Új privát üzeneted érkezett!

Laura!

Hát akkor az én gyerekeim kivételek, mert mindhárom már néhány napos korától kezdve könnyezett. És szerintem ez nem is ritkaság, mivel most pl. a Bánknál már a kórházból való hazajövetelkor nagyon csúnyán váladékozott a szeme, és ez tartott néhány héten át. A homeopata dokinénink mondta, hogy ha ez hosszabb távon így van, okozhatja ezt a szemcsatorna elzáródása is. Erre kérdeztem meg, hogy hogyhogy, hiszen a baba könnyekkel sír. Mire mondta, hogy ez egyáltalán nem jelenti azt,hogy nincs elzáródva, a babák között gyakran van olyan amelyiknek el van záródva a könnycsatornája, pedig könnyezik.

Na ez kicsit nyakatekert lett, de azért a lényeg kivehetõ azt hiszem.

Szia:Norcsi.
norcsi
Lenti

Sziasztok!

Tehát a ciróka-maróka:

Ciróka
Maróka
Mit fõztél?
Kását.
Hova tetted?
Padkára.
Elvitte a cicája! (ilyenkor kell tapsolni)
helga

SZiasztok!

Norcsi, Bencemama!
Köszi a homeopátiás infokat!
Nektek nagyon ügyes babáitok vannak! Ármin tíz nap múlva lesz 3 hónapos, de egyelõre nem forgolódik semerre sem, legfeljebb háton fekve kinyomja magát "hídba", tehát homorít, csak a feje és a sarkai vannak lent - lehet, hogy ez a fordulás kezdete? Hason meg utál feküdni, néhány napja vettem csak észre, hogy 5-10 percig hajlandó jókedvûen is hason maradni, eddig csak nyûglõdött, legjobb esetben elaludt.
Ármin sem tudott könnyekkel sírni születésekor, kb. 6-8 hetesen lettek elõször könnyei, ami én nagyon furcsálltam, mert a síró kisgyerekeket éppenhogy nagy krokodilkönnyekkel szokás ábrázolni. MOst persze már vizesre sírja a lepedõt, ha nem vagyunk elég gyorsak, hogy felvegyük (ez kb fél perc :-))Ezt ma többször is megtapasztalhattam, ma ugyanis kb 18-szor evett, ha épp nem, akkor nagyon szomorú volt, lehet, hogy minket is elért a háromhónaposok ugrásszerûen megnövekvõ étvágya? Eddig sem volt okom panaszra, nagyon gyorsan nõ!
A Cirókás vers nagyon aranyos, én nem ismertem, de ezentúl beépítem a repertoárba! Mi minden nap legalább fél órát töltünk azzal, hogy maszírozom - simogatom Ármint és közben verseket mondok, énekelek és különféle hangokat hallatok meg pofákat vágok, ezt nagyon élvezi, nagyon figyel, hogy hogyan csinálom és nagyokat nevet, keze-lába kalimpál.

Márti és Ármin (10 nap múlva 3 hónapos)
márti

Sziasztok!

Szile! Akkor elég közel vagyunk egymáshoz, ha lesz egy kis idõm akkor írok neked mailt.

Tegnap kaptuk meg a 3 hónapos oltást, kis hõs volt Bence, nem is sírt.Szerencsére nem lázasodott be, így minden rendben volt.
Bence már az oldalára fordul, õ is nyomogatja ki magát hídba, és ami új dolog, ha mozgatom a lábát , mivel a csípõje egy kicsit kötött, akkor teljesen megfeszíti a lábait, és közben jókat rötyög.
Nem szeret hason lenni,egy pár percet el van, de utána jön a nyöszögés, Szerintetek ez hátráltatja majd a hara fordulásban, illetve a mászásban?
Amit még szerettem volna kérdezni, hogy a délutáni, azaz a 16 óra körüli szoptatás urán már nem hajlandó alugni, úgy egy másfél órát el van, de aztán jön a sírás, bármit csinálunk vele csak sír.A kiságyb an sem marad el. Olyan 19 óra körül fürdetjük, hát addig ordít.
Hátha valaki tud tanácsot adni.

Elõre is köszönöm, illetve köszönöm a fogadtatást is.

Megyek, mert felébredt a pici manó!

Sziasztok:Király Kati
Király Kati

Sziasztok!
Pelenkadiszkont van a Mester utcában. Tenderess "márkájú" midi pelus 50 db-os kiszerelésben 42 Ft/db. A minõsége egész tûrhetõ: pamutos, gumírozott, tépõzáras.

Micsoda mozgékony babák!! Pici Mancám (ma 5 hónapos) nem jeleskedik ennyire. Ugyan már két hetesen (ez nem vicc!!)képes volt a hasáról a hátára fordulni (2-szer mutatta be a tudományt), azóta nem akar forgolódni. Mindíg hason alszik, és pici kora óta nagyon jól kinyomja magát, de ennél többre nem hajlandó. Még csak most kezdek aggódni, hogy benneteket olvaslak.

Emmama
emmama

Emmama!

Ne aggódj, tudod (szokásos szöveg) nem egyformák a babák. Az én nagylányom megvárta a féléves kort és csak akkor fordult át, õ ilyen volt. A másik kettõ meg másmilyen. Úgyhogy csak semmi aggódás, biztos forogni fog már hamarosan, csak gyõzd elkapni. Az a legédesebb mikor megtanulnak gurulni!KépKépKép

Pelenkadiszkont van Pesterzsébeten is, mi sokszor jártunk oda, a Valéria utcában van, azt nem tudom most hogy hányas szám alatt. Lehet darabra is kapni pelusokat, olyasmit amit Emmama írt.

Király Kati. Akkor ti is túl vagytok rajta, örülök hogy ti is megúsztátok nagyobb gond nélkül. Nekünk azért aznap este mikor megkapta volt egy kis lázunk (38 fokos) de azután már hõemelkedés sem. Kicsit ugyan piros meg kemény a szúrás helye körül, azt borogattam kicsit, meg kapja rá a bogyókat, és nagyjából ennyi.Ilyenkor már egyre kevesebbet alszanak napközben, hiszen már kitárul elõttük a világ, és a babák mindenre nagyon rácsodálkoznak. A kiságyban nálunk sem mindig marad el, éjszaka is velem alszik (de ez egy külön fejezet).

Sziasztok és a borongós idõ ellenére további szép napot mindenkinek!

Norcsi.
norcsi
Lenti

SZija lányok!

Tegnap voltunk a 3 hónapos oltást felvenni. Eltereltem Hanga figyelmét, nagyon lekötötte a játéka, igy észre sem vette, mikor megszúrta a doktornöKép
Otthon kapott egy fél kanál Panadol szirupot, be sem lázasodott, söt észre sem lehet venni rajta, hogy kapott oltást...pedig hogy féltem töle, aszittem nagyon nyügös lesz, de nem!

