Új privát üzeneted érkezett!

Eszti
Folsav napi szükséglet 100 mikrogramm, terheseknek 150. De ennél többet kell bevinni, mert fele elvész a szervezetben. LEgtöbb ezekben van (10 dkg-ban): búzacsíra 350, máj 246, paraj 204, szójabab 155, tojássárgája 154, endívia 142, fejes saláta 133, spárga 118, lencse 104, teljes őrlésű gabonafélék 98, brokkoli 85, karfiol 66.

Tündi
Vendég

ÉvaKép
Ez nagyon szép eredmény!
Tüszőrepesztésre nincs ötletem, de most már tényleg csak napok kérdése!!!
Izgalmas napok jönnek!
Miért gondolod, hogy bármi gáz lenne? szerintem minden tuti és leendő babához!
Már csak akciózni kell!!!
Stella

Kép
stella9

------------
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára seszi 2009.11.26 16:53-kor.
seszi

ÉvaKép
Ez tényleg így van, ezért is kell az uh-s figyelés closty mellett.
Most még semmi nem utál arra, hogy gond lenne. Ez egy szép nagy tüsző, ami pár napon belül reped.
Tényleg ne gondolj mindig a legrosszabbra, mert a rossz gondolatok sokszor képesek valóra váltani magukat.
Nekem egész életemben bennem volt a félsz, hogy mi van ha nem lehet gyerekem, és tessék.
Úgyhogy pozitív gondolkodás!!! És küldök neket repesztő fuvallatokat Kép!
Stella

Kép
stella9

-------------
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára seszi 2009.11.26 16:54-kor.
seszi

Sziasztok,
annyit írtatok hogy képtelenség képben lenni!! ARengeteg vizsgám van azt sem tudom hogy áll a fejem!! Utálok vizsgázni viszont arra meg nagyon jó hogy kitöröljön mindent az agyaból.
Így arra lettem figyelmes hogy baromira fájdogál oda lent, lehet hogy most lenne a tüszőrepi, bár nyák nincs.

Tündi,
ha akarsz használni ovulációs teszt akkor megírom hogy melyiket NE!! Már a másodikat fogyasztom belőle és semmilyen csík nem jelenik megrajta!! Kész átverés!!

Sazi,
te milyen ovi teszte használtál? én is akarok két csíkosat!!!

Olik,
gratulálok végre egy újabb zebra!!! Remélem jönnek a társai is!!!

Kinga,
most mégjobban szorítok mint múltkor!!!

Lami,
sajna én sem tudom mit lehetne hányinger ellen, de talán ha mindíg rágcsálnál vmit, kekszet, hogy ne legyen üres a pocakod, vagy ez tök hülyeség?

Jófi,
hihetetlen hogy neked kétszer is van nyák bőségesen, én még csak egyszer tapasztaltam de szertintem az is félreértés volt.

Stella,
tényleg csak magatokra koncentrálj, most az a legfontosabb!! Próbálj sokat mozogni attól jobb lesz a kedved és a nyomasztó dolgok is egy pirinyót háttárbe kerülnek. Az urológusotokat meg én is nagyon utálom!!

Wish,
akkor szorítok hogy ne jöjjön meg, csak amikor kell! Hogy alakult ki a PCO, vagy neked volt régebben?

legyetek jók, szorítsatok a vizsgámhoz,szigorlatomhoz már nagyon fáradok
puszi
Kivi
kivi2

Sziasztok!

Én folsavból 300 milligrammot szedek naponta, mert egyébként 400 kell. Lagalábbis ezt olvastam valahol, de hogy hol azt ne kérdezzétek.

Ettől az időtől egyébként is teljesen kész az agyam. Fáj a fejem és mindig alszom. Pedig annyi gyümit eszek, ami belém fél. Nálam a téli álom, lehet most kezdődik.

Bocsi babakeverésért, de még nem tudom, hoyg itt ki kicsoda. ha nem adom fel az irkálást, akkor talán megtanulok egy idővel mindenkit.

