Új privát üzeneted érkezett!

Aranyhold
Épp ma jutottál eszembe, hogy rég nem hallottunk felőletek.

Nikcsi
Az 1 mellből szopit úgy értettem, hogy felváltva. Fanni egyébként sosem ébred fel a szopira, mindig én keltem, ma kipróbáltam és 5 óra várakozásig bírtam aztán felkeltettem. A védőnéni azt mondja többet kéne ennie az elfogyasztott adagok mérése alapján, bár hízni meg rendesen hízik, heti 150 g helyett 180 g-ot hízik. Lehet hogy azért hízik mert azért egy kicsit nassolok is és a tejem így cukrosabb, zsírosabb???
boglarka

Sziasztok
Ha a sonkákról van szó mutatok én édes kicsi sonkákat. Kép

Kép

Niki
Én megmondtam Kép
hmmc

Niki
Ha neked a doki bácsi a 130-ra azt mondta, hogy igyon inkább a gyerek, akkor a mi 170-200 g-munkra mit fog mondani??? Kép

4 napja mértem Sárát akkor 6230 gr volt. Jövő hét szerdáig még hízik szerintem kb. 150 gr-ot, legalábbis remélem, hogy nem sokkal többet.
Mostmár próbálom a két evés közötti időket 2,5 óráról 3,5 órára húzni, azt hiszem van már annyi tartalék, hogy ki kell bírni. Csak az a gond, hogyha éhes akkor semmi sem jó neki. Van 1 percem, hogy enni kapjon.

Kép

Sárából ennyi nyál jön ki, kb. 10 másodpercenként. Ez mai kép, de már kétszer átöltöztünk Kép
hmmc

Sziasztok,

ma mélypont volt Teusnál alvásügyileg. iszonyú felszínesen alszik és kb félóra múlva ébred. persze ô úgy gondolja, hogy ébredés után jár a szopi, de lehet, hogy 1 órája evett. Szóval szenvedünk. Jövô héten meg bezár az ovi. Mi lesz itt?!

Egyébként olyan jó volt olvasni hogy ilyen nagy és ügyes babák vannak. Alig várom, hogy mi is itt tartsunk!

Ja és egy kérdés: amikor a babáitok 6 hetesek voltak, mennyit ettek és milyen gyakran? (ha még emlékeztek)

És még egy intim kérdés: nektek elmúlt már a terhességi csík a hasatokról?

Laga
laga

Laga
Sára 6 hetes korában kb. 2 óránként evett, ha jó napja volt, ha nem akkor gyakrabban és ő nem csap "komfort"szopizott, hanem tényleg evett is.
Nekem a csík még a mai napig ott virít a hasamon. Kép
hmmc

Hmmc
Hűha, Sára Sebi babérjaira tör?! Mindjárt utoléritek (6950 g). KépKépKép
Tényleg nem semmi kis combocskák, de nekem akkor is a sérója tetszik a legjobban! Kép
Ja, és barna a szeme? (A képen mintha...)

Tényleg, meddig változik a baba szemszíne? Sebié a kezdeti újszülött-sötétkékből mostmár határozott szivárványos-szürkéskék. Ilyen marad vajon?

Laga
A csíkokat ne is emlegesd... Nekem bőségesen van belőlük a hasamon-mellemen-csípőmön, és szörnyen rondák, alig javulnak... Kép

Aranyhold
Mesélj már, mi van veletek? Épp az jutott eszembe, hogy Matyi ekkora volt, mint most Sebi, amikor voltatok talizni nálunk! Kép

Képzeljétek, jövő héten megyünk nyaralni néhány napra az Õrségbe. Na ez elég messze van. Ti hogyan utaztatok a babákkal? Nincs légkondi a kocsiban, és az első ülésnél, ahol a babaülés van, nagyon szar a légmozgás (gyakorlatilag nincs). Na most nagy melegben félek, hogy baj lesz... Persze korán fogunk indulni reggel odafelé, de inkább a hazaúttól tartok, mert a Balaton mentéről ezren fognak hazafelé jönni vasárnap délután/este. Induljunk már vasárnap reggel? Akkor 1 napot vesztünk... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Sára haját nem lehet lefésülni! Mindig így áll. A szeme az mostmár nagyon úgy néz ki, hogy barna lesz. Azt olvastam, hogy 6 hónapos korukra alakul ki a szemük szine.
hmmc

Húú mennyi édes szép súlyú baba!!! KépKép
Lilla nem tudom mekkora lenne, ha 3 hónapos kora után is lett volna miből túlzabálnia magát, mert őszintén megmondom én a tápi pótlással nagyon óvatosan bántam. Most 5,5 hónaposan 6850 gramm. Igaz nincs rajta zsírtartalék, de a doki néni szerint teljesen jól néz ki, és ha azt nézzük, hogy fél éves korára kell megdupláznia a születési súlyát, akkor azt már túlteljesítette.

Laga,
Lilla pont 6 hetes korától volt kajamegvonáson a pöttyei miatt, így napi 555-650 grammokat evett (a testsúlya 4,5 kg körül volt), 5 részletben (néha 6). Az egyszeri evésnyi adagja pedig 80 és 160 gramm között vátozott.
A csíkokhoz nem tudok hozzászólni, mert szerencsére nekem nem voltak. Kép

Cas,
Én úgy tudom általában a szem szín 1 éves korig szokott változni, bár erre én vagyok az ellenpélda. 12 éves koromig kék szemem volt, de akkor elkezdett sárgászöldre váltani...

