Szilvi,
te aztán tudsz kérdezni
Sorban: 4 önkormányzati és két evangélikus ovi működik, a vallásosakban már a beiratkozás előtt 1 hónappal dugig volt a létszám
Sajna, nem gondoltam, hogy már a szülőágyról le kell jelentkezni az oviba
Az önkormányzatiknál is már 50 jelentkező volt a hivatalos beiratás előtt! Van olyan ovi (nekünk is ez lett volna a jó, ezért ide jelentkeztünk), ahova összesen 7! egész gyereket vettek fel, mert állítólag sok a 6-7 évesen sem iskolaérett csemete, aki még repetázik. Arra hivatkoznak egyébként, hogy rengeteg a betelepülő, így itt Irsán folyamatosan nő a gyereklétszám a fogyó népesség ellenére is! A polgármester minden megválasztása előtt beígér egy újabb ovit, amit ilyen tempóban még az unokáim se fognak látni
De az óvoda makettje már állítólag ott porosodik az asztalán
A vezető óvónéni szerint év közben is nagyon kicsi az esélye a felszabaduló helynek. Timi október 8-án tölti a 4. évet, így nem hiszem, hogy olyan nagy kérés lett volna részemről az óvoda, hiszen nem 3 évesen akartam betuszkolni az akkor még alig szobatiszta gyereket! Cegléden tegnap beszéltem a központi elosztóval is, hátha van másik oviban hely, na innen küldtek el elég durván a sunyiba
Napsugár ovit már én is megtaláltam egy honlapról, csak van pár gondom: fogalmam sincs, mennyi lenne anyagilag, ha nem bírjuk, akkor Timit ugye vissza kéne rakni államiba, ami természetesen új társaság szegénynek egy megszokott helyett, és én leginkább egy oviba szeretném járatni mindhárom csemetét, azt meg tuti nem bírom kiperkálni egy magánoviban, tehát Timi mindenképp rosszul járna
Nem tudom, érthető volt-e, kicsit sietnem kell, mert Mesi rángatja a lábamat közben
Most patthelyzet van, mert hiába is jártatom a számat, csak 5 éves kortól kötelező felvenni a gyereket, vagyis én húzom mindenképp a rövidebbet
Pesten dúl a lakásmaffia, Albertirsán meg az óvodamaffia
, ahogy most már jól látom. Csak az a baj, hogy feláll a szőr a hátamon a ki kinek a támogatója sztoritól
üdv
Momo