Sziasztok, rég jártam erre, de úgy érzem, vizesedés ügyben tapasztalati szakértő vagyok, mert mindhárom várandósságom alatt szörnyen ödémásodtam; egyre hamarabb kezdődött és egyre nagyobb mértékű volt. Az elsőnél még nem izgattam magam, de a másodiknál már szörnyen zavart az elefánt lábam. A harmadiknál azonban hallottam egy tuti módszert, ki is próbáltam, nekem nagyon bejött. Igen egyszerű a dolog: két kiló krumplit kell sótlan vízben megfőzni, csak azt enni egész nap, és a Dunát kiinni hozzá.
Abból indultam ki, hogy heti egy nap, ha a terhesvitamint beveszem, nem fog semmiben hiányt szenvedni a baba, hiszen tartalékok azért vannak a szervezetemben, a krumpli meg elég szénhidrátdús, nem lehet ebből semmi grimbusz. (Nem is volt.) Viszont a nap végére két kilóval lettem könnyebb, mert annyit pisiltem, mint egy törpe vízmű. (Érdemes aznap otthon, de legalábbis vécéközelben lenni!) Ezt a módszert egyébként állítólag modellek használják amolyan instant fogyókúrának, mert tényleg kiviszi a vizet a szervezetből, helyesebben nem is a vizet, hanem a sót veszi fel a krumpli, így nincs, ami megkösse a vizet, ami ilymódon távozni tud.
A vizesedés egyébként csak akkor veszélyes, ha magas vérnyomással (150 Hgmm felett) és fehérjevizeléssel jár együtt, egyébként csak baromi kellemetlen és ronda (Eddie Murphy a Bölcsek kövéréből...)
Cicabo,
a helyedben visszaolvasnék 5-6 oldalt, kapnak itt az istvános orvosok hideget-meleget...
A "Szuper nőgyógyászod..." rovatban is van szó némelyikről! De végső fokon a személyes benyomás dönt úgyis.
Kr.