Dorka!
Nem engem kérdeztél, de azért írok! Én azt gondolom, hogy rémeket látsz. Egy szülés nem ennyire szörnyű. Ha lenne ez az előjáték mindenkinél, hogy hasmenés, meg hányás, ... Akkor mindenki tudná néhány napra előre, hogy mikor fog szülni. És ugye ez nem így van. Az a tizennéhány óra vajúdás sem szentírás. Én az első méhösszehúzódást 16-kor éreztem, ami már a vajúdás kezdete lett, de ezt csak 2-3 órával később tudtam meg, amikor láttam, hogy ez rendszeres. Ez még nem fájt, és akkor biza még ettem valamit. A hadd elhadd az 22 óra körül kezdődött és 2.39-kor kinnt volt a babám. Ez 4-5 óra. Nem tizennéhány. Tehát ennyire ne láss rémeket.
mellesleg jobb helyeken szerintem nézik a vércukrot időnként a cukorbeteg anyukáknál. Legalábbis ezt godolnám normálisnak. Nálunk mondjuk nem nézték. De rről majd Gyuri. Egyébként a babának szóló ártalomról nem nyilatkozom,, én is várom Gyuri válaszát.
Csikken!
Mérleg.
Ez az igazi titok, azzal lehet mindent megmérni. Ezen kíül az emebr rászokik azokra az ételekre, amikre rá van írva mennyi benne a Ch. Fontos ételek a reggeli és vacsi tekintetében a kifli, zsömle, esetleg diab. vátozatai ezeknek, és akkor a tejtermék, meg a felvágott féle, meg tojás (az nagy kics
)... Ezt az ember gyorsan megtanulja. Aztán egy kics zöldség.
Én részemről a tízórait és az uzsit tartom fenn az édesség vágyaim kielégítésére. Mint pl. joghurt, vagy túrós-joghurtos csoda mixem, ezt majd leírom, meg korpovit, meg túró rudi, gyümik.... Ezek úgy időnként kellenek.
Aztán az ebéd a legnehzebb. De az emebr gyorsan megtanul néháy receptet ami működik, és ha van esze, akkor abba a kiskönyvbe felírja, ami már egyszer megvolt.
Aztán segítséget nyújthat a
www.kcal.hu oldal. Nézz rá!
Na a túrós-joghurtos csodamix: 25 dkg túró, egy natúr joghurt, fahéj, édesítő, és gyümi. A gyümit számolni kell hogy mennyi fér bele. De ez nagyon finom, és nem lesz az ember éhes egy jó darabig. Ez vacsira nagyon fincsi. gyümi nélkül pedig belefér a 20 gr-os Ch-ba is. Az is fini.
Tehát tanulj. Mérj, és 2-3 hét alatt belejössz.
A köhögés. Mitől van. Azért 3 hónapos köhögést ki kellene vizsgáltatni. Allergia? Egyéb más. De nem hiszem, hogy ez annyira befolyásolná a sukrot. Igaz a betegség felviszi könnyen, de nem lehet erre ráfogni.
Azt, hogy mit kellett volna a dokinak csinálni. Hááát. Legalább egy szűrő vizsgálat elkelne a terhesség elején is, nem csak a 2x héten. De hát ezen már nem tudsz változtatni. Nálunk van terheléses már az elején.
A babád egészségén most ne aggódj. Tudomkönnyű mondani. Amit megtehetsz azt megteszed, azaz tartod a diétát, jársz kontrollra, és ha baj van, akkor hallgatsz az orvosokra. Akik reméljük a legjobbat teszik, amit megtehetnek. Ennyit tehetsz most. garanciát senki nem tud vállalni a baba egészségére, de ha tartod a diétát, akkor mindent megtetél, amit megtehetsz.
remélem segítettem
Panni