Viki,
Az én lányom is az emberi fejlődés egy mellékágát választotta, de ő a kommunikáció terén. Kép
Amilyen profi szóösszetételeket gagyogott 2-3 hónaposan, úgy nem szól egy szót se amióta a mozgással van elfoglalva. Egyedül énekelgetni, vagy berregni szokott. Lehet, hogy azt hiszi ő nem is ember hanem autó????? KépKépKép

Boglárka,
Biztos, hogy nem a nassolásod miatt hízik annyit. Ez azt jelenti, hogy jól hasznosítja az anyatejet. Örülj neki, mert így lesz tartaléka, késöbb úgy is csökken a kezdeti rohamos hízás. Egyébként nem is sok. Lilla kezdetben 260-380 gramm között hízott (tőle is 150-et vártak el).
Azt pedig figyeld meg evésileg mi a jó Fanninak. Az első héten én is állandóan ébresztettem Lillát, mert azt súlykolták, hogy 2-3 óránként ennie kell. Na ezt nagyon utálta. Elkezdtem hagyni, hogy a saját ritmusában egyen, és kiderült neki az a jó ha 3-6 óránként eszik, de akkor sokat. Sőt előfordult néha, hogy éjjel 7-8 órát is aludt. Mindig az ébredezési fázisban kakilt, és ha nem magától ébredt ez elmaradt. Ilyenkor nagyon rosszul érezte magát. Hidd el, önszántából nem fog éhezni, és lehet, hogy neki is lassúbb az emésztése, és nem szeret ráenni az előzőre.?

Nikcsi,
Ha a popsijában méred -0,5 fokot le kell vonni belőle. Nem tudom milyen higanyos hőmérőtök van, de azok 2-10 percesek szoktak lenni.
Nekünk Microlife flexibilis végű digitális van, és ez csipog ha nem emelkedik tovább. Egyébként nagyon pontosan mér, többször ellenőriztem higanyossal, és mindig egyforma volt.
Azt is érdemes megcsinálnod, ha Kori túl van az oltás okozta lázon, hogy egyszer-egyszer minden napszakban megméred neki. Így látni fogod mikor mennyi nála a normális hőmérséklet. Nálunk például kiderült, hogy Lillánál teljesen normális ha délután 37-37,1 körül van a hője.
myra

Nikcsi,
Elfelejtettem kérdezni. Tudsz valamit Mzsx-ékről? Ezer éve éve nem jelentkezett.
És Zsuzsa sem...
myra

Nikcsi
csak a fiamról tennék fel képet:-))))
Tudom a menetét köszi, de a gond már a kezdésnél van, hogy a melléklet feltöltése-re kattintva nem jelenik meg új ablak (tallózás).
Köszi a képeket, milyen nagy már Kori:-)
Hihetetlen, de az van bennem, hogy most született!

Hmmc
:-))))) sonkák!!!
Atyaég, tényleg Sára tartja itt a soknás rekordot, legalább is a lányok között:-)

Szem
én is úgy tudom, hogy bőven változhat még akár 10 éves koban is. Legalább is a sógornőm fiának 10 éves kora körül lett barna az addig kék szeme.

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Még nem olvastam végig, de Hmmc, ha lehet, akkor 07.13-ra kérjetek oltásidőpontot. Bár már lehet, hogy nem lesz, mert mi is 13.30-ra kaptunk. Akkor megyünk az 5 hósra, aztán 10 hónapig nincs oltás VÉGRE! Kép
Tegnap egész nap lázas volt szegény! Kép
Tudom, hogy a mi 130-unkat mindenki lekörözi, de épp Te jutottál eszembe, ráadásul a gyerekdokink is ua.! Kép Hé Ti nem vagytok Miskolcon?

Mucus
Sajnálom, hogy nem sikerül! Kép

Na hurkás vagyok nagyon?Kép
nikcsi

Nikcsi
Nem mentünk le Miskolcra, csak az oltás után fogunk. Sajna nincs ingyen a benzin.

Tegnap csináltam még sonkis képeket Kép
Mi így fürdünk.

Kép
hmmc

Hmmc
Hát Sára tényleg nem fog elfogyni! Kép

Nikcsi
Kori szerintem egyáltalán nem hurkás! Sebinek 3 hurka van a combján! Kép

Sebit szerencsére nem különösebben viselte meg eddig az oltás, ma egy kicsit kevesebbet aludt, de nemtom van-e köze hozzá, vagy ez a meleg... Az oltás helye szerencsére eddig nem duzzadt meg, bár adom neki a homeopátiás golyót, amit ajánlott rá a dokinéni. Lehet még baj? Nálatok mi volt a tapasztalat?
Na és így kóstolgatja a kedvenc csörgőjét:
Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Hmmc
Sárának szép kis pocikája van. És a haja..., mint a rajzfilmekben, csak a masni hiányzik. Kép

Myra
Evés és kakilás (ébredés után) ügyben úgy nézem teljesen egy cipőben járunk. Lehet, hogy ennek van köze a pocakfájáshoz is?
boglarka

Cas
Na igen a dohányzást ne is említsük! Szerdán oltás után gyógyszertár. Korit a hurcival a padra leraktam, férjem pedig bement kiváltani a dolgokat (Kvitamin, Dvitamin, popókrém, fürdető), erre mellém áll egy fiatal srác és cigizik, már szinte nyilt a szám, amikor észre vette magát - szemöldökösszehúzás - és odébb ment. Így járt jobban! Kép

Szeme színük fél éves korig változhat a könyvek szerint! De épp most hétvégén mesélte az uncsitesóm, hogy egy ismerősüknek 1,5 éves korában változott meg a gyerek szeme színe.

Boglárka
És hogy tűri Fanni, hogy felébreszted, nem nyűgös?

