Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Szerintetek babahordozó után autósülést, hogy érdemes venni? Elöbb egy 0-18 kg-ig és utána 15-36 kg-ig. Vagy rögtön 8-36 kg-ig. Hogyan biztonságosabb? Persze anyagilag a második variáció gazdaságosabb, de ezek tényleg jók kis és nagy súlynál-magasságnál egyaránt?
myra

Sziasztok!

Myra
ezen én is sokat gondolkoztam amikor vettük, pont az anyagi vonzata miatt.
Aztán olvastam több összehasonlító cikket is, miszerint a "2in1-ben" típusok nem biztonságosak, mert a gyártóknál nem ezen van a hangsúly, ill a mérete és formája miatt nem tud ugyanolyan biztonságot nyújtani egy egy éves és egy 5 éves gyereknek. Vagyis a kicsiknek nem ajánlott. Aztán amikor vettük a Megatoysban is ki van függesztve egy táblázat amiben osztályozzák márka és funkciójuk szerint. Ez a típus volt a legutolsó a táblázatban.
Így semmi kétség nem maradt, hogy a másikat vesszük és majd 18 kg után vesszük a nagyobbat. Viszont ez az ülés is nagyon rövid ideig kell, legalább is a 36 kg-oshoz képest. Így szerintem nem érdemes belőle a legdrágábbat megvenni. Az olcsóbbak közt is vannak biztonságosak.

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Myra: nekünk 0-18kg-igos volt, és utána egy 15-36-os. Ez bevált. A 0-18-ast Balu 3 évesen nőtte ki teljesen, és a mostani ülésébe még egy 7 éves is pont belefér magasságilag, de ez már olyan, hogy a gyerek az autó övével van bekötve.
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

hmmc

Nikcsi
A fejjel lefelé szopit mi is próbáltuk többször is (mikor begyulladt, de így legalább szépen elmúltak a csomók), de sajnos úgy meg máshogy harapta ki. Kép Most éppen már megint ott tartunk, hogy már kezdett egész jól meggyógyulni, amikor újra kiharapta. KépKépKép
Az egy dolog, hogy rohadtul fáj, hanem a reménytelenség, hogy ez már így marad?! Ülve szopi dettó. Kép
Lassan ott tartok, hogy lehet, hogy át kellene térni az egy mellből szopizásra, csak akkor meg nem lesz vésztartalék... Kép

Amúgy nagyon jónak ígérkezik ez a hétvége, anyóséknál vagyunk, kerti sütögetés lesz, itt is alszunk, ha jól megy. Sebi kapott ide is egy kiságyat (anyós úgy volt vele, hogy jól jön, úgyse csak ez az egy unokája lesz). Kép
Aztán megyünk fel a Mátrába, egy szállodában fogunk aludni, na az már lehet, hogy necces lesz az utazóágy miatt... kínos lesz, ha felóbégatja a szomszédokat...

Kép
Kép
Kép
cas

Niki! A Váradi doktornőhöz jártunk, ő írta azt a tuti krémet. Sajnos a patikus semmit nem írt a tégelyre, így fogalmam nincs mi lehetett. De ha neked sikerül kiderítened, engem is érdekelne.
aranyhold

Sziasztok,

gondoltam én is átjövök ebbe a topikba.

Teus valszeg színésznô lesz. Jól bekajál és félóra múlva teljesen hitelesen elôadja, hogy az éhenhalás szélén áll. Mu˝vésznônek szólítjuk.

Egyébként jó baba. Kaja, alvás pici nyügi. Az is leginkább este amikor már fáradt. Jó úton haladunk, hogy megtanuljon elaludni. Szóval egy szavam se lehet.

Ellenben Vilmosnak különbözö pszichoszomatikus bajai vannak. Per pillanat mandulagyulladása van és 40 fokos a láza. Egyszeru˝en csillapíthatatlan! Nurofen, borogatás, hu˝tôfürdô, kúp. Ebben a sorrendben. Éjjel két etetés között ôt ápolgatom. Még szerencse, hogy a kis mu˝vésznô 10-15 perc alatt bekajál és utána hang nélkül megy aludni.

Na ez van nálunk.

Laga
laga

Cas
Úgy olvasom 100%-osan egy cipőben járunk! Mondjuk már 3-4 hete nem csinálom ezt, de annyira fájt a cicim, hogy inkább kifejtem és cumisüvegből adtam. Ekkor azért volt lelkiismeret-furdallásom, aztán meg, ha véresre, azaz vért szívott, akkor meg az volt rossz! Ez a jobb cicis dolog sehogy nem akar jobb lenni... Ezen az egy cicis dolgon én is gondolkoztam, de gondolj bele, akkor a bal akkora lesz a jobbhoz képest?! Ráadásul nem tudom te hogy vagy vele, de nekem 3 óra alatt simán termelődik annyi, hogy elég legyen Korinak, szóval nagyon elgondolkoztató. Ezt onnan tudom, hogy este utolsó evéskor mindkét cicit kiürítem, majd 3 óra múlva felcsörgetem magam és újból kifejem mindkettőt a tejtestvérnek. Kori az esti utolsó szopi után 6 óra múlva eszik (vagy kicsit több). Én mindig megpróbálok ebbe beletörödni! Csak annyira utálom, ha a rossz cici jön. Este szoktam cselezni, pl.: az utolsó szopinál a jobb jönne, akkor a balt adom, mert úgyis mindkettőt ki kell fejni! Kép
Na csak beszélni kell ezekről, tegnap kiszívta, még nem vérzett, de seb az van. Nekem pedig egyik krém (bepanthen, garmastan és még egy van, amit a doki kutyultatott) se segít KépKép

Myra
Ezer köszönet a jegyekért, bár a párom de. dolgozott, ezért nem mentünk reggel. Akkor már egyáltalán nem volt tömeg. De elképesztő, hogy tényleg mennyivel olcsóbbak a dolgok – minden. Nagyon sajnálom, hogy gyermekünk születése előtt nem mentünk ki, persze az anyagiak miatt, csak fájt volna a szívünk!

Laga
Sok egészséget küldök Vilmosnak!
nikcsi

Helló!
Húha lányok, lassan nem csak a másik, hanem ez a topik is kihalóban lesz:-(((

Laga
Egyébként Vilmos hogyan fogadta a kis művésznő hugit??
Kellett esetleg bevetnetek valami prakitákat vagy teljesen jól ment minden?
Írjál már erről ha lesz időd lsz, mire lehet számítani majd a tesó érkezésekor. Főként, hogy Vilmos már nem 1-2 éves kis fiú, hogy ennyi idősen hogy megy az ilyen.

mucus

mucus
Tm

Sziasztok!
Megjöttünk a nagy világjárásból! Kép Sebi annyira meg volt illetődve, hogy végre itthon vagyunk, hogy egy fél órát teljesen egyedül elvolt az itthoni kiságyában szopi után! Kép
Amúgy jól sikerült a kerti sütögetés is, a Mátra is, bár volt néhány nézeteltérésünk a cicirágcsálás fölött, aztán meg ma reggel a Mikulás is megérkezett... Kép
Szóval nagyon jót aludt az utazóágyban, jót fürdött az utazókiskádban, jókat aludt kirándulás közben a babakocsiban (pedig úgy zötyögött!!!), szóval jól sikerült a hétvége.
Csak nekem nem sikerült túl sokat aludni, mert ugye egy szobában aludtunk, ráadásul először az én ágyam mellé tettük az övét, és persze megint minden sóhajtására felébredtem.
Ja, és persze búcsúzóul az utsó tisztábatevésnél a hotelszobát is felavattuk! Jutott belőle apa gatyájára, de a szoba szőnyegére főleg! Annyira röhögtünk, Sebi meg boldogan gagyarászott. KépKépKép

Nikcsi
Már én is ott tartottam 2 napja, hogy lefejem, és üvegből adom neki, mert Sebinek is sikerült véreset szopiznia... Kép
Aztán azóta sikerül minden szopinál helyesen ráharapnia, így sokat javult a dolog. Remélem így is folytatjuk, persze itt már sokszor tartottunk... Kép
Egy ciciből etetés: mivel sosem fejtem, ezért nálam elég jól beállt a kereslet-kínálat, így fogalmam sincs, 3-4 óra múlva a köv. etetésre elég lenne-e. De ezt biztosan be lehet állítani.
Amikor rohadtul fájt, akkor nagyon nem érdekelt, hogy melyik mellem mekkora lesz, ha a jobbot leállítom. Sajna Sebi tönkrevágott annyira, hogy ez a kis esztétikai probléma sokat nem rontana a helyzeten.
Le a kalappal előtted, hogy képes vagy felcsörgetni magadat a fejés kedvéért! Én hálát adnék az égnek, ha sikerülne végre 2-3 óránál többet aludnom éjjel 2 etetés között! Kép

Laga
Teus... Ez tetszik! Nagyon aranyos becenév! Kép
Minden elismerésem, hogy így bírod a strapát a két gyerekkel.
Ismerős mesélte, hogy a 3 év körüli nagyobb tesó dadogni kezdett, mikor a kicsit hazavitték. Remélem ilyen nálatok nem lesz! Vilmosnak gyógyulást!

Kép
Kép
Kép
cas

Na pár kép a hétvégi kalandról:

Apa olyan színes dobozból issza a tejcit?! Kép
Kép

A kilátás szép, de Sebi csak szunyál
Kép

Így hagyott minket vacsizni
Kép

Terepezünk!
Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,

hát igen, Teussal semmi baj, de a bátyó ha beteg, nagyon el tudja hagyni magát. Persze, ô is pasiból van...

Egyébként Vilmos mesél a kistesónak, simogatja, mutogatja a játékait, magyaráz, stb. Tehát látszólag nagyon-nagyon jól fogadta a bébit, de az a gyanum, hogy a múlt heti kötôhártyagyuszi, illetve a mostani mandulagyuszi erôsen pszichoszomatikus. jelenleg sokkal többet kell vele foglalkozni, mint a 11 napos tesójával. (Ma este 41 fokos láza volt.)

Egyébként aznap este amikor hazajöttünk, én fürdettem. Miközben törölgetem azt kérdezi: "anya, ma éjjel is elmész?" Mondom: "nem". Vilmos: "akkor apa megy el?"
Szóval tuti nyomot hagyott benne, hogy így leléptem, pedig készítgettem erre, és mégis...

Egyébként mindig azt hangsúlyozom, hogy milyen jó neki hogy ô már nagy, mert pl ehet édességet, meg járhat oviba meg játszóházba, meg tud biciklizni, stb.
Vettünk ajándékot is neki, persze a tesó nevében. nagyon örült neki. Az oviba vittünk nápolyit meg gyümilevet, mintha szüli vagy névnapja lenne és mondtuk az óvónôknek, hogy kimondottan Vilmost ünnepeljék meg, ha megszületik a kistesó. Szerencsére partnerek voltak ebben. Hát valahogy így próbáluk átsegíteni ezen a perióduson.

Cas,
elfelejtettem válaszolni ahasammal kapcsolatban: nekem nem lettek csíkjaim, de azért messze vagyok még a visszaalakulástól. 86 cm a derekam. (Szülésnél 106 cm volt.) (Lánykoromban meg 57 cm...)

Laga
laga

Sziasztok!

jól elmaradtam az olvasással. . .

köszönöm a pocak most jól van, csak időben kell pisilni menni, mert különben nagyon feszít, meg estére fárad el és emiatt gyorsan kell Kingát az ágyba rakni, met különben le kell ülnöm Kép

Laga!
kérlek minden trükköt írj meg, és többiek is!
bár Kinga nagyon kedves más babákkal, de félek, hogy a saját tesóval már nem lesz ilyen könnyű.
Most épp az a mániája, hogy anyának lesz testvére Kép A tulajdonviszonyokat még tisztáznunk kell.

Szilvi
szilvamag

Sziasztok!

Cas
jó kis túrára vittétek Sebit:-)
A szőnyeg felavatás nagyon tettszett. Meg ahogy az étteremben alszik a hordozójában:-))
Igazán rendes kis pasi!

Laga
Ez annyira érdekes, hogy a nagyobb gyerekek miket tudnak produkálni a kis tesó születésekor!
Tényleg osszál meg velünk ha még lesznek hasonló dolgok, hogy tanulhassunk belőle miként lehet kezelni.
Például az ovódai ünneplés nagyon jó ötlet, ehhez persze kell, hogy Õk is benne legyenek, és jó lenne ha a legtöbb ovi így működne.
A 41 fok irtó magas láz:-((((((( Mit csináltatok vele? Én már nagyon be lettem volna tojva az biztos!

mucus
Tm

Laga
Érdekes, hogy min múlnak a csíkok. Én a sok vizet okoltam, de ezek szerint nemcsak ezen múlik.

Szilvi
Aranyos, hogy anyának lesz tesója! Kép

Mucus
Sebi egy kis tündérbaba, szerencsére mindig a legjobbkor aludt el a babakocsiban/hordozóban. De a szőnyegfelavatást tudtam volna feledni, szegény párom sikálta egy darabig (persze, hogy krémszínű szőnyeg volt!). Kép
Viszont képes volt megint 4-kor kelni hajnalban, na a szomszédok onnantól szerintem nem sokat aludtak... Kép De nem kopogtak át, meg igyekeztünk is csitítgatni (jó hosszú szopi, sétálgatás-éneklés, stb.)
Tartottam kicsit ekkora útra elindulni vele, de szerencsére nagyon jól sikerült, remélem nyáron már nyaralni is el tudunk majd menni vele 1 hétre legalább vhová idehaza.

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Laga,
gyors felépülést Vilmosnak! Iszonyú, ha ennyire betegek a kicsik:-( A 40 fokos láz már csúnya dolog. Kívánom, hogy a betegségek ezzel le is legyenek tudva nálatok!
Hallottam már a nagyobb testvér féltékenységének több fajtájáról is, dehogy a mandula- és a kötőhártyagyuszi is valami pszichológiai probléma miatt akaluljon ki, az nekem nehezen elképzelhető. Mivel írtad, hogy szereti a babát meg nagy problémák nem voltak, így túl nagy érzelmi válság csak nem alakulhatott ki benne, ami még az immunrendszerét is gyengítené, nem? Na jó' van, kussolok, nincs nekem ebből diplomám... de majd veszek a pijacon, ha belém akar valaki kötni emiattKép))

Nem akarok panaszkodni, így akit nem érdekelnek a piti kis sirámok vagy jobb a sztori a brazil sorozatokban, az ugorjon egyet a hsz-okban:-))
De ma nincs jó napom, legalábbis nem voltam ma annyira laza, hogy ne akadjak ki egy anyukán a Corában ( melyikőtök volt az?:-))))))))) Szóval a süteményes pultnál próbáltak hülyének nézni. Hanna (a 2 évesem) kérte a szokásos pogiját, amit önkiszolgálóan el lehet venni kis "ládikóból", de kérni kell rá a pultnál vonalkódot. Gyorsan választottam egyet neki és a hosszú süteményes pult egyik végéhez mentem, ahol többen álltak, gondoltam ott a sor. De tévedtem, mert mikor végzett az előttem álló vevő és hozzám fordult az eladó, egy kisgyerekes anyuka rámrepült, hogy ő volt ott előbb és azonnal el is kezdte darálni az eladónak, mit kért.Annyi időt sem hagyott, hogy azt mondjam bocs, nem láttam ott. Miközben várt a sütikre, szóltam neki, hogy bocsi, nem láttam, de amúgy is csak egy vonalkód kell, nem tartottam volna fel (mivel az eladó csajszi is rögtön nyomta volna a gombot, vette, hogy csak 1 pogim van). De a ribike levegőnek nézett és ha nem más irányba ment volna, tuti áttolja a képemen a bev.kocsit a gyerekkel. Eladó is csak mosolygott, hogy látja, vannak ilyen emberek. Milyenek?? Lenézőek? Felfuvalkodottak? Felsőbbrendűek vagy jólöltözötten ennyire bunkók??
Aztán megint szembe jött velem és eléálltam, hogy ennyire megértő máskor is? Nem tudott továbbmenni, így csak simám kikerült, rám se nézett, csak motyogta, hogy nem történt semmi. Nem hát... ha nem született volna meg még meg is érteném, hogy nem történt semmi, de így:-)))))))))))

Na, bocs, de nincs kinek kidühöngeni magamat, a férjem meg úgyis azt mondja majd erre este, hogy na látod, vannak nálad leépültebbek is:-)))))

Szép napot mindenkinek!

Viki
ccviki

Ja, elfelejtettem...

Cas,
Jók a képek, ilyen aranyos babát minden kiránduláshoz!
Hannát és Olivért is 5 hónaposan vittük nyaralni ill. telelni először, mindig bababarátnak mondott helyekre (volt kiságy, etetőszék, pancsoló, játszótér, gyerekadag kaja, stb. és jól viselte a személyzet a normális gyerekeket:-)) Semmi gond nem volt, viszont jobban elvoltak magukban, mint itthon:-)

Viki
ccviki

Viki
én elképzelhetőnek tartom, hogy Vilmos betegségének köze van a kis tesó születéséhez. Pont pár héttel ezelőtt mondta tesómnak a dokinőjük, hogy ha egy kis gyereket lelkileg nagyon meg visel valami (még ha nem is látszik rajta), akkor ezzel gyenígtit a saját immunrendszerét, ami által sokkal könnyebben meg betegszik vagy kap el bármilyen betegséget.
Tényleg nálatok semmi ilyesmi nem volt?

Vagy Ti hogy csináltátok ezt mindíg a köv. kistesó születésekor?

Tolakodni meg egyáltalán nem szép dolog, remélem a gyerekeket nem erre neveled!!:-))))
Jobb lett, hogy kidühöngted magad?

mucus
Tm

Viki
Dühöngj nyugodtan, én is fel tudom húzni magam az ilyenen. Pláne terhesen voltam képes igen csípősnyelvű lenni (inkább kicsit gúnyos, nem bunkó)! Szerintem nem árt, hátha észreveszi magát az illető. (Hiú ábránd, de kell az igazságérzetemnek...) Kép
Nyaralás: ez is egész bababarát hely volt, kiságyat is adtak volna, de mi ki akartuk próbálni a hordozhatót, elvan-e benne. Hát azon kívül, hogy jó mélyre kellett letenni, jól elvolt. Csak az összecsukható matrac túl göröngyös szerintem, így cipeltünk még rá 2 pokrócot, hogy puha legyen neki.
Amúgy vicces volt, Sebi cucca jóval több volt, mint a miénk. Mi ketten befértünk egy sporttatyóba a férjemmel, neki meg csurig telitömtem egy 60 lityis hátizsákot. És ruhából meg textilpelusból még így is alulterveztem! Kép
És Sebi is élvezte szerintem, főleg azt hogy kettő helyett 4-en ugráltak körülötte.

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,

hát Vilmosnak ma is 40 fokos láza volt. Penicilin tartalmú antibiotikumot kap. Na attól meg úgy fosott (má' elnézést), meg fájt a pocija. Vettem a patikában egy Normaflore nevu˝ cuccot. Hallottatok errôl? Jó baktériumok vannak benne és helyreállítja a bélflórát antibiotikumos kezelés után. Persze nem volt olcsó...
Viszont utána nem fájt a hasa és vacsizott!!! Sôt még édességet is akart vacsi után és egy picit birkózott az apjával. Szóval talán gyógyulóban van.

Ki kinek a tesója? Amikor teherbe estem és még alig volt pocim, akkor Vilmos mindenkinek azt mondta, hogy anya, apa, sôt még az ô hasában is egy kisbaba van és mindenkinek az a tesója. Mi családilag vártunk kistesót. Aztán amikor már nagyobb lett a hasam, akkor már nem mondogatta, hogy neki meg az apjának is baba van a pocijában.

Laga
laga

Húú! Nem érek rá erre nézni és mennyit írtok!! KépKép De ennek örülök! Talán mégse hal ki a topik! Kép

Cas,
Nagyon szép helyen voltatok. Gondolom sikerült kicsit feltöltődni. Kép

Laga,
Kapunk képet Teusról?
Vilmosnak jobbulást!!
Nekem is van egy ismerősöm, akiknél a kistesó születése ugyanilyen betegséghullámot váltott ki a nagyobb gyerekből, és ott a doki is mondta, hogy ez pszichés...

Nálatok milyenek a gyerkőcök a napokban? Nem tudom front van-e, de Lilla a szokásosnál is jobban megkergült. Nappal alvás megint nuku, (pedig a múlt hét első felében már olyan jól ment neki), a nyűgi viszont megy ezerrel. Tegnap pedig már az éjszakát se volt hajlandó átaludni. Kép
Egyébként nem tudom hova siet ez a leányzó, de rájött, hogy ő forogni már tud, ezért most a kúszást gyakorolja. (És még nincs 5 hónapos!) Szegénykém előre szeretne haladni, de mivel még nem tökéletes a technikája hátrafelé megy neki. Ma ezzel a lendülettel sikerült behátrálnia a franciaágy alá két műanyag doboz közé. Kép Tettem vettem a szobába és mire odanéztem már csak a feje lógott ki az ágy alól. Kép
myra

Hmmc,
Én nem tudtam megnézni a képeket Sáráról. Kép
myra

Sziasztok!

Laga,
Remélem, már sokkal jobb van a nagyfiú!

Mucus,
Nálunk nagyon jó tesók a kölkök. Annyira nincs/sosem volt jele az ilyenkor szokásos féltékenységnek egyik gyereknél sem, hogy néha félek, majd később jelentkezik más formában, de azt megbánjuk:-))
Pedig Marci, a legnagyobb borzasztóan lelkizős, érzékeny gyerek. Hanna meg éppen nagyon anyás korszakban volt a 3. terhességem elején, így semmi jóra nem számítottunk.
Mégis minden jól alakult, az első pillanattól fogva. Hanna pl. a kórházi látogatáson jobban örült a nagymamának, mint anyjának pár nap távollét után:-)
Soha nem jelentett/jelent nekik gondot, ha babával foglalkozok (szoptatok, tisztába teszem, stb.) egyszerűen megértik és játszanak tovább nélkülem. Nem jönnek oda nézni, "zavarni". Nem éreztetik utána sem, hogy a baba sokat elvesz tőlük belőlem.
Valahogy annyira természetesnek veszik, hogy többen vannak és mindegyiküket nagyon szeretjük, egyikük sem kerül hátrányba, nem kell bemutatni különösebb attrakciókat a szeretetért, törődésért. Mindegyik gyerkőcünk más egyéniség, más természet, mégis az egymás iránti szeretet és segítőkészség feltétlen bennük. Másként vontuk őket be a tesó érkezésébe, mint pl. Lagáék (Nem volt tesótól ajándék, ezt Marci úgy sem vette volna be anatómiai ismeretei miatt sem:-))A babavárást és a szülés utáni változásokat velük együtt(amennyire az ő szintjükön lehet) nagyszerű, de mégis apró hétköznapi csodaként kezeltük, ami a családunkkal történik. Ez mással is megtörténhet, nemcsak velünk. Nem volt szükség és nem is akartuk ajnározni a nagyokat, meg állandóan, mindenhol bizonygatni, hogy a baba és a nagyobbak is nagyon különlegesek nekünk. Érzik ezt a mindennapokból valszeg.

Cas,
Á, annyira nem is dühöngtem ám, csak valaki felnőtt embernek el kellett mesélnem gyorsan, de nálunk este 6-ig nincs felnőtt:-) Mivel magamban még szerencsére nem beszélek, de amúgyis estig gyerekbe megyek át, hogy ne közösítsenek ki a gyerekeim:-))

Mucus,
Ja, még valami. Éreztem, hogy te voltál:-))))))
Most komolyan, pont nem a tolakodásról volt szó. Vagyis arról, hogy egy szerencsétlen bénázó vakegér helyett erőszakos betolakodóként kezeltek, aztán egy pillanattal később bosszúból kivontak az élők sorából:-))
De sajnos én oknyomozó vérrel születtem és nem bírom a miértes kérdőmondatokat:-)

Myra,
Nagyon mozgékony a lányzó:-) Marci is pont ilyeneket csinált ebben a korban, hamar megjött a kedve a felfedező mozgáshoz.
Bezzeg Olivér, olyan lusta és számító, hogy megijeszt. Már 4 hónapos kora óta fordul oldalra meg 5 hónapostól forog, de azt is csak hébe-hóba mutatta be. Lassan 8 hónaposan a kúszás-mászás helyett inkább ejtőernyős gyakorlatokat végez. Olyat, mint mikor kiugaranak a repcsiből és hasalnak a levegőben kézük-lábuk égfelé emelve és időnként 360 fokban forogva várják, hogy kinyíljon az ernyő. Na, Olivér várhatja :-)) Meg mi is, hogy végre feltérdeljen és elinduljon négykézláb:-) Sajnos sokat van cipelve, meg valaki mindig odaadja neki a kívánt játékot, így semmilyen felesleges erőfeszítést nem kíván tenni.

Meg az evés sem igazán érdekli, ma el is vittem lemérni. Hát, 30 dkg-ot szedett magára 6 hét alatt. No problem, lesz még egy egyszál belű fiacskánk (nagyobbik is az:-)

Viki
ccviki

Myra
Nem jó a site-t neve, a férjem tette fel. Megígérte, hogy kijavítja.

Sárának "megeredt" a nyelve. Ha ébren van - ami mostmár szinte egész nap - sikítozik, gyagyarászik. A nappaliban nem tudom úgy fordítani, hogy ne nézze a tv-t. Kedvence a Viva.
hmmc

Kistesó - nagytesóKép
hmmc

Itt van még egy pár kép Sáráról

http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=11270
hmmc

Laga
Szegény Vilmos! Jobbulást neki!!!

Myra
Nagyon jó volt a hétvége, bár sokat nem pihentem... Kép
És ma Sebi is extra nyűgi volt, 2×3/4 órát sikerült aludnia összesen egész nap. És napok óta nagyon sokat nyekereg, de lehet, hogy nálunk ez nem a frontoknak köszönhető, hanem több cici kéne neki (eddig legalább nagyjából próbáltam tartani a korábban kialakult napirendet, de nem megy). Úgyhogy holnap rendezünk egy rumlis napot. Már előre készítem a rendszerető lelkemet, hogy kussoljon... Kép
Lillán pedig ne lepődj meg, anyu mesélte, hogy én is tolattam először nagyon sokáig. Pl. be a fotel alá, ő meg frászt kapott, hogy hová lettem. Kép

Viki
Annyira irigyellek, hogy ennyire gyerek tudsz lenni. Én most a napokban szörnyű lelkiismeretfurdalással küzdök, hogy nincs elég türelmem Sebihez. Kép

Hmmc
Nagyon jó a kép a csajokról! Lehet hogy mégis hasonlít rád is Sára egy picit... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,

Viki,
Csak yugodtan dühöngjél. Vannak emberek, akik saját maguk szerint "felsőbb rendűek". Az nyugtasson, hogy az élettől úgyis visszakapja. És azt tőlünk fogja visszakapni. Én egész biztosan beolvastam volna neki...:-)

Cas,
Ne legyen lelkiismeretfurdalásod! Én is átestem többször is ezen (főleg, mikor visszamentem dolgozni). Akkor mindig a párom vígasztalt!

Laga,
Kitartást. Túl lesz rajta Vilmos!

Mindenki,
Bárányhimlősek vagyunk. De a legjobban az zavar, hogy két-három naponta elfehéredik, leizzad és hányik egy nagyot. Szóval, akinek van tapasztalata...

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Zseppy
Az a baj, hogy amikor felborítja a jól megszokott kis napirendünket (aminél már megszoktam, nagyjából mikor eszik, mikor alszik, mikor lehet elvinni sétálni), akkor teljesen elbizonytalanodok, és emiatt ideges leszek. Ettől persze türelmetlen, ami az amúgy is nyűgös babával még nehezebb. Aztán persze mikor angyali arccal szopizik vagy alszik, akkor jön a bőgés, és a lelkiismeretfurdalás, hogy mennyire szörnyű vagyok. Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Viki,
Olivér nagyon édes lehet!! Kép
Hát Lillát nagyon idegesíti, hogy nem megy minden azonnal neki. Türelme az nulla. Szinte már futna szíve szerint. Kép A gagyarászással is így volt. Kész szóösszetételekkel kezdte a gügyögést, és látszott rajta, hogy többet akar mondani, és jött a hiszti mivel nem sikerült neki. Kép Viszont értetlenül állok az elött, hogy a kettő együtt nem megy neki. Kép Mióta a közlekedésre koncentrál elfelejtett kommunikálni!! Egy szót se gügyög azóta! Kép

Mucus,
Dorina még mindig lelkes Tesó ügyben??
A TV nálunk is nagy sláger volt. Nem győztem kikapcsolni, hogy ne bámulja. Volt, hogy úgy találtam rá a kiságyban, hogy a rácshoz kúszva nézte. Sajnos nem 100 Hz-es TV-nk van, így nagyon rontja az érzékeny szemét.