Puszi: Nárcisz

Kép
narco

------------
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára seszi 2009.11.26 16:54-kor.
seszi

Évi
Irigylem a tüsződet! Meg a hártyádat is Kép Ne izgulj, minden rendben, lehet hogy az egyik már megrepedt a másik meg bármikor megrepedhet Kép Úgyhogy tényleg csak szexeljetek szépen, mert igencsak esélyes hónapotok van Kép Tüszőrepesztésre egy kis hasizomgyakorlat esetleg? Kép Nemtom, csak ötlet volt Kép

Kivi, Seszi
Én nem akarok ovulációs tesztet használni Kép Végre nem idegeskedek sokat, most még nem akarom egy teszten is látni hogy ha nincs is peteérésem Kép Mellesleg nagyon drága, és ha épp nem jókor kezdem el használni? Áááááá, nem, én többet akarok már egy ilyen tesztnél Kép Azt meg kivárom míg eljön az ideje Kép

Kivi
Sok sikert a vizsgáidhoz, biztos te is a vége felé jársz már, kitartás! A nagy tanulás közepette azért akciózzatok is Kép

Tündi
Vendég

Tündi Kép
Beértem Kép És már dolgoztam is egy kicsit.
Honnan vetted azokat a folsava adatokat, amiben a mennyiség is benne van.
Ja, és nem a pasim, csak a szomszédom.

Évi Kép
Punkció elött nekünk nem volt szabad pl hajolgatni, ugrálni. Szóval szerintem pár felülés és ilyesmi hasznos lehet.

Seszi Kép
Még nem tudom melyik oldalt válasszam, de velem van az erő Kép.
Szerintem belőlem sötét jedi lenne, nagyon indulatos tudok lenni.

Lami Kép
Én is azt hallottam, hogy enni kell, ha hányingered vagy hánysz akkor is, mert attól nyugszik meg a gyomor. Plusz még a citromos víz, vagy Sprite ami jót tehet.

Kivi Kép
Drukkolok, hogy hamar meglegyenek a vizsgáid.

Nárcisz Kép
Mi a véleményed a cenzúrűzott egészség könyvről?

Vitamin ügyben még ajánlom a vitamin.lap.hu -t.

Wish

wish

LányokKép,
hú, bevallom nehéz követni az eseményeket.úgy áramlanak az üzenetek, hogy csak na.Kép DE EZ JÓ!!Kép

Kivi,
sok sok drukk a vizsgákhoz!Küldök energiát+++++++

Évi,
Szuper a tüsződ és a méhnyálkahártyád! Én úgy emlékszem annak idején is elég későn repedt meg a tüsződ. Küldöm a repesztő energiákat!!!!!!+++++++++++

Stella,Tündi,
Szuperek ezek a folsav infok!!! Nincs véletlenül egy teljes vitamintáblitok? \clipartbproud}

Gyümölcstéma2 Kép
Nálam alap a napi egy alma hónaptól függetlenül. Emellett mindig az idényre hagyatkozom. Főleg nyáron könnyű ez, hiszen szinte hetenként tör be egy újabb finomságos gyümölcs. Kép Most epret eszem kilószámra, de hamarosan jön a többi csodás falat. Ja, és mindig lefagyasztok epret, málnát, szedret, meggyet és ha télen már unom a banánt Kép akkor előveszem ezeket.

Seszi,
A zöldségekkel az a jó, hogy sokféleképpen variálhatók. Eheted főételként, vagy salátába, vagy köretként. De pl isteni finom a spárgás spagetti (én ma pl ezt csinálom) és már rögtön nem az jut eszedbe, hogy zöldséget ettél, de a vitamin mégis ott van. Kép

MÓNI
Mi a helyzet???Nagyon sok drukk és babatapasztó megy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Az eső pedig el fog állni és egész hétvégén ragyogóan napsütéses meleg idő lesz. Én ezt rendeltem legalábbis. Kép

Jófi
jófi

Kivi
Kitartást és drukkolok, hogy sikerüljenek a vizsgáid.

Lányok
köszönöm szépen a tanácsokat. Ma már két kirohanáson túl vagyok és még nem is ettem semmitKép

Lami

Kép
Kép
lamika

Én sokféle gyümölcsöt és zöldésget eszek, de sajnos ezek a féleéretten importált gyümik, szerintem nem tartalmaznak annyi vitamint sajnos minta frissen napmelegen leszedettek. Hol van már a nyár! Kép
Szóval: alma, eper, banán, kivi, narancs, mandarain, szölő, ananász, ringló, néha megengedek magamnak egy-egy szem barackot és sárgadinnyét is, de az nagyon drága még. Zöldségből paradicsom minden mennyiségben Kép, uborka, zöldhagyma, retek, paprika, karfiol, répa, saláta, csírák, káposzta (ezek főleg nyersen), cukkini, padlizsán, gomba (ez zöldség?), bab, zöldbab, sóska, spenót (ezek inkáb főve, bár az utóbbi kettőt nyersen is elrágcsálom).
Gyakorlatilag minden, amit lehet kapni és elbírja a pénztárcánk.
A párom meg annyi almát eszik, hogy lassan jó lenne egy saját almáskert Kép

wish

<font color="aa00aa">JofiKép
Nekem szerencsére nem kellett vizsgáznom, mert Magyarországon szereztem diplomát, Amúgy meg kötelező.
IronramKép
Ebben van valami.Kép
Puszi</font>
Vendég

Olik Kép Jófi Kép
Nekünk gimiben még volt olyan óránk egy félévig, hogy állampolgári ismeretek.
Elolvastuk benne az alkotmányt és beszélgettünk róla. Mondjuk sok mindenre már nem emlékszem belőle, mert régen volt.

wish

---------------
seszi

Kép
Vendég

Wish
Van egy könyvem, az a címe, hogy Vitaminnal frissen, fürgén, egészségesen, és innen "ollóztam" ki a folsavat. Minden vitamin benne van, és nagyon részletesen, pl. miben taláható meg, mire való, milyen tünetei vannak a hiányának, stb. Az A vitaminról ír a legtöbbet, vagy 15 oldal, ez a legmacerásabb Kép
Jajj, bocsi a pasiért, nem tudtam hoyg a szomszédod, és csak vicceltem a pasival! Ugye nincs harag? Kép Hoyg került a szomszédodra ez a jelmez? Kép Vagy a csillagközben laksz és te hogy kerültél oda? Kép Bocsi, már megint messzire mentem....! Kép Mea culpa!

Lányok
Régebben ebből a vitaminos könyvemből írtam egy összefoglalót hogy melyik miben van. Ha megvan még valakinek bemásolná ide? Én már sajnos kitöröltem. Vagy Stella, neked van egy vitamintáblád, fel tudod tenni nekünk? Kép

Seszi
HOgy is kell egyébként pontosan használni az ovulációs tesztet? Én cask futólag olvastam el egyszer a Rossmannban.

Lamika
KOllegák nem gyanakodnak? Kép Jobbulást!

Tündi
Vendég

Sziasztok!
Éva Kép
Szerintem szuper jó tüszőid vannak Kép Nagyon nagyon szorítok!!!
Dokinál is voltál vagy csak uh-n?

Tündi Kép
Nagyon le vagyok lomozódva Kép
Már megint rettenetesen fáj a hasam Kép Olyna mintha felfáztam volna, pedig szerintem nem. Annyit járok pisilni, hogy az már vicc és rohadtúl fáj Kép Szerinted mi az ördög lehet ez? A múlt hónapban is pont az aktuális napokon jött elő és majd két hétig tartott, mire elmúltak a fájdalmak.
Feladom KépKépKép

Bocsi, de most nagyon ki vagyok Kép

Annácska

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Annácska
Először is NEM ADOD FEL!
Nem tudom mitől lehet ez, de pontosan hol fáj? MÉhed körül? Vagy lejjebb? Vagy rendesen a gyomor környéke? Nem lehet hogy a tüszőrepiddel van összefüggésbe? A gyakori pisilés felfázás, fertőzés jele lehet, nem? Bár nem feltétlenül, mert valaki érzékenyebb arra is, ha csak picit megnő a méh amikor vastagodik a nyálkahártya és menzi előtt. Persze az is lehet hogy szimplán cask tök erősen érzed a tüszőrepid és semmi baj nincsen. Reméljük hoyg erről van szó és semmi gyomorbántalomról, fertőzésről. Próbáld leküzdeni az akció kedvéért, ha máshogy nem megy vegyél be valami enyhe görcsoldót vagy fájdalomcsillapítót. Egyébként jó lenne neked egy Uh-os nyomonkövetés, akkor lehetne tudni hogy tényleg most van a tüszőrepid. Nem tudsz ezügyben mozgolódni egy új dokinál? HA jól emléxem, a régi dokid már nem rendel a családtervezőbe, de valakit kellene keresned.

Tündi
Vendég

Sziasztok!

Annácska!
Lehet, hogy figyelmetlen voltam ,és már írtad, de volt orvosnál?
Ha annyira fáj akkor meg kellene mutatni szerintem. Magam részéről ötletem sincs a felfázáson kívül, azonban ha visszatérő, akkor közel sem biztos, hogy az!
Jobbulást!

Tündi!
Jó a levél!Kép

Éva!
Ha jól emlékszem valahol fenntebb arról olvastam valakinél, hogy egy jól sikerült orgazmus, akár extra tüszőrepit is okozhaz! KépKépKép

A gyümölcsöket szeretem, de a brokkolin és spenóton kívül kevés olyan susnya van amit jó szívvel eszem. Viszont husifüggő vagyok! No meg tejtermék mizériás!Kép
Kedvesem viszont zöldevő (no nem kizárólagos) így néha megjegyzi finoman, hogy most már akár egy kis főzeléket is csinálhatnék esetleg, ha nem gond! Kép Alternatívaként a Mamája szokot csinálni egy kis karfiolt vagy ilyesmit (a pacal sem büdösebb). Ettől viszont én szaladok ki a lakásból. Kép
Most kiváncsian várjuk, csemete mivé leszKép

Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Seszi Kép
Pont azon röhögtünk ma az ebédnél, hogy tegnap milyen jól nézett ki a babfőzelék, de senki nem mert azt venni, tekintettel a kollégákra Kép

Tündi Kép
Már hogy lenne harag! Csaka pontosság kedvéértért írtam, hogy a szomszédunk. Egyébként ő nagy rajongó és most csinálták a barátaival ezt a páncélt. A filmbemutatón is ott feszítettek és tegnap reggel voltak az RTL klubban is. Nagyon boldog, mindig elmondja, hogy kilenc éves kora óta vágyik egy ilyen szerkóra Kép (velem egy idős a srác Kép)

Wish

wish

----------
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára seszi 2009.11.26 16:55-kor.
seszi

Tündi!
Igyekszem nem teljen összetörni, de gyakorlatilag tegnap délután óta csak zokogok Kép
A méhem alatt fáj. Teljesen olyan mintha felfáztam volna, de nem tudom mikor! A furcsa az, hogy a múlt hónapban is kb. két hétig majd megőrültem a fájdalomtól, de akkor betudtam a pakolásnak, mondván biztos megerőltettem magam. Most viszont mint derült égből villámcsapás hatott rám tegnap délután, hogy már nem bírom ki a hazavezető utat és az oviban már fájt is a pisilés Kép Este forró takarót tettem a pocimra, hátha az segít de nem lett sokkal jobb Kép
Még egy hónapot nem akarok elszúrni KépKép
Dokim a II. nőin van, de csak hétfőn van rendelése és addig mindenről lemaradunk Kép Komolyan azon gondokozom, hogy átmegyek és most azonnal nézze meg valaki, hogy mi van Kép

Eszter!
Én is felfázásra tippelek, de nem akarom Kép
Azzal elbuknám ezt a hónap is és most erre nem igazán vagyok felkészülve Kép

Ne haragúdjatok, hogy ilyen hosszú lettem, de ki kellett írnom magamból Kép

Annácska

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
annácska

Seszi!
Jövök minden nap, csak sok a munka Kép
Nincs se égető se forró érzés, csak belenyilalás. Ráadásul nem csak pisilésnél fáj a hasam, hanem egész nap folyamatosan Kép
Ja, éjjelre mindig zoknit húzok, mert tényleg fázós vagyok Kép

Annácska

annácska

Sziasztok!

Annácska!

remélem nem haragszol, de én is beleszólok. Valamikor nekem is volt ilyen. Kollégiumban laktam még február- márciusban, és sokan használták a WC-t, volt 1-2 igénytelenebb ember is. Na mindegy. El kell menni urulógushoz, ki fog tenyészeteni valamit, ha van benne. Nekem Proteus mirabilis volt benne, ami a belekben él, mondanom sem kell, hoyg nem az enyém volt. Augmentint kaptam a nőgyógyásztól, mert előbb őhozzá mentem (majd leírom miért). Szóval a gyógyszertárben lehet vény nélkül kapni egy Génia 92 nevű hüvelykúpot, nem is túl drága. Visszállítja a hüvelyflórát. Nekem nagyon bejött. Egy hétig kúraszerűen, aztén 2 naponta, majd 3 naponta kell felrakni egyet. Terhesség alatt is használható.
Nőgyogyót azért kell fölkeresni, mert ilyen tüneteket okozhat a hüvelyből származó Candida is. A húgyhólyagban nem tud megélni, így minden egyes esetben máshonnan származik. De az a lényeg, hoyg a lactobaci a helyén legyen és sok legyen.
A nőgyógyásztól egyébként először Augmentint kaptam, beszedtem hősiesen, de nem használt semmit (egyébként májon keresztül választódik ki, így a húgyutakban nem nagyon dúsul). Így ha ezt akarnak felírni húgyuti fertőzésre, akkor sohase hagyjátok.
Seszinek igaza van, simán meg lehet így is fázni. Vigyázzatok magatokra. Nem szerencsés bab mellett antibiotikumos szedni...

Wish!
nem ismerem ezt a könyvet, és miért van cenzúrázva? Ha egyszer a kezembe kerül, akkor nyilatkozom.

Lányok!
Mindenkinek SZÉP BABÁT. Tök jó ez a csapat!
És a babatapasztó tényleg használ? Kép

Kép
narco

Lányok!
Olyan édesek vagyok Kép
Mindenki ad egy-két jó tanácsot és vígasztal.
Köszönöm szépen a segítségeteket!

Nárcisz Kép
Azt hiszem az felhívom a dokit és kérek tőle egy sügős vizsgálatot.

Annácska

annácska

Nárcisz Kép
Ez egy kivonat a könyvből. Én nem vagyok orvos nem tudom mennyire igaz, vagy nem, de elég durván hagzik.
http://pasku.freeweb.hu/flavonoid/dr_lenkei_gabor.htm

Wish

wish

AnnácskaKép
Úgy sajnálom, hogy így kell szenvedned!
Reméljük semmi komoly, de azért nem ártana kivizsgáltatni.
Nekem eddig kétszer volt hasonló és mind a kétszer valami túltartósítózott narancslétől.
Az elsőnél annyira eldurvult, hogy már véreset pisiltem. Ez még fősuli alatt volt a koliban és csak utólag jöttem rá, hogy annyira tanultam valami bugyuta vizsgára, hogy elfelejtettem enni és a "tömény" narancslé (dobozos, amit egészségesnek mondanak) kicsit kikezdte a vesémet.
Egyik alkalommal sem voltam dokinál. A brutális módszer választottam: annyi vizet, illetve üres cickafark teát ittam, amennyi belefért.
Az elején majd meg őrültem, mert ugye fájt a pisilés, és szinte 10 percenként kellett járnom, de aztán jobb lett. Jól átmostam a veséimet.

Remélem nálad nincs semmi komoly, de ha ennyire rosszul vagy tőle, akkor tényleg menj el urológushoz!!

TündiKép
Az én kisokosom egy kb. 300 oldalas "Tápanyagtáblázat" című könyv. Fősulin ez volt az egyik "bibliánk".
De ha konkrétan szükségetek van valamira, akkor bármikor kikeresem nektek!
Stella

Kép
stella9

Wish Kép
Egyszer kölcsön kaptam a könyvet és nagyon komoly dolgokat ír le a doki!
Elmélete szerint az orvosok a sok gyógyszerrel, csak mérgeznek minket és azért ebben van igazság.
Annó egy kedves barátom ajánlotta, hogy olvassam el és okuljak belőle. Ajánott is egy hölgyet aki ezt az eléletet követi. Csak vitaminokkal gyógyít. Alaposan kivizsgál, vérvétel és társai, aztán felír egy rakás vitamint. Én a barátomon láttam, hogy mennyit segített neki a vitaminkúra.

Annácska

annácska

Annácska4
Légyszi tényleg menj el dokihoz!!!!
Most kicsit legyen másodlagos a baba, csak arra a röpke pillanatra amíg összekapod magad4
Ne tegyél rosszat magadnak, mert mi van, ha baba tényleg most lesz, de valami komolyabb fertőzést sikerült összeszedned?????
Tiszta kuckó kell a babának!
Mind a mellett, nem lehet, hogy nem is a húgyutakkal, vagy a méheddel van kapcsolatban, hanem a belekkel? Csak mint alternatíva?

Vigyázz magadra nagyon!
Estére legyél sokkal jobban!

eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

------------
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára seszi 2009.11.26 16:56-kor.
seszi

Sziasztok, Wish ajánlotta figyelmembe ezt a topicot, amúgy én is Dévais vagyok Kép
Csak pár segítség, nevek nélkül (mire végigolvasom a hozzászólásokat, mindig elfelejtem, hogy kinek akartam írni Kép
1. tüszőrepesztés: erre a legjobb módszer a guggolás, ezt Dévai doki mondta nekem Kép
2. folsav: nem tudom a pontos határértéket, de én úgy tudom, hogy napi egy szem folsav és egy szem elevit (vagy valami más ilyen magzatvédő vitamin) elég.
png

SesziKép
Dehogy van a tápanyagtábli a fejemben, rég kiesett már minden, amit belenyomtak Kép!
Szolnokra jártam vendéglátó-szálloda szakra.
A tapanyagismeret tanárunk imádta saját tantárgyát és velünk is megkedveltette. A könyv pedig mindig jó, ha kéznél van.

PngKép
Nicsak! Egy "régi" ismerős Kép!
Nagyon jó ez a csapat, majd meglátod!
Stella

Kép
stella9

Sziasztok!

Wish!
Válaszolva a kérdésedre. Amit a könyv ír, az egy nézőpontból nagyon is igaz. A gyógyszerek egyszerűen elárasztják napjainkat. De védekezni azért tudtok ellene.
A dolgoknak mindig két oldala van. Én láttam olyan anyukát agyermekgyógyászaton, aki követelte hasmenéses gyermekének a gyógyszert, mert az csak egy egyszerű sóinfúziót kapott. A kezelés egyébként teljesen szakszerű volt. De napjainkban egyre terjes az az igény, hogy majd gyógyszerekkel megoldunk mindent. Bemegyünk a kórházba, ahol beveszünk pár pirulát és gyógyulva távozunk.
Valóban a gyógyszergyáraknak nem éri meg a prevenció, pedig nyugati államokban már nagyobb hangsulyt tesznek a megelőzésre. Meg kell nézni, hoyg hány gyógyszer és hány egészséges életmódra felszólító reklám van a TV-ben.
Csak annyit tehetünk, hoyg megpróbáljuk elodázni a gyógyszerszedési időszakot mi laikusok. Azaz egészségesen élünk (nincs cigi, kávé, drog, alkohol). Szedünk majd gyógyszert akkor, amikor idősek leszünk. Bár a legtöbb időskori megbetegedés a rossz életmódból feked.
Csak annyit kérek, hoyg ne nézzétek egyoldalúan a dolgokat, mint ez a könyv. Nem szeretem az ilyen fekete-fehér dolgokat, mint ez, valahogy mindig gyanús egy kicsit.
Hiszen sok gyógyszert sorolhatnék, mely szolgálatunkra van. Mert nem hiszem, hogy bárki megérdemelné a szívhalált, mert eddig dohányozott, második esély mindenkinek jár.

Annácska!
Most ismét a megelőzés fontosságára gondoltam. Vigyázzatok magatokra nagyon.
A vitaminkúrával egyébként ugyanazt éri el, amit nem kellene. Ha valamelyikből sokat fogyasztasz, akkor kiszorítja a másikat. Végülis az is egyfajta gyógyszer.

Ahol tudok segítek, és ez nagyon nemes cél... Kép

puszi: Nárcisz

Kép
narco

Szia Annácska!
Én csak olvasgatlak titeket, mindennap követem az eseményeket!
A problémáddal kapcsolatban írok (felfázás). Feltétlenül menj orvoshoz. Nekem is volt ilyen, havi rendszerességgel a legváratlanabb időben. Elmentem urulógushoz, mert már annyira fájt a pisilés és az ülés, hogy a könnyem folyt. Kiderült, hogy hólyaghurut. Nagyon kell vele vigyázni, mert ha nem ölik ki, akkor rendszeresen visszatér. Azt hiszem fertőzés is okozhatja. A lényeg az, hogy kellemetlen és fájdalmas. Szóval nézesd meg magad. Biztos ami biztos. Én egy évig szenvedtem, mire végre használt egy gyógyszer. Azóta hál'Istennek (lekopogom) nem jelentkezett!
Bocsánat, hogy beleszóltam, csak nem akarom, hogy te is úgy járj, mint én!
Mindenkinek további sikeres "babagyártást" kívánok. A kismamáknak meg gratulálok és további jó gömbölyödést kívánok!
Pocak
pocak81

--------------
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára seszi 2009.11.26 16:56-kor.
seszi

Nárcisz Kép
Egyetértek. Én igaziból azon gondolkodtam el, amit a RDA mennyiségekről ír, meg hogy ma mennyi tápanyag van a zöldségekben, növényekben. Félig elhiszem, félig nem.

Png Kép
Szijjjjjjjjjjjjjja Kép

Wish

wish

<font color="aa00aa">AnnácskaKép
Pár hónappal ezelőtt azt vettem észre, hogy egy picit gyakrabban pisilek és fáj is egy picit. Ez reggel volt. Estére annyira fájt, hogy csillagokat számoltam. Sírtam minden alkalommal. A férjemmel azonnal elmentünk az éjszakai ügyeletre és egy antibiotikumot írattuk fel. Már egy szem után hatalmas javulást észleltem. Nagyon segített. Van aki azt mondja, hogy ez nem megfázás volt, hanem homok, vagy akár kövecske is lehetett. A barátnőmnél is havonta fordult elő ez a szitu és nem régiben 2 kövecskét "szült". Pedig nem is sejtette, hogy ez valaha is megeshet vele.
Ezzel nem akartalak megijeszteni, de szerintem ki kellene vizsgálnod magad.
Szorítok</font>
Vendég

Sziasztok!

Olik es Lamika,
remelem jol vagytok azert! Hanyinger ellen nincs otletem, nekem semmi sem hasznalt csak az, amit irtal: alvas. Egyedul ejszaka nem volt hanyingerem, de legtobbeknek tenyleg segit a felkeles elotti szaraz kekszek ragcsalasa. Van, aki az egesz napot csak igy tudja tulelni. Mas a hideg tejre vagy a fagyira eskuszik. Ki kell probalni. En az elso 3 honapban mindig estere lettem a legcudarabb allapotban, viszont tenyleg elmult a 12-13 heten! Kitartas!

Annacska,
en is elsosorban egy orvost ajanlanek, jobb lenne, ha valaki megnezne es ugy adna tanacsot es gyogyszert, ha szukseges. Mellesleg en is cickafark parti vagyok mint Stella, tea es ulofurdo formajaban is, valamint rengeteg folyadek!!!

Timi,
orulok, hogy jobban van apukad es hogy ilyen ugyesen veszed a vizsga akadalyait is a rengeteg stressz mellett! Nagyon ugyes vagy, komolyan!

Valaki kerdezte, hogy mi van Gyongyiekkel? Egy 2 hettel ezelotti sms alapjan tudok referalni, hogy jol vannak, rengeteget kell fekudnie es folyamatosan kapja eszi a magneziumot, de o otthon van, vagyis nem ellenorzik ennyire gyakran a babocait, mint Juditnak. Judit babai viszont oriasiak! Ennyit szamitana a fekves? En nagyjabol egyidos tehes vagyok vele es nekem az egy babam akkora, mint neki barmelyik. Penteken volt Mate 2200gr Kép

Tegnap iszonyat rosszul voltam ejjel, hajnali 1/2 4-kor meg az orat bamultam, hogy ez most szules vagy nem? Ugy tunik, csak valami nem tetszett a gyomromnak, de vigyazzban ultem az agyban, mert annyira cudarul ereztem magam.

Narco,
orulok, hogy csatlakoztal hozzank! Milyen orvos leszel?

Nicol,
csodalatos Vivike, annyira szep kis kisimult babapofija van. Nem lehetne olyan kepet is kerni, ahol latszik a labacskaja kezecskeje, pocakja? A parod kezeben allati edes, olyan meghatok az ilyen apucis kepek, amikor meg melvesznek a nagy emberek kezei kozott!

Vanda
vanda72

Sziasztok!

Png!

Szia!Kép

Tündi4
Azt hiszem az lenne a legjobb megoldás,ha talonba tennél a táblán. Így egy kicsit félrevezető lehet, meg egyébként is.
Köszi!

Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

-----------
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára seszi 2009.11.26 16:57-kor.
seszi

sziasztok!

Igen sok baj van az egyoldalú megközelítésekben.

Az RDA-ról meg csak annyit, hoyg szerintem az egy kitalált dolog. Régen rossz, ha valaki centrum tablettán él. Túltelődni azért lehet, mert sok betegség is van belőle, pl a sok A-vitamin miatt tönkremegy a bőrünk. Egy tévhitet azért eloszlatnék, az A-vitamin hiányából extrém ritka a farkasvakság, hallottam egy betegségről, ami inkább kialakul, de már nem emlékszem rá, hogy mi volt. Csak arra, hoyg egy doki megkérdezte tőlünk, hoyg mi az A hiánya, és mindenki gerincből vágta a farkasvakságot. Hát nem tudom.

Az tény, hoyg a gyógyszergyártás a legnagyobb üzlet. És ne higgyétek, hoyg az alapanyagot fizetjük meg a gyógyszerárakban...

Vanda!
Én is örülök, hoyg itt lehetek. Itt legalább segíteni próbálnak a másiknak. Pl: én is jó sok ötletet kaptam a tápanyagokra vonatkozóan.
Nem tudom, hoyg milyen orvos leszek. Nálunk mostmár felvételizni kell rezidensnek, és még akkor sem biztos, hogy a hely átvesz szakorvosjelöltnek. Kezd egy kicsit elmmenni a kedvem az orvososditól. Valahogy nem arról szól már, amiért szerettem volna az lenni.

Még mindig ilyen gáz idő van odakint, és akkora fekete felhők jönnek, de legalább nem a lelkemből, hanem odakint vannak Kép

Kép
narco

Narcisz,
ne add fel, foleg, ha mar ennyire elore tartasz!