Laga
6 hetes korban Korinak volt egy elég nagy ugrása evés ügyileg! Nem szoktam méregetni, hogy mennyit eszik, csak hébe-hóba. Viszont az esti fejések elég sokat elárulnak. Amiből nem szopizott lefejtem addig 120-140-et, hat hetesen 180-akat fejtem csak egyből! Szóval volt nagy ugrás!
Hasról csíkok: dehogy múltak el, ezek állítólag nem is fognak csak halványulni! Kép

Cas, Hmmc
Kori szerdán 5750g volt, ó milyen kevésnek tűnik a tieitekhez képest Kép

Myra
Hetek óta készülök írni neki legalább sms-t! Megtettem! Tegnap felhívott! Galád módon csak olvas minket. Jól vannak Bence jár úszni,és már fözelékeket eszik. Mennek nyaralni a babahotelbe. Röviden azt hiszem ennyit beszéltünk. Azt ígérte valamikor majd eljönnek hozzánk - csak győzzük kivárni!

Hmmc
Gondolom sajnáljátok, hogy nem mentetek. De mivel lesz jobb jövő héten? Akkómáocsóbb lesz a benzin?

Cas
Szerintem is tök jó Kori!
Oltás: eddig nem volt gond, csak most a 4 hónaposnál, ugyanis ilyenkor kettő szurit kap (combjába). Kép

Boglárka
Nem teszel újabb képeket közzé? Ilyenkor olyan sokat változnak egyik napról a másikra!

Ja még valami az oltással kapcsolatba: mindig beborogatom és rájöttem egy jó technikára, aztán lehet, hogy kinevettek, de ez bejött. Néhány zoknim kilyukadt és szétvágtam, a boka részét meghagytam és ezt szoktam Kori hurkáira húzni. Nem szokott lecsúszni és nem is szorítja! Az ötletet levédetem Kép de használjátok ti is nyugodtan! Ábra mellékelveKép
nikcsi

Nikcsi
Azért nem mentünk, hogy ne kelljen kétszer megjárni az utat. Mert így vissza kellett volna jönnünk kedden, és csak pénteken tudtunk volna lemenni újra. Ezért csak egyszer megyünk és a keresztelő után (július 10) jövünk haza.
hmmc

Nikcsi
A borogatási technikádat szabadalmaztasd! Nagyon jóóóóóóóóóó!!!! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,

asszem félreérettetek (kivéve Hmmc). Nekem nem repedt szét a hasam, vagyis én arra a függöleges barna csíkra gondoltam, ott középen a hasamon. Vagy nektek nem volt ilyen?
Szóval jó lenne kétrészes fürdôruhában lenni a nyáron, de olyan iszonyú, hogy az a barna csík ott virít. Vilmos után nem emlékszem, hogy mikor múlt el.

Teus 6 hetesen 4,79 kg volt. (3,20-szal született.) Akkora tokája van, hogy csak na!
Mostmá' tényleg megpróbálom rávenni a férjem, hogy tegyen fel képeket.

Laga
laga

Laga
Én megkérdeztem a kozmetikust és azt mondta, hogyha nem múlik akkor van egy speciális kezelés amivel el lehet tüntetni, halványítani. Azt nem tudom mennyi idő alatt kell elmúlnia, de én már 3 hónapja szültem.
hmmc

Laga!
Nekem ha jól emlkészem akkor kb 3 hónap múlva tünte el teljesen a baran csíkom. Az az igazság, hogy akkor tél volt és nem is nagyon számított, hogy mikor múlik el. De ha egy kicsit rá napozol vagy szolizol akkor nem lehet, hogy majd "egybeolvad"? Vagy önbaríntó krém? Azt viszont nem tudom, hogy ajánlott e szopiztatóknak használni:-(

Amikor a fiam volt ilyen pici mint az itteni babák, akkor aszittem, hogy Õ hízik extra gyorsan, mert a környezetemben az összes baba csak hízogatott, míg Õ a születési 2900-grjával 6 hetesen kereken 5 kg-ot nyomott. Akkor anyósom állandóan szörnyülködve nyomkodta a combiját, hogy "jaaaj, de vastag" és ez volt a rokonságukban a legnagyobb szenzáció! Szerintem szörnyet halna pl.Sára láttán:-)

AZ új képek is nagyon jók:-)
Laga! Te is lsz........

mucus
Tm

Nikcsi
Egészen jól tűri a felébresztéseket, nem sír és általában szopi után visszaalszik a mellkasomon és úgy egy óra elteltével magam mellé teszem az ágyban mivel együtt alszunk.

Nem tudtok olyan oldalt a neten ahol leírják kb. mit kell tudnia a csecsemőknek X hetesen?

Fannit már most csak a könyvek, könyvespolcok érdeklik, azt nagyon sokáig bámulja, de bármilyen plüss színes állatot mutatunk neki, (illetve a kiságy feletti figurák) nem érdekli.

Fanni álmában mosolyog, de ha meglát minket (szolgákat), akkor egyből összeráncolja a szemöldökét, mint a fotón.
Kép
KépKép
boglarka

Sziasztok!
Nagy csavargást rendeztünk a hétvégén. Tegnap du. kimentünk Római partra sülthalazni. Sebi olyan jót aludt a jó kis Duna-szagban, hogy csak na!
Aztán ma meg lementünk Agárdra, nagyanyósékhoz. Sebi itt is bevágta a szunyát a fenyők alatt. Amikor meg nem, akkor nagyon aranyosan viháncolt a körtefa alatt a fűben. Szóval nagyon jó baba! Kép
Csak a dugó volt durva hazafelé... Kép Szerencsére azt is végigaludta.
(Te jó ég, ez a gyerek folyton csak alszik?! KépKépKép)
Ilyen jó volt:
Kép

És egy fürcsis kép is, bár nem látszanak jól a hurkás-combik! Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Nagy csavargást rendeztünk a hétvégén. Tegnap du. kimentünk Római partra sülthalazni. Sebi olyan jót aludt a jó kis Duna-szagban, hogy csak na!
Aztán ma meg lementünk Agárdra, nagyanyósékhoz. Sebi itt is bevágta a szunyát a fenyők alatt. Amikor meg nem, akkor nagyon aranyosan viháncolt a körtefa alatt a fűben. Szóval nagyon jó baba! Kép
Csak a dugó volt durva hazafelé... Kép Szerencsére azt is végigaludta.
(Te jó ég, ez a gyerek folyton csak alszik?! KépKépKép)
Ilyen jó volt:
Kép

És egy fürcsis kép is, bár nem látszanak jól a hurkás-combik! Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Bocsi!
Nemtom mi történt?!

