Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!Pénteken voltam dokinál,babaprojekt előtti citológián,és a vizsgálat után kicsit barnáztam,ami még sosem történt meg velem,és pont előtte két-három nappal volt peteérésem,csak nem piszkálta meg a leenő babucit?Kérlek mondja meg valaki,hogy mi lehetett ez???Kép
egy jó hír,hogy végre tudtam kis segítséggel föltenni képet t profilomba!
zita
ebba

Búzaszem!
Nagyon cuki Kép
ebba

Sziasztok!

Ditta!

Sok szerencsét!Kép Úgylátom egy kategóriában indulunk!

Delice!Kép

Igazad van, de azért megpróbálom, hátha olyanok is szavaznak, akiknek tényleg megtetszik Marcusek.

KBetti!

KÖSZI!Kép

Búzaszem!

De édi!Kép

Kriszta!

Holnap sütök, remélem sikerül majd, a párom ma beszerezte a rozslisztet!Kép

EbbaKép

Hát nemtudok nyilatkozni, csak azt akarom mondani, hogy egyszer nekem is volt ilyen. Pedig nekem sem szokott lenni. De szerintem nem piszkálta meg, mert még ha össze is jött a terhesség, akkor még útban van a beágyazódás felé. De ez csak szerintem.

Niki
Vendég

Búzaszem!
De drágaKép! Már barna a szeme vagy csak a képen látszik annak?

Zita!
Az nem biztos, hogy vér volt. A vizsgálatnál jóddal kenik be a méhszájat. Ha túl bőven sikerül, én el tudom képzelni, hogy utána kifolyhat. Nekem sose volt ilyen, de ez a tippem.
Ha vérzés volt, a leendő babát akkor sem bántja, nyugodj megKép!

B.

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Sziasztok!

Betti, áááá, dehogy!Kép Én olyan fellelkesülős típus vagyok, aztán mikor már tenni is kell valamit, nem mindig jön össze. De ezek a zsemlék nagyon megfogtak.

Búzaszem, nagyon szépen tartja a fejét a kislányod! És persze cuki pofa! Tejcsivel mi újság? Leadod? (Vagy lehet, hogy már írtad, csak én lemaradtam róla, akkor bocsi!)

Jó éjt!

D.

Dodus
Kép
Kép
dodus

SziasztokKép

BúzaszemKép
Tündéri jókedvű kislányod van! Olyan jó, hogy Zsuzsa csinált képeketKép

DodusKép
Nemrég kérdeztem, de biztos nem láttad. Hogy vagytok?? Kicsi fiad?

BettiKép
Mikor kérdezted a fejem, még nem volt semmi bajom, de 2 óra múlva megint kezdődött a migrén. Nem is tudtam írni nektek. Most megint jó a fejem, de ebben az időben kitudja.....

KrisztaKép
Én is támogatom az ötletet, ha a papák részt vesznek a gyermekfelügyeletben. Mertkülönban.....Kép

EbbaKép
Nagyon jó a kép rólatokKép
Vizsgálatoknál én is szoktan néha ici-picit vérezni. De leginkább attól, hogy azt a fém kacsát vagy mit úgy kinyitják, hogy szerintem kissé szakadok.....Úgyhogy a vérzés soha nem úgymond belülről jön. Mikor terhes voltam, akkor is ez volt, és látod, semmi baja nem lett a terhességnekKép A babát egy ilyen vizsgálat nem bántjaKép NYUGI!Kép

PankaKép
Molli pont úgy néz ki, mint Beni. Főleg az orrocskájukKép

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Koda!

Nagyon meggyőző volt amit írtál a Béres cseppről.
Köszi, hogy utánanéztél!Lehet hogy kipróbáljuk, olvastam Viktornak is.

Niki
Vendég

Sziasztok!

Koda!
Akkor én nem kérdezem többet a fejedKép! Állítólag most már jobb lesz az idő.

Dodus!
Ezt ismerem. Én is mindig mindenfélét elhatározok, aztán mire a megvalósítás jönne, elfogy a lendületem. Sajnos.

Betti

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Betti!
Az akaraterőd volt ilyen nagy vagy a pénztárcád nem volt nálad? Kép
Konkrét ötletem van! Már meg is tettem az első lépést!

Neva!
Édes pofa vagy! Sajnos nekem nincs olyan amivel meg tudnám nézni! Próbáltam letölteni erről az oldalról, de nem ment! Kép
Gondolom megjelent mert, "már" 3-an jelentkeztek! Kép

Búzaszem!
Hanna ............ hihetetlen! Nagyon jó fej csaj! Imádni való! Kép

Marika!
Bocsi a hétfőért! Hihetetlen! Kép
18-an voltatok! A kavar!

Ebba!
Csuda szép menyasszony voltál! Biztos most is nagyon csini vagy!
Ha sikerül megvalósítani a "Mazsola Gyereknapot" Titeket is szívesen látunk! Kép
Mint tanító néni biztosan NEked is van pár ötleted! Kép

Várom a zsömi fotóakt! Kép
De inkább az Apák véleményét!
Most sül a kenyér utána csinálom a kalácsot, mert Apa nehezményezte, hogy alig evett belőle! Bence alig bírja kivárni,hogy készen legyen! Folyton jön és kérdezi, hogy kihűlt? Jó már? Eheti?

