Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Marycus,
Nagy gratula a Picihez, nagyon édes! (nekünk is olyan sárga plédünk van Kép). Jó hallani, hogy Vikó ilyen jól bírja a kistesót! Ezek szerint nálatok is bejött, amit már szokszor hallottam, hogy a második gyerek mindig nyugodtabb (csecsemőnek, utána viszont bepótoljaKép). És Vikónak is gratula a beszédfejlődéshez, nagyon ügyes! Azért az érdeklődése is meglátszik a szókincsén (góól).

Képzeljétek, Csenge átfordult hasra! Hétfőn sikerült először 100%-osra, azóta szorgosan gyakorol, mondjuk nincs is más választása, mert gyarorlatilag minden játékát a feje fölé rakokKép. Persze pont akkor történt mindez, amikor már kaptunk beutalót a neurológiára, merthogy 7 és fél hónaposan nem forog hasra. Mondjuk az időpontot adó nővér mondta is, hogy szerinte nincs gond és mire odakerülünk, magától is megoldódik a dolog, de azért elvisszük (egy hónapos a várakozás...).

Többiek, merre jártok?
Legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


Jut eszembe, Marycus, többlet kilók miatt meg ne aggódj, sajnos a tápdús tejcsi ezzel jár... Én pont annyit híztam a szoptatás első hat hónapja alatt mint a terhességgel összesen, de hála Szirom 90 napos diétájának, már egy kiló minuszban vagyok a zérósúlyomhoz képest egy hónap alatt, úgy, hogy a szopi még mindig változatlanul megy, és én sem éhezem.
Ny.

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


Sziasztok!

Jó kis pangás van errefelé.... Szirom még ilyen nem volt, hogy ilyen sokáig nem írtál be...

Marycus,
Nagyon aranyos a képeken Niki - nekem emlékezet szerint hasonlít Vikó korai képeire Kép LLL tényleg húzós, de ha megoldódni látszik a gond, akkor ne költs rá, persze Kép

Newsee,
Gratula a forduláshoz! Kép És ha nincs gond neurológiailag, akkor ne aggódj! Csak kényelmes a kisasszony Kép

Rólunk:
Marcus megint beteg KépKépKép két nap volt egészséges, kedd este már folyt az orra, azóta köhög is. Szerencsére láza nincs, meg a gondozók azzal vígasztaltak, hogy úgyis a többségnek is folyik Kép Így vittem bölcsibe, mert most nem tudtam kire hagyni (apu orvoshoz járt, 2 héten belül műtik a gerincét, anyunak meg egyedül sok).

Most megyek, dolog van.

Puszi

H.

Kép
hanzika
 
 

 
 

Sziasztok!

Na, ide jutottam. Olyan galád vagyok ám hogybentről sokat olvasok babanetet, de egyszerűen írni nincs kapacitásom, mert legtöbbször csak benézek olvasok pár sort, kilépek. Aztán megint benézek olvaok picit, kilépek...

Hanzi!

Sajnálom hogy Marcus megint beteg. Nálunk most kopp-kopp jól van a bölcsis csoport, vége a folyika z orruk állandóan időszaknak, így Emma is talán befejezet a náthákat és még a horkolása is megszűnt végre, gondolom végre volt ideje az orrmandulájának visszahúzódni. Remélem így is marad már őszig, mert illúzióim nincsenek, akkor biztos folytatódik. Most egyedül vagyunk, a férjem Pécsen van, én 1/2 7 körül estem haza, angol után vásárolgattam, vettem neki nem olyan szép de olcsó rövid naci+trikó együttest az Astiban, 800 Ft-ért,a bölcsieb jó lesz, mert gyakorolják a szobatisztaságot és sok a baleset. na meg kapott egy nyári szandált anyukámtól, azt vettem meg. Fel van ruházvaKép

Anyukám szerdán indul a Balatonra, hát nem tudom mi lesz. A férjem meg két hét múlva műtik mandulával, kissé aggódom azért.

Nyuszi!

Gratula Csengének a forgáshoz.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Marycus!

Édi bébi NikiKép Hasonlít Vikóra?

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Bocsi lányok, de kicsit húzós időszakunk van. Az embernek sikerült egy keresztszalagszakadást produkálnia a térdében, úgyhogy most talpig gipszben haldokol szegény. Miksa hétfőtől lázas volt, hasmenés is gyötörte szegénykémet, tegnaptól pedig taki és köhögés. Szóval meg vagyok áldva velükKép Anyukám épp itt volt, amikor mindez történt, így maradt és segít, de mivel az ember most nem vezethet, muszáj mennem sokat. Az esküvő is finisben van, és mielőtt bárki megkérdezné, megtartjukKép Nem lesz addigra a lábán gipsz, a műtét előtt megvárják, míg kicsit rendeződik a térde. A rossz hír, hogy az embernek a másik térde még rosszabb, azt is meg kell darabolni.
Az egész helyzet hozadéka, hogy anyu most már el is tudja altatni Miksát. Az ember viszont utol se éri, úgyhogy ő most nem tud rá vigyázni. Ráadásul a büdös kölyök elveszi a botját vagy a mankóját...

Kárpótlásul dobok nektek egy képet, először azt hittük, hogy attól beteg Miksa, hogy hétfőn alászaladt a locsolónak. Jéghideg víz jön belőle a kútból. De inkább vírusnak tűnik, megúsztuk lázcsillapítással, orrszívással, bár csak kis híján. Babaszobát még nem fotóztam, de fogok.

Kép

Most menek, mindenkinek szép hétvégét és nehogy napszúrást kapjatok!

Húú, tényleg, Nyuszi, ha nem titok, ki a közös ismerős?Kép Jöhet mélben isKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Kép
Kép
Kép

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Nézzétek meg mekkora nagy lányom és csini kutyám van nekemKép

Emma teljesen oda van a kutya új fazonától: Kicsi kutyám, édes kicsi kutyám, Bori kicsi lett (pedig csak a szőrtől szabadult meg)Kép

Túl vagyunk a abrátnőm esküvőjén is, Emmát nem vittem, de eléggé megsértődött, pedig ugrálóvárban volt helyette. Így egész délután hisztizett, sőt feljöttek esküvő után a barátnőmék és exra rossz vendéglátó volt, semmit nem adott oda a kislányuknakKép

Szirom!

Akkor jobbulást a majdnem férjednekKép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!
Nem leszek hosszu. (s ekezetek nelkuli,mert ezen a laptopon fogalmam sincs hol vannak az ekezetek!!)

Lassan egy hete itthon vagyunk, csak gep nelkul. A gepunk egyszeruen be sem indul.Szervizt kell keresnunk. (Hanzi felhivtam oket, nem 100% hogy bevallaljak, mert nem ott vettuk.)
Ez a laptop ideiglenesen van nalunk, hogy legalabb a nyaralasunkat lefoglalhassuk (neten kell, vagy faxon).

Szirom,
gyogyulast a fiuknak!!
Genetika sajat keresre tortent, mar Tominal is. Az eredmeny is meg van. Kislanyunk lesz es egeszseges.

Kriszta,
16 fog!!! Tomi meg mindig 6-nal tart.

Marycus,
Gratula Nikihez!!!

Szoval jol vagyunk. A pocakom elkezdett mar noni. A kilokkal pedig eddig jobban allok mint Tominal, nem hiztam meg. (igaz, most +5 kg amivel kezdtem a terhesseget!)
Tomi sok mindent ert es megmagyaraz, de nem beszel. legfeljebb "eeee" ; jelentese: elment, elfogyott stb. Apa es Papa szavak jelenteset erosen keveri.
De sokat gugyog.
Mar nem az a vekony kisfiu, de ra is fert. Jott tett neki hogz videken voltunk, s allandoan kinn volt es csavargott. Feltem is hogy mit kezdek majd itthon vele. De semmi gond. Tudja hogy itt mas a rend.

na roviden ennyi. Ha lesz gepunk, majd jovok!!!
Ildiko(17)
nildikoka
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Csak gyorsan benéztem, míg Makka és Zoli zsömléért mentek.

Makka kinőtte a cipőjét, amit kb 1 hónapja vettünk. Írtóra sokat nőtt mostanában. Új szavai is vannak. Tápi, Szia. Nem sok mindent mond, de amit mond az teljesen tiszta és érthető.
Mi is túlestünk az első pancsolós napokon. Kapott egy ugrálóvár szerű pancsimedencét, mindjárt 2és fél órát ugrált benne Zoli segítségével. Meg is van az eredmény, köhögés és tüsszögés. Persze a légkondis betegségre tett rá egy lapáttal. Szerencsére láza nincs.

Nikót imádja, ha sír húz az ágyához, hogy ki kell venni. Mutatja, hogy vigyük pelusozni, meg ha fördizni megyünk, Nikó nélkül el se indulhatunk. Délelőtt nem hajlandó lefeküdni, mutogatja Nikó ágyát, hogy ő miért nem alszik. Szerencsére a délutáni alvás nem Nikófüggő... Az éjszakák is jól múködnek, Makka nem ébred még mindig Nikó sírásra, így szopi és pelusozás is zökkenőmentes. Csak a reggeli kelés korai picit. Ált. 6 órakkor kel Nikó, s akkor már Makka nem alszik vissza ha meglát. Sajna a kórházba fél 6-kor volt ébresztő. Nikó meg betartja a rendet, bár ad még fél órát.

Rólunk ennyi.

Szirom:
A fiúknak jobbulást, neked kitartást!
Miksa olyan nagy már, hihetetlen, nem? Hoy megy az idő.

Manó:
Emmáról meg se mondanám, hogy még csak bölcsis, illetve kiscsoportos ovis. Nagyon szép kislány ám!
Kutyus is aranyos, nem tudom miért, de én feketére emlékeztem...

