Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Remélem mindenkinek jól telt a hétvége Kép

Nálunk minden ok. A nagy meleget nem igazán bírtuk így anyukáméknál loptuk a napot. Ott jobb idő voltKép Így rendesen el is maradtam a házimunkával, amit be kellett pótolni. Peti felkelt 2 éjjel is Kép a melegben. Igazából nem tudom, hogy a meleg volt-e az oka vagy az új élmények feldolgozása (felállás, ülés stb). És mostanában reggel 5-kor kukorékol....

Bogi! Jó a júli 9 nekünk. Az éjszakát nem tudom még, mert a Laci öccsének 11-én van a szülinapja és nem tudjuk mikor tartja pontosan.

Kata! Peti tényleg élvezi a vizet Kép

Seriff! Nagyon édi Hanna, ahogy alszik. Képzeld nálunk Peti csak mostanában kezdett így felhúzott lábakkal aludni, régen mindig "kinyújtotta" már amennyire tudta. Tényleg áldás az anyukák segítsége.
Szégyen ide szégyen oda, de mi még mindig sok anyu-anyós kosztot kapunk. Néha főzünk, illetve főz a LaciKép Nálunk anya még mindig jön fürdetni és együtt megyünk sétálni. Egyedül kicsit uncsiKép amikor két órát alszik, kint én meg teszem a nagy városköröket. Bár mostanában nem alszik kint annyit.

Na megyek szunyálni mert nekem piszok korán van az az 5 óra...

Kép
edó75
 
 


Sziasztok csajok!

Hogy telt a hétvége?? Nekünk nagyon jól, már megint alig voltunk itthon és szerencsére sok-sok program volt. Voltunk lent a Balcsin is, fú, megint jó volt a víz, sokat lubickoltunk. Szombaton átmentünk Bogusékhoz is, hát ha láttatok még szép falut...hát Vászoly teljesen elvarázsolt. És Bogiék háza...nahát az meg egyenesen gyönyörű és olyan hangulatos, hogy csak na. Kép Paradicsomi állapotok! Bazsika tündérbogár volt, mint rendesen. Kép Annyira cukorborsó, ahogy szalad (persze még fogni kell a kezecskéjét) Kép

Anyukák, gyerekek, merre voltatok? Kata, Dia, milyen volt a pénteki találkozó? Serfi hogy vagytok?
Vendég
 


Sziasztok mindenki!

Edó, végre hallani felőletek is, tök jó, hogy ti is jöttök. Már csak Serifék kérdésesek.
Az éjszakák nálunk most elég brutálisak, Bali rengeteget felébred, szegény szenved, forgolódik, felsír, van úgy, hogy kb. negyed óránként. Jön az egyik foga, legalábbis gondolom, hogy e miatt. Ha nem változik a helyzet, elviszem valahová kivizsgáltatni. Egyébként tündi-bündi.

A hétvége nálunk is nagyon klassz volt, Voltak Esztiék is, ahogy írta. Olyan csoki barnák, a Peti inkább vörösbe hajló, mi meg albínóként virítottunk mellettük.Kép

Apukámmal kiötlöttük, hogy valami bográcsos kaját fogunk csinálni a talira. Ki nem szereti a magyar gulást?

Kata, Dia, milyen volt a tali? Peti most mit rántott majdnem a fejére?Kép

Katus, ugye milyen nagy Dia hasa?
Mindjárt a végére érek a Da Vinci kódnak, nekem nagyon tetszik, izgalmas, és borzasztó érdekes dolgokat ír, hacsak egy töredéke igaz ennek, már az is fura...Megjelent ennek egy kritikája, a másik oldal szemszögéből, majd az is elolvasom.

Csajok, szombaton Bali buli lesz, valami hideg kaját akarok rittyenteni. Kinek van jó ötlete? Saláta, hús, szenya, ilyenek?????

Serif, ti mit csináltatok a hétvégén?Kép ugye, te még nem takarítasz?

Pusz

Kép

Kép
babszy
 
 

 
 

Bogi!

Meg fogják állapítani, hogy semmi baja Balinak! Hidd el. Persze vidd el és akkor megbizonyosodtok efelől. Lehet hogy kegyetlen módszer ez a sírni hagyás, de nálunk Peti már tök ügyesen elalszik egyedül. Jó vannak ziccerek, amit írtam, de ez belefér. Én nem is tudom, te ezt hogy bírod?? Ez a "bali buli" tök jól hanzik Kép Hétvégén nálunk is buli, most lesz Peti keresztelője.

Jaaa én meg Mérei-Binét: gyermeklélektant olvasom Kép

Kép
edó75
 
 


Ma főztem eperlákvárt. Olyan isteni illat terjeng a lakásbanKép

Kép
edó75
 
 


Gratula Edó, mert egy lekvárfőzés nem piskóta.
Én csak élveztem a friss eperlekvárt, hétvégén Peti szüleinél, egy kis kuglóf társaságában...Kép
Mi egyszerűbb vállalkozásba fogtunk múlt héten, bodza italt csináltunk. Ajánlom mindenkinek, mert marha finom, és marha egyszerű.
5 liter vízbe kell tenni fél kiló cukrot, 2 dkg citromsavat, 2 egész citrom feldarabolva, és 6-7 fincsi bodzát. Két napig állni hagyni a hűtőben és utána már lehet is inni. Nagyon fincsi. Kép
Már ha valaki szereti a bodzát.
Vendég
 


Sziasztok!
Mi jól vagyunk, most is. Éjjel szuperül alszik Hannácska, most tanítjuk aludni, de egész jól megy, 6 órát is alszik egyben, aztán eszik, utána még 2-3 órát nyomja, aztán reggel sétáltunk, kerestünk volna vmi boltot, ahová beférünk babakocsival, de nem találtam meg, na mindegy, már tudom hol van, holnap felfedezzük.