Niki!
Már megint pogit akartam írni! Kép Szóval a zsömle?

Várom a gyereknapi ötleteket is!
k
kriszta13

Sziasztok!

Jöttem egy kicsit írni nektek, legalább addig is ülök.Kép
Jól vagyunk, Molli egy igazi mintabébi (remélem nem szólom el magam). Eszik kb. 4 óránként, alszik, ha ébren van csendben nézelődik. Éjszaka is csak kb. 3× kel enni, egyébként alvás van. Beni után nagyon furi nekem, de nagyon örülök neki, hogy ilyen. Tejcsi van bőven, igazi haspók a kisasszony (a kórházból a születési súlyával hoztuk haza), 1/2 litert is le tudnék fejni naponta minden megeröltetés nélkül, de csak akkor fejek, ha nagyon muszáj.
Én is jól vagyok, szülés másnapján már törökülésben ültem az ágyon.Kép Tegnap már palacsintát sütöttem.Kép Azért, hogy ne legyen minden túlzottan idilli, tegnap kijött az aranyerem, de hála a körömvirágnak mára már sokat javult. Néha úgy kell magamra szólni, hogy pihenni kéne már egy kicsit.
Beni nagyon jól fogadta Mollit. Nincs semmi féltékenység. Olyan aranyos, mikor a kis bumszli kezeivel simogatja.
Szüléstörténetet is majd megírom, csak még érnie kell egy kicsit bennem, mert olyan gyors volt.Kép Lehet, hogy hülye vagyok, mert még Molli csak 1 hete, hogy megszületett, de egyre biztosabban érzem, hogy kell még egy 3. csemete is.Kép
Ma már elkezdjük a levegőzést is, már nem bírok bent lenni a lakásban.

DittaKép
Igen, most is az 1 ágyasban szültünk.

KrisztaKép
Gyereknap jól hangzik, de szerintem mi még kicsik vagyunk hozzá.
Ruhákat a héten vissza tudnád valamikor hozni, mert vasárnapra kéne, öcsém bérmálkozik.

KodaKép
Szerintem is nagyon hasonlítanak.

BúzaszemKép
Hanna nagyon édes.Kép

Most csak ennyire futotta.

Puszi mindenkinek, Panka

panka

Csajszik!
Apát szeretném meglepni egy hosszúhétvégével! Jártatok már valamerre itt a környéken?
Tudtok valami jó és olcsó szállást ajánlani?
k
kriszta13

Sziasztok!

Ezt most kaptam mailben, szerintem olyan megható (vagy csak bennem dolgozik most sok hormonKép):
"Két kis magzat beszélget egy anya hasában:

-Te hiszel a születés utáni életben?
-Természetesen. A születés után valaminek következnie kell.
Talán itt
is azért vagyunk, hogy felkészüljünk arra, ami ezután
következik.
-Butaság, semmiféle élet nem létezik a születés után.
Egyébként is,
hogyan nézne ki?
-Azt pontosan nem tudom, de biztosan több fény lesz ott,
mint itt.
Talán a saját lábunkon fogunk járni, és majd a szájunkkal
eszünk.
-Hát ez ostobaság! Járni nem lehet. És szájjal enni - ez meg
végképp nevetséges! Hiszen mi a köldökzsinóron keresztül
táplálkozunk. De mondok én neked valamit: a születés utáni életet
kizárhatjuk, mert a köldökzsinór már most túlságosan rövid.
-De, de, valami biztosan lesz. Csak valószínuleg minden egy
kicsit másképpen, mint amihez itt hozzászoktunk.
-De hát onnan még soha senki nem tért vissza. A születéssel
az élet egyszeruen véget ér. Különben is, az élet nem más, mint örökös
zsúfoltság a sötétben.
-Én nem tudom pontosan, milyen lesz, ha megszületünk, de
mindenesetre meglátjuk a mamát, és ő majd gondoskodik rólunk.
-A mamát? Te hiszel a mamában? És szerinted ő mégis hol van?
-Hát mindenütt körülöttünk! Benne és neki köszönhetően élünk.
Nélküle egyáltalán nem lennénk.
-Ezt nem hiszem! Én soha, semmiféle mamát nem láttam, tehát
nyilvánvaló, hogy nincs is.
-No, de néha, amikor csendben vagyunk, halljuk, ahogy
énekel, és azt is érezzük, ahogy simogatja körülöttünk a világot. Tudod, én tényleg azt hiszem, hogy az igazi élet még csak ezután vár ránk."

Panka (aki nagyon ráérKép)

panka

Panka!
Nem benned tombol sok hormon,nekem is bekönnyesedett a szemem,olyan szép,vagy mit is lehet rá mondani...

Kriszta13!
Én S.patakra mennék! Van sok jó szállás,meg olyan kis családi,mégis látnivalós város...ha érted mire gondolokKép
Örülök,hogy tetszettünk,bár nyár óta felszedtem egy pár kilót,de most nem érdekel,mind régebben.