Niki csak kicsit hasonlít Makkára. Pufókságban megelőzi, a fülecskéje hasonló méretű, de inkább lapuló típusú...

Nildi:
Hú én nem mertem volna bevállalni ezt a genetikás dolgot, bár az jó, hogy tudjátok, hogy egészséges.
Gondolom örültök, hogy kislány egy fiú után, vagy inkább még egy fiút szerettetek volna?
Szuper értelmesek a gyerkőcök, s már ennyi idősen is képesek felfogni, hogy hol mit lehet és ráadásul azt is hamar kiszagolják, hogy kinél mit csinálhatnak és ezt már ilyen picin is kihasználják a kis kópék.

Hanzi:
Hát nincs szerencsétek ezzel a bölcsivel. Jobbulást Marcusnak és apukádnak is!

Tejcsivel hol jobban, hol rosszabbul állunk. Szerintem a nagy meleg abszolút nem tesz jót, de szopiztatom, mikor csak kér, s néha érzem, hogy ez segít. Urtica urens-t néztem, de olyan eltérő vélemények vannak, hogy csak na. Már egy ismerős homeopátiával foglalkozó gyerkőcorvos is megkérdeztünk róla. De még mindig bizonytalan vagyok bevegyem-e? Akár el is apaszthatja a tejet, ha rosszul szedem. Szóval nem merek kockáztatni.

Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Hanzi,
Jobbulást ismét Marcusnak!!! Jövőre már biztos könnyebb lesz, erősebb lesz az immunrendszere! Na, tudom, hogy ez most nem nagyon vigasztal Kép

Szirom,
Hát nem lehet most könnyű neked, tényleg jó, hogy anyudnak ott van!! A férfiak amúgy is olyan kis "elesettek" tudnak lenni, bármi bajuk van Kép De ebben az esetben meg jócskán van alapja is Kép És hogy történt a baleset?
Jó, hogy Miksa jobban van, egyik ismerősünknek a hasonló korú lányát kórházba vitték hányás-hasmenéssel Kép
Hogy álltok a készülődéssel? Úgy értem, még miket kell elintézned?

Ildi,
Majd gyere, ahogy tudsz! Még garanciális a gépetek? Vagy miért csak abban a szervízben vállalják, ahol vettétek? Ha bármiben kell segítség szólj, tudod, apuci is ilyen körökben mozog Kép Melyik forgalmazóról van szó? Na, nem akarok beleszólni, csak ha gondolod, és tudunk, segítünk! Kép
Hova mentek nyaralni?
Ó, és a lényeg, gratula a kislányhoz, és főleg nagy boldogság, hogy egészséges! Kép

Manó,
Tényleg nagyon nagy Emma! A kutyi meg irtó édes, imádom az ekkorka fehér "dögöket" Kép Teljesen mindegy, mi a fajtája Kép

Marycus,
Valóban én is látom, hogy Vikóra hasonlít Niki, még ha nem is a legjobb minőségűek a képek szerinted. Meg arra is emlékszem, hogy Vikóról van egy kép, amit feltettél, és ugyanaz a rugi van rajta, mint Nikin Kép
Jó, hogy már elejétől kezdve egy szobában vannak a lányok, mi még mindig nem tettük össze őket, félek is tőle kicsit. De most már megvárjuk a parkettázást. És akkor kapnak szerintem ősztől egy emeletes ágyat...

Máté is nagyon dumál már, elég sok szót tud, de gondolom ez a nagyobb testvérnek köszönhető Kép A régi szavak mellett újak a csacsi, mi ez, hééé, na, így, úgy, ana (ez én volnék Kép ), bár utóbbit régen is mondta egyszer-egyszer, de most már rendszeresen. Ha délután megyünk öltözni, már mutat a babakocsira és mondja, hogy Gigi, vagyis, hogy megyünk az oviba Regiért Kép
De továbbra is az alapvető szókincs az autó, kristálytisztán (még Regi is ajtónak mondja pedig), meg van őrülve értük, van hogy fél órát állunk az ablakba, és nézzük őket....itthon meg már autóboltot nyithatnánk...Kép Szinte csak azokkal játszik, de azt tényleg, egész nap tologatná őket és olyan szakértelemmel bámulja a kerekeit közben!!

Természetesen gyereknapra is autókat kapott mindenhonnan Kép Regi meg rollert, de még csak du. kapja meg, most anyuéknál aludt, és elvitték gyereknapozni. Szerencsére így megúsztuk a tömegben, melegben mászkálást Kép

Krsizta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Nildi!

Gratulálok az kislányhoz, biztos jó lesz neki hogy van egy bátyja, én titkon míndíg ilyen párosítást szerettem volna, idősebb fiú, kisebb lány, de hát nálunk nem így jött öszzeKép

Marycus!

Téynleg egy szobában vannak a lányok? Az nagyon jó, ügyik vagytok, én is gondolkodtam rajta hogy hogy lenne, már ha lenne...Kép.... de én arra jutottam hogy amíg nem aludja át az éjszakát biztso velünk lenne. pedig Emma első pillanattól kezdve külön volt, de ő olyan könnyen felébred, nem tudom elképzelni hogy nem ébredne fela kicsire.


Emma tényleg nagy növésre, de ha látnátok hogy viselkedik, hát sajnso abban nagyon bölcsis mégKép talán jobb si hogy nem adtam oviba, mert annyira babás még sok dologban. csak ilyen hatalmas növésűKép 95,5 cm és 26-os a cipellője a képenKép

Kriszta!

Kutyi dícséretért küln köszi, mi is imádjuk az ilyen dögöketKép, de nem fehér csak szőkeKép olyan világos vajszínű szerű egyébként.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Manó:
Kezdettől fogva úgy terveztük, hogy egy szobában lesznek. Kicsit féltem, hogy mi lesz, Vikó felébred majd mindenre, s aztán semmi alvás éjszakánként, de meglepődtem én is, hogy Vikó egyáltalán nem vesz róla tudomást. Csak az első felsíráskor riadt fel és ijedt meg, s mikor bementem azonnal őt simogattam meg, lefektettem és mondtam neki, hogy semmi baj, s mikor megnyugodott, csak utánna következett a Picúr. Bár szerencsére nem üvöltött folyamatosan, csak felsírt. Vikó pedig vissza tudott aludni és azóta éjjel nem ébred, pedig mindig lábujjhegyen jártunk előtte, mert még ha a konyhában csörrent valami arra is felébredt,és nem lehetett visszaaltatni. Szóval nagyon érdekes a dolog.
Este is úgy alszik el, hogy én még bent szopiztatom Nikit, ő meg vagy fél órát pörög-forog, mire megtalálja a helyét, meg dumál is közben, de aztán lefekszik és elszundizik. Mondjuk szerintem csak sejti, hogy ott vagyunk, mert látni csak nehezen láthat.
Szóval bevált a dolog és nagyon örülök neki, mert később szerintem nehezebb lett volna összeköltöztetni őket. Bár ezt már nem tudom meg...

Azért szerintem minden kicsoportos ovisnak vannak még babás dolgai, de szerintem ez nem baj. Meg egymástól is tanulnak, s ha ovisok közt lenne lehet, hogy le is szokna bizonyos dolgokról. Nem?

Kriszta:
Nagyon jó az emlékezőkéd... tényleg Vikó rugijában van, s ami igaz az igaz így tényleg hasonlítanak. Amúgy ruha ügyben elszámítottuk magunkat, mert pont ellentétes évszakban lesznek azonos méretűek, így nyári cuccot már kellett is beszerezni Nikinek.
Persze télire csak napozók lesznek... Hát ez van, így jár az aki nem megfontoltan tervezi a gyerekvállalást...

Már akartam is kérdezni, hogy Máté és Regi egy szobában van-e, meg ha igen akkor hogy működik a dolog, csak valahogy elmaradt. Most meg már saját tapasztalat van...

Na, most jó sok képet teszek nektek:

Fürdőruciban:
Kép

Kép

Az új szerzemény kipróbálása:
Kép

Kép

A kis kalózkendős:
Kép

Kép

Kép

Kép

Szundis képek Nikiről:
Kép

Kép

Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Kicsit félve írok Nektek, mert mindig utánam fagy le a topikKép.

Marycus,
Mindkét gyermek tüneményes!! Ügyesek vagytok, hogy már összeszoktatjátok őket. Mi még mindig egy szobában vagyunk Csipivel, néha eljátszunk a gondolattal, hogy áttesszük a sajátjába, de amíg minimum 2x ébred éjjel, addig szerintem csak magammal tolnék ki. Vagy így tolok ki? Ki tudja?

Szirom,
Embernek jobbulást, aztán a esküvőre szedje össze magát, hogy fog így megtáncoltatni?? A közös ismerős ügyében írok mailt, jó?

Nildi,
Gratula a kislányhoz! Jó egy pöttöm tündér a háznál, aki a pirinyó ujja köré tekeri a (főleg férfi) szíveket, majd meglátjátokKép.

Manó,
Emma is tündéri, szerintem nem nagy és az sem baj, ha babás, mikor legyen az ha nem most? Kutya is irtó csini, jól áll az új frizije. Én is imádok minden szőrös négylábút, anyukáméknál van is kutyám meg macskám is (konkrétan 4 Kép).

Legyetek jók, nyüszi morzsám van ma, rohanok.
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


Nyuszi!

Csak hogy nem fagyjon le utánadKép:KépKép

Nálunk kezdettől fogva külön szobában van Emam és nekünkl nagyon bejött. kb 6 hetes korában már csak 1x kelt fel, hajnal 5 felé, evett és aludt tovább, és kb 2 hónapos korában elhagyta azt is, rendkívüli eseménykeet leszámítva (fogzás, madártól féfés) mindíg átaludta az éjszakát. Egy hátráynát látom, hogy így úgymond alatatni kell, tehát amíg elalszik addig velée maradni, de utána sokkal jobb, mert a saját szobánkban mi még simán égethetjük a villanyt, számítógépezhetünk, tv-t nézhetünk, bármi. ha anyosoméknál vagyunk és velünk alszik, akkro altatni nem kell, csak éppen miután elaludt szinte meg sem lehet mozdulni az ágyban nehogy felébredjen, és mi sem alszunk olyan jól mert éjjel is halljuk ahogy mocorog stb.
Van egy ksi barátja, ő 2 éves koráig aludt a szüleivel egy szobában, mindne reggel a szülők ágyában ébredt. Áttették külön szobába, azóta végig aludja az éjszakát. Szerintem érdemes időben külön szobába szoktatni, mert bizonyos kor felett nagyon nehéz, nálunka családbanm elég sok rossz példa van, pl a férjem egyik uniokatesója 22 éves koráiga szüleivel aludtKépKépKép, de most is a keresztfiunk 9 éves és a szüleivel alszik, sőt egy másik rokon kislány 4 éves és még úgy sem hajlandó aludni ha a szüleivel simán egy szobában van, csak úgy ha az ő ágya szorosan az anyja ágy mellett van, az én unokatesóméknak meg mindkét gyereke (10 és 5 évesek) a szülőkkel alszike gy ágybanKép Nekem ez rémisztő bevallom, el sem tudom képezlni hogy egy ágyban aludjunk.

Marycus!

képek nagyon jók, igazán jókedvűnek látszik Vikó, olyan jó hogy nem viselte meg a kistesó születése, annyi rosszatt hallottam már erről.

Képzeljétek tegnap emmáék fürödtek a bölcsiben,és levetköztették őket meztelenre és úgy fürdették és jól megégett a válla. Olyan mérges vagyok, én óvom, még sose égett meg, ők meg megégetik, nem szólnának ám hogy vigyünk naptejet vagy valami. Minden reggel úgy megy el hogy bekenjük, de csak a karját, lábát, ami kilóg, arra nems zámítottunk hogy leveszik a pólóját.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Kettesben vagyunk Nikivel. Apa és Vikó dolgozni mentek meg vásárolni. Niki nagyon jó baba most. Tegnap délelőtt nyügi volt kicsit, de a délutánt végig aludta a szopik között.

Nyuszi:
Nálunk Vikó kb. talán 1 hétig aludt velünk, akkor is csak azért mert állandóan üvöltött, lévén nem volt tejcsi elég és szegény éhes volt. De mi se tudtunk aludni és ő sem, ha ép kicsit megpihent volna. Amint átkerült a szobájába minden jobb lett, legalább azokat a rövid sírásszüneteket ki tudtuk használni. Nikinél pedig kérdés se volt, hogy egyből Vikó mellé kerül, aztán majd meglátjuk mi lesz. Biztos nem minden gyerek fogadta volna ilyen jól a dolgot.

Abban teljesen egyetértünk, hogy a kislányok elbűvölik apukájukat... Az biztos, hogy a lányuknak akár a csillagokat is lehoznák. Bár biztos vannak kivételek is.

Manó:
Hát tuti én is berágtam volna, ha nem szólnak és megég a gyerkőc, mert nincs bekenve. Nem is tudom hogy lehetnek ilyen felelőtlenek.

Vikóval kapcsolatban azt hiszem nagyon jót tett neki, hogy másfél hónapig csak részben voltam vele és megszokta, hogy nem csak az "övé" vagyok. Ráadásul Zoli mindig is sokat foglalkozott vele, így az sem viselte meg, hogy anyja helyett anyja is lett. Meg egyenlőre lényegében talán csak annyi változás volt, hogy a nagyszülők kevesebbet jönnek, de Zoli szinte csak vele foglalkozik. Szerintem akkor lesz nagyobb gáz, mikor Zoli is dolgozni kezd és hárman maradunk. De akkor is csak ha Niki nyügösebb a kelleténél, ami ugye előfordul. Meg talán a szopi időszakok lesznek még rosszak, mert izgő-mozgó Vikó nem fog nekem egy helyben ülni és várni, hogy Niki úgy 3/4 óra alatt feltöltse pocakját. Most is ha egyedül maradok velük szopi közben akkor mindig ott ugrál körülöttünk.

Én egyébként a másfél éves kornak is tulajdonítom, hogy nem viselte meg annyira a kistesó, mert még nem ért az önzőkorszakába. Ja, és nem utolsósorban nagyon nyitott, s ez is sokat segít.

Azért vannak rossz dolgok is, pl.: hogy néha durva. Nem tudom miért, de a macsekokkal is hasonlóan kedves, simogatja őket, aztán a következő pillanatban meghúzza a fülüket, bundájukat, farkukat elég durván, s ha rászólunk még durvább lesz. S ez Nikivel is így van. Egy csomó ideig tök nyugiban simogatja, nózi puszit ad neki, aztán egyszercsak bekattan, de semmi előzmény nélkül. Na erre kell vigyáznunk, de mondom ez nem Nikinek szól, velünk is ugyanilyen.

Még Vikóról:
Képzeljétek a kertben megmászták őt a hangyák, meg megcsípe a szúnyog, s azóta ha szúnyogot, hangyát lát, akkor mutatja, hogy hol csíte meg, és hol mászott rajta a hangya és imádja, ha agyoncsapunk egy szúnyogot. Kezd félni a bogaraktól. A múltkor az árnyéktól ijedt meg, de azt áthidaltuk, most már nincs gond.

Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Együttalvásos tanácsokat köszi! Hát, azt mondjuk én sem szeretném, hogy a mi ágyunkból menjen érettségizniKép. De komolyan, azt én sem bírom elképzelni, hogy egy ágyban aludjunk. A kórázban próbáltam, de mindig arra ébredtem, hogy úristen, agyonnyomom a gyereket... Eleinte viszont annyira tartottam attól, hogy valami baja lesz, hogy csak a légzésfigyelő pislogására tudtam elaludni. Mostanában a nagyszülőknél előfordult, hogy olyan nyügi volt, hogy hajnalban áttettem közénk, de attól fogva egyikünk sem aludt egy szemhunyásnyit sem. Így általában megvártam, míg elalszik és visszaraktam a saját ágyába. Lassan érik a külön szoba a kisasszonynak.

Marycus,
Bizony, Vikó kis hős, hogy ilyen jól bírja a "trónfosztást". Meg direkt jó, hogy nem éli meg trónfosztássként, ebben tényleg lehet szerepe annak, hogy még nincs dackorszakban. A durvaság meg elmúlik, életkori jellemző (Csenge is akkorákat mar a kezünkbe, hogy a szemünk majd kiugrik).

Szirom,
Tele a postaládádKép.

Megyünk fürödni, legyen szép estétek!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


Sziasztok!

Nem tűntünk el, csak sok a dolog.

Emma, Vikó és Niki nagyon aranyosak, édes képeket tettetek fel róluk Kép

Most csak Sziromnak egy gyors, ha olvas:
Hétvégén kint leszünk, ha gondolod, összefuthatunk Kép

Jó hétvégén mindenkinek!

H.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Csináltam egy kismamáknak szóló honlapot. Ha van kedvetek nézzetek be hozzám. www.kismamalap.gportal.hu Köszi!
moflymaci
 
 


Sziasztok!

Most van egy kis időm, gyermek alszik, ember még nem ért hazaKép Most már járóképes, bár még biceg, de azért vezetni is tud. Meg horgászniKép. Köszöni különben mindenkinek a jókívánságokat!

Miksa már jól van, bár reggel megint köhögött egy kicsit, de kapott Rinathiol szirupot, ami bár nem hat 5 perce alatt, azóta mégse köhögKép Újra visszajött a jó alvókája, reggel megint 9-ig durmol. Amíg beteg volt, elég sokat ébredt éjjel, és mellette is kellett maradnom. Mosott kaki-szindróma... Lehet, hogy ebben egy kicsit az új szoba is benne volt, bár a fene tudja. Mert nagyon szereti ám, csak hát az udvart meg még jobban! Elkészült a homokozója, csak még homok kéne bele, azt nem tudom, az ember mikor bír szerezni. Pedig nagyon jó lenne, mert elég nehéz csak úgy virágokkal, sétával meg toboz- és kavicsszedéssel meg labdázással lekötni. Leginkább sokkal jobban érdekli például a lépcső.

Egyesével most elég nehéz válaszolgatnom, kicsit össze-vissza is leszek, de azt muszáj megjegyeznem, hogy Vikó borzasztóan megnőtt, nagyon-nagyon sokat változott, igazi kislány!Kép Niki pedig nagyon szép, jó kis izmos, és hasonló plédje van, mint Miksának. Miksa imádja, most is azzal takarózik. Az övé macisKép

Alvás: Miksa egy légtérben aludt velünk, de egy kicsit olyan volt ez, mint ha külön szobája lenne. Amíg nagyon pici volt, simán égethettük a villanyt, dumálgathattunk, de néhány hónapos korától már nem, és eléggé csöndben kellett lenni. Viszont engem nagyon megnyugtatott, hogy hallottam a szuszogását és ahogy megfordul, szóval tudtam, hogy minden oksi. Most meg éjjelente minimum egyszer, de van hogy töbször is átmászkálok takargatni, meg megsimizniKép
Miksa egyszer-kétszer vendégségben aludt velünk mostanában, de akkor én se alszom szinte semmit. Akkor is odavettem mindig, ha éjjel belázasodott, mondjuk akkor kapott lázcsillapítót, betakargattam a mi takarónkkal és kapott szopit, már csak a folyadék miatt és biztonságérzet miatt is. Néhány hónapos koráig pedig az első reggeli szopi után maradt velem, és még aludtunk egyet. Ezt akkor szüntettem be, amikor már el tudott mászni, mert félő volt, hogy leesik a kisvillám.

Tegnap és ma taliztunk Hanziékkal, Marcus nagyon kis önálló, és nagyon tudja, mit szeretneKép Miksa társaságban kicsit nyuszivá válik ilyenkor mindig azon gondokoldom, vajon mit hisz, aki látja, merthogy én meg folyton panaszkodtam, hogy mennyire eleven...Kép De hát tényleg azKép Hanziék megnézték a kölyök locsolós videóját, azért az mutat valamit talánKép

Manó! Asszem én eléggé kiosztottam volna a bölcsis néniket a napozás után... Emma különben gyönyörű és milyen nagy!

Marycus! Miksa már le is tudja csapni a szúnyogot, volt alkalma gyakorolni, mert itt elég sok van. Darázstól, zümögő izéktől viszont kifejezetten fél, azonnal mozdulatlanná dermed.

Ildi! Gratula a kiscsajhoz! Neve van már? Segítsünk keresni?Kép

Kriszta! Az ember focizott a kollégákkal, kiment a labda a kerítésen kívülre, ő utána, aztán amikor visszaugrott, nem látta a fűben a gödröt. Szervezéssel nem is tudom, hogy állunk, végülis most már elég jól, alig van valami. Ha tényleg érdekelKép: kell még nekem menyecskecipő, az embernek ki kell nyomtatnia az ültető és menükártyákat, nem vettük még szalvétát, dobozt a sütiknek, mennünk kell az anyavezetőhöz tisztázni a szertartás részleteit, aztán nekem kozmi, pedikűr, köröm, meg mindkettőnknek ruhapróba, ki kell ródiumoztatni a gyűrűket, meg a zenekarnak még terepszemlét kell tartania. Ja, és ülésrend, szobabeosztás a szállodában. Biztos van még valami, de ezek tuti hátravannak. És nem egész 2 hetünk vanKép

Nyuszi! Kipucoltam a freemailem!

Most jó sokat fecsegtem, megyek is készülődni, mert vendégeink lesznek. Mindenkinek minden jó!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


No még eztKép

Kép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Hát eléggé haldoklik megint a topic. Többiek hol vagytok?

Szirom:
Látom megy a foci Miksának is. Azért az már jó, ha Embered tud már legalább bicegni, pláne vezetni.

Ahogy leírtad van még mit szervezni, s az a két hét gyorsan elillan. Nem irigyellek a szervezés miatt. Az esküvő az más, az már jó dolog. Persze visszanézve a szervezés is jó élmény marad. Izgulsz már?

Bogarak: szerintem az jó, ha nem mozdul, kisebb az esélye a csípésre. Vikó sajnos próbál menekülni, meg olyan hisztis lesz valahogy... Szerencsére nálunk nincs annyi szúnyog egyenlőre, hogy komolyan megtanulja lecsapni... Már kétszer is irtottak szunyogot, s remélem megtartják ezt a jó szokásukat.

Homokozó nálunk is kész, csak várjuk a mestereket, mert kerítést kell vakolni, meg javítani, de csak nem jönnek... Gondolkodtam csúszdán is, de lebeszéltem magam, mert elég a játszón idegelni magam mikor esik le, mert írtó bátor a kisasszony.
Majd teszek fel csúszdás képeket.

Vikóról:
Vikó tényleg nagyot nőtt. Ma voltunk a másfél éves kontrollon a koragondozóban. Hevenyészve de 80 cm-t mért a doki és nagyon tetszett neki Vikó. Persze egyedül mászott fel a lépcsőn és ment be doki bácsihoz. Meglátta a sipcsontját, és hát mi tagadás tele van kék-zöld foltokkal. Mondta is a doki, hogy látom te is jó gyerkőc vagy tele vagy jóságfoltokkal... Dehát mitől lenne máskép. A játszótéren mindenre egyedül felmászik, meg le is, ami néha eséssel jár, de nem törődik vele. A csúszdára előlről hátulról fel tud mászni teljesen egyedül és le is csúszik. Semmi félelme nincs a magasságtól.

Már családostúl játszóterezünk, azaz Niki is mindig jön velünk. Vikó mutatja, hogy Nikit tegyük babakocsiba, aztán megy az ajtóhoz és mutatja, hogy akkor mehetünk sétálni. Szóval már Niki nélkül nem is mehetünk. Volt már az ölében is, mert mutatta, hogy ő dajkálni szeretné. Alig tudtuk tőle visszaszerezni és tényleg dajkálta. Nézegeti a kezeit, lábait, füleit stb. és mutatja, hogy neki is van, sőt anyának is. Szóval azt hiszem már családtagnak tekinti.

Új szavai is vannak: "gyia", mikor apa a ló és ő a lovas, jó, hogy meg nem sarkantyúzza..., "persze" de ezt csak a "vojsza" után mondja, amiről viszont fogalmunk sincs, hogy micsoda. "Tejsz" a tejszelet és "Tuá" a túrórudi. A "Szia" is megy, de úgy, hogy az sz-t kimondja, és utánna az ia az már hangtalanul történik. Nagyon érdekesen mondja.

Nikiről:
Szopizik rendesen, én meg kűzdök, hogy legyen mit. Sajnos úgy néz ki kelleni fog a kiegészítés, mert már most kb. annyit eszik, mint Vikó fénykorában, így elérkeztünk a max. tejmennyiség közelébe, s ha több kell az már nem jön össze.
Nő, mint a gomba, már 3600g és hevenyészve mérve 50 cm.
Már kezd nézelődni, de különben sírni csak akkor sír, ha éhes. Ha más gondja van akkor mocorog, meg nyögdécsel, s ha megszűnnek a problémák csöndbe marad. Amúgy imád kézben lenni Vikóval ellentétben. Éjszakáink a szopitól eltekintve nyugodtak, de hát 4 hetesen még jár neki az éjszakai szopi.

Szerdától már dolgozik Zoli, így jönnek a zord hétköznapok. Két dologtól félek. A játszótérre vonulástól motorostúl, hodály Bergonostúl, Nikistől... Azt még nem tudom, ha Vikó előre motorozik, hogy szaladok utánna babakocsistúl, bár már tanítottam neki, "A saroknál állj meg és várj meg!"-et, s általában működik, de ha hisztis vagy huncut, akkor simán elengedi a füle mellett amit mondok. A másik, hogy Niki viszonylag sokszor és sokáig szopizik. Egy nap 1-2-szer elviselte, ha hárman maradtunk, hogy csak részben tudok vele foglalkozni, de nem tudom hogy egész nap hogy fogja tűrni.

Na jó hosszú voltam. Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Jó látni, hogy jól vagytok!

Szirom,
Miksa gyógyulásához gratula, lehet, hogy tényleg belejátszott a nyugtalanságba a környezetváltozás is. Nagyon vagány kis kópé! Egyébként Csenge is teljesen másképp viselkedik társaságban, ő inkább itthon nagy vagány, ha megyünk valahova, akkor behúzza fülét-farkát, vagy üvölt torkaszakadtából...

Ha Ember horgászni tud, akkor van reményKép. Készülődéshez sok kitartást, engem anno eléggé megviselt, alig vártam, hogy vége legyen végre és mehessünk nászútraKép.

Marycus,
Csipinek nyolc hónaposan is jár az éjszakai szopi (szerinte), és hát szerintem is, olyan picike még, hadd fejlődjönKép. Most a székrekedése miatt egyébként is macerás a szilárd kaja adása neki, a tej az, ami biztos nem árt, csak hát az már önmagában kevés neki, kéri a szilárdat is, hát nem egyszerű.

A múltkor rám hozta a szívbajt. Épp vasaltam, tehát nem tartottam rajta a szemem egyfolytában. Ránéztem és véres volt a rugija a nyakánál, ahova bukni szokott (bár már nem szokott előfordulni). Elsőre azt hittem, hogy a gyomrából jött... aztán megpróbáltam megnyugodni és megnézni, hogy honnan jött a cucc és megállapítottam, hogy az ínye vérzik, de azt a tíz percet senkinek sem kívánom, még órák múlva is remegett a kezem.

Legyen szép napotok, most már nyügi a kiscsaj, engem kíván.
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


Sziasztok!

Jaj, én is olyan lusta dög vagyok, mindig olvasok, de...Kép

Szirom,
Telik az idö nagyon! Kép Ugye majd teszel fel sok-sok esküvöis képet is? És hogy tevezitek, Miksa ott lesz a bulin, amíg ki nem döl?

Marycus,
Nálunk is még szopizott éjjel 7 hósan is Máté, úgyhogy Nikinek simán jár ennyi Kép
Egyébként szerintem simán meg fogja szokni az újabb helyzetet is, mármint, hogy párod nem lesz otthon! Emiatt ne aggódj Kép

Hanzi hívott vmelyik nap, és dumáltuk, hogy mikor legyen náluk a tali. Csajok, sztem írja le mindenki, hogy kb mikor lenne jó, már én is szeretnék eljutni rá Kép
Csak ugye a nyár miatt most nehézkesebb lesz, mindenki jönni-menni fog biztos.
Nálunk úgy alakul, hogy Regi jövö hétvégétöl 2 hétig anyóséknál lesz, utána júli 19-ig vagyunk, aztán már csak aug második fele lesz jó.