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,

nekem eltünt a barna csíkom Vilmos után. Remélem most is így lesz!!! Csak tu˝nne már...

Mucus,
mit akartál írni?

Cas,
Sebi tényleg ennyit alszik? Fúú, az nagyon jó!

Nálunk az a baj, hogy Teus egyszeru˝en nem bír mélyen aludni. Nappal kb 20-30 perceket "lebeg", aztán felriad és ettôl nagyon szenved. Persze amikor felébred, akkor úgy gondolja, hogy enni kell. Vagy legalább is azért akar szopizni, mert szerintem iszonyú fáradt a nem-alvástól és így akarja magát nyugtatni.
Szóval állati jó lenne, ha képes lenne nagyobbakat szundizni.
Babakocsiban csak akkor hajlandó aludni, ha tolva van. Amint megállunk, már ébred is és kezdi a hisztit.

Egy régi vidéki vélemény szerint, ha akarunk egy nyugis napot, adjunk a gyereknek pálinkás kockacukrot és tuti egész nap aludni fog. Jó mi? (Azért annyira nem is. Tulképp ez iszonyú!)

Ja, a család férfitagjai holnap elhúznak Balatonra, minket lányokat meg jól itthagynak...

Laga
laga

Sziasztok!

Egy kicsit átjövök akkor író üzemmódba. Kép Mindig olvaslak ám titeket, és nagyon aranyos mindenki babája. És milyen nagyok!!!! Tényleg! Bence most kezdett el egy kicsit jobban hízni, mióta egy hónapja kapja a főzeléket. Addig kb. másfél hónapig csak 7-8 dkg-ot hízott hetenként, most olyan 15-öt. Így végre elértük a 7,13 kg-os súlyt. Bár őszintén megmondom, hogy soha nem aggódtam azért, hogy mennyit hízik, mert nem volt soha vékony, hanem olyan pont jó. Szóval Niki, ne aggódj, hogy a többi baba mekkora, ez nem verseny. Így is nagyon szép sonkás Kori, ne akarj belőle szumó bírkózót csinálni. Kép Kép Kép
Ja, és egyébként a borogatásod, már hamarabb alkalmaztam, így lehet, hogy fel kell, hogy jelentselek! Kép Kép Egyébként nem kell mind a két lábát borogatni. Kérdezd meg a dokit, hogy melyik lábába kapja azt, ami csomósodhat, meg fájhat. Én csak az egyiket borogattam, és minden OK volt. Na jó, nem okoskodom, mert bajt nem csinálsz vele, meg ebben a melegben lehet, hogy direkt jól is esik a babádnak. Egyébként ti adattok Korinak agyhártya gyulladás elleni szurit? Mi adattunk, mert én elég para mama vagyok (tudod), de már úgy sajnáltam Bencét, mert a végén már 2 hetente kapott valami oltást. Már csupa lyuk volt szegény lába.
Na akkor írok egy kicsit Bencéről és teszek fel képet is.
Bence most 7,13 kg, már van két fogacskánk, és gurul jobbra-balra. Egy pár napja elkezdett próbálkozni a kúszással, ezen elég jókat lehet mosolyogni. Nagyon édi, ahogy próbálkozik. Ahogy Niki mondta járunk a Pólusba úszni, és nagyon élvezzük. Ja, és már nagyban főzelékezünk, bár még nem váltottam ki vele szopit, csak most tervezem. Nagy szerencse, hogy mindent szeret, bár ma a paradicsom-rizs lesz a teritéken, nem tudom ehhez, hogy fog viszonyulni, mert eddig édesebbeket evett (pl. sütőtök, alma-krumpi, sütőtök-répa stb.). Remélem ízleni fog neki. Egyébként meg egy tündéri kis manó, imádom! Nagyon-nagyon jó gyerek, viszonylag sokat alszik nappal is (az éjszakát meg továbra is végig alussza). Mi még olyan túl nagy úton nem voltunk vele, most megyünk jövő hétfőn nyaralni Alsópáhokra. Remélem élvezni fogja, mert nagyon szupi helynek néz ki.
Na, majd még jövök néha!

Zsófi\
popjpeg{234151,}Kép
Kép
nmzsx

Zsófi
Hű, de nagy már Bence.

Cas
Nem ér, de jó dolga van Sebinek, ilyen piknikre vágyom én is, a fa árnyékában nyújtózni. Kép
boglarka

Húúú milyen nagyfiú már Bence!!!