Koda!
Én is utálom a fém kacsát,mi lesz a szülőágyon...már mondtam a dokimnak,hogy kitalálhatna addigra valami szájon keresztüli módszert,mivel a munkám miatt nekem úgy is túl nagy(a szám)de azt mondta,nem igazán lehetséges Kép

Ja és még egy kérdés: mondta,hogy javasolja a magzatvédő vitamin szedését,de én az aktivalt szedem 3 hónapja,amiben van folsav,az is jó,nem?
zita
ebba

Kriszta13!
Ja? és a nevemhez mit szólsz? Mármint a férjes nevemhez?
Mert apukám nagyon nem akarta,azt mondt,hogy ne különcködjek,miért nem lehetek egyszerűen...né ?!
nekem meg így tetszik,bár a kollégáim zizinek hívnakKép
ebba

Kriszta!

Nem sikerült a zsömle! Ehetetlen lett!Kép
A részleteket leírom később.
Fényképet nem is merek betenni róla.

Niki
Vendég

Helló!

Panka, Te nem semmi vagy!Kép Én még normál állapotomban sem tudok palacsintát sütni, Te meg szülés után egy héttel! De azért pihizz lécci! Ugye dokibácsinknál szültetek?

Ebba, nekem nagyon tetszik a neved! (Bár tudom, hogy nem kérdeztedKép) Jól választottál. Szépek voltatok az esküvőn. Vitamin: más összetételben igényli a várandós szervezet a vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, ezért találták ki a magzatvédő vitamonokat (no meg jó üzletKép), de én nem vagyok orvos, csak így olvastam. Szóval ha elfogyott az Aktiválod, vegyél speckót!Kép Szerintem.Kép

Koda, bocsi, hogy nem reagáltam! Köszönjük szépen, jól vagyunk. Manó már nagyon nagy, a négy hónapos oltáson a helyettesító védőnő azt hitte, hogy nyolc hónapos.Kép Sajnos éjszaka még mindig eszik, hol egyszer, hol kétszer. De már megszoktam, már nem olyan fárasztó, mint az elején. Napközben is sokat alszik (kop-kop), ezért ha nem lustizok túl sokat, a házimunka is megvan. De kreatívkodni nem szoktam, egyedül most, hogy anyáknapjára megcsináltam a képeslapokat. Pedig de szeretnék könyvet kötni! A sorok közül úgy vettem ki, hogy Ti Gyöngyöskével már nagyon jók vagytok benne, úgyhogy ha egyszer mégis sikerül elkezdenem, majd konzultálunk.

Pá, D.

Dodus
Kép
Kép
dodus

SziasztokKép

pankaKép
én is pont azt akartam mondani, mint Dodus. Én sem tudok palacsintát sütni se ilyen-se olyan állapotombanKép

DodusKép
De jó hallani a híreket. De hogy 8 hónaposnak néztékKép Akkor neked nem mondták, hogy nem eszik rendesen....Kép Amúgy nekem Marci még fél évesen is evett éjszaka, csak utána már nem fogadta el a cicit, így abbamaradt az éjszakai hami is.
Könyvkötésben benne vagyok, ha egyszer odajutunkKép

ZitaKép
Szerintem inkább a magzatvédő vitamint szedd. Nekem is az a véleményem, mint Dodusnak. Ebben az az összetétel van és olyan mennyiségben, ami kell egy kismamának és kisbabának. És a folsav, amit említettél, az is a megfeleő mennyiségben van ezekben a magzatvédő-vitaminokban. Kép

"""Gyakorlatomban terhes multivitamin szedését már a fogantatás előtti 1-2 hónaptól tudom javasolni, elsősorban persze olyanoknál, akiknél feltehető, hogy a táplálékból vagy szezonális okok miatt nem jutnak a megfelelő vitaminokhoz. A sok gyümölcsöt, zöldséget és tejtermékeket fogyasztók, egészségesen táplálkozók tulajdonképpen nem igényelnek különösebb pótlást.
A gyakorlatban azonban az optimális táplálkozás sok esetben nem teljesül. A terhességi multivitamin készítmények 'erre szakosodtak': a szükséges vitaminokat és ásványi sókat, nyomelemeket hosszú tapasztalatok alapján optimálisnak gondolt arányban egy tablettába sűrítik. A magzatvitaminokat úgy állítják össze, hogy a várandósság egész tartama alatt napi 1 (tabletta, kapszula, stb.) adagban célszerű szedni. A tabletták összetétele bizonyos elvi hasonlóság mellett - az összetevők mennyiségét és arányait tekintve - függ a gyógyszergyártól és attól a népességcsoport életmódi-étkezési szokásaitól, akiken a tapasztalatokat, eredményeket gyűjtötték. Ez itt nem a reklám helye, de (rangsorrendet nem állítva) a magyar Multivitamin terheseknek, a Pregnavit és az Elevit tartható a legkiegyensúlyozottabbnak."""

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Hahó!
Egy gyors bejelentkezés!
Apa itt ül mögöttem és nagyon jönne már dolgozni!

Panka!
Elgfelejtettem mondani, mi úgy oldottuk meg az ágy méretbeli gondjait, hogy a kiságyat az ágyunk mellé tettük és annyira levettük a matracot, hogy egyszintbe legyen a mi ágyunkkal és már meg is oldódott a probléma! Manót vissza lehet tenni az ágyába!Kép
Tündér Mackó!!!!
Olyan kicsi, olyan törékeny, olyna édes!!!!