Tényleg, megy vki Matáv-szigetre (ami már T-com Kép )? Mi most vasin megyünk barátnömékkel, szóljatok ha kimegy még vki, hogy összefussunk Kép

Máté is nagyon sok mindent mond, és mindent ért. A kapcsold ki a tv-t, gyere, pelust cserélünk stb. stb. És az új szavai a "na gyeje", "ühüm", "á-á (itt közben rázza a fejét, hogy nem)", most hirtelen más nem jut eszembe, de tulképp mindig megold mindent. Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Kriszta! Azt nem hiszem, hogy teszek fel esküvős képet, mert az ember nem nagyon szeret nyilvánosan szerepelni a neten, de majd adok egy címet, ahová feltesszük a fotókat. Jó lesz így?Kép
Miksa természetesen ott lesz a bulin, csak még azt nem tudjuk, hol fog aludni. A szállodában elképzelhető, hogy nagy lesz a zaj, fölhallatszik a zene, ajtócsapkodás, hasonlók, de ha kifárad, talán ott is simán bealszik. Ha nem, akkor haza kell hozni. Nincs messze, de tény, hogy annak, aki hazahozza, véget ért a buli. Talán anyukámmal van el legjobban rajtunk kívül. Mondjuk jövő héten itt lesz a keresztanyám segíteni, talán ő is fölzárkózikKép

Tali: június 18. foglalt, után meg fogalmam sincsKép Igyekszünk alkalmazkodni.

Basszus, ez a kis izé macska közben az összes kajámat elkunyizza...

Nyuszi! Nem küldöd el újra azt a levelet?Kép

Marycus! nem rossz a szervezés se, szép feladatKép Csak kicsit visszahúz, hogy az ember mindig azt hiszi, hogy több időnk van még, mint amennyi valójábanKép Aztán muszáj kapkodni...de azért megleszünkKép

Nagyon klassz, hogy ilyen jól megvagytok, és Vikó ilyen ügyesen alkalmazkodik. Tényleg biztosan nehezebb lesz hárman, de hidd el, belejöttök! Én dumálok, aki egy kölyökkel is alig bírKép Te figyi, a Bergonba nem tudod Vikót is beültetni valahogy? Olyan bazi nagy...lehet hogy hülyeség, felejtsd el, ha megbotránkoztálKép

Miksa is mindent megért, nem túlzok, de igazán beszélni nem akar. Néha visszamond egy-egy új szót, a pulóver például a pué, de úgy képzeljétek el, hogy neki a nadrág meg a body meg a pulcsi is pué, és néha odamegy valakihez, megcibálja a ruháját, és közli, hogy puéKép Bár tegnap arra is rávettem, hogy mondja, hogy ing, ez lett az in. Aztán a fúj a szél az fué, az órát valamiért dao-nak mondja, ez nekem is nagy talány. De simán közli mondjuk a levetett órákra, hogy dao mamma vagy dao pappa. Mármint hogy melyikünké. Az autókat is megkülönbözteti, csak az mamma kákká vagy pappa kákkáKép A cica már nem cííí, hanem ccijja. Hát így állunk nagyjábólKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Nyuszi:
Hát, nem irigyellek azért a pár percért amit Csengével átéltél. A lényeg, hogy semmi komoly nem történt.

Kriszta:
T-Com szigetre mi valószínűleg nem megyünk, Niki még túl pici hozzá, és sajna túl sűrűn szopizik, hogy ithon hagyjuk valakivel. Fejni meg ugyebár nincs mit... amúgy cumisüvegből nem is megy neki valahogy az anyatej, mert túl híg és kifolyik a szájából, mikor jól megszívja. A tápi az megy neki simán... Szerencsére most megint elég neki a tejcsi, így megint nem kap kiegészítést, de plussz az nincs. Pedig Vikóval nagyon lehetne már menni, imádja ha visszük valahová. Na, de majd kicsit később...

Tali: Mi sem hagynánk ki. Az előbbiekből következik, hogy mi nem nagyon mászkálunk egyenlőre nagyobb távolságokra és hosszabb időre, így mi is próbálunk alkalmazkodni.
Előre láthatólag augusztus 20-a környékén tud Zoli újra szabira jönni, s akkor megyünk talán egy kicsit nyaralni.

Szirom:
Esküvős képeket tekintve én se ugrálnék Ember helyében, hogy felkerülök a netre, de ha beleegyezik, akkor azért én is megnéznék egy-két képet, úgyhogy a cím nekem is jöhet ám!

Kíváncsi vagyok Miksa mit szól majd a dologhoz. Még jó, hogy anyukáddal jól megvan, mert az "oltár" előtt, meg menyasszonyi ruhában nem vicces ha ép anyahiányost akar játszani...

Rólunk:
Ma végigcsináltuk az első napot hármasban... Nem sült el rosszul, én vészesebbre számítottam, pedig Vikó kicsit nyügi volt.
Képzeljétek szopi közben az én kis izgő-mozgóm odaült az ölembe és hozzám bújt. Mondjuk az elején próbált hisztizni, de aztán megtaláltuk a megfelelő felállást és onnantól jól ment a dolog.
Az igaz, hogy kb. 20 perc lenne az ideális, a hosszabb szopi hosszútávon nem tudom hogy fog menni. Szerencsére szóval elég jól irányítgatható, és ez tuti segíteni fog.
Voltunk játszótéren is. Szerintem érezte, hogy most nem lehet viccelni és motorozás közben nagyon figyelt arra mit mondok neki. Délben már majdnem elaludt a hintában, de nyomtuk egyig, amikor Niki már fészkelődni kezdett, akkor bezzeg földhöz vágta magát, hogy ő még nem megy haza, pedig nagyon álmos volt már. Végül felkaptam és felültettem a Bergonra, amiről azon nyomban le is pattant. Kezdtem megijedni, hogy így hogy megyünk haza. De aztán mákom volt hogy hűvös szél fújt és feltettem a téli bundát a babakocsira, így ráfektettem őkelmét és gyorsan tolni kezdtem, erre percek alatt bealudt. Szerencsére még itthon is le tudtam tenni, bár nem aludt annyit amennyit általában szokott.

Szóval Szirom nem botránkoztam meg a Bergonos ötleteden. Az egyetlen hiba, hogy ha csak csupaszon viszem a kocsit, akkor nem tudom lefektetni, amúgy meg leugrik róla, mivel nincs bekötve. Ráadásul azért elég szeles ahhoz, hogy csak úgy beültessem a pici mellé.

Képek:
Fekete-fehér képek, Zoli szerint így jobb főleg ahol ketten vannak, én jobban örültem volna a színesnek... szerinte jobban kijönnek a hasonlóságok...

Így jöttünk haza, motorostúl. Úgy zörgött a motor, hogy hazáig halláskárosodást kaptam, no és mindenkit felverünk aki aludt:

Kép

A két tesó:

Kép

Mindenkinek jó pihenést!
Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Régen nem jelentkeztem, mert még mindig dolgozom, tanulok és mellékállásban forditok is... nagyon el vagyok havazva. Most is önző módon egy röpke kérdést tennék fel:

Nem tudja valaki véletlenül, hogy mennyi Újpesten az önkormányzat által nyújtott anyasági támogatás? És hogy megkötik-e mióta kell újpesti állandó lakosnak lenni? Az előző kerületemben 1 év minimum volt, félek az nekem nem lesz meg Újpesten mire megszületik a baba.

Köszönöm szépen!

rokica
28+3

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Sziasztok!

Bocsi a szünetért, Apa-vírusunk van: új gépet állít be a régi "kávédaráló" helyett, így napokig szét volt szedve mindkettő.

Marycus,
Gyermekek tündériek, tényleg nagyon hasonlítanak! A lábzsákon való szállítás nem semmiKép. Csengének is volt olyan Malacka-sapija, amilyen Nikin van, annyira jól áll a babáknak (most a maci hordja mert Csipi-gazdi már kinőtteKép).

Nekem meg az az eretnek gondolatom támadt séta ügyben, hogy nem lehet-e Vikótól elkobozni a motort amíg ki nem értek a játszótérre és csak ott kapná meg, mert ha a kereszteződésben rosszabb napjain alkalmi süketet játszik, az tényleg veszélyes lehet...

Szirom,
Neked a 90 napos alatt nem volt mélypontod? Mi tegnap voltunk a felénél és Papi már nagyon unja, de ami nagyobb gáz, hogy én is... Pedig nagyon jó, már fejenként 8 kiló lement úgy, hogy azért nem éheztünk, és Papi magas vérnyomását is szépen korrigálja, csak néha (főleg az ilyen esős, ronda napokon) kicsit fárasztó.

Mondjuk, aki Miksát elaltatja a lagzin, annak mindenképpen vége a bulinak, gondolok arra, hogy ha nem is viszitek haza, a hotelban ha idegen helyen egyedül felébred pl. a zajra, tuti nagyon megijjed, nem? Barátnőm volt úgy a nővére lagziján, hogy hiába aludt a három gyereke a hotelszobában és időnként jöttek leváltani a családtagok, azért ő szépen mindenről lemaradt. Szopi ügyben hogy álltok a leszokással? Ha "Ember" horgászni tud, akkor van reményKép.

Kriszta,
T-com sziget nálunk sem játszik (pedig hazai pálya lenneKép), Maszat még apróka hozzá (konkrétan ülni sem tudKép).

Rokica,
Mit nem hallok?? Az Újpesti önkormányzat is ad anyasági támogatást? Erről nem is tudtam, a védőnő sem mondta, jellemző módon nem is kaptunk egy fillért sem... Csak az állami anyasági támogatásról hallottam, azt is a munkahelyem fizette ki (hogy még ebben az évtizedben hozzájussunk, meg mert TB kifizető-hely és így egyszerűbb).

Gyerekek, létezik az, hogy Csenge tudatosan használja az "igen"-t? Egyre több olyan helyzetünk van (napi egy-kettő biztos), amikor valamit eldöntendő kérdésben kérdezek tőle, ő meg rávágja hogy "edem". Pl. "Kényelmesen ülsz?" "Edem." De egyébként nem mondja, csak ilyenkor. Vagy csak büszke anya/apa-szívünk hallja és beleképzeljük?

Legyen szép napotok ebben a ronda időben!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


Nyuszi:

Nem tudom hogy működik a dolog, de azt tudom, hogy van olyan önkormányzat, ahol lehet kapni egyszeri anyasági támogatást. Pl az I. kerületben 30 000 forint, és a gyerek hathónapos koráig kell igényelni.

Újpesten nincs?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Sziasztok!

Marycus,
gratulálok Nikihez nagyon szép baba,
olyan édesen alszik Vikó a babakocsin.

Szirom,
fiad igazi kis focista,

Rókica,
én nem is hallotam erről,hogy van itt a kerületben ilyen pedig már 22éve itt lakok és mind a két gyerek itt született nekemKép

Ricsinek most volt a szülinapja ez a kép akkor készült


Kép

Zsuzsi
szuszoka
 
 


Sziasztok!
Egyenlőre csak bejelenkezem, hogy van gépünk!!!
Holnap megpróbálom elolvasni amit írtatok!, s majd írok magunkról is.

Ildikó
19+0
nildikoka
 
 


Sziasztok!
Megint én.

Szirom,
már nagyon közeleg a nagy nap!! Biztos jó kis buli lesz. A fényképekre én is vevő vagyok. A totál nyilvánosságot pedig meg tudom érteni!
S mennyi szót mond (próbál) már Miksa!
Szerintem az hogy kicsit nyuszi társaságban, azon is múlik, hogy általában mennyit van hozzászokva.
Én legalábbis Tomin úgy látom.
A héten pl. benn voltunk a munkahelyemen. A kezdeti megilletődöttség után, simánt elment két kolléganőmmel is. Pedig ő is nyuszi féle. Csak mindig cipeljük mindenhová, s így egyre többet van emberek között. (nekem legalábbis úgy tűnik, hogy jobb a helyzet!) Szerintem az esküvő is jó alkalom lesz Miksának hogy új emberekkel barátkozzon!!
Nálam pl. Tominál van aki első látásra szimpatikus, s el is menne vele. S van akit már többször látott, s még puszit sem adhatnak neki!!

Marycus,
Milyen szőke Vikóca!! Rosszul emlékszem, nem barna volt a haja??
Séta. Én azt néztem el más anyukáktól, hogy a kismotort a babakocsi tolókarjára rakják, amikor nem használják (igaz, kocsija válogatja melyikre hogy fér el). De én is úgy tervezem, hogy kritikus helyeken nem lesz kismotor, csak a már veszélytelen részeken.
A két gyerek együtt alvását én kapásból nem mertem volna megpróbálni. De a ti tapasztalataitokból kindulva,úgy döntöttünk a férjemmel hogy mi is megpróbáljuk. Hátha nálunk is bejön!! Augusztusban elkezdem majd Tomi kiszoktatni a rácsos ágyból is. Hát kiváncsi leszek hogy fog menni! Az esti alvás még hagyján, de a napközbeni!!!

Kriszta,
Hanzi ajánlotta a helyet, ahová a gépünket vittük. Félreérhetően írtam lehet, de Hanzi érthette. RAM csere volt. Az igazság az, hogy már régesrégen kész lehetne, ha időben elvisszük.
De persze ki vitte el?? Egy másfél éves gyerekkel nem lehet mindent egyszerűen elintézni.
Az autó nálunk is bejön!! De az igaziakat is végig szokta fogdosni!!!
Nyaralni, most már biztos, hogy Ausztriába megyünk.

Manó,
megértem az aggodalmaidat a leégéssel, s gondozókkal kapcsolatban. Anyósoméknál én is kiborultam vagy kétszer, amikor megláttam pl. hogy mit jelent nála a testápolás Tominál. Én hiába kenegetem gondosan. Pár napot nem én csinálom, s a jelképes bekenés hatására a gyerek kikaparja a tök száraz ekcémás bőrét!!! S ezek szerint ezt csinálja már kb. egy éve!!! (s rajta kivűl még vajon ki nem volt alapos??)
A tejről meg nem is beszélve. Még mindig nem adtam Tominak normál tejet. S véletlenül megláttam hogy anyós a tejfölt tejjel higította. S ki tudja mindezt hányszor csinálta rutinból, úgy hogy benne nem is tudatosult.
Ezek után már nem is csodálkozom, hogy időről-időre miért jön elő rajta az ekcéma hol gyengébben, hol pedig nagyon erősen.

Rokica,
Hát ha van önkormányzati segély próbáld meg. Én már ilyet meg se próbálok. Egyszer akartam Zuglóban lakásvásárlásra kapni pénzt. De állítólag túl jól kerestem. No nem volt olyan nagy szám!!! Ha pedig valaki még annyit sem keresett, mint én akkor, hogy tudott egyáltalán lakást venni???
Szóval jól kitalálják szerintem ezeket a segélyeket.

Rólunk: Kislányunk Júlia lesz és köszöni jól van. Már két héttel ezelőtt is éreztem a mozgását.
Én is titkon mindig azt szerettem volna ha lenne egy bátyám, de hát nővérem van.
Szóval remélem Julcsi örülni fog Tominak!!!
Hát nekem vannak aggodalmaim hogyan fog Tomi a kicsihez viszonyulni, s hogyan fogok kettővel bírni. De hát ez van, ha az ember későn szül, s nincs ideje visszamenni dolgozni a két gyerek között.
Annak idején a lakást se igen két gyerekre terveztük. Ha kinövik a rácsos ágyat, emeletes ágyuk lesz. Csak így fér el két ágy abban a pici szobában.

Tominak kijött egy újabb foga, ezzel már 7-nél járunk! Ma vettem észre.
Egy határozott szava van az APA. De azt tündérien mondja!!! Az anyára is nyammog valamit, de az apát azt tisztán érthetően hangosan, s főleg élvezettel.
Szóval mi még itt tartunk. De nem féltem, mert gagyogni azt nagyon tud. Szinte mindent megért, s meg is tudja magát értetni.
Majd igyekszem képet is feltenni!

No mára ennyit.
Ildikó
19+1

ui. hát ez nagyon hoszzú lett!!!
nildikoka
 
 


Sziasztok!

Akkor én is bejelentezem Kép

Harmadik hetet töltöttük február óta folyamatosan a bölcsiben, el sem hiszem Kép Marcus még mindig szokott reggelente nyafizni, de ez néha csak 15 másodperc. Olyan nem volt, hogy úgy mentem volna el, hogy sír. Viszont utána nagyon rendes, kedves bent, jó fiú, mindig dicsérik. Itthon viszont utána nagyon rosszcsontos, mindig kitombolja magát! És tud ám - most az a legújabb, hogy az asztalokra mászik vagy éppen a mókaasztaláról a radiátorra....

Beszédet még ő sem nyomatja, néha elcsípek ezt-azt (ma pl. tessék volt a telefonban tetyek), de nem általános.

Viszont a mozgásban aztán eszeveszett Kép Rohan, nyomatja a motort ezerrel, nem lehet sokszor követni. És nagyon akaratos (volt már egyszer-kétszer, hogy ha nem akart valamit a földre feküdt).

Marycus,
Jók nagyon a képek a csaszikról és nagyon hasonlítanak Kép Hamarosan fel sem tűnik majd, hogy két gyerkőccel mennek hasonló programok, mint Vikó idejében Kép Ma pl. észrevettem, hogy az egyik lánynak a bölcsiben 3 gyereke van és simán boldogul. A nagy már ovis, a középső bölcsis, a kicsi meg szeptembertől kezdi (2004 januári). Meg egy volt kolléganőmnek ikrei vannak és ő mesélte, hogy igazából ő el sem tudná képzelni, hogy milyen egy gyerkőccel Kép

Rokica,
Erről a támogatásról én sem tudok, tudtam, nekem senki nem mondta, meg aztán ki tudja, hogy kaptam volna vagy sem?

Nyuszi,
Csenge és az igen Kép Ki tudja? Lehet, hogy ő a beszédre gyúr és egy évesen le sem tudod majd lőni a beszélőkéjét Kép
Vég a visszabukkott tápiban nálunk is volt, én nem derítettem ki, hogy honnan, úgyhogy megjártuk a sebészetet is. Szerencsére nem volt/lett Marcus GOR-os, úgyhogy lehetett neki is az ínyéről akkor. Főleg azért is aggódtam, mert ő nagyon sokat, sokszor bukott vissza (volt, hogy sugárban).

Zsuzsi,
Boldog szülinapot utólag is Ricsinek! Kép Régen láttalak errefelé, mi van veletek?

Szirom,
Jobban álltok már szervezésileg, mint előző héten? Hamarosan itt a nagy nap Kép Ha esetleg akkor hétvégén kint leszünk, elmehetünk megkuksizni a csodaszép párt, megengeded?
Nagyon jók Miksa focis képei, tényleg olyan, mint egy profi focista Kép

Kriszti,
Áll még, hogy kell neked motoros cipővédő? Sógornőmék mennek Németo-ba és akkor hozna neked is, csak kell a méret (23/28 vagy 18/22?).

Ildi,
Szuper, hogy újra tudsz írni, pont a hétvégén akartalak hívni, hogy mi van veletek! Szóval, akkor a RAM purcant ki vagy mi volt a gond végül? És rendesek voltak a cégnél?
Julcsi is jól van és mocorog ezt is jó hallani. Szerintem nem lesz gond Tomival, ő olyan nyugodt gyerkőc, nem fog semmi gáz lenni, hidd el KépÉs az továbbra is áll, hogy az első pár héten (amig nem jöhettek ki) leviszem Tomit a játszóra délután (persze később is lehet Kép). És ha ti aggódtok,hogy hogyan lesz a két gyerkőc elhelyezve, akkor majd mit szóljak én?
A ti ágyatokat nem lehet átalakítani kisággyá,ugye? Mert első próbálkozás az lehetett volna, hogy leszeditek esetleg. Bár még én sem szedtem le, pedig lehetne Kép Csak azért hasznos a barikád néha Kép

Holnap mi ballagásra megyünk - a keresztfiam, nagyobbik unokaöcsém ballag. El sem hiszem, hisz emlékszem, mikor megszületett..... ha így rohan az idő, hamarosan Marcus fog ballagni Kép

Jó éjt!

H.

Kép
hanzika
 
 


Nildikoka, Hanzika,

Ez a tamogatas, ahol adja az onkormanyzat, nincs jovedelemhez kotve, olyan mint az allami egyszeri anyasagi tamogatas, csak az onkormanyzattol... es ugy tunik, nem minden onkormanyzat ad ilyet.

Felhivtam az ujpesti onkormanyzatot, azt mondtak, itt nincs ilyen. Az I. keruleti onkormanyzatnak rogton tudtak mirol beszelek, ott van is, folyamatosan 1 evig oda kell allandora bejelentve lenni a baba szuletese elott, es egy nyilatkozatot irni, hogy abban a haztartasban el a baba. No meg az anyakonyvi kivonat. De ennyi.

rokica
28+4

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Sziasztok!

bejelentkezem én is, megvagyunk, hétvégén nagyinál voltunk, Emma szuperül volt, imád kint lenni.

Holnap megy a férjem a kórházba kérünk szépen drukkokat.

Bocsánat hogy most csak ennyi.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Szirom,
Tökéletesek lesznek a képek nekem úgy is! Kép Juj, már nincs egy hét sem, úgy izgulok, mintha az enyémre készülnék Kép Apa azt ígérte, hogy majd vmi szép kerek évfordulón megtartjuk újra az esküvőt Kép Hát a mostani nem kerek sajna, csak egy ötös...de azért megköszönte, hogy idáig is elviseltem papíron Kép A papír nélkülire már nem is emlékszik Kép

Hanzi,
Hú, hát most bajban volnék a méretekkel...mert a kisebbik lenne pont jó (22-es a lába), viszont ugye még nem szokott lent mocizni, csak itthon. A nagyobbik meg nem túl nagy? Valahogy olyan hülye érzésem van, hogy hiába 23-tól van, mégis Kép Sztem most inkább még nem vállalom be, ha nem gond Kép

Ildi,
Nagyon szép nevet választottatok, és olyan cuki a becézése, a Julcsi Kép Egyből egy kis copfos kiscaj van előttem Kép Örülök, hogy jól vagytok, és sztem se aggódj, Tomi nyugodt gyerkőc, de valóban használj ki minden segítséget! Kép

Marycus,
Nagyon szupi az a kép, ahol Vikó fekszik a kocsin Kép Egyébként igaza van a párodnak, én is sokszor csinálok fekete-fehéreket, valóban jobban kiadja a "lényeget"!

Manó,
Láttam a bszobán, hogy áruljátok a kecót? Mesélj! Kép Cumódat ma adom fel Kép

Hétvégén egy percet nem voltunk itthon szinte, szombaton Szentendrén voltunk, Robiék céges családi napján, irtó jó volt, még az én fejemre is került arcfestés. Kép Máté nem aludt, csak rohant egész nap, ennek köszönhetően aludt este 8-tól másnap reggel negyed 10-ig. Persze Regit se kellett altatni, aki hazafelé a kocsiban már néha bebólintott, de mégis lelkesen énekelte zenét Kép Mert ő NEM ÁLMOS Kép Kép

Tegnap pedig a T-com szigin voltunk, tudom, nem jártok még, de mi most voltunk harmadszor idén, és a legjobb volt! 11-től 4-ig kint voltunk, persze megint nuku alvás, élmény viszon annyi, hogy már este meg voltunk zavarodva Kép Szóval csúcs, jövőre már a kicsik is élvezni fogják!!!

Képeket nem teszek, mert egy egész oldalt betöltenék Kép

A héten van utoljára ovi, utána megy el a csajom 2 hétre....brühühühü Kép Persze, azért jó oldala is lesz Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

A múltkor visszolvastam és rábukkantam néhány linkre, konkrétan Krisztocs és Ildi albumaira. Csodaszépek a gyerekek, megszemléltem őket!

Hanzika,
Hát igen, úgy néz ki hogy Csipi inkább beszédre gyúr... Jól fog kinézni, hogy hagyatt fekve osztja az észt majd nekünkKép.

Hét végén voltunk az egyik havernál, akinek a kislánya egy nappal fiatalabb, hát az a csajszi kúszik-mászik mint a villám, forog, két foga van, viszont nem nagyon gügyög, inkább csak visít. Csipi meg féloldalra fordulva osztotta neki az instrukciókatKép. Mostanában arra szokott rá, hogy ha kell neki valami, akkor előbb a játszószőnyeget kezdi el húzni, hátha úgy minimális erőkifejtéssel megkaparithatja (furmányos egy ormányos). Holnap megyünk a neurológiára, majd meglátjuk, mit mond a szakember.

Marcus egészség-sorozatához gratula, reméljük, kitart bölcsiszünetig! Ez a motorzás tipikus babaszenvedély, nagyon édesek, ahogy hasítanak rajta!

Szirom,
Eddig a levelező-rendszerünk nem működött, most újra próbálkozom (már ha ráérsz ilyesmire így a finisben).

Lányok, akinek volt légzésfigyelője: Ti hogy oldottátok meg, hogy a csemete ne szedje szét? Nálunk most ez a program: minden reggel-este megpróbálja kitépni a vezetéket a vezérlőből... én meg valamiért annyira nem örülök neki, hogy ilyen ügyes.

Legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


Nuyszi!

Én úgy hogy letelepítettem a légzésfiygelőt az ágy alá. Arrafelé húztuk ki a zsinórt és kész is volt. Akkor már csak nappal kell őrizni nehogy megkaparintsaKép

Kriszta!

Köszi a cuccost, beüzemeltem a netes utalásom is íyg megy a pénz ahogy írsz összeget meg számlaszámot. Szupi így, nem kell sorban állni, nem si tudom miért vártam eddig.

Lakásról sok dolgot még nem tudok írni, ma hírdetem meg újságban mert neten nem igazán megy el, de újságban sem lesz könnyű menet, rengeteg ugyanilyen laksá van eladó a lakótelepen, szóval tobzódnak a vevők a sok kínálatban. Pedig nem rossz környék, én kicsit sajnálom is. Aztán lehet megint semmi belőle, sajnos 3 éve is azért maradtunk mert nem tudtuk eladni a lakástKép Szóval ránk férnek a drukkok ez ügyben is. Valahol Pest környékén néznénk házat, de igazából amíg nincs eladva a miénk csak álom a kertes ház mert pénzünk az egy kanyi se addig.

Hanzi!

Én a múltkor elkiabáltam hoyg Emma nem náthás, vagy 1 hete iszonyú takonykóros, nem tudom mikor múlik el nála. A szokásos, semmi más baja, csak iszonyúan folyik az orra.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Manó,
Köszi a légzésfigyelős ötletet! Emmának jobbulást! Amikor mi akartuk eladni a Füredi úti panelunkat, amiből épp 100 volt a piacon, ingatlanügynököt fogadtunk (konkrétan azt a pasit, aki anno kiközvetítette nekünk a lakást Kép) Szerintem megérte, mert egy délután alatt eladta, a négy vevőjelöltből, akit hozott, három meg akarta venni, így az kapta meg, aki elsőnek látta. Az ügynök mesélte, hogy ő úgy csinálja, ha van egy jó lakása, előtte a komoly vevőt elviszi egy-két lepukkant ugyanolyan panelbe amit annyira tartanak mint a jót, hogy a vevő érezze a különbségetKép. És így gyorsan megy a biznisz.

Szép napot nektek!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


Sziasztok!

Be szoktam ám ugrani, de írni nemigen van időm sajna. Meg már az agyam is máshol járKép Kicsit szelektíven is olvasok, bocsika érteKép

Marycus! Mondtam én, hogy beférnek ketten a BergonbaKép

Hanzi! Persze hogy benézhettek! Én nem mertem javasolni, mert egy helyen van az esküvő és a vacsi és ilyenkor úgy illik, hogy mindenre meghívja az ember a vendégeket. De csak 130 ülőhely van, úgyhogy szűk családi kör lesz néhány régi baráttal és szomszéddal. Ha van kedvetek, ugorjatok be, lent a parton lesz a szertartás!

Ildi! Gratula a kiscsajhoz! Szép nevet választottatok! Kicsit irigykedem isKép

Manó! Emmának jobbulást! Férjnek is drukk! És végülis hová akartok költözni?

Nyuszi! Simán leszokott Miksa a szopiról, egy az egyben abbahagytuk másfél évesen. Kicsit aggódtam az altatás miatt, de az is megy.
Ha Miksa elalszik a szállodában, akkor is mellette marad mindig valaki! És hát tényleg váltogatják majd egymást.
90 napos: persze hogy volt mélypont! Olyan is, hogy elment a kedvem, meg olyan is, hogy hetekig nem mozdult a mérleg. Kitartás!Kép

Kriszta! Akkor majd kapod a címet! És most 2 hétig egy gyereked lesz?

Most szaladok, mindenkinek minden jót!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Kriszta,
Hova megy a lányod két teljes hétre? Tök jó, hogy élveztétek a T-com szigetet, majd referálok a csajoknak, akik szervezik, hogy csak így továbbKép.

Szirom,
Mivel reménytelennek látom a levélküldést, dióhéjban a tartalma: Tünde egyrészt volt kolléganő, együtt dolgoztunk egy ideig, Papival meg még mindig együtt húzzák az igát, másrészt mögöttünk laknak, a hátsó erkélyről látjuk a házuk hátulját. Képelérhetőséget kérek én is, én is! Ez a "szűk családi kör+barátok=120 fő" dilemma nekem is ismerősKép.

Megjártuk a neurológiát tegnap és papírunk van arról, hogy a kiscsaj lusta mint a földKép. Konkrétan az került a zárójelentésébe, hogy kényelmes. Viszont néhány újszülöttkori reflexet még nem nőtt ki, ezért gyógytornász segítségét javasolták. Próbáltam hívni a védőnénit, hátha tud ajánlani, de csak délután lesz bent. Nem tudtok véletlenül valakit, aki esetleg házhoz is jön (azért a lustaságot volt kitől örökölni...)?

Legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


Sziasztok!

Szirom,
Úgy néz ki, hogy mégsem megyünk ki szombaton, pedig úúúúúgy megnéztelek volna titeket Kép Hát majd a képeken élvezkedem így én is Kép

Nyuszi,

Van egy csajszi, aki a barátnőmékhez is járt, majd kiderítem a számát és megadom.

Most mennem kell

H.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Igen, egy gyerköcöm lesz, anyósékhoz megy két hétre, de ha meggondolná magát, már másnap ott van érte apa Kép

Van új szavunk, a dudu (duda) és a tütü, ezeket persze akkor mondogatja vadul, amikor seper a bébitaxival a lakásban Kép Hát vmelyik nap betojtam rajtuk, Regi a motoron száguldott, utána Máté a taxival, és mondja lányom, hogy: "Anya, megyünk SZEXIKÓBA" :o :o Kész voltam a röhögéstöl Kép És már annyira csibészek együtt, úgy vártam ezt! Kép
Elvonulnak Regi szobájába, tök jól eljátszanak, ha már itthon van a csaj.

Szirom,
Gratula a szopielhagyáshoz, ügyesek vagytok! Kép Ha már nem "beszélnénk" szombatig, akkor sok boldogságot nektek, és irtó jó bulizást, legyen ez egy nagyon emlékezetes, boldog nap! Kép

Manó,
Hogy van párod?

Nyuszi,
Szóval lusti a csaj? Kép Sebaj, inkább az legyen, mint bármi más baj!!! Kép Lemaradtam asszem, vagy nem emlékszem, te T-comos vagy?

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Kriszta!

megjött a csomag, ksözi, számlaszámot meg végösszeget küldenél?

Köszi az érdeklődést, műtéten túl van, fáj a torka nagyon de amúgy jól viseli.
Én is próbálom kiheverni a mai napot.

Emma olyan édes, teljesne érti mi van, kérdezi hogy mikor engedik ki apát, meggyógyul, csak még kicsit ott alszik az orvosoknál.Kép

Szirom!

Én is sok boldogságot kívánok és jó mulatozástKép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Manó,

Kitartást a férjednek! Kép Én 20 évesen estem túl ugyanezen, teljesen át tudom érezni a helyzetét. Két hét múlva már semmi tüneti emlék nem marad Kép

H.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Kriszta,
Igen, a vezető távközlési cégünktől jöttem GYEDre. A kiscsaj tényleg csak lusta, most, hogy erőltetem a hasonlevést, és méregből rúg-vág, akkora erő van benne, hogy simán mászásba emeli magát, sőt állásba is fel tudná emelni a súlyát. Csak hát háton fekve incselkedni sokkal kényelmesebbKép.

Hanzika,
Volt a védőnő, gyógytornászt szerezni bonyolultabb mint gondoltam... Ha meg tudnád adni annak az elérhetőségét, aki a barátnődékhez járt, nagyon hálás lennék!

Manó,
Férjednek jobbulást és kitartást, felnőtt fejjel állítólag sokkal nehezebb az ilyesmi...

Szirom,
Sok boldogságot kívánunk Csengével és Papival együtt, valamint sikerüljön minden úgy a nagy napon, ahogy szeretnétek!

Legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Szirom:
Sok boldogságot kívánunk és jó szórakozást!
Várjuk a képeket!
Szopi leszokáshoz gratula Miksának!

Nyuszi:
Én is azt mondom inkább legyen lusti a kiscsaj, mint, hogy baja legyen. Ezt is kinövi majd aztán futhatsz utána, mint a nyúl...

Manó:
Férjednek jobbulást!
Lakás ügyben nem irigyellek. Apu nemrég örökölt egy lakást itt újpesten a Stop Shop melletti lakótelepen. Az örökösödési illeték szempontjából jól felértékelték, mert persze annyiért eladni azt nem lehet... Apu is megbízott egy ingatlanost, aki váltig állítota el tudja annyiért adni, hozott is vevőt, de csak jóval alatta volnának hajlandóak fizetni. Az ingatlanos meg most állandóan nyaggatja aput, hogy adja olcsóbban. Apu meg mondta, hogy most törököt fogott, mert neki nem sűrgős, meg ráadásul van fix vevő, bár áron alul, de még mindig jobb áron, mint amit az ingatlanos mond. Szóval nem könnyű a helyzet ezen a fronton, de mindenesetre drukkolok, hogy sikerüljön jó áron eladni.
Ha eladjátok, akkor hová költöztök, míg az újba tudtok költözni?

Hanzika:
Gratula hosszú "bölcsibejáráshoz"!

Ildi:
Tényleg szép nevet választottatok! Jól vagytok?
Ne izgulj lesz gond a két gyerkőccel, de meg lehet bírkózni vele, sokaknak sikerült már előttünk is, miért pont nekünk ne menne.
Vannak nehéz napok nálunk is, mikor mindkettő nyűgös. De olyan aranyosak együtt, hogy megéri. Vikó már adott cumit Niki szájába, meg sokszor mutatja, hogy dajkáni szeretné. Minden reggel, mikor bemegyünk hozzá, mert felébredt, első dolga Niki ágyára mutatni, és keresi hol van, ha nincs már ott. A múltkor nem akart apával kettesben motorozni menni, mutogatta Nikit és ment a babakocsihoz, és belemutatott, hogy tegyük bele. Alig tudtuk rábeszélni, hogy most Niki szopizik, úgyhogy apával ketten menjenek.
Azt hiszem jó tesó lesz Vikiből...

Kriszta:
Nekem nagyon hiányozna bármelyik gyerkőc. Hogy bírod, hogy Regi nem lesz 2 hétig?
Persze tudom lenni kell a nagyszülőknél is, meg jó Reginek is, hogy mehet nyaralni, meg neked is, mert csak egy gyerkőccel kell lenni, de mégis... Pedig nekünk is hozzá kell szokni, hogy mennek nélkülünk nyaralni nemsokára a nagyszülőkkel. Mondjuk anyu már állandóan nyúz, hogy engedjük el Vikót Sarudra velük hétvégére, de még kicsinek érzem Vikót ehhez, meg mos, hogy van Niki nem szeretném, hogy azt higgye, hogy nem szeretjük ezért kell neki elmenni. Bár anyu és aput is imádja.

Rokica:
Jó, hogy kiderítetted, hogy nem maradtunk le semmiről, bár tuti nem abba a kategóriába tartozom, hogy kapnék.

Mindenkinek jó pihenést a hétvégén!

Marycus

Szirom:
Mégegyszer sok boldogságot kívánunk!!!
Marycus család
marycus
 
 


Marycus,
Hogy bírom? Kép Hát nehezen...ma már anyuéknál alszik, és holnap onnan megy anyósékhoz. Persze ma már bőgtem eleget Kép Főleg, hogy lenyomott búcsúnál egy olyan dumát...."anya, most azért vagyok szomorú, mert nagyon fogsz hiányozni és tudom, hogy sokáig nem fogunk találkozni" Kép Kép Persze, vidám volt, meg szívesen megy, alig várja, de ez olyan jól esett Kép
De persze azért egyre könnyebb, mert tavaly az egy hét miatt már napokkal előtte idegbajos voltam. Mátéval is más, őt már végképp simán otthagyjuk anyuéknak. És ami fontos, hogy ők is azért érzik jól magukat, mert kicsi koruktól kezdve szokják, Regi asszem 3 hós volt, mikor leléptünk először moziba, és aztán mindig növeltük az időt. Máténál már ilyen nem volt, egyből mélyvíz Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

SZirom mindenkinek köszözöni a jókívánaágokat, sajnos nem tud egy darabig írni, emrt kikapcsolták a netjüket Kép Kép Kép Hívott engem, és megkért hogy írjam be...

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Hű, jó nagy a csend! Mindenki nyaral?

Kriszta,
Hogy bírod Regi nélkül? És ő hogy érzi magát? Én nem is álmodok arról, hogy bárkire rábízzam Csengét, és beiktassunk valami babamentes programot. Már három hetes korában megérezte, ha kitettem a lábam a lakásból és addig sírt még vissza nem jöttem. A helyzet azóta csak romlott. Főleg, hogy két hetente hétvégén látja csak a nagyszülőket, mert messze vannak, így nem ismeri őket.

Hanzika,
Voltatok "kukkolni" szombaton? Milyen volt?

Képzeljétek, van gyógytornászunk, jövő héten mehetünk is hozzá. Kíváncsi leszek, mennyit fog jelenteni Csipinek, ráfér már a noszogatást. A neurológus mondta, hogy sokat tartsam hason. Na azt az üvöltést, amit ezalatt levág... öt percnyi hasonfekvés után még fél óráig "panaszkodik", tuti azt hiszi, aki hallja, hogy épp ölöm a gyereket. Nem is merem evés után "edzeni", nehogy hányás legyen a vége. Plusz a kaki napi megsiratása, hát, nem igazán csendesek nálunk a napok mostanában.

Legyen szép napotok, és tessék írni!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?