Na itt vagyok én is mint szakavatott
a témához hozzászóljak. Először is, hol a csudában van ez a 9%??? Tényleg a Vára vártban? Mondjuk olvastam, de erre nem emlékszem. Én bárhol, ahol utánanéztem eddig, semmilyen bizonyítása nincs annak, hogy akár az IVF, akár az ICSI eljárásnál nagyobb %-ban fordulnának elő rendellenességek. A legdurvább statisztika is a spontán terhességekhez képest kb 0,4, ill. 0,8% rendellenességet mutat ki. Ezt persze most nem tudom fejből, de hozzávetőlegesen. Amit meg a Hajnesz mond, totál igazat adok. Egy csomót utánaolvastam ennek, a kábé 30000 lehetséges betegségből, kb kilencet szűrnek, a legdurvább rendellenességeket. Ezeket meg talán a sok szakember kiszűri, de persze benne van így is a lehetősége a bajnak, az tény, hogy az amnio adja a legtutibb szakvéleményt. Persze ha ha egy évben nekünk is lenne tizenakárhány lehetőségünk teherbe esni és nem csak öt egész életünkben, talán bátrabbak lennénk, nem tudom. Az ikres topikban én egy ICSI-st sem ismerek aki megszúratta volna magát. Mert azért itt az ikrek miatt még nagyobb a kockázat. Azt hiszem a Gigi Olivérje is ICSI-s baba, nem hiszem, hogy megszúratta magát...
Nagy a dilemma és pár hónap múlva mindannyian ezen fogtok rágódni. Mi már döntöttünk, nálunk nem lesz amnio.
Tegnap ezt megmondtam a Dévainak is. Annyira cuki volt, jó kis vizit volt megint
. Mi voltunk az uccsók, bent voltunk egy csomót. Mondtam, hogy már említeni sem merem, de a szív UH is mindent rendben talált és úgy döntöttünk nem lesz 2x szúrás. (Megjegyzem mondta, hogy volt már olyan várandósa aki jött a genetikai papírral, hogy kislánya lesz - ezt mindig megmondják bónuszként -ő meg végig fiút látott, hát az is lett. Ennyit a 99%-ról). Elfogadta és azt mondta, hogy akkor ő most a 99% helyett 90%ban nyugodt, persze a leletek ismeretében és abban amit ő is lát. Nagyon rendi volt, erről többet nem is beszéltünk. Viszont ezerrel kell nyomatnom a húst, mutatta a lapát
tenyerét, hogy olyan nagyságból 2-3 szelet. Mondtam kizárt, mondta muszáj, meg kell előzni a toxémiát, ezt úgy egyem mint gyógyszer. Különben sem értette, hogy nem lehet szeretni a hús
Mivel a bébiket agyon UH-zták az elmúlt héten, Doplerrel próbálta befogni a szív hangokat. Jókat röhögtünk, recsegés ropogás, mondta is, hogy az egyetlen magyar szerkezet az egész intézetben
Nikosz, szerintem járjátok végig azt az utat amit én, de legelőször is várd meg az AFP-t és majd utána nézelődnek. Ha tudsz, gyertek fel a SOTE-ra és egy jó 4D sem árt. Itt szinte mindenkinek ICSI-s babája lesz (?), nem hinném, hogy azonnal szúratni kellene, főleg ha semmi nem is utal rá. Nekem eszembe sem jutott, csak emiatt a vérvizsgálat miatt, amit már bánok is, de így legalább 100-an megnézték őket.
Na, bocsi ha hosszú voltam.
Wish, Stella
Puszi a fájós hasatokra. A tábla szerintem továbbra is csúcsszupi.
Majd még jövök, de most itt az anyukám és főzünk. Puszi.
Ja, én tegnap megkérdeztem. Nekem azt mondta júliusban megy szabira. Ez már így érdekes kezd lenni.