Új privát üzeneted érkezett!

bocsi hosszú voltam !
zsu26

Na nem birom abbahagyni! :-)
nézem a profilotokat és több helyen elfelejtettétek a babátok nevét és születési idõpontját megadni, igy nem tudjuk, kinek milyen nagy a babája!!! :-((((
zsu26

Zsuzsi!

Szerintem nem õrültél meg, eszedbe ne jusson kint hagyni! (Vagy én is megõrültem?)
Anyóssal nekem is csak gondok vannak, füõleg amiatt, hogy az elsõ perctõl kezdve állandóan látogatóba akarnak jönni, és megsértõdtek, amikor azt mondtam (4 látogatás után az 1. héten), hogy most egy kis nyugalmat szeretnénk 6 hetes koráig. Pedig jó fejnek indult annoKép
Állítólag a mai modern hajfestékek teljesen okék, de a biztonság kedvéért én is melíroztattam terhesség alatt is inkább, mert az nem ér hozzá a fejbõrödhöz.
Ha valamit megtudsz a Pharmatexrõl, szólj! Köszi!
Üdv.

Ilda
ilda

Sziasztok!

Zsuzsa!
Pharmatex: 100 nõt vizsgáltak 1 éven keresztül, és a teherbeesés esélye ezek szerint 0,65%. Úgyhogy elég jó.

Via!
Szerintem bizd a babádra, hogy hányszor eszik!
Gedus van amikor 3 óránként kér, van, amikor másfél-két óránként.
Én nem bánom! Kép

Zsuzsi!
Egyáltalán nem vagy megõrülve! Nekem is az a mániám, hogy biztos elrabolnák ezt a gyönyörû babát, ha bárhol kint hagynám. Ne hagyd kint! Inkább kacsázz vele egy kicsit a boltban,de ne kockáztass szerintem! Kép

Anyukák!
A pici fiamnak zöld a kakija. De már pár hete. Hol zöld,hol sárga. Más tünet nincs. Felhivtam a dokit, de azt mondta, hogy ilyen elõfordul. Ti mit tudtok errõl?
Tudom, hogy korábban már irtatok errõl, de nem tudom, hogy valamelyikõtöknél fordult-e elõ, hogy hosszabb ideig volt zöld a széklet?

Voltunk ma sétálni a hordozókendõben. Nagyon szerette a pici! Nézelõdött egy csomót és annyira elfáradt, hogy hazaérve csak letettem és már aludt is!
Mennyivel könnyebb, mint babakocsival lavirozni! Kép

Még valami: ha van köztetek debreceni, lécci nézzetek be a "debreceni kismamák, anyukák" topicba. Szeretnénk mama-baba klubot szervezni.

Helga és a 13 hetes Gedus
helga

Bocs,megint én vagyok. Ha valamit szeretnétek tudni a Pharmatexrõl, kérdezzetek, mert van egy használati utasitásom (anyukám ezt használja,nagyon bevált neki). Lényeg, hogy az akció elõtt 10 perccel kell felhelyezni, 3 órán át biztosit védelmet és szeretkezés után 2 óra hosszáig nem szabad irrigálni, és szappannal mosakodni (Laktacyd és hasonlók megengedettek).
Szoptatás alatt is használható.
helga

Sziasztok!

Most csak gyorsan, mert nincs sok idõm. A gyakori szopi miatt nem kell aggódni. Az én kisfiam még most is alig tudja betartani a 3 órát, van, hogy 2 óránként eszik, pedig lassan 4 hónapos lesz.Kép Bevallom, sose számoltam, hogy hányszor eszik naponta,sem azt, hogy mennyit, de éjjel is legalább kétszer felkel. Szép, egészséges kisbaba és ez a lényeg. A többit bízzuk rájuk.Kép A dokinénink szerint, amíg csak anyatejet kap egy baba, addig egyen annyit amennyi jólesik. Fõként 8 hetesen. Cukros vizet igyon aki kitalálta.Kép

Kisbabát semmiképpen nem szabad kinn hagyni, szerintem.

Nektek nem hullik a hajatok?

Sziasztok, Katica
Katica

Sziasztok!

Katica
Nekem nagyon hullik a hajam,kb 1 hete kezdte. Már elõre félek, mert az elsõ terhességem után is nagyon sokáig hullott, és elég nagy mennyiségtõl "megszabadultam". Fodrászom mondta is, hogy szerencsém van, hogy ilyen sok hajam van, mert elég furcsán nézhettem volna ki. És ami érdekes,hogy a fejem tetejérõl hullott el. Aztán idõvel visszanõtt.

Zsuzsi
Azért a kúp beadását ne siesd el. A 2 hónapos oltás nagy átlagban nem okoz lázat, legalábbis nem kellene neki. Nálunk sem volt semmi, sem nyûgösség, sem láz, de még csak hõemelkedés sem. És a Germicid C-ben van nyugtató is, ha nem szükséges, nem kell neki adni. Na a 3 hónapos oltás nem ilyen lesz Kép
Egyébként a kúpot úgy add be, hogy elõbb félbe vágod hosszába, a pici végbelét egy kis krémmel bekened, és megemelve a lábait óvatosan berakod. Nem árt, ha egy picit összefogod a popóját, mert pl. az én fiam hajlamos kapásból kinyomni Kép

Képzeldjétek, ez volt a harmadik éjszaka, amikor már csak egyszer kelt Noémi enni, és fél óra elteltével már aludtunk újra mindketten KépKépKép Olyan jó Kép

Helga
Az én kicsimnek is nagyon gyakran zöld a kakija, kérdeztem a múltkor a dokitól, azt mondta a levegõtõl van. Hát én ezt nem hiszem. Na mindegy.

Egyébként nálunk még mindig szinte minden pelusban van kaki, már megszoktam, a fiamnál is így volt. Sõt, Õ még a mai napig is naponta 1-3-szor kakál. Ilyen típus.

Gabi
bgabi

Sziasztok!

Mindenkinek jó reggelt!KépKépKép (Most magamat is lelkesítem, mert még elõttünk van a nap nehéz pontja a reggeli készülõdés.)

Zsu26. Anyósról csak röviden. Mindig mindenbe beleszól, de itt most nem ez a lényeg. Elsõ lányomnál még nagyon nyomult tea-cukros víz adása terén. Hiába magyaráztam neki, hogy az anyetejnél elõbb azért jön hígabb tej mert az a szomjasság ellen van. Második lányomnál dettó. Akkor is hiába magyaráztunk, aztán már csak legyintettem. És most halljatok csodát, a Bánknál, mivel nem tõlem, hanem valaki mástól hallotta, szenzációs újdonságként jelentette be nekem, hogy képzeljem, nem kell külön teáztatni stb. a babát, mivel az elõtej szolgál a szomjának oltására. Mintha eddig nem ezt magyaráztam volna neki. De ezek szerint fejlõdõképes?!
Az oltással kapcsolatban: a kéthónapos oltásnál valóban jó esetben nem szokott szövõdmény lenni. (Nálunk volt, de akkor mi kivételek vagyunk.) A kúp beadásról amit Gabi fent írt tökéletes, én még szoktam azt is, hogy magát a kúpot olajozom be, és így még simábban felcsúsztatható. (De a három hónapos oltás után, amikor szükséges lesz, ha elviszed magaddal a kúpot az oltásra, akkor a védõnõ rögtön a szuri után beadja a kicsinek.)
Azzal kapcsolatban, hogy írod hogy a babád fele kicsit féloldalas, hát nem a szobát kell átrendezni, hanem a babát kell forgatni a kiságyban, tehát hol itt legyen a feje, hol ott, így ha tényleg a fény felé forog, ha fordítva van a kiságyban, akkor ezzel az eddig nem kedvelt oldala felé fordul, így nem lesz féloldalas.A festés helyett én is inkább melíroztattam a terhesség meg most a szülés után is.
A babát mindenhova vidd magaddal, mert soha nem lehet tudni. Én mindig mindenhova be szoktam vinni a gyerekeimet, soha nem hagyom kint õket a bolt elõtt, ezért inkább a szûkebb boltok látogatását kihagyom (vagy ha valaki vigyáz a gyerkõcökre akkor egyedül oldom meg az ott vásárlást).

Akit érdekel, a TESCO-ban 468 vagy 486 Ft. az Aromax mandulaolaj. Szerintem ezerszer jobb mint a gyógyszertári napraforgó (de ezt már korábban leírtam).

Snuglis történet. Nekem szimpibb mint a hordozókendõ, és nagyon bevált. Most volt vele egy aranyos sztorink. Az Annáért mentem a két kicsivel az oviba, és leegyszerüsítettem a dolgot, nem babakocsival mentünk, hanem a picit a snugliba tettem be. Abból ugyebár csak a kis feje látszott ki, meg rá jött még a kabátom, így tényleg csak a kis feje kandikált ki. Mikor az oviban a gyerekek megláttak minket, ledöbbentek, kérdezték, hogy a Bánk már megint a pocakomban van, csak kilóg a feje? Olyan aranyosak voltak. Egyébként teljesen olyan érzés volt így, mint mikor még valóban bent cipeltem, a szívem alatt, a pocakomban. Egyébként nagyon élvezte, végig nézelõdött, csak a vége-felé aludt el.

Sziasztok, mindenkinek szép napot kívánok: Norcsi (Bánk ma éppen 3 hónapos)
norcsi
Lenti

Sziasztok!
Zsuzsi,
nem tudok mást ajánlani, olyat dokit kell választani, aki megfelelõ és kijön. Végülis szabad orvos választás van, oda adod le a baba kártyáját, ahova akarod. Nekünk szerencsénk van, mert a körzeti kijön, és nagyon jó fej. De épp a hétvégén költözünk a város másik végébe, ennek ellenére megbeszéltük a védõnénivel és a dokival is, hogy itt maradunk nála. Aztán ha nagyon húzós lesz a távolság, majd váltunk.
Az öltözködéssel: szerintem nekünk nagyon könnyû dolgunk lesz, áprilistól fürdõgatyában járatom Gabót.Kép Eszméletlen, hogy mennyire melegvérû! Van rajta egy hosszúujjú body, egy plüss felsõ kantáros nadrággal és vörösödik a feje. Igazából már nem tudok mit kitalálni, azért mégiscsak tél van. Ééés meleg a keze, lába. Nem ám jégcsap...! Én meg a magam fázósságával. Amúgy apukám tanácsolta, úgy öltöztessük, ahogy mi is öltözünk. A napokban sokat voltunk sétálni, szegény piciket elnéztem, be volt némelyik öltöztetve, mintha Alaszkában laknánk. Az utcán meg volt 15-20 fok.
Kinn hagyni különben én sem merem, még egy fél percre sem. Igaz, hogy így nem sok mindent tudok intézni délelõtt, de szerintem nem szabad. Emlékszem még mikor kicsi voltam mennyi babakocsi volt kinn a boltok elõtt. Mindig megnéztük anyukámmal meg a hugommal, megvigasztaltuk, ha sírt, beadtuk a cumit a szájába stb. Hol van az már...

Helga,
korábban olvastam a szoptatós topicban, hogy zöld kaki attól is lehet, hogy sokszor kevesebbet szopizik a pici, és így az elõtejbõl iszik gyakrabban, aminek hashajtó hatása van, ettõl is lehet zöld. Vagy, ha meg van fázva. De gondolom ez nem áll fenn, mert akkor a dokid "intézkedett" volna.
Olvastalak benneteket a Kismama újságban! Rögtön felismertem Gedust!Kép

Norcsi, ez nagyon aranyos történetKép!

Ágci (8+3 Gabó)

Kép
Ágci

Sziasztok!

Mi is több héten át küszködtünk a zöld kakival, és tudjátok mi segített? Abbahagytam a Laktoherbet. Valaki javasolta, abbahagytam, és kb. 2 nap után már szép aranysárga lett a kaki. Próbáljátok ki!

Én azt hallottam a rádióban, hogy nem a bõrön keresztül baj, ha bejut a hajfesték terhesség, szoptatás alatt, hanem belégzésen keresztül, tehát amíg ülünk a fodrásznál hajunkon a vegyszer. Úgyhogy én még várok vele, pedig már nagyon unom a "gimnazista" külsõmet. Állítólag ha már nemcsk anyatejet kap a baba, lehet melírozni, de tudományos kutatások még nem támasztják alá a károsságát. Csak a józan ész Kép

Lányok, nem tudtok olyan anyagboltot, ahol ízléses (!) gyerek mintás anyagokat lehet kapni (ágynemûnek, kistakarónak, stb.)?

Zsuzsa (4,5 hónapos Maja)
zsuzsa73

Zsuzsa!

Én a Soroksári úti Megatoys Götz boltjában vettem nagyon szépeket, és nem is voltak drágák.
Ilda (6 hetes Dorka)
ilda

SZija lányok!

