Sziasztok!
Mindenkinek jó reggelt!
(Most magamat is lelkesítem, mert még elõttünk van a nap nehéz pontja a reggeli készülõdés.)
Zsu26. Anyósról csak röviden. Mindig mindenbe beleszól, de itt most nem ez a lényeg. Elsõ lányomnál még nagyon nyomult tea-cukros víz adása terén. Hiába magyaráztam neki, hogy az anyetejnél elõbb azért jön hígabb tej mert az a szomjasság ellen van. Második lányomnál dettó. Akkor is hiába magyaráztunk, aztán már csak legyintettem. És most halljatok csodát, a Bánknál, mivel nem tõlem, hanem valaki mástól hallotta, szenzációs újdonságként jelentette be nekem, hogy képzeljem, nem kell külön teáztatni stb. a babát, mivel az elõtej szolgál a szomjának oltására. Mintha eddig nem ezt magyaráztam volna neki. De ezek szerint fejlõdõképes?!
Az oltással kapcsolatban: a kéthónapos oltásnál valóban jó esetben nem szokott szövõdmény lenni. (Nálunk volt, de akkor mi kivételek vagyunk.) A kúp beadásról amit Gabi fent írt tökéletes, én még szoktam azt is, hogy magát a kúpot olajozom be, és így még simábban felcsúsztatható. (De a három hónapos oltás után, amikor szükséges lesz, ha elviszed magaddal a kúpot az oltásra, akkor a védõnõ rögtön a szuri után beadja a kicsinek.)
Azzal kapcsolatban, hogy írod hogy a babád fele kicsit féloldalas, hát nem a szobát kell átrendezni, hanem a babát kell forgatni a kiságyban, tehát hol itt legyen a feje, hol ott, így ha tényleg a fény felé forog, ha fordítva van a kiságyban, akkor ezzel az eddig nem kedvelt oldala felé fordul, így nem lesz féloldalas.A festés helyett én is inkább melíroztattam a terhesség meg most a szülés után is.
A babát mindenhova vidd magaddal, mert soha nem lehet tudni. Én mindig mindenhova be szoktam vinni a gyerekeimet, soha nem hagyom kint õket a bolt elõtt, ezért inkább a szûkebb boltok látogatását kihagyom (vagy ha valaki vigyáz a gyerkõcökre akkor egyedül oldom meg az ott vásárlást).
Akit érdekel, a TESCO-ban 468 vagy 486 Ft. az Aromax mandulaolaj. Szerintem ezerszer jobb mint a gyógyszertári napraforgó (de ezt már korábban leírtam).
Snuglis történet. Nekem szimpibb mint a hordozókendõ, és nagyon bevált. Most volt vele egy aranyos sztorink. Az Annáért mentem a két kicsivel az oviba, és leegyszerüsítettem a dolgot, nem babakocsival mentünk, hanem a picit a snugliba tettem be. Abból ugyebár csak a kis feje látszott ki, meg rá jött még a kabátom, így tényleg csak a kis feje kandikált ki. Mikor az oviban a gyerekek megláttak minket, ledöbbentek, kérdezték, hogy a Bánk már megint a pocakomban van, csak kilóg a feje? Olyan aranyosak voltak. Egyébként teljesen olyan érzés volt így, mint mikor még valóban bent cipeltem, a szívem alatt, a pocakomban. Egyébként nagyon élvezte, végig nézelõdött, csak a vége-felé aludt el.
Sziasztok, mindenkinek szép napot kívánok: Norcsi (Bánk ma éppen 3 hónapos)