SZijasztok, Lara (3,5 hó)
lara

Norcsi, szerintem a forgás iránya Bánknál természetes, mi vagyunk a kakukktojások! Nekünk is van egy kis kemény duzzanat az oltás helyén, de szerencsére nem fáj Bencusnak. Azért én kenegetem neki még jégzselével, biztos, ami ziher alapon! Láz nálunk nem volt, de a doki tanácsára éjszakára azért adtunk neki egy kúpot. Gondolom ennek és az oltásnak a hatására másnap rengeteget aludt, volt hogy 3 órát is egyhuzamban. Igazából engem a nagyon erõs, órákig tartó sírás rémített meg, alig vett közben szegényke levegõt. Úgy látszik õ ilyen, örülök, hogy a többieknek nem okozott gondot a szuri.

Lányok, köszi a könnyezéssel kapcsolatos hozzászólásaitokat, megnyugtattatok. Nálunk ez újdonság volt, eddig nem, ill. csak 1-1 könnycseppel sírt. Laura, ránk tehát igaz az állításod, hiszen Bence most 3 hónapos.

Márti, Emmama ne aggódjatok, azóta Bence sem produkálta a forgást, de a „hídalást” a pelenkázón nagyon szereti. Õ is hason alszik, és kinyomva magát hosszú perceken át nézegeti a játékait. A megnövekedett étvágyban is lehet valami, mert kb. 1 hete Bence is felébred éjjel enni, pedig eddig majdnem (hajnal 5-ig) átaludta az éjszakát.

Sziasztok,

Bencemama
Bencemama (bencemama)

Sziasztok lanyok!
Gyorsan irok, mert ki tudja, meddig lesz most idom itt ulni a gep elott. Nem tudtam meg elolvasni a het irasait, igyekszem majd potolni.Kép

Szombat ota itthon van a kis manokank, Donat!!!!!!!Volt nagy meglepi, ahogy elterveztuk. A nagymama meg el is sirta magat a korhazban szombat reggel, mikor megkerdezte, hogy akkor mikor lehet majd hazahozni Donatot, es en mosolyogva csak annyit mondtam, hogy most. Nagyon meghato pillanat voltKép

Eddig nagyon jol vagyunk, furcsa megszokni, hogy mostantol mar 24 oraban szulok vagyunk. De valahogy erzem, hogy jol csinaljuk, es ez szerintem nagy dolog.
Koszonom a mellszivos infokat, de megoldodott a dolog. A korhaz megkonyorult rajtam es adtak egy kicsit regi tipusu (kb 10 kg/os) fejogepet, addig hasznalhatom, amig csak akarom, a berelt darabot meg most penteken kuldjuk vissza. Tehat nem kell venni.Kép

Tegnap voltunk mar vedoneninel is, Donat 46 cm es 2495 gr! (35.5 cm-rel es 1045 grammal szuletett, szoval nem semmi, amit veghezvitt cirka 2 honap alatt) Mar egeszen babas kezd lenni, hurkakkal, kis tokavalKép Nagyon edes. 2.5kg-tol adjak be itt az elso oltast, amit a normal sulyu ujszulottek a korhazban kapnak. Szoval mi is oltasi lazban egunk. (Szerencsere nem szo szerinti jelentesben). Allitolag jovo heten jon a szuri, tuberkolozis ellen. Ugye ez a BCG?

Meg annyit, hogy teljesen odavan a ferjem anyukaja a kis Donciert,na persze mi is, egyelore megy a versenges, ki etesse, ki bufiztesse. Szerencsere a cicizesert nem lehet harcba szallni velemKép Kb 30 fenykepet csinaltunk mar a par nap alatt, szoval remelem, a jovo heten mar nekunk is lesznek fenykepeink.
Na most mennem kell, nemsokara jelentkezem.

Puszi: Nyuszimano es Donat baba
Nyuszimano

Nyuszimano! Gratula Donáthoz, tényleg nagyon ügyi baba! És milyen sokat nött és gyarapodott!
Majd tegyél fel képet, ha lesz idöd!
SZija, Lara
lara

Nyuszimanó!

Jaj, de jó, hogy Donci otthon van veletek. KépKépKépKép

Nagyon szuper kiskrapek lehet, hogy ily ilyen sokat hízott meg nõtt. Kép

Most aztán már tényleg kívánsian várjuk a róla készült képeket.Kép

Szila
Szila

Nyuszimanó!

Én szintén várom a képeket és nagyon sok örömet kívánok most már otthonra a kis családodnak.

Tikk
tikk

Sziasztok!

Nyuszimanó: nagyon szupi kisfiad van!! A képekre már nagyon kiváncsiak vagyunk!

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Nzuszimanó!

Nagyon klassz!
A BCG igen, tuberkolózis (TBC) ellen van.

Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok!

Én is gratulálok Nyuszimanónak és Donátnak!
Király Kati! Szerintem az a késõdélutáni sírás a kólikának nevezett hasfájás miatt lehet, ha görcsösen sír, közben felhúzza a lábát, majd egy-két percre abbahagyja. Nálunk is van esténként. Állítólag 3 hónapos kora körül elmúlik, addigra megszokja a kis szervezetük az emésztést meg mindenféle nehézséget. Én azzal szoktam viccelõdni, hogy 3 perces fájásai vannak szegénykének, biztos a szülésre emlékszik. Ráadásul Dorka pont mindig 5-kor kezd szenvedni, amikor születettKép
Amúgy õ egyáltalán nem alszik minden evés után, néha egész nap alig, csak kb.összesen 2 órát. Éjjel 4 hetes kora óta fél 10-tõl kb. fél 4-ig, majd szopizás után 7-8-ig. Én nem bánom, hogy éjjel egyszer fel kell kelni, mert úgysem bírnék a telítõdött melleim miatt tovább aludni. Ti hogy csináljátok, ha reggelig alszik? Gondolom, nem keltek fel fejniKép
Ilda
ilda

Szijasztok!

