Új privát üzeneted érkezett!

Connie!
Örülök, hogy "megismertelek".
Hogy bírjátok ezt a rémes meleget? Én nem tudok hozzászokni, nagyon szenvedek ilyenkor. Augusztus végéig pedig nagyon sok van még Kép
monny
 
 


Sziasztok!

Tudja valaki mikor kezdődik újra a szüléselőkészitő tanfolyam, illetve konkrétan hogy a fájdalomcsillapitós mikor lesz megint? Eddig kettőre sikerült eljutnom mert a munkahelyemről el kell kéredzkednem és ez nem mindig sikerül. A nyáron végig lesznek?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Angelani!
Kesztyüt ne vigyel. Egy hete szültem es a gyerekorvos majdnem leharapta a fejem mikor meglatta a kesztyüt a baban, mivel a tapintas fontos erzek szamukra. A karmolasnyomok meg tenyleg fel nap alatt elmulnak..
kapri
 
 

 
 

Kapri,
sztem semmi baja sem lesz a babának, ha kesztyű van rajta pár napig. Nekünk nem is szólt a gyerekorvos miatta. Mi 1 hetesen levágtuk a körmét, de róla amúgy nem múltak el a karmolásnyomok, mert minden kaja előtt újra összekarmolta magát.

KépKép
connie
 
 


Úgy emlékszem, a szülésfelkészítőn mondták, hogy vigyünk kesztyűt, vittünk is.
Az egyik csecsemősnővér meglátta és elég szigorúan megkérdezte, hogy ugye ezt leveszem róla. Persze, levettem. Kép
zsana75
 
 


Rokica!
18-án ért véget, a héten kezdődött újra. A fájdalomcsillapításos az ötödik de most az volt az utolsó mert megcserélték az orvos akadályoztatottsága miatt a 6.-al.
A nyári szabadságolások előtt ez lesz az utolsó kör azt mondták.

kesztyű téma: A szülésfelkészítőn is mondta a gyerekorvos, hogy ne vigyünk, mert a babának a keze egy nagyon fontos érzékszerve, ne húzzunk rá semmit.

KépKép
hajdina
 
 


Angelani,
Ez a szép a gyereknevelésben, hogy mindenki más tanácsokat ad.Kép A mi szobánkban csak a mi fiunkra kellett kesztyű, a többiek nem kaparták rendszeresen véresre magukat, valahogy nyugodtabb babáknak tűntek.Kép Ákosnak folyton jár keze-lába, mint a motolla. Amikor tehettük, azért levettük a kesztyűt, de az ritkán volt. Aztán védőnő tanácsára 1 hetes korában levágtuk a körmét, csak akkor még nagyon kell vigyázni. Anyu kezdte, és felszakította vagy két helyen a körmöt a körömágyról, majd'elájultam, mikor véres lett a gyerek keze. Úgyhogy én folytattam, és inkább vágtam 2-3 naponta az elején, mindig csak annyit, hogy ne kaparja magát.

Monny,
Kép Mi is nehezen bírjuk a meleget, bár én szeretem, csak nem a panelbe bezárva, és egész nap az ágyon ülve.Kép A baba nem bírja valami jól, nagyon nyűgös, és délután egyfolytában szopik.Kép Valszeg többször megyünk majd anyukámékhoz vidékre, ott van kert, és a ház is hűvösebb, csak sajnos a férjem nem tud velünk jönni, csak 7végekre.
Ti merre laktok?

KépKép
connie
 
 


Sziasztok!
Kesztyű téma.Kép
Én anno bejártam érte egész Pestet mire találtam.KépHát persze,hogy nem volt rá szükség!KépSzóval szerintem nem kell!Dia

Kép
Kép
lldicsi
 
 


Sziasztok!

Köszönöm!
Nagyon rendesek vagytok. sokat segítetekKép
Nekem van 3pár újszülött kesztyűm is. Majd beviszem és eldöntik, hogy ráadjam-e vagy nem.
De ha tényleg karmolgatja magát, akkor ráadom.

