Új privát üzeneted érkezett!

Kriszta, még nem próbáltam, most Liberósok vagyunk. De ha jó, lehet, hogy kipróbáljuk.

FANTOMALT a neve a "szernek"
Ki hallott róla JÓT - ROSSZAT??

delice

Sziasztok!

IdőKépKép Nagyon gáz!
Kép
Ha mindez január 9-én történik, azt mondom, enyhe telünk van... De júniusban!
Ki sem toltuk ma az orrunkat! Pontosabban én délután elmentem Veronikáért az oviba, és mivel esett, kocsival!!! Húú, nagy élmény volt a friss jogsimmal, de nem csaptam el senkit, a kocsi is épségben megúszta!KépKép

DeliceKép
Nekem is bejönnek a fotók! Nagyon ügyi vagy, tetszik az oldalad!
Már megint paráztat a gyerekorvos?? Dehát tényleg jó húsban van Rebeka!! Igaza van a párodnak! Ne bontsd meg a természetes folyamatot!
Mi is 6 hónap után kezdtünk, először alma, kis krumpli, répa, pépek. Majd tejpép, és kb. 9-10 hónapos volt, amikor kis kóstolókat kapott a mi kajánkból, és ha valami nehezebb kaja volt itthon, akkor kapott üvegeset. Tejet 15 hónapos korától kap, és minden formáját imádja!
Mostmár szinte mindent megeszik.

KodaKép
Harisnyalopás!!KépKép

A szomszédunkban lakik egy idős néni, megnéztük a kislibáit, és a kisfiam úgy döntött, inkább felcsap libapásztornak!Kép

Kép

Sziasztok!
Ditta

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!

IdőKépKép Nagyon gáz!
Kép
Ha mindez január 9-én történik, azt mondom, enyhe telünk van... De júniusban!
Ki sem toltuk ma az orrunkat! Pontosabban én délután elmentem Veronikáért az oviba, és mivel esett, kocsival!!! Húú, nagy élmény volt a friss jogsimmal, de nem csaptam el senkit, a kocsi is épségben megúszta!KépKép

DeliceKép
Nekem is bejönnek a fotók! Nagyon ügyi vagy, tetszik az oldalad!
Már megint paráztat a gyerekorvos?? Dehát tényleg jó húsban van Rebeka!! Igaza van a párodnak! Ne bontsd meg a természetes folyamatot!
Mi is 6 hónap után kezdtünk, először alma, kis krumpli, répa, pépek. Majd tejpép, és kb. 9-10 hónapos volt, amikor kis kóstolókat kapott a mi kajánkból, és ha valami nehezebb kaja volt itthon, akkor kapott üvegeset. Tejet 15 hónapos korától kap, és minden formáját imádja!
Mostmár szinte mindent megeszik.

KodaKép
Harisnyalopás!!KépKép

A szomszédunkban lakik egy idős néni, megnéztük a kislibáit, és a kisfiam úgy döntött, inkább felcsap libapásztornak!Kép

Kép

Sziasztok!
Ditta

Kép

Kép
ditta76

Bocs, nem tudom, miért jön 2x!

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!

Amarla, szia itt! Szívesen leírom amiket kértél, de inkább magánba. Dobj egy mélt a profilomban lévő ímélcímre! (Katt a Dodusra!)

Delice, egyre klasszabb az oldalatok! Én is látom a csigát is, meg Rebekát is. Lehet egy észrevételem? Szerintem a nyitó oldalon változtasd meg a betűk színét, mert nagyon beleolvad a szürkéskékes háttérbe. Főleg az a sor, hogy Ha valami megtetszik... De lehet, hogy csak az én szemem nagyon gagyi.KépKépKép És szerintem se add Rebinek azt a bigyót, (ami szerintem valamilyen vaskészítmény lehet, a nevéből ítélve) nem sovány és nem is fogy a drága kis tündér. Ha pedig a leveseket szereti, próbálj neki tartalmasabb leveseket csinálni, pl. palóc gulyást, abban van husi is, meg zöldbab is. Már ha ehet tejfölt.

Ditta, hogy Te milyen ügyi és bátor vagy! Teljesen egyedül mentél? Váóó! Gratula!Kép

Ma sütöttem Bugaci batyut, a páromnak nagyon ízlett, de nekem is.Kép

Szép estét!
Dodus

Dodus
Kép
Kép
dodus

SziasztokKép

NikiKép
Bármikor szívesen élünk (visszaélünkKép ) a meghívással. Ebben a csúnya időben úgy is mindig itthon ülünk. Marci amúgy is nagyon szeret csavarogniKép csak szólj, hogy nektek mikor jó.Kép

DittaKép
Ügyes vagy vezetésileg! Esőben nem lehetett a legjobb vezetni..
A kép tündéri, nekem is egy kis pásztor jutott rögtön az eszembe.

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Sziasztok!

Kriszta!
Ananászkonzerv???? Virsli???? 6 hónaposnak? És ezt egy orvos mondta? Kép Most a méregtől inkább nem írok erről többet, nem akarok csúnyát.
Én is átnézem a diafilmeket, párat rendelhetek. Mennyit?
Nem megyünk délután, teljesen lerobbantam. Most már tényleg elkezdek szedni valami vitamint.

Amarla!
ÜdvözöllekKép! Vannak, akik babát várnak csak most nem tudnak jelentkezni. Olyanok is vannak, akik fognak babát várni. Úgyhogy emiatt ne zavartasd magad!