En nagyon tisztelem becsulom az orvosokat, bar gondolom ez nem sokat segit az esetedben. Meg 4-5 evvel ezelott is gondolkoztam azon, hogy ra kellene fekudnom a felvetelire az orvosira, de akkor mar tul idos voltam hozza (most vagyok 32). Ugyhogy ne add fel, szerintem az egyik legszebb szakma!

Azert gondolom van nehany olyan resze a tanulmanyaidnak, ami jobban erdekelt vayg konnyebben meg tudtad tanulni?

Vanda
vanda72

Vanda!

Igazából a pszichiátria érdekelne. Abból nagyon sok tudományos munkát si végaztam. Több közleményem is van külföldön, meg magyarországon is. De a baj ott van, hoyg fel is vennének csont nélkül. De már a könyökömön jön ki, hoyg nem csak laikusok, de az évfolyamtársaim is sokszor hülyének néznek. És én ebből többet már nem kérek.
Meg az egész rezidensi rendszer is...

Bocsi, egy kicsit felhúztam magamat...

Kép
narco

Sziasztok!
Csak annyit írok: rövidülnek a ciklusaim, valószínű, holnap megjön Kép.

Kriszta

mohácska

Nárcisz Kép
Mély levegő, benn tart, lassan kifúj...
Na, jobb egy kicsit? Kép

Azt mondjátok meg nekem, hogy a sok egyoldalú véleményből hogyan lehet megtalálni az arany középutat?
Bár nekem végül is mindegy, csak legyen baba belőle, úgyhogy ezsem a gyümit ésa zöldséget, szedem a vitamint és beveszem a gyógyszereket amit a dokim mond. Aztán csak lesz valahogy Kép

Wish

wish

---------------
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára seszi 2009.11.26 16:58-kor.
seszi

Úristen lányok most nagyon pörögtök, megérkezett a tavaszi zsongás?

Én most nem nagyon tudlak titeket olvasni, meg írni egy pár napig, mert egy oktatáson vagyok 4 napig.

Azért azt mindenképpen szeretném megírni, hogy aki már a ciklus vége felé jár annak nagyon nagyon szorítok.

Annácska láttam te nagyon kétségbe voltál esve-mellesleg velem is pont a múlt héten történt-mindenképpen menj el doki bácsihoz. Nekem is hasnló tüneteim vannak/voltak úgyhogy szerintem felfáztál.
Nekem azt javasolták, hogy igyak cickafarkfű teát, meg vegyek cickafarkfűves fürdőt(bár egy orvos szerint a vizes közeg ilyenkor nem ajánlott).A meleg takaró nem elég, csinálj sóval töltött párnácskát azt melegítsd meg és tedd a pocidra ahol fáj+estére is vegyél zoknit, háló nadrágot és olyan polót ami a derakadat eltakarja. És ez az egész napra is vonatkozik. A derekad és a lábad sose legyen csupasz, mindig legyen melegen.
Remélem tudtam segíteni.

Sok puszi nektek
Virág
Virag2

Sziasztok LÁnyok!

Nekem lenne egy elképzelésem, bár nem kizárt, hogy színtiszta spekuláció.
Ha az RDa- t vesszük alapul, akkor figyelembe kell vennünk, hogy manapság már majd minden étel tartalmaz valammilyen hozzáadott vitamint vaygy ásványi anyagot. Ezeken mind rajta van, hogy ha x darabot megeszel belőle, akkor fedezi a napi ajánlott mennyiség bevitelét. Tehát ha megeszel -hasraütéssel- 4 műzliszeletet, akkor ezzel fedezted a napi (?) A vitaminszükségletedet. DE ha emellett még eszel egy kis vitaminos margarint, tejet, korpás és kalciummal dúsított kenyeret stb, akkor hol is fogunk tartani a vitaminokkal? Mindehhez csapjunk hozzá még egy kis gyümölcsöt (ami viszont jóval kevesebb vitamint tartalmaznak, min t amennyi ténylegesen lenne bennük) és még mondjuk egy centrum tablettát.
Kérdem én, ha ténylegesen minden annyi nyavaját tartalmaz amennyit ráírnak, akkor nem kéne már kicsit túlvitaminozottnak lennünk?

Nem a rosszhiszeműség beszél belőlem, de elég sokat gondolkodtam már ezen, és kíváncsi vagyok a véleményetekre.

Seszi!
Köszi, de tudod üresen nem az igazi az a 40 nap. Persze én vagyok a türelmetlen, így bevetem a legjobb antidepresszánst, és elmegyek csatakosra ugrálni magam. Ez tényleg majdnem mindent megold! Lehet, hogy még a mensit is! Kép
Holnap meg megzötyögtetem a valagam egy lovon, és már rendben is lesz minden!Kép

Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?