Ebba!
Tetszik a neved! HA az én lánykori nevem nem lenne olya amilyen azaz ha nem iylen világban élnénk /csúfolás és stb./akkor én is szívesen venném így fel!
Van egy kedves ismerősöm aki numerológiai számítást végzett és az jött ki, hogy mindkét nevem király /na jó ettől többet írt Kép/, de a l.korival meg kell küzdenem! Na! Most gondolj bele együtt a kettő! Duplán király lenn! Kép
Kilók! azok kényes témák, de most kit érdekel!
Vitamin: ez is kényes téma! Egy másik topicban is írok és ott a természetes alapú vitaminokat ajánlják! Majd rákeresek és átmásolom, csak most rohanok!

S.patak: nem rossz ötlet! Majd írok! Csak most nem akarom, hogy lássa! Van egy könyvem amiben vannak címek magánszállásokról! Írjak?

Még jó, hogy most leköti a tv! Kép

NikI!
Nagyon sajnálom!
Lehet, hogy nekem azért lett jó, mert a gép jó alaposan megkavarta, megdagasztotta???

össze-visszaK
kriszta13

Panka!

A Photo Hall-nál hogy lehet hozzájutni a bónhoz amit ott írnak? Hogy ingyen lehessen rendelni a 25 képet?
Regisztráltunk, de nem küldött az email címre ilyet.

Niki
Vendég

Sziasztok!

KrisztaKép
Ha Patakot választjátok tudok ajánlani egy nagyon jó panziót: http://www.rakoczipanzio.hu/. Bár nem tudom, hogy árban milyenre gondoltál.
Kisággyal ugyanezt bevetettük anno Beninél mi is, igaz akkor ő már nagyobb volt. Ha úgy van a kiságy szopizás után akkor is fel kell kelni visszarakni bele, és azzal ugyanúgy megmozgatom mintha rendesen a helyén lenne. Na de csak megoldjuk majd valahogy.Kép

ZitaKép
Én csak a folsavat szedtem terhesség előtt, meg néha bekaptam hozzá 1-1 elevitet. Én valahogy ezeket a vit.készítményeket nem szeretem, sokkal jobban bízom a sok gyümiben és zöldségben.Kép

DodusKép
Igen, dokibácsinknál szültünk, most is nagyon rendes volt. Képzeld, taxival jött be hozzánk, pedig nem lakik messze.
"Pici" fiadról mikor láthatunk új képeket?

Koda, DodusKép
Akkor a következő talira sütök nektek palacsintát.Kép

NikiKép
A photo hall-nál csak 19.-én csinálják ingyen a 30 képet. Hogy pontosan hogy fog működni a dolog azt még én sem tudom.Kép

Puszi mindenkinek, PAnka

panka

Hannának már most barna a szeme olyan mint az enyém.
Dodus
Áprilisban 16litert vitt el az anyatejes fickó.
Mellette adok egy barátnőmnek is.

Kép

KépKép
búzaszem

És akkor egy új táblázat:
Kép
Kép

Zita, FényKép
Nem szeretnétek bekerülni a táblázatunkba?

Azt még nem is újságoltam, hogy Mollinak hétfő reggelre leesett a köldökcsonkja. Teljesen meglepődtem. Beninek is hamar leesett, de azért nem ennyire. Úgyhogy mostmár lehet lassan nagy lubickolásokat is csapni. Szerencsére nagyon szeret ő is fürdeni.

P.

panka

Sziasztok!

Panka, már vártam a fenti kérdést Tőled.Kép (Nem szeretnétek bekerülni...?) Ezt a palacsintás ígéreted még számon fogjuk kérni, igaz Koda?Kép

Búzaszem, ez jó sok tejecske! Hogy örülhet neki egy kisbaba! Nagyon szuper vagy!Kép

Koda, szerintem azért túlzás a nyolc hónap, az biztos, hogy egy kicsivel nagyobbnak néz ki Lóri, de nem ennyivel.Kép Próbáltam képeket feltenni, de csak egyhez volt türelmem.Kép Emeséék hogy vannak?

D.

Dodus
Kép
Kép
dodus

Sziasztok!

Búzaszem!Kép
Nagyon szép kicsi lányod van! Igazi kreolos bőrű, barna szemű, olyan "pasidöglesztő"!KépKép

KodaKép
Szerencsére most egyik sem beteg (kop-kop), de a kicsinek egyszerre jön mind a 4 szemfoga...Kép Szóval vannak mostanában zűrös éjszakák.

BettiKép
Ari vagy, köszi előre is, hogy számíthatok a szavazatodra! Persze tudom én is , hogy hogy megy ez, kinek van több ismerős, de azért mégis...
Vezetek-vezetek, de ahogy közeleg a vizsga, egyre jobban parázok... Eddig a csoportból 3 fiú ment vizsgázni, egyiknek sem sikerült, ráadásul az egyik a héten már harmadjára próbálkozik!

EbbaKép
Már többen is írták, de azért én is: nagyon csini menyasszony voltál!