Ági!
Nekem is működik a honlapod, nagyon belejöttélKép! Gondolom kitaláltad, hogy én nem nagyon pártolom az ananászkonzervet ennyi idős korban. Főleg ilyenkor, amikor annyi hazai idénygyümölcs van. Mert nyár van, akkor is, ha nem látszik. És azért sem, mert konzerv.
Én Gerdának úgy csináltam a főzeléket (mikor beköszöntött a "szilárdat akarok enni" kor), hogy folyadék nélkül csak nagyjából nyomtam szét villával a főtt zöldséget és így voltak benne kisebb-nagyobb darabok is.

Dodus!
Akkor én megpróbálok olyat írni, ami saját tapasztalat és nem könyvből kiolvasható okosság. Persze minden gyerek más és lehet, hogy Nálatok egészen másképp működnek a dolgokKép! Meg azt, hogy én hogy csináltam.
1. Matyinál erőlködtem, fölösleges volt. Gerdánál nem, de így Õ 9 hónapos koráig csak pár kanálnyit evett naponta, a csúcs egynyolcad alma volt egyszer. Aztán hirtelen elkezdett enni, de ez alatt a 3 hónap alatt elég sokféle ételt be tudtam vezetni a pár kanalas mennyiségben.
2. Az ingyenes termékmintákhoz mellékelt kanalakkal nagyon könnyű etetni.
3. A gyerekek utálnak egyedül enni, ha más eszik mellettük, akkor Õk is többet fognak enni.
4. A főzelékkészítás legegyszerűbb módja: mikróban, 5 perc alatt, kevés vízben. Aztán ebbe mehet a víz, anyatej (én ezt sose tettem, úgyis szopizott utána), gyümölcslé, zsíradék, fűszer, kockahusi (a fagyasztóból), tejföl, stb.
5. Turmixolni elég kb. egy hónapig, utána már a villával összetörtet is megeszik (Matyi 7 hónaposan, Gerda amikor nagyobb mennyiségeket kezdett enni)
6. Egyéves koruk után kipróbáltam a tojást és a tejet, nem volt gond, azóta szinte ugyanazt eszik, amit mi. (Gerda tegnap kapott epret, most várom a hatást, kivit még sokáig nem adok Neki.)
7. Citrusfélét 10-12 hónapig nem kaptak (Matyi 12, Gerda 10.)
8. Matyi sokáig nem evett feldogozott húskészítményt sem, Gerdánál ez megoldhatatlan volt. Virslit is úgy evett először, hogy kikapta a Matyi tányérjából.
9. Erről jut eszembe: estivirsli után éjszaka néhány pohár vizet megisznak. Eltartott egy darabig, míg rájöttünk, hogy miért nem alszik ilyenkor rendesen Matyi, csakhát félálomban nem tudta elmondani, hogy szomjas, csak bömbölt.
10. Egy érdekesség: a férjem "rosszevő" volt. Matyi az Anyósoméknál "rosszevő".
11. Nálunk a sorrend valami ilyesmi volt Gerdánál: barack, krumpli, alma, meggy, répa, karalábé, banán. Matyinál banánnal kezdtem, irtózatosan megfogta. (Pedig a banánra azt mondják, hogy semleges)

Na jó, nem feszítem túl a húrt, már így is túl sokat írtam, nem folytatom. Ha valami konkrét kérdésed van, szívesen válaszolok.

Koda!
Ez jó jelenet lehetettKép!

Panka!
Befőzés? Nem semmmi! GratulálokKép!

Képzeljétek, van egy varázsszavunk két napja. Azt mondom fogmosás, erre Gerda akármit csinált, elindul a fürdőszobába, viszi a sámlit és kéri a fogkeféjét. Próbálom nem túl gyakran alkalmazni. Meg 1-2 hete eredményesen kommunikálunk. Mindent elmutogat, amit akar, és tud öt szót úgy, hogy már más is megérti (eddig és többet csak én értekKép).

Betti

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Betti!
Utólag belegondolva tényleg gáz! Ami a tény az az, hogy Bence makk egészséges! Lekopogtam!Kép

Azt hiszem mi is kihagyjuk ma a kék/sárgát!

Köszönöm a választ!

Niki!
Magánban nyomtam egy kérdést! Már csak Te vagy "adós" a válasszal! Kép

Dodus!
Milyen az a Bugai batyu? Receptet kérünk! Azt hitted, hogy csak úgy megúszod??? Megemlíted aztán pusza! Na nem! Erről szó sem lehet! Kép

Koda!
Tőled is akartam kérdezni valamit! Már eszembe is jutott! Kép Mit használsz sima liszt helyett? 2 anpja nem jön fel a joghurtos kenyerem. Miből lehet benne kevés? NEm tudom!
Sikér: hogyan alkalmazod?

Ditta!
Csak így tovább a vezetéssel!Bátor csajszi vagy! Kép

Nikosz!
Komolyan kezdek parázni, hogy valami gáz van Veletek !Írj légyszi !Az a gáz, hogy nincs meg az e.amil címed!

Itt egy kicsit kisütött a nap!
k
kriszta13

Magdi!
MErre vagy?
kriszta13

Sziasztok!
Köszi a véleményeket!

Betti
Ananász stornó!
AMúgy a virslit nekünk is javasolta a védőnő, igaz nem 6 hónapos korban, egy kicsit később (Talán 7...)

Dodus
Megváltoztattam a szineket!! Most jobb?

Hogyan spóroljunk benzint? 10 hasznos tipp
Balra, legalul, AUTÓ-MOTOR menüpont

Ja az a batyu engem is lázba hozott!
Apropó! Kinek volt pizza receptje - olyan ami kenyérsütőben kel??