Cas,
Ne legyen lelkiismeretfurdalásod!!
Én is nagyon nehezzen fogadtam el, hogy nulla napirendünk van. Az egyetlen biztos pont az életünkben a fürdés és az esti elalvás ideje. És sajnos nincs két egyforma napunk se. Kép Az égadta világon semmit!! nem tudok előre tervezni. Nekem azért van néha lelkiismeretfurdalásom, hogy már immunis vagyok Lilla hisztijére, de azért az nem állapot, hogy egész nap ölben legyen...
Én azt nem tudom, hogyan fog így kialakulni nálunk a reggeli-tízórai-ebéd-uzsonna-vacsora menetrend? Teljesen random módra eszik... És lesz-e a jövőben délutáni alvásunk?
Megértem Anyukádat! Nekünk hétvégén teljesen gyerekbiztossá kell tennünk a szobát, mert ma 3x 5 percre hagytam magára a habtapiján és minden alkalommal szoba túlfelén találtam rá. Az ágy alatt, a ebédes tálcám közepében, és a babaszéke keretébe bemászva. 1 nap alatt életveszélyes lett a kiscsaj! Most is éppen bőszen reklamálva kúszik a székem felé.KépKép Szóval megyek is. Kép
myra

Cas,
Hidd el, hiába tudok agyilag zokniban futkozni a gyerekeim között, én is átestem az első babámnál ezeken az érzelmi állapotokon és kilátástalannak tűnő helyzeteken, mint Te (Ti vagy más első babás). Szerintem ez a természetes érzelmi fejlődésünk az anyaság rögös útján és a gyengébbek ilyenkor kerülhetnek kisebb-nagyobb depikbe. Csak azzal bíztathatlak, hogy legtöbbünk (főleg a babák:-) különösebb mellékhatások nélkül kerül ki belőle és jut át a "naposabb oldalra":-)

Myra,
Látod, Olivér pont Lilla ellentéte a mozgáskultúrában:-)) Szerződtetném is a lányodat azonnal edzőnek lustikánk mellé:-) Most panaszkodok, hogy mennyire passzív, de később meg biztos visítani fogok, hogy merre kalandozik négykézláb a házban:-)
Ismerős nekem nagyon ez a Lilla féle mocorgás:-)Nem akarom magamat ismételni, de Marci is ilyen izgága, mindent akarok, minden érdekel típus volt és szelídebb, irányíthatóbb formában máig az is maradt(félelmetes, hogy 4 és fél évesen mekkora tudás van a kis kobakjában). Nálunk a konyharuhás szekrényke volt a kedvenc garázs, oda szokott betolatni vagy fejjel előre bejárni. Csak a lábfejei látszódtak ki, ha nem figyeltünk volna, rá is csukhattuk volna időnként a szekrényajtót:-)

Szóval erősen rendezkedjetek be gyerek-biztonságtechnikailag!:-)

Zseppy,
:-)) Ne félts, látta rajtam aztán, hogy rosszul cselekedett:-)

Viki
ccviki

Sziasztok kismamak, anyukak,

egy kis programajanlo nektek szeretettel:
Kedves Te!

Lehetsz férfi vagy nő, kamasz, gyermektelen, anya, apa, nagymama, nagypapa, szóval az életkor teljesen mindegy. Mert mindannyiunknak közünk van, volt, lesz vagy lehet ahhoz, amiről jövőhéten, május 23- tól 29-ig szó lesz.

Jövőhéten ugyanis a Születés Hete országos rendezvénysorozat lesz sok-sok helyszínnel. Hogy pontosan hol és mikor, azt megtudhatjátok itt: www.szuleteshete.hu , a térképre kattintva.

Maroknyi csapatként (de rengeteg támogatóval) hónapok óta keményen dolgozunk azért, hogy megmutathassuk mindenkinek, neked, nektek is, hogy lehet máshogy is szülni (függetlenü a szülés helyétől), hogy miért lehet ez nekünk jó, mint egyéneknek, mint társadalomnak.

5 napunk van a kezdésig, és most a segítségedet kérem, mert a reklámozásra nagyon kevés időnk maradt.

Kérlek Téged, kérlek Benneteket, hogy küldjétek el ezt a levelet a szélrózsa minden irányába, akinek csak tudjátok, és gyertek el ti magatok is, ha találtok olyan programot, amely felkeltette az érdeklődéseteket. Bízom benne, hogy lesz ilyen.

Ha tudnátok vállalni, hogy akár csak egy oviba, bölcsibe vagy suliba, babamamaklubba, művházba elvinnétek szóróanyagot, kérlek, jelentkezzetek.

Szeretettel és remélve, hogy minél többen leszünk, ezért Neked is hála,

Bajó Csilla Virág
programkoordinátor
06205569713
06205538416
virag.dula@szuleteshete.hu
boksay_rita

Képzeljétek el a kaális topic babás részében meghalt egy kisfiú. Igaz, hogy beteg volt, de akkor is iszonyatos Kép
hmmc

Sziasztok!

bárányhimlő ügyben nem én vagyok a legjobb tanácsadó, Kinga borzalmasan nézett ki, én meg még nehezebben viseltem, hogy így néz ki az én gyönyörű kislányom Kép

az ilyen önérvényesítő anyukák és egyéb emberek engem is kihoznak a sodromból, de a düh csak később tör ki rajtam.
Engem például a pénztárnál előzött be egy idősebb nő, anyósom és közém furakodva, mondván, hogy mindjárt indul a busza. Aztán a parkolóban pont mellettem pakolt a kocsijába. Na ott már nem bírtam, hogy ne tegyek megjegyzést a buszmenetrendre.

Lillára és egyéb "kúszó-mászóra" pedig nagyon vigyázzatok, mert mehettek nemsokára a sziklamászó túrákra velük Kép
Szekrényeket kulcsra zárni, lépcsőket elkeríteni!!!

Szilvi
szilvamag

Sziasztok!

Zseppy,
Tegnap elfeljtettem írni, hogy ha egyéb gondok is vannak a bárányhimlős gyereknél a kiütéseken kívül, mindenképpen meg kéne mutatni dokinak.

A két nagyobb nálunk is átesett már rajta. Hanna még másfél éves sem volt, mikor Marci hazahozta az oviból neki is. Ráért még volna elkapni szegény ovis korában, mert eléggé megviselte. Szörnyen nézett ki és én is azt gondoltam, hogy abból a rengeteg pöttyből, ami a testét borította, tuti marad később is látható nyom. Szerencsére nem maradt:-)
(Nem akarok senkit ijesztegetni Marci kis csoporttársának tavalyi tragédiájával, de nem értem miért nem terjedt el nálunk a védőoltás ez ellen is, mint más európai országban??)

Viki
ccviki

Na most volt itt a doki néni mert Lilla megkapta az 5 hós oltásait. Kép
Jól rám ilyesztett. Szerinte ki kéne vizsgáltatni magam, mert iszonyúan le vagyok fogyva, mint egy anorexiás, és ő úgy gondolja ez már nem írható a szoptatás, és kimerültség számlájára. Szerintetek??? KépKép
myra

Sziasztok,
Az előbbi leszállt és most kivételesen nem tettem a vágólapra.

Viki,
Ma voltunk doki néninél. Szerinte nincs összefüggésben a két dolog. Én azért arra gonodolok, hogy a torkában lévő pöttyök irritálhatják. Anyukám is eléggé parázik (Ö is hasonló okokból, amire céloztál Viki). Szóval én biztosan beoltatom a következő gyerkőcöt.
Akit érdekel a www.baranyhimlo.hu oldalon lehet olvasni a védőoltásról is.
Ja, azért remélem csak óvatosan toltad bele a beásárlókocsit a furakodóba:-))))

Myra,
Ha a doki néni is mondja, akkor inkábbb vizsgáltasd ki magad. Akkor legalább biztosan megnyugszol. Bár tudom Manócskával nem egyszerű megoldani. Gondolom először úgyis vérvétellel kezdik.

Cas,
Ne idegeskedj, lelkiismeretfurdalásod meg tényleg ne legyen. Látod többen is voltunk hasonló helyzetben.

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Zseppy,
Nem volt bevásárlókocsis tülekedés vagy üldözés, ne engedd el ennyire a fantáziád:-)) Arról volt csak szó, hogy nem látok sajnos 180 fokban körül és könnyebbben vettem észre 4 embert egymás mögött mint egyet megbújva a másik oldalon:-)

Myra,
A szoptatás nekem is szinte hetek alatt "minuszba" vitte szülés után a súlyomat a kiinduláshoz képest. De 2-3 hónap múlva már más probléma miatt fogytam tovább. Ehhez tudni kell, hogy a terhességeim előtt pajzsmirigy-túlműködésem volt. Akkor rendbehoztak gyógyszerrel és a terhességek alatt sosem jött elő a probléma, viszont menetrendszerűen minden szülés utáni 3. hónapban igen. Nekem az egyik feltűnő tünete kóros fogyásként jelentkezett, hetente képes voltam 2 kg-ot leadni úgy, hogy próbáltam zabálni:-)
Meg remegett a kezem, izzadékonyabb lettem.

Szóval nem árt egy minél előbbi vizsgálat. Figyelj oda magadra, mert a lánykádnak a szopizós időszak után is nagy lesz szüksége strapabíró anyára :-)

Viki
ccviki

Viki,
Eddig nem engedtem el. De most... Elképzeltem, ahogy üldözöd a bevásárlókocsival a Cora-n keresztül, aztán az első adandó alkalommal lecsapsz:-))))

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Viki
Szerencsére a depitől messze vagyok, de azért nekem is vannak rosszabb napjaim. Na a tegnapi az volt, bár azt is hozzá kell tenni, hogy a negatív napok az üvöltős éjszakák után következnek... Kép
Az elmúlt éjjel pl. nagy szunya volt, így persze nekem is sikerült összesen annyit aludnom, hogy nem utálatos hárpiaként keltem. Kép
Ráadásul annyira furcsa, hogy valaki ennyire erősen ki legyen szolgáltatva nekem, hogy az már megijeszt.

Myra, Zseppy
Köszi a biztatást! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas,
Jól van, örülök, hogy nem engeded át magadat teljesen a hormonoknak. Még csak az kéne, hogy a baba mellett a fáradtság, az átmeneti hangulathullámzások meg a depi is átvegye a hatalmat feletted:-))))
Küldök lelkierőcsomagot a nehéz napokra. Hogyan? Hát a nehéz napokról jut eszembe...majd kireptetem a felesleges szárnyasbetéteimen az ablakon, jó? Nekem úgyse lesz már rájuk szükségem a jelek szerint, mert max csak a reklámbeli kék pálinkát törölgethetném velük a padlóról. 8 hónappal ezelőtt elapadt az alhasi vérbőségem:-))) Még a nőgyógyim asszisztensénél sem tudtam visszaemlékezni múltkor, mikor lengett piros zászló alulról:-)))))))

Na, kikódolom magamat:-))

Viki
ccviki

Viki
Bezzeg az én szervezetem az már most úgy döntött, hogy kész vagyok a következő bébire!
ÉN?!?!?!?!
KépKépKép
Azért a lelkierőcsomagokat köszi, gondosan bekészítem őket a pelenkázótatyóba, hogy kéznél legyenek! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
én is totál meg lepődtem, mikor írtad, hogy már meg is jött. Nekem 10 hónap kellett, igaz nem vagyunk egyformák!

Tegnap eszembe jutottál, mikor mentem haza a kórháztól:-)

mucus
Tm

Sziasztok!
Cas nagyon hamar rádtalált a mikulás! Matyi lassan 8 hónapos lesz és még mindig semmi! Nem is hiányzik. A napirend miatt meg jobb ha nem görcsölsz. Ha olyan a manó úgyis kialakítja magától, ha meg nem akkor fejed tetejére is állhatsz. Nálunk sincs, pedig én is próbálkoztam ezerrel, de mint ahogy Myra is írta, nincs két egyforma nap, és egyetlen biztos pont az esti fürdés-evés-alvás project. Ez van. Inkább elfogadom, és próbálok nem görcsölni rajta.

Mucus! Miért voltál a kórházban? Csak nem kistesó ügyben?

Myra! Én most irigykedem, hogy fogytál, na meg Vikire is. Én leadtam 10 kg-t szülés után, gondolom a kölök a cuccok meg a sok víz, és azóta a fejem tetejére is állhatok, max 1-2 kg jön-megy. Az én szervezetem ilyen. De azért a szopitól azt mondják tényleg nem lehet annyire elfogyni. Leglább egy teljes vérképre szerintem is menj el. Lehet, hogy sokat idegeskedsz, az unokatesóm is azért fogy szoptatás mellett.
aranyhold

Mucus
Tényleg, miért voltál a kórházban?
A mikulásra pedig nem számítottam én se ilyen hamar, nem is volt nálam semmi szükséges cucc. Úgy vártam, hogy kinyisson a hotel szuvenírboltja...! Kép

Aranyhold
A napirendet Sebi alakította ki. Tehát az igénye megvan rá. Szerencsére, mert engem az első hetek össze-vissza evése-alvása teljesen kikészített. Egyszerűen alkalmatlan vagyok az ilyen életmódra. Az oké, hogy becsúszik 1-1 rumlis nap, de legalább nagyjából tudnom kell, mikor mit fogunk csinálni, anélkül teljesen elbizonytalanodok.
A tegnapi napot teljesen rábíztam, de egy délelőtti extraszopit leszámítva (ez is inkább altatócicizés volt, mint evés) mindent ugyanúgy csinált, mint máskor, kicsit kevesebbet aludt.
Igyekszem nem görcsölni rajta, de szörnyen rendszerető alkat vagyok, a spontán dolgok meg tudnak ijeszteni.

Kép
Kép
Kép
cas

Cas,
Szerintem figyeld a front hatásokat, illetve ha jobban fúj a szél. Én akkor mindig sejtettem, hogy most rossz nap lesz, mert front van/lesz. Szerintem főleg a fiúk hajlamosak ilyenre... De ne keseredj el semmiképpen!

Ismertek olyan nőgyógyászt, aki homeopátiával is foglalkozik? Olvastam a neten valahol, hogy a peteérést segítő készitmény is van, de hogy mi a neve, az persze nem volt leírva. Voltam a Homeos gyógyszertárban és ott nem akart igazából a nőci segíteni:-(((

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Zseppy,
Nőgyógyászt nem ismerek, de szerintem sima homeopátiás orvos is jó neked.
Ezen az oldalon találsz: http://www.homeopata.hu/budapest.html
Illetve szerintem írjál be a -Kális, -Dévais, -"megint megjött" topikokba, mert ők szoktak ilyen szereket használni...
myra

Halihó!

érdeklődök
nem, nem kistesó miatt voltam a kórházban, hanem látogatóban. Egy barátnőm szült vasárnap, és hozzá mentem be. Tündéri szép kis fia született:-) Az én szülésem óta most voltam ott először miért is mentem volna?)és annyira "dezsavű" érzésem volt, és nagyon megírigyeltem azt a csöppséget. Remélem legközelebb már az én "ügyemben" megyek, és az nem fél év múlva lesz..

Zseppy
szerintem is teljesen elég ha egy sima homeós dokihoz mész. Meg vizsgálni úgy sem fog, de még is csak ért ahhoz amit csinál. A gyógyszertárban már én is észrevettem, hogy nem nagyon adnak tanácsot és nem is szívesen adják. Mindíg az a válasz, hogy ezt egy hom. dokitól kellene megkérdeznem. Lehet, hogy valami "jutalékot" kapnak tőlük, ha újabb betegeket szerveznek be, mert ahogy néztem az áraikat, hááát nem olcsó egy alkalom egy ilyen dokinál:-(

Cas
én is agybajt akartam kapni, ha volt egy-egy olyan nap ami zűrösebb volt, és nem tudtam, hogy akkor most mi van. Szerencsére ilyen nem volt sok, így mindíg jól betudtam osztani a napot, nem volt olyan hogy vásárlás közepén éhezett volna meg a fiam meg egyebek. Csináld csak így tovább, és majd meglátod ahogy nő Sebi egyre könnyebb lesz minden, mert megszokta, hogy rendszer van az életében.

mucus
Tm

Mucus,
Azért nem szeretnek segíteni a homeós gyógyszertárban mert azt mondják mindenkinek meg kell találni az "alkati" szerét. Ezt pedig csak a homeós doki tudja felmérni. Ugyanarra a problémára nem mindenkinek ugyanaz a szer hatásos, és a potenciál is mindenkinél más. Persze vannak "általános" szerek is, de ezeknek annyira alacsony a potenciáljuk, hogy állítólag nem lehet ártani velük.
myra

Cas,
Elfelejtettem megkérdezni milyen az az utazó kiskád???
myra

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?