Új privát üzeneted érkezett!

Pirus, megvan a megfejtés: a pé-d a 32-35.nap között lehetett, ekkor még a progi nem megy fel, viszont pé után már nem nagyon lehet látni semmit a petefészekben, csak ha kialakul a sárgatest, akkor azt. Csak így lehetsz 4-5 hetes terhes most. Kép
Egyébként valamennyi, néhány tized HCG mindenkiben van, amikor elkezdődik a beágyazódás, felmegy 5 egység fölé, és a proginak is legalább 15-20-nak kell lenni ekkor.
Terhességnél a proginak legalább 60-70-nek kell lenni ebben a mértékegységben, de ha most kapsz progi pótlást, akkor az úgy OK.
Mikor kell uh-ra menned majd?
s_norka

Nóri, ez így már tényleg érthetőbbKép Pedig már gondoltam, hogy veszek egy tesztet és rápisilek, hogy a saját szememmel is láthassam.Kép
Igen, akkor tényleg az alsó határon mozog a progim, de bízom az Utroban, állítólag nagyon szuper, korszerű gyógyszer. Csak még félek, és ez így lesz szerintem a 13. hétig. Kép Úgyhogy a családban nem is nagyon mondom senkinek.
Jövő szerdán megyek UH-ra, azt mondta Kovács doki, hogy addigra látszódnia kell a petezsáknak. Majd 1 hét múlva újra UH, hogy szívhangot is nézhessünk. Ezek alapján próbálja belőni a magzat korát.
Közben sokat gondolkodtam, lehet, hogy nem megyek vissza a régi dokimhoz és kórházat is váltok. A Kútvölgyi közelebb lenne és nem igazán szívesen magyarázkodnék a dokimnak sem. Majd még meglátjuk, amúgy is csak a 9. hét környékén kell mennem nőgyógyászhoz. Kovács doki azt mondta, addig figyelemmel kísérik a terhességet a Kaáliban.
Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429

Sziasztok!

Írtam reggel is de nem vette be a gép.Eltünt.
Hatalmas gratula, Piroska!!!!!
Komolyan mondom, mint a mesében.
Nagyon vigyázz magatokra, azt megértem, hogy most még izgulsz.
Egyik barátnőm azt mondta, hogy a 2 hét várakozás semmi ahhoz a parához képest, ami az első 12 hétben van.
De ne izgulj, mert a pocaklakó ott lapul.
Komolyan mondom nem találok szavakat.KépKépKépKép
martibaba

Sziasztok!

Már nagyon régen nem írtam Nektek, de többé-kevésbé olvaslak benneteket!

Pirus!
Hatalmas gratula nektek! Tényleg vannak még csodák. Ebből is látszik, hogy minden tudomány kevés, ha föntről nem jön hozzá egy kis segítség. Lehet, hogy ezzel nem értetek egyet.

Kisegér!
Azt hittem az új munkahely, meg a lazítás meghozza nektek is a várva várt babócát. Mint a barátnőméknél, akit írtam nektek. Tényleg nagyon kiszúrtak veled. A férjem is járt így.
De ne add fel, meglesz az eredménye. Szorítok nektek!

Nóri!
Hát neked nem igazán tudom mit írjak. Azt nem szereted, meg nem is akarom írni, hogy sajnálom. Egyszer, mikor a sikertelen inszem után itt sírtam nektek, hogy nekem nem lesz babám, Te azzal vigasztaltál, hogy egyszer már voltam terhes, biztos, hogy sikerülni fog. Most én is ezt mondom neked. És ahogy neked igazad volt, nekem is igazam lesz.
Gratulálok az esküvőtökhöz, és nagyon sok boldogságot kívánok Nektek!

Többiek...
Bocsi, hogy mindenkinek személy szerint nem írok, de nagyon bizom benne, hogy a sors igazságos és egyszer mindegyitek babás lesz. Szorítok nektek!

Magunkról...
Honap töltjük be a 28. hetet, tehát már elkezdtük az utolsó harmadot. Hála Istennek a babóval minden rendben van, napra a korának megfelelő volt a 24. héten. Akkor volt az utolsó uh. De mindig van miért izgulni. Hol kicsit kinyilt méhszáj, hol vírusos megfázáskor mi árt a babónak és mi nem, hol gombás fertőzés, aztán hogy eleget mozog-e a baba. Szóval ahogy Márti írta, az első 12. hét parázós időszak, de szerintem a 40 hét ilyen. Mindig csak azon izgul az ember, hogy ezt-és ezt a hetet betöltse. De azt hiszem ez így természetes, főleg azoknál akiknél már volt baj vagy sokat vártak a babára.
Az uh szerint kislányunk lesz és Sára nevet szeretnénk neki ajándékozni. Már van kiságyunk, meg kaptunk kis ruhákat, de igazán csak jövő hónapban szeretnénk kezdeni a vásárlást. Aztán elérkezik majd aug.12-e és megszületik a mi egészséges kislányunk, édesapja születésnapi ajándékaként. Szóval ennyit magunkról.

Lányok!
Nagyon sokat gondolok rátok és a szívemben hordozlak benneteket.

Puszi mindenkinek!

Andi
andi71

Sziasztok!

Depis vagyok, nem bírok magammal. Ez az idő borzasztó, plusz a hasam is fáj, mert végre megjött.
Örülök Neked, Andi! Ezek szerint csont nélkül átlépted a kritikus küszöböt. Még 6-8 hét, és aztán bármikor szülhetsz is akár. Persze azt kívánom, hogy rendesen kihordd a kis bébit a 40. hétig! Nagyon kevés van hátra...

Nórikám drága, ne légy ilyen szomorkás!
Teljesen természetes, hogy most nincs kedved a továbbhoz, de akkor tényleg kapcsolj ki, tedd félre a témát. Még csak vmi huszonhét éves vagy, akkor sincs semmi, ha csak egy év múlva jön meg újra a kedved.
Nem csoda, hogy kimerültél, gondold végig, mit csináltál végig röpke 1-2 év alatt, vagy még több. Tavaly ilyenkor még az inszemek miatt aggódtál és a Murányival problémáztál. 5 inszem van már mögötted, egyhuzamban nyomtad le őket, izgultál, bíztál, elkeseredtél.
Aztán még ugyanabban az évben orvosváltás, lombik, méhenkívüli, több hosszú hét szenvedés, plusz még most ez a rosszul sikerült lombik. Ne csodálkozz, nem könnyű erősnek maradni. És közben kutatsz a témában, chatelsz, stb. Iszonyú leterhelő. Pihenj egy nagyon hosszút és tartalmasat, és próbáld visszaélni magad abba az időszakba, amikor nem a baba volt a legfőbb gondolatod. Légy szabad egy kicsit, aztán majd jön a "Fentiek" sugallata, amikor lépned kell.
Ne hagyd magad agyonnyomni a sok baba-gondolat által.
Egyébként köszönöm az infót és a segítséget K.-val kapcsolatban, helyre tettem a dolgokat. Jövő pénteken megyek hozzá.
Pirus, remélem, gond nélkül zajlik majd az első időszak. Ez a legizgalmasabb, a napokat is számolja az ember és drukkol a kis lénynek. Borozgass, iszogass, Krizsa szerint az jót tesz.

Vera, tökre megnyugtattál a vizsgálatról írtakkal. Örülök, hogy nem találtak semmit.
kisegér

Pirus! El ne tűnj nekem!!! Mikor mész dokinkhoz??? Mesélj!
Vera

Kép
Kép
verona

Sziasztok!

Vera, nem tűntem elKép hétvégén írtam egy gyönyörű, hosszú hsz-t, de ez a dög Babanet megetteKépKépKép
Holnap megyek Kovács dokihoz, már nagyon várom! Remélem nem fog csalódást okozni az UH. Érdekes, csak most kezdtem el émelyegni, ami gondolom az Utrogestantól is van, meg amúgy is. Elvileg a 12. hétig kell szednem.
Ti hogy álltok most? Mikor próbálkozhattok? Azért UH-n továbbra is követi a doki a tüszőket, ugye?

Márti, Andi köszönöm a drukkokat. Remélem hatásosak lesznekKép

Andi, nagy gratula a kislányhoz. Hú, de jó Neked, hogy már itt tartotokKépAz izgalom nem fog ám véget érni a 40. héttel, hidd el, csak akkor kezdődik igazánKép és egy egész életen át tart majd!
Amúgy hol fgsz szülni?

Én most nagy dilemmában vagyok. Eddig a II. női Klinikára jártam, amivel végülis elégedett voltam, a dokimmal is, bár egy kissé megingott a bizalmam benne 2 dolog miatt is. Arra gondoltam, hogy átmegyek a Kútvölgyibe, az amúgy is közelebb lenne majd az új otthonunkhoz. Csak az a baj, hogy ott nincs koraszülött osztály, se PIC. Ha valami gáz van, elviszik a babát, és csak jó esetben tud a mama is vele menni, míg a női klinikán mindenre fel vannak készülve, az egyik legjobb PIC működik ott. De már nem akarok magyarázkodni a dokimnak a Kaális magánakcióm miatt sem, meg úgy érzem a bizalmam már nem 100%-os. Szóval, most ezen agyalok. Még van időm, hiszen a 8-9. hétig Kovács doki figyelemmel kíséri a terhességet, de utána döntenem kell. Ráadásul ugye a múltkor is a 12. héten történt a baj, szóval én addig csak egy ígéretnek fogom fel ezt a terhességet, ezért jó lenne ha megbízható kezekben lennék.

Nóri, Egérke ugye jól vagytok?

Pirus

KépKép
KépKép
piroska

Pirus, izgis a helyzet:-)))
A legjobb, ha kórház ügyben a Kaáliban érdeklődsz. Nekem ott kimondottan ajánlották a SOTE-t. Az egy nagyon jól felszerelt kórház, hosszú regényeket írnak róla.

Nagyon drukkolok Nektek!

Én izgulok a péntek miatt. Olyan jó lenne kihagyni ezeket a nagy felhajtásokat, és ha minden csak úgy magától történne...
kisegér

Szevasz Pirus!
Ezen a héten próbálkozunk, de már magamtól rosszul vagyok, ahogy görcsölök a sikerért.
A dokiválasztásnál szerintem ne parázz a magánakciók miatt, inkább azt válaszd, akiben megbízol. Valamelyik topikon biztos tudnak neked segíteni.
Kellemes émelygést!!!
Vera

Kép
Kép
verona

Egérke, igen, tudom, hogy a SOTE nagyon jó, hiszen ott szültem és tényleg profik, bár kissé vaskalaposak. Sajnos a tragédia is több ott, mint egy átlagos kórházbanKép hiszen itt nagyon sok problémás esetet látnak el. De ott dokit váltani nagyon ciki lenne. Megmondom őszintén a mostani dokimmal mi volt a problémám, 1. az előző terhességemnél nem nézett hormonszintet, pedig rákérdeztem, és ugye nálam még ok is lett volna, 2. amikor a 12. héten vérezgetni kezdtem, igaz nem nagyon, felhívtam és annyit mondott menjek el másnap a magánrendelésre és megnéz UH-n, addig pihenjek. Annyira ideges voltam, nem tudtam pihenni, így bementünk a klinikára, ahol pont ügyeletes volt és ki is derült a bajKép nem értem, miért kellett volna még várnom 1 napot. Ha egy panaszmentes terhességnél a 12. héten vérezgetés lép fel, szerintem az eléggé intő jel. 5 éve járok hozzá magánban, rengeteg pénzt ott hagytam már nála. Ráadásul nem szereti ha 'okoskodok', azt mondja ne olvassak a neten, meg ilyesmi. De én igenis szeretem tudni, mi miért történik. Ezen felül szerintem a szülésemet is megindította a 38. héten. Annyira fájt a vizsgálat, még véreztem is utána, rá 2 napra meg is született Zsombi. Amúgy nagyon jó szakembernek tartják. Nem tudom...
Majd Kovács dokit is megkérdezem holnap.

Hajrá lányok, mindent bele! Tessék csak csatlakozni!!!!!!Kép

Pirus

KépKép
KépKép
piroska

Sziasztok.

Elköszönni jöttem, ezt teszem meg máshol is, ahova eddig írtam.
Az elhatározásom megérett és végleges. Egy hét eltelt, mély gondolkodásban, és nem az van, hogy hirtelen felindulás lenne. A párommal úgy döntöttünk, hogy nem fogjuk a huszonéveinket ennek az egész orvososdinak alárendelni. Ha adddig sem jön össze, akkor majd ráér lombikozni pár év múlva - de valahol a lelkünk mélyén mind a ketten tudjuk, bennem hibádzik a rendszer, és nekem le kell csitulnom, esélyt kell adnom a ciklusaimnak, hogy rendeződik hosszabb idő alatt. Ráadásul megtalálnak, sürgetnek a feladatok, amiket eddig elhanyagoltam, a doktorit -úgy látszik- kiköveteli a sors, hogy fejezzem be normálisan.
Sajnos nekem nem megy úgy a "leszokás", ha látogatom az oldalakat, olyan ez, mint egy fájdalmas szakítás, bár nagy adag megkönnyebbülés is van benne. Úgyhogy többet nem jövök, ne várjatok, de lélekben veletek vagyok, és mindenkinek hajrá!

Ne feledjétek: a természet legnagyobb csodája a gyermek, és nem biztos, hogy orvos kell hozzá! Kép Mindenkit ölelek
s_norka

Szia Nóri!

Bár még nem régóta ismerjük egymást, én nagyon sajnálom, hogy többé nem fogunk 'beszélgetni'. De ez a Te döntésed és nekünk tiszteletben kell tartanunk. Csak elképzelni tudom mi zajlik most Benned, és elhiszem, hogy elfáradtál. Igazad van, lehet, hogy jobb, ha teljesen kikapcsolod ezt a témát és az élet egyéb 'feladataira' koncentrálsz. Nagyon, nagyon kívánom, hogy a Jóisten kegyes legyen Veletek és megajándékozzon egy kisbabával. Látod, az én példám is bizonyítja, hogy még ilyen rendszertelen mensivel is lehet spontán pé-t produkálni. Hidd el, akkor fog jönni a boldogság, amikor a legkevésbé számítasz rá, de annál jobban fogod becsülni. Nagyon sok sikert kívánok a doktoridhoz és a magánéletedhez is. Azért kérlek, jelentkezz, ha olyan dolog történik Veled, amit megosztanál velünk is!

Puszi: Pirus

KépKép
KépKép
piroska

Nóri, megdöbbentett az elhatározásod. Tudom, mennyire aktív tagja vagy a topiknak hosszú ideje. Az egyik legműveltebb a témában, akinek adni lehet a véleményére. Nagyon-nagyon sajnálom, hogy nem jössz most jódarabig. Azt írtam, jódarabig. Mert szerintem nem fog olyan hosszú idő eltelni... :-))
Remélem, a szabadság, a lazítás, a felejtés meghozza a várva várt csodát. Nagyon jót fog tenni, és újult bizalommal és kedvvel fogsz tudni újra belevágni a babázásba. Addig is keresd magad körül a gyerekeket, tölts velük sok időt. Jót tesz. Aztán eljön az ideje a folytatásnak is :-))
Hiszek abban, hogy a nőknek van egy belső órája. Lehet, hogy rögtön, már huszonévesen születik babájuk, de lehet, hogy várat magára a gyerek egy kicsit, és harminc fölött kerül sor az első szülésre- minden további ok nélkül. Neked is eljön az időd, meglátod. És ha voltál már terhes, leszel is még. A zöld jelzést már megkaptad.
Gondolok rád és szorítok érted.
kisegér

Sziasztok Lányok!

Voltam ma a Kaáliban, megvan a petezsák egy kis szikhólyaggalKép 5-6 hetesre saccolta a doki, de majd 2 hét múlva többet látunk. Kaptam képet isKép
Jaj, csajok, annyira rosszul vagyok, hogy na. Teljesen KO, fogalmam sincs hogyan fogunk így költözni, ráadásul még nem lesz kész addigra az új ház, 2 hétig valahol meghúzzuk magunkat, valószínűleg anyukáméknál, hogy tudjanak segíteni, mert ilyen állapotban nagyon nehéz egy kisgyereket is ellátni. Rám mindig délután tört a rosszullét és késő estig tartott, legutóbb az ágyból sem tudtam kikelni hetekig. Félek, hogy most is ez vár rám. Lányok, vállaljatok velem sorsközösséget, plíz!!!
Mondtam Kovács dokinak a dilemmámat. Õ a Szent Imre kórházat javasolta. Azt mondta, hogy tud ajánlani dokit is, és Rá hivatkozhatom. Végülis az sem lenne messze és elég jókat hallottam a szülészetéről. 2 hét múlva majd megbeszéljük és utána mennem is kell az új dokihoz.
Még mindig félek, és nem merem beleélni magamat, de amíg ilyen intenzív jelt ad magáról a ded, addig nem aggódomKép

Vera, teljesen érthető, hogy görcsösen kívánod a sikert, ezzel mind így vagyunk. Nem is tudok ellene javasolni semmit. A lényeg, hogy próbálkozzatok, de ne csak 1xKép Nagyon-nagyon szorítok Nektek is!

Pirus

KépKép
KépKép
piroska

Szevasz Pirus!
Örülök a petezsákodnak, és én is szívesen lennék rosszul, ez még várat magára.
Tudom, hogy könnyű mondani, de ne idegeskedj! Ne foglalkozz semmi mással, csak magaddal, és a babával. Megérdemlitek!
Vera

Kép
Kép
verona

Norka!
Lehet, hogy már nem is olvasod, amit én még bénán írok, nem tudom mit mondhatnék. A legtöbb információt tőled tudtam meg, és sokat segítettél, hogy tudjam, mi is a betegségem.
Kívánom, hogy mielőbb változzanak a dolgok...
Vera

Kép
Kép
verona

Pirus, de jó, hogy megtaláltátok a kis hólyagocskát! Az nagyon klassz! Csak így tovább! A terhesség idejét a hcg+uh lelet alapján mondták?
Ne félj, rendben lesz ez neked. Az émelygés különben is jót jelent. Bár én is émelyegnék, egy ilyen sorsközösségben benne lennék...

Vera, mikor próbálkoztok? Mész majd uh-ra? Hogy megy a diétázás?

Én tegnap voltam diabetológián, és a legnagyobb meglepetésemre szuper értékeim lettek a vérvételen. Baranyi egy kicsti félt a mostani akciózástól a berlini kihágásaim miatt, és szíve szerint kivárná a jövő hónapot. De mivel az átlagos cukorszintem jó, ezért rábólintott, úgyhogy jövő héten próbálkozunk. Holnap átjárhatósági, férjem jön velem :-))) Hurrá. Remélem, ha csak egy oldal volt eddig átjárható, akkor az is maradt.
kisegér

Márti, hol vagy?
kisegér

Nem járok UH-ra, augusztusig próbálkozunk, és ha nem jön össze, akkor inszem. Van egy olyan érzésem, ha lefogynék, nem lennének gondjaim. Most erre kell koncentrálnom. DIÉTAAAAAAAAA!!!!!
Megyeget! Előfordul, hogy elcsábulok. Az édességnek nehezen tudok ellenállni, de harcolok.

Kép
Kép
verona

Diéta: Ez jó hír. És a fogyás beidult?
Uh: Nem is ajánlották az uh-t? Hőmérőzni fogsz, vagy hogyan próbálkoztok majd?
kisegér

Ez tényleg jó kérdés. Kovács doki azt monta, hogy a 10-16. napon próbálkozzunk, de a múlt hónapban a 21. napon még nem volt tüszőrepim. Egyébként 35. naposak kb. a ciklusok. Na erre varrjatok gombot. Én úgy döntöttem, hogy a 15-22. nap között legyünk aktívak. Szerintetek?
Basszus! Kisegér! Neked ma a van az átjárhatósági!!! Jelentkezz, ha tudsz!

Kép
Kép
verona

Ja, igen, most értem haza. Tök simán ment minden, leszámítva a könnyes hisztit, amit minden nőgyógyászati vizsgálatnál előadok, annyira utálom a kotorászást meg a kacsát.
Mindkét oldal átjárható, a méhemet nagyon megdicsérte. A kacsa után már egyéb kellemetlenség nem volt, szinte nem éreztem semmit. Örülök, hogy túl vagyok rajta. Most bízom benne, hogy megúszom az inszemet, és most babás leszek... Apropó, annyira betojtam a vizsgálattól, hogy még most 2 hónap időzített próbálkozásban egyeztünk meg. Jövő héten uh, és majd kapok tüszőrepesztőt, ha ott tartunk :-)
Persze a férjem vizsgálata miatt még lesz egy rövid beszélgetésünk, és akkor még eldőlhet, hogy mégis inszemmel próbálkozunk.
35 napos ciklusnál szerintem normális, hogy a 20. nap körül reped meg a tüsző, mert elvileg repedés után 14 nappal jön meg. És gondolom, ez nem szigorúan 14 nap.
Hajrá, mindent bele! Jó lesz az a 15-20. napon próbálkozás!
kisegér

Örülök, hogy jó lett az eredményed. Kovács doki csinálta? Én is könnyeztem előtte. Borzasztóan féletem, és utálom, ha bent kotorásznak.
Akkor ti is mostanában próbálkoztok. Na hajrá!!!!
Vera

Kép
Kép
verona

Nem, Krizsa. Jópofa, morbid humora volt, Mengelével viccelődött. Egyébként a tócsát meg sem várta, annyit mutatott csak, hogy fehér sapka lett a petefészkek két oldalán.
Megemlítettem neki, hogy okkal-ok nélkül folyásaim vannak, és mit tud ajánlani. felírt vmi saját recept szerint előállítandó tejsavas kúpot. Erre vágyom évek óta. Holnaptól 5 napig használom majd.
Aprópó, egy kevés vérzésem + vmi rózsaszínűm volt... Ugye elmúlik holnapra?
kisegér

Másnap nem volt semmi bajom, de utána 3 napig barnáztam. A tócsát már érezned kellett hétvégén, mert ha utána fájdogál a poci, éppen azért van, mert kifolyt a folyadék a hasüregbe. Ezt a kúpot én is megemlítem Kovácsnak, nálam is vannak ilyen problémák.

Kép
Kép
verona

Remélem, jól telt a hétvégétek.
Nekem szombaton még volt maszat meg vér, vasárnap már nem. Egyébként nem értem, honnan jöhetett-megkarcolódott volna a nyálkahártya...? Péntek-szombaton még fájdogált a hasam, meg érzékeny volt, vasárnap már csak picit éreztem.
A kúp szuper, tegnap du. használtam. Olyasfajta érzés, mint amikor Labellot teszel a szádra -úgy lenyugodott belül minden.

Pirus, mi van a kismanóddal? Hogy van az émelygésed? Mikor mész uh-ra?

Márti, te most hol tartasz? Megint egyszerre haladunk talán? :-))
kisegér

Sziasztok!

Egérke, örülök, hogy túl vagy az átjárhatóságin és rendben vannak a dolgok bent. Ezek szerint most Nektek is csak próbálkozni kell? Adimetet azért továbbra is szeded? Jaj, lányok annyira jó lenne, ha csatlakoznátok. Nem is biztos, hogy olyan rosszul lesztek, lehet, hogy meg sem fogjátok érezni.Kép
Én még mindig kutyául vagyok, a meleg meg csak fokozza. Bár, lekopogom, az elmúlt napokban már csak időszakosan émelyegtem, nem egész álló nap, a gyomrom viszont ég rendesen, és enni is alig tudok. Már -2 kilónál tartok, de majd megfordul ez idővelKép Éjszaka szurkált a bal oldalamon, nem is tudtam aludni, mert arra gondoltam, nehogy valami rossz jel legyen. Közben pedig lehet, hogy csak a méhszalagok húzodtak, nem tudom, azért talán még korai lenne, de ki tudja többedik terhességnél mi van.
10-én megyek UH-ra, akkor már 8 hetes lesz a Manóka, Kovács doki szerint ez lesz a legfontosabb fordulópont. Ha megfelelő ütemben nőtt a magzat és van szívhang, akkor már csak 2-3% esély van a vetélésre. Nagyon izgulok, remélem most kívül fogok esni ezen a százalékon.

Lányok, mi szombaton költözünk, sajnos még nem tudunk beköltözni az új otthonunkba, mert csak júni második felében lesz kész, addig anyukáméknál leszünk, ott nincsen net, de majd valakit megkérek, hogy írjon Nektek, mi lett az UH eredménye. Utána jelentkezem, ahogy tudok.

Hogy bírjátok ezt a nagy meleget?

Pirus

KépKép
KépKép
piroska

Juj, Pirus, ez igazán csodás! Ezek szerint mindjárt átléped a kritikus időt, és akkor már csak picit lehet izgulni. Én most olyat tudtam meg, hogy a 8. és a 12. hét a vízválasztó. Lehet, hogy kontár módon fogalmazok, de a lényeg, hogy a 2-8. hét a legfontosabb a fejlődési rendellenességeknél, addigra fejeződik be a szervek kezdeményeinek kialakulása. Ezért, ha vmi baj van, olyankor kiderülhet. A 12. hétről vmi olyasmit tudok, hogy onnantól kezd működni a méhlepény, átveszi a sárgatest hormon szerepét, és ha ez az átmenet rosszul zajlik, akkor okozhat problémát.
De ez csak hablaty, a lényeg, hogy jól vagy - legalábbis a körülményeknek megfelelően-, és a baba marad a fenekén. És 32 hét múlva kibújik.
Addig se izgulj. Örülj a kis csodabogárnak.
Azért, ha van internet café felétek, egy rövid üzenetet dobj légyszi! Nagyon szorítok Nektek!

Sok kitartást a költözéshez! Merre fogtok lakni?

Én szedem az Adimetet, és uh-n nézik majd a folyamatokat. Zoli ma ment el egerészni- a múltkor nem ért rá-, és ha meglesz az eredménye, megbeszéljük a 'hogyan továbbot'.

Nekem hiányzik a Nóri. Mindig írnék neki vmit. Biztatnám a lombikra, a türelemre, meg a reményre. Remélem, jól telik a pihenése.
kisegér

bocs, nem sárgatest hormon, hanem sárgatest
kisegér

Sziasztok!
Visszaolvastam a topikot a Norka megjelenésétől nagyjából. Nem tudtam igazán, mi az oka, hogy lombikoztak. Úgy vettem ki, hogy az ICSI a legnagyobb probléma a spontán babóhoz, pláne, hogy szedi az Adimetet is. Lehet, hogy nagymamásan hangzik, de remélem, az idő megoldja az ő és a mi problémáinkat is.
Meglepetésemre rátaláltam Mutyira a tavalyi hozzászólók között. Az Origón párszor írtam neked! Drága Mutyi, ha olvasod még ezt a topikot, márpedig biztos, hogy olvasod, akkor jelentkezz! Tudom, hogy túlvagy a műtéten, mi újság van veled?
Egy kollégám feleségének most volt laporoszkópiája, és hiszterója, és arra jutottak a dokik, hogy nincs is elzáródva a petevezetője, semmi probléma nincs belül, és fogalmuk sincs, miért nem babásodik. Eddig két lombikot csináltak végig eredménytelenül, mert három évi próbálkozás után elzáródott petevezetőket mutatott a HSG.
Tudom, hogy nem kéne görcsölni a babásodáson, nem kéne stresszelni, és fogyni kéne. Tudom én, hogy az idő sok mindent megold, csak nehéz…….
Két hónap alatt egyébként két kilót sikerült fogyni, pedig tényleg odafigyelek a kajára. Mozogni kéne, de arra meg időm nincs a lakásfelújítás miatt. Dehát idő mint a tenger……
Pirus! Kitartás a költözéshez! Át tudom érezni! De azt is tudom, hogy a babó sok mindenért kárpótol. Vigyázz magatokra!
Kisegér! Melóhellyel mi a helyzet? Növöget a tüsződ? Voltál már UH-n?
Vera

Kép
Kép
verona

Melót keresek, most ez a fő program. Aztán remélem, összejön vmi. Közben ezerrel készülök az angol felvételire. Elég különbözőek az elvárások a sulikban.

Közben elkeseredtem. Elmentem a férjem egereiért, és nem lett túl jó az eredmény. Remélem, Krizsa megnyugtat holnap. (akkor megnézzük a tüszőket is)

A progresszív gyors és progresszív lassú spermáknak összesen 50 felett kellene lenniük, de csak 29-en vannak.
Ezen kívül, fejeltérés 80%-os. Eddig erre nem figyelt oda senki, és terhes is lettem, de most vki írta, hogy ez genetikai okokra vezethető vissza, és nem jelent vmi jót. Sőt, az a lány, aki ezt írta, lombikol emiatt, mert tényleg nem sikerült eddig másképp. Most nem tudom, mi az igazság. És hogy a terhességem csak véletlen volt-e vajon.
Azon gondolkoztam, hogy mi van, ha lombikra kerül sor. Mennyit merjek vállalni? Egyáltalán, vállaljam-e? Vagy egynesebb út az örökbefogadás?
Részemről ez a lombikos megoldás túlságosan nagy tortúrának tűnik, főleg amellett, hogy terhesség esetén még mindenféle cukor-problémáim lehetnek, plusz bent kell feküdni a kórházban jóideig. És akkor még senki nem tudja, hogy mi lesz a terhesség sorsa, illetve milyen lesz a baba egészsége... Talán ebben az eseben inkább a donor spermás megoldást választanám, + inszem.
Ott viszont a férjem lelke sérül...
kisegér

Kisegér!
Várd meg az eredményeket, és szerintem mindenképpen lombikoljatok, ha lehet. Biztos sokat kell majd dokihoz járnod, de add meg ezt az esélyt magatoknak. Ne keseredj el kérlek szépen! Szed Macát a férjed? Valamit kezdjen el szedni, ami erősíti a kis fickókat! Több helyen olvastam, hogy sokat segít.
Miért nem bízol a lombikban? Ott úgyis kiválasztják a legjobb és legegészségesebb katonákat, a többi meg rajtad múlik, és biztos, hogy nagyon oda fogsz figyelni magadra. Ne a rossz dolgokra koncentrálj! Ezt pont én mondom... De tényleg! Legyünk pozitívak!!!
Vera

Kép
Kép
verona

Szia Vera!
Köszi a biztatást.
Reggel voltam Kaáliban. Van egy 16mm-es tüszőm, 7,5 nyh. Hétvégén intenzív házasélet. Hm... férjem hulla fáradt, és a diplomáját írja. De majd szakítunk rá időt.
Amúgy megegyeztünk az inszemben, jövő hónaptól indul. Kaptam Clostyt, napi 2x1-et szedni 5 napig a 3. naptól. Aztán az inszemet nem ő, hanem vki más fogja csinálni, mert szabadságon lesz júli 8-31-ig.
Férjem a Macát akkor fogja bevenni, ha orvos is mondja...
A lombikkal nincs bizalmi problémám. Csak nem tudom, hogy olyan, mint én, belevágjon-e a cukorbetegséggel. A cukor nagyobb valószínűséggel csinál vetélést, mint másnál. És a lombik is gyakoribb vetélést csinál. Na a kettő együtt már sok. Az ingadozó cukor pedig gyakran kisebb-nagyobb fejlődési rendellenességeket okoz. Külön odafigyelést jelent így is a cukrosok terhessége, nemhogy még lombiknál. Plusz egy cukorbeteg szervezete törékeny, és nem biztos, hogy jó neki a nagy hormonális megterhelés. Meg én könnyen kiborulok, és a lombik, ha tetszik, ha nem, lelkileg erősen megterhelő. Talán ettől tartok a legjobban. (igaz, ez is hozzáállás kérdése.)

Na mindegy, 5 inszem, aztán meglátjuk. A férjem leletei nem törték le Krizsát, azt mondta, hogy így is 95 millió a spermaszám, és a 20% normál alakú is több milliót jelent. Ezt eddig is tudtuk.
ha pedig lombikra szánom magam, akkor úgyis optimista leszek, hiszen nem választanám más esetben.
kisegér

Közben rájöttem vmire. Krizsának tök igaza van, nem a levegőbe beszélt.
Ugyanis a határérték 20 millió. Hát nálunk 95 millió. Ennek a kb. 20%-a 18 millió. Na hát a Noémiéknél- ha emlékeztek-, 16 millióval sikerült a terhességet létrehozni. És gondolom, annak nem a 100%-a volt aktív. :-)))
Visszajött az életkedvem. Van remény.
kisegér

Sziasztok, közben gyorsan bekukkoltam, kb 1-2 hetente meg fogom ezt tenni, mert érdekel, történik-e nagy esemény valakivel.

Végleges az elhatározásom, hogy nem lesz több lombik sokáig. És nagyon nagy megkönnyebbülést érzek. Azt gondoltam, ahogy telnek a napok, majd másképp kezdem látni, de nem így van, sodródok kifelé. Nem tudom, hogyan fogom ezt megosztani Krizsával, miután az Adimetre szükségem van(?), és azt ő írja fel.
Úgy összességében elgondolkoztam, és sokszor jár a fejemben az, amit Krizsa mondott, hogy a mesterséges körülmények közti ICSI-kényszer nem sokat jelent a spontán körülményekre nézve. Másodjára csupa luteanizált petesejtem volt (elsőre is volt ilyen), ami azt jelenti, hogy kissé túlérett, a szerkezete már más, ezért nehezebb lehet a spontán termékenyülése. Természetes körülmények között ritkábban van ilyen. Nem hiszem, hogy a páromnak lennének ilyen enzim-izé problémái a spermájában, mikor amúgy meg minden paramétere egyszerűen tökéletes minden egyes mérésnél. Szóval azt gondolom, a hormonos stimulálás, a mesterséges körülmények ludasak a dologban.

Voltam Gólyahíres találkozón a múlt héten. Hallottam olyan sztorikat, hogy listán várakozó kismama-jelöltek, már örökbe-anyukává vált, reménytelen esetnek tituláltak estek teherbe, örökbefogadás után 1-2 éven belül. Mindez megerősíti bennem a meggyőződést, hogy nincsen lehetetlen.

Továbbá legyőztem bennem az ellenállást, és merek mostmár markásabb segítségért nyúlni. Lelkem mélyén mindig is tudtam, hogy a psziché nagy ludas a dologban, és tele van az életem pici koromtól nekifeszüléssel és szorongással. Felvettem a kapcsolatot Szendi Gáborral, aki pszichés meddőséggel foglalkozik, esetemet nem látja egyszerűnek (!), elvállalt. Szerinte, ha ennyire határesetes az inzulinrezisztenciám, és nincsenek külsődleges jegyek, jelentős hormonelváltozások, nem PCOSról van szó, hanem pszichésen gátolt hipotalamusz-működésről. Hát meglátjuk, most ez van velem.

Igazság szerint, most hogy visszaolvastam megint picit, szinte rosszul lettem... Kép El sem hiszitek, mennyire szenvedtem már ettől az orvososditól! Annyira megkönnyebbültem! Kép

Mindenkit puszilok
s_norka

Nóri, micsoda kellemes meglepetés!
Jó téged ilyennek látni. Örülök, hogy előre haladsz a dolgaiddal, még ha más útvonalon is, mint eddig.
Kíváncsi vagyok a pszicho-dokidra. Biztos meglesz az eredménye. Nem is gondoltam volna, hogy komoly problémáid lennének. Csak a feszültség látszott rajtad, amikor írogattál, de ilyen helyzetben sokan lennének így. Legyőzítek a problémákat, és minden helyre fog állni. Annak nagyon örülök, hogy az ICSI problémája nem tőletek jön. Hiszen ez volt a legnagyobb baj.

Tudod mi jutott eszembe? Dodo. Õ annyira nem akarta a beavatkozásokat, és annyira bízott a természetes úton való fogantatásban, hogy végül össze is jött neki. Nem hagyta magát, a saját útját járta. Érezte, hogy mi a jó neki. Te is érezni fogod, ha teljesen letisztultak a gondolataid.
Hajrá. Puszi neked is.
kisegér

Sziasztok Lányok!

Ma vagyok először a a babanet-en. A férjemmel babát szeretnénk. A kaáli-ba járunk. Túl vagyunk az előzetes vizsgálatokon. Mostanában 5 napon belül lesz az első inszemünk. 4 petém is van. Most 14, 12 mm-esek. Tudja valaki mire készülhetek nem orvosi szempontból?
Olvasgattam a topikot, mi az ICSI? Elég tájékozatlan vagyok ebben a témában, úgyanis 5 évig nem is probálkohattunk, pajzsmirigy és agyalapimirigy elváltozás okán. Nem fájdítottam a szívem.

Zsizel

Zsizel
zsizel

Szia Zsizel! Remélem minél előbb sikerrel jártok! Én még nem lombikoztam, nem sokat tudok neked segíteni.
Pirus! Hogy vagy? Hányinger? Émelygés? Mesélj!
Vera

Kép
Kép
verona

Zsizel, nekem még csak most lesz az inszemem, nem tudok semmit mondani. Szerintem nem rosszabb, mint az átjárhatósági. A tüszők szépen megérnek majd, és akkor kapsz tüszőrepsztő szurit. Utána megcsinálják az inszemet. Majd írd meg, milyen volt.
Az ICSIt elmondta a Vera.

Apropó, nekem még tegnapelőtt is sajgott a pocakom. (2 hete volt a vizsgálat) De mondjuk én mindent észreveszek.

Pirus, mi újság? Nem enged a manócska a gép elé ülni? Biztos fekszel...

Nekem nem volt eddig tüszőrepim a hőmérő szerint... 23. nap. Esélytelennek látszik most a ciklus. Zárójelben: Jó lenne Pirus nyomdokaiba lépni :-)))

Vera, mi újság? Mik történnek veled?

Márti, teljesen ne tűnj el!

Nóri, remélem, sikerül lazítani. Menjetek vízpartra, csodákat tesz.
kisegér

Sziasztok!

Nekem most a héten lesz a második inszemem, mert az első sajnos nem sikerült. Viszont felmerült bennem egy csomó kérdés, és ha tudtok szeretném, ha válaszolnátok rá.
Szóval nálam uh csak egyszer volt a 10. napon és akkor 14 mm-es petesejtem volt aznap meg is kaptam a tüszőrepesztőt, és 2 napra rá volt az inszem. Viszont azt nem nézték, hogy megrepedt-e vagy sem. Ezt nem kéne megnézni? Az inszem utáni 2-3 hétben nagyon fájt a hasam is, és azóta sem néztek meg, csak felírták újra a clostyt és holnap megyek uh-ra, hogy megnézzük a tüszőket. Szerintetek nem kéne több vizsgálat ilyenkor?
Van köztetek olyan, akinek a párjánál rossz a spermák mozgása, ekkor hasznos lehet az inszem?

Bocsánat a rengeteg kérdésért, de még kezdő vagyok ezen a téren!

Móni

Kép
móni23

Sziasztok!

Itt vagyok, csak mostanában semmi különös nem történt velem.ezért nem is jelentkeztem.Látom Snorika besokalt és most egy kicsit pihizik.
Ha ez a hónap sem sikerült, akkor jövő hónapban lesz a 4. inszemem fél év kihagyása után.Remálem nem lesz rá szükség.

Móni, kérdésedre válszolva az inszem pont a kevésbé vagy a rosszul mozgó spermák miatt is jó.Mivel egy centrifugáláson esnek át a kiskatonák csak a legszuperebbek kerülnek vissza akcióra.
ha egy javaslatot elfogadsz , akkor nem engeded 14 mm-nél a repesztőt beadatni.Érett inszemre alkalmas tüsző CSAK 17 MM FELETT!!!!!!!
Nálam sem nézik, hogy megrepedt.e mondjuk én mindig 18 körül voltam.Szócal vagy várni kellene még pár napot vagy hatékonyabb stimulálásra van szükséged.Remélem nem ijesztettelek meg de ezzel tisztában kell lenned, hisz senkinek nem hiányoznak a felesleges pofonok.
martibaba

Sziasztok!
Röviden, hogy a depresszióm ne ragadjon át: Múlt héten végig úgy éreztem babás vagyok, hőemelkedés, semmi puffadás, cicifájás, hétvégén Balaton, pihenés. Volt egy jó hetem. Vasárnap kellett volna megjönnie. Tegnap teszt negatív. Görcsölök, rosszul vagyok, fáj mindkét petefészkem, és középen is, a kedvemről ne beszéljünk. Valaki 8 gyereket szül, és a kilencediket megöli, nekem meg az az egy nem adatik meg, akit a világon a legjobban szeretnék??? Valami nagyon nagy bűnt követtem el? Bocs, ez van.

Kép
Kép
verona

Sziasztok,
Nekem múlt héten volt az első inszemem. Nyolc tüszőm volt 14-22 mm-esek, szombaton kaptam 2 amp Choragont, meg hétfőn még egyet, akkor csinálták az inszemet is. Két hétig kell Duphastont szednem (3x2) és Utrogestan hüvelykapszulát alkalmaznom (3x2).
Görcsöltem egész nap hétfőn, kedden és még szerdán is egy kicsit. Szerintetek ez normális? Egész héten otthon voltam pihentem, tegnaptól dolgozom ismét, már nem görcsölök, de nem is érzek semmit… igazából azt sem tudom, hogy kellene-e már valamit, ha sikerült…
Hétfőn kell vérvételre mennem, azt mondta az orvos addig ne is teszteljek mert felesleges…
Szerintetek is az, vagy ti (akinek már volt) teszteltetek-e és mikor-milyennel?
Bocsi, ha egyszerre sokat kérdeztem, de még nagyon tapasztalatlan vagyok….
Köszönöm és üdv. nektek.
Szilvi
harisz

Martibaba,
Köszönöm, hogy válaszoltál. Ma voltam uh-n (10.nap), és a domináns tüsző egy 18 mm-es a baloldalon, és még egy pár 16, 12 mm-es. Holnap fogom megkapni a Choragont és pénteken lesz az inszem. Szerinted most már nem lesz korai?

Móni

Kép
móni23

Móni

Ez már így jó kis esélyes hónap lesz!
Nagyon drukkolok.szedsz progeszteron pótlására valamit???Utrogesztant vagy dupsastont?

Harisz!
Tesztelni legkorábban 14 nappal az inszem után ajánlatos, reggeli első vizeletből.
Ha ez ne adj isten negatív, akkor még szedd tovább a utrot és a duphastont.3-4 nap múlva ismét teszt és ha az megint negatív, akkor abbahagyhatod a gyógyszert.Pár nap múlva megjön.Remélem nem ez a variáció fog bekövetkezni nálatok.Drukkolok.

Verona, tessék most jól megrázni magad és kikecmeregni a depiből.Mindenkinek lesz babája csak valakinek kacskaringóssabb az út odáig.
én is egy ilyen szakaszon vagyok túl.
martibaba

Sziasztok!
De jó, hogy újak is vannak köztünk!

Zsizel, bocs az ICSI miatt, elnéztem. Szóval az ICSI-nél a spermiumot beleinjekciózzák a petesejtbe. Normál helyzetben "spontán" hagyják megtermékenyülni a petét a lombikban.

Én nem tudom ezt a tüsző dolgot, mióta benne vagyok a témában, nem tudok kiigazodni rajta. Ugyanis a Szabolcs u.-ban akkor repesztették meg, amikor pozitív LH- tesztet sikerült pisilni. (olyan, mint a terhességi teszt, két csíknak kell megjelenni, de a másodiknak erősebbnek kellett lennie, mint a tesztcsíknak.) Ez azt jelentette, hogy a tüszőrepedést okozó "LH-kiugrás" megkezdődött, erre segítettek rá egy kis HCG- vel. Nem tudom elképzelni, hogy milyen más módszerrel lehet megállapítani a tüsző érettségét, merthogy egy tüsző 17-25 mm között pukkadhat ki, egyéntől és tüszőtől függően. És 17-25mm között van 8mm, meg kb. 3 nap...
Tesztelni leghamarabb az inszem utáni 14. napon érdemes, mert a beadott hcg hamis pozitivitást mutathat, a saját hcg pedig még nem kimutatható ennél korábban.

Vera, ne aggódj, jön majd az a baba. Már kaptál Adimetet, meg megtaláltad a megfelelő intézményt és dokit. Innentől már igazán jó esélyekkel indulhatsz. Különben is, még nem jött meg, ugye...? Tuti nem korán volt a teszt? Máskor is szoktál görcsölni mensi előtt?
Nem lehet, hogy ez már?
Ha spontán nem sikerül most babássá válni, az inszemekkel tutira fog. Akkor nagyon jól időzítik a dolgokat és odafigyelnek minden részletre.

Nekem a 29. napon sikerült egy tüszőrepit produkálni, ha jól láttam a tojásfehérjét folydogálni... De persze pont most nem tudtunk együtt lenni a párommal... Egész éjjel dolgozott. Na majd ma este próbálkozunk, bár szerintem már késő.
kisegér

Sziasztok!
Új hónap, új remények. Ma megjött, de nem is akárhogy. Legalább nem kell dokihoz mennem, hogy miért nem jön meg, és nem csinálok meg egy vödör tesztet feleslegesen. Lassan tanulom a türelmet. Azért nyomtam egy rendes hisztit tegnap meg tegnapelőtt.
Szilvi! Miután most beástam magam a teszteléssel kapcsolatos infókba, idézem: A tesztek biztos pozitivitását reggeli első vizeletből és (bárki vagy bármely reklám állít is mást) a vérzés elmaradása után legalább 4-5 nappal lehet kimondani. Pár napra rá az ultrahang is kimutatja a gyanújeleket. Inszemnél nem tudom, de szerintem ott is igaz lehet, mert ott azt is tudod pontosan, mikor volt a peteérés, és hozzá tudsz adni két hetet, akkor van kb. a beágyazódás, meg 4-5 napot. Ugyanis a tesztek a beágyazódástól számított 1,3,8,10 nappal mutatják ki a terhességet attól függően milyen az érzékenységük. Persze ha babás vagy, halványan már úgyis látszania kell a csíknak korábban. De ezt Márti sokkal érthetőbben leírta.
Móni ! Hol csinálják az inszemet? Tényleg esélyes a hónap! Én is drukkolok.
Márti! Szavaid türelemre intenek. Magyarul: Befogom a számat, még nem tudom mi van előttem. Ha nem jön össze addig, szeptemberben kezdjük az inszemeket.
Kisegér! Azért tessék próbálkozni! Elgondolkodtatott ez a 29. napi tüszőrepi. Nekem is múlt héten volt ilyen folyásom, lehet, hogy csak egy hét telik el a tüszőrepi és a menszesz között? Ez jelent valamit?
Szép napot mindenkinek!
Vera

Kép
Kép
verona

Sziasztok,
mindenkinek köszönöm a választ. Most már biztos, hogy nem fogok tesztelni, megvárom a vérvétel eredményét, csak - gondolom ismeritek az érzést - türelmetlen vagyok...
Martibaba, akkor ha jól értelmezem addig nem is fog megjönni a menzeszem (ha esetleg mégsem sikerült), amíg a gyógyszereket szedem?
Szorítok és drukkolok én is mindenkinek...
Szilvi
harisz

Harisz, megjön, csak késik gyógyszer mellett. Bár nem tudom, mi a tapaszalat, kinek hogyan jön meg.

Nem tudom, hogy az tüszőrepi volt-e, mert tegnap is olyanom volt... Most már késő megmérni a hőmet, de majd holnap reggel. A cicim végre elkezdett kikerekedni, gondolom, történt vmi.
De mindegy, csak jöjjön meg időben és akkor elkezdhetem a Clostyt. Továbbra sem értem a tüszőrepesztés fortélyait, és izgulok is, hogy jókor legyen megrepesztve...

Vera, lehet, hogy a vizsgálat miatt van erős vérzésed? Vagy máskor is volt már ilyen? Hú, akkor én mire készüljek?

Visszahívtak a melőba, igaz, nem ugyanarra a munkára, hanem amerikai vízumos infókat kell adni telefonon. Jó társaság lesz, meg közel van hozzánk. És variálható a munkaidő, ami ugye az én helyzetemben abszolút fontos.
Na meglátjuk, milyen lesz, egyelőre felkészítésre járok. 28-án, 30-án és 7-én megyek felvételizni... Izgi lesz.
kisegér

Mármint angol szakra megyek felvételizni. Jövő szerdán meg letesztelik a vízumos tudásunkat.
kisegér

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?