Hmmc,
Haj kérdés nálunk is ilyen.
Mikor mondják, hogy nincs is haja, mindig azt válaszolom tartsák a gyereket a fény felé mert csak úgy látszanak a szöszke hajszálak.
Mucus,
Szerencsére a hajnali evés után még visszaalszik. Ha 3-kor kel akkor azonnal, ha 5-6-kor akkor vergődik egy fél órát. Eddig a külső oldalon vissza volt hajtva a fejvédő, hogy lássam az ágyból is a gyereket, de a kis huncut azzal szórakozott, hogy engem kukkolt, mert a reggeli evés után még le szoktam fejni a cicimből a maradékot, kimegyek WC-re stb., és csak akkor volt hajlandó az elalvással próbálkozni amikor látta, hogy visszafekszem. Most meg azért edz, hogy magasabbra tudja emelni a fejét mint a fejvédő teteje,
vagy elforog addig amíg kilát a rácson...
Sajnos nálunk nem működik a magam mellé veszem, mert Lilla nem nézeget el magában, és nem alszik el csak úgy. Felhergeli magát, szét üti és rugja a mellette lévő testrészem, és a végén elkezd üvölteni. (Cicin is csak a fürcsi utáni evésnél alszik be, de akkor mindig.)
Úgy tűnik különben nem számít nála, hogy nappal is alszik. Menetrendszerűen este 6-7 óra körül kezdi a totális nyűgit...
Éjjel kettőig pedig mindent csinálok, ami nem túl zajos. Hajmosás, sterilizálás, varrás, mosogatás, stb. Most pár napja pedig a videóra felvett anyagot töltögetem át számítógépre, és konvertálgatom különböző formátumokra, hogy ki tudjam írni DVD-re, CD-re. Elég időigényes, és a párom nem ért hozzá. Remélem most, hogy a kiscsaj elkezdett nappal is aludni néhány dolgot át tudok majd tenni erre az időszakra, csak az a baj kiszámíthatatlan, hogy mikor és mennyit alszik. Nem tudom fog-e változni ahogy nő (vagy végleg ilyen marad
), de egyenlőre igazi hisztérikus, mimóza ölbaba, ha nem úgy mennek a dolgok ahogy ő azt elképzeli. (Amikor minden a kedve szerint van, persze fülig érő szájjal vigyorog.) Ha ébren van egy percre se lehet magára hagyni, és állandóan foglalkozni kell vele, vagy a popsiját hurcolni. Az sem elég jó neki, ha mellette ülök és mást csinálok. Nézegetni is csak úgy szeret ha állok vele, így viszont minden érdekli. Tegnap egy színes szemeteskukát bámultunk negyed órán át.
Szóval nappal még az ebédemet is úgy tudom csak megmelegíteni és megenni, hogy azt az időszakot végigüvölti a gyerek. Hát ