Sziasztok, közben gyorsan bekukkoltam, kb 1-2 hetente meg fogom ezt tenni, mert érdekel, történik-e nagy esemény valakivel.
Végleges az elhatározásom, hogy nem lesz több lombik sokáig. És nagyon nagy megkönnyebbülést érzek. Azt gondoltam, ahogy telnek a napok, majd másképp kezdem látni, de nem így van, sodródok kifelé. Nem tudom, hogyan fogom ezt megosztani Krizsával, miután az Adimetre szükségem van(?), és azt ő írja fel.
Úgy összességében elgondolkoztam, és sokszor jár a fejemben az, amit Krizsa mondott, hogy a mesterséges körülmények közti ICSI-kényszer nem sokat jelent a spontán körülményekre nézve. Másodjára csupa luteanizált petesejtem volt (elsőre is volt ilyen), ami azt jelenti, hogy kissé túlérett, a szerkezete már más, ezért nehezebb lehet a spontán termékenyülése. Természetes körülmények között ritkábban van ilyen. Nem hiszem, hogy a páromnak lennének ilyen enzim-izé problémái a spermájában, mikor amúgy meg minden paramétere egyszerűen tökéletes minden egyes mérésnél. Szóval azt gondolom, a hormonos stimulálás, a mesterséges körülmények ludasak a dologban.
Voltam Gólyahíres találkozón a múlt héten. Hallottam olyan sztorikat, hogy listán várakozó kismama-jelöltek, már örökbe-anyukává vált, reménytelen esetnek tituláltak estek teherbe, örökbefogadás után 1-2 éven belül. Mindez megerősíti bennem a meggyőződést, hogy nincsen lehetetlen.
Továbbá legyőztem bennem az ellenállást, és merek mostmár markásabb segítségért nyúlni. Lelkem mélyén mindig is tudtam, hogy a psziché nagy ludas a dologban, és tele van az életem pici koromtól nekifeszüléssel és szorongással. Felvettem a kapcsolatot Szendi Gáborral, aki pszichés meddőséggel foglalkozik, esetemet nem látja egyszerűnek (!), elvállalt. Szerinte, ha ennyire határesetes az inzulinrezisztenciám, és nincsenek külsődleges jegyek, jelentős hormonelváltozások, nem PCOSról van szó, hanem pszichésen gátolt hipotalamusz-működésről. Hát meglátjuk, most ez van velem.
Igazság szerint, most hogy visszaolvastam megint picit, szinte rosszul lettem...
El sem hiszitek, mennyire szenvedtem már ettől az orvososditól! Annyira megkönnyebbültem!
Mindenkit puszilok