Cory! Gyönyörü kisfiad van! Igazán szép kisbaba, csak gratulálni tudok, nagyon jól sikerült!Kép
Lara
lara

Sziasztok Anyukák!
Gabó itt ül az ölembe és rendületlenül csócsálja az öklét. Mióta felfedezte nagyon bírja!
Már az új lakásból írok, végre bekötötték az internetet, a párom pedig tegnap este összerakta a gépet.
Jól vagyunk, Gabó, mintha mi sem történt volna, "vészelte" át a költözködést. Sokat mosolyog, fõleg reggelente, és már tudatosan is. Nagyon szereti, ha cirógatom a kis tokáját, nagyon édi! Szinte semmi panaszunk nem lehet rá, "elromlani" nem szokott. Hasfájása is egyre ritkábban van. Hétfõn megkapta az oltást, délután, mikor bedagadt a lába volt nyuszítés, aztán magam mellé fektettem simogattam, borogattam folyamatosan, fogtam a lábát, amikor fel akarta húzni, sok puszit kapott, meg tejcit, mikor kért, és láss csodát este már vígan fickándozott a vízben! Estére adtam neki kúpot (meg másnap este is), aztán másnap már semmi sem emlékeztetett a rossz élményekre. Szóval jól vagyunk és élvezzük egymás társaságát.
Zsu,
remélem már váltottál orvost!!!!
Mint korábban is írtam nekünk nagyon jó fej dokinénik van. Képzeljétek, mikor hétfõn voltunk 5900 gr-t mért a mérleg. Erre dokinéni: "hát látom éhhalál nem fenyegeti Gábort, apuka, tegye le az ágyra még mielõtt sérvet kap." De ezt annyi kedvességgel! Kép Semmi: diétáztatni kell a babát anyuka stb.
A játékkal, szórakoztatással:
el kezdtünk tornázni, baba-mama tornát videokazettáról. Még nem bírjuk végigcsinálni, mert elfárad a Kismanó, de jó! Ajánlom mindenkinek. Amilyen grimaszokat tud vágni egyes gyakorlatoknál!Kép
Most mennem kell:
Ágci és Gabó 2 hó+ 4 nap

Kép
Ágci

Szijasztok!

Ágci! Gratula a költözéshez, a kisfiad tündéri lehet, és milyen nagy! Hanga nincs ekkora, pedig ö már 3és fél hónapos..nagyon ügyi, hogy ilyen jól viselte az oltást!

Lara
lara

Sziasztok lányok!
Nem érdekel valakit Huggies pelenka (3-7 kg-ig, 46 db-os) origi csomagolás,bontatlan.Ajándékba vettük,de már kicsi és a blokkot meg elhagytam. Mi akciósan 1690-ért vettük,gondoltam 1400 de legalsó áron 1300-ért odaadnám.Érdekelne valakit? Ha igen,jelentkezzen :06-20/3503835.
Bocsánat,ha OFF voltam,de olyan sokan vagytok itt kisbabákkal. Hátha....
Köszi:Gitike
Giti

Sziasztok lányok!

nyuszimano:
gratulálok a kisfiadhoz, hatalmasat nõtt!! Ez neked vagyis a tejcidnek köszönhetõ vagy a finn kórházban ennyire profik? Vigyázzatok magatokra!

Ágci:
Milyen baba-mama videokazettát használsz? valaki említett egyet, de nem jó véleménnyel volt róla.
nem váltottam orvost, egyrészt mert nagyon közel van a dokinéni, másrészt, mert beszereztem egy ismerõst (gyermekorvos), akit bármikor felhívhatok, ha baj van vagy ha csak kételkedem. A dokinéni az oltásnál rendes volt, végülis csak óvatos volt, ami nem is baj. Azt hogy miért nem jön ki (azaz házhoz), még nem mertem megkérdezni, majd a védõnénitõl megkéérdezem, hogy megy ez. De ha baj van úgy is az ismerõsõmet hívom fel. Az ismerõsõm azt mondta a dokinénimre, hogy nem lehet rossz orvos, csak már régen tanult gyerekgyógyászatot és ez látszik rajta, mármint, hogy ma már modernebb a gyerekgyógyászat is. Úgy néz ki különben, hogy Dorka a kis kedvence a dokinéninek, ez jól esik. Szóval maradunk, ha baj van, akkor meg megyünk ismerõshöz.

Szila:
a fejlõdéslapok nagyon jók, köszi ezt a linket!!! nagyon aranyos weblap.

Pocok:
A babasírásról szoló cikk is jó, lehet benne valami, mert Dorka elég hosszú vajudás és kitolási szakasz után született meg és az oltásra feltûnõ nagy ordítással reagált, igaz elég gyorsan meg lehetett vigasztalni, de nagyon sírt (pár másodpercig visszatartotta a lélegzetét, erre be le kellett fújni a szájába, hogy végre levegõt vegyen...)A dokinéni szerint elég dacos, akaratos kislány lesz és várható lesz, hogy a 3 hónapos szurikat nehezen fogja bírni. Azért remélem ez nem így lesz. Még jártok masszázsra?

Dorka nálunk egyáltalán nem akar rászokni az éjszakai átalvásra, még most is 3 óránként kell szoptatni, sõt most hosszabban tart egy szopi és nagyon mérges tud lenni, ha valami nem úgy történik, ahogy õ akarja. A sírása is megváltozott, sokkal erõsebb és hangosabb.

jaj, én nagyon beleszerettem a lányomba! nem tudom, ti hogy vagytok ezzel, de én alig birok betelni vele, állandóan puszilgatnám, de nem merem, mert még mindig fájdogál a torkom! A vásárcsarnokban is megcsodálták a kis Dorkámat, nagyon jól esett :-))) ! Én már látom, hogy rabszolgája leszek ennek a kis macának! Jól van ez így? Ahogy mosolyog elolvadok!
Üdv nektek, jó hétvégét! Süss fel nap!!!
Zsu26 és a 10 hetes Dorka
zsu26

Sziasztok!
Szerintetek normalis, ha egy 7 hetes baba villanyoltas utan tobb mint 1 oraval zavartalanul nezi a falat (tok soetetben)mikozben jar keze-laba? Vagyis az a kerdesem, hogy lehetseges, hogy nem vette eszre, hogy sotet van?????? Jelentheti ez azt, hogy baj van a latasaval?
Kerlek, nyugtassatok meg... Danimama

Nyuszimano! En is gratulalok Donat hazamenetelehez es gyors gyarapodasahoz!
danimama

KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Kedves Anyukatársak!
Kissé megkésve, de annál nagyobb örömmel tudatom Veletek, hgy a kiírt napon, 2002. február 2-án, a születésnapomon megszületett a kisfiúnk: András László. 58 cm és 3,6 kg.
12.50-kor volt az elsõ fájásocsak, és a nyákdugó távozása, 1/4 4-kor a kórházban 1 ujjnyi volt a méhszáj és 3-4 percesek a fájások, 1/4 5-kor burkot repesztettek 4 ujjnyi méhszájnál, majd 17.05-kor megszületett Õ! A lepényt altatásban távolitották el, túlzottan ragaszkodott hozzám. Andris nagyon jó fiú (kop-kop-kop), 20 perc alatt megkajál, és alszik 2-3 órát. A nõvére (20 hónapos) nagyon aranyosan fogadta: puszilgatta, simogatta a buksiját, tapsikolt neki.
Szóval, egyelõre szokjuk a 4 tagú család mindennapi életét.
Üdv: TMóni
UI: Tényleg nem lehet õket befolyásolni, akkor bújnak ki, amikor õk akarnak!!
tmóni (tmón

tmóni!

Nagyon gratulálok ehhez az aranyos kisfiúhoz!
Sok-sok tejcsit és még több boldogságot hozzá!

Szia: Norcsi. (legalább ezután már kettõs szülinapot ültök majd minden évbenKép
norcsi
Lenti

tmóni!

Hatalmas gratula Neked és kisfiadnak! Nagyon sok boldogságot és tejcit Nektek!

Képzeljétek, Hanga ma teljesen meglep(ett) minket. Kb 4 óránként kel fel enni, aztán kb 15 percet, félórát játszik (én csörgetek neki csörgõket, szalagot, stb, közben szól Halász Jutka), aztán bealszik. Nagyon kicsit nyekereg, esetleg. Lehet, hogy ez apuci spéci böfi-technikájának köszönhetõ? Mindenesetre én mindig alig várom, hogy a 4 óra leteljen, mert a cicim nagyon tele van. Kép

Lányok! A Corában (a Budakalásziban biztosan!) egy csomó babás dolog le van akciózva. Feltétlenül érdemes megnézni, ha van rá lehetõségetek. Én tegnap kint voltam Hangával, és vettem neki egy badit, egy frottír hálózsákot és egy frottír rugit. Tök jók!

Szila
Szila

Sziasztok!

Norcsi, köszönöm a bíztatást!!! A szokásos szöveg megvan, csak erõs a nyomás a nagyszülõk részérõl. Miért nem fordul már meg? Miért nem kúszik-mászik? Miért nem tud már Petõfi verset szavalni? Szerintem a legnehezebb dolog a baba születése körül az anyós elviselése!!!:o)

Danimama! Szerintem nincs semmi baj, de inkább vidd el Danikát szakorvoshoz. Látom, hogy nagyon sokat aggódsz a látása miatt. Ha valami probléma van vele, akkor végre kiderül, ha minden rendben van, akkor pedig megnyugodhatsz. Hidd el, hogy megéri. Nálunk a baba 6 hetes korában derült ki, hogy baj van a szemecskéjével. 8 hetesen megmûtötték, azóta már szinte el is felejtettük. Ne félj attól, hogy furán néznek rád: mit ugrál itt ez a nõ az egészséges gyerekével! Jobb öt percig hülyének érezni magunkat, ha utána elmúlik a félelem.

Emmama
emmama

Emmama!

KépKépKép Hát az anyós egy külön mûfaj nálunk is, de errõl az az igazság hogy nem akarok többet írni, mert mostanábam már netezik is. Sajnos.KépKépKép Remélem ide nem jut el. De hülyébbnél hülyébb ötletei mindig is voltak. Eddig a két nagynál már megvívtam vele a különbözõ dolgok miatt a csatáimat, de még mindig meg tud lepni. No comment.

Jó hétvégét nektek, legalábbis amennyi még hátravan belõle!Kép
Norcsi.
norcsi
Lenti

sziasztok lányok!

Dorka nagyon sokat nyáladzik, pedig még csak 10 hetes. állandóan játszik a nyálával, azután jól félrenyel és köhög vagy fulldoklik. Ezt nem találom normálisnak. Másoknak meséltem ezt, de egyenlõre nem akarják elhinni, hogy a babánk félrenyel. nem tudom nálatok hogy van a szoptatás, de nálunk szopi közben vagy dünnyög vagy nagyokat hangosan nyel, szóval hangosan szopik, a konyhából hallani, mikor Dorika szopizik :-) megjegyzem én felnõtt koromra is elég hangosan iszom, pedig próbálok mindenféle módszerrel halkan inni, de mindig hallatszik, ha nyelek, (ez másokat kimondottan idegesít). Szerintetek mi bajunk lehet? Ez rossz szokás vagy valami betegség?

Mit csináltok, ha a babának hõemelkedése van és tüsszög? ez elég ahhoz, hogy orvoshoz menjünk, vagy várjak még? Egyáltalán mikor érdemes orvost hívni vagy orvoshoz menni? van valami általános szabály pl. hõemelkedésnél még nem ?

anyósokról ne beszéljünk, egyszer mi is azok leszünk :-(((

Üdv:
zsuzsiék (10 hetes Dorka)
zsu26

Sziasztok!

TMóni! Hatalmas gratula nektek! Nagyon jó egészséget és sok-sok tejcsit kívánok! Kép Kép Kép

Danimama! Szerintem is vidd el dokihoz, ha kétségeid vannak a szemét illetõen. De azért gondolkodj el azon is, hogy nem lehet az esetleg, hogy nincs teljesen sötét nálatok? Besüt a hold vagy az utcáról a lámpa fénye, esetleg éjszakai fény van a szobában, aminek a fényében õ lát valamit? Az én kislányom pl. képes a puszta fehér falat nézni, olyan érdeklõdéssel, mintha TV-t nézne! Kép

Zsuzsi! Romola is produkál hasonló tüneteket, mint Dorka: a nyálát õ is félre szokta nyelni és ilyenkor köhög, bár õ nem nagyon szokott fuldokolni. Én még nem gondolkoztam el azon, hogy ez betegség-e vagy sem, szerintem nem az. Bár õ nem szopizik olyan hangosan, mint Dorka. Kép
Mi, ha kétségeink vannak, felhívjuk a gyermekorvost, éjszaka pedig az ügyeletet. Ez nem jelenti azt, hogy kihívjuk, csak ilyen esetben meg tudja mondani, hogy mit csináljunk Romolával. Tehát én egyszerûen felhívnám, elmondanám a tüneteket (a babának hõemelkedése van és tüsszög), õ nyilván kérdéseket fog feltenni hozzád (hány fok van nálatok, milyen ruhát adsz rá, ha kiviszed, stb.) közben õ is végiggondolja az éppen aktuális fertõzéseket, járványokat, és neki már a válaszokból tudnia kell, hogy hogyan legyen tovább: kimegy-e azonnal hozzátok, vagy te is ki tudod kúrálni, vagy 1-2 nap múlva vidd el egészséges (vagy éppen beteg) rendelésre. Legalábbis nálunk így szokott lenni.

Lányok! Nálunk Romi a fürdést utálja, ennek megfelelõen attól a pillanattól kezdve, hogy belerakjuk a vízbe, végig egyfolytában üvölt szegénykém egészen addig, amíg ki nem vesszük. Már végiggondoltunk mindent, hogy mi lehet a baj: vízhõfok és a szoba hõfoka rendben, nem megy a fülébe-orrába-szemébe-szájába víz, kedveskedünk vele, próbálunk játszani, pancsizni, stb., de semmi sem hatásos. Szerintetek lehet valamit változtatni ezen, vagy idõvel megoldódik, ha nagyobb lesz, majd talán szeret fürcsizni?

Sziasztok: Laura és Romola (10 hetes)
Laura

Sziasztok!

Laura!

Kezdetben Gedus is útálta a fürdést. Nagyon türelmetlen volt, mert kaja elõtt fürdettük. Mostmár fürdés elõtt szopizik, és teljesen nyugodt.
Mennyi vizet tesztek a kádba? Nem szabad sokat, csak hogy kb. a füléig érjen. Tegyél a kád aljába egy törölközõt és akkor a baba nem fog csúszkálni, jobban biztonságban érzi magát.
Hogyan fogjátok közben?
Kezdetben az anya (vagy apa) könyökhajlatánál kell lennie a fejének, késõbb az anya a tenyerében tartsa a fejét, majd ha már nagyobb, akkor el is lehet engedni teljesen.

Más ötletem nincs, bocsi, ha ti is igy csináljátok, de hátha tudtam segiteni.
Elõször mi is nagy vizbe tettük a kicsit, erre nagyon orditott és kapálódzott (szegénykém...dehát elsõ baba.. Kép ), aztán a kicsi viz bevált. Már nagyon szeret pancsizni!
helga

Sziasztok!

Jó sok mindent írtatok az utóbbi két napban4

Tmóni! Nagy gratula a szülinapodon született kis Andráshoz!!! (Az enyém is febr. 2-án van, ezért különösen nagy szeretettel!)

Danimama!
Persze nem tuudom, hogy van-e különösebb okotok aggódni a baba szeme miatt, és az orvosról semmiképp sem beszélnélek le, de Ármint sem zavarja a sötétség a "röfizésben", mi ugyanis így nevezzük ezt a szuszogással, lihegéssel, horkantásokkal gazdagon tarkított kéz- és lábtáncot, azt vettük észre, hogy neki ez szórakoztató, pld. éjjel sem sír, ha felébred szopizni, csak röfizik, és csak akkor keseredik el, ha kb. 5-10 perc múltán sem érkezik tõlünk megfelelõ reakció.
Norcsi, Pocok, Emmama!
Hát, igen, az anyós fura egy lény! A nagyon hülye húzásainál mindig azzal nyugtatom magam, hogy mégiscsak a szerelmem anyja! (ettõl persze még nem tetszik, hogy - Pocokéhoz hasonlóan - fõként "a kisgyerek" névvel illeti Ármint, mert ez szerinte gusztustalaniul ronda név, és sok más sem :-()
Laura!
Lehet, hogy nagyon eretnek nézeteket képviselek, de mivel Ármin is utál fürödni, úgy sivít, mintha nyúznánk, pedig mi óvatosan, szeretettel, szépen, lassan, stb, stb próbálkoztunk, de nem szerette sehogy sem, szóval, mi hetente egyszer fürdetjük, és mostanra azt mondhatom, már kevésbé utálja, szerintem meg is fogja szeretni, a legutóbbi fürdéskor már lubickolt a vízben és csak a végére kámpicsorodott el. Persze, minden nap lemosom kamillás vízzel, olajozgatom is, de a fürdést nem erõltetjük. Ehhez az is hozzátartozik, hogy mi egy elég nagy, ám hideg lakásban lakunk, messze van a hálótól a fürdõszoba, az is nehezen kifûthetõ, szóval, macerás! Alig várom a tavaszt, nyarat, hogy fürdés elõtt-után anélkül lehessen pucérkodni, hogy közben aggódni kelljen a megfázás miatt!

Mi pénteken voltunk az orvosnál, Ármint majdnem gyógyultnak nyilvánította, a jövõ héttõl mehetünk sétálni, remélem, alkalmas lesz rá az idõ! Ti séta közben találkoztok más kismamákkal? Nem tudom, hogy rosszkor vagyok-e a parkban, de mindig egyedül rovom a köröket, ami nem baj, csak csodálkozom. Hol vannk Bp-en jó sétálóhelyek, ami pld. babakocsival is megközelíthetõ, jó a levegõ és közel van a belvároshoz is?

Kellemes vasárnap estét mindenkinek!

Márti és Ármin (5 nap múlva 3 hónapos)
márti

Sziasztok!

Zsu, Pocok:
én is hangosan iszom Kép és a babám szintén nagyokat nyel szopizás közben.
Õ is nyáladzik már egy-két hete és néha félre is nyeli. De néha én is félrenyelem a nyálam. Ennyire béna vagyok!
zafi

Sziasztok!

Szép napsütéses napot kívánok mindenkinek!

Laura,
mi is olyan spéci kiskádban fürdetjük Hangát (kölcsönben van nálunk, mert nem éppen olcsó) és nagyon szereti. Mindig apuka csinálja meg a fürdõvizét neki Kép, aztán ketten fürdetjük. Mi mindig kaja elõtt fürdetjük, és érdekes akármennyire sírt is elõtte, a vízben megnyugszik. Úgy látszik szereti. Mindig beszélgetünk vele, énekelünk, stb. Mondjuk eddig még csak 1-2szer mosolygott fürdés közben, de nem sírt legalább. És látszik rajta, hogy érdekli a dolog. Ja, és mi nem fürdünk minden nap. Csak minden másnap. Mondjuk, ha nagyon kakis, akkor igen. Azt mondják, hogy kb. 10 cm-s legyen a fürdõvize a babáknak. És tényleg jó dolog (amit Helga írt), hogyha törölközõt tesztek alá. Mivel fürdetitek? (lehet, hogy a fürdetõ nem tetszik neki, talán, nem biztos)

Hanga pár napja azzal szórakozik, hogy rágja, szopizza a kezét, vagyis csak a mutatóujját, és hangosan cuppog hozzá.Kép Van amikor már közvetlenül kaja után is, pedig tuti, hogy jóllakott, mert õ köpte ki a cicit, mert bealudt rajta.

Lányok!!
És az mitõl van, hogy a kakijában néha elõfordulnak kis fehér izék?

Szila
Szila

Sziasztok!

Pocok, Emmama, és mindenki aki idegrohamokat kap az anyósától!
Megint egy kötelezõ látogatással tarkított hétvége volt, amikoris anyós mindig tud nekem valamilyen kiborítót mondani vagy csinálni. Az hogy ki volt akadva a lányaim farsangi arcfestésétõl (nem én csináltam, hanem egy profi arcfestõ, és szerintem szuper volt), az egy dolog. Az is, hogy a pici úgy áll a kezében mint egy rongybaba. De az hogy már most azzal jön (három hónapos múlt a fiam), hogy úgyis már hamarosan leszokik a cicirõl KépKépKép az már azért kicsit fel tud húzni. A lányok is 18, illetve 24 hónapos korukig szoptak, na nem anyóson múlt, mert õ mindent megtett hogy ezt megakadályozza (a titokban történõ megetetéstõl kezdve a hülye szövegén át mindent). De hogy már most kezdi, azért az már több a soknál.

Fürdéssel kapcsolatban. Mi mindennap fürdetünk, már 5 napos kora óta, és imádja. (De a másik kettõ is imádott fürdeni.) A férjem jó sok vizet enged a kiskádba és õ is fürdeti (minden gyereknél az õ reszortja volt/van a fürdetés). Bánk nagyon élvezi, csapkod a kezével, rugkapál, nagyokat nevet. És a kiskádat immár ki is nõttük, úgyhogy mi most már hamarosan a nagy kádban fogjuk fürdetni!KépKépKép

A hangos cuppogás, nyáladzás (szabályszerûen köpköd)és a kezének meg újabban a ruha-ujjának a csócsálása már nálunk is megvan egy ideje. Van hogy csöndesen szopizik, van hogy hallani ahogy nyel. Nem egyformán adja elõ.

Szila. A fehér kis darabok a kakiban a meg nem emésztett tejtõl vannak. Általában olyan babáknál fordul elõ, akik többet esznek mint amennyit hasznosítani képesek. Ez nem baj, nem kell vele semmit csinálni, teljesen változó. Nálunk pl. mostanában nincs, mert a fiam amit megeszik azt hasznosítja is, ritkábban is kakil. De korábban neki is volt benne emésztetlen tejcsi rendes mennyiségben.

Általában felént is az a jellemzõ, hogy a babakocsis anyukák nem mennek a játszótérre, csak sétálgatnak. Késõbb úgyis muszáj lesz a gyerek érdekében játszótérre járni, bár -legalábbis felénk- elég kevés az olyan anyuka akivel érdemes beszélgetni. De azért néhány szokott akadni. Ezek az ismeretségek úgyis jönnek majd maguktól.KépKépKép

Gyönyörû idõ van, úgyhogy mi már túl is vagyunk egy hosszú sétán, nagyon jó volt, csak a végén már sietni kellett haza, mert a fiatalúr már nagyon sírt és nem lehetett semmivel sem megnyugtatni.

Sziasztok, jó sétát nektek is: Norcsi.
norcsi
Lenti

Sziasztok!

Jókat szórakoztam az anyósos sztorikon, hát, én is tudnék mesélni. Szerencsére ahogy Dorka egyre nagyobb, én is egyre jobban viselem. A ciki az volt, hogy szegény szerelmembõl kezdtem kiábrándulni egy idõben édesanyja idétlenségeinek köszönhetõen.

Pocok!

Én valószínûleg közel lakom hozzád, a Szent László és a Rokolya utca sarkán. Ugye? Tök jó lenne összefutni!

Zsuzsi!

Úgy látszik, a Dorkák ilyen nyáladzós típusúak, de szerintem az abszolút nem gáz, a védõnõ is azt mondta, hogy O.K. Az én Dorkán is iszonyú hangosan eszik, (pedig én csendes ivó vagyokKép), de mi csak jókat kacagunk rajta.

Danimama!
Nálunk is megy esténként a kalimpálós, falat bámulós, gügyögõs mûsor, iszonyúan élvezzük, aggódni még nem jutott eszembe miatta. A legjobb az az egészben, hogy nem kell álomba ringatni, stb. Dorkát, hanem amint kinézegette magát (kb. fél óra), szép csendesen elszundít.

TMóni! Gratulálunk!!!

Nincs valakinek véletlenül Peg Pérego Aria vagy Graco City Sport kocsija? Nem tudom, melyiket válasszam, kiváncsi lennék a véleményetekre! (Már lassan 2 hónapja babakocsit keresünk, csak mind olyan nehéz, ezek eddig a legkönnyebbek, bár még nem nagyon lehet használni, de hamarosan talán igen.)
Ilda (Dorka ma 8 hetes)
ilda

Sziasztok!!

Mindenkinek nagyon ajánlom az együtt fürdést!! Igazi öröm babának és mamának. Mi karácsonyra kádat kaptunk a zuhanytálca helyett, és azóta legalább hetente egyszer együtt használjuk. Ha Manca nyûgös, vagy valamiért eltolódott a napunk, akkor is kiváló idõhúzásra és nyugtatásra is. Akár fél órát is eljátszogatunk a vízben. És a lábtempói!!!:o)))

Más: Én is felfedeztem egy jó pontot anyós-pajtásnál: min. 3 hétig nem kell viszontlátnom:o):o):o):o):o)

Emmama
emmama

Sziasztok!

Szila: én is úgy tudom, hogy meg nem emésztett tejtõl vannak a fehér pöttyök.

Zsu26:Én is fel szoktam hívni a dokit, ha bizonytalan vagyok. Ma reggel is hívtam, mert köhögött Hanna. Megkérdezte, a lázát(nincs), hogy viselkedik,stb., és azt mondta nem komoly, de figyeljem. Már az is megnyugtató, ha tudod, beszéltél egy szakemberrel, és õ biztos fel tudja mérni mit kell csinálni.
Egyébként én is szerelmes vagyok a lányomba. Mostanába állandóan puszilgatom. Az arcát kell puszilni, jó hangosan, hogy cuppanjon, és olyankor olyan édesen vigyorog:-))

Nyuszimanó: Örülök, hogy otthon van a picur, és Boldog Névnapot neki (most néztem a naptárba, hogy vasárnap Donát nap lesz).

tmóni: Gratulálok, és jó egészséget!

Sziasztok: via
via

Valamit elfelejtettem! Hogy fürditek nagykádba a babákat?
via

Sziasztok!
TMóni!
Gratulálok és jó egészséget kívánok!!!
Nyuszimanó,
milyen a babázás otthon?

Zsu,
örülök hogy megoldódott a doki gond. A videokazetta valszeg az, amit már írt vki, ugyanis szerintem más nincs a piacon (Tápainé-féle). Remélem jól írtam! Nos, a tartalommal igazából nincs gond, de a szaknyelv..., az vmi lesújtó! Mindegy valahogy ki lehet bírni. (4 évig a fõiskolán azt verték belénk, hogy így nem szabad beszélni, gyakorlat-vezetés közben!)

