Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Babúszásról:

mi nagyobbik lányommal Katával Kulcsár Ottóhoz jártunk 4 hónapos korától.Nagyon szerette és szereti is a vizet.Simán beleugrik a vízbe hozzánk úgy, hogy közben le is merül.Aztán olyan 1 éves kora körül megunta,inkább a parton nézelődött,úgyhogy abbahagytuk.Egyébként nekem az nem tetszett az Ottóban,hogy a vizbe nem ment be,és a gyakorlatok mindig ugyanazok voltak életkortól,jártasságtól függetlenül.

Később jártunk a Gézengúzhoz is Gyáévbe,de a csoportban ő volt a legnagyobb, a nagy csoportba még kicsi volt,úgyhogy annyira nem volt szerencsés a dolog.Nekünk van otthon medencénk,úgyhogy nyáron viszont abban nagyon frankón tud fürdeni.

Viszont a kicsivel elég rossz élményeink vannak.Gézengúzhoz Gyáévbe vittem el 5-6 hónaposan.Egyszer voltunk 2 nap múlva belázasodott.Biztos vírusfertőzés mondja a doki.Végül vesemedence gyulladás lett.2 hét kórház,és állandó kontrollok iskolás koráig.(hál istennek minden rendben)Szóval én a Gyáévbe többet nem viszem őket (meleg gyerekmedencébe legalábbis biztosan nem).Ennyi.

Mártus!Rólunk: Viki vagyok,28 éves,Győr melleti faluban lakunk,3éve költöztünk ki Győrből.Gyesen vagyok,korábban családi vállalkozásban társasházi lakásokat építő cégünknél voltam gazdasági ügyintéző.Gyerekek:Kata 3 éves lesz júniusban,ovis, Anna 1 éves volt februárban.

Viki
pocoknsz
 
 


Sziasztok!

GYED,GYES: a konferencián, ahol kedd-szerdán voltam TB jogász is volt és ő megerősítette, hogy a GYES összegét (egyelőre) nem bántották, bár az eredeti elképzelés avlóban az volt, hogy a GYES három éve alatt mértéke fokozatosan csökkenjen. Könnyítettek viszont (2005. január 1-re visszamenően)a munkavállaláson:

"...a gyermek egyéves kora után napi 4 órát meg nem haladó időtartamban folytathat, vagy időkorlátozás nélkül, ha a munkavégzés az otthonában történik.
2005-től hatályos változás szerint napi 4 órát meg nem haladó időtartamban folytatott kereső tevékenységnek kell tekinteni, ha a gyermekgondozási segélyben részesülő személyt rendes munkaidőben kizárólag szombaton és vasárnap részmunkaidőben foglalkoztatják oly módon, hogy a rendes és rendkívüli munkaidejének együttes mértéke egy naptári héten a 20 órát nem haladja meg."

vagyis félévvel korábban mehetsz vissza dolgozni és szombat-vasárnap akár 10-10 órát is dolgozhatsz anélkül, hogy elvesztenéd a GYESt. Szerintem ez végre józan intézkedés volt, hiszen akinek nem lehet GYED (vagy túl alacsony lenne), annak szerintem nagyon is fontos, hogy legálisan dolgozhasson és a hétvégén talán könnyebb megoldani a gyerekfelügyeletet a családon belül. Azt ugyan még senki nem tudja, hogy a következő gyereknél ebben az esetben hoygan alakulnak majd az ellátások számításának alapjai, de hát ez a jövő zenéje...

A GYED jövedelemarányos ellátás és nem normatív, így annak összegét nem tudják csökkenteni. (max. a mértékét csökkenthetnék, de erről most nincs szó).

Bogi!

Megkerestek már minket is. Nálunk 90 ezret mondtak telkenként. Pont a velünk szembeni telken nincs még ház, de ha jól vettük ki a mozgásból, akkor ott is elkezdték a kitűzést. Mi megszavaztuk. A férfiak még vitatkoznak, hoyg betonos vayg bitumenes út lenne-e célszerűbb. Nekem mindegy , nem is nagyon értem a lényegi különbséget. Fontosabb számomra, hogy babakocsizásra alkalmasabbá váljon a terep. Tényleg, a te kocsid ügyével lett valami?

Képzeljétek, Dávid tegnap már a hasáról a hátára is átfordult! Eddig csak az ellenkező irányba ment a dolog. Sára meg mondott egy nagyon édeset: fürdésnél a menetrend szerint amíg ő a nagykádban van, addig a kiskádban a mosógép tetején fürdetjük a Dávidot. Ma este közölte:"a Dávid fiú, mert kukit hord és az okos Sára meg puncikát". Azt értem, hogy izgatja a különbség a fiúk és lányok között. de hoyg tudja már ilyen kicsiként felismerni az összefüggést a nem és az ész között??

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Én egyenlőre GYED-et kapok, de ha nem csökkentik a GYES-t valószínüleg akkor is vissza kell mennem dolgozni, a muszály nagy úr!Kép
Tudna vki bölcsödét ajánlani Győrben? A Bisinger ovi közelében kellene, mert valószínű majd oda fognak járni a csemeték.

Megvolt az 1 éves szülinap!!! Zsófim marokkal ette a tortát, Jankót inkább a gyertya érdekelte!
Tettem fel képeket, akit érdekel megnézheti!

Szemészeten minden rendben volt, tanácsadáson is megdícsért minket a dokinéniKép

Eszter,
hétfőn ugye jöttök utógondozásra?

Mártus,
magunkról dióhéjban: Márti vagyok, 29 éves, gyerekeim Zsófi és János 1 évesek, óvónéniként dolgoztam a péri óvodában,Likócson élünk családi házban.

Márti

Márti
Kép
hideyoshi
 
 

 
 

Helyzetjelentés: Krisztina vagyok, Száva, a lányom 3 hónapos múlt, ő első gyerek, tanár vagyok, és diák, mert 4 éve gyűröm az egyetemet is Óváron.

Na, ugye, milyen kis engedelmesek vagyunk? Máris lejelentkeztünk. Ide vigyorgó smile kéne, de nem t'om honnan???
marengo
 
 


Sziasztok!

Piros!

Miért Ti választhattok a betonos és az aszfaltos út között? Amúgy az aszfaltos út szerintem jobb. (Egy csöppet sem vagyok útépítő mi? Kép Véletlenül közlekedésépítőként érettségiztem Kép )
Azt hittem, hogy ez a vállalkozó aki csinálja, ez csak aszfaltos utat csinál.
Úgy látszik mi vagyunk a legjobb helyzetben, mert nálunk mindenki vállalta a fizetést (az üres telek tulajdonosa is), és így csak 57-58 ezret kell fizetnünk. Meg hát ugye azt hiszem a mi utcánk a legkeskenyebb.

Marengo!
Smile : ) szóköz nélkül Kép

Gyes, Gyed! Mivel engem egyenlőre nem érint, nem tudok hozzászólni, csak háborogni tudok rajta. Persze a munkavállalás könnyítése jó dolog, de szomorú, hogy erre van szükség. Ehhez azonban kellenének a bezárt bölcsődék, óvodák. Kellene, hogy az ember gyerekét egyáltalán felvegyék abba az intézménybe, ahová be akarja adni.

Piros!
Ti milyen kőművesekkel dolgoztattatok? Nekünk sürgősen kellene kőműves a garázs építéséhez. Már minden anyag megvan, kértünk árajánlatot is pártól, de nagyon (vagyis elég) drágák.
Édes volt Sára beszólása, Dávid meg ügyes Kép

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Szerintetek van olyan bölcsi ahova pár órára is be lehet adni a gyereket (pl. 8-12-ig)? Megnézegettem a neten a távmunkákat,mivel szóba jött,hogy az utolsó évben (amíg Gyes kapok) jó lenne vmit dolgozni, napi 2-4 órában. Reménytelennek látom a dolgot. Tele van olyan portálokkal a net, ahol a távmunka menetét írják le,ajánlatokat alig találtam. Ha van vmi ötletetek, hogy hol nézzek körül, leírhatnátok.

Egyébként most mondta egy anyuka, hogy ő már beíratta az alig 2 éves kisfiát óvodába. Azért ilyen hamar, mert különben nem lenne hely. Én még nem jártam utánna ezeknek a dolgoknak, de az én fiam jövő szeptembertől óvodás korú, nekünk is be kéne íratni?

Márti
Édesek az ikreid.

Üdv. Eszter
ppont
 
 


Sziasztok!

Ppont!

A bölcsibe nyugodtan le lehet vinni a gyereket 8-tól 12-ig. itt még nincs olyan rendszeresség mint egy iskolában, hogy ettől eddig kell levinni a gyereket. Ha fél napra íratod be tehát csak délelőttre, az a lényeg, hogy mire a többiek mennek aludni 12 körül már el kell hozni, hogy ne zavarja esetleg a többiek alvását. Azt hiszem a félnapos bölcsibe az ebéd is bele tartozik.