Tényleg elég csak a DiPerTe-s oltást borogatni, mert az csomósodik. Saci nektek az majd a következőben lesz. A 2 hós oltás nem szokott még lázat se okozni.
Én egy zsebkendőt szoktam rátenni, arra pedig egy hálós-gumis sebkötözőt. Kép

Boglárka,
Próbáld ki, hogy nem mindig ébreszted Fannit, és nézd meg változik-e valami.
Az pedig, hogy mit kéne tudnia ne érdekeljen. Minden gyereket más érdekel, és más ritmusban fejlődik. Lilla például soha nem nézegette a kezeit, pedig állítólag azzal kellett volna kezdenie. Kép A kukucs játék is vagy 1,5 hónappal késöbb kezdte el érdelni mint ahogy a szakkönyvek írják. Viszont mozgásfejlődésben meg előlrébb tart. Én soha egy percig nem izgattam magam, hogy mit mikor csinál. Szemmel láthatóan egészséges, és ez nekem elég. A könyvespolc pedig Lillát is elöbb érdekelte mint a plüss játékai (a tornázója, és ágy fölötti lógoja 3 hónaposan keltette csak fel a figyelmét), most meg már agyon harapja őket. KépKép Ha pasztell színű a játék akkor meg, még késöbb fogja érdekelni, mert azokat a színeket nem tudja megkülönböztetni. Kezdetben a kontrasztos (fekete-fehér, erős piros-sárga-kék stb.) tárgyak érdeklik. Na meg a fényforrás (pl. TV). Kép

Cas,
Ezek szerint egymást váltottuk a Rómain. KépKép Mi este mentünk ki, mert du. moziban voltunk. Kép

Laga,
Sorstárs!! Kép Lilla ugyanezt művelte, műveli az alvással. Nappal csak nagyon felületesen 30 perceket alszik. Volt olyan időszak, hogy egész nap fennt volt. Mostanra sikerült elérnem, hogy ezzel az alvással kb. 2 órát bír ki, és azután zuttty megy vissza az ágyba vagy a babakocsiba.
myra

Sziasztok,

képzeljétek, Teus ma másfél órát aludt egyben! Nagyon ügyes volt.

Myra,
Lilla még mindig így alszik? Mármint felületesen és röviden? Vagy van már valami "fejlôdés"?
Egyébként jövô ilyenkor a közeletekbe költözünk úgy néz ki. (Abba a nôi nevu˝ utcába.) Mehetünk együtt játszóra vagy sétálni.

Ehhez a hírhez kapcsolódik, hogy eladó a lakásunk. Ha valakinek kell egy 67 nm2-es szuper lakás + garázs a Pók utcai lakótelepen, akkor szóljon bátran!

Laga
laga

Laga
Sebi az első hetekben hanyatt aludt. Jó nagyokat. Aztán ez egyik hétről a másikra nem volt jó, volt balhé, egyszer megfordítottam, és azóta is hason alszik. Mostmár a babakocsiban is, mióta nincs mózes. Azt látom, hogy hanyatt nem érzi biztonságban magát, csak ébren szeret úgy tekeregni, bár azt is hamar elunja, mert úgy nem tud kúszni-matatni erre-arra. Kép Bezzeg hason!
Teus sehogy sem alszik (hanyatt, hason, oldalt, körbetámogatva...)?

Myra
Mozi?! Jó nektek! (Addig Lilla? Vagy vittétek őt is?! KépKépKép)
Karácsony előtt voltam utoljára, asszem... Jó lenne megint... Mit néztetek?
Nagyon jó a római! Eddig szúnyogokkal se nagyon találkoztunk szerencsére...

Boglárka
Hát én is irigylem az életmódját! Eszik, alszik, játszik, kényeztetik, szóval szívesen cserélnék vele! Kép Persze mindannyian így kezdtük... Kép

Jajjjj, csütörtökön megyünk nyaralni az Õrségbe. Anyósék bérelnek egy házat pár napra. Már számolom az órákat, mikor indulunk!
Várom a tanácsokat, mit vigyek Sebinek! (Pl. lázcsillapító kúpot?) A múltkor is összepakoltam a fél szobáját, alig fért egy 60 lityis hátizsákba... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
A nagy pakolásban Sebit nehogy otthon felejtsd Kép
hmmc

Laga
Ha most elutazott a férjed, akkor nem látunk még most sem képeket Teusról. Kép
Kár, hogy lakótelepi lakás eladó nem pedig egy kertes. Anyu költözni akar, de csakis kertesbe!

Boglárka
Szerintem is megpróbálhatnád, hogy nem ébreszted Fannit. Be fog állni és éhen tényleg nem fog halni!

Cas meg mindenki más, aki jár kikapcsolódni
Nagyon irigykedek, mi ha megyünk valahova az többnyire anyósék. Ha nem megyünk sehova, akkor pedig a párom mindig csinál valamit. Kép Most hétvégén a korlátot csinálta meg az erkélyajtók előtt, hogy akkor talán nem lesz olyan melegünk napközben. De olyan távol van, hogy ugyan úgy besüt a nap, és az üvegházhatás nagyon jól működik! Kép

Zsófi
De jó, hogy írtál! Teljesen igazad van, ez nem verseny, most döbbentem rá én is! Kérlek ne tedd ezt velem, feljelentés. 2 hete így is felnyomott minket valaki, Kép nem is meséltem. Ugye az építkezés nincs kész, rendeltünk konténert, itt állt már tán 4. hete, amikoris kijöttek a közterületesek. Először azt hittem rendőrök, aztán kérik a (köz)terület foglalási micsodát. Mondtam nincs olyan, de kellene ugye tudom?! Mondták, hogy ha feljelentenek, akkor az 30.000,- De végülis 10.000,--ből megúszhatom egy csekkel, akkor inkább ezt választanám. Vigyem oda a személyim, feljövök, Kori épp kicsit forgolódott nyügizett, gyorsan felkaptam és vittem le magammal (1 nehogy sírjon itt magába, mert nem szoktam hagyni, 2. talán megkönyörülnek). Jó volt, mert így végül csak 5.000,-t kellett fizetnem, ja és nem én voltam korrupt, ők ajánlották fel jó mi?! Ja és mi volt a poén még? Mondtam, hogy nem igazán van nálam itthon pénz, mivel nem megyek a pici miatt sehova, erre feljövök és egy tízezressel mentem le, de visszaadott. Hát nem nevetséges? A szomszédnak is volt konténere, és őt 10-zel húzta le, utána vissza is csöngettek és mondták, hogy ha kérdezi a szomszéd, akkor mondjam, hogy én is 10-et fizettem. Kép
Nem, csak a kötelező oltásokat kapja, én a kullancsosra kérdezetem rá, de azt mondta a doki nem kell még. Na akkor majd erre az agyhártyásra rákérdezek! Jó lenne, ha nyaralás után mesélnél, hogy milyen volt a bababarát hotelben?!