Ági

delice

Kriszta!

Én kapásból válaszoltam rá, amikor elküldted!
De ezek szerint nem ment el hozzád?
Akkor elküldöm megint.

Koda!

Oké, szólok majd! Most is jöhetnétek, de nemtudom Marci nem e lesz beteg, mert elég orrhangon beszél, meg olyan, mint akinek be van dugulva az orra, más tünet még nincs. Le is vittem ma 1 órára a dokihoz, azt mondta nincs torokgyulladás, adjam neki a Fenistil cseppeket, meg felírt gyógyit, de azt csak akkor kell kiváltani, ha hétvégén elkezdene köhögni, vagy nagyon belázasodna. Úgyhogy most várakozó állásponton vagyunk, nemtudom mi lesz ebből.

Niki
Vendég

Delice!

Ha lehet egy észrevételem! Engem a piros betűszín zavar, de lehet hogy az én szememmel van baj.

Amit fent írtál, hogy hogyan spóroljunk benzint, arra kattintva nekem nem jön be az oldalad, csak a profilodon keresztül.
Egyébként nagyon tetszik!!! És szavaztam is!Kép
Vendég

Ági!
Én még nem próbáltam:
40 dgk liszt /sima/
2,5 dkg élesztő
1 t.k. só
1-2 e olaj
2,5 dl víz

Niki!
Már meg is kaptam!

Csajok!
Úgy, de úgy felidegesítettem magam!!!
Egy bunkó miatt nem rendelek többet az egyik árverezős oldalon!
Bunkó....!
k
kriszta13

Sziasztok Kép

Niki Kép
Tényleg nem megy a link akkor itt van még egyszer
Azok a fránya betűszinek!! Ami eddig volt, az meg nem látszott! Kép

Kriszta Kép
KÖÖÖSZI Kép
Mesélj, mi történt? Kép

delice

Niki Kép
Változtattam! Most jobb?
Ja! És köszi szépen, hoyg szavaztál!! KépKép

delice

Delice!!!

Tökéletes!KépKép
Vendég

köszi KépKépKépKépKép

delice

Sziasztok!

Kérlek, ne haragudjatok, hogy ilyennel idetolakodok, de szeretném elmondani, hogy akit érdekel, az látogasson el JÚNIUS 18-ÁN SZOMBATON DÉLELÕTT 9-12 ÓRÁIG A BARTÓK BÉLA MÛVHÁZBA (ANDRÁSSY U. 15.), használt és új baba- és gyermekruha vásár lesz (emellett cipők, szandálok, babakocsik, homokozójátékok, bébijátékok).

Köszönöm,
sziasztok,
Beja
beja

Sziasztok!

Dodus!
Bugaci batyut én is kérdezném? A neve alapján szeretjük/nénkKép!

Niki!
Hogy vagytok? Jött köhögés, láz?

Kriszta!
Igen, tényleg jó, hogy Bencének kutyabajaKép! Ilyenkor eszembe jut, hogy 30 éve a mi korosztályunk mit kapott. Erről aztán eszembe jutnak azok az ismerőseim, akik tejérzékenyek, vagy akiknek a gyerekük az, esetleg valami másra érzékenyek. Aztán még egy csomó dolog eszembe jut, amit nem részleteznék, mert részben nem ide tartozik, részben nem lenne etikusKép!

Ági!
Én is néztem volna a benzinspórolást, de Gábor nem hagyta este. Most elment dolgozni, úgyhogy újra...

Betti

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Sziasztok!

Delice, szerintem most már tök jók a színek, nagyon eltaláltad. Én is szavaztam.Kép (A legutolsó variációra.)

Szóval kéne a recept, mi?Kép Na jó, lássátok, hogy milyen rendi vagyok, íme:

Bugaci batyu receptje:

Tészta:
50 dkg liszt (2/3 finom vagy BL 80, 1/3 rétes)
1 egész tojás
1 dl kefír v. joghurt
1, 2 dl tej + 1-2 ek víz, ha szükséges
5 dkg vaj
1, 5 kk só
1, 5 kk cukor
késhegynyi aszkorbinsav
1/3 friss élesztő
Ebből három cipót csináltam, szögletesre nyújtottam és egy lapot négyfelé vágtam, így lett 12 db batyum. A tetejét vizezett tojássárgával kentem le.
Töltelék: csíkokra vágott parasztkolbász, 1-2 karika hegyes erős és sárga paprika, 2-3 félkarika paradicsom, egy kis kocka trappista sajt és végül, de nem utolsó sorban egy kanálka pirított gomba. Mindezt egymás tetejére pakolom a tésztán és összecsippentem a tészta négy csücskét a tetején.

A recept innen van: www.margit2.uw.hu és a receptet EMargit írta be.
Nekem a tészta gyönyörűen megkelt a kenyérsütő gépben, nem kellett bele víz, de tettem hozzá egy csapott kanálka sikért. (Biztos, ami biztos.) A gombát és az erőspaprikát kihagytam és a tetejét szezámmaggal szórtam meg. Előmelegített sütőben kb. fél óra alatt van meg.

Az oldalt egyébként mindenkinek szeretettel ajánlom, sok jó dolog van rajta.

És még egy recept. Én már kipróbáltam, de nekem nem úgy sikerült, mint ahogy kellett volna. Hátha közületek valakinek bejön és akkor kideríthetem, hogy nálam mi volt a baj. Ez is arról az oldalról van. Tehát:

Szpidi99 receptje
Start piskóta

Ezt a fonó nevű topikból hoztam nektek:
"Start piskóta" -azaz:5, 4, 2, 3, 1, 1/2!Hozzávalók: 5 evőkanál liszt, 4 e. kanál. cukor, 3 egész tojás, 2 e. kanál olaj, 1 e. kanál ecet (1o%-os), 1/2 csom. sütőpor. A tojásokat keverd össze a cukorral (lehet fakanállal is, nem kell elővenni a robotgépet), add hozzá az olajat, az ecetet, és a sütőporral összekevert lisztet. Keverd simára, tedd mikrózható edénybe, és rakd a mikróba, fedő NÉLKÜL , nagy fokozatra, kb. : 5 percre. Ha langyosra hűlt, töltheted lekvárral, pudinggal, krémmel, stb. Vagy csak bevonod kívülről valamivel. Ha kakaósat akarsz, 1 e. kanál kakaót adj a sütőporos liszthez, de akkor 1 e. kanállal kevesebb lisztet vegyél! Tehetsz bármelyik változatba mazsolát, vagy aszalt gyümit, diót, lecsepegtetett meggyet. Sűtheted diós változatban is, akkor tudod? 1 e. kanál darált dió, és így tovább! Én így készítek gyors somlóit. Sütök 3-féle piskótát, addig rumban ázik a mazsola, veszek hidegen készíthető krémport, ( van rumos. -diós is !) kicsit kevesebb tejjel összerázom, és rétegezve lerakom. Tetejére krém, és kakaópor. Jó étvágyat!"
Idézet KissulaktólKép
5 perc alatt készen vanKép

Tegnap voltunk ballagáson. Szegény Lóránt nem tudta, hogy most mi van, mert mindenki ütyülü-pütyülüzött neki, meg én is hadd vegyem fel, én is, a vége nagy sírás lett. De mire hazaértünk már jól volt, visongott és a fürdést is élvezte. A változatosság kedvéért ma is megyünk.Kép

Puszi, szép napot!
Dodus

Dodus
Kép
Kép
dodus

Dodus!
A mikróban sül meg?
k
kriszta13

Kriszta! Igen, a mikróban sül meg.Kép Hitetlen vagy, úgy veszem ki a kérdésedből. Nekem is megsült, csak éppen nem emelkedett meg, mint ahogyan egy piskóta általában szokott és a jénaiból csak falapáttal tudtam kivakarni.Kép Egyébként jó lett...

D.

Dodus
Kép
Kép
dodus

Sziasztok!

Marci beteg lett. Tiszta nyűgi szegénykém. Kép Estére be is lázasodott. Éjszaka elég nehezen tudta venni a levegőt, úgyhogy most nem könnyű napok elé nézünk sajna.

Niki
Vendég

Dodus!
Dehogy, dehogy!
Mi sem bizonytja jobban, mint az asztalon gőzölgő batyuk!
Kösöznet érte!
Igaz egy kicsit szétnéztem az általad ajánlott lapon, azért is nagy-nagy KÖSZÖNET,és egy másik fajtát csináltam. NEm mertem bevállalni az aszkorbinsavat. De nagyon jó lett!
Gyermekem éppen most vette ki az utcsó falatot a kezemből! Na! Ilyen sikere van!
Töltelék: amit itthon találtam: párizsi ,tojás, paprika, paradicsom.
KÖSZÖNET!
Sajnos a mi mikrónk nem biztos, hogy tudja ezt a dolgot!
Nem merem kipróbálni!

Niki!
Millió gyógypusza!++++++
kriszta13

Sziasztok!
Na ma azért jobb az időjárás,de szegény 8.-ok ballagása így sem lehetett a suliban. De olyan szép volt,megható. Ezek voltak az első gyerekek,akiket én is tanítottam...hogy rohan az idő!
Kérdésem lenne: Ivott már valaki kaukázusi kristálygombából készült üdítőt? Ezt házilag kell készíteni. Én kaptam,de nem nagyon ismerem. Ha van valaki,aki ivott már,írjon!!! Légyszi!!
Kép
pussz zita
ebba

Helló!

Kriszta, örülök, hogy Neked is tetszik az oldal és tudtál valami jót készíteni. Én kihagytam az aszkorbinsavat. Nem volt itthon.Kép Nálunk is gyorsan elfogyott a batyu, pedig mi csak ketten voltunk rá.

Ebba, mikor a mi védőnőnk szabin volt, az ongai jött helyettesíteni. Valamilyen bonyolult vezetékenevű Irén. Nagyon rendes, aranyos, segítőkész nőci.

Ma is sütöttem kenyeret, Koda receptje szerint. Elég jó lett, csak egy icipici horpadáska van az egyik oldalán. De attól még ez az eddigi legjobb kenyerem.Kép Vittem is kóstolót belőle a szülőkhöz, ide is, oda is, így nekünk alig maradt egy fél.Kép

Jó éjszakát!
D.

Dodus
Kép
Kép
dodus

Zita!

Ez az amihez cukor és mazsola kell? Semmire se jó!!! Fél évig ittuk de semmi változást nem tapasztaltunk.

Magdi
lilien_csenge

Sziasztok!

Niki!
Szegény MarciKép! Gyógyuljatok meg gyorsan. Orrdugulásra nekünk nagyon jól bevált a Nasivin. Azért merem ajánlani, mert Kodának is működik.

Dodus!
Lassan pékséget nyithatszKép! Nekem is tetszik az oldal, alig várom már, hogy kipróbálhassak párat!
(Én ebben a sütőben már csak max. húst sütök, esetleg muffint, krumplit, azoknak nem lesz bajuk. Nem akarok bosszankodni.)

Zita!
Nem a kombuchara gondolsz? Az kínai. A kaukázusi pedig a kefírgomba. Nekem volt mindkettő. Csak pátyolgatni kellett volna őket, és akkoriban nem akartam vele vacakolni. Szaporodtak is és nem tudtam vele mit kezdeni, kidobni sajnáltam. A kombuchától akkor szabadultam meg, amikor Gerdát vártam, egyszerűen mindentől hányingerem volt, attól is (már a szagától is). Most már szeretnék mindkettőt megint, főleg, hogy olvastam a Dodus által ajánlott oldalon, hogy el is lehet tárolni. Nekem mindkettővel az volt a bajom, hogy olyan tempóban képződtek belőle a dolgok, hogy nem tudtuk meginni.

Magdi!
Ezekben az a jó, hogy csak 60 évesen érzed a hatást, ha évtizedeken át ittadKép! Nem gyógyszer, hanem életforma, csak ehhez nekünk túlságosan nyugati agyunk van.

Kriszta!
Egy életem egy halálom... én kipróbálom ezt a mikrós piskótát. Pedig az én mikrómnál egyszerűbb Neked sem lehetKép. Majd beszámolok, megyek is.

Betti

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

SziasztokKép

DodusKép
Annyira örülök, hogy sikerült a kenyérkédKép Amit te horpadásnak hívsz, az véletlenül nem inkább szakadás? Mintha a teteje le akarna válni? Ha igen, erre van megoldás. Ha tényleg horpadás, akkor azt így kép nélkül nem tudomKép

NikiKép
Nagyon gyors gyógyulást kívánok! És bizony, a Nasivin nálunk mindíg kéznél van. Hála Betti tanácsánakKép De csak a spray formája jó nekünk. A csepp valahogy kifolyik.

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Magdi!
Olyan kristályszerűen néznek ki a gombák.Kép Nem is nevezném őket gombáknak.És citrom van benne,most mikor kaptam, de lehet minden aszalt gyümit beletenni. Na szerinted ugyanarra gondolunk?
Többiek????Ti is? Egyébként fogok kefírgombát is kapni,de én nem szeretem a kaukázusi kefír ízét. Ez is olyan lesz?

Dodus!
De jó,most nekem sem ugrik be a neve,de megkérdem anyutól!Kép
Az idő megint szörnyű!! Mikor lesz nyár?????KépHétfőn pedig biciklitúrát terveztünk a gyerekekkel,de lehet,hogy vizibicikli leszKép
zita
ebba

Zita!

Szerintem igen!

Magdi
lilien_csenge

Zita!

Szerintem igen!

Magdi
lilien_csenge

Dodus!
Megcsináltam ezt a mikrós piskótát. Tettem bele egy pici szódabikarbónát és a tojásfehérjét felvertem. Nem tudom melyik miatt, de egész jól feljött. Mivel írtad, hogy leragadt, kivajaztam az edényt és így kipottyant belőle (a szélén egy kicsit körbe kellett vágni, mert magasabbra emelkedett, mint ahogy terveztem). Csak két furcsaság van vele: egy kicsit nedves maradt az alja és enyhén omlett illata vanKép. Azért kentem bele lekvárt, de még nem kóstoltuk meg.

Zita!
Az enyém is olyan volt. Úgy emlékszem citromkarikát, 3 ek. cukrot és pár szem mazsolát kellett tenni 1 liter vízbe.
A házzal hogy álltok?

B.

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Ja, képzeljétek mi történt délután! A gyerekekkel sétáltam és nagyon megszomjaztak (jó meleg volt). Mivel elfelejtettem vinni Nekik innivalót be akartam menni a Matchba (éppen ott jártunk). Erre megállított az ajtónál a biztonsági őr, hogy nem mehetünk be a motorral! Tudjátok, a kis műanyag játékmotorral. Kérdeztem: a babakocsit bevihetem??? Mert ilyen erővel... azon is vannak kerekek! Mire kifelé mentünk el is tűnt, pedig közben eszembe jutott pár ötlet. Például hogy az áthúzott kutyafej mellé tegyenek áthúzott gyerekfejet is az ajtóra. Vagy olyan sárga karikában 12-est, mint a TV-ben.
B.

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Betti!
Na és használt valamit? Lehet,hogy semmit sem fog,de amíg bírom,iszom. Szerintem nem árthatKép
A házzal? Tegnap elhatároztuk, hogy ma sok mindent csinálunk. Pl:Ajzat kiegyenlítést,meg megnézzük,hogy milyen a padlólap,hogy néz ki fölrakva... na,mondja a párom,azért elmegyek horgászni de csak éjjelre(tegnap)
És most mi van? Õ alszik,mert az éjjeli horgi kifárasztotta,én meg nem tudok egyedül semmit sem csinálni Kép
Képzeld,a gép még mindig nem jött megKép Pedig már telefonáltam,és a bútor méreteket is úgy vettük le,hogy beépíthető lesz. De nincs 18ezet ft-unk,ha mégsem jönne...Kép Pedig már telefonáltam,azt mondják,várják a rendeléstKép

ha az Elektropontban jár valaki,nézze már meg,hogy van-e Whirpool 10 terítékes mosogató!!Beépíthető! köszi
zita
ebba

Sziasztok!

Kriszta!
A haját könnyű kezelni és tűri, szereti is. Igaz vannak reggelek amikor berágat a nyafogással és csak összefogom neki.
Más: sikérből én a kenyérhez egy csapott kávéskanállal teszek. Gyönyörű a kenyerem.

Új kenyér receptem:
4,5 dl víz
7,5 dkg Rama
2 tk só
75 dkg liszt (ebből 1/3-ada lehet bármilyen más ízesített, pl. az a német tökmagos, napraforgómagos, stb.)
Szárított élesztő ennyi liszthez. Én ehhez az egyhez a Tesco-s élesztőt használom mert az 500-800 g liszthez való.

Egy hete csak ezt csinálom annyira ízlik, csak a pótlék liszttel variálom az ízét.

Ditta!
Nem veszem viccnek. Nagyon is komolyan veszem és vettem is a lapotKép, bár kívánom, hogy soha ne legyen rám szükséged. Ha mégis..., tudod a számom. Tudod a számom?

Lányok!
Kérdés: nincs valakinek autószalonban ismerőse? Új autót szeretnénk venni és azt mondják, hogy 1-2 extrát még bele lehet a dologba alkudni ha van ismerős. Csak vadiúj érdekelne, Opel, Skoda, Ford szalonban.

Pusssz!

K.

KépKép

KépKép
kata007

Kata!
Nem feltétlenül kell ismerős,de addig ne menj el,míg ki nem alkudod! Engedni fognak,mert több az autó,mint a vevőKép
Készülj fel,hogy egy órába bele fog telni,de tényleg!
zita
ebba

Sziasztok!
Eltelt a hétvége!
Idő: tisztára olyna mint áprilisban! Kép 1 percen múlt, hogy nem ázott el a ruha!
Környezetvédelem: rávettem az anyukámat, hogy ecettel öblítsen! Eddig minden Ok! Kép

Dodus!
Képzeld kipróbáltam még egy receptet az oldalról. Búvár túrós. Nagyon finom lett! Talán annyiban fogom legközelebb másképpen csinálni, hogy kevesebb olajat fogok használni. Most 1,5 dl írt és még 12 dkg vaj is kell a töltelékbe. Ja! Amit jól kihagytam az a tepsi kivajazása, liszztezése Gondoltam ennyi zsiradék mellé minek! Még jó, hogy nem tettem bele! Egyébként nagy sikere van! Kép
Mégegyszer KÖSZÖNET a lapért! Kép
Batyu: Te tettél még bele valamit? Nekem egy kicsit száraz lett! Már egy májas variáción is gondolkodtam! Kép
Betti!
Gáz! Mármint a Match. Amióta Bence megszületett vissza kell fognom magam, hogy néhány helyzetben ne kezdjek el balhézni, kiabálni és panaszkönyvbe írni! Kép Bár a két manó mellett macera lett volna írni! Kép Mit képzelnek ezek magukról? Ilyenkor jól elfelejtik (sajnos más esetben is), hogy belőlünk élnek! Kép
Mikró: nekünk egy század eleji Samsungunk van. azt sem tudom, hogy milyen a nagy fokozat! Nem merem kipróbálni! Addig a többit próbálom ki!

Ebba!
Horgászás Kép. Nálunk Apa egész hétvégén dolgozott! Alig láttuk! Kép

Kata!
Hajkorona Kép
Autószalonos ismerősöm csak egy van, de Õ nem az adott kategóriákban "utazik". Kép
Kenyér: szintén erről az oldalról kipróbáltam a "normál" kenyér receptet. A Tiédet is ki fogom próbálni! Majd beszámolok!

Ebba, Magdi!
Miről is beszéltek Ti tulajdonképpen?
Kefírgomba és egyéb más "elixír" engem is érdekel!
Nagyon egészségesen próbálok élni! Jó lenne már fogyni! Unom már, hogy egy tehén néz vissza a tükörből! 3 éve 95 kg. És ez csak néha megy le 2-3 kg!

Csajok!
Persze csak azok akiket érint, és akiknek szabad! Mit szólnátok egy "verseny" fogyáshoz? Kell valami motíváció! Ha gondoljátok még nyereményről is gondoskodok! Kép
Komolyan! Na!

Most megyek, mert dolgom ezer!
Holnap!
Ági?
Mikor látlak?

Nyugodalmas szép éjszakát!
k
kriszta13

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a hozzátáplálással kapcsolatos írásokat. Ma mi is elkezdtük. A párom kérésére, hogy ő is láthassa az első próbálkozást. Szépen hozzákészültem az almalé itatáshoz. Összekoszoltam egy halom edényt (kés, almareszelő, szita, kanál, pohár), és mindezt miért? A gyermekem az első kanálnál nagyot fintorogva kifolyatta a szája szélén a levet és többet nem volt hajlandó a szájába venni.Kép Ezt sem adom fel, a kenyér is sikerült, ez is fog. Biztos nem fog a lagzijában is szopizni.Kép

Kata, Fordos ismerős van, de nem túl magas szinten. Majd érdeklődünk tőle, hogy tud-e segíteni. Dobj egy mélt, ha érdekel.

Betti, az Indexesek szerint is tojásízű a piskóta, ezért ők azt találták ki, hogy kakaósra csinálják, az elnyomja a tojásízt. Vagy lehetne diósan is. Dehát, valamit valamiért.Kép Örülök, hogy Neked jobban sikerült. Match: KépKép

Kriszta, én nem tettem bele más tölteléket, csak kolbászt, sajtot, paradicsomot, paprikát. De véleményem szerint több batyut is lehetne készíteni, mint 12, ha ennyi a töltelék, csak véknyabbra kell nyújtani. Májjal is jó lehet, már aki szereti. Másnap a mikróban megmelegítve szinte finomabb volt. Azt a búvártúróst én is néztem ám!KépFogyni nekem is jó lenne, csak a szopi miatt nem tudom, hogy csináljam. Borzasztóan zavar a nagy hasam, fenekem.

Dodus

Dodus
Kép
Kép
dodus

SziasztokKép

Azt hiszem én nem veszek részt a fogyókúra versenyben. Én már átestem a ló túloldalára. 43 kilósan úgy láttam, hogy borzasztó kövér vagyok, és elkezdtem nem enni. Ha ettem egy szelet kenyeret vagy tál ételt, lelkismeret furdalásom volt. Rögtön rohanam a tükörhöz és vettem elő a mérleget. Ha 20 dekával többet mutatott, ideges lettem, elkapott a dühroham. Akkor aznap nem is ettem többet. Már attól is ideges lettem, ha Gabi evett. Már neki sem akartam megengedni. Teljesen elborult az agyam. A napokban már 41 kiló valahány deka voltam, de én akkor is borzasztó kövérnek láttam magam. Tegnap szerencsére kaptam egy levelet egy ismerősömtől, hogy most már fejezzem be ezt a hülyeséget, mert nagyon vékony vagyok. Ez egy kicsit helyretett, úgyhogy tegnap este már tortát ettem......Volt már rá példa, hogy hasonló törént velem, de eddig mindíg sikerült visszazökkennem a normális evésbe. Szerencsére a bulémia és az anorexia is elkerült. Idáig soha nem jutottam. Nem is szándékozom.....Most jól kipanaszkodtam magam, úgyhogy megyek is reggelizniKépKép

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Sziasztok!

Most találtam meg ezt a topicot, ha nem haragudtok, néha-néha benéznék hozzátok.
babómamó

BabómamóKép
Üdv itt köztünkKép Gyere csak nyugodtan, szívesen látunk!

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Sziasztok!Kép

Végre van egy pár percem, így írok isKép
Laura volt beteg most 1 hétig, ami mindenkit megviselt. Magas láza volt, amit nem kísért semmilyen egyéb tünet. Majd 3-4 nap múlva a mandulájáról az egész szájára átterjedt valami fertőzés.Kép Fájt az ínye, nyelve. Alig evett. Egyébként is olyan vékony...13 kg. De végre meggyógyult.Kép
Vége a mérlegtársaságiadóhelyiadómegőrülök időszaknak is. Sőt tegnap még pénzügyből is levizsgáztam. (Egyre jobban szeretem ezt a sulit Kép )
Ovival kapcsolatban csak annyit, hogy tényleg beiratkoztunk, de holnap megyünk a kórházba, ahol szerintem kiderül, hogy fog-e menni. Szívem szerint még várnék 1 évet. Okokról majd később.
Van egy újabb albumunk, aki esetleg régebben látott minket itt megtalál. Kép
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=5358

Éva
neva

sziasztok lányok!

Prünytőke bealudt a kellemes nyári időben a teraszajtóban, úgyhogy van egy kis időm pötyögni.
Szerintetek miért van az, hogy a csajszi éjjel nappal 3-4 óránként eszik, után alszik, de ha nem is alszik, békésen nézelődik a kiságyban. Ellenben este 8 és éjfél között nem lehet vele bírni. Ordít, dühöng, néha úgy tűnik, a hasa fáj, kap cseppeket, majd megnyugszik. De alig hogy betesszük a kiságyba, és ágyba bújunk a párommal, máris kezdi előről. Na akkor egy darabig hallgatjuk, utána megkínálom a cicivel, szopizik, és fél egy körül, mintha misem történt volna, elalszik. Nem akarjuk felkapatni, ezért nem vesszük fel minden cikuszoláskor. Meg azt is tudjuk, hogy nem várható el egy kéthetes babától, hogy végigaludja az éccakát, csak ezt az esti hisztit nem értjük. Fél egytől minden megy tovább: 3 óránként eszik, utána vagy alszik, vagy elvan, és utána bealszik. Lehet, hogy az a baj, hogy egy szobában van velünk, és olyankor megy a tévé?Igaz, hogy halkan, és a villanyokat is lekapcsoljuk, hogy érezze: nem nappal van. Kipróbáltuk azt is, hogy a tévét is kikapcsoltuk, de ugyanúgy ordított.Van valami ötletetek?
Másik kérdésem: a doki javasolta, hogy adjuk rá éccakára a terpeszbetétes ruginadrágot. Ha hálózsákban alszik, akkor az alá feladhatom, ugye? Mármint, hogy egy kis body van a hálózsák alatt, és arra adnám rá a ruginadrágot. Ez így ok?
Bocs, hogy ilyen hülyeségeket kérdezek, de persze ez nem jutott akkor eszembe, amikor a gyerekorvos itt voltKép

Fény
Kép
fény

Kriszta!
Van egy kristálygomba nevű ital,de nem feltétlenül fogyis. De a fogyókúrába benne vagyok,mert most velem is elszaladt a ló(Ballagás,névnapok,szülinapok,meg csak úgy...)
de csak normális keretek közt,mert lassan itt az idő babásodni,és úgy tudom ilyenkor nem szabad túlzásba vinni. De vagy 5kg lemehetne!!!!!
zita
ebba

Sziasztok!

Neva!Kép

De rég jártál itt! Szegény Laura,biztos nagyon kellemetlen lehetett neki, de a lényeg, hogy meggyógyult!!! Voltatok a 11.-ei Majális parki gyereknapon? Elég rossz idő volt, így mi nem mentünk, meg Marci is beteg lett.
Gyönyörű kislány Laura! Most néztem a képeket. Hát biztos fogja szédíteni a pasikat!!!Kép

Babómanó!Kép

Szia itt! Írjál magadról, hogy megismerjünk!

Kriszta!Kép

Jobb volt így az MM? Hogy beosztás szerint van?

Koda!Kép

Eszedbe ne jusson fogyózni!!! Szerintem nyugodtan ehetsz, elfér rajtad egy pár kiló plussz! Aki ilyen finomakat süt-főz, az egyen is rendesen!

Betti!

A Match-os történetet olvasva nEm csodálom hogy ideges lettél!
Niki
Vendég

Sziasztok!

Ebba!
Tudom, mert az Opelnél már voltunk. Tényleg volt egy óra amit ott töltöttünk. Viszont baromi alacsonyan számolják be a használt autót. Utólag persze megtudtuk, hogy az Opel számítja be a legrosszabbul.
Azt is ajánlották, hogy ismerőst keressünk, mert többet lehet nála alkudni.Kép

Kriszta!
Nem bánod meg ha kipróbálod. Én is ki fogom az ittenit. Majd jelentkezem az eredménnyel. Ha jól sikerül.Kép Ha nem, akkor hallgatok.Kép

Dodus!
Nem is dobok mélt. Érdekel. Esetleg az is jó ha ajánl valakit és hivatkozhatok rá. Szerdán du. mennék oda szétnézni, úgyhogy holnap este még benézek, vagy megnézem a leveleim mire jutottál és előre is köszi! Holnap doki Mályiban, mert Anitám megyen a Balcsira egy hétre és igazolás kell neki.

Fény!
Először is gratulálok a picidhez így ismeretlenül is.Kép
Ezek a képen ki van a babával? Valahonnan ismerem.Kép
Pár gondolat amíg nem jön más aki most éppen babázik és benne van ezekben a gondokban.
Az esti hisztihez csak annyit, hogy vannak babák akikkel nem bírsz este. Mikor fürdeted? Talán lehetne később. Nálunk bevállt. Olyankor hatalmasat aludt utána mindig. Hajnalban pedig úgyis ébred kajcsizni.
Igaz én szerencsés voltam a kicsivel, mert a 3 éve alatt két éjszaka ébredt fel csak. Kivéve persze amikor beteg volt. Viszont a nagylányommal rendszeres volt az esti cirkusz.
A tv-re pedig csak annyit, hogy a kicsi, aki baromi jó alvó, velünk aludt amikor pici volt. Mindig szólt a tv halkan, pont azért, hogy ne szokja meg a nagy csendet, mert akkor minden pici zajra felébred. Napközben is úgy aludt, hogy tv bekapcs, beállítva 15 perc kikapcsolásra.
Az oviban már előfordult, hogy a csoport felébredt, megágyaztak, meguzsiztak, felöltöztek udvari ruhába, kimentek, azután költötték fel a lányomat, hogy most már jó lenne ébredni, mert anya nemsokára itt van.Kép

K.

KépKép

KépKép
kata007

Perpike!

Nem voltunk, mert én délelőtt suliban voltam, délután pedig tanultam a vasárnapi vizsgámra.
Így nem is mondtuk Laurának a témát, pedig biztos élvezte volna.Kép
neva

Sziasztok!

Neva!Kép
Akkor ezért volt ez a nagy "csönd" mostanában. Kép A fotók szuperek. Nekünk a számítógép vacakol.

Kata!
Ha tudsz valamit, légyszi, írj nekem. Még én is érdeklődöm. Egy ismerősünk most vett Kazincbarcikán Skoda Superb-et, esetleg tőle érdeklődhetek. Érdekel?

Minket is érdekel ismerős autószalonokban, új Képautót szeretnénk. Mail címem a profilomban.

Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok!

Lányok, ti jobbnál jobb receptekkel bombázzátok itt egymást, és én csak lapítottam köztetek, mert nem vagyok nagy fenomén a konyhában, de ezt egyszerűen nem hagyhattam ki!
Ma reggel láttam a Stahl főzőműsorban (esküszöm, most néztem először, sosem érdekelt az ilyen) egy nagyon guszta francia édességet, és még ma ki is próbáltam!!Kép

Barackos Clafoutis
Íme:
Kép
Ha valakit "felvillanyozott" a kép, szóljon, bepötyögöm!
Csak egy baja van: túl kevés volt!Kép

KodaKép
Hát, sajnos én nem rémülök meg a "látványomtól", ha tükörbe nézek, pedig volna mit leadni!KépKép
De ma is jóízűen bevágtuk a fenti sütit, lelkiismeretfurdalás nélkül! Valahogy a tornára kéne rávenni magam!

KataKép
Remélem nem lesz "rád" szükségem!KépKép De azért köszi! Tényleg, nem is tudom a számodat!
Szólj, ha megvan az új kocsi!

FényKép
Nálunk is voltak ilyen problémák csecsemő korban. Valahol olvastam, hogy a hasfájás általában az esti órákban kínozza a babákat, hát nálunk így volt! Ha jött az este, jött a nyűgi!
Ezt az időszakot át kell vészelni, de nyugi, ez sem tart örökké!

Jó éjt!
Ditta

Kép

Kép
ditta76

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?