Zsuzsi! Én is gondolkodom a hajfestésen, szerintem nem kerül át semmi a tejcsibe emiatt. Azért olyan nagyon nem szivódik fel...sokan terhesség alatt is festetik a hajukat és semmi baja nem lesz a babának, akkor szoptatás alatt meg pláne nem. Legalábbis szerintem.
Nem vagy örült, hogy nem mered kinnhagyni a babakocsiban Dorkát, jobb az óvatosság, olyan sokmindent lehet hallani. Én sem szoktam sehol ott hagyni egy pillanatra sem.

Szijasztok, Lara(3hó+1hét)
lara

Sziasztok!

Pocok. Lehet hosszában kettévágni. Nekünk az Amidozopfenes kúp az ami nagyon bevált, és eddig mindig egy egész kúpot kellett a 0,1-esbõl feltolni. Nem tudom most az új doktornõnk mit fog javasolni a Bánk 3 hónapos oltásánál. De volt már hogy feleztem kúpot és simán ment.Kép

A festérhez nem tudok hozzászólni, mert én csak melíroztattam és az nagyon jól sikerült. Hajhullás egyenlõre még csekély mértékben, de nálam is van.

Most mértük a Bánkot az elõbb mielõtt fürdettük, és 70 gram híján megduplázta a születési súlyát (ami 3300 gramm volt), pedig igazából fél éves korára elvárás a duplázás. KépKépKép Most ennek nagyon örülök, mert már egy hónapja nagyon vacakol a nappali szoptatásoknál, inkább nézegetne, és minden érdekesebb számára mint a szopizás. De aztán néha azért sikerült egy kicsit szopiznia (nem tudom mennyiket eszik, mert nem mérjük) de ezt is 5-10 perc alatt lerendezi. Viszont éjjel aztán nagyon jól eszik, gondolom ennek is köszönhetõ a súlygyarapodása. És hál'Istennek, most már a hasfájások is kezdenek megszûnni (ezt most lekopogtam).

Sziasztok, jó hétvégét minden babának és mamának!Kép
norcsi
Lenti

Sziasztok!

Pocok!
Bocsi az "akció"-ért! Kép

Hajhullás: vegyetek Herba hajszeszt! Nekem bevált. Asszem 5-600 ft. 6 ampulla.

Köszi a megnyugtatást a zöld kakival kapcsolatban! Akkor nem lehet olyan vészes!
BGabi!
Gratulálok a nagy alváshoz!
helga

Sziasztok!

Gabi: köszi a kúp tanácsot. Jó nektek, hogy este már csak egyszer kell szoptatnod, Dorka ahelyett, hogy csökkentené a szopizások számát, egyre gyakrabban szopik és hatalmas éhséggel. Talán nem elég neki a tejem?

Szóval ez a pharmatex hatásos? a nõgyógyászok miért nem mondanak errõl semmit?

Pocok: mi az a Contratubex? ha jól értem a terhességi csikjaid elhalványulnak tõle?

Szerintetek mennyit kell naponta sétálni, levegõzni a babával? Én kb. 2 órát szoktam és még otthon gyakran szellõztetetk, ez elegendõ?

na megyek aludni, kellemes hétvégét mindenkinek, mi megyünk a dédihez a legkisebb dédunokát megmutatni!!! :-)

sziasztok: Zsuzsi és 9hetes Dorka
zsu26

Sziaszstok!

Pocok: én Hennával festettem a hajam. Ma már lehet kapni flakonost is, amivel nincs annyi pepecs. Az ára mint a többi hajfestéknek, viszont jót tett a hajamnak! Én nagyon szeretem!

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Pocok: kifakul, és kb. 2-3 hónapig látszik.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Még sosem írtam sem ide, sem más topicba, bár már rég tervezem, hogy csatlakozom hozzátok, ha nem bánjátok!
A kisfiam, Ármin 2001. nov. 15-én született a MÁV kórházban, és mivel elsõ baba, elég gyakorlatlan voltam - vagyok, így aztán utólag is köszi, hogy sok pánikolástól megóvtatok azzal, hogy legalább olvashattalak titeket és láttam, hogy nem állok egyedül a néha megoldhatatlannak tûnõ feladatokkal.
A pharmatexhez még annyit, hogy szerintem sem csíp, és nemcsak kúp változatban létezik, hanem van hab és zselé is belõle, ezek közül az egyik 24 órás védelmet nyújt - tehát nem muszáj épp tíz perccel korábban ezzel bajlódni.
Szeretném a segítségeteket kérni homeopátia-ügyben, ha esetleg valakinek van vele kapcsolatos tapasztalata! Ármin ugyanis sajnos már másfél hete beteg (köhögés, láz, nyûgösség - így aztán hiába a szép idõ, itthon kell maradnunk :-(), a körzeti doki már a harmadik antibiotikumot írja, most ez az utolsó úgy tûniok, hogy tényleg használ is, de szomorú vagyok, hogy szegény babám két és fél hónaposan már antibiotikumra szorult, szeretném ezt a késõbbiekben kikerülni.
Köszönöm, és remélem, tudok ezentúl rendszeresen jelentkezni!

Márti és Ármin (2,5 hó)
márti

Sziasztok!
Az utobbi idoben nem igazan volt idom olvasni Titeket. majd igyekszem potolni a hianyossagokat. Szokas szerint megint panikolok(...); es lenne egy kerdesem. Nektek hany hetes koraban mosolygott ratok eloszor a babatok?

Elore is koszonom a valaszokat!
Danimama
danimama

Szia Márti!

Mi már lassan három és fél év óta járunk homeopata orvoshoz, így pl. a középsõ lányom még sohasem kapott antibiotikumot, pedig volt már beteg jópárszor. Ha érdekel valami a homeopátiával kapcsolatban, nyugodtan keress meg emilben is (profilból megtudod) szívesen írok róla bõvebben is.

Danimama. Hát a mosolygással kapcsolatban sem lehet egy kalap alá venni a gyerekeket. A Bánknál nem tudom hány hetes volt mikor elmosolyodott, de a legnagyobb lányom már pár napos korában szopi után rendszeresen mosolygott. Miért pánikolsz emiatt? Dani mennyi idõs is?

Ma megyünk az oltásra, hát nagyon bízom benne hogy megússzuk nagyobb gond nélkül!Kép

Sziasztok, jó hétkezdést mindenkinek.