Cas
A nagy cucc nyaraláshoz. Én már a babapartykra is úgy megyek, mintha egy hétre mennénk (ezt Hmmc alá is támasztja), mi lesz, ha mi is megyünk nyaralni?
Hogy vagy cici ügyileg? Nem akarom elkiabálni, de már egy ideje nem fáj, sőt tegnap óta a normális fekvő pózba is megy. Csak maradna így, épp elég volt ez a majd’ 4 hónap szenvedés.

Képek: Nagyon jók! Bence tényleg mekkorát nőt?!
nikcsi

Niki
Nagyon ügyin lerendezted ezt a bünti dolgot! Kép Kép
Milyen tapló emberek vannak, de sajna mindenhol vannak ilyen jelentgetősek. Kép
Kullancs ellen majd én is szeretném beoltatni Bencét, sőt bárányhimlő ellen is, mert István asszem nem volt, és nem akarom, hogy most kapja el. Meg, ha lesz egyszer tesó, akkor nem szeretném, hogy esetleg pár hónaposan kelljen átesnie rajta. Bár még nincs tervben, és egy darabig nem is tervezem a tesót. Leköt Bence is eléggé, és nagyon imádom őt! Szerintem az agyhártyás oltás az jó. Semmi mellékhatása nincs, és sajna már olyan gyakori, hogy jobb megelőzni a bajt.
Nyaralás után persze, hogy beszámolok. Tuti jó lesz, már nagyon várom!
Képzeld el, tegnap voltunk úszni, és csomót merült Bence, és nagyon jól bírta, sokat nevetett, és nem is sírt. Kép Kép Olyan büszke vagyok rá!

Puszi
nmzsx

Sziasztok!
Tegnap óriási dolog történt! Sára a hasáról átfordult a hátára. Gondolta magában, hogy elege van a hason fektetésből. Annyira utálja, hogy átfordult. De szerintem nagy szerepe van ebben a mutatványban a gravítációnak.
hmmc

Nikcsi,
A mi utcánkban egy idióta barom van, aki állandóan kihívja a rendőröket, ha valaki el meri égetni a faleveleket, amiből persze mindig rengeteg van, mert ugye az utca egyik oldala nyárfasor. Kép

Nmzsx,
Mi is adatjuk az agyhártyagyuszi ellenit, de nekünk a kötelező oltáshoz képest nem eltolva kapta, hanem az első kettőt a 2 és 3 hóssal együtt (mert akkor alap esetben csak egy fecskendővel kap), a 4-5 hós turnus a 2 fecskendőnyi miatt kimaradt, így a 3.-at most 6 hósan kapja meg.
Mi usziba már 3 hete képtelenek vagyunk eljutni, mindig előző napon jön valami ami miatt nem lehet. Kép Lassan kezdem azt érezni, hogy a sors nem akarja, hogy a gyerkőc ússzon.

Cas,
Anyuék vigyáztak Lillára amíg moziba voltunk. Õk Wekerlén laknak így onnan kocsival a Lurdy ház csak 10 perc. A Star Wars III-at néztük meg. Gyerekkori rajongók vagyunk a párommal együtt, és most pont akció volt, így 600 Ft-ba került kettőnknek. KépKép Utána pedig felvettük a leányzót és mentünk a Rómaira. Kép

Laga,
Ez szupi. Egyszemélyes kertes, vagy a most épülő társasházak egyike? Van egy kedvencem. Kép
A vele párhúzamos "harcos" utca végén, az erdőszélen nemrég építettek egy szupi modern játszóteret. Szilvamagékat egyszer már elrángattam oda. Kép
És igen Lilla még mindig így alszik. Szerintem ez már nem fog változni. Én azt is javulásnak élem meg, hogy a nemalvásból átállt többszöri rövid alvásokra. Néha ha nagyon lefárad (jövök-megyek vele) és mondjuk 5 órát is ébren van, akkor hajlandó kicsit többet (1-3 órát) is aludni, de ilyenkor is vannak pillanatok amiket át kell hidalni. Nem tudom miért de nappal a felületes alvása sokkal zaklatottabb. Gyakran felsír. Ha elég gyors vagyok, és hamar felkapom, akkor egy rövid vigasztalás után visszatehető és alszik tovább. Ellenkező esetben teljesen felébreszti magát vele.

Szilvi,
Hogy vagytok? Séta-játszó valamikor?
myra

Ebből lett
Kép

ez
Kép

Az vicc, hogy a sapkájában akartam lefényképezni Kép
hmmc

Hmmc,
Nagyon cuki Sára ebben a kalapban!! És nagyon ügyes!!! Szerintem nem csak a gravitáció tehet róla, mert akkor a pocija inkább lefelé húzta volna. KépKépKép
Örülj, hogy háton jobban szeret lenni. Nálunk az öltöztetés, pelenkázás, törülközés egy ámokfutássá vált, mert a kisasszony egy percig nem hajlandó háton megmaradni. Én mindig leizzadok mire végzünk. Kép Egy hétig ordított minden fürdésnél, az Apukája már kétségbeesett, hogy biztos őt utálja, mikor eszembe jutott mi lenne, ha ezentúl nem háton fürdetnénk (pici baba korában meg hason nem lehetett...). És bejött. Semmi baja nincs mióta hason támaszkodhat fürdés közben. KépKép

Ma végre én is dokumentáltam Lilla mutatványait. Kép Õ most azzal szórakozik, hogy minél többet tudjon négykézláb haladni (eddig 2 lépésig megy), illetve négykézlábazásból kiüljön oldalra. Csak tudnám minek mert ülni meg még nem tud. KépKép
Ó majd elfelejtettem! Újra elkezdett gagyogni!! KépKépKép
Íme:
KépKép
KépKép
myra

Myra
Lilla nagyon ügyes és aranyos. Annyira édesek, ahogy próbálkoznak a mozgáskultúrájuk fejlesztésével Kép
hmmc

Myra
Lilla nagyon jól csinálja, tudják a babák hogy hogy kell ezt:-)
Tankönyv szerint:-) először négykézlábra áll, onnan fog oldalra leülni még támaszkodva, és ahogy egyre jobban erősödik nem fog kapaszkodni, hanem egyenesen felül. Nagyon jó úton halad a kiscsajszi, és az egyáltalán nem baj -sőt- hogy nem tud ülni. Nem is kell még, sőt ezzel edzi meg az izomzatát és a gerincét ahhoz, hogy utánna már akár a babakocsiban vagy etetőszékben ülni tudjon. Egyedül!

A bal alsó képen kire olyan haragos:-) ??
Nagyon tündéri:-)

Természetesen Sára is a kiskalapjábn, meg anélkül is.

mucus
Tm

Sziasztok,

Cas,
a kis mu˝vésznônek a hátonfekvés jön be. Oldalt nem marad meg, simán a hátára vágja magát, vagy néha a másik oladára átmenetileg.
Hason meg simán begôzöl. Ordít mint a sakál. Talán majd késôbb.

Nikcsi,
na ja! Emberem nélkül tuti nincs fotó! Holnap haza jönnek a pasik. Nagyon hiányoznak, de azért volt itthon 2 szupi napunk a kiscsajszival.

Myra,
60-62 a szám, a bal szélsô. A játszóteret én is láttam, de be volt zárva és nem volt ott senki. Na majd mi benépesítjük.

Egyébként Teus ma 3 órát aludt délután. Persze azért nem egyben, fel-felriadt. Cumi be, Teus alszik tovább. Persze erre csak napközben vagyok hajlandó. Éjjel nincs ilyen mu˝sor.

Hmmc,
Sára nagyon ügyi!

Laga
laga

Nikcsi
Hát sajnos nem az igazi a helyzet, a jobbon állandósult egy pici seb, mert sajna elég hamar elveszti a türelmét a fiatalúr, nem akar dolgozni a tejért egy idő után, így minden szopi vége egy küzdelem, ami a cicit is megviseli. Bár inkább fájjon, csak egyen. De sajna nem nagyon van türelme hozzá. El kellett kezdenem pótolni is... Kép
Pakolás: hát én is egyre jobban kitömöm a pelenkázótatyót, lassan leszakad a vállam. Kép

Myra
Mi aztán nagyon rokonlelkek vagyunk!!! Kép
A férjem kapott szülinapjára öccsétől egy utalványt, hogy a SW 3-ra a vendége. Persze mostmár én is kuncsorgok, hogy engem is vigyenek el (az összes eddigi részt a premier éjféli vetítésen láttuk). Ha vmi délutáni elődásra megyünk, mikor Sebi úgyis szunyál, akkor anyuék vigyáznak rá addig lelkesen! Kép
Jó a játszótok! Hol lehet kapni ilyet? Nem esnek ki belőle a betűk? Lilla nagyon ügyes, és az a szőke hajzat nem semmi! Kép
Ja, és Sebi is így szeretne már négykézlábazni, mint Lilla, de marha mérges, hogy még nem megy neki, mert fejnehéz egy kicsit... Kép Felnyomja magát térdre, égnek áll a feneke, próbálja kinyomni magát karból is, ez persze nem megy, aztán lök egyet a lábaival, így fejjel előre csúszik egyet. Elég vicces látvány! De előbb-utóbb csak eléri, amit kinézett magának. Ha van elég türelme. Ha nincs, akkor hátrafelé halad a nagy kapálózásban... Kép

Hmmc
Oltári az a kalap! Kép Sára pedig nagyon ügyes!
Sebi is pont ma fordult át így, asszem egyre tudatosabban löki magát hasról hátra . CSak ő utána azért balhézik, hogy fordítsam vissza. Kép

Cory
Vettem olyan pelusozó alátétet, tényleg jó! Köszi! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok! Tényleg bocs, hogy ilyen ritkán jövök, de sokat gondolok rátok! Mennyi csodaszép babóca! Csak ámuluk-bámulok!