Végül egy "lovon vágtatós kép":

Kép

Tegnap a 1,5 éves fiamnak autó-motor magazint kellett venni! Meg van őrülve mindenféle járműért! Pl. kamion ("kabion"), motor ("momo"), busz, Suzuki-kocsi! Ezt így kimondja! Szóval vagy egy óráig nézegette az újságot átszellemülten!

Ditta

Kép

Kép
ditta76

Szia Panka!

Dehonnem szeretnék!Kép
Szóval, egyébként sem titok, 31 vagyok, A semmelweisben fogok szülni Dr. Fenesi István az orvosom.
A keresztnevem Judit.Kép Jelenleg a Katowicén lakunk, de valamikor a nyáron átköltözünk a Selyemrétre, aholis éppen szét van verve a lakás, és a kispapának egyelőre gőze se nincs, hol folytassa a felújítást. Én már csak rezignáltan nézem, és hétévégén sitty-sutty átrendezzük a mamámmal piciny lakásomat, hogy legyen helye a babágynak, meg a pelenkázónak. Kép Ja és május 29-re vagyok kiírva.
Köszi, hogy bevesztek a csapatba!Kép
Kellemes napot!
Fény
fény

Panka: GRATULÁLUNK!!!!!!!! Gyönyörű Molli. Kép Nagyfiú hogy fogadta?

Ági: sztem Rebeka jó súlyban van. N aggódj.

Kriszta: megkaptam a mailt. Írok még bővebben. de betegek vagyunk 2 hete. Kép Most is dokihoz készülünk, megyek kelteni a gyerkőcöket.

Pamacs
pamacs

Sziasztok!

Pamacs!
Éppen kérdezni akartam, mi van veletek! Régen nem jelentkeztél!
Hát akkor gyógyuljatok meg gyorsanKép! Ki a beteg?

Panaka!
Örülök, hogy ilyen jól vagy! Ez a palacsintasütés engem is megdöbbentettKép! Nagyon jó dolguk van a fiúknak!
Ha már levegőzgettek, nem akarsz egyszer a Népkert felé? Vagy az még messze van?
A köldökcsonkkal Gerda engem jól meglepett. Egyhetesen leesett Neki is. A meglepetés azért volt, mert Matyinak csak egyhónaposan és elég döcögve, Gerdának meg egyszer csak eltűnt.

Ditta!
Én is gondoltam már rá, hogy benevezek, de a fentiek miatt mindig elmegy a kedvem.
Azzal meg ne foglalkozz, hogy kinek nem sikerült a vezetés. Tudod ez is olyan, mint a többi vizsga. A rémhírekkel nagyon be lehet ijeszteni az embert.
Milyen nagy AttilaKép! Beszél és már a szemfogai jönnek? Gerdának még csak a 12. bújik.

Zita!
Vitamin kérdésben csatlakozom a többiekhez. Ráadásul van olyan vitamin, ami nagy dózisban kifejezetten árt a babának.
Nekem is tetszik a neved. Nem is tudtam, hogy így is lehet. (Legalábbis mikor én mentem férjhez, még nem lehetett)

Fény!
Akkor mi nem messze lakunk egymástól!

Kriszta!
Igazán kíváncsivá tettél! Mi a neved???
Ja, azért nem vettem hétfőn semmit, mert olyan igazán jót nem találtam, hogy végig várjam a próbafülke előtti hosszú sort.
A helyről van már valami?

Betti

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Lányok!
Annyira,de annyira örülök,hogy ilyen sokan válaszoltatok!!!!

A név kérdésben: Ezt most januártól lehet így,nem is nagyon hallottam még senkitől.És nagyon kár,hogy nem tudok ide írni,majd egyszer beszkennelem a tanítónénis aí-mat,a gyerekek imádják Kép
Szóval még van kb.egy heti activálom,utána elgondolkozom egy magzatvédőn. Elevit lenne jó? csak azt nem értem,hogy miért kell,lehet hogy hülye vagyok,de én sok gyümit,zöldséget eszem,jön a nyár,a sok nem ugyanannyira árt a babának,meg nekem? de tényleg nem tudom

Panka!
Nekem még nincs gyerekem,és nem tudom,hogy hol fogok szülni,a Diósgyőriben,vagy a Szikszóiban. Ongai vagyok,mind a kettő közel van és a dokim,Meskó mindkettőben dolgozik.
na már megint szómenésem van,de ha eltünik,nem tudom mit csinálok Kép
pussz:zita
ebba

Jaj de jó,nem tűnt el!!Kép
ebba

Ebba!

Én mindenképpen szedni fogom (sőt már szedem is) az Elevitet, mert az szerintem megfelelő mennyiségben tartalmazza a szükséges vitaminokat, amire a baba fejlődéséhez és neked is szükséged van.
A zöldségekben, gyümikben is van vitamin persze, de kitudja mennyire agyonvegyszerezettek.
Szerintem ha eszed a gyümiket, plussz mellé a vitamint is szeded, nem lesz semmi bajod, mert az nem akkora vitamin adag, hogy "átesnél tőle a ló túloldalára."

Koda is írta feljebb ezt:
"""Gyakorlatomban terhes multivitamin szedését már a fogantatás előtti 1-2 hónaptól tudom javasolni, elsősorban persze olyanoknál, akiknél feltehető, hogy a táplálékból vagy szezonális okok miatt nem jutnak a megfelelő vitaminokhoz. A sok gyümölcsöt, zöldséget és tejtermékeket fogyasztók, egészségesen táplálkozók tulajdonképpen nem igényelnek különösebb pótlást.
A gyakorlatban azonban az optimális táplálkozás sok esetben nem teljesül. A terhességi multivitamin készítmények 'erre szakosodtak': a szükséges vitaminokat és ásványi sókat, nyomelemeket hosszú tapasztalatok alapján optimálisnak gondolt arányban egy tablettába sűrítik. A magzatvitaminokat úgy állítják össze, hogy a várandósság egész tartama alatt napi 1 (tabletta, kapszula, stb.) adagban célszerű szedni. A tabletták összetétele bizonyos elvi hasonlóság mellett - az összetevők mennyiségét és arányait tekintve - függ a gyógyszergyártól és attól a népességcsoport életmódi-étkezési szokásaitól, akiken a tapasztalatokat, eredményeket gyűjtötték. Ez itt nem a reklám helye, de (rangsorrendet nem állítva) a magyar Multivitamin terheseknek, a Pregnavit és az Elevit tartható a legkiegyensúlyozottabbnak."""

Niki
Vendég

Sziasztok!

Hogy vagytok?
Képzeljétek ma délelőtt Hidasnémetiben jég esett! De nem akárhogy, meg akármilyen! Egy ismerősünk lakik ott, jönni akart hozzánk, de nem mert kiállni a garézsból! Kép
De hozzánk ma nem ért el az ítéletidő!

Képzeljétek ma elkezdett Rebeka szabályosan mászni! Kép No eddig is erőlködött (lásd a képeken Kép ), de ma szabályosan nekieredt egy rendkívül csábító tárgy után (vállfa!! Kép )

Ezen kívül egy kb másfél hét alatt aztán 3 (azaz három!!) fog bújt elő , így most van 7 (azaz hét Kép ) db.
Nem semmi, a 2 után már azt hittem nem jön több, de aztán észrevettem, hogy alul is fehérlik valami.
Úgyhogy most nálunk nagy a szenzáció Kép

Ebba/Zita
Nekem is naon tetsz a neved! Kép Olyannyira, hogy én is szivsen megváltoztatnám, amikor mi esküdtünk, akkor még nem lehetett így. Kép Nem tudom utólag lehet-e segíteni rajta....
Tökjó Ongai Vagy, én is voltam Kép Pár évig oda jártam suliba! Sztem lehet pár közös ismerősünk! Kép

Kriszta
Kép

Jóéjt!

Ági

delice

Sziasztok!

Ági!
Gratulálok Rebekának! Neked meg sok kitartást kívánok a mászáshozKép!
Minden további nélkül lehet nevet változtatni. Az anyakönyvi hivatalban kell kérvényezni és befizetni az illetéket. Ennyi az egész. Én úgy terveztem, hogy megváltoztatom az egyetem befejezése után, de aztán így maradtam. Úgyis a saját nevemet használnám, a formalitás miatt meg minek.

Zita!
Azért is jó a vitamin, mert a terhesség elején egyáltalán nem biztos, hogy olyan kiegyensúlyozottan fogsz enni.
Nekem Gerdával volt egy olyan két hetem, amikor nagyrészt tepertős pogácsát ettem gyömbérrel (mármint az itallal). Próbáltam én kiegyensúlyozottan, de mindentől hányingerem volt. Meg olyan is volt, amikor ezeken kívül kihánytam a reggelit, az ebédet és a vacsorát is. Szerencsére nem tartott sokáig, de a fenti két ételben nem sok vitamin van, a babának meg ilyenkor is kell. Meg nekünk is.
Persze a terhesség előtt, főleg ilyenkor idényben, tényleg elég jól lehet táplálkozni. Én az első terhességem előtt nem is szedtem, a második előtt pedig csak azért, mert még szoptattam.
Ja, és egy gyakorlati dolog: az Elevitben nincsen jód, mi pedig jódszegény terület vagyunk. Ezért nem árt hozzá szedni egy 100-as jódot.

Most rohanok az egyetemre. Mindenkinek szép napot!

Betti

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Zita!

Velem az orvosom az Eleviten kívül E-vitamint, a folsavat és a Jódpluszt szedetette mivel elég kevés jutt be mindegyikből a szervezetből.

Magdi
lilien_csenge

Sziasztok!
Itt vagyok én is, csak....
NEm könnyű ennyi helyre írni! Kép

Velem a doki a MAltofer Fol rágótablettát szedeti. Napi 1*. Ennyi!
Ma voltam vérvételen! KEdden Betti egy kicsit "kihasználnálak" vérkép ügyeben!

Magdi!
Köszi az infót arról az utazásos dologról! LEmondtam! Remélem elfogadják! Kép
Ovival kapcsolatban tudtál valamit intézni?

Zita!
Nagyon nehéz ez a téma!
Kérdeztem a patikust, hogy olvastam egy homeos folsav dologról. LEbeszét róla, mondván nem tudni, hogy elég-e! NEm tom!
Az Elevitre azt mondta a doki, hogy nem kell szedni. Jódról nem beszélt!
Azt hiszem nem fogom sajnálni a pénzt és inkább elmegyek egy magánrendelésre. Nem vagyok megelégedve a tegnapi orvossal! Alig szólt hozzám, úgy kellett mindent kiszedni belőle! Szóval megyek máshová.
Addig is szedem a folsavat és a vasat!

Ja!
Név: igen drága Betti ennyi az egész, csak utána meg fizethetsz mint aza bizonyos katona! TAJ kártya :2200, útlevél, jogsi, személyi. Gondolom ott sem ingyen adnak új anyakönyvet! Kép Elhatározás és egy kisebb vagyon!

Betti!
Kedden elárulom, hogy mi nevem!!! Kép Utálom, de már megszoktam! Sajna még a gyerekeim is szenvedni fogank!

Pamacs!
Gyógyuljatok meg! Bence is beteg!
Náthás!
Tegnap elkezdte fújni az orrát, bár közben köhög. Gondolom megy vissza is! Kép

Ditta!
Tegnap a Corában vettünk a szinétn Suzuki fan gyermekemnek egy Burago Suzuki kisautót. NEm tudom, hogy mennyi volt!
Elérhetősége: az áruház főbejártán bemegyünk, végig az első gondolasor mellett, az elsőn tisztálkodó szerek vannak, a másodikon nyári vizicuccok, és a végén balra kanyar, a kenyerek felé. Egyből vissza a főgondola sor másik oldalár.Elméletileg egyből a játékoknál van a sarkon! Egy külön tartón! Milyen bonyolult elírni! De annál könnyebb megtalálni! Kép

Most megint rohanás!

Kata!
Nagyon-nagoyn sok boldog szülinapot Anitának!
k
kriszta13

Kriszta!

Kinél voltál?

Magdi
lilien_csenge

Sziasztok Csajok!
Csak egy gyors bekukkra van időm, és visszaolvasni sajnos nem, de mindenek előtt...

Panka!
Itt is sok-sok gratula Molli baba születéséhez! Koda megmutatta a képeit, és tündéri a kiscsaj! Kép

Mi a héten elkezdtük a bölcsibe a beszoktatást, hát elég sokat sír Ádám, de majd csak belenyugszik a helyzetbe. Még csak 1/2 10-től 1/2 12-ig volt bent a héten minden nap, de ezen idők alatt elég sokat sírt. Kép

Remélem, hogy mindenki jól van, és mindenkinek sok-sok puszit küldök!

Emese

Üdv: Emese
mse173

Magdi!
A Te dokidnál.
k
kriszta13

Delice!
Nem tudom,lehet,hogy ismerjük egymást,írjál már légyszi emailt,mert én nem tudtam megnyitni a képeidet,nem találom a címed!
olyan kíváncsi vagyok!!!

Akkor megyek,veszek Elevitet,ez a legjobb nem? A főiskolán vashiányom volt,de nem vett vért most a doki,vagy nem is kell babaprojekt előtt?
Meg az E vitamin sem árt.
Mit fogtok csinálni a hosszú hétvégén?
pussz zita
ebba

Zita
Nem tudok Neked email írni! Nincs a profilodban a címed.
Nyitsd meg innen: http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&prof ile=delice-users

És ezen az oldalon ott az összes link a képeinkre Kép

Amúgy én is Elevitet szedtem, de csak két naponta!

Ági

delice

ebba

reggel lement a hőm,úgy gondoltam,na most akkor ma megjön,bár nem éreztem. Most meg megmértem csak úgy és 36.9. Akkor most mi van?
ebba

Zita

Kép

delice

Zita!
Tegnap annyit ki tudtam szedni a nőgyógyászból, hogy nem kell elevitet szedni. Babaproject előtt elég vas és folsav. Ezért szedem én a fentebb leírt és most meg nem talált vitamint.
A patikus hölgy elmondása szerint, aki maga is kismama éppen, azért van szükség a folsavra, hogy elkerüljünk egynehány betegséget a babánál.
Az orvos szerint a hölgyek többsége vashiányos így arra is szükség van.
3 hónap.
Vérvétel: én konkrétan ezért mentem. Közöltem, hogy szeretnék majd babát és szükségem van beutalóra. Na! Erre ő megírta. Erre én elmentem. Kedden meg megyek az eredményért. Ja! Adtam pisit is! Elég lett volna 1 dl, én biztos ami ziher vittem kb 4 dl. mosolygott is a hölgy! Kép
Kell még rákszűrés és én még szeretnék tüdőszűrőre is menni!
Ennyi!
Nem szabad túl sok folsavat bevinni, mert az is gáz lehet!
Hőingadozás, nem rossz, de szerintem inkább peteérés, ha nincs más baj! Gondolok itt náthára vagy egyéb tavaszi nyavajára.

Betti! Mi erről a véleményed?

Ági!
Mindjárt írok Neked, leteszem Bencét és már ütöm is a billentyűket.

Ja!
A dokinál tett látogatásom arra is jó volt, hogy megnyugodjak: nincs bőrrákom! Kép
Hetek óta nyúzom a családot, hogy nemsokára meghalok! Egyere több anyajegy jelent meg a bal kezemen. Szóval már temettem magam! Ja! és nem hagytam békén a szakirányú végzettségű ismerőseimet! Kép
De megnyugatott, hogy a korral jár! HÁt, igen így a 29-hez közeledve már el kell gondolkodni az élet dolgain! Kép

Janka!
Vagy? Mi újság? Manó?

A fent leírt egy kicsit zavaros, mert töröltem belőle! Elfelejtettem, hogy már leírtam egyszer! Ez is a kor!

Hosszúhétvége: még semmi! Többiek?
k
kriszta13

ok Kriszta, várom Kép

29hez közeledve.. Kép

Hétvége?
Frankó! Apa ma közölte, hogy vasárnap déltől valami Cross mizériára menne Kép . Szép kis Pünkösdi program, mi??? Kép Ha épp forma1 nincs, akkor kitalál vmi mást vasárnapra...

Ági

delice

Sziasztok!

Szegény Máté babámat is elöntötte a bárányhimlő!Nála tényleg erősebben jöttek ki a kiütések!Az arcán nagyon sok van,főleg a szája és a szeme körül!

Kriszta!
Kedden én is megyek a leleteimért,én is voltam vérvételen,citologián,tüdőszűrésen.Sajna nem baba project előtti kivizsgálás,a méhem rendetlenkedik.Nagyon el voltam keseredve,de jóságos doktorbácsimnak sikerült megnyugtatni,hogy rendbe fog jönni.Lesz egy Clostilbegyt kúra és E-vitamint kell szednem.

Panka!
Nagyon tündéri Molli baba!Te pedig nagyon fitt kismami vagy!Kép

Ezúton szeretnék köszönteni minden évfordulóst,
Sok boldogságot mindenkinek!
Kép

Kicsit el vagyok most maradva mindennel,mert nagyon sűrűsödnek a tennivalók,ugyanis csütörtökön utazunk Londonba 2 hétre!Holnap visszük a gyerekeket a szüleimhez,ők addig ott nyaralnak.Afféle második nászút lesz,Pénteken lesz az 5.házassági évfordulónk.

Anita
kacajka

Kép
KépEzt a képet nagyon szeretem
Így néznek ki a fiúk!
kacajka

Megint én vagyok!Kép
Azt elfelejtettem,hogy Máté teljesen szobatiszta lett,mindig szól,egyszer sem csorgott be semmi immár 2 hete!Éjszaka nem is kel föl pisilni,tartja egész reggelig.Büszke vagyok rá!

Anita
kacajka

AnityKép
Gratulálok a nagyfiúnak! A bárányhimlővel is tündéri ez a fiú. Hogy viseli? Nem vakargatja?

KrisztaKép
Képzeld, nekem is így terjedtek nemrég az anyajegyek. Aztán abbamaradtak. Ez tényleg korral jár.....húúú de vének vagyunkKép
Elmentem venni magamnak természetes vitaminokat a gyógynövényboltba. A hölgy mutatott is rögtön vagy 3 fajtát. Kérdezem mennyibe kerül? Azt mondja hááááááááááát elég borsos a 30 db. De mondom mégis mennyi: Azt mondja 8.000 ft-nál kezdődik, de ez a legalja. Ettől csak drágábbat tud mutatni. Úgyhogy maradtam az Activál maxnál. Ez csak 2500 ft volt.... Persze én egyenlőre nem babaprojet előtt vagyok, csak úgy általánosan akarom kicsit feljavítani magamKép

ÁgiKép
mi ma halászlé főzésre megyünk Nyékre anyukámékhoz. Ott van egy pici hétvégi házuk. Holnap meg Egerbe megyünk kirándulni. És Marcit is elkérték a nagyik, úgyhogy most 3 napig nincs itthon.....hiányzik isKép

PankaKép
Úgy örülök, hogy ilyen aktív maradtál és itt vagy sokatKép Molli még mindíg jó baba?
És szavadon foglak a palacsintával kapcsolatbanKép

EbbaKép
Látni kellene az egész hőgörbét, így elég nehéz találgatni. De ha leesett az nem túl jó. De amíg nem jön meg, az biztatóKép és a 36,9 az elég magas. Bár ez is elég egyénfüggő. Én is hőmérőztem sokáig, úgyhogy ezért is válaszoltamKép

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Ebba! Csak a reggeli, ébredés utáni hőd számít, napközben ne méregesd!Kép Mióta próbálkoztok, hogy hőmérőzöl? Vagy már írtad, csak erről is lemaradtam?Kép

Dodus

Dodus
Kép
Kép
dodus

Koda!
Hát az a furi,hogy tegnap kellett volna megjönnie,de nem érzem magam terhesnek. Egyébként nálam az átlagos a 36.6,így ez magasnak mondható. Na meglátjuk mi lesz. Olyan ari volt a kicsi férjem,mondtam neki,és egy kicsit beijedt Kép

Delice!
Az én férjem is autómániás,csak ő szerel. De holnapra kivételesen horgászatot szerveztek a haverokkal. Engem meg itthon hagy Kép,vagy nem is tudom Kép

Kriszta13!
Te vén!Kép A folsav van az activálban is,vasat fel kell íratni? Ha igen,a körzetivel nem elég? Ti mikortól próbálkoztok?
Zita
ebba

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?