Érdekes, itt Szegeden is, mintha csak én sétálnék a gyerekkel. Bár játszótér felé nem igazán igyekszünk még, csak úgy sétafikálunk.
A fürdéssel: mi is elõször 10 centis vízben fürösztöttük Gábort. Ordítás volt. (tudom ez mástól is) Anyukám mondta, hogy engedjünk bele több vizet, hisz mi sem igazán szeretjük, ha fázunk, és könnyebb is tartani, nem kell annyira belehajolni. (Mi elég magasak vagyunk, hiába van állványon.) No, megnöveltük a víz mennyiségét, próbáltuk úgy tartani, hogy leérjen a popsija, de legalább a lába. Szépen lassan aztán megszokta, hogy milyen jó a vízben lebegni, biztonságban érezte már magát, és nagyon imád fürdeni. hétvégén volt a nagy kádban való fürdés premierje. Mivel szombat este apukával való fürdés nem okozott osztatlan sikert Gabónál, tegnap csak õ volt a kádban. Letérdeltem mellé, úgy fürösztöttem. Még meg kell szoknia, látszott rajta furcsa volt neki, de nemsokára szerintem élvezni fogja! Már ideje volt, mert a kiskád oldalát már kirugta.

Szila,
Gabó is így csinál az öklével, 1x-1x sikerült már az ujját is bekepnia. Nagyon édi! Olyan jóízûen tudja csócsálni!Kép

Ágci

Kép
Ágci

Kedves Lányok!

Zafi, Pocok:
Köszi a válaszokat, szóval mi hangosan ivók tartsunk össze! :-))) Most kevesebbszer adom neki a cumit, és a kis kezét is, igy kevesebbet nyáladzik és köhög.

Fürdetést nálunk most kezdi imádni, akkor sir, ha kiveszem a vizbõl. Múltkor a nagy kádat tele tettem vizzel és a fürdés után még a nagy kádban "úsztattam" Dorkát. Nagyon tetszett neki, ahogy a viz fenntartja a kis testét :-)) De óvatosnak kell lenni, mert ha véletlenül valami rossz élmény éri a nagy kádban, akkor félni fog a viztõl,- ezt mondták nekünk. Szerintem a trükkje abban van, hogy a baba ne féljen a fürdéstõl, hogy a viz és a levegõ megfelelõ meleg legyen és aki fürdeti, biztos kézzel tartsa a babát. A baba rögtön megérzi, ha bizonytalanul fogjuk, ezért kapálódzik és sir rémülten. ha biztosan fogod és közben énekelsz neki, a szemébe véletlenül sem fröcskölsz bele, akkor jobban fogja érezni magát fürdetés közben.

Én is belvárosi vagyok, mivel nagy a babakocsi, ezért nem utazgatunk BKV-val, hanem mindenhova gyalog megyünk. Kitervelem az útvonalat, hogy ne kelljen lépcsõzni. Általában a Gellért hegy elsõ szintjére megyünk sétálni, ott van egy kis játszótér, általában szerelmespárokkal, igy szép csendes a hely, a madarkat és a villamost lehet hallani :-))) Igaz a hidat és egy emelkedõt kell végig mászni, de utána sokkal jobb a levegõ.

Dorkának egész hétvégén hõemelkedése volt és most már tényleg zöldet kakil (végre tudom, milyen az igazi zöld kaki). Igy úgy határoztam, végre elmegyek orvoshoz, mert tuti, hogy én fertõzgetem a gyereket ezzel a torokgyulladással. :-( Most nem mertem kimenni sétálni, pedig szép idõnek látszik, de félek. hogy vagy én vagy Dorka lesz rosszabbul. Marad a nagy szellõztetés :-(
Doki után remélem már nyugodtan mehetünk sétálni.

Laura: igazad van, én is majd az ügyeletet hivom, ha nem vagyok biztos, hogy baj van-e, múltkor kihivtam õket és a telefonban is tök rendesek voltak.

Üdv:
Zsuzsi és 10 hetes Dorka
zsu26

Szija lányok!

Hanga 3 napja már tud közlekedni...igaz, hogy a hátán:-))
Betesszük a kiságyába, és pár perc múlva ahol a feje volt eredetileg, oda kerül a lába, aztán elindul körbe a kiságyban..az ágy rácsaiba akasztja a lábait és rúgja magát vagy a kezével kapaszkodik a rácsba és úgy húzódzkodik. Többször volt olyan, hogy beszorult a kiságy végébe keresztbe és mivel pont keresztül éri igy az ágyat, nem tud elmozdulniKépIlyenkor szaladunk megmenteniKép
De ha a nagyszobában teszem le a földre a mászószönyegén, akkor is egy idö után "elmászik"...

A kézcsócsálás már nálunk is régóta megy, a múltkor kiázott a kezecskéjén a bör, olyan sok ideig szopogattaKép

SZijasztok, Lara (3,5 hó)
lara

Sziasztok!

Köszönöm a sok-sok hozzászólást fürcsi-ügyben. Mi kétnaponta fürdetjük Romit, és ezentúl minden ötletet, amit írtatok ki fogunk próbálni, hátha valamelyik bejön. Majd tudósítok, ha már nem üvölti szegénykém végig a fürdést.

Márti! Boldog szülinapot kívánok neked is utólag is! Kép Kép Kép

Anyós-ügy: nekem sajnos nincs anyósom, mert a párom anyukája már nagyon régen meghalt, pont a párom hetedik szülinapján. Kép Kép Kép Az apukája is meghalt már, úgyhogy nekem se anyósom, sem apósom nincs. Van egy nénink, egy "mostohaanyós", de neki sosem volt gyereke, úgyhogy hozzáértés híján nem nagyon szól bele semmibe. (Bocs lányok, ez off-topic volt, csak kiszaladt belõlem.)
Csak az jutott eszembe, hogy a sorozatos harcok miatt nem lehetne idõnként füllenteni ezt-azt a békesség kedvéért?
Nálunk idõnként az anyukámmal van nézeteltérés, de kizárólag egyetlen dolog: a limonádé miatt. Én nem adnék Rominak semmit anyatejen kívül, de az anyu és Apamackó nagy élvezettel cumiztatják Romit.

Sétálás: nem lakik valaki közületek véletlenül Budapest XVI. kerületében, Árpádföldön? Ugyanis én is egyedül sétálok a babakocsival, és idõnként jó lenne beszélgetni valakivel errõl-arról. Én két játszótérre szoktam séta közben benézni, de mindkettõ üres. Lehet, hogy más anyukák túl hidegnek találják télen a sétát? Meg hát a miénk egy családi házas övezet, tehát otthon, a kertben is lehet játszani. Én viszont nem merem a kertben hagyni felügyelet nélkül a babakocsit, mert van három cicánk és négy kutyánk.

Sziasztok: Laura és Romola (10 hetes)
Laura

Pocok!