Babszykám, nem takarítottam, mert Anya megcsinálta péntek, szombaton, de ez a hét már nem ilyen lesz, na nem baj, majd Apa segít. Ja, igen együtt fürdetünk, persze, olyankor sosem sír, sőt a popómosást kifejezetten élveziKép.
Ja, és a július 9, teljesen jó, már amennyire ezt most meg tudom ítélni, az viszont biztos, h nem alszunk ott, ahhoz még kicsike! Bali 10-én született? Babszy, pizza?

Edó, tényleg nagyon jó illat lehet Nálatok, miért olvasod azt a könyvet? És a keresztelő alkalmából lesz vmi fini kaja?

Eszti, írigyellek a csokibarnaság miatt, bár ha még sokat sétálgatok itt, akkor az én karom, arcom, lábam is jól le fog barnulni!

Kata, Diane, Ancsa?

Kata, telek?

Kép
seriff
 
 


Sziasztok!

Először is egy kép a kismamáról:
Kép
Ahol ti is láthatjátok, mennyire szépen gömbölyödik a pocakja, azt nem láthatjátok, hogy milyen bájos isKép Jó volt pénteken a Diánál, érződik rajta végre, h kicsit megnyugodott. Jókat dumáltunk, sétáltunk. Petire szerencsére nem esett semmiKép

Hétvége egyébként jól telt, voltunk telket keresni. Eredmény Kép

Edó, milyen lett a lekvár? Receptet le tudnád írni, persze ha egyszerű? Szívesen kipróbálnám, lehet mifelénk szép epret kapni, és egész jó áron. Peti meg imádja a lekváros kenyeret.

Serfi, ti hogy tanítjátok a Kiscsajt aludni?
Bogus, képek Vászolyból? Már kíváncsi vagyok nagyon rá. Lehet, h szülinapra kaptok Balitól pár önálló lépéstKép Kaján még gondolkodomKép

Kép

Kép
tikata
 
 


Jó reggelt!

Hát ez a pocak nagyobb, mint amire én emlékszem, huhu, mi lesz a végén!!Kép

Gyerekek, Bali olyan jól aludt ma, hogy azt hittem másik gyerek alszik mellettem. Kibújt a foga hegye, ilyenkor már nem fáj neki.Kép

Serif, akkor Hanna nélkül jöttök Vászoly citybe?

Tegnap voltam szülinapi játékokat venni.Kép

Kata, többnyire minden nap kimegyünk a játszóra, itt nem nagyon adódik más program a bevásárláson kívül.KépOtt igazából a csap és a homokozó érdekli, meg persze a többi gyerek kismotorja.
Kata, ti szombaton indultatok már Krk-re? Azt mondják, hogy akkor halál, mert akkor van a turnusváltás a szállodákban. Lehet, hogy akkor marad a vasárnap hajnal. Már nagyon várjuk.Kép

Pussykám, ti jól vagytok?

Serif, Hanna hol van ha ébren van? Mózes v. kiságy? hányszor szopizik egy nap? Vannak új képek?

Edó, én is olvastam a M-B: Gyermeklélektan, szerintem nagyon érdekes. Peti mikor lesz 1 éves?

Ancsa, ti mentek valamerre a nyáron?

Kép

Kép
babszy
 
 


Sziasztok!

Méghogy nem nő a hasa? Meghogy nem menne rá a farmerem! Megőrjít, komolyan!Kép Hát, ez csodaszép, és nagy, igenis látszik, csak ne méricskéld mindennap! Milyen szép a szoba, azok ott hátul madarak, vagy mik lógnak ott? Azok a pici színes valamik! Örülök, hogy megnyugodtál Dia! Maradjon is így, itt a jó idő, nekem 2 séta után leégett a karom, pedig regel 9-kor voltunk.

Kata, jöhettek ám bármikor, csak csörrenjetek előtte! Hát, úgy tanítjuk aludni jó korán, hogy az esti kajcsi után van éneklés-jaj segítsetek már, alig tudok ilyen gyerekdalokat, tudom, h nem a szöveg a lényeg, de azért csak írjatok már párat-és utána alvás, ami persze sírással kezdődik, de Anya néhány perc után bemegy, beszél, aztán kijön, és ezt így csináljuk, 3 napja, és eddig működik, nem mondom, h jó érzés hallgatni ahogy sír, de bemegyek, megpuszikálom, még ideje korán megtanítjuk aludni, Neki a tüdeje fejlődik, nekünk az idegendszerünk Kép. Nem egy olyan stresszes gyerek, ma is aludt 6 órát, most is szundít 2 órája. Majd szeretnélek megkérni vmire!

Eszti, Anyukám is mindig csinált bodzaszörpöt, a játszótéren szedte a bodzát hozzá!Kép

Asszem mi délelőtt megkeressük a boltot, sétálunk, majd jövök, ha tudok!

Szép napot mindenkinek!

pusz

Kép
seriff
 
 


Diuska, meg kell mondjam, hogy gyönyörű a pocakod, igazán csinos vagy!!! Kép Örülök, hogy végre megnyugodtál, és most már remélem tényleg minden rendben fog menni...nem mehet máshogy!!! Kép
Bazsa hogy van??
Katus ti mentek valahova nyaralni? Már Krk-ön kívül.
Edó ti?
Serfi téged nem kérdezlek, mert nektek most megvan a nyári tennivaló Kép
Tényleg, lehet egy icipici 1 hónapos babácskát már aludni tanítani??

Puszi mindenkinek
Vendég
 


Jó reggelt!

Kata! Tök 1szerű a recept 1kg eperhez 50dkg cukor (szerintem sok, szóval ha nem szeretitek édesen kevesebbet tegyél bele) 4tk citromlé és 2 tasak vaníliás cukor vagy sima vaníliarúd. Hogy 1szerűbb legyen a dolog én kenyérsütőben csináltam Kép Jaa és a felét összeturmixoltam a másik felét meg egészben hagytam. Én is imádom a lekváros kenyeret az eperlekvárt különösen és mivel sem anyukám, sem anyósom nem csinálKép kénytelen vagyok én magam megcsinálniKépKép

Serif! Azért olvasom a könyvet, mert érdekel mit miért csinálnak a manók. Mondjuk egész iskolás korig tárgyalják a témát. Vekerdy írásait is nagyon szeretem. Éééss régen pszichológus akartam lenniKép A keresztelőnk nálunk is hideg kaja lesz: szendó, sali, süti.

Dia! Édes pocid van. Csini vagy!

Eszti! Az a kuglóf eperlekvárral jól hangzik. Hét végén sütök is Kép

Kép
edó75
 
 


Hát azt mondják 6 hetes koráig gyakori, h evés, büfizés közben elalszik, utána viszont lehet kezdeni, na most mi kicsit előrehoztuk, mivel este sosem alszik el evés, b. közben. Az egyik ismerősünk mondta, h az első nap kell kezdeni!
Azért kell tanítani, mert nem tudnak egyedül elaludni, ez egy tanult folyamat. Azt mondják, az okosok, akik ezt kutatják. Sztem Edó is vmi hasonló módszerrel altatja Petit. Igaz Edó?

Különben kis okos, meg rafinált ám, a délutáni alváshoz testmeleg kell Neki, Anya, Apa, tesóm, mindegy, csak vki aki meleg, és a csontjai összevissza tudják nyomni az arcátKép.

Kép
seriff
 
 


Anyukák!
Azt akarom kérdezni, hogy ti mikor kezdtétek mosni gyermekeitek fogát és hogyan? Én csak kicsit megsikamikálom a fogát aztán ennyi. Úgy jó???

Kép
edó75
 
 


Edó, mi még sehogy!Kép

Kép
seriff
 
 


Serif, mi is vettünk egy ilyen altatós könyvet, asszem azt ami Edóéknak is megvan. Abban azt írják, hogy fél éves kora előtt nem szabad elkezdeni ezt a módszert, mert az idegrendszerük nem elég fejlett hozzá, hogy úgymond megtanulják az elalvást. De én ebben a témában inkább nem adok tanácsokat, bár amit az ismerősöd mondott azzal egyáltalán nem értek egyet, de mindenki másképp csinálja.
Arra is van példa az ismerettségi körben, hogy már a 2. napon nem szopiztatta az anya a babát éjszaka, éhség ide vagy oda, csak vizet adott neki. Na a gyerek igen hamar belátta, hogy kár fölkeni éjszaka a vízért, így 2 hetes kora óta végigalussza az éjszakát. Persze ennek ott a másik oldala, a babának nem ezek a természetes igényei. De mindenki maga határozza meg, hogy meddig megy el ezeknek az igényeknek a kielégítésében. Én személy szerint inkább a Bali igényeit vettem figyelembe, a miénket pedig teljesen háttérbe szorítottam.
Szóval nehéz a megfelelő receptet kitalálni. Ha Hannácska nem sír3-4 percnél többet elalvás eőtt(ebben a korban),és ott vagy vele, akkor szerintem nem gond. Az alvási szokásai úgyis változni fognak a hónapok előrehaladtával, fogzás, testi-lelki fejlődés etc.pl. Bali 3-4 hónapos korban kezdett el cicin elaludni, addig vagy magától vagy ringatás közben aludt el. Nekünk muszáj volt őt nagyon sokat ringatni, mert borzasztó hasgörcsei voltak, szóval ez is nagyban hozzájárul az alvási nehézségeihez.Na most befogom a pofám.

zene: Katának megvan a Gryllus, Halász J. néni, nekünk még a Babazene 1 volt, ami nagyon bejött. Ja, és ne feledjük a Paff-ot.

Edó, Bali kapott kis fogkefét, és ő rágcsálja, tisztítja magának. Serif férje tudna ehhez jól hozzászólni.

Kép

Kép
babszy
 
 


Hát, én nem akartam nem etetni éjjel, egyszerűen nem ébredt fel, ennyi. Vizet egyzser akartunk adni a nagy melegben nappal, a gyorvos tanácsára, de nem nyelt egy kortyot sem. Amúgy szerintem ha baja van, úgyis sír, de Õ alszik most is. Ébresszem fel, mert 4 órája evett utoljára?
Ébred magától, most hallom.

Fogakról később, de most még elég ha rágcsálja asszem, de Katáék is már kérdezték, akkor nem tudom, mit mondott a Drágám.
pussz

Kép
seriff
 
 


Seriff! Igen. Mi is ilyen módszert alkalmazunk, de én úgy tudom, hogy Hanna még fiatal ehhez. Õ még nem tud különbséget tenni nappal és éjszaka közt és ugye ő még éjjel is eszik. Állítólag olyan 3-4 hónaposan tudják már megkülönböztetni a napszakokat. Azon meg ne csodálkozz hogy testmeleg kell neki. 9 hónapig abban volt! Neki ez a születés annyi új dolgot hozott és biztos jó neki egy kis régi melegségKép

Kép
edó75
 
 


Serfi, én csak a sírni hagyásra értettem a féléves korhatárt, vagyis a könyv. Az a példa pedig egy extrém volt, nyilván nem rátok vonatkozott. Vizet Bali se volt hajlandó inni, csak mióta kevés e tej, addig mindenki azt hitte, hogy szomjaztatom a gyereket. Én sajnos volt, hogy felébresztettem Bali az első pár hétben, mert azt hittem, hogy éjszaka többet fog enni, pedig ő is édesdeden aludt. Ebben azért hibás volt a gyerekorvos, meg a védőnő is, na és főleg a hízáspara, remélem ez téged nem fog megfertőzni. Kép

Kép

Kép
babszy
 
 


Dehogy csodálkozom én a testmelegen, sőt imádom, amikor ott szuszog rajtam!
Hát lehet, h nem tud különbséget tenni éj és nappal között, de este eszik a fürdés után, utána meg 1/2 4, 1/2 5 vagy mint ma 1/2 6-kor.
Többször éjjel nem kel fel. Én meg nem ébresztem, a gyorvos és a védőnő is azt mondta, h igény szerint etessem, 2 óránál ne sűrűbben, és 4-nél ne ritkábban, kivéve éjjel, ha nem kel fel, fel ne ébresszem.
Babszy, a súlyparán túl vagyunk, az első héten volt, meg is vettük a tápszert, és be is raktuk a szekrénybe, és ott van. Nem mérem, csak heti 1, max 2-szer.És érzem, h nehezebb.Vagy csak a karom nem elég edzett?

Kép
seriff
 
 


Nálam a súlypara már beteges volt..., szerencsére túl vagyok rajta.Kép

Kátya, ti mit csináltok ebben a szeles időben?? Csak nem az eperlekvárt főzöd? Kezdek én is kedvet kapni.

Kép

Kép
babszy
 
 


Sziasztok!

Én inkább nem mondok semmit, nekem nagy-nagy szerencsém van alvásilag, enyém gyerek vhogy tudta, h gyengus anyja van és szinte sose kellett cieplni, h elaludjon, és lassan egy éve átalussza az éjszakákat. Õ szinte mindig csak enni kelt fel éjszaka, és utána ha vissza raktam az ágyába, el volt egyedül, és egy kis idő után szépen vissza aludt, kb mire én befejeztem a fejést. Persze volt h sírt, de mi meg a Spock könyvben olvastuk, h vannak gyerekek akik már a fáradtságtól sírnak, v így tudnak néha csak elaludni. És fél órát lehet hagyni sírni, ha az anyuka bírja. na mi egyszer bírtuk, és pont 30 perc eltetével abbahagyta és egyszerűen elaludt. De erre csak egyszer volt példa. Szerencsére. És nekem meggyőződésem, h a rendszeresség az egyik legfontosabb dolog ezeknek a kismanóknak az életében. A dolgok megszokott sorrendben való történése megnyugtatja kiegyensúlyozza őket. (persze mint mindig, itt is vannak kivételek)

Edó, én pár hónapja vettem a Petyusnak First step oralB fogkefét, és pár hete már icipici elmex gyerek fogkrémet is kap rá, és ő azzal nagyon mossa a fogát, meg mindentKép

Serfi, gyerekorvos nekem is ugyanazokat mondta, örüljek ha éjjel alszik, fel ne merjem ébreszteni, hanem inkább fejjek, ha már nem bíromKép Örülök, hogy már mehetünk, megyünk is, majd megbeszélem apával, mikor szalad ki velünk egy pár percre, h megkukkantsuk Hannust. Aztán majd ha kicsit nagyobbak lesztek megyünk kettesben is a Petyussal busszal, és maradunk tovább is, jó?

Asszem holnap lekvárt fogok főzni. Edó, és mivel tartósítódik, mert nem olvastam, hogy tettél volna bele (szerencsére) semmi olyat? Dunsztolni kell, ha igen hogyan?

Eszti, mi csak Krkre megyünk nyaralni. Majd augusztusban egy hosszú hetet. Bogi, valószínű mentünk már szombaton, de úgy, h 8-kor már a határon voltunk, és akkor nem volt gáz.

Kép

Kép
tikata
 
 


Csajok, az előbb írtam egy hosszút és elcsesztem!!!!!!!!