Norcsi.
norcsi
Lenti

Szia Norcsi!
Dani 6 hetes. O is mosolyog almaban, szopi kozben; de meg nem keres kontaktust velunk. Vagyis nem rank mosolyog, hanem inkabb csak ugy spontan. Tovabbra is nagyon kivancsi; nezelodik a vilagban, de hiaba beszelek hozza egyszeruen nem nez ram nagy ritkan figyeli az arcunkat, de az ritkan fordul elo. Tudom, nem kellen panikolni. De kivancsi lennek, mikorra varhato az elso "nekunk szolo" mosoly... Kép
Koszi! Danimama
danimama

Sziasztok!

Danimama!
Nekünk Noémi kb. 2 hónapos volt, amikor tudatosan elkezdett kicsit mosolyogni. Ez még csak pár hete történt, azóta ha valaki beszélget vele, annak mosolyog, és gagyarászik is közben. Nagyon édes KépKép Úgyhogy nyugi, türelem, eljön az ideje.

Van a profilunkban új kép, akit érdekel KépKépKép

Gabi
bgabi

Sziasztok!

Mi is homeopátiás orvoshoz járunk, illetve eddig fõleg én, de már Dorka is kapott az oltásaihoz felhasználandó bogyókat, hogy ne viseljék meg annyira az immunrendszerét.
Engem amúgy egészen komoly kórságból hozott ki a homeopata orvos, mindenkinek szívbõl ajánlom.
Dorka pontosan 4 hetes volt, amikor rámosolygott elõször apjára, utána néha-néha volt egy vigyor, és a múlt hétvége óta folyamatosan vigyorog ránk. Ma 7 hetes.
Ja, képzeljétek, azt mondta a homeopátiás doktornõ, hogy a Continuin abszolút nem ad 100 százalékos védettséget. Abba is hagyom, amúgy is teljesen rosszul voltam tõle 1 hét után (vérzés, hasgörcs, depresszió, fejfájás).
Jó hetet mindenkinek, talán még lesz egy kis jó idõ.
Ilda (7 hetes Dorka)
ilda

Bocs, megint én: hol lehet Henna hajfestéket kapni?

Ilda
ilda

Sziasztok!

Hát egy hosszú hétvégét töltöttünk a nagymamáéknál, Hanga nagyon élvezte. Már mosolyog õ is. Sõt. Az egyik éjszaka felkelt, nem sírt, csak kedélyesen elvigyorgott, nem nagyon tûnt éhesnek, csak mosolygott, mint a tejbetök. Aztán úgy egy fél óra múlva kíváncsiságból belenéztem a pelusába. Hát bekakilt Kép. De nem szólt, csak vigyorgott Kép.

Hajfestés:
Én a várandósság alatt is végig jártam fodrászhoz, és festettük a hajamat. Semmi baj nem lett belõle (ezek a mai festékek nagyon jók). Szülés óta már egyszer festettem. Sõt a múlt héten eljutottam fodrászhoz is KépKépKép!

A hennával vigyázni kell, mert festett hajra nem alkalmazható. Ezt hallottam.

Szila (holnap 6 hetes Hanga)
szila

Danimama!

Ne aggódj, minden baba máskor kezdi a mosolyást. Maja 2 hónapos volt, amikor elõször telibõl mosolygott a cicimre Kép azóta meg abba sem tudja hagyni.

Zsuzsa (4,5 hónapos Maja)
zsuzsa73

BGabi!

Most néztem meg a fotókat. Tüneményesek a gyerkõcök. Nagyon hasonlítanak egymásra. Flóri már igazi nagyfiú, Noémi is sokat nõtt és nagyon szép hajasbaba. Kép

Gyöngyöske
gyöngyöske

BGabi!
Tényleg nagyon tündéri kisfiad és kislányod van. Kép

Lányok,
lehet, hogy butaságot fogok kérdezni/kérni. Milyen játékötleteitek vannak (az éneklésen, mesélésen, bábozáson,stb. kívül)azokra az idõszakokra, amikor nem éhes, nem sír,nem fáj semmi, nem pisis/kakis, mégis sír. Vagy nem sír, de szeretném egy kicsit lefoglalni, játszani vele. Tudom, hogy még kicsi, de nyilván vannak ráméretezett játékok, foglalkozások.
Milyen játékokat lehet már adni (mutatni) nekik (én szívesen csinálnék sk. is)? Már a színes izékre odafigyel, nagyjából követi is a szemével. Azért zömében a két etetés között még egy kicsit sírdogál (nem mindig) és alszik. De van amikor nem, és akkor gondolom, már lehetne játszani vele, de nem mindig ugyanazokat.

Na jól kitekertem a dolgot, de a lényeg: ti mit játszotok a babáitokkal, hogy foglaljátok le õket?

Szerdán megyek vissza a 6hetes kontrollra. Remélem, azt mondja a doki, hogy már beülhetek a fürdõkádba. Már nagyon vágyom rá...KépKép Aztán meg a házasélet...KépKép

Ezeket a homeopátiás orvosokat hogy lehet megtalálni? Mert én sem nagyon szeretnék gyógyszereket adni neki.

Helga, olvastalak a Kismamában.Kép

Érdemes megvenni a Praktika újságot, nagyon jó ötletek vannak most benne (játéktárolás, díszítés, stb.)

Szila (holnap 6 hetes Hanga)
szila

Sziasztok!

Zsuzsi! Igazad van, én sem hagyom soha kint az üzlet elõtt a babakocsit. Ebbõl a szempontból át is alakult a vásárlási szokásom: csak olyan üzletbe megyek be, ahova be tudom vinni a babakocsit (illetve nálunk a közért kirakata átlátszó és az eladók állandóan nézegetik a kislányomat, kimennek hozzá, szinte vigyáznak rá, ott kint merem hagyni).

Helga! A kislányom kakija is zöld volt elég sokáig, kb. 2 hónapos korára rendezõdött, már szép sárga.

Norcsi! Fejforgatás: az én lányom is mindig ugyanazon az oldalán alszik, pedig nem is oldalról jön felé a fény. Én sajnos nem tudok vele semmit sem tenni, mert hiába fordítom a másik oldalára a fejét, mindig visszafordítja. Lehet, hogy féloldalas lesz szegény feje? Kép

BGabi! Naggggyon édesek a gyerekeid! És hogy hasonlítanak egymásra! Kép Kép Kép

Cukros víz utoljára: nálunk a doktornõ erõlteti ezerrel ezt a hülye cukros vizet, és az a gond, hogy a párom, aki mint apatigris, a doktornõ mindent szavát maximálisan betartja. Ráadásul az anyukám is favorizálja a limonádét, így hát sajnos a kislányom minden nap iszik belõle. És minden nap van némi nézeteltérés is emiatt, ugyanis én vagyok a rossz anya, aki hagyja szomjazni a gyermekét (amikor nem adok neki limonádét). (A dokinõ szerint az anyatej emésztése 2 óra, ezért evés után 2 órán belül nem szabad anyatejjel megkínálni a gyermeket.)
Más: rokonságunkban a ránézésre egészségtõl kicsattanó, 10 hónapos kislánynak (akit az anyukája még mindig szoptat!) írt elõ tápszert ugyanez a dokinõ, mondván: fejletlen a gyerek. Szerintem a La Leche Ligának elõször a gyermekorvosok fejében kellene "rendet tenni".