Igen, a Hegyi Ágnes doktornõhöz. Vagyis õ jár hozzánk, jó fej.
Majd egyeztessünk, írhatnál a mailemre.
Ilda
ilda

Sziasztok!
Zsu! A zöld kakinak járj utána, mert nálunk már lassan két hete zöld a Réka kakija, mutattam a dokinak és adott egy tégelyt, amibe székletmintát kellett tenni és leadni az ÁNTSZ-nek. Ma jött meg az eredmény és kiderült, hogy valami bacit szedett össze, csak tudnám honnan, és holnap el kell mennünk a dokihoz, hogy megbeszéljük a kúrát. Azt mondta, hogy valszeg antibiotikumos kezelés kell neki. Ha valaki tud errõl valamit, légyszi írja meg a tapasztalatokat!
Köszi!
Zafi
zafi

SZiasztok!

Laura, köszi, jólesett!!! :-) (nem tudom, hogyan kell mosolygós és egyéb színes arcokat csinálni)

Ma is egyedül voltam a parkban, de látom, nem vagyok egyedül az egyedülléttel! Pedig ma korábban mentem kísérletképp. Ha kitavaszodik, biztosan megyünk majd mi is a Gellérthegyre, ahhoz csak egy keveset kell utazni, de amíg két szopi közt csak 2 óra jut másra, ahhoz pedig hideg van, hogy a szabadban szopizzon, addig nem merek messzebbre menni, mint az Orczy-kert. Nyáron már akár a sziget is belefér majd!
Akit érdekel esetleg: tegnaptól Ármin képe látható a profilomon. Én már végignézegettem a Tieiteket, mind gyönyörû! :-)))
Ármin zöld kakiját (szinte csak olyan van neki) alig tudtam megmutatni a dokinak meg a védõnõnek, mindig azt mondták, hogy attól van, hogy túl sokat eszik. Végül is látták, de akkor sem mondtak rá semmit. Zafi! Más okból ugyan, de Ármin is kapott antibiotikumot, 3 félét is, mert az elsõ nem használt, a másodiktól meg nagyon hányt, az a Zinnat volt, erre nagyon sokan érzékenyek, nagyon sok a mellékhatása, anyukám szerint (orvos)elég rossz minõségû készítmény, azért szokták gyakran felírni, mert elég olcsó. SZóval, érdemes alaposan megbeszélni a dokival, hogy milyet ad!

További tavaszi napokat!

Márti és Ármin
márti

Márti!

Nagyon édes Ármin, gratulálok!

Zöld kaki ellen neked is ajánlom a Laktoherb mellõzését, valamint azt, hogy minél több szünet legyen a szopik között.

Ilda! A Peg Perego Aria is könnyû?

Zsuzsa
zsuzsa73

Sziasztok!

Lara!
Nagyon mókás lehet Hanga, ahogy a hátán "közlekedik" Kép
Biztos Gedus is tartogat nekünk is meglepetéseket még ezügyben! Õ mondjuk a hasán szokott elkúszni ide-oda, ilyenkor nálunk is megy a nagy mentõakció, mert általában keresztben "megakad"! Kép

Márti!
Valóban tündéri babátok van! Kis mosolygós! Kép
Egyébként Zsuzsa tanácsára én is abbahagytam a Laktoherbet és tényleg "kisárgult" a kaki. Aztán kisérleteztem és rájöttem, hogy mindenfajta tea és a koffeines dolgok a zölditõek (a kóla is).
Mostanában pedig már mindig sárga a végtermék! Kép

Képzeljétek, Gedus elkezdett fogni!
Az ágyánál keresztbe kihúztunk neki egy csörgõt (sok kis szines figura van rajta) és tegnap elkezdte bal kézzel tologatni a figurákat. Ma pedig a jobb kezével is dolgozott! Mostmár látszik, hogy nem csak úgy vaktában kapálódzik, hanem szándékosan fogja meg a dolgokat.
Csak akkor van bajban, amikor nem tudja elengedni... Kép

Voltunk csipõszûrésen is, mindent rendben találtak. Sok baba ott kiabált, hogy mit macerálják õket, Gedus meg rámosolygott a doktorbácsira. Kép
helga

Sziasztok!
Emlékszem, ezen a topikon láttam, és most én is ott tartok, hullik, nagyon hullik a hajam. Meddig tart ez? A Kismamában olvastam, hogy amig meg nem jön újra, de az amig szoptatok nem várható. És ha ez így folytatódik még néhány hónapig...
Szóval mi a tapasztalatotok?
Most 5 hónapos a csemetém.

Nekünk is voltak rossz tapasztalataink a fürdetéssel. Eleinte üvöltött Tomi, pedig kevés 37 fokos vízben, gyorsan, meleg szobában fürödtünk. Kezei ökölben, mást nem csinált csak sírt. Aztán már nagyon untunk ezt és lassítottunk. Melegebb, több vízben fürdik, próbálok locsi-pocsizni,míg Apa tartja. Végre kiengedte az öklét. Úgy éreztük, mitha félne. Azóta élvezi, most kezte levadászni a hõmérõ-halat.
Puszi
Gabi
nsgabi

Sziasztok!

Helga! Nálunk is fog már a kisfiam!KépKépKép
HOgyhogy most voltatok a csípõficam-szûrésen? Nekünk kellett mennünk hathetesen, aztán két hónaposan az uh.-ra, és majd most négyhónaposan a kontrollra. Háromhónaposan nem kellett sehova sem mennünk.

Akit érdekel az Ismerjük meg egymást rovaton belül a "Norcsi és kis családja" fényképes topicba raktam fel friss képeket a gyerekekrõl.

Nem is tudom ki kérdezte, hogy hogy megy a nagy kádban való fürdetés. Bár még Bánk ma sem a nagy kádban fürdött, de a kisebbik lányomat már kéthónapos kora óta ott fürdettük, ugyanúgy mint a kiskádban, az alkaron vagy a tenyérben van a kis feje, a teste meg lebeg. A hátránya, hogy sokkal jobban be kell hajolni a kádba, de a gyerekek sokkal jobban élvezik. Legalábbis eddig így volt, remélem Bánknál sem lesz másképpen.Kép

Sziasztok, remélem holnap is ilyen szép, napos idõ lesz mint ma volt!

Norcsi.
norcsi
Lenti

Zsuzsa!

Igen, a Peg Pérego Aria 5 kg, kb. mint a Graco City Sport, csak nincs vállra akasztója, de nekem kicsit masszívabbnak tûnik a háttámlája. A Graco-é nem teljesen kemény, és ezért szerintem még nem nagyon lehet belerakni Dorkát. Neked milyen van?
Most rohanok, szép napot mindenkinek!
Ilda
ilda

Ilda!

Most egy masszív mózeskosarasunk van, ami helyett akarok majd egy könnyût venni. És a PP mennyibe kerül?

Zsuzsa
zsuzsa73

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?