Kép

Kép
tikata
 
 


Mégse.

Kép

Kép
tikata
 
 


Kata, küldtem Neked képeket! Bármikor jöhettek, nem készülünk elmenni sehová. Ma megtaláltuk a boltot, olyan, mint bent az Univer, csak kicsivel kisebb, de minden van, és kedvesek. Bár alig fértünk be a forgón, azért belül tágasabb!

Babszy, kitaláltam egy kaját, csirkemájat tekergess be baconbe, tedd be a 170-180 fokos sütőbe 15-20 percre. Isteni, egyszerű, nálunk hidegen is megy!

Ja, írtam, h az első itthon töltött héten 70 g-t hízott, a másodikon meg 280-t Hanci? Az első kevés, a második sok, de azért átlagban jó leszKép!

pusz

Kép
seriff
 
 


Édes pofák vagytok, ahogyan ezekről a babás témákról tudtok csevegni. De komolyan! Én nem tudok hozzászólni, de tök jó végigolvasni.

Bogi, tudod, megyünk Dubrovnikba júliusban, aztán aug-ban meg Krk-re. nekünk nagyon bejön az a sziget, gondolom Katáéknak is, mert sokat járnak oda. Ugye Kata?

Gyerekek, ha egyszer időtök (és egyéb körülmények, baba, stb.) engedi, menjetek el a Szigetközbe. Az országnak az egyik legszebb helye, esküszöm. Mi ott voltunk hétvégén, és a vasárnapi rossz időt leszámítva nagyon tetszett. Bár már többedjére voltunk arrafelé, mindig rácsodálkozom. Annyi madár van, hogy csak na. Szóval nyugi hely. És a Mosoni Duna partja is nagyon szép. Evezni is kiváló, bár tudom, gyerekkel nem úgy megy az, hogy na akkor én most vízre szállok. Jóvan, tudom, én, csak mondtam.

Puszi!
anniecoe
 
 


Hogy vagytok ezen a borongós napon? Lehet, hogy ezért nem jelentkeztek?
Eléggé nyomi az idő, és hideg is van...Kép Pedig azt hittem, idén már csak 20 fok felett lesz a hőmérséklet.
Serfi, mikor küldesz képeket kis Hannáról?
Dius, mikor találkozunk végre??
Katus, telek?
Edó, veletek mi újság? Ja, annyit akartam még kérdezni, hogy meddig főzted a lekvárt?
Ancsa, ti merre a hétvégén?

Asszem senkit se hagytam ki Kép

Pussszz Kép
Vendég
 


Basszus, tudtam, hogy valakit ki fogok hagyni...
Dehát Boguskával úgyis beszélünk elég sűrűn.
Babszyka, hogy vagy? Készülsz a Bali bulira? Mi lesz végülis a menü?
Kép
Vendég
 


Szóval kihagytál, értem én a célzást.

Nekem speciel rossz kedvem van, és Bali is alszik, nincs kedvem semmihez. Lassan azért fel kell tápászkodnom, mert megyünk anyóspajtiért, aztán gyógytornára.

Többiek mit punnyadtok?

Kata, mi 2 hét múlva Szolnokon leszünk egész héten, ti nem jöttök?

Kép

Kép
babszy
 
 


Sziasztok!

Mi jól vagyunk, megint nem volt hajnali kelés, csak 1/2 6-os, meg utána 1/2 10-es, úgyhogy én is visszafeküdtem 1/4 7-kor, és 9-ig még szunnyadtam, aztán a reggeli után elmentünk sétálni, visszavittünk pár edényt Anyósnak, meg papírokat. Persze, sose tudok jót tenni, úgyhogy lassan belefáradok.

Babszykám, ne cipeld annyit Bazsit, és akkor nem fog fájni a hátad!Kép Mit szóltál a csirkemájas ötletemhez?

Eszti, mindjárt küldök képet emailben, mert béna vagyok kicsinyítésben, de ígérem hamarosan megtanulomKép!

Dia?

pusz

Kép
seriff
 
 


Helló csajok!

Képzeljétek, az eper a kenyérsütőben és készül a lekvár!! Edó, köszi az ötletet, és jó hogy írtad a kenyérsütőt, így legalább nem kell ott ácsorognom felette.Kép

Enyim gyerek is alszik, én is aludnék, de fő a kajája, és azt nem hagyhatom ott, pedig eléggé kókadozom.
Idő felénk is szar, telek ügyben talán ma mondanak valamit, de majd hiszem, ha látom.

Tegnap du 3órán keresztül az interneten lógtam, és lakóparkokat nézegettem. Meglett a hatása, még álmomban is lakást kerestem. Lehet kezdek bedilizni?!Kép

Babszy, nem tudom még hol leszünk két hét múlva, de lehetünk otthon is, mert akkor talán már anyukám se dolgozik, és hazamegyünk pár napra. És te engeded a Bazsit homokozni? (én engedem a Petit, de a szomszédom nem engedi a kisfiát). Hmmm? Eszti, a tesód gyerkőcei homokoztak játszótéren, nem tudod?

Kép

Kép
tikata
 
 


Serfi, pusszantás, majdnem egyszerre írtunk. Én úgy mennék ma, de félef J sokáig dolgozik, 6-ra meg már vacsira vagyunk hivatalosak.