Danimama! A kislányom 6 hetesen mosolygott elõször tudatosan (természetesen az apukájára, amin én meg is sértõdtem) Kép. Aztán pár napig nem mosolygott, majd kb. 8 hetes kora óta mosolyog rendszeresen.

Sziasztok: Laura
Laura

Sziasztok!

Most jöttem a dokinénitõl, úgy volt, hogy ma kapunk másodszori próbálkozársa szurit. Már múlt héten voltunk oltásért, de akkor azért nem kaptunk, mert mondtam, hogy szerintem egy picit gyulladt a picinek a szeme és zöldet kakil. Erre most azért nem kaptunk szurit, mert ma a délelõttig már 3 szor kakilt. Megmutattam a dokinéninek a kakinkat és azt mondta ez nem is zöld :-( Szóval nem zöldet kakilunk, csak én látom zöldnek :-)) Most holnap megint megyünk, hátha holnapra kijön valami a gyereknél vagy pedig egyértelmû lesz, hogy nincs semmi baja... Egyszerûen már nem tudom hova tenni ezt az egészet, most én beszélek érthetetlenül a dokinéninek és ezért mindent félreért vagy õ ilyen nagyon óvatos, vagy a babának tényleg valami baja van? Ja, a dokinéni mérlege szerint múlt hét óta nem hizott a baba, az én mérlegem szerint 10 dkg hizott. Szóval nem tudom, mikor kapjuk meg ezt az oltást, kezd elmenni tõle a kedvem. A legjobb az volt, hogy mondtam a dokinéninek, ha úgy látja , hogy nem beteg a pici, akkor oltsuk be, erre lehordott mindennek, hogy nyomorékot akarok csinálni a gyerekbõl?, mert ha tényleg bújkál benne valami, akkor akár megnyomorodhat.... Értitek ezt? Most akkor melyikünk szeretné ezt az oltást én vagy õ?
Nekem meg még mindig fáj a torkom + mintha kevesebb lenne a tejem...:-(
Lehangoló az egész...:-(
És most is mondta a dokinéni a cukrosvizet, meg leszidott, hogy ne hurcolásszam annyit a babát (voltunk a dédinél vidéken+ anyósomékat mi látogatjuk, mert õk nem jönnek hozzánk). Szóval "jó" kedvem lett. Ti is hülyének érzitek magatokat a dokinéni elõtt? engem teljesen lebénit ez a doktornõ, pedig szimpatikus, csak mégis valami olyan fura, mintha nem egy nyelvet beszélnénk.
sziasztok: Zsuzsi + 9 hetes Dorka
zsu26

még egy kérdés: hány hetes korig maradhatunk ebben a topicban? és innen hova mehetünk?

a szoptatás topicot köszönöm, valaki ajánlotta nekem, megnéztem.
üdv: zsu26
Névtelen

Norcsi!

Most olvasgatom ezt a tpopicot elöször, látom hogy péntek este mérekeztetek.
Délelött pont arrol beszéltünk, hogy az adagokat nem méred már, és látod mégis milyen jol eszik.KépKép emlékszel??
Én sem mérem, szerintem a mérleg nem jó.. kicsit mozdul Noémi és össze-vissza urál az egész, és a végén annyit mutat, hogy 10-30gr között szopizik. Robi mondta hogy ne idegesítsem magam a mérésekkel. Hiszen tejem van rendesen, érzem is hogy milyen sokat le tud szívni, pisi is és kaki is bõven van a pelusban.Ezután majd csak egyszer egy héten mérem majd a tiszta sulyát hogy mennyit gyarapodik.
Ha éhes lenne akkor este 9 és reggel 8 között nem csak egyszer ébredne enni. nem igaz??KépKép

Szia mindenkinek!!

Hajni
0611viki

Szia Zsu!!

nekem elég furcsának tünik az orvosod. Nekünk egy idösebb "bácsi" a gyerekorvosunk -a férjemnek is Ö volt a gyerekorvosa anno- de ha így beszélne én hurrogtam volna már le Öt. Magyarázza el a dolgokat, ne pedig lehordjon.
És az pedig szerintem hülyeség hogy nem lehet vinni a babát.Mi is vittük Vikit magunkkal mindenhova, és Noémit is fogjuk vinni. Te érzed, tudod hogy a kicsinek nem-e nagy nyüg ha viszitek, ha pedig nembánja akkor ne is hagyd otthon KépKép

Szia Hajni
0611viki

Sziasztok!

Ilda: én teljesen sima gyógynövény boltokban is kaptam. Nekem elõtte volt normális festékkel festve, és valamennyi még volt a hajamon, mikor áttértem a Hennára, és semmi gond nem volt. Szép egyenletesen fogta meg.

Szila: nekünk az elején a zenélõ játékok jöttek be, amik egy kicsit mozognak is. Pl. felhúzható ikeás nyuszi, forgó teve (lego), illetve az ágyára szerelt forgó bohócok.

Laura: én bizony Balut mellre teszem akár 2 óránál gyakrabban is, ha igényli, fõleg, hogyha beteg, mert akkor nagyon fontos a folyadékbevitel. Igen, ilyenkor többet kakil, de semmi gond nem volt vele.

Zsu: szerintem elõször is menj el dokihoz, hogy elmúljon a torokfájásod, mert az tuti nem jó Dorkának sem, ha te beteg vagy. Mibõl érzed, hogy kevesebb a tejed? A következõ topic a Túl az elsõ napokon ..., de ott már elmúltak 1 évesek a babák többsége.

Balu már megint köhög. Nemsokára megyünk dokihoz. Majd utána jelentkezem.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Túl vagyunk a 3 hónapos Di-Per-Tén. És csodák csodájára semmi problémánk nem volt (ezt most lekopogtam). Új gyerekorvoshoz mentünk (nem ahhoz amelyikkel a kéthónapos oltásnál a probléma volt) és most egy hangja sem volt, sem amikor oltották, sem utána. És a mostani orvosunk lelkes homeopátia-rajongó (õ maga nem az, de nekünk amúgyis van egy homeopata gyerekorvosunk, na meg egy másik, aki felnõtt orvos),így lelkendezett mikor a kicsi a szuri utáni pillanatban közvetlenül megkapta a feloldott golyócskát a mellékhatások elkerülése érdekében, meg beadtam neki már ott, rögtön a homeopátiás kúpot is (ami nagyon jó mert egyben lázcsillapító és nyugtató hatású is). Szóval a kicsi fiam egy szó nélkül viselte az egészet, azóta már többször aludt is, a szúrás helye meg egyáltalán nem olyan ronda mint a múltkor, és csak egy icipicit fáj neki, emiatt jegelem (nálunk a Jégzselé nem alkalmazható a homeopátia miatt). Viszont amitõl tartok, hogy a nagylányom ovis csoportjában ismét felütötte fejét a skarlát, így most nem viszem egy darabig oviba, mert egyéb sem kellene, mint hogy mindhárom elkapja nekem. (Fõleg a pici így oltás után KépKépKép) Remélem még nem lappang bennük!

Hajni. Örülök hogy egy kicsit ráértél és ellátogattál ide tapasztalatokat szerezni.KépKépKép Szerintem is bõven elég a heti egyszeri mérés, mivel nem érdemes magadat idegesíteni a mért eredményekkel, ha mint írod különben jól fejlõdik a baba, jó kedélyállapotú meg megvan a megfelelõ számú pisis-kakis pelus is.

Danimama. Szerintem is kb. kéthónapos korától már biztosan kommunikálni is fog veletek a kisfiad, és akkor már a mosoly is nektek fog szólni.

Bánk ma már átfordult a hasára, egyszer-kétszer megismételte. A konklúzió, most már nagyon kell rá figyelni, mert nagyon mozgékony. A dokinénink egyébként nagyon megdícsérte, hogy milyen szép és milyen jó húsban van. (Ilyenkor azért dagad ám a májam!KépKépKép) Most az orvosnál már 6700 gramm volt a textilpelussal (anélkül kb.6620 gramm.).KépKépKép

B.Gabi. Nagyon szépek a gyerekek, és Noéminek mekkora haja van!Tényleg nagyon hasonlítanak egymásra.KépKépKép Mindkettõ nagyon aranyos.

Zsu26. Én a helyedben már most váltanék! Mármint gyerekorvost.(Én is feleslegesen vártam a váltással 5 évet, pedig már mikor meg kellett volna tennem!)

Laura. És akkor mit csinál, ha érdekes dolgokat raksz arra az oldalra amelyik felé nem szívesen nézeget? Vagy õ kifejezetten a fény felé fordul?

Sziasztok, Norcsi.
norcsi
Lenti

Kedves Laura

Nem remiszteni szeretnelek, es tenyleg nagy valoszinuseggel semmi baja nincs picurodnak, de probalgassad kisagyba cserelgetni , mikor hol a feje. Nekem azt tanitottak elso lanyomnal, hogy minden eteteskor masik oldal iranyba tegyem vissza. Elso lanyommal semmi bajom se volt, mindig a szoba fele nezelodott szivesebben. Masodik lanyom meg ha a fal volt kedvenc iranyaba akkor kepes volt egesz nap azt nezni. Pedig direkt semmit nem tettem oda csak a masik oldalra, hogy nehogy lekosse ot ott valami. Aztan ez a lanyom rejtett kancsal lett, tompalatassal arra a szemere amelyik fele a fejet szerette forditani. Nem bizonyithato, hogy ettol-e vagy alapba volt gond a szemevel es ezert fordult arra hogy a jo szemevel jol lasson. En inkabb utobbiba hiszek, nalunk csaladi oroklodes adott volt, papajanak szeme ugyan ilyen. Most 3 lanykam ugyan ezt produkalta, volt kedvenc iranya, de azzal hogy oda nem tettem neki semmit en mindig masik oldalrol kozelitettem meg, vegulis sikerult ketoldalasra szoktatni, hagyta is magat. Neki talan szemevel se lesz gond.
Bocsanat hosszu irkalasert.

Jo egeszseget es jo novekedest mindenkinek.
Napocska
napocska

SZiasztok, Mindenki!

NOrcsi, Ilda! Köszi a biztatást, hogy a homeopata orvosal jó úton járok - ugyanis nagyon "nekilendültem", amellett, hogy végre írtam a topicba, ma délután már voltunk is egy homeopátiás orvosnál (Norcsi! Kérdéseim azért még lesznek, írok mailt! Megnéztem a profilodat, csoda ez a három gyerek! :-))
SZila! Én felhívtam a HOmeopata orvosok egyesületét, tõlük kértem néhány nevet - címet, közülük választottam azt, aki a legközelebb lakik. Ma voltunk, nagyon érdekes volt, kíváncsi vagyok a hatásra! Megpróbálok beszerezni minéál több irodalmat, mert bevallom, a hatásmechanizmussal még nem vagyok tisztában.
Helga! (Ha még mindig aktuális a zöldkaki-téma) Ármin szinte csak zöldet kakil, azt mondták, azért, mert túl sokat eszik (csak szopizik), és nem tudja mindet jól megemészteni. Lehet benne valami, mert most a betegsége során gyakrabban evett ugyan, de nagyon keveseket és tényleg aranysárgára változott. Most, hogy gyógyul, megint eszik rendesen, be is zöldült ismét.

Márti és a 2,5 hónapos Ármin
márti

Sziasztok!

Nyugtassatok meg, hogy nem tettem rosszat, hogy cumit adtam Hangának! Ugyanis jóformán egész nap sírt. Evett, egy picit pihegett büfi közben, egy félórácskát aludt, aztán rázendített. Végigzongoráztam mindent. Tiszta volt a pelenka, evett is (+ivott is - 2in1), még a lázát is megmértem, nem lázas, próbáltam ringatni, énekelni, amit csak el lehet képzelni. Semmi nem segített. De a cumit még mindig nem akartam odaadni neki. Egész nap nem csináltam semmit, mert ott ücsörögtem mellette, hogy vigasztaljam, mert így sírósan nem akartam magára hagyni. Aztán adtam neki a hasfájás elleni patikai csodaszerbõl, na akkor egy jó félórát megint aludt, evett és aztán megint sírt. De nagyon. Végsõ megoldásként odaadtam neki a cumit. Mint akit kupán csaptak, elaludt.

Arra gondolok, hogy végül is azért sírt, mert estére már teljesen elfáradt, és a fáradságtól nem tudott elaludni. Jól gondolom szerintetek?

Vagy lehet, hogy front van? Vagy netán más a baja, csak én nem tudom? Jaj, teljesen kész vagyok...Tök álmos vagyok, alig állok a lábamon, mert napközben akkor szoktam egyet aludni, amikor Hanga is szunyál, de ez ma nem jött össze...Mondjuk inkább én nem alszom, csak neki jó legyen! Kár, hogy nem vagyunk gondolatolvasók.

Még egy dolog:

Nektek mennyit alszik a babátok?

Szila (Hanga:6hét)
szila

Sziasztok!

remélem emlékeztek még rám: Király kati vagyok, a 3 hónapos Bencének a boldog anyukája. 2001.10.28-án szültem, a Máv korházba.A tööbit a másik topicba írom, itt nem fárasztalak titeketKép). Bence most 5400 gramm, és 3 óránként eszik, csak anyatejet kap. Volt egy hét, hogy nem hízott egy dekát sem, próbáltunk pótlást adni, de nem fogadja el, pedig többfajta tápszert kipróbáltunk. A héten, pedig elég jól evett és hízott 15 dkg.Éltalában reggel, hajnalban jól eszik ,úgy 160gr-ot, napközben meg 130gr-okat. Nem tudom, remélem ez elég neki.
Azért jelentkeztem ilyen sokára, mert ma kötötték be az internetet. Mostantól többször tudok jönni.
Mindenkinek gratula a babákhoz ! Jó újra itt lenni!!

Sziasztok:Király Kati
Király Kati

Sziasztok!

szila: Balu 2 napos korától 3,5 hónapos koráig cumizott. Magától abbahagyta, és ha nem kapta volna meg, akkor 24 órát lett volna a mellemen. Nem lett semmi gond!

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Danimama!
Gedus kb. a második hónap vége felé kezdett el mosolyogni, ne aggódj! Kép

Szila!
Mi ciróka-marókázni szoktunk Gedussal (ha nem ismered a szövegét, majd leirom). Úgy játsszuk, hogy mondok egy sort és a pici kezével az õ arcát simogatom, a következõ sorra az enyémet az õ kezével és igy tovább, a végén pedig (elvitte a cicája) tapsolok az õ kezével (ezt élvezi a legjobban).
Amúgy néha feldobáljuk a levegõbe, ezt is szereti. Máskor egy szines csörgõt tartok a pofija elé, ezt próbálja elérni (elég kevés sikerrel) Kép

Zöld kaki: abbahagytam a Laktoherbet és láss csodát: azóta sárga!! Köszi a tippet!

Zsuzsi!
Szerintem csináld úgy a dolgokat, ahogy neked jó, ahogy azt jónak érzed. Ne idegesitsd fel magad a dokik miatt!
Ha te úgy látod, hogy nem gond a babának az utazás, akkor utaztasd. Hiszen a te babád, nem az övé. Mellesleg mi is sokat utazunk, és nincs semmi gondunk. A tejed lehet, hogy az idegeskedés miatt lett kevesebb, nem? Ne hagyd magad! Kép

MI is túlestünk a 3 hónapos oltáson és eléggé féltem, mert a két hónaposnál gondok voltak. Most (legalábbis eddig) nincs semmi gond. Gedus mosolyog, gügyög, eszik, alszik. Annyira örülök, hogy most nem lett baja! Kép

Sziasztok!
helga

Sziasztok!

Na, itt vagyok! Szóval csak egy kis torokgyulladás. Huhh! Kép

cory

cory
Budapest

Király Kati!

SZiaaaa! Örülök, hogy újra itt vagy!
Azon ne bánkódj, hogy nem fogadta el a babád a tápszert! Okos fiad van, neki van igaza. 3 hónaposan van egy fejlõdési ugrás, sok babának ilyenkor több kaja kell, és ezért egy ideig gyakrabban érdemes mellre tenni õket. Az enyémek meg mondjuk ilyenkor egy az egyben lassítottak gyarapodással, hiába volt tej. Szóval ne aggódj, teljesen logikusan viselkedik a fiad! Csak szoptasd bátran továbbra is, nincs az a tápszer, ami ennél jobb lenne!

Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok!

Régen jártam erre, mert a jó idõ beköszöntével újraindult az építkezés, és elég sok dolgot kellett vennünk, ami rengeteg utánajárással, rohangálással járt. Emellett hitelt is veszünk fel és az ehhez szükséges papírok beszerzése sem egyszerû (bank, önkormányzat, földhivatal stb.).
Mi is tegnap kaptuk meg a 3 hónapos oltást és én is rettenetesen féltem tõle, sajnos nem alaptalanul. Magát az oltást nagyon hõsiesen, egyetlen mukk nélkül viselte Bence, de kb. 2 órával a szuri után csillapíthatalan üvöltésbe kezdett, teljesen vörös volt szegénykének a feje. Semmivel sem sikerült megnyugtatni, még a cicit is elutasította, pedig az nagy szó nála, mert amúgy egy kis haspók, tegnap volt 6850g. Aztán végül annyira belefáradt a sírásba, hogy elaludt és mára szerencsére már jókedvû!
Képzeljétek pénteken, azaz pont 3 hónaposan átfordult a hasáról a hátára, ezt aznap még 2-3-szor megismételte, azóta viszont nem. Norcsi, nálatok pont fordítva fordult Bánk, ez érdekes! Mondjuk én is úgy tudtam, hogy elöször a hátukról fordulnak oldalra ( ez már néha sikerül Bencének is) és onnan tovább a hasukra, ezt viszont még nem csinálta.
Lányok, nektek is könnyezik néha a babátok síráskor? Mikortól természetes ez, remélem nincs baj vele!

Bencemama
Bencemama (bencemama)

Bencemama,
Idõnként nekem is könnyekkel sír Hanga. De még milyen krokodilkönnyekkel. Hajaj. Az ember szíve szakad meg.

Találtam valahol egy oldalt, ahol elég részletesen le van írva, hogy (gondolom az átlag) a gyerekek mit tudnak "produkálni" koruktól függõen:

fejlõdéslapok

És most, hogy így mondod ezt az átfordulás dolgot Bencénél (gratula hozzáKép), eszembe jutott, hogy Hanga idõnként a hátáról az oldalára tud fordulni.

Amúgy meg a fejét (ha háton van) csak a jobb oldalára fordítva teszi le, átfordítja a bal felére is, csak pihentetni mindig a másik oldalon szokta. Forgatom az ágyikóban. Ja, és én oldalára fektetem. Néha háton is alszik. Hason utál lenni. Illetve csak akkor szeret hason lenni, ha a cicimen fexik KépKép.

Helga,
a cirókamaróka szövege érdekel, megköszönném, ha leírnád.

Papírmadárkákat én is hajtogattam neki, a pelenkázós szekrény fölé a polcra. Aktívan nézegeti, és vigyorog is rájuk. Ma felraktam azt a zenélõ forgó izét az ágya fölé (a jómultkorában nem tetszett neki), és vagy öt percig figyelte, mosolygott.KépKépKép

Érdekes különben, hogy éjszaka még akkor is alszik, ha nappal egész nap sírt. Ez vajon miért van? Éjjel olyan 4 óránként kell enni, nappal megint háromóránként.

Topik-kérdés:
szerintem itt is olyan helyzetben vagyunk, mint annak idején a "Friss kismamák"-ban. Ott is végig maradtunk. Bár azért ez most más.

Kaki-dolog:
Nálunk Hangának az elmúlt három hétben hetente van csak kakija. Van úgy,hogy négy napig semmi, van, hogy 6 napig. Amikor viszont kakil, aznap általában kettõ pelenkát is telerak. Kép Valahol azt olvastam, hogy ez normális anyatejes babciknál.

Na most még megpróbálok egy kis kaját a gyomromba csempészni, mert lehet, hogy felkel kajolni a jány is Kép.

Sziasztok, szép napot mindenkinek!Kép

Szila és a ma 6 hetes Hanga)
szila

Sziasztok!

Bencemama. Azért szerencse hogy nagyobb gond nélkül megúsztátok ti is. Nálunk tegnap végig gügyögött, most már egyre több hangot talál meg, meg mosolygott. De estére azért 38 fokos volt a hõje, úgyhogy egy kis lázcsillapítás után az éjszakai szopikkal megszakítva délelõtt 10-ig aludt. Kicsit azért kemény a szúrás körül, ezért még borogatom. Nektek semmi nyoma a szurinak? Nagyon ügyes Bence a forgással. Hát nálunk most így fordítva mûködik a forgás, és ezt leginkább a pelenkázón szereti csinálni.Kép
A könnyezés nálunk is megvan, miért nem kellene könnyeznie? ez nagyon érdekes.Kép

Szila. Ez teljesen természetes anyatejes babáknál. Úgyhogy emiatt nem kell aggódni.
Nálunk éjjel elég gyakran eszik Bánk, van hogy kétóránként, nappal viszont azért a három órákat betartja, és ha eszik is végre, akkor is max.5-10 perc alatt végez.

Szerintem is jól hangzik, hogy egy átmeneti topicot érdemes lenne majd nyitni, amikor már azért már túl leszünk az elsõ heteken és napokon, de az ugyanilyen nevû topichoz még fiatalok leszünk.

Sziasztok, és jó babázást a mai napon is mindenkinek!

Norcsi és a már 3. hónapját betöltött Bánk.
norcsi
Lenti

Zsu,
Mi is nagyon sokat utazunk a babával (kb. 3 hetes volt, amikor kilincset kellett néznünk együttKép, 4 hetesen már a BricoStore-ban csodálták (gondolom nem nehéz kitalálni, hogy éppen építkeztünk), és 3 hónapos korától rendszeresen hordjuk Mezõkövesd, Nyíregyháza, Hajdúdorog útvonalon a nagyszülõkhöz. Soha semmi baja nem volt.

Király Kati,
emlékszem rád. Úgy rémlik, te Veresegyházi vagy, ha igen, akkor ha van kedved, írhatnál e-amilt is, mert mi meg Szadára költöztünk.

Szila,
a babák állítólag nagyon érzékenyek a frontra, ez is lehet a sírás oka. A cumi odaadás miatt szerintem sem kell pánikolni. Bár nálunk ez cumi helyett cicinlógás szokott lenni. Hát mit mondjak, igazán fárasztó tud lenni, de azért túlélemKép

Szile (Borcsa, 6 hónapos)
Szile

Sziasztok!

Nekem egy nagy bajom van az átmeneti topickal. És az, hogy emlékszem, mennyire jó volt tanácsokat kapni, azoktól, akik már túl vannak ezeken a nehézségeken. Ha meg elmegyünk innen, azért ritkábban járunk már ide.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Már jó régóta nincs netem, ezért elképedve látom, hogy a "Friss kismamákból" mindenki eltünt, akit ismertem, ezért inkább átjönnék én is ide, ha nem bánjátok. Biztosan nem emlékeztek rám, Zsuzs vagyok, és 2002.02.02-re voltam kiirva. Még mindig egyben vagyok, de nagyon remélem, hogy már nem sokáig. Légyszi drukkoljatok nekem, és remélem hamarosan én is be tudok majd kapcsolódni a társalgásba! Remélem mindenki jól van! Mi lett Nzuszimanóval és Mamacicával? Hallottatok róluk valamit? Bocs, ha itt is irtak, de mivel most is csak villámlátogatásra volt idöm, igy nem tudtam visszakeresni kivel mi történt. Aki szeretne, irhat nekem a wzsuzsi@mailbox.hu cimre.

Üdv mindenkinek, és csodás babázást kivánok!

Zsuzs
Zsuzs 3nappal a kiir&aacu

Sziasztok!

Napocska! Köszi a rémisztegést! Érdekes, azóta, mintha a lányom is olvasta volna, a másik oldalán alszik. Most 1-2 napig hagyom így, aztán megpróbálom váltogatni a fekvés irányát.

Márti! A homeopátia hatásmechanizmusa könnyen úgy érthetõ meg, ha arra gondolsz, hogy: Kutyaharapást szõrivel gyógyítják. Jó példa erre, hogy ha valaki úgy berúg, mint az albán szamár, másnap mit tesz, hogy jobban legyen? Sört iszik. A hasonlót a hasonlóval gyógyítja.

Szia Király Kati! Kép Örülök, hogy jól vagytok és hogy jelentkeztél! Most, hogy már van neted, gyere gyakrabban!

Szila! Kislányom, Romola is cumizott egy-két hétig, bár én sem szívesen adtam neki, de idõnként úgy éreztem, nincs más megoldás. Aztán, amióta rájött, hogy nem jön belõle semmi, azóta nem kéri, és én sem adom neki.

Bencemama! Azt hallottam nemrég, hogy a babák csak 3 hónapos korban kezdenek el könnyezni.
Azért ha valaki másképpen tudja, nyugodtan javítson ki!

Sziasztok: Laura
Laura

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?