Drága lányok
Itt vagyok. Most leírom mi van velem, aztán megpróbálok visszaolvasni.
Most eljutottam már oda, hogy tudok erről beszélni, talán egy kicsit meg is nyugodtam, bár ez hullámzó. Ami azóta történt, hogy megkaptam a leleteket: (bocs ha hosszú leszek)
Tegnap voltunk a SOTE-n genetikai UH-n és genetikai tanácsadáson. Először adatokat vettek fel, majd az ultrahang következett. Persze futószalag, nagyüzem, irdatlan mennyiségű nő és picurkát feszült orvosok fogadtak minket. Bementem UH-ra, a dokinő (genetikus szakember) elkezdett nézelődni. Mindeközben szidta a rendszert, az orvoskollégákat, láthatóan tele volt a hócipője a nappal, pedig még csak fél 11 körül volt. Ezek ellenére velem rendi volt és sokáig nézte a lurkókat. Igazából laikusként én nem tudom eldönteni, hogy mennyire tud kiszúrni és kiszűrni bármit is, de annyira egyértelműen mondta, hogy minden OK, hogy elhittem neki. Ecsetelgettem neki a borzalmas leleteimet, de ezzel nagyon nem foglalkozott, odabent ő mindent rendben talált, nagy mocorgás volt, jókat rötyögött rajtuk és ennyi. Ezzel a leletemmel visszabattyogtunk a tanácsadásra. Ott behívott minket egy szimpatikus doki. Mondta, hogy a 2.6os AfP-m ikreknél teljesen OK, sem a korom, sem az UH, sem semmi nem teszi szükségessé a további vizsgálatokat, viszontlátásra. Na erre előkaptam az istenhegyis leletemet és megmutattam. Hát igen, erre elkezte vakarni a fejét, hogy így már megérti az aggodalmunkat és ha kérjük, természetesen megcsinálják az amniot, aminek következményeivel persze tisztában kell lenni. Aztán elkezdtük faggatni alaposabban, hogy mit gondol erről a vizsgálatról, amit ugye mi csak önszorgalomból csináltattunk meg és ha ez olyan nagyon megbíztható lenne akkor miért nem kötelező. Persze mondta, hogy ez drága és annyira nem is megbízható, rengeteg minden befolyásolhatja, meg hogy ikreknél meg nagy eltérések lehetnek. A két leginkább eltérő lelet vmi lepényhormon, nálam meg ugye két lepény van, ki tudja mekkorák, stb. De ennek ellenére a kezünkben vagy egy rossz lelet. Neki személy szerint hármas ikrei vannak, ők nem csináltattak ilyen vizsgálatot és ők az amniot sem vállalták. Mondta, hogy még van kb 2 hetünk dönteni, szóljunk ha akarunk menni. Előtte beutal egy magzati szív UH-ra, mert a rendellenességek nagytöbbsége jár szívproblémákkal.
Valahogy némi megnyugvással jöttünk el onnan, de ez nem sokáig tartott. Felhívtam a Dévait és elmondtam, hogy szinte kidobtak a SOTE-ról, mindent rendben találtak és ha nem lett volna az a leletem, akkor semmi jel nem utal semmi bajra, stb. Erre fennhangon mondta, hogy micsoda hülyeség ez és, hogy majd beteg gyerekeim születnek, próbáltam érvelni, de nem nagyon hallgatott, értett meg. Õ az amnio mellett van.
Na persze jól elszomorított, jót bőgtem és igazából nem értettem mire volt ez jó, legalább is ilyen stílusban. Persze nem szereti ha ellenkeznek, ne de én nem fogom azonnal hasbaszuratni magam.
Ma voltunk a Praxisban, elmondtuk, hogy rosszak a leletek. Megvizsgált alaposan. Végtaghossz, fej formája, nyak, orrcsont - semmit nem talált. Azt mondta gyönyörűek, olyanok mint minden egészséges kisbaba ebben a korban. Kicsit szégyenlősek voltak ugyan, befelé fordultak a méhlepénybe. Viszont 150%-ra mondta, hogy egy kisfiú és egy kislány
Szóval tőle is úgy jöttünk el, hogy mindent rendben talált, de mivel van az a rossz lelet, hát így nehéz a döntés....
Még egyeztettem a Hajdu Krisztinával, aki szintén fogad minket pénteken és megnézi a piciket, aztán hétfőn szív UH és akkor azt hiszem mindent megtettünk amit jelen helyzetben lehet.
Szóval a konklúzió, hogy van egy nagyon rossz lelet, ami rendellenességet feltételez. Ennek alapján a kockázatot ugyanakkorára becsülték mint amekkora kockázata az amnionak van. Ugyanakkor tudjuk, hogy ikrekre nincsenek releváns adatok, sokminden befolyásolhatja az eredményt, minden egyéb eddigi vizsgálat negatív, stb, stb. Persze a biztos az amnio, de rettegek, hogy bármi történhet a vizsgálat miatt. Ú, csajszik, teljesen kivagyok, fogalmam sincs. Ezen agyalok egyfolytában. Tudom, hogy hülye kérdés, de ti mit csinálnátok???
Láttam ma is őket, olyan szépek voltak. Az nem lehet, hogy beteg babáim legyenek, ugye??? De akkor mitől ilyen rossz az a lelet??? Gőzöm sincs mi a helyes döntés. Ha bevállalom elveszthetjük mindkettőt, akikre olyan sokat vártunk, hisz tudjátok. Ha nem vállalom be lehet, hogy beteg baba születik (de ezt muszáj kizárnunk!!!!) Ha kiderül, hogy baj van, onnantól már csak elég brutál megoldások vannak, hisz az eredmény 3-4 hét és akkor már kb 24 hetes a kismama.
ÁÁÁÁÁáááá, kész vagyok.
Ha van vélemény, gondolat, szívesen veszem. Most visszaolvasok.
Puszi nektek.
enigma