Kép

Kép
tikata
 
 


Jól van, hát majd jöttök, ha rértek!Kenyérsütő+lekvár? Nem is tudtam, h van kenyérsütőd!

Kép
seriff
 
 


Katus, tesómék gyerekei nagyon sokat homokoztak a játszón! És nagyon nagyon szerették. Pont akkor csinálták meg a Szent István parkot, és egy hatalmas homokozót csináltak (a közepén egy fával). Sok-sok gyerek is volt ott anyukákkal, szóval volt mindig társaság. Akkor még főiskolára jártam és sokat vigyáztam Balura, emlékszem ezekre a homokozós akciókra. Egy kezemben kismotor, másikban a gyerek, és akkor még valahova a homokszerszámokat és a táskámat is tettem (így utólag visszagondolva, nem tom hova...)Kép Úgyhogy szerintem hajrá, nem érdemes az első homoktortából kimaradni. Kép
És miért nem viszi a szomszéd?

Köszi Serfi a képeket!
Vendég
 


Pedig van, és lehet benne lekvárt is főzni, és nagyon egyszerű. Kész lett az enyém is, és oly gyönyörű, hogyha csak fele ilyen finom is isteni lesz.
Eszti, elképzeltem amit írtál. Vicces lehettélKép És ő azért nem viszi a gyerkőcöt, mert fél, h koszos a homok és sok mindent el kaphat gyerkőc.
Peti az előbb akkorát kakilt, hogy még a szandálja is kakis lett,Kép persze én pont a lekvárt raktam üvegekbe, és a felénél jártam, mikor látom mi van......

Kép

Kép
tikata
 
 


Ó jeeee! Klasszikus gyerek-kaki sztori Kép Kép
Meddig főzted?
Ja, a homok koszos, mint sok minden más is, amivel még érintkezni fog. De szerintem annyi gyerek felnőtt már homokozóban is, hogy szerintem ezért aggódni kár. Amúgy meg, ha nem találkozik a bacikkal, akkor nem is lesz ellenük védett. És egy csomó élménytől és tanulástól így elesik a kismanó. Mert ott tök sokat fejlődik a kézügyessége, és még barátokat is találhat, a jó levegőről pedig nem is beszélek Kép Nem beszélve az anyukáról, aki szintén találkozhat új ismerősökkel.
Szóval én biztos vinni fogom a gyerekemet játszóra. Ja, és ha ez még megnyugtat, nem biztos, hogy a tengerparton sokkal kevesebb kosz van.
Amúgy persze fainabb egy olyan játszó, ami le van kerítve és nem mehetnek be kutyák...Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Bocs, hogy csak most írok, de készülök a szombatra: takarítokKép

Kata! A receptben nem volt tartósító írva,de én raktam bele szalicilt, bár azt hiszem teljesen felesleges volt mert előbb elfogy minthogy megromlana. A receptben úgy volt hogy forrón üvegbe kell tenni aztán celofánnal lekötni és kész.

Eszti! 1 óra 20 perc volt a program a kenyérsütőben. Gyorsan megvoltKép Építkezés még mindig érdekel? Mi most találtunk egy új tecnológiát, legalább is számomra az: http://www.prokoncept.hu/

Seriff! Örülj, hogy ilyen jó alvó, ügyes kis manód van és persze a világért se keltsd fel ha alszik. Kép

Kép
edó75
 
 


Szasztok!
Most gyüttem haza Siófokról, értekezlet volt a disztribútorainkkal. A Balcsi ilyen időben nagyon lohasztó. Teljes gáz.
Holnap du. megyünk Hárskútra (Bakony)és vasárnapig elő sem jövünk, úgyhogy pihenés, no internet, no stressz. Kissé aggódom az idő miatt, szerintem vinnem kell könyvet, kártyát, ilyesmi. Mert szarul néz ki a hétvége. Azért nem bánnám, ha megcáfolnátok...
Addig is pussz, jövő héten jövök.
anniecoe
 
 


Jóest!
Képzeljétek, láttam a Hannust élőben!!!!
Annyira édes cukor icipici baba!!Kép Nagyon picurka, és nagyon kis formás. Ott nyüszögött az anyja vállán, akin egyáltalán nem látszott, h majd 3 hete szült. Kép

Ancsa, én megcáfollak,és én is bízom a jobban, mert mi meg holnap krkre megyünkKép persze kicsit gondolkodunk menjünk-e ilyen időben?

Eszti, én is teljesen úgy gondolom, ahogy írtad, aztán még az is lehet, hogy majd együtt visszük a gyerkőceinket homokozniKép

pusszancs

Kép

Kép
tikata
 
 