Majd néha benézek hozzátokKép
Tessék feltenni képeket a babákrólKép
Sziasztok!
Szép estét!
Angelani

Kép
angelani
 
 


Sziasztok,

Kesztyütéma. Kesztyű helyett egy cérnazoknika is megfelel. A tapintás valóban nagyon fontos számukra és ez főleg szopizás közben fontos. Akkor tényleg jó levenni ha van a kezén vmi. De tényleg babája válogatja mennyire karmolják össze magukat.

Ritadula
boksay_rita
 
 


Rita,
Megkaptad a levelet, amit írtam, miután Ákos született?

Hajni

KépKép
connie
 
 


Mi akkor használtok a pólyát amikor szopizott , mert jól megtudtam támasztani a hátát , de benne sosem volt. Meg a kiságyban sem.

Szülésznőügyben , nekem előbb volt , mint orvosom.Szerintem nem kell a dokitól "engedélyt" kérni ,Te döntesz kivel akarsz szülni.

Kanga

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
[img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/e49f5b8951.png[/img:ba0f9b55a6][img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/dceb25d9d6.png[/img:ba0f9b55a6]
kanga0216
 
 


Sziasztok kismamik
Képzeljétek tegnap be kellett mennünk az ügyeletre annyira nyomott a baba feje valamit a bal bordaív alatt. Olyan érzés mintha kést forgatnának a bordám között, rémesKép Sem állni, sem ülni, sem feküdni, sem enni nem bírtam már.
Nagyon rendes volt az ügyeletes orvos csak éppen azt nem tudta megmondani, hogy mi lehet. Volt már valakinek hasonló tapasztalata?

Connie!
Pest mellett lakunk és rémes meleg van Kép
monny
 
 


Monny!
Nem az epéd volt? egyik kismam barátnőm ezt az érzést írta le,k amikor epéjével volt gon a terhesség alatt.

Ines
ini
 
 


Ini
Az epe jobb oldalon van nekem pont az ellentétes oldalon fáj... úgy tudom, hogy itt a lép van.
monny
 
 


Monny,
Ott tényleg a lép van, vagy a belek is lehetnek. Nem is biztos, hogy a baba nyomja, lehet, hogy bélgörcs, mert valami puffasztót ettél. Férjem járt így nemrég, már azt hitte infarktust kapott, az ügyeletes orvos se tudott csinálni semmit, aztán egy Espumisan fél óra alatt megoldotta, többet nem jöttek a görcsök.
Persze nem tudom, nálad erről van-e szó, csak találgatok.Kép

KépKép
connie
 
 


Köszi Connie.
Én is gondoltam, hogy esetleg ilyesmi lehet az oka, de a fájdalom teljesen más volt inkább olyan mintha sérvem vagy valami sérülésem lett volna.
Hál'istennek már kicsit jobban vagyokKép
monny
 
 


Monny!
Nem olvastam elég figyelmesenKéphogy a bal oldal fájt....

Mikor szülsz?
Ines
ini
 
 


Augusztus közepe-végére várható a babánk.
Nagyon sok van még addig ebben a melegbenKép
monny
 
 


Sziasztok!

Ha érdekel valakit, a Metroban még két napig lehet kapni mobilklímát 57 ezerért.
puszi
dolhi
 
 


Sziasztok!

Már megint egy nagy kérdésem lenneKép

Kb. 1hete kezdek vizesedni. A lábaim dagadnak, főleg estére. A legrosszabb, hogy a jobb bokám annyira fáj, hogy egész nap le akar szakadniKép
Nektek nem volt hasonló?
Volt valakinek vizesedési problémái?
A dokihoz csak 11-én kell mennem.
Nem eszem sós ételeket. Mi a jobb ilyenkor, a kevés vagy a több folyadék ivása?

Segítségeteket előre is köszönöm!
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani
 
 


Angelani!
nekem volt ilyen gondom, és azt mondták a szakemberek, hogy a napi 2 liter folyadékot ettől függetlenül igyam meg. Viszont én azt tapasztaltam, hogy a szénsavas üdítőktől (kóla, fanta stb. féléktől) jobban vizesedtem. Esetleg vízhajtó teákkal próbálkozhatsz, pl. zsurló, cickafarkfű. De igazán csak a szüléstől múlik el, rólam kb. 5 kg víz ment le.Kép
Hanyadik hétben is vagy?

KépKép
connie
 
 


Sziasztok!