Ez a barna pocak-csík ügy jó kérdés. Nekem sokáig látszott, most megnéztem és már nem látszik, de nem vettem észre mikor múlt el. Én ugye lassan már 9 hónapja hogy szültem. Úgy tudom ez el szokott múlni, biztos mindenkine elmúlik előbb-utóbb!
aranyhold

Most csak kukk, ezt nézzétek:KépKép
nikcsi

Sziasztok!
Bocsánat, hogy csak így bejöttem, de
egy nagyon fontos felmérést végzek a Szoptatásért Magyar Egyesület megbízásából, az anyatejet helyettesítő termékek marketingjét szabályozó WHO-kódex betartásának magyarországi helyzetéről.
Lenne egy pár kérdésem a 6 hónapnál fiatalabb babák anyukáihoz:
-a csecsemő életkora?
-táplálja-e csecsemőjét valamilyen gyári élelmiszerrel?
-ha igen, milyen márkájú tápszert, teát, tejpépet, gabonakészítményt vagy egyéb élelmiszert használ, és miért?
-miért?:-A: az orvos javasolta B:a védőnő javasolta C: a dietetikus javasolta D: más egészségügyi dolgozó javasolta E: saját, előző gyermekével szerzett tapasztalata alapján F: reklám alapján választotta G: rokon vagy barát javasolta H: egyéb:....
- kapott-e ingyenes mintát csecsemőélelmiszert (és teát,cumit?) gyártó cégtől? (Nestlé, Milupa, Hipp, Kecskeméti, Humana, Mildi, Avent, Chicco, Mam stb.)
-hol?:A: egészségügyi intézményben B: gyógyszertárban C: otthon D: üzletben E: postai úton F: egyéb:...
-ki adta?: A: a cég üzletkötője B: egészségügyi dolgozó C: egyéb:...
- kapott-e bármiféle tájékoztató vagy reklámfüzetet, ajándékot?
- ajándékfajta: A: cumi- cumisüveg B: előke C: pelenka D: játék E: dísztárgy F: pelenka és cumisüveg együtt G: ajándékcsomag H: egyéb:...

Bármit amit kaptatok szülésnél, vásárlásnál, postán, bárhol, kérlek írjátok meg nekem, azt is amiben nem vagytok biztosak, hogy ide tartozik.
A válaszokat erre a címre küldjétek: munkacsi.petra@freemail.hu
A matrica, tea, kiskanál stb. is ide tartozik, ja és melyik kórházban született a baba?

Köszönöm, hogy időt szakítottatok rám és elolvastátok.
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!

Sziasztok, Petra
anyatigris2

Nikcsi
Kép
Nagyon édes Kori a barackkal. Már meg is kóstoltátok vagy csak a nyalogatás megy?

Laga
A hasán Sára is üvöltött, úgyhogy nem is próbálkoztam vele. Most is utálja, de már nem üvölt, szétnéz és elkezdi a nyöszörgéssel egybekötött "most megfordulok" mutatványt. Kép Kisebb-nagyobb sikerrel.
hmmc

Hmmc
Tündéri ebben a sapekban Sára. Kép

Myra
Lilla arcai: kiváncsi, mosolyog, mérges, és a produkció végén ...tádám, íme ezt produkáltam. Kép
És te hogy bírod Lillát "egész nap" kézben tartani, a mi csuklónk, könyökünk már totál kikészült, pedig Fanni még csak 4 kg körül van.

Nikcsi
A kisasszony már így eszik???

Egy kérdés: a lefagyasztott anyatej ugye 1 hónapig jó? Ti odaadtátok a kicsiknek, még akkor is ha szopik?
boglarka

Boglárka
Az egyik könyv 3 a másik 6 hónapot ír, hogy meddig jó a fagyasztott anyatej. Én 6 hónapot tudtam. Még nem adtam Sárának, mert még elég neki ami van. De új frigót már vettünk Kép
hmmc

Boglárka, én úgy tudom, hogy a lefagyasztott anyatej 6 hóig áll el, de a tápértékét meg egyebeket 3 hónapig őrzi meg, utána veszít belőle, de 6 hóig oda lehet nekik adni biztonsággal.
aranyhold

Cas,
Star Wars - Age of Empires... Lassan kiderül csak egyforma dolgokért rajongunk! KépKépKép
A habtapit még tavaly ősszel vettük a Corában a nagy játék akció keretében. Igaz Lilla még bőven a pocakban volt, de akkor nagyon olcsó volt. Egyébként nagyon szeretem mert neki is puhább esni-kelni rajta, és nekem is sokkal könnyebb letakarítani róla a nyálcsíkokat és a mozgás közben visszanyomott kaját. Kép
A betűk szerencsére nem könnyen jönnek ki belőle. Igaz Lilla még nem próbálkozik a kiszedésükkel, de ha én adok oda neki egy kockát belőle, azzal nagyon jól elvan. Kép

Hmmc, Mucus,
Hát igen én még rácsodálkozok, mit hogyan kezd el csinálni. Kép Első gyerek. KépKép

Nikcsi,
És ízlik is neki? Mást is próbáltatok már?
Én arra számítottam majd küzdeni kell az új ízekkel, de szerencsére Lilla első perctől imádja a gyümiket. A bébiételes üveg láttán már extázisba esik, és fennhangon reklamál ha nem bontom ki elég gyorsan (pedig cicit is kap elötte, tehát ne üres a pocakja). KépKép

Boglárka,
Nehezzen bírom Lillát. A kezem bírja, de sajnos a gerincem nincs rendben (2 csigolyám be van csúszva), ezért mostanra már állandósult a fájdalom. Kép Nálunk már nehezítő tényező, hogy karban se marad nyugton. Egyfolytában tekereg, izeg-mozog, ki akar fordulni az ember kezéből. Amikor már végképp nem bírom, jön a kenguru.
A fagyasztott tejciről megoszlanak a vélemények (3 illetve 6 hónap). Én sajnos összesen 1 liter körül tudtam még az elején lefagyasztani, és azt 5 hónap után adtam oda pótlásnak.

Aranyhold,
És mesélj mi van veletek?!!! Esetleg képek?
myra

Boglárka: ha külön fagyasztód van, akkor 6 hó, ha kombinált hűtő fagyasztó részében van, akkor 3 hó. Asszem, de én sosem fagyasztottam.
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?