Pocoknsz!

Az Ottóban tényleg én sem szerettem azt, hogy mindig ugyan azokat a gyakorlatokat csináljuk. Egyszer szóltam is neki, azt mondta, hogy ha feszített lenne a medence vízszintje sokkal több gyakorlatokat lehetne még csinálni de ebben a medencében nem lehet. Mondtam, hogy a Móra iskolában feszített a víz arra meg azt mondta, hogy persze csak azt meg olyan magas a bérleti díja, hogy sokan nem jönnének utána oda.

Beleolvastam régebbi levelezéseitekbe, tök jó volt olvasni pl. Bogit amikor írta, hogy terhes lett, a szülészetről írt leveleket. Teljesen felidézte bennem a régi terhességi, szülési élményeket, olyan volt egy kicsit mint egy időutazás.
Köszi, hogy írtok magatokról pár sort.

Lányok, én olyat csináltam a hétvégén, mint még soha, meg remélem, hogy többet nem is fogok.
Gondoltam, vasárnap sütök egy piskótát a fiúknak. El is készítettem szépen és mikor öntöttem a tepsibe a krémet egy kicsit megnyaltam és akkor vettem észre, hogy cukor helyett 6 evőkanál sót raktam bele. Hát ne akarjátok megtudni milyen volt az íze, még most is érzem, ha csak rá gondolok. A cukros meg a sós edényt fordítva tettem vissza a helyére. Úgy, hogy az egészet boríthattam a vécébe, de mérgembe elmostam minden edényt és azért is újra kikevertem egy másikat. Még szerencse, hogy anyósom tyúkjai bírják a gyűrődést.

A GYES-GYED témához én most nem nagyon tudok hozzá szólni, nem vagyok annyira képben mint Ti. De azért engemet is fog még érinteni a dolog (legalábbis remélem).

Puszi Mindenkinek: Mártus
mártus
 
 


Sziasztok! Köszi mindenkinek a bátorítást. Perpillanat tünetmentesek vagyunk, de még a vizsgálatok előtt. Május végén, júni elején megyünk pulmonológiára mindkét gyerkőccel, sőt Benivel kardiológiára is. Később pedig nem kizárt hogy pestre is felmegyünk kivizsgálásra. Bár júniusban 2 hétre felmegyünk a Mátrába gyógyulni. Utána jó lenne egy kis nyugalom. Majd kialakul.


Dirtha!
Itt vannak a linkek: http://hirtv.hu/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=45602
http://www.mno.hu/index.mno?cikk=282231&rvt=2&redirect=false&PHPSESSID=96a112f7f 534404fdb46375e306c3f5a&pass=2
Ez sajna aligha félreérthető. Max. az újságírók értették félre.(Remélem!!!!)
Azt hadd kérdezzem meg Dirtha, mit értettél ezalatt: "A kormány elé terjesztendő azonban a köv. javaslat: GYES mellett lehessen teljes munkaidőben dolgozni, tehát ne csak 8 órában." Mi a teljes munkaidő, ha nem 8 óra???
Egyébként elméletileg a fizetés sem csökkenthető, ehhez képest a környezetemben 2 ember is van, akiknek csökkentették a fizetését. A sógornőmét CSAK 30 000 Ft-tal. És nem volt a levonás előtt sem túlfizetve! A barátnőm férjétől meg megvonták a jutalékot, viszont ha nem hozza a szintet, akkor levonják a fizetéséből.
No comment. Nem hiszem hogy szükséges, csak senki nem csodálkozzon, ha egyre több a kiábrándult, elkeseredett ember.
A Bogi által felvetett problémákat jó lenne ha átgondolnák az illetékesek és akkor még épp hogy csak érintettük a kapcsolódó problémakört.
Szintén idekapcsolódik a Pirostól származó info: hétvégén dolgozhat a kismama legálisan napi 10 órát?! Most ennek örüljünk?????????????
Hétközben dolgozik apuka, hétvégén meg anyuka, napi 10 órát? És mikor lesz együtt a család??? ... a többi kérdést már fel sem teszem. Ez megint egy látszat intézkedés, és nem fog több kismama legális munkát választani mint eddig. Ha mégis a válási arány 50%-ról 75-re nő.
Nem lehetne egy élhető világot teremteni????? Olyan nagy kérés ez?

Bocs, hogy kifakadtam, de túl erős igazságérzetem van és ezek a dolgok,(meg még sok más!) súlyosan sértik.
Piros mint hozzáértő szakember biztos helyre tud tenni, ha valamit nem jól gondolok. De laikusként én így látom a helyzetet.

Most inkább nem is írok többet mert nagyon felhúztam magam.
fióka
 
 


Sziasztok!

Én is elolvastam most ezt a két cikket.
Fel vagyok háborodva :"az egész program célja, hogy munkára ösztönözzék a gyermeket nevelőket. Igaz a gyermekes anyáknak már ma is lehetőségük van legálisan dolgozniuk, de ... ez eddig nem hozott átütő sikert."
Miért kell visszazavarni az anyukákat dolgozni?! Miért nem a gyerekek és családok szemszögéből vizsgálják ezt a kérdést?! A gyerekek életüknek első éveiben teljesen az anyjuktól függnek, rájuk van szükségük. Az első 3-5 évben alakul ki a személyiségük alapja. Én nem szeretném, hogy ebben a meghatározó korban idegenek neveljék a gyerekemet. Rengeteg "okos" szakember ül ott egy helyen,kérdem én van köztük egy is aki ért a gyerekekhez, a fejlődésükhöz?

Teljesen egyetértek Kamillával, ez az egész az ember igazságérzetét sérti.

Azt hiszem ez a téma az egész "kismama-társadalmat" súlyosan érinti.

Üdv. Eszter
ppont
 
 


Sziasztok!
Eddig csak olvastalak Benneteket, én nem győri vagyok, csak mindkét gyermekemet ott szültem - a kisebbiket egy hónapja, a nagyobbat 2 és fél éve.

Ami most írásra késztetett, az a cikk, amelyre felhívátok a figyelmet.
Ez egyszerűen felháborító! Szakértelmet, emberséget és empátiát nélkülöző elképzelés. S az egész társadalomra kiható - hisz majd a felnövő gyerekek egész generációja lesz a gyermeklélektant alig figyelembe véve nevelve.
Ráadásul itt telítettek a bölcsik, s nem érzem, hogy amíg anyagilag olyan súlyos helyzetbe nem kerget a csodálatos állam - amelyre egyre inkább semmi szükségem -, hogy másnak kéne nevelni az általam boldogan vállalt kicsiket!

Abban bízom, h. ez csak egy őrült agyszülemény, de mielőtt megvalósulna, vagy mi, kismamák, anyukák, vagy vmi. más meghiúsítja.
Az ország szégyene lenne, ha miközben arról pofáznak az okosok, hogy fogy a nemzet, luxus lenne a gyerekvállalás (főleg a pszichológia eredményeinek figyelembe vételével).

Nagyon fel vagyok háborodva!
Ha tudtok vmi. fejleményt ezzel kapcsolatban - változott vmi. vagy vki. aláírásokat gyűjt vagy demonstráció lesz - légyszí' jelezzétek!
Üdv:
Adri
Vendég
 


sziasztok,

Azt hiszem, én most kicsit ki fogok kapni tôletek, de megmondom ôszintén, nekem az új tervezettel nem az az elsôdleges gondom, hogy vissza akar kényszeríteni dolgozni (persze azért nem mindegy, mennyi idô után). Én úgy gondolom, hogy a jelenlegi helyzetben elég luxus az államtól, hogy 3 évet fizet (persze azért az a pénz az egyes embereknek semmire sem elég), és Nyugat-Európában nincs is ilyen - maximum fél év van mindenhol. Véleményem szerint kb 2 év az, ami mindenképpen indokolt és én ennyit szeretnék is itthon tölteni (egyébként kicsit álszentnek érzem a felháborodást, mert azért most is nagyon sokan dolgoztuk / dolgozunk itthon, baba mellett).
DE! A legnagyobb gondom - és szerintem nem csak nekem - az, hogy:
1. a fizetésemnél nem maximalizálják, hogy mennyi tb-t fizessek be, de a GYED-nél, amikor én kapom, igen.
2. hiába szeretnék visszamenni, ha nincs hova! Tudom, elméletileg vissza kell venni, de szerintem ezt mindenki tudja, hogy gyakorlatban sokszor nem mu˝ködik. Én pl. nem tudom, vissza tudok-e menni. És ez akkor is így lett volna, ha akár csak fél évre maradok távol. Ráadásul a baba elôtt napi 10-11 órákat dolgoztam, ezt már nyilván nem fogom tudni (és nem is akarom!) vállalni.

Egyébként akkor, amikor drasztikusan csökken az ország lakossága, szerintem komoly változtatásokra lenne szükség. Olyan változtatásokra, amelyek lehetôvé teszik a családok számára, és erôsen motiválják is ôket, hogy több gyereket vállaljanak - és itt nem arra gondolok, hogy 3 évet otthon lehessen tölteni. Szerintem 3 év sok, és a gyerek is 2 éves kor körül már nagyon is igényli a társaságot. Viszont fontosnak tartanám, hogy legyen lehetôség mondjuk 4 órás munkára. Tudom, elvben van, de gyakorlatilag nagyon kevés a munkalehetôség - csakúgy, mint a távmunkára is, ahogy fent már írta valaki.

Ja, és a legfontosabb, ezzel kellett volna kezdenem: EDIT, nagyon nagy gratula az ikrekhez!

Eszter
máté
 
 


Sziasztok!

Úgy látom a GYES kérdésnek sikerült felkavarnia az indulatokat. Kicsit közrejátszik ebben, hogy a hivatkozott linkeken még csak a tervezetekről beszélnek és elég kritikus hangnemben, ami nem csoda, hiszen ellenzéki a forrás. Nem szeretném, ha politikai csatározássá fajulna ez a fórum 8elvégre pont az volt benne a szép, hogy arról beszélünk, ami közös bennünk).

Valószínűleg nem is leszek nagyon népszerű azzal amit mondok, de megfontolásra javasolom az alábbiakat:

1. beszéljünk a tényleg megtett lépésekről és ne arról, amit a közhangulat szondázására néha maga a kormány is bevet vagy amit az ellenzék huhog. Ez pedig egyelőre csak egy könnyítés a munkavállalási korláton (lsd feljebb), a GYES összegét (egyelőre) még nem változtatták meg hivatalosan.

2. az anyukák munkavállalására nem buzdítani akarnak ezzel, szerintem inkább csak legalizálnak egy már létező gyakorlatot. Nem sokan vagyunk olyan szerencsések, hogy 2-3 évig csak a párunk keresetéből vagy egyéb tőkejövedelmekből otthon nevelhessük a gyerekeket. Sokan vannak akik kénytelenek dolgozni és ezt eddig csak feketén tehették, kockáztatva a GYESt. (Itt most arról nem is értekeznék,ha az anyuka attól érzi kiegyensúlyozott maminak magát, ha közben nem kell a szakmáját is teljesen feladni és nem a gyerektől kell várnia minden ambíciója beteljesítését.)

3. tudom, hogy nem könnyebb attól, ha másnak rosszabb, de ha olvasgatjátok külhoni mamik fórumait Ti is láthatjátok, hogy a mi gyermekvállalalást támogató rendszerünk a nagyvonalúak közé tartozik. Jó időzítéssel könnyen elérhető, hogy valaki egy évnyi TB fizetést követően 4 évig havi 70-80eFt GYEDet és utána még 2 évig GYESt kapjon. Kis számszaki ügyeskedéssel még ennyit sem kell befizetni. Az egyénnek ez jó, de a különbözetet mi mindannyian finanszírozzuk, mint adófizetők.

4. bölcsöde-óvoda, ezekből valóban nincs elég, de van a dolognak tehetetlensége.

5. Talán nagyon szkeptikusan hangzik, de közgazdászként az az érzésem, hogy a gyermeklélektan nem gazdasági tényező. Az ellátási rendszerek kialakításánál sokkal nagyobb jelentősége van pl. annak, hogy a nőket mamiként akarják otthon tartani, ezzel is csökkentve a munkanélküliséget, vagy munkaerőként van szükség rájuk.

Elnézést ha kicsit hosszú voltam, de engem is érint ugye. Félre ne értsétek nem tapsikolok ha kevesebb pénzből kell majd (esetleg) gazdálkodni. De az is bosszant, ha a saját családomon kívül még sok-sok másik embert is el kell tartanom, mert ügyesen kihasználták a lehetőségeket. Na és mint mindennek, ennek is több oldala van.

Szerintem akkor van jó világ, ha van választási lehetőség. Lehessek teljes állású anyuka, ha az tesz boldoggá (és a gyerekeimet is), de ne kelljen akkor sem csalnom és elvesztenem az anyaságom miatt járó jutattásoktól, ha kiegyensúlyozottabb vagyok egy részmunkaidős állással.

Fióka! Szerintem is az lenne az ideális ha mindenki megélne egy fizetésből és állása is lenne mindig a családfőnek. De ne tegyünk úgy, mintha ez így is lenne ma Magyarországon a legtöbb családban. Ha pedig valakinek kell a pénz, akkor minél rugalmasabb állás lehetőségek kellenek. Ilyen pedig nincs valami sok. Jól jön a munkaidő tömbösíthetősége, mert nehéz napi 4 órás munkát találni (ráadásul ha nem helyben van, akkor még az utazási időt is távol töltöd a gyerektől). A kereskedelem meg pl, nagyszámban alkalmazhat hétvégi pénztárosnak, stb.

Ami viszont még fontosabb! Dáviddal tegnap túlestünk az utógondozáson és mindent rendben találtak. 71 centi és 7840 gramm a fiatalúr! Már csak 0,5*0,5 cm a köldöksérve, jó esélyünk van rá, hoyg elmúlik magától. Viszont a doktor néni szerint mostmár adjak neki főzeléket is, mert az anyatej lassan kevés lesz neki. Almát már eszik, de a krumplival,répával meg akartam várni a frisset. Remélem a többieknek is jókat mondtak tegnap.

Üdv,

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Áfonya!
Gardó főorvos úr üzeni, hogy köszöni szépen az észrevételeidet, és meg is tárgyalta a kollégáival. Leültek, és átbeszélték az egészet.

Úgy néz ki hamarosan kikerül az osztályra a bizonyos láda, amiben gyűjtik a kismamák észrevételeit.

Üdv Adri!
Azért, hogy nem győri vagy, nyugodtan gyere máskor is.

Gyes, Gyed!
Mindennel egyet értek amit itt írtatok.
Eszter! Még veled is Kép

Pici!
Kitartást a mai oltáshoz!

Na tegnap voltunk UH-n. Kalandosra sikerült Kép
Lili végig hányta az egészet, de ez mellékes Kép
A baba szépen fejlődik, most kicsit megugrott a fejlődésben Kép Eddig kisebb volt, mint a kora, most meg nagyobb. Majdnem 2 kiló, és még hátra van 6-8 hét.
Remélem nem lesz óráisbébi. Márcsak azért is, mert 3 és fél kilóban egyeztünk meg, hogy addig hüvelyi, azon felül császár. (Császár előzménnyel, mert egyébként nem lenne gond talán 4 kilóig sem)

Puszi mindenkinek:

Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Bogi!

Örülök, hogy minden rendben a pocaklakóval.
Az útról nem tudom mi lett a döntés, de ha lesz hír, megírom.
Kőművessel mi sem állunk nagyon jól. Ha arra sétáltok, majd látod, hogy a házunk is csak feliben-harmadában van bevakolva, mert a szaki egyszercsak kiejtette a kezéből a szerszámot és egyik napról a másikra megpattant. Ezért nem is szívesen ajánlanám neked. Most a fővállalkozónk maga vezényli a munkákat és csak szakképzetlen segéderői vannak. Szerencsére most már csak az emeleti aljzatbetonozás van hátra, mint kőműveskedés és utána már csak szakipari meló (burkolás, festés) marad. Ideje is lesz, mert már nagyon közeleg a kiköltözés napja.

Örülök, hogy sikerült a kórházban haladást elérnetek. Gratula a kitartáshoz.

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Eszter és Piros!

A külföldi mamák lehetőségeit is kéne nézni, igaz, hogy rugalmasabb rendszer kéne, s ebben sem jó a fekete vagy fehér.
Csak akkor a külföldi bölcsi-ovi állapotokat, meg a "bébisintér" lehetőségét, meg az anyagi körülményeket stb. is nézzük... De erre ti is utaltatok.
Az pedig baj, ha a gyereklélektant nem veszik figyelembe, mert gazdaságilag is megtérülne, ha a gyermek fejlődéséhez igazítanának dolgokat. Szerintem a gyerek a legnagyobb tőke!

Én így látom.
Ráadásul az én munkám olyan, hogy itthon is van vele dolgom, nem elég rá a 8 óra, meg a hétvégéimet is sokszor igénybe veszi. És más egy 3 évest megkérni, mint egy 2 éves dackorszakost, hogy legyen türelmes... Ehhez túl sok szakmai magyarázat sem kell, hogy bárki megértse, szerintem. A szobatisztaságról nem is beszélve.
S mint mondtam, itt telített a bölcsi.

És én sem vagyok házitündér, nem szeretek bezárva sem lenni, meg a semmittevést sem szeretem, de nem azt látom megoldásnak, hogy 2 éves kortól időre rángassam a gyerekemet, s ha kedve van, ha nem, mennie kelljen. Épp elég lesz neki egész életében. Szóval szívesen áldozom erre ezt a 3 évet...

És ha a közösségben beteges a kicsi? Milyen hasznos munkaerő, aki hol van, hol nincs...

Csak azt akartam megmutatni, hogy érv van bőven pro és kontra. Tényleg a választhatóság, a kellő számú alternatíva lenne a megoldás.

És tényleg hagytam, hogy a politika belekússzon a hangulatomba!Kép Igazatok van!

Üdv:
Adri
Vendég
 


Sziasztok!

Azt hiszem ezen a témán még sokat rágódhatnánk. Ezért úgy gondolom részemről lezártnak tekintem az ügyet (legalábbis a fórumon). Szerintem alapjában véve mindegyikünk egyetért.

MÁS:
Képzeljétek március 24. óta nem kapott szurit Bandika. Pedig azóta többször is volt kicsit náthás (régen olyankor lezuhantak az eredményei).

Hétvégén esküvőn voltunk, KisManó nagyon élvezte, tök aranyos volt fehér ingben és nyakkendőben. (Megpróbálok majd képet felrakni róla a profilomba.)

Bogi!
Örülök, hogy jól van a pici baba. Kitartás!!!

Adri!
Üdvözlet a csapatban.

Üdv. Eszter
ppont
 
 


Sziasztok,

Piros, úgy látom, mi nagyjából egyformán látjuk a témát, de szerintem alapvetôen nincs komoly véleménykülönbség.
Adri, a külföldi anyukák helyzetéhez annyit tennék hozzá, hogy tény, anyagilag könnyebb nekik. Viszont mivel említetted, ezért leírom: az általam közelebbrôl ismert országokban (Anglia, Franciaország és Németország, ahol van kapcsolatom) nincs alanyi jogon bölcsöde, csak magán, amit még az ottani kismamák sem nagyon engedhetnek meg maguknak. Náluk az a gyakorlat, hogy a babák a nagyikkal vannak egész nap - már ahol ezt megtehetik. Szóval én úgy gondolom, mi még nem panaszkodhatunk erre a részére a dolognak - bár tény, telítettek a bölcsik, de azért lehet találni, ha nagyon akarunk. Én úgy látom, sajnos most is nagyon kevesen engedhetjük meg magunknak, hogy otthon maradjunk 3 évet, mert a mostani juttatás nem elég. De ismétlem, alapvetôen nincs komoly nézetkülönbség.
Na de ezzel tényleg lezárom.

Tényleg, nem is írtam, mi is tegnap voltunk az egyéves utógondozáson. Minden rendben, Máté szépen fejlôdik (persze a járást nem akarta elôször megmutatni, de amikor kicsit hátat fordítottunk, egybôl beindult Kép
9,97 kg és 86 cm. A hosszát ugyan nem tudom, hogy mérik, én 81 cm-t láttam, de azt is sokallom, szerintem a mérôszalagot nem igazán tudják megfelelôen odatenni - szóval majd csütörtökön megyünk védônénihez, ott újra megméretem.

Márti, veletek mi volt? Nagyon szépek - és hatalmasak - az ikrek!

Ppont, örülök, hogy javul a helyzet! És aranyos lehetett ez a nyakkendôs fiú!

Bogi, kitartás a hátralévô idôre, amint látom, ez már nem sok! Örülök, hogy mindent rendben találtak. Máté pont 3500 grammal született, elsô baba ugyan, de utána közölte a szülésznô, hogy pont határeset volt, mert ha kicsit nagyobb, nem engedik természetes úton megszületni, mivel az én szervezetemnek túl nagy. Szóval tudta a kis huncut, mikor nem kell már tovább nônie!

Eszter
máté
 
 


Hát, tényleg bedobtam a kavicsot. De nem bánom. Jól leírtatok egy csomó érvet, pro és kontra. Ez így van jól. És alapvetően szerintem tényleg mindenki egyetért.
Félreértések elkerülése végett: én sem vagyok annak a híve, hogy mások adójából éljek, és bosszant, ha valaki viszont az enyémből él. Én befizetem amit be kell, de kapjam is vissza, amit a törvény biztosít számomra. Sok-sok évet ledolgoztunk, járulékot befizettünk, talán a havi 20000 FT-tal nem vagyunk túlfizetve. De még esetleg egy magasabb GYED összeggel sem. Reformálni kell a rendszert, vitathatatlan, és közömbös melyik párt teszi. Az viszont a legkevésbé sem közömbös, hogy hogyan!!!! Pirosnak nagyon sok mindenben igaza van és kell is, hogy egy kicsit közgazdász szemmel is lássunk. Köszi Piros! De Adrinak is igaza van (Üdv Adri!): a gazdaság jobban járna, ha néha embercentrikusabb lenne!
Nem ismétlek meg semmit és senkit. De a hétvégi munkáról a véleményem változatlan. Még közgazdasági indokokkal sem lehet meggyőzni. Nem ez a megoldás, hanem hogy igenis legyen 4 órás munka és legyen családbarát munkaadó, stb. Csak egy kis emberség kéne a munkaadóktól. Meg ösztönző rendszer az államtól. Ne a kismamát ösztönözzék, hanem a munkaadót, hogy legyen hova visszamenni akár 2 vagy 3 év múlva. Mert ez most nagyon-nagyon sok sebből vérzik!!! Külföldre mag akkor mutogassunk, ha az ottanihoz hasonló feltételek is meglesznek. Addig teljesen hiábavaló.
Részemről ezzel végeztem. Még csak annyit, hogy én azon nagyon ritka kivételek közé tartozom, akiknek a "szakmája" a gyerekei. Nem mondom, hogy megengedhetjük magunknak, hogy itthon maradjak, ha így marad a helyzet, de így is teljes embernek érzem magam! Sőt csak így igazán. És ha ölünkbe hull a manna, és rajtam múlik, inkább itthon maradok. Régimódi vagyok, talán már túlságosan is. De remélem csak színesítem ezzel a társaságot és nem magamra haragítom.

Üdv mindenkinek.
fióka
 
 


Fióka, szerintem senki nem haragít magára senkit azért, mert leírja a véleményét (persze ha nem személyeskedik, de szerintem ebben a témában ezt senki nem tette), szóval ne is írj ilyet!
Szerintem pont az a jó a fórumon, hogy hasonló helyzetben lévô emberek véleményét ütközteti, és ezáltal szélesíti a látókörünket is. Na, ez jó fennkölt lett, de remélem, értitek, mit akarok írni vele!

Egyébként számomra a példa a családbarát fogalmára Ausztria, bár az ottani munkahelyi viszonyokat nem ismerem, viszont tudom, hogy támogatják a babatermékeket adó- és egyéb kedvezménnyel (ezért olcsóbb sok babaholmi odakint), rengeteg bababarát szálláshely van (szinte csak az van), stb. Jó lenne ilyen téren közeledni az EU-hoz! Nálunk sokszor még sajnos nem természetes, hogy babakocsival is megközelíthetô legyen az üzlet vagy hivatal - pláne tolókocsival!
Na de megyek, mert felébredt a lurkó a mai fél óra alvásából.
Sziasztok!
Eszter
máté
 
 


Eszter!

De jó hír! akkor lassan már 2 hónapja nem kellett a szuri. Ugye, hogy tudnak ezek a babák valamit, amit mi felnőttek már elfelejtettünk és nem is merünk bízni benne:a természetes regenerálódást. Nagyon biztató, csak így tovább!

Nagyon várom a képeket, mert éppen elkenődtem afiúk öltöztetési problémáin. Szombaton lesz a húgom esküvője és nem tudom mit kell egy 5 hónapos kisfiúra adni. A lányokkal annyival könnyebb volt. Csupa bűbájos ruci van a boltokban. a Szín-foltban vettem is két egyforma kötényruhát fehér blúzocskákkal. Imádnivalóan néznek ki benne. Viszont a fiamra csak inget meg nadrágot kínáltak, de ahhoz meg még túl sokat van karban. Állandóan igazgathatnám a derekán. Nyakkendőt meg végkép nem láttam sehol. Most egy kis pamut rövidnadrágos együttest vettem egy vagány satyival és kis dorgóval. Rugdalózóban csak plüssöset kaptam, azt meg kicsit melegnek tartom. Bár amilyen kiszámíthatatlan az időjárás...

Fióka!

Nagyon tetszett amit a gyereknevelésről írtál. Érdekes volt magamon is megfigyelni, hogy változik az ember értékrendje ha gyereke lesz . Engem aztán mindenki törtető karrieristának tartott és a szekér is jól ment amikor Anna született (éppen egy regionális szakértői állást kínáltak fel Genfben a cégemnél). Mégis akkor éreztem először, hogy most már nem kell senkinek sem megmutatnom mit is érek, nem kell megfelelni vélt vagy valós elvárásoknak többé, amikor először szoptattam a babámat. Akkor éreztem úgy, hogy már tudom mi dolgom van ezen a Földön és hogy én már letettem valamit az aztalra. Átértékelődött szinte minden amit addig fontosnak véltem. Na persze ma is kavarós vagyok és szükségem van napi pár órára, amikor "felnőtt" dolgokat csinálhatok. De ma már a gyerekekhez igazítom a szakmát és nem fordítva.

Adrinak is igaza van, hogy a dolog átmeneti. Arra is edzeni kell magunkat, hogy nem mindig egyformán lesz a ygerekeinknek szüksége ránk.

P.

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Eszter/Máté,
velünk is minden rendben volt az utógondozáson, mindketten produkálták magukat, és Jankó sem félt az idegen doktornénitől,(amit alig hiszek el).Viszont 45 percet vártunk, mire behívtak minket mert állítólag vmi konferencia volt, a várakozást már nehezebben tűrték, annál is inkább mivel rég elmúlt már ebédidő mire hazaértünkKép
Zsófi 10 kg, János 9,5 kg centire 70 és 75 között, nem lehet őket normálisan megmérniKép

Bogi,
33. héten nekem is 2110 gr-al születtek meg az ikrek, gondolni sem mertem arra mekkorák lettek volna ha végig bent maradnakKép már így is alig fértem be az ajtónKép

Mielőtt belevágtunk a babaprogramba mi is 3-4 gyereket szerettünk volna, de erről már lemondtunkKép

ÜDV:Márti

Márti
Kép
hideyoshi
 
 


Piros!
Én maximálisan tisztellek azért amit csinálsz. A 3 gyerek, a munka, plusz PhD - elképzelni is nehéz, hogy bírod. Az ember értékrendje valóban nagyon átalakul, bár én mióta az eszemet tudom Anya akartam lenni. Ezért soha nem is volt "karrierem", csak munkám. Amit hol szerettem, hol nem. Többnyire igen. Van diplomám, beszélek idegen nyelven, elég magas szinten, de nincs ambícióm karriert építeni. (Persze, ha annak idején használhatóbb diplomát szereztem volna, most nem így gondolnám, de egyelőre ez van.) Mindenesetre nagyon közel áll hozzám a gondolkodásmódod, és lehet, hogy egy picit még irigyellek is a karrieredért. Csak mert kíváncsi lennék milyen az. De kétlem, hogy hosszútávon bírnám. A lelkemnek meg nemhogy jót tenne, inkább kikezdené. Biztos, mert láttam, hogy mennyire megváltozott az anyukám - és az egész családi élet, amikor visszament dolgozni. (11 éves voltam, elég drasztikusan érintett.) Nem éppen előnyére. Én elsősorban Anya szeretnék lenni, éppúgy mint Te, csak rettegek attól, hogy munka mellett csődöt vallanék, mint Anya és nem tudnám összeegyeztetni. Valószínűleg nem én vagyok az egyetlen, bár sokan vannak olyanok is, akiknek Hozzád hasonlóan nagyszerűen megy mindkettő. Azt hiszem ez nem baj. Minden tiszteletem azoké, akik annyi mindenre képesek, mint Te. Akik pedig kényszerből teszik ezt, azokat nagyon sajnálom, és nagyon dühít is mindenféle kényszer. Az előbbire én nem vagyok képes, az utóbbitól pedig irtózom. Még jó, hogy mostanában nincs terítéken nálunk a téma. De hozzáteszem, ha a Bogiéhoz hasonló munka adódna, habozás nélkül bevállalnám: anyagilag nagyon is rászorulunk, munkaundortól nem szenvedek, és még Anya is maradhatnék. Számomra ez lenne ideális, és nagyon elkeserít, hogy ma Magyarországon szinte lehetetlen ilyen jellegű munkát találni. Ppont Eszterhez hasonlóan én is rendszeresen nézem a netet távmunka után, de semmi. Tippeket én is szívesen veszek. (Bocs Eszter, de én is csak azt látom, amit Te!)
Na jó befejezem hosszúra nyúlt lamentálásomat. Bocs, hogy fárasztottalak. De jó néha megosztani valakivel a gondolatokat. El kell ismernem, hogy nagyon beszűkültem az elmúlt 3 évben. És agyilag mindenképpen frissítő tud lenni ez a Társalgó.

Kamilla
fióka
 
 


Máté Eszter!

Köszi! Akkor jó. :-)
Ausztria is lehetne egy jó példa. Nem tudom miért vesszük át olyan nehezen a jó dolgokat. A rosszakat annál könnyebben.
fióka
 
 


Kamilla!

Irigyellek, hogy tudod mit szeretnél csinálni. Azt hiszem nekem a sokféle dolog amibe belekezdek/belekapok mind -mind azt a célt szolgálja, hogy ne legyek olyan feszült egyik szerepemben sem. Pont fordítva vagyok vele, mint Te. Félek, ha kizárólag anyaként kéne helytállnom, akkor kiderülne, hogy csapnivaló anya vagyok és nem lenne semmi amit felsorakoztathatnék mentségemül. Meg el is folyik az időm, ha nem szorítom magam korlátok közé. Kicsit úgy, mintha egy vizsgaidőszakban csak egy vizsgád van, amire egy egész heted van felkészülni. Én az a típus vagyok, aki ilyenkor minden mást csinál, csak tanulni nem fog, mert ej ráérünk arra még. Ha viszont kétnaponta van vizsga akkor engem inspirál a stressz.

Na meg meghoztam azért a magam kompromisszumait. A munkám szakmilag nem valami nagy truváj. 6. éve dolgozom ugyan annak a cégnek, mert bár a munka szakmailag favágás, de a főnököm Brüsszelben van és magam osztom be az időmet. A PhD meg hosszú távú program. félév suli azután egy év szünet eddig a mérlegem.

Nem vagyunk egyformák. Pont ez a jó.

Álmodozásban, tervezgetésben, ötletelésben viszont jó vagyok. Most is beindult az agyam, hogy nekünk magunknak kellene kitalálni munkát magunknak. Végülis, ha jól emlékszem a sztorira, Bogi is magának kavart munkahelyet meg pályázati pénzt rá. Itt a játszóház, amit meg kellene csinálni, elképzeltem már gyerekbarát kávézót is, meg a telepre is kellene néhány szolgáltató/kereskedelmi egység. Az internettel is lehetne valamit kezdeni, bár ehhez nem nagyon értek. Az osztrák példákat is le lehetne másolni. Persze az ötletek fele (vagy kétharmada) nem reális, de szerencsére itt a párom, aki ezeket nyesegeti.:-))

Márti!

Klasszak a srácok. Ilyen "mintadarabok" után miért ment el a kedved a folytatástól? Nagyon fárasztóak az ikrek? szerintem soha ne mondd, hogy soha. Még elég kicsik, de néhány év múlva újra kedved lehet majd babázni...;-)

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Lassan megnyugszom! Kép
Megtaláltam Lili Uh-s papírját.
31 hét 6 naposan 2005 g volt. Vagyis tök egyformán fejlődnek Kép
Ami talán jobb most, hogy a lepényem csak I. fokban érett, míg Lilinél ekkor már II. fokban volt érett.
És az UH-k között csak 3 nap eltérés van.

Bocs, hogy most a másik témához nem szólok hozzá, de kicsit fáradt vagyok. Viszont mindenkit elolvastam Kép !!

Piros!
Csak annyit, hogy az internettel itt nem sokat keresnétek Kép
Maximum ha egy olyan céget csinálnátok, akik internetes portálokat tartanak fenn. Maga a szolgáltató, vagy ilyen internet kávézó szerű dolog az itt a telepen és a faluban sem élne meg. A faluházban ott az ingyenes net, és a telepen is nagyon sokaknak van saját net. És a sávszélesség is megint nőtt, úgyhogy itt szuper a helyzet Kép
A telepen esetleg egy kisbolt élne meg, de az is szegényesen, mert nincs messze a Veres P. utcai bolt. Meg innen mindenki a Tesco-ba jár bevásárolni. Milyen más szolgáltatásra gondoltál? A babafelügyelet, vagy játszóház is olyan dolog, hogy fizetni szerintem nem sokan fizetnének érte itt a telepen, meg ott a baba-mama klub a faluházban, ahol van játszótér, meg a magánházaknál is ahol gyerek van, ott játszótér is van.
Gondolom már észrevetted, hogy egyik másik háznál olyan kerti játék ellátottság van, hogy ihaj Kép
De ha bármibe belefogtok, én támogatom Kép Kép

Puszika

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Kamilla és Piros!

Én vhol. kettőtök közé tenném magam. Kép
Az anyaság a legfontosabb nekem is, de én nem legyeket gyűjtök a fiókáimnak, hanem munkába járok. Hogy otthon jó legyen a hangulat, kell, hogy szeressem a melóm. Ha szeretem, jól csinálom, ha jól csinálom, jön a siker, a sikerrel talán előrelépés - de egy sajátos maximalizmus biztos.
Viszont az első 3 évről csak akkor mondanék le, ha annyira rászorítanának az anyagiak. Gatyaszíjösszehúzásban jó vagyok.Kép Azért napi másfél órás teendőt találtam magamnak késő délutánokra, heti 4 napra, ami elég kifizetődő volt.Kép Így az agyamat is ingerelhettem kicsit, meg felöltöznöm is muszáj volt.Kép
Ha az egyhónaposom féléves lesz, ez a tennivaló visszavár.Kép

Tényleg, kedves asszonytársaim, nem bírom követni még, hogy kinél hány lurkó van, és mekkorák. Segítenétek?Kép

Köszönöm!
Szép éjszakát:
Adri
Vendég
 


Szia Adri!

Áfonya csinál egy táblicskut. Utoljára április 28-án tett fel. Azóta azt hiszem Editnek születtek meg a hármasikrei Kép

Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Piros!
Eszembe jutott:

Fagyizó Kép De nem olyan fagyi kellene amilyen van a "faluközpontban", hanem mondjuk kétféle fagyi lenne. Gombócos, meg tekerős (mint a Tihanyi Á. úton). Na én akkor télen-nyáron minden nap hozzátok járnék Kép
Persze ez idény jellegű, de télen meg lehetne süti Kép

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Köszi, Bogi, tényleg, én is néztem. Üres a fejem.Kép

Szült valamelyikőtök Bödecs Péternél? Már biztos beszéltetek arról, h. ki kinél szült, bocs, ha tolakodó a kérdés...

Olyan vállalkozás kell, amibe keveset kell befektetni. Ilyen pl. az oktatás.Kép

Adri
Vendég
 


sziasztok
ritkan jovok manapsag, porognek a dolgok, Koni negykezlab all, a terdet is emelgeti, es a kiserletezesek kozben veszettul tolat mindenfele, mivel egyelore a karjai erosebbek Kép. van egy foga is, jelenleg 72cm hosszu, es 9660g. mostanaban joval kevesebbet hizik, sokat mozog, nagyon aktiv. az elmult ket honap heti atlaga 170g, de nem gond, mert eleg nagy a sulya igy is.

Hamarosan oltast is kap, felirtak neki az Infanrix-t, igy en is nyugodtabb vagyok, nem kap tiomerzalt, es egesz sejtes pertussis helyett "csak" toxin van a vakcinaban. Elegge elcsuszott igy az oltas, de erdemes volt ezt megvarni, remelem. ha vki oltas elott all: ugy tudom, meg felhasznaljak a maradek higanyos vakcinakat, aztan utana az allami vakcina is mas lesz, valszeg Infanrix, kevesbe veszelyes. Erdemes kicsit huzni az idot az oltasoknal, ket honapot siman lehet, max kb fel evet.

Van egy nem is tul ritka veleszuletett rendellenesseg, a hirschsprung betegseg, altalaban a hozzataplalaskor, v pici korban okoz gondot eloszor, es gyakran eleg nehez diagnosztizalni, illetve keson diagnosztizaljak. egy anyuka keszitett egy weboldalt, ahol az ilyen gyerekek szulei megoszthatjak egymassal a tapasztalataikat, mert amugy erre nem sok lehetoseget talalt o maga az interneten. ha valaki ismer olyat, akit erint, mondjatok el neki. illetve jo lenne, ha a vedonotoknek szolnatok errol. itt a link:
http://hirschsprung.no-ip.info/

pusz
h_
holly
 
 


Sziasztok!

Holly!
Wow! Koni szépen fejlődik, jó nagy baba. Nekünk már két fogacskánk van, ami kicsit túlzás, mert a második mégcsak most kezdett reszelni Kép Úgy látszik minden hónapfordulóra kibújik egy fog. 14 hónaposan az első, tegnap, 15 hónaposan a második. Ha így számolom, évek, mire kibújik az összes Kép

Adri!
Nekem a barátnőm szült Bödecs doktornál, és meg volt vele maximálisan elégedve. Én csak UH-n voltam eddig nála, de jó fej Kép

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok,

Ma sajnos nem lesz időm írni, csak gyorsan visszaolvastam, és Adrinak reagálnék: én Bödecs dr-nál szültem, tökéletesen meg voltam vele elégedve, pedig csak a 7. hónapban mentem át hozzá a korábbi dokimtól.

Eszter
máté
 
 


Helló!

Ez a jó a több ötletben. van mit kiszórni. A fagyizó tetszik és nekem egy Fornetti-szerű is elképzelhető lenne mellé. Nem gondoltam valami nagy durranásra, csak egy kicsi, hangulatos kétasztalos helyre, ahol van egy szobányi vagy műa. labdás medencényi hely a kisgyerekeknek, hogy anya leülhessen nyugodtan egy kávéra. Egyébként szerintem nem is annyira a szabadban tölthető időre kell gyúrnunk, emrt arra valóban ott vannak a kertek. De mi van esőben, amikor már bucira unta a gyerek a saját, sőt a haver játékait is. A faluház elég húzós sétatáv azért tőlünk, nem? Mindenesetre időtöltésnek sem rossz ötletelgetni...

Internetesen valami portálüzemeltetést vagy szolgáltatást képzeltem el. Az irodalomkutatástól a bébiszitter közvetítésen keresztül bármi lehetne. Jó hír, hogy ilyen felszerelt a környék. Így sok a potenciális vevő :-)

Persze ez egyelőre nem aktuális, mert előbb ki kellene költözni...

Próbáltad azóta a baba-mama klubot?

P.

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Szia Bogi és Eszter!


Nekem is az a tapasztalatom, hogy jófej és aranyos meg lelkiismeretes.Kép
Kapuvári vagyok, de '95 óta Komáromban élek.

A nővérem első gyermeke koraszülött lett, azonnal Győrbe vitték, s anyukám az első orvosnak tűnő lényt leállította, hogy szül a lánya, nem ismernek senkit, mi a teendő. Az akkor ügyeletes doktor úr benézett másnap is, míg visszatartották a babát, s nála született az első unoka.
Nővérem 2. gyermeke már nem is kerülhetett máshova - én is bentvoltam a szülésnél (hugis szülésKép ). Aztán tesómék Debrecenbe költöztek, onnan azért nem járt be a 3.-kal.
A sorban én következtem a fiammal, aztán a húgom is a fiával, aztán most megint én a lányommal. (Sajnos ez utóbbi megfoganását sem érte meg Anyu, viszont a halálának egy éves évfordulóján született a kis reinkarnáció).
Szóval csak azért kérdeztem, mert a családban az egyhónapos Nati az 5. "Bödecs-baba". Mi márkahűek vagyunk.Kép

A rugalmasságát szeretem, meg azt, hogy terhességet a világ legtermészetesebb dolgának veszi, s nem macerál feleslegesen. De ha gond van, akkor is gyorsan s jól reagál.

De olvastam, h. valaki (nem emlékszem a névre, bocsánat) pont máshogy élte meg a vele való találkozást.

Más orvosnál is lehet ilyen ellentmondó véleményeket találni?

Üdv
Adri
Vendég
 


Sziasztok!

Felraktam a megígért képet. Ha lesz egy kis időm vmikor, akkor én is csinálok a galériába egy albumot a kis lurkómról.

Én kalandos úton módon Mozejko dokinál szültem. Eredetileg Dúcz dr.-hoz jártam,de éppen akkor szabin volt. Átpasszolt Krekó dokihoz,de ő meg előtt két teljes napot ügyelt. Péntek de.még nem úgy nézett ki a dolog,mintha meg akarna születni a gyerek. Mindketten úgy gondoltuk, hogy kivárjuk a hétfőt, akkora visszaért volna Dúcz doki. Ezzel szemben péntek délben kaptam, egy tablettát,mondván megpróbálják megindítani a szülést. Ez sikerült is, szombaton hajnalban megszületett Bandika,az éppen akkor ügyeletben lévő Mozejko dr. segítségével.

Fogzás: nálunk már 5 hónaposan kibújt az első foga, immár 16 foggal büszkélkedhet Bandika. Bár hátul már kitapintható az alsó két őrlője is. Kicsit féltem, hogy a sok fog miatt harapdálni fog szoptatás közben, de egyáltalán nem harapott.

Kicsit irigylem azokat, akiknél később kezdődőtt a fogzás,mert azt hallottam, hogy úgy később is romlanak el a fogak.

Ez a vállalkozás ötlet nem rossz dolog csak vmi egyénit kellenne kitalálni. Majd gondolkodom rajta.

Puszikák

Üdv. Eszter
ppont
 
 


Adri!

Biztosan, persze. Amennyire az orvosok, úgy mi is különbözőek vagyunk, másképp élünk meg szituációkat. De ez nem gond. Ja meg persze a dokiknak is lehet rossz napja. Pech ha éppen Te fogod ki, de a köv. alkalommal minden rendben. Az sem ritka, hogy a doki bocsánatot is kér.

Én egy kicsit izgulok most, mert pont szabin lesz a dokim a szülés alatt. furcsa lenne egy idegennel szülni

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Szia Bogi!

Igazad lehet...

Viszont visszalapoztam a táblázathoz. Ott még nincs szó köv. bébiről. Egy Lili nevű kislányod van?
Most mi lesz a neve? Kinél szülsz? Mikorra várod a bébit?
Bocs, hogy figyelmetlen voltam, s ha sokat kérdeztem!

Üdv:
Adri
Vendég
 


Az alatta levő táblázatba vannak a kismamák, és ott benne vagyok én is Kép

Július 8.-ra vagyok kiírva, kislány lesz, és Jaksy Katica Julianna lesz a neve. Likár Zsoltnál fogok szülni, ha két héttel előbb jön a baba, ha nem, akkor valaki másnál, mert Zsolt szabin lesz sajna.

Puszika

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok, mégis van egy kis időm benézni.

Adri, azt hiszem, én is "márkahű fogyasztó" vagyok, szóval maradok Bödecs dr-nál. Én is hallottam olyat, akinek nem volt szimpatikus, de az az igazság, hogy nem találsz olyat, akiről mindenkinek csak jó véleménye van. Én maximálisan elégedett voltam vele, igaz, pont ügyeletes volt, mikor szültem - de 6-ig lett volna, aztán 9-re ment BP-re valami suliba, amit nem lehet kihagyni. Szóval izgultam, hogy ne akkor szüljek, mikor suli van neki, erre pont így jött ki. Szóval még a munkaidejében (5,45-kor) értem ugyan be, de tudtam, hogy siet. Ennek ellenére egyáltalán nem éreztem, hogy sürgetne, sőt, még ő volt, aki váratta a vákuum-ot, mert már majdnem alkalmazni kellett, de aztán átsegített a holtponton. Szóval én csak jót tudok róla mondani. Végül 8,30 körül végzett, így indult 9-re BP-re....
Ja, és egy jellemző példa rá: a terhesség végén alig tudtam menni, mert kertészkedtem, és a baba valahogy rosszul mozdult, megnyomott valamit. Õ közölte velem, hogy ha neki egy 17 kg-os hátizsákkal kellene sétálnia, nem hogy kertészkedni nem tudna, de 1 óra után belehalna. Szóval tök jó fej volt!

Bogi, te fogadsz szülésznőt? Csak mert én fogadtam, szerintem ő tud a legtöbbet segíteni már szülés előtt is, és ha jó esélye van, hogy a dokid sem lesz, akkor főleg. Mivel - mint fent írtam - nálunk a péntek délelőttök kiestek, mindig megnéztük, ki lesz ügyeletben, és a szülésznő mondta, hogy ő fogja lebeszélni vele. Szóval nem a dokim ad át valakinek, aki esetleg szintén nem elérhető (mint írtátok már Krekkó dr-ról, akivel a sógornőm szintén úgy járt, hogy "véletlenül" épp nem volt elérhető, bár neki adták át).
Mozejkó dr-ról én is jókat hallottam olyantól, akinek szintén nem fogadott orvosa volt, hanem ügyeletesként vezette a szülést.

Ezek a vállalkozás ötletek tök jók, és látom, hasonlóban gondolkodunk. Nekem az a gondom, hogy amit én szívesen csinálnék, az egy komoly játszóház kisbabásoknak, mert itt Győrben nem nagyon van (csak már nagyobb, 2-3 éves gyerekeknek). Viszont nagyon komoly beruházást igényel, ugyanakkor nem igazán lehet annyit elkérni érte, hogy visszajöjjön az ára.

Na sziasztok, sajnos mennem kell!

Eszter
máté
 
 


Eszter!

Igen, lesz szülésznőm, és remélem most szükség is lesz rá. Lilinél sajnos nem használtam ki igazán, inkább utána segített nagyon sokat emberileg.

Hát remélem én úgy leszek átadva, hogy előtte találkozni is fogok az átvevő dokival, és megbeszélem vele a részleteket.
Nem szeretnék ilyen meglepetést. Az ügyeletesnél nem akarok szülni, az biztos, akárki lesz is.
Tavaly is azt mondta, hogy neki jók a szívhangok, mert már menne haza. Igaz akkor már egy órája rosszak voltak a szívhangok, és oxira sem javultak. De mindegy, ezen nem rágódok, úgyis az a lényeg, hogy Lili egészségesen született.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok Lányok!
Kihagytam pár napot és tessék, nem győzöm elolvasni a lemaradásaimat! Szia Adri!
Megvolt a szurinkKép Nelli a hős! Még csak a szempillája sem mozdult meg a szuritól (bezzeg az enyém!). A 4 hónapos lesz majd a dupla oltás...ajjaj.
Bogi! Kitartás és ne rágój előre...mint én az oltáson!
Ui. Mennyi idősen célszerű fülbevalót lövetni?

Üdv mindenkinek, rohanok mert felébredt a főnök.

Pici
pici9081
 
 


Sziasztok!

Bödecs dr. beszólásait én is szeretem. Mondtam a terhesség utsó harmadában, h. rámjött a fészekrakás, éjjel is pakolok. Az UH-on nézve mondta, h. már izmosodik is a gyerek, meg h. jó lennék szülésznek, ha így tudok virrasztani. Mindig vidám perceket okozott a vizsgálataival - igaz alapból is röhögős csaj vagyok.Kép
Szülésznők közül Reni nevű - ha jól tudom -, akihez a fiam születésekor lelkileg is közelebb kerültem. A lányomnál pedig ő vett fel, s a szülés végénél is ott volt (3 szülésznőt elfogyasztottam a lánykámmalKép )

De az a benyomásom - ahogy hallottam a szomszédból is a műsort -, hogy minden orvos és minden szülésznő dicséri, biztatja az anyukákat. Nagyon jó érzés így szülni.

Erről a Reni nevű szülésznőről (fiatal, magas, vörösesbarna hajú) tudtok nekem bővebb infót adni?

Fülbevaló: nálunk a gyerekorvos teszi be. Õ azt mondta, hogy a 2 és a 3 hónapos szuri között szereti. Már elég érettek a babák, de még nem kell velük birkózni.

Kismamák, kitartás!

Szép délutánt:
Adri
Vendég
 


Hát igen Piros! Mindannyian különbözők vagyunk és ez így van jól.
Én ötletekben nem vagyok túl jó, de azt látom, hogy az egyszerű, hétköznapi, jól működő ötletekből túlkínálat van, az eredetiek megvalósítása pedig nehéz, ha nem lehetetlen és kereslet is alig van rá. Nekem is van "álmom", de teljesen irreális, és kereslet sem lenne rá túl nagy a mai világban.
Azért remélem nektek lesz valami jó ötletetek.
Bogi! Azért szerintem hasznos lenne, ha megosztanád a távmunkával kapcsolatos tapasztalataidat. Nem hiszem, hogy bárkit is untatna, viszont profitálhatnánk. Ha nem is lehet túl jól keresni, biztos több mint a GYES...
fióka
 
 


Sziasztok!

Én a Háromszékinél szültem és nagyon rendes volt, ő volt a dokim végig és éppen ügyeletes volt mikor szültem, mióta Győrben vagyok hozzá jártam rendszeresen és mindig meg voltam vele elégedve, bár nagyon sokan nem szeretik.Minden nőnek, kismamának mások az igényei.
Szülés közben a Dúczhoz is volt szerencsém, és még az összes dokihoz aki éppen bent volt(de nevekre nem emlékszem):éppen nem szült senki csak én, és az ikrek miatt kész csődület volt, persze nem zavartak vajúdás közben, csak a kitolási szakban, de mindenki csak bíztatott!
Volt választott szülésznőm is, aki szintén ügyeletes volt, és a kórházi tartózkodás alatt gyakran meglátogatott(két hét).

Fülbevaló: Zsófinak a gyerekorvos tette be, 3 és fél hónaposan, egy hét alatt szépen meggyógyult, tetránnal kellett kenegetni.Én nem voltam bent, a védőnővel csinálták.

fogzás: mindenkinél, már a nyolcadik fogacska törekszik, és mióta 1 évesek lettek elkezdtem adni a Zymafluor tablettát(1/4mg), erősíti a fogzománcot és segít megelőzni a fogszuvasodást.

Üdv:Márti

Márti
Kép
hideyoshi
 
 


Sziasztok!

Nyunnyom!
Lilinek úgy lövettük a fülét, már elmúlt 6 hónapos. Ajánlom, hogy Nellinek, ha akartok, minél előbb tetessetek fülbevalót, mert minél kisebb, annál kevésbé szenvedi meg. A belövés nagyon jól működik, csak addig sírt Lili amíg a másodikat belőtték, de csak a csattanástól ijedt meg. Itt nincs fájdalom. Ha átszúrják tűvel, az azért fáj egy darabig.
Balázs írt, hogy jön vizitúrára! Hurrá!
Most idén kicsit olcsóbb lesz, mert nem lesz szállítás a kenukra, ha minden jól megy, de nem kiabálom el.



Távmunka!
Én igazából erről nem tudok nyilatkozni, mert a Volán pályázaton nyert 3 távmunkahelyet, amiből én egyet megpályáztam, és sikerült. Na persze ehhez az kellett, hogy a férjem a Volánnál dolgozzon, és tudjak arról, hogy lesz ilyen lehetőség. Normális távmunkahelyet szerintem csak így lehet találni, mert a legtöbb hirdetés, ami távmunkahelyet hirdet, az házalós munka, ami nem mindenkinek való, pláne nem gyerekkel. Nagyon szeretik zaklatni mostanában a kismamákat ezzel az Amway-es internetes áruházas munkával, hogy szervezz magad alá 1000 embert, vásárolj otthonról stb.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

A hétfői kis náthánkból mandulagyuszi lettKép!
Zsófi már tegnap este egy kicsit lázas is volt!De most úgy tűnik jobban érzik magukat, nagyon vidámkodnak!
Remélem gyorsan kikeveredünk belőle, hétvégére elmgyünk az anyumhoz jó kis falusi levegőn gyógyulgatni!

Bogi,
ez a VEBSO amiről írsz. Ismerem, anyósom foglalkozik vele, de nem pénzkeresetként, ha vki szeretné, beajánlja, de mi csak használjuk a termékeket!Én szívesen használom mert környezetbarát és nagyon gazdaságos. Pl. a mosóport január óta használom és még legalább 1 hónapig elég lesz, az öblítő szintén.De nem akarom reklámozni, én nem vagyok az a házaló típus.

Üdv:Márti

Márti
Kép
hideyoshi
 
 


Sziasztok!

Márti!
A felhasználókkal nincs is bajom, csak az üzletelőkkel Kép
Annyira távol áll tőlem ez az erőszakos mentalitás. És Lili még meg sem született, mikor már be akartak szervezni, faluról, kocsi nélkül, csecsemővel járkáljam az ismerőseimet végig, mert ez milyen jó munka. Hiába mondtam, hogy én n em megyek gyesre, dolgozni fogok napi 8 órában, és mellette a gyerek... Még ötször felhívtak, hogy de mégis...
És akármennyire nagy internetfelhasználó vagyok, az internetes vásárlás nagyon távol áll tőlem. Nehogymár annyi "kikapcsolódásom" sem legyen, hogy elmegyek a boltba.
Na az ilyenek is hozzájárulnak ahhoz, hogy ennyire elszemélytelenedik a világunk.

Amúgy remélem a gyerkőcök hamar jobban lesznek. Lili a mandulagyusziból a láz segítségével jó hamar kigyógyult magától, gyógyszer nélkül!

Puszika: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Bogi,
egyezik a véleményünk, ezt a típusú munkát én sem kedvelem, bármilyen termékről , vagy biztosításról legyen szó.Engem is már több hasonló dologba be akartak szervezni, de nem az én világom, különben is útálom ha rám akarnak erőltetni vmit, így én sem teszem. Legutóbb egy biztosítási ügynökkel volt nagyon rossz tapasztalatom, már 1 éve üldözött, de nem akarta felfogni, hogy szeretnénk vmilyen megtakarítást a gyerekeknek, de egyenlőre még máshol van helye a pénznek(éppen elkezdtük átalakítani a házat). Nagy nehezen megértette és 1 év múlva újra kezdte, meghallgattuk és még másik két lehetőséget is mérlegeltünk, és döntöttünk egy másik módozat mellett, mikor elmondtam hogy hogyan döntöttünk, még 3-szor felhívott, végül már lecsaptam a telefont, pedig nem szoktam durva lenni, de már ő volt az aki zaklatóan viselkedett.
Vásárolni járni én is szeretek, de módom nem sokszor van rá, mert a férjem használja az autót, és hazafele jövet elintézi a bevásárlást, ja és az ikrekkel egyedül a legtöbb üzletbe nem tudok bejutniKép

Bízom benne én is hogy hamar meggyógyulnak, 1 év alatt most másodszor betegek.

Üdv:Márti

Márti
Kép
hideyoshi
 
 


Sziasztok!

Kicsit morgós vagyok és nem tudom kinek öntsem ki a szívem. Nem vagyok általában ilyen borús, csak most kicsit kiakadtam ma este. nyugodtan ugorjátok át!

Holnap megyünk esküvőre. Már két hete gyűjtögetem, hogy mi minden kell 5 embernek egy lagzira plusz egy éjszakára plusz a következő napra. a páromat persze marhára nem érdekli az egész. Kicsit dühös is vagyok rá, pedig az eszemmel tudom, hogy a házépítés finisbe fordult és nekünk akarja befejezni mielőbb, meg kezd a pénz is elfogyni és még stresszesebb az egész, mert dönteni kell mi maradjon el, stb., stb., stb.
DE AKKOR IS! Én meg itthon küzdök a három kölökkel meg csinálom a család egyéb adminisztratív ügyeit (számlákkal való taktikázás, SZJA bevallás finomságai), mellesleg dolgozom is kicsinyég és abszolút úgy érzem, hogy kimaradok a házunk körüli döntésekből. Szabályosan féltékeny vagyok a főválalkozónkra, mert úgy tűnik több szava van abban, hogy milyen lesz az otthonom, mint nekem. Semmiről nem beszélünk már, mert ha itthon van, akkor lerogy a tévé elé és késő éjszakáig pipázgat előtte némán. Tudom, hogy nem kellene zaklatni, mert egy házsártos feleséghez még kevésbé szívesen jön haza egy hapsi, de nem könnyű.
Hiába mondogatom magamnak, hogy már nem tart soká az építkezés, meg, hogy a 3 gyereket én akartam annyira. Hiába szeretem a gyerkőcöket, attól még vágyom a párom társaságára is. Vajon túl sokat akarok? 10 éves házasként (úristen!) már nem természetes, hogy mindent egymással akarunk megvitatni? Szívem szerint kivágnám a tévét a francba. Nem is jó a műsor, viszont odaláncol maga elé. persze a párom a 4 sportcsatorna valamelyikén mindig talál valami hót izgalmasat magának.

Na most én is jól bepanaszoltam az én férjemet, Bogi! Legalább nem lesz mit egymás szemére hányni. Az eltűnt üzenetemben pont megnyugtattam a párod, hogy én már pont elég öreg vagyok ahhoz, hogy ne ítélkezzem senki felett és tudjam, hoyg az élet bizony igazzá teszi sokszor azt a közhelyet is, hogy ma neked, holnap nekem.

Most egy darabig nem leszek, de majd mesélek és hozok képet is a kölkökről ünneplőben.

Eszter! Nagyon édes ez a nyakkendős kép! Legközelebbre én is veszek.

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Elnézést mindenkitől,de még nem tudtam elolvasni a hozzászólásokat.Csak annyit láttam,hogy a várható GYES/GYED tervezet nagy viharokat kavart.

Köszönjük a gratulációkat!
Csak a pontosság kedvéért:
május 2-án 34.hétre születtek meg a fiúk:
11.03-kor Olivér Ábel 1960gr és 44cm
11.04-kor Marcell Ádám 1790gr és 42cm
11.05-kor Benjámin Máré 1700gr és 43cm

A szülés egy kicsit felkavarta a "kórházi álló vizet", de ezt majd később!
A fiúk jól vannak,egészségesek.Egy kis sárgaságot leszámítva minden rendben volt/van velük.Szépen esznek, az Olivér és a Marci már szopizik is.Kb. 2hétig még a koraszülött osztályon lesznek.

Edit

Kép

Kép
edit73
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?