Connie!
Nagyon köszönöm a tanácsot!
Mi még csak a 25.hétben vagyunkKép
A kezem nem vizesedik (még), de a lábam igen.
Igazából nem a fájdalom zavar, csak féltem a babát. Belehalnék ha e miatt lenne valami bajaKép
De ha csak nekem okoz ez kellemetlenséget, akkor elviselem a vizesedéstKép
Igazából a kórházat nagyon is szeretném elkerülni!
Minden más megoldásban bennevagyok!
Hogyan kell megcsinálni ezt a teát?
Még egyszer Nagyon Köszönöm!

Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani
 
 


A tea egyszerű, veszel vagy zsurlót vagy cickafarkfüvet, vagy csalánteát (talán ez a legjobb)és a dobozon/zacskón rajta van. Nem kell keveréket csinálni, bocsi, ha félreérthető voltam. Napi 1-2 csésze elég.
A babát ez nem zavarja, csak neked kellemetlen. Nekem már új cipőket kellett vennem a terhesség vége felé.Kép
Kerüld a sok álldogáslást, később a sok gyaloglást is. Próbáld minél többször felpolcolni a lábad. Segíthet a masszírozás is, mindig a lábfejtől felfelé, egy erős férfikéz csodákat művelhet.Kép

KépKép
connie
 
 


Felpolcolás és sok pihenés délután, és állítólag sokat kell inni.(de inni amúgy is kell napi 2 litert) Nekem ez jött be.Igazából nem tudsz nagyon tenni ellene, de a vízszintes testhelyzet tényleg segít valamit.A babának semmi baja nem lesz tőle, nekem is épp ilyen vizes volt a bokám és a lábfejem.Eredetileg 36-os lábam van, az utolsó négy hétben már 38-as cipőt hordtam.Chopin
chopin
 
 


Sziasztok!

Connie!
Nagyon Köszönöm!Kép
Épp most paráztatott be egy hölgy, hogy őt pont ezért a 37.héten kellett császározni. Valami 10kg-nyi víz volt rajta és ő nem is ilyen hamar kezdett vizesedni.
Szóval akkor, kerüljem a parát és igyak sok teátKép
Na, még rímel isKép
Lemegyek és veszek csalán teát.
Remélem ez használ.
Igyekszem pihenni, de elég nehéz.

Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani
 
 


Angelani,
Én sokkal hamarabb kezdtem vizesedni, mint te, kb. a 20 hét körül, de kihúztam a 40.-ik hétig, és természetes úton szültem. Szerintem emiatt ne aggódj, mindig van valaki, aki tud egy odaillő rémtörténetet.

KépKép
connie
 
 


Sziasztok!
Én még csak 8 hetes kismami vagyok, és a segítségeteket szeretném kérni:
Tudnátok ajánlani Szt. Istvános megbízható, jó orvost?
Ott szeretném megszülni első babámat.
Sziasztok:
Cicabo

Kép
cicabo
 
 


Sziasztok, rég jártam erre, de úgy érzem, vizesedés ügyben tapasztalati szakértő vagyok, mert mindhárom várandósságom alatt szörnyen ödémásodtam; egyre hamarabb kezdődött és egyre nagyobb mértékű volt. Az elsőnél még nem izgattam magam, de a másodiknál már szörnyen zavart az elefánt lábam. A harmadiknál azonban hallottam egy tuti módszert, ki is próbáltam, nekem nagyon bejött. Igen egyszerű a dolog: két kiló krumplit kell sótlan vízben megfőzni, csak azt enni egész nap, és a Dunát kiinni hozzá.
Abból indultam ki, hogy heti egy nap, ha a terhesvitamint beveszem, nem fog semmiben hiányt szenvedni a baba, hiszen tartalékok azért vannak a szervezetemben, a krumpli meg elég szénhidrátdús, nem lehet ebből semmi grimbusz. (Nem is volt.) Viszont a nap végére két kilóval lettem könnyebb, mert annyit pisiltem, mint egy törpe vízmű. (Érdemes aznap otthon, de legalábbis vécéközelben lenni!) Ezt a módszert egyébként állítólag modellek használják amolyan instant fogyókúrának, mert tényleg kiviszi a vizet a szervezetből, helyesebben nem is a vizet, hanem a sót veszi fel a krumpli, így nincs, ami megkösse a vizet, ami ilymódon távozni tud.
A vizesedés egyébként csak akkor veszélyes, ha magas vérnyomással (150 Hgmm felett) és fehérjevizeléssel jár együtt, egyébként csak baromi kellemetlen és ronda (Eddie Murphy a Bölcsek kövéréből...)

Cicabo,
a helyedben visszaolvasnék 5-6 oldalt, kapnak itt az istvános orvosok hideget-meleget... Kép A "Szuper nőgyógyászod..." rovatban is van szó némelyikről! De végső fokon a személyes benyomás dönt úgyis.

Kr.
krtek
 
 


Sziasztok!

Tudja valaki, mi a holnapi téma az előkészitőn?

Köszi!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Sziasztok!

Olvastam dr.Ruttnerről sok jót, ezért most arra kérlek Titeket, hogy az elérhetőségét küldjétek el, akár a saját email címemre.
Köszönöm!
KRTEK!
Köszi, elolvastam, de azért szívesen olvasnék még véleményeket István kórházas orvosokról.

Cicabo

Kép
cicabo
 
 


Cicabo!

www.examed.hu

Ines
ini
 
 


Cicabo,

Én tiszta szívből ajánlom az én dokimat, dr. Horváth Mihálynak hívják! Mi már a 35. hetet töltjük holnap, de soha semmi gondom nem volt vele, mindig nagyon kedves és figyelmes (és humoros, ami nekem sokat számít)... :o)

Vizesedés nálam most indult be nagyon, a folyadékot ennek ellenére nem szabad csökkenteni (pedig a hülye védőnőm ezt mondta), marad a pihizés vízszintes helyzetben! :o)

Rokica,
Ha jól számolom (én az előző turnusban vettem részt, de június 22-én megyünk még, mert arról az óráról sajna lemaradtunk), akkor a holnapi a téma a szülés lesz, nekem az az óra nagyon tetszett! :o)

Szép napot!

Lindi (és Eliza Gréta)
balinda
 
 


Szia Lindi!

Idetaláltál te is?Kép

Hajni + Ákos

KépKép
connie
 
 


Balinda!

Köszi az infót! Én csak kettőre tudtam eljutni, és most aggódom teljesen lemaradok a nyári szünet miatt! Engem leginkább a fájdalomcsillapitás érdekelne, nem tudod véletlenül, az mikor lesz?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Igen, itt vagyunk mi is, Hajni! :o)

Rokica, a fájdalomcsillapításra megyünk mi is, ha jól számoltam, akkor június 22-én lesz! :o))
balinda
 
 


A fene egye meg, tudtam! Pont akkor lesz a vizsgám is, tehát biztos nem tudok rá elmenni. Kép És ez az utolsó a nyáron? Mikor kezdik őket újra?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Rokica,
azt nem tudom, de mindig ki van írva az alagsori ambulancián, ahogy bemész baloldalt a faliújságon.

KépKép
hajdina
 
 


Sziasztok
Már régóta olvasgatok, de most billentyűzetet ragadtam, hátha tudok segíteni. Egyébként a 25. hétben vagyok és mily meglepő az Istvánban fogok szülni! Az orvosom dr Ruttner (köszönöm Ini, még Te ajánlottad). A szüléselőkészítő szeptember 7. indul újra és tényleg jún. 22. lesz a fájdalomcsillapításos rész.
Thomasanne

Kép
Kép
thomasanne
 
 


Sziasztok!

Én is az Istvánban szültem a kisfiamat,dr.Fazekas Ferencnél és a másodikat is ott szeretném.
Nem választottam szülésznőt magamnak,az éppen aktuális ügyeletesnél szültem.Olyan kérdésem lenne,hogy szerintetek érdemes-e,és ha igen tudnátok valakit javasolni?Kép

A vízesedéssel kapcsolatban csak annyit szeretnék,hogy nekem a bodza tea segített.Nagyon jó vízhajtó,mindenkinek csak javasolni tudom,aki vízesedik.Csak egy ötletKép
ilgya1
 
 


Sziasztok!

Csináltam egy kismamáknak szóló honlapot. Ha van kedvetek nézzetek be hozzám. www.kismamalap.gportal.hu Köszi!
moflymaci
 
 


sziasztok!

Nem jár vki Ujvári Attilához?
kisceca
 
 


Kisceca, keress rá a nevére, úgy emlékszem volt róla régebben vélemény.

Kép

Kép
mzx
 
 


És Fazekasról tudtok vmit?Kép
(Én rákerestem,de véleményt nem igen találtam. ) Köszi.
ilgya1
 
 


Sziasztok!
Nincs nagy forgalom mostanában ezen a topicon, de hátha tud valaki infót adni. Érdekelne, hogy van-e tapasztalatotok az István kórházban a Dr Pálfalvi Lászlóról. Mennyi kb a tarifa, ha egyáltalán van ilyen nála? Várom az infokat a következő e-mailre: ltoth@toyotaracz.hu

Mit tudtok a szülésznő választásról? Érdemes? Mik az előnyei?

Előre is köszi a válaszokat.
tera
 
 


Tera, nekem lesz szülésznőm. Előnye, hogy őt felhívod, amikor elkezdődk a dolog, és végig ott van melletted, de ha úgy érzi, hogy most nincs rá szükség, akkor diszkréten felszívódik. Közben mindent elmond, magyaráz, nyugtatgat, segít, hogy a lehető legjobb pózt megtaláld, és a dokival is tartja a kapcsolatot, hogy mikor mi van. A gátvédelem is az ő feladata, szóval jobb ezeket előre letisztázni vele. Én nem tudtam szülésfelkészítőre járni, így ő fogja megmutatni a szülőszobát, segít majd a légzésben, stb. A lényeg, hogy vki hozzáértő végig veled van, mert a választott doki is csak a kritikus 2-3 órában figyel oda rád teljesen. Egyébként az Istvánban szinte minden szülésznő nagyon lelkiismeretes, de azért nekik van dolguk jócskán, így nem tudnak veled sokat foglalkozni, és ha műszakváltás van - ami már egy közepesen hosszú vajúdásnál is esélyes- akkor a végén teljesen mással fogsz szülni, mint akivel kezdtél.

Kép

Kép
mzx
 
 


Közben azért visszaolvastam, a dokiról egyenlőre nem találtam semmit (kérlek írjatok, ha van tapasztalat), a szülésznő válazstásban azt hiszem eldöntöttem, hogy érdemes választani. Már csak azt kell kitalálni, kit.
tera
 
 


Mzx, köszi a választ, Te is meggyőztél.
tera
 
 


Szia Tera!

Sajnos nem ismerem a dokidat,úgy látszik az enyémről se hallott senki.Kép

Hány hetes vagy?Kép
Első baba?
ilgya1
 
 


Sziasztok!

Kicsit ritkán járok erre, de mivel május 21.-én megszületett a kicsi lányom, ezért még friss élményekkel "felvértezve" írok az én tapasztalaimról.
Előszöris köszönöm a legkedvesebb dokimnak Dr. Mészáros Lászlónak aki szuperül levezette a szülésemet, bár csak a végére ért oda (előbb nem is szóltak neki) de a legfontosabb pillantban nagyon kedves és szakmailag tökéletes volt. Nagyon aranyos volt tőle ahogy foglalkozott velem és a picivel szülés után, és videózott nekünk, amikor a férjem épp köldökzsinórt vágott vagy fürdetett. Ezen kívül nagyon aranyos volt a szülésznőm is, Józsa Andrea, pedig nem is választott szülésznő volt. Sajnos a fájdalmakat nem bírtam, így EDA-t kaptam (megváltás volt) ezt egy nagyon profi doki adta be, az Õ nevét nem tudom (más forrásból tudom, hogy talán Dr.Mándli Tamásnak hívják, de nem biztos) . Az osztályra kerülésem után a csecsemős nővérek nagyon sokat segítettek, kivétel nélkül mindegyikre bármikor lehett számítani, de külön kiemelném Mártikát és Klárikát. Egyetlen rossz tapasztalatom Sarlai doktornővel volt,de ezt most nem részletezném. Az a lényeg, hogy már itthon vagyunk és szépen gyarapszunk, csak most ez a pocifájás kínoz minket. Vagy lehet, hogy az idő??

Pusszancs Wica (Csenge anyukája)
wica
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?