek. És az addigi esetleges napirendünk mindig borult.

Jelen pillanatban Lili napjai úgy néznek ki, hogy reggel 7 és 8 között ébred. Reggeli, játék, kb. 10-11 között elálmosodik, alvás. 12-1 között ébred, akkor ebéd, játék, 3-4 között megint álmos, alvás. Kb. 4-5 között ébred (ez a rövidebb, 1 órás alvás), közben apa hazaér, akkor közös játék van, vagy segítünk apának a kinti munkában, aztán ha belemelegedünk, és jó idő van, van, hogy 8-9 körül fürdés, vacsora, és 10 körül alszik el, de egész éjjel alszik.

Sajnos a terhesség miatt, egyre gyakrabban megyünk Győrbe, akkor egész nap bent kell maradnunk amíg apa dolgozik, anyósomnál vagyunk, de a napirend, alvás tekintetében akkoris működik, mert egyszerűen elfárad, és bárhol elalszik. Ez szerintem annak is köszönhető, hogy ilyen tekintetben én mindig rugalmas voltam, és ő is ehhez szokott hozzá, így már ő is rugalmas. Nem bántam meg, hogy sokszor vittem magammal mindenhová.
Kell a gyereknek a rendszeresség, de úgy voltam vele, hogy így is rengeteget változik az életünk, hogy gyereket vállaltunk, azért ne mondjunk le mindenről teljesen.
Az általam eléggé uszinpatikusnak vélt S. Norbi és felesége R. Réka mondták azt egyszer egy műsorban, hogy ők úgy voltak vele, hogy Lara költözött az ő életükbe, neki kell alkalmazkodni hozzájuk, és nem fordítva. Na ez azért egy kicsit durva számomra, ennyire azért nem szánok szegény gyereknek alárendelt szerepet. Kép

Na puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!
Bocsánat, hogy csak így bejöttem, de
egy nagyon fontos felmérést végzek a Szoptatásért Magyar Egyesület megbízásából, az anyatejet helyettesítő termékek marketingjét szabályozó WHO-kódex betartásának magyarországi helyzetéről.
Lenne egy pár kérdésem a 6 hónapnál fiatalabb babák anyukáihoz:
-a csecsemő életkora?
-táplálja-e csecsemőjét valamilyen gyári élelmiszerrel?
-ha igen, milyen márkájú tápszert, teát, tejpépet, gabonakészítményt vagy egyéb élelmiszert használ, és miért?
-miért?:-A: az orvos javasolta B:a védőnő javasolta C: a dietetikus javasolta D: más egészségügyi dolgozó javasolta E: saját, előző gyermekével szerzett tapasztalata alapján F: reklám alapján választotta G: rokon vagy barát javasolta H: egyéb:....
- kapott-e ingyenes mintát csecsemőélelmiszert (és cumit?) gyártó cégtől? (Nestlé, Milupa, Hipp, Kecskeméti, Humana, Mildi, Avent, Chicco, Mam stb.)
-hol?:A: egészségügyi intézményben B: gyógyszertárban C: otthon D: üzletben E: postai úton F: egyéb:...
-ki adta?: A: a cég üzletkötője B: egészségügyi dolgozó C: egyéb:...
- kapott-e bármiféle tájékoztató vagy reklámfüzetet, ajándékot?
- ajándékfajta: A: cumi- cumisüveg B: előke C: pelenka D: játék E: dísztárgy F: pelenka és cumisüveg együtt G: ajándékcsomag H: egyéb:...

Bármit amit kaptatok szülésnél, vásárlásnál, postán, bárhol, kérlek írjátok meg nekem, azt is amiben nem vagytok biztosak, hogy ide tartozik.
Melyik kórházban született a baba?

Köszönöm, hogy ídőt szakítottatok rám és elolvastátok.
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!

Sziasztok, Petra
anyatigris2
 
 


A válaszokat erre a címre küldjétek: munkacsi.petra@freemail.hu
anyatigris2
 
 


Sziasztok!

Nagyon régen nem jelentkeztem...
Igyekszem majd bekukkantani, csak nem nagyon van netem, eladtuk a lakást, az új még nincsen kész, és anyukáméknál lakunk addig.
Jól vagyunk, Ajna már 6 hónapos!! Nagyon jó kislány, egy szavam sem lehet!
Teljesen meggyógyult, agyő hypotónia, agyő flexiós túlsúly!
Egyfolytában mozog, forog mindkét irányba, hernyzózik, párszor már kúszott is icikét-picikét, de azért sokat még nem halad. Fejét a földbe fúrva, fenekét felemelve halad.:-) Egyfolytában vigyorog, hangosan nevet, tüneményes na.:-)KépKépKép

Kép
Kép
Kép
constanze
 
 


Sziasztok!

Szült valaki már Nagy Sándor dokinál Győrben?
Légyszi írjátok meg röviden, hogy milyen doki. Egy ismerősöm ajánlta, ha úgy gondoljátok, hogy megéri talán nála fogok szülni.
Először is köszi az infót.
pillangó_lepke
 
 


Bogi!

Tökéletesen egyetértek veled, én is azt mondom, hogy ahová csak lehet, cipelem, a mukahelyemet pl. nagyon élvezi, oda rendszeresen bejárunk, imádja sok kölköt, akik persze őt csodálják. Nekem nagyon jó minta volt barátnőm lánya, akivel 5 hónaposan repült haza Firenzéből és Anna megismerkedésünk első napján az én ölemben aludt egy órát, míg az anyja a kozmetikus keze alatt szenvedett. Õ meg játszott velem stb. Látszott rajta, hogy nagyon kiegyensúlyozott, nagyon jól szocializált kiskölök.

Megvan a kémiám!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mármint a vizsga. Óváron ez a vízválasztó, ha az összes kémia megvan (5) és van nyelvizsgád aszongyák oké a diploma. Na, az utóbbi megvan szakmai ártalomból, ha már német tanár vagyok. És most ez is, iszonyú jó, hogy lement a vállamról.

Mosziv!
Bőrkiütés? Dokinál voltál?

Most mennem kell aludni, bocsi.

Ui.: Bogi, hajrá!
marengo
 
 


Üdv a Balcsiról!

A balatonalmádi könyvtárban püfölöm a billentyűket, míg a nagyobbakat a gyerekkönyvtáros szórakoztatja a legkisebb meg a kertünk füvét "legeli" édesanyám felügyeletével. Egyszóval nagyon jó itt. Igaz a vízhez még nem mertünk lemenni, emrt kevésnek ítéltem a két felnőttet a három gyerekhez, de majd hétvégén, ha itt lesz az apjuk is.

Constanze!
Örülök, hogy jöttél. Ajna szuper! Dávid még csak most kezd térdre emelkedni, haladni csak hasról hátra, ill. hátról hasra forogva tud. Viszont kezd ülni és a főzelékekkel mi is ismerkedünk. Eszik mint gép.

Bogi, mennyi van még?

Üdv,

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Kb. 4 napja rendeződött a helyzet a babával.
Csak rá kellett jönnöm a probléma okára.

Az alvási problémák azért voltak, mert a kislányom, álmában is hasra fordult, úgy viszont nem tudott tovább aludni, mert mindig hanyatt fekve altattam.
Jelentem, most már szépen befordítja a fejét és alszik hason tovább. Olyan aranyos így.
A másik probléma azzal volt, hogy este a szopi után már nem aludt el rögtön én meg betettem az ágyába. Most az működik, hogy az ágyunkban még hancúrozik egyet, aztán szépen elfárad és mosolyogva alszik el. Utána átteszem a helyére.
Sajnos éjjel mikor először akar 3-4 óra körül megfordulni kicsinek bizonyul neki a kiságy és ott nem tud továbbaludni úgyhogy szopival kell újra elaltatnom. Hát azt olvastam, hogy az nem jó, ha így altatom, de nem érdekel, mert így legalább több tejem lesz. Ebben a melegben ugyanis napközben alig akar enni a gyerek. 5 perc alatt végez. 4-5 hónapos babások a ti gyerkőceitek jó étvágyúak most is?
Eddig olyan jól ment, nem szeretnék tápszerre áttérni.

A bőrére az orvos csak annyit mondott, hogy vigyázni kell rá. Ezt nem egészen értettem, hogy mit jelent. Fürdessem hydrophillel, meg van A-vitaminos krémje is rá.
Az arcát például rendszeresen be kell kenni, mert ha kimarad egy vagy maximum két alkalom, akkor újra jönnek. Mondjuk ezek nem pont olyanok, mint a kezén. Az arcán 1 hónapos korában jöttek ki, mert rengeteget evett és kiütötte a tej, csak akkor még nem kaphatott ilyen krémet. A kezén dörzsölés, meleg hatására jelentkeznek.

Constanze, tündéri a babád!

Hajninak elfelejtettem gratulálni, pedig olyan meghatóak voltak a képek, visszagondoltam én is egy kicsit a szülésemre. Régen jelentkezett.

Én is próbáltam feltenni képet, de nem engedte, mert túl nagy.
Marengo, te kérdezted egyszer, hogy hogy kell lekicsinyíteni. Rájöttél már? Tudsz segíteni?

Üdv:
Krisztina
mosziv
 
 


A profilomba azért sikerült új képet feltennem. Ez múlt héten készült.
mosziv
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?