Katus, így legyen Kép
Edó még mindig érdekel a házépítés, úgyhogy mindjárt meg is nézem. Végülis már "csak" azt kéne eldönteni, hogy mikor, hol és milyen házat építsünk...Kép
Ancsa, így távolból is üzenem, hogy a hétvégére azért már talán normális időt mondanak, szombatra 24-25 fokot és vasárnapra is.
Na de azért ez a 10 fok nagyon durva!!! Hú de bírtam volna ma egész nap (jól halljátok, EGÉSZ NAP) ágyban dögleni!!! Kép
Amúgy gondoltam, hogy Serfi hamar újra a régi lesz! Kép Nem szokta túlparázni a dolgokat, legalább is ahogy mostanában figyelem. Hipp-hopp megszült, aztán pár nap múlva már ide-oda ment!
Tényleg még nem is meséltél a szülés azon oldaláról, hogy milyen érzés azóta, hogy van nektek Hanna? Meg a szülésről is mesélhetnél, azért mégiscsak nem mindennap történik ilyen. És Győzőről is mesélhetnél, mert apává sem sokszor válik egy férfi! Kép
A mai napig megvan Boguskának az a levele, amit nem sokkal Bali születése után írt. Nem volt hosszú, de pár szóval annyira szépen megírta, hogy milyen hihetetlen érzés volt, amikor a szülés után ott volt mellettük Bali, és órákig csak nézegették egymást, ismerkedtek, és utána már minden más lett...Kép Ugye Bogus? Azóta is emlegeted azt az éjszakát...Kép

Edó, egyébként szoktatok kenyeret sütni? Megéri ilyen szerkentyűt tartani a háznál?

Most mondta be a rádió, hogy jelenleg 9 (!!!) fok van...........na neeeeeee
Vendég
 


Sziasztok!

Nálunk az ablakaban 6,5 fok volt az előbb! Tényleg durva! A mai sétát le is fújtam, szerintem már kinőtte Peti a téli szerkóját, mert ilyen időben télen nagykabátot veszünk fel.

Eszti! Karácsonyra kaptuk a kenyérsütőt és azóta mindig sütünk. Akkor veszünk kenyeret ha például elfelejtek sütni. Előfordult már 1 párszor. Nem mintha nem érnék rá... Mi nagyon kihasználjuk, főleg, hogy most már lekvárt is főztünkKép
Amit küldtem honlapot érdekes a rendszer. Mi a véleményed róla? Kiváncsi vagyok Petid hallott-e róla és ha igen mit??

Kép
edó75
 
 


Sziasztok, undormány idő van, remélem Ancsáékra kicsit job idő lesz hétvégén, mert ilyen időben nem nagyon lehet túrázgatniKép! És KAtáéknak is remélem jó lesz Krk-en, olyan édi kis napozót hoztak Hancipancinak, h na! És azt mondják Peti sose volt ilyen kicsi, aztán rájöttünk, h tényleg, eleve többel és hosszabbnak született! Peti is nagyon cukorka volt, úgy adta oda az ajándékot, hogy "ni"! Aztán megsimogatta Hanci lábát!
Eszti, a Győző annyira hihetetlenül jól csinálja a dolgokat, h csak remélem, h leszek valaha olyan jó anya, mint amilyen jó Apa Õ! Annyira édesen tud Vele beszélni, és este is alig várja, h hazaérjen, és "beszélgessen, játszon" Vele, puszilgassa!
Most mennem kell.

Kép
seriff
 
 


Serfi, ne mondj ilyet...Kép Látatlanban tutira veszem, hogy pontosan olyan jó anya vagy, mint jó apa Győző!!! Úgyhogy csak semmi kishitűség, és alábecsülés!!! Kép Kép

Edó, már meg is néztem azt az oldalt, de bevallom, én nem látok különbséget a többi készházas kivitelezőtől. Szerinted? Átküldtem a linket Petinek, ő biztos tudja fogja, hogy ez miben más.
És milyen kenyereket szoktál sütni?
Vendég
 


Kép szóval tudni fogja és nem tudja fogja......Kép
Vendég
 


Hello gyerekek!

Ma reggel már útlevelet is csináltattunk Balinak, Nagyon flottul ment,8ra bejelentkeztünk, negyed óra alatt végeztünk. Így kell ennek mennie.

Ma belendülök takarításügyileg, mert szombat mindjárt itt van!!!Edó nálatok hány vendég lesz? és konkrétan milyen kaja?

Serif, nálatok lesz keresztelő? Bali pogány marad, mint a szülei, legalábbis amíg ő máshogy nem dönt, és el nem megy mondjuk saolin szerzetesnek.
Igen, Serif, mi is nagyon várjuk a hosszabb beszámolókat, bár tudom, hogy erre nem nagyon jut idő. Max. majd szóban.

Említettem már, hogy megtanítottam Bali lemászni az ágyról? Remélem majd magától is alkalmazza ha úgy adódik.Kép

Katus, egyetértek homokozóügyileg. Szerintem ezerszer veszélyesebb kocsiba ültetni a gyereket, mégse mondjuk azt, hogy na fiam, te most itthon maradsz. Persze jobb, ha körül van kerítve a játszótér, amiénk sajna nincs, de azért figyelek, hogy ne egye vödörszámra. Amúgy meg házon belül is szeretnénk egy kisebb homokozót a szomszédokkal.

Lehet, hogy Krk-ön jobb idő van, nem??

Na majd még jövök, de a gyermek nem hagy írni, pusz

Kép

Kép
babszy
 
 


Jaj, emlékszem, hogy a kórházban voltak Balinál sokkal kisebb gyerekek, azokat meg se mertem volna fogni. Bazsi is annyinak született kb. mint Petya. Én is úgy megnézném azt a pici babát....

Kép

Kép
babszy
 
 


Kismama előfizetők!

Valaki nem próbálta esetleg a májusi számban leírt epres-joghurtos tortát? Mi lehet az az eperlé? Ivólé?

Kép

Kép
babszy
 
 


Babszykám, gyere és nézd meg! Gyorsan, mert megnő!
LEhet, h mirelit eperből van, akkor annak a leve, ha meg igaziból, lehet, annak? Nincs előttem a recept.Mennyi kell? Lehet, h szét kell egy keveset trancsírozni, h legyen leve. De hogyhogy epreset csinálsz? Már eszel?

Kép
seriff
 
 


Sziasztok!

Kismamát mostanság nem olvasok, majd ha megint az leszek. Egyébként láttam epres üditőt a boltban. De az igazi, ha az epret botmixerrel mixeled, tegnap csináltam a lekvárhoz, és igazi eper levet kapsz. Talán.

Megnéztem, a Peti 3hetesen már 3940g volt, ami ekkora méreteknél azért jelentős. Én nem mertem volna szerintem a Hannát még tegnap sem megfogni, de a Serfi meg olyan laza. Õ nyitott nekünk ajtót, és pár másodpercnek el kellett telnie, mire rájöttem, h ott a Hannus a vállán, mert úgy elveszettKépKép Na majd a kislányunk nekünk is ilyen pindurka lesz, ugye Bogi?

Azt döntöttük, mégis megyünk krkre, állítólag ott leglább nem esik, és az már fél siker. Úgyhogy megyek is vasalni....

Kép

Kép
tikata
 
 


Drágáim!
Egy jelentősebb géplerohadás után ismét itt. Az elmúlt fél órában csak visszaolvastam, nem is tudom bírok e majd reagálni mindenre.
Először is, köszönöm a poci dícséretet. Most 2 hétig nem mérem, elhatároztam - bár szerintem nem olyan nagy, de én már nem emlékszem a tiétekre. Remélem minden rendben odabent, bár már rég nem láttam őket. Viszon jópár napja határozott boxmeccs van odabent, jó érzésKép. Valaki kérdezte a Bazsát. Õ is nagyon jól van, érzi a picúrokat, szinte meghatódottan, könnyes szemmel, olyan édi...
A képen, igen, madarak vannak a háttérben. Nászajándékba kaptuk, 100 év szárnyaló boldogság. Egy kedves barátunk hajtogatta. SerfkóKép Az én e-mail címemre is küldhetsz néha képeket ám. Mindig a Katus meg a Bogi küldi tovább. Pedig kíváncsi vagyok ám én is nagyon!!!
Szerintem picúrságban úgyis a mi bébijeim viszik majd a pálmát, bár remélem sok lesz bennük a pintér és akkor a fele is elég lesz egyreKép.
A pénteki tali nagyon jó volt. A Peti szuperédes, mint mindig. Egy órán kersztül nem tudtuk leimádkozni a mocijáról, aztán anya elrakta aludni. Különben hihetetlenül jó kisfiú, fantasztikus természete van. Láthatólag hatalmas kedvvel játszózott, homokozott, stb, de mikor anya mondta, megyünk, akkor mentünk. Semmi hiszti. Csináltam pár képet is, majd rakok fel. Előadta pár szavas repertoárját, nagyokat mosolygott, huncutkodott.
Nagyon jó utat nektek ma!!! Hogy hogy nincs telek?? Nemá!!!
Fú, nagyon szeretnénk mi is menni Vászolyba, szerintem nem is lesz akadálya (remélem jól leszek). A doki ugyan jelentős pihire ítélt kedden, úgyhogy valszeg ott fogok tespedni felrakott lábbal egész nap, bár egy nagy séta biztos belefér. De fantasztikus társaságom jelen lesz és ez a lényegKép A bogrács jól hangzik, csak sok hússal, tudod Pussykám!!!Kép Szóval nyugágy, hús és estére az az ágy, amelyik legközelebb van a wc-hezKépKép De jó lesz!!!
Jó szülinapi partizást Balinak! A tortát el ne felejtsétek!!!!! Meg gyertya, meg ilyenek.
Esztikém! Én a Boginál százszor hipóbb vagyok, úgyhogy légyszi most már álljatok le, mert ciki lesz a Balcsin megjelennünk így. Mondjuk a Katusnak is jó színe van. Apropó, nem is mondtam, hogy pénteken milyen irtó csini volt a Kata!!! Dögös farmernaci, piros pacsker, klassz frizurka, szóval le a kalappal.
Persze a Boguson sem látszik már semmi abból a 20 kilóból - amire én mondjuk nem is emlékszem és el sem hiszem. Szóval ő is olyan vékony mint volt. Már csak az egyik cickója van versenybenKép
Szóval Esztikém, a Bogiék elugranak hétfőn. Nincs kedved, kedvetek???? Nagyon szívesen látlak. Bármikor. Katus???
EdóKép De jó, hogy ti is jöttök, végre talizunk, mégha már ismerjük is egymást, ez más lesz. A tökösök meg milyen jól ellesznek együtt!!!
AncsámKép Lehet, hogy nekünk is lakik ismerősünk tifelétek, csak az a nagy bibi, hogy én nem vágom annyira, hogy hol is van ez. De a lényeg, hogy jól érzitek magatokat. Azért ahogy látom van programotok mindig rendesen.
Na most ennyit.
Pusza

Kép
diane
 
 

Vissza: Errõl - arról

Jegyzetfüzet: