Új privát üzeneted érkezett!

Hát igen, éppen írni akartam, hogy szülés után se lesz a régi az ember. A szétszórtság a baba mellett is megmarad.
Pl. mi csütörtökön mentünk a Petőbe. Néz ránk a hölgyemény, akihez járunk, hogy mit csinálunk ott. Mondom: 11-re jöttünk. Erre ő: biztos, hogy nem! Mondom: de, de, csütörtökön 11-re volt megbeszélve. Hölgyemény előkeresi a füzetkéjét, belenéz: kedden 11-re vagyunk beírva. " május 31-e 11 óra"
- Miért, nem ma van 31-e?! - kérdeztem június 2-án Kép
Na, így jár az, akinek nincs naptára, és kismama Kép
Szóval a mostani terhesek ne is reménykedjenek abban, hogy szülés után jobb lesz a helyzet. Nem, nem. Sőt!!! Kép Kép Kép

Viszont jelzem, hogy jön a nagy szél, ami köztudottan remekül be tudja indítani a szüléseket... Kép
vantal
 
 


sziasztok

Ezvicc
Holnap megyek 'matatásra' a dokihoz jó lenne ha mondaná már valmi biztatótKép Az én kis manóm nagyon jól érzi magát odabent, majd szétrúgja az oldalamat. Pedig anyukám szentül meg volt győződve róla, hogy ő most vasárnap unokázni fog. Hát ez nem jött be.
Vigyázz magadraKép

üdv: Györgyi
eper8
 
 


Marqueza!

Köszi a mail-t, válaszoltam is rá!

Erika
erika2004
 
 

 
 

Sziasztok!
Tiszta alomkoros vagyok. Ki sem bujok ma az agyikombol. Allandoan csak aludnek. Gondolom ez az ido is kozrejatszik.

Eper!
Lehet, hogy holnap a matatassal beinditja majd a doki a dolgokat. Majd irj mindenkepp sms-t, ha van valami.

Vantal, Dori!
Koszi a nyugtatast, jo hallani, hogy szules utan megszetszortabb lesz az ember KépKép

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Eper, Ezvicc!

Majd ne felejtsetek el minket értesíteni, ha van valamiKép

Ha gondoljátok adjatok email címet, küldök mobilszámot, hátha egyszerre mentek a szülőszobáraKép!

Üdv: Dóri
Vendég
 


Dori!

cimem: juci@myrealbox.com
Megkoszonnem, ha tudositanal.

Csinaltam uj kepeket:
http://zsamboki.sytes.net/gallery/album01

a 37.betoltott, es a szopcsiparnas az uj

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Dóri kösz az infót, és üdv Deenek ha beszélsz vele.Ezek szerint már rég haza mehettek. Akkor el tudom képzelni, hogy egy perce sincs.
nyeste
 
 


Bocs, azt nem irtam, hogy a kepre kattintva tudtok bejutni az albumba, ahol tobb kep is van.

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Ezvicc!
Email ment, megnbéztem a képeket, jó nagy pocid vanKép
Látom, ha a gyerek nem szeretné a szoptatós párnát akkor is lesz rá jelentkező!

Üdv: Dóri
Vendég
 


sziasztok

jaj, de jó, hogy igy szurkoltok nekünkKép

Ezvicc jók a pocak fotok.

Helyzet változatalan, várok.

emilcím: eper8@citromail.hu

üdv Eper

üdv: Györgyi
eper8
 
 


Sziasztok.

Visszaolvastalak titeket, már rég nem jártam erre.
Dóri: nagyon édes a kislányod!!!
Eper8: én is ma megyek a kuturgászhoz 15h után, ma kezdem a 31. hetet. Jövő héten uh lesz!Kép Már alig várom!!

Lányok, egy kérdés: milyen lepedő(ke)t érdemes venni, és hány db-t? 60x120-as a kiságyunk.
Már sok mindent megvettünk, már csak pár apróság hiányzik, és nekem 1-2 hálóing.

A babó rengeteget mozog, csak úgy hullámzik a hasam. Az alvással vannak gondjaim. Egyre kényelmetlenebb. Sokat fáj a derekam. De ezeket leszámítva minden rendben van szerencsére.

Szép napot!
Jucus

jucus1
 
 


Dori!
Nem kaptam emailt, elkuldened megegyszer legyszi. Koszi!

Eper!
koszi!

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Ezvicc!
email még1* átküldve, ha nem kapod meg szólj!

Eper,
neked is!

Jucus1!
lepedő ügybenmi elég pórul jártunk, nagy lelkesen vettem gumírozott babalepedőt 100% pamutot a kikában és a 30 fokos mosásban úgy összement, hogy nem tudjuk használni, a férjemmel röhögő görcs körnékezett minket, amikor hazavittük a gyereket és ott áltunk lepedő nélkülKép
én most normál vászonlepedőt használok félbehajtva (150*200), mert így jobb nedvszívó, gumilepedőt nem vettünk, hogy jobban szellőzzön. Szerintem 4 lepedő elég, legalbbis nekünk és akkor nem kell állandóan mosni. A Tesco-ban 600 ft körül vettem a múlt héten darabját.
De ha van kedved varrni, akkor ketté is tudod vágni.


A derékfájás nálam hasznosnak bizonyult, kicsit kiszélesedett a csípőm és is könnyebben szültemKép

Üdv: Dóri
Vendég
 


Dori!
Nem kaptam meg meg mindig. Valami baj van a levelezommel. Adok egy masik cimet: kalinszky.judit@freemail.hu Kerlek kuld el ide legyszi, es ne haragudj.

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


sziasztok!
dec.23-án fogok szülni, a Jahn F-ben. ha van köztetek hasonló időben kiírt kismama, válaszoljatok! én a 3.babámat várom.
e-mail címem: beatrix.@freemail.hu
üdv mindenkinek, Trixi
trixi1973
 
 


Jucus,

Nekunk harom lepedonk van, eddig nem bizonyult kevesnek. Mi gumis lepedot hasznalunk. Szerencsere ezek jol birjak a mosast, pedig mi is a Kikában vettuk. Mi sem használunk gumilepedot. Helyette teszek a lepedo ala eldobhato pelenkazo alatetet, mar sokszor bizonyult hasznosnak:-) Nem draga, es nagyon praktikus.

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit
 
 


Jucus - és a többi első babás, keveset alvó kismama! Kép
Amikor nekem mondták anno, hogy az uccsó pár hét alvása is iszonyú sok a szülés utánihoz képest, nem hittem el. Pedig de Kép Visszasírjátok még az a "kevés" alvást, ha meg lesz a baba. Van pl. egy nagy különbség a mostani felkelések, meg az akkoriak között. Ha pisilés miatt keltek fel éjjel, akkor utána vissza tudtok feküdni, de ha a baba miatt, akkor bizony szoptatás, esetleg tisztába tétel, büfi stb. Magyarán nem öt percet lesztek ébren, hanem ennél sokkal több időt. Ráadásul az utóbbi esetben, ha baromi álmos vagy akkor sem alhatsz, nem úgy, mint az előbbiben. És mire mindennel végeztek, addigra természetesen remekül ki megy az álom a szemetekből, viszont mire sikerül visszaaludni, jóformán újra kelni kell. Az első két hónapban az ember már annak örül, ha egyfolytában tud aludni 2,5-3 órát egy huzamban, de ez is extrának számít. A gyakoribb az, hogy alszotok egyfolytában 1-2 órát, és már a napközbeni 20 perceket is nagyra értékelitek. Én már néha sírva tudtam volna fakadni az álmosságtól.
Szóval ezzel csak azt akarom mondani, hogy ne panaszkodjatok a kevés alvásra, lesz ez még bőven sokkal rosszabb is! Kép

A gumilepedő szerintem nem jó, mert befülled a babó. Mi nem használjuk. Szerintem 3 lepedő elég, bár én textil pelust is terítek alá. Ha csak kis baleset van, vagy kis nyálcsurgatás, sokszor elég azt cserélni.
A mi lepedőnk pamutból van, a méretét nemtom, de én varrtam (ahogy az ágynemű többi részét és a baldahint is) kimondottan az ágyhoz. Szerintem gumisat felesleges venni, a matrac alá lehet hajtani a simát is, és ugyanolyan feszes.
vantal
 
 


Sziasztok,

Korábban nekünk sem kellett volna gumis lepedő. Viszont most, 8 hónaposan, már annyit közlekedik a kiságyban, hogy simán összegyűrné a simát.
Alvás: nekem szerencsém volt. Dani 5-6 hetes kora óta átalussza az éjszakát, addig is 4 óránként evett. Így szerencsére nekem nem sikerült megtapasztalnom, hogy milyen "szinte összeesni a fáradtságtól." Minden tiszteletem azoké, akiknek igen.

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit
 
 


Hát még én is szerencsés vagyok, mert Erik két hónapos kora óta átalussza az éjszakát. Addig 3 óránként ébresztő volt. Viszont ismerek több olyan babát is, akik csaknem egy éves korukig felkeltek éjszaka is enni - néhány többször is, a mai napig...
vantal
 
 


Eper!
Nem ma voltal vizsgalaton? Nem volt semmi? Mit mondott a doki?

Judit

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


sziasztok

Dóri megkaptam mailtKép

Most jöttem a dokitól és a falra tudnék mászni, új szülési időpontot kaptam: Júni.22!!! Már annyira türelmetlen vagyok azt hittem a héten meglesz a manó, de úgy néz ki túl jól érzi magát odabent, ha ez igy lesz Ezvicc nemhogy nekem kell téged bevárnom hanem simán megelőzől.
Azért a doki nagyon jófej volt igyekezett megynyugtatni, hogy ő egyben maradt kismamát még nem látott.
Szóval várok.....amúgy majd szétszakad a medence csontom???

üdv: Györgyi
eper8
 
 


Ezvicc

Hát látod. De azért szerdán megyek 9-re ctg-re, háthaKép

üdv: Györgyi
eper8
 
 


Mi alapjan mondta a doki a juni22?
Milyen jo lenne, ha egyszerre szulnenk Kép Orulnek neki Kép

Dori!
Megkaptam, es irtam is emailt. Koszi!

Ma egesz nap kemeny a hasam, de folyamatosan. Nem ugy mint maskor, hogy egy par percre. Hivtam a szulesznomet. Megnyugtatott, hogy ebbol meg barmi lehet Kép

Ha sterilizalom a mellszivomat, amit viszek magammal a korhazba, azt mibe tegyem, hogy ne kelljen ujra sterilizalni? Lehet hulyen hangzik, de a mikros sterilizalomra az van irva, hogy abban a dobozban 3oran at meg steril marad. Akkor minek sterilizaljam, hisz mire szulni fogok, az biztos nem 3 ora. Nem tudom ertitek-e a kerdesem. A korhazban sem tudom mivel sterilizaljak. Mar csak az kene, hogy mindent bevigyek magammal, igy is egy hatalmas taska van osszekeszitve. Latszik, hogy elso gyerek Kép

Na jo ejt!

Judit

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a lepedővel kapcsolatos válaszokat! Akkor sima vászonlepedőt veszek, anyunak van varrógépe, majd elvágjuk és beszabja.

Tegnap minden ok volt a dokinál. Jövő hét pénteken kell mennem uh-ra. Hozzá legközelebb csak 4 hét múlva, ha minden rendben lesz. Megy szabira, de a magánrendelést megtartja.

Jucus

jucus1
 
 


Ezvicc!
Én prosztó forróvíz alatt mostam el a mellszívót, habár van mikro a H-ban, de én is egy jó nagy táskával mentem... és előre ez eszembe se jutott, meg akkor még nem volt ufóm. Annyira amatőr voltam, hogy még kést, villát, kanalat és poharat se vittemKép

Üdv: Dóri
Vendég
 


Judit!

Szerintem ne izgulj a sterilizálás miatt. Egyébként egyáltalán nem biztos, hogy fogod tudni használni. Én is bevittem magammal és egy csepp tejet sem tudtam vele kipréselni. Ha pedig használni is fogod, szerintem egyáltalán nincs szükség rá, hogy minden alkalom után sterilizálj. Én a gyerek cuccait is csak egyszer sterilizáltam ki - cumi, cumis üveg stb... - és soha nem volt még semmi baja - szájpenész és egyebek -.

Egyéként tényleg, ahogy Dóri is írta kés, villa, kanál, pohár ezeket ne felejtsd otthon, mert sajnos vagy nem sajnos azt nem adnak.

Ha bármiben tudunk nektek segíteni, ami hasznos info lehet kérdezzetek bátran a tapasztaltabbak biztos szívesen válaszolnak.

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Sziasztok

Ezvicc
Több dolog játszik össze, nem 28 naposak a ciklusaim hanem 30, a babó még nagyon fenn van és az első uh- alapján tolta el az időpontot.

Én kisterilizáltam majd bevágtam egy zacsiba és lezártam, de ha jól tudom a kórházban is tudnak sterilizálni.

JUcus1
Most olvastam, hogy te is voltál a Jávorkainál, nekem is mondta hogy szabin lesz, de nyugodtan szülhetűnk bármikor mert jön.

üdv: Györgyi
eper8
 
 


Mtücsökkel értek egyet. Én is csak egyszer sterilizáltam, és sose lett szájpenésze vagy ilyesmi. Viszont ismerek olyan anyukát, akinek az első gyerekének a környezete agyon lett sterilizálva. A kislány igen gyorsan szájpenészes lett, mert annyira nem volt az immunrendszere szoktatva a dolgokhoz, hogy a legkisebb behatást se tudta ledolgozni. A második gyerekénél már nem csinálta ezt az agyonfertőtlenítést, és az olyan stramm baba lett, mint egy kis egészségbomba Kép
vantal
 
 


Sziasztok!

Egyetértek a sterilizálással amit írtatok róla!
Judit!
ha ez nem nyugtatja meg a lelked, vegyél a gyógyszertárban neomagnol tablettát azt be tudod vinni magaddal, és bármilyen edénybe beledobod vízbe, rajt van mennyi ideig kell ázni, elöblíted a csap alatt és kész!
Én egyik gyereknél sem használtam mellszívót a kórházban!

Kinga
döngy
 
 


Csak csatlakozni tudok Tücsökhöz és Vantalhoz. Én is egyszer sterilizáltam, utána tiszta forró víz alatt elmosogatás (mszer nélkül persze) és kész. Bencusnak semmi baja nem volt, és most sincs.
Lepedő téma: nekem van gumis is, meg sima vászon is. Mindkettő jó, persze mindkettőt meg kell minden reggel igazítani, mert a kis drága úgy alszik, mint a propeller Kép Viszont nekem van alatta gumilepedő, ami igaziból nem is gumi, hanem vmi vékony nejlon, eddig nem tapasztaltam semmiféle befülledést, az is igaz, hogy Bence nem büfizik fel sok kajcsit, a feje alatt pedig mindig van textil pelus, ami napjában többször van cserélve.
Jucus, Eper: Jávorkai tényleg ilyen. Bármikor bemegy, ha "szülése" van. Nekem hajnalban telefonáltak neki, fél óra, és bent is volt. Csak hajrá csajok!

Kép Kép
fricky
 
 


Koszi mindenkinek a tanacsot. Hat akkor ezt a sterilizalast nem viszem tulzasba en sem. Csak tudjatok, mindenki osztja az eszt a kornyazetemben, hogy majd ezert lesz szajpeneszes a gyerek, stb... A masik a vasalas dolog volt. Elso turnusban mindent kivasaltam, de a ferjemmel megjegyeztuk, hogy ennyi idom ha megszuletik a gyerek nem lesz. Persze a textil pelusokat kivasalom majd, meg talan a bodykat is, de a rugikat szerintem mar nem. Na ezert is megkaptam a magamet. Mindig van olyan valaki aki hibat talal az elkepzelesemben, ebbol kicsit kezd elegem lenni, pedig meg meg sem szuletett a draga. Ti ezt, hogy veszeltetek at? Mindenki mas tanacsokkal lat el, es termeszetesen az a jo, amit o mond.
Kellemes meglepi volt az anyukam. O nem szolt bele, sot azt mondta ugy is tudni fogom, O nem szol bele, csinaljam ugy, ahogy gondolom.
A ferjemmel megbeszeltuk, hogy nem fogjuk agyon sterilizalt kornyezetben tartani, sot a 6hetet sem varjuk ki, tehat hamarabb kimegyunk vele. Jo, nem nagy tomegbe. Most biztos paran ezt is elitelitek, de mindenkinek nem tudunk megfelelni, sot nem is akarok.
En 8 evvel a batyam utan szulettem, anyuek mar 30felett voltak, raadasul a masik batyam meg is halt szuletes utan. Szoval nagyon feltettek, ovtak. Hat ennek az lett az eredmenye, hogy ma is zokniban alszom, mert kulonben torokgyuszit kapok, allandoan beteg voltam, most meg allergiam van. Nem azt mondom, hogy hibaztak, csak meg a szeltol is ovtak.

Bocs, hogy ilyen hosszura sikeredtem Kép

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Fricky!

Tényleg jó Jávorkaiban, hogy bármikor jön, ha kell. Még szabi alatt is! Ez nagyon pozitív!

Ezvicc!
Szerencsére kertes házban lakunk, és biztos, hogy én sem várom meg a 6hetet. Kis levegőzés kell. Jó, nem az első héten, de nem is 6 hét után! Én sem bírnám ki!

jucus1
 
 


Ezvicc!

Igazga van annak aki azt mondja, minél jobban óvod annál rosszabb lesz neki minden szempontból. Nem szabad túlzásokba esni. Én a mi ruháinkkal mosom az övét az első perctől kezdve és semmi baja. Szép lenne ha már a mi cuccainktól és óvnám.

Én a gyerekorvos javaslatára pont három hetesen vittem ki sétálni elöször. Nagyon élvezte és ma is a kedvenc elfoglaltságai közé tartozik.

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Ezvicc!

Mi már 2 hetesen kivittük, holott koraszülött volt, sőt 3 hetesen már boltban nyomultunk vele, no nem a Tescoban, csak a Brendonban... Azóta már a Cora-ba is visszük, olyankor megyünk amikor nincsenek sokan. van olyan kolléganőm, aki még 1 évesen sem meri bevinni ilyen helyekre. Ja, én a céghez is bevittem ügyet intézni légkondis nagyiroda...
Én úgy vészelem át az észosztást, hogy bólogatok és magamban jókat nevetgélek, ha mindent betartanánk, már nem élnénk... A legjobb, hogy Apósom elmagyarázta, hogy kell szoptatni, na egy volt a csúcs, ekkor már belefáradtam azt magyarázni miért nem szopik a gyerek, úgyhogy most ha rákérdeznek azt mondom, hogy igen szopik.........Kép

Én nem vasalok a gyerek előtt se vasaltam és most sem teszem, sőt a ruháit a mieikkel együtt mosom, annyi, hogy a textilpelusokhoz teszek egy kis Floraseptet.
Szerintem mindent úgy csinálj, ahogy neked és a gyereknek jó és nem feledd, hogy nincs két egyforma anya és gyerek semKép Érezni fogod ösztönösen mi a jó.
Kinek ez jó, kinek az. Én mindig sterilizálom a cumikat, mivel mi tápszerezünk, meg elég tisztaságmániás vagyokKép
Nálunk a gyerek már megjárta a rokoni rohamokat és volt egy kis szájpenész, (mindenkit nem tudok fertőtleníteni)de Boarax-al kezeltük, nem vészes. Nekem felnőtt koromban is volt, ez valószínűleg hajlam kérdése, mint ahogy sok más dolog is.

Üdv: Dóri
Vendég
 


Fricky: mosószer nélkül?! Na, én pl. mosógatószerrel mosogatok Kép
Ebből is látszik, hogy mindenki csinálja úgy, ahogy neki jó.
Párszor megpróbáltak meggyőzni engem is mindenféle dologról, de olyankor közöltem, hogy mi nem így csináljuk, mert mi máshogy látjuk jónak, és mivel a gyerek a miénk, ezért úgy lesz, ahogy mi akarjuk, nem ahogy más. Ha látják, hogy határozott elképzeléseid vannak, akkor hamar békén hagynak.
Vasalás: az elején kivasaltam mindent, azóta nem. Viszont mi külön mosást csinálunk a gyereknek. Nem mintha baja lenne a mi cuccainktól, csak amúgy is összegyűlik igen hamar egy-egy adag, akkor meg miért ne?
Mellszívó: én használtam a kórházban, mert hamarabb beindul a tej, ha ingert kap. Persze alapvetően a gyerek megadja az ingert, csak az Eriknek nem igazán ment az elején a szopizás. Nekem a 3. napon indult be a tejem, így a mellszívóval tudtam neki lefejni éjszakára is cuccot. Bízom benne megkapta...
vantal
 
 


Szájpenész nálunk is volt, de ahogy Dóri írja, tuti hogy hajlam kérdése, szerintem semmi köze a sterilizáláshoz.
Vasalás: én vasalás mániás vagyok, mindent vasalok, még párom atlétáit is. Így kicsim cuccai is mind vasalva vannak.
Mi is kb. három hetesen már levegőztettük babókát, és amint jött a jobb idő (dec-i születés miatt) mentünk a sétába. A rokonok gyakorlatilag a kórházból hazajövetel utántól folyamatosan látogatnak minket. A hat hetet csak annyiban tartottam be, hogy addig nem volt puszilgatás, fogdosás. De azután, annál inkább Kép

Kép Kép
fricky
 
 


Nálunk is nagy népvándorlás volt már az első hetekben. Ha valaki beteg volt, az nem jött, ennyi esze mindenkinek volt, úgyhogy semmi gáz nem lett belőle. Egy csomó kórházban ki-be mászkálnak az újszülött osztályon a látogatók amúgy is.
Mi mondjuk sokáig nem vittük ki, de az a vacak idő miatt volt.
vantal
 
 


Sziasztok!
Koszi a sok velemenyt, nagyon sokat segit am.
Lenne kerdesem a mikros sterilizaloval kapcsolatban, ha van valakinek tudna segiteni?

Holnap megyunk CTG-re. Remelem lesz uh is, azt nagyon varom. Viszont a vizsgalattol rettegek. Iszonyatosan felek, de tul fogom elni. Csak bent ne tartsanak Kép Attol felek, hogy kozlik: "Judit, annyira kitagult, hogy mar nem engedjuk haza" Ettol meg jobban felek.

Kemenyedni rendesen kemenyedek, hasam megy rendesen, es lassacskan a derekam is kezd fajdogalni. Gondolom ez az idojaras is kozrejatszik.

Dorival uzenek, ha barmi lesz.

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


szia Ezvicc!
Nekem van Avent sterilizálóm, kérdezz bátran!

Üdv: Dóri
Vendég
 


Szia Dori!
Leirnam, hogy mit is csinaltam, hatha ezt szurtam el. Kinyitottam a sterilizalot, kivettem a szurot, beontottem a 2dl vizet, aztan vissza a szurot, es bepakoltam a cumisuvegeket, lezartam es beraktam a mikroba. Mivel 800W a mienk, igy 5percre. Utana hagytam 2percet allni, utana kinyitottam a mikrot, kivettem a sterilizalot, es kinyitottam. Kivettem a cumikat, de mind parasak, vizesek voltak, igy kiborogattam oket papirtorlore. Csak egy a gond, ezek meg egy ora mulva is ilyen parasak voltak. Normalis ez? Nem mertem osszerakni a cumikat, es ugy eltenni, nehogy befulledjenek. A sterilizalot vegul eloblitettem, es elraktam. Mit szurtam el?

Ma voltunk vizsgalaton. Hat valami borzalom volt. A multkori smafu volt ehhez kepest. Mindig azt hiszem, hogy ettol jobban mar nem fajhat, de rajovok, hogy tevedtem. Annyira el voltam, vagyok keseredve. Ezzel az eles, szuro fajdalommal nem tudok megbaratkozni.
Aztan jott a CTG, es ismet kiderult, hogy van humorerzeke a fiamnak. Megint sunyitott, alig mozgott. Aztan hazajottunk, es azota meg sem all. Mondtam, hogy hozzank hazhoz kell jonni a CTG-re. A hasam ket napja olyan, mint a beton, este szinte alig tudtam aludni, na mara ez is elmult KépIlyen puha hasam mar regen nem volt. A ferjem le volt dobbenve. Szerinte nekem a szulesi fajasok is leallnak majd, ha beerunk a korhazba Kép
Viszont volt egy 60%fajasom. Na ehhez hasonlo itthon allandoan van. Kivancsi vagyok itthon milyen eredmenyek lennenek. Szerintem a dokim is meglepodne.
Vizsgalatnal kulonben valami olyat mondott a dokim, hogy a mehszaj hatracsuszott vagy micsoda. Nem ertek hozza.
Viszont a heten nem lesz baba, ha csak az ido be nem inditja (vagy a vizsgalat)

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Hali

EzviccKép))) A fiadnak már most fehérköppeny komplexusa van.
miért fáj ennyire neked a vizsgálat??? Oké én sem szeretem, de inkább csak kellemetlen.
Én tegnap előtt voltam ctg-n és volt 4 szép görbém, és még sem jelent semmit, mert rendszertelenekKép
A tegnap estém nagyon sz.r volt a medence csontom nehezen viseli a terhelést olyan mintha szét akarna szakadni huhhhh. Egy laza terpeszt sem vagyok képes csinálni. Most egy kicsit jobb.
Ezvicc egyébként se akarj most szülni, állítólag tegnap megint dömping volt, úgyhogy most tele van a kórház.

üdv: Györgyi
eper8
 
 


Eper!
Hat ha tudnam miert faj annyira en lennek a legboldogabb. Nem hinnem, hogy kicsi a fajdalomkuszobom, mert tul vagyok egy nagyon komoly muteten, ami utan rendszeres szulesi fajdalmaim voltak kb 4-5 oran at, es meg sem nyikkantam. Ez allitolag azzal van osszefuggesben, hogy a mehnyak eltunt mar. De kihasznalom az alkalmat, es rakerdezek itt a Doktortol is.

Doktor Ur!
Szeretnek kerdezni. A 37.het veget taposom. Hetente megyek vizsgalatra. A mehnyak eltunt, ez allitolag jo, mert nem fogok tizenorakat vajudni (ez igaz?) viszont vizsgalatoknal a csillagos eget latom. Egy pillanatra sem az orvosom okolom. Sot. Csak erdekelne, hogy masnak miert nem faj, es nincs utana verzese? Nem hinnem, hogy kicsi a fajdalomkuszobom. Lehet oka, hogy a mehnyak eltunt? Egesz melyen vizsgalodott, nagyon fel kellett nyulnia. Ez gondolom normalis. Normalis a verzes, es a menstruacios gorcs a vizsgalat utan? Koszonom szepen a segitseget. Nem megkerdojelezni szeretnem orvosom hozzaerteset, csak rengeteg kismama kerdezi, hogy miert faj nekem, es miert verzek. Ezt szeretnem en is tudni.

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Ezvicc!
Semmit nem rontottál el, ez sajna így működikKép
Én ezért benne hagyom a sterilizálóba a felhasználáig, mivel csak akkor steril, ha kiveszed és a levegőn tárolod akkor már nem az.
Ha nagyon zavar forróvíz alatt öblítsd el és így szárítsd meg az ufóban, hogy kiöntöd alóla a vizet.


Üdv: Dóri
Vendég
 


Ezvicc!
Szerintem egyéni (dr+páciens). Elvileg nem kellene, hogy jobban fájjon, mint máskor, de talán a hüvely ilyenkor kissé érzékenyebb.
gyuri
Szeged
 
 


Doktor Ur!
Koszonom gyors valaszat! Hat most akkor nem nyugodtam meg Kép

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Ezvicc: azt kell, hogy mondjam, amikor a saját orvosom vizsgált meg, az soha nem fájt. Aztán amikor bementünk szülni, és megvizsgált az ügyeletes, akkor az viszont baromira fájt. Még meg is kérdeztem, hogy a szülés durvább lesz ennél?! Kép (amúgy nem mondhatnám, hogy durvább volt...) Utána jött a saját dokim, aki megint úgy vizsgált meg, hogy nem fájt. Úgyhogy gyanítom, hogy ez orvos függő...
Nekem a vajúdás közepétől volt csak az, hogy bárki vizsgált már fájt. Egy idő után, már nem is tudtak megnézni jóformán, mert reflexből összeszorítottam a combjaimat, hiába nem akartam. Mondtam is, hogy mindenképpen szíjazzák le majd a lábamat szülés alatt, mert képtelen vagyok széttárni. Így is lett, bár lehet, hogy ez alap mindenkinél(?)
vantal
 
 


Ezvicc!

Ha még lesz ctg-d próbálj elötte egy kis csokit enni, nekem ezt tanácsolták!
Tapasztalatom végül nem lett, mert a köv. ctg-re már nem került sor!
Bizzál magadba, menni fog minden rendesen a maga útján, csak érezd úgy hogy képes vagy rá, ne kérdőjelezd meg a képességeidet!!!

Kinga
döngy
 
 


Vantal!

Nekem is leszíjazták a lábamat, bár még a vajúdás elején azt mondta a szülésznő, hogy majd én szépen megfogom a combomat és hátrahúzom a lábamat. Később már nem mondtak ilyesmit, szerintem látták, hogy jobb, ha le van szíjazva. Nekem a legborzasztóbb az volt, hogy szinte végig fekve kellett vajúdni, nem nagyon fekhettem még csak az oldalamra se a ctg miatt. Háton vajúdni nekem egy iszonyat volt. És a vizsgálat is, főleg az éjszakás szülésznő tett ki magáért, mikor kézzel tágított. Azt hittem, megölöm.

marq
Kép
Kép
marqueza
 
 


Doktor úr!

Tanácsot szeretnék kérni, 23. hétnél járok, és hétfő este óta rendszeresen görcsölget a hasam, és mondhatni bővebb lett a váladék is (nem viszket vagy fáj). A méhszáj teljesen zárt volt múlt hét csütörtökön a vizsgálat során, és minden rendben.

Nem akarok vészmadárkodni, meg feleslegesen aggódni, de mivel ez az állapot már nem 1-2 napja áll fenn, gondoltam legalább rákérdezek.

(Első terhességem során 7 éve ráadásul két héttel hordtam túl a kisfiamat, a méhszáj végig zárva volt, úgy kellett megindítani a szülést, majd egy 4250 g baba született. Most 28 éves vagyok, és sokkal jobban megijedek mindentől talán..) Vagy keressem föl a kórházat?

Köszönettel,
Dóri
Vendég
 


Marq: engem nem tágított senki kézzel, nem is hagytam volna! Grrrrrrrr...!!! Mondjuk én eleve úgy mentem be, hogy azt nem hagyom, de nem is akarta senki csinálni szerencsére.
Meg az is fura, hogy fekve vajúdtál. Én végig álltam szinte. Egyáltalán nem tudtam feküdni, mert akkor nagyon fájt. Simán mellém tolták a szerkentyűt, ott lógott rajtam minden cucc, de ettől még álltam! Sőt, nekem javasolták is. Amikor vizsgáltak, csak akkor feküdtem, de amúgy egyáltalán nem, csak a kitolásnál. Miért nem állhattál?! Ki mondta, hogy nem lehet?!
vantal
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?