Sziasztok!
Kriszta!
Ananászkonzerv???? Virsli???? 6 hónaposnak? És ezt egy orvos mondta?
Most a méregtől inkább nem írok erről többet, nem akarok csúnyát.
Én is átnézem a diafilmeket, párat rendelhetek. Mennyit?
Nem megyünk délután, teljesen lerobbantam. Most már tényleg elkezdek szedni valami vitamint.
Amarla!
Üdvözöllek
! Vannak, akik babát várnak csak most nem tudnak jelentkezni. Olyanok is vannak, akik fognak babát várni. Úgyhogy emiatt ne zavartasd magad!
Ági!
Nekem is működik a honlapod, nagyon belejöttél
! Gondolom kitaláltad, hogy én nem nagyon pártolom az ananászkonzervet ennyi idős korban. Főleg ilyenkor, amikor annyi hazai idénygyümölcs van. Mert nyár van, akkor is, ha nem látszik. És azért sem, mert konzerv.
Én Gerdának úgy csináltam a főzeléket (mikor beköszöntött a "szilárdat akarok enni" kor), hogy folyadék nélkül csak nagyjából nyomtam szét villával a főtt zöldséget és így voltak benne kisebb-nagyobb darabok is.
Dodus!
Akkor én megpróbálok olyat írni, ami saját tapasztalat és nem könyvből kiolvasható okosság. Persze minden gyerek más és lehet, hogy Nálatok egészen másképp működnek a dolgok
! Meg azt, hogy én hogy csináltam.
1. Matyinál erőlködtem, fölösleges volt. Gerdánál nem, de így Õ 9 hónapos koráig csak pár kanálnyit evett naponta, a csúcs egynyolcad alma volt egyszer. Aztán hirtelen elkezdett enni, de ez alatt a 3 hónap alatt elég sokféle ételt be tudtam vezetni a pár kanalas mennyiségben.
2. Az ingyenes termékmintákhoz mellékelt kanalakkal nagyon könnyű etetni.
3. A gyerekek utálnak egyedül enni, ha más eszik mellettük, akkor Õk is többet fognak enni.
4. A főzelékkészítás legegyszerűbb módja: mikróban, 5 perc alatt, kevés vízben. Aztán ebbe mehet a víz, anyatej (én ezt sose tettem, úgyis szopizott utána), gyümölcslé, zsíradék, fűszer, kockahusi (a fagyasztóból), tejföl, stb.
5. Turmixolni elég kb. egy hónapig, utána már a villával összetörtet is megeszik (Matyi 7 hónaposan, Gerda amikor nagyobb mennyiségeket kezdett enni)
6. Egyéves koruk után kipróbáltam a tojást és a tejet, nem volt gond, azóta szinte ugyanazt eszik, amit mi. (Gerda tegnap kapott epret, most várom a hatást, kivit még sokáig nem adok Neki.)
7. Citrusfélét 10-12 hónapig nem kaptak (Matyi 12, Gerda 10.)
8. Matyi sokáig nem evett feldogozott húskészítményt sem, Gerdánál ez megoldhatatlan volt. Virslit is úgy evett először, hogy kikapta a Matyi tányérjából.
9. Erről jut eszembe: estivirsli után éjszaka néhány pohár vizet megisznak. Eltartott egy darabig, míg rájöttünk, hogy miért nem alszik ilyenkor rendesen Matyi, csakhát félálomban nem tudta elmondani, hogy szomjas, csak bömbölt.
10. Egy érdekesség: a férjem "rosszevő" volt. Matyi az Anyósoméknál "rosszevő".
11. Nálunk a sorrend valami ilyesmi volt Gerdánál: barack, krumpli, alma, meggy, répa, karalábé, banán. Matyinál banánnal kezdtem, irtózatosan megfogta. (Pedig a banánra azt mondják, hogy semleges)
Na jó, nem feszítem túl a húrt, már így is túl sokat írtam, nem folytatom. Ha valami konkrét kérdésed van, szívesen válaszolok.
Koda!
Ez jó jelenet lehetett
!
Panka!
Befőzés? Nem semmmi! Gratulálok
!
Képzeljétek, van egy varázsszavunk két napja. Azt mondom fogmosás, erre Gerda akármit csinált, elindul a fürdőszobába, viszi a sámlit és kéri a fogkeféjét. Próbálom nem túl gyakran alkalmazni. Meg 1-2 hete eredményesen kommunikálunk. Mindent elmutogat, amit akar, és tud öt szót úgy, hogy már más is megérti (eddig és többet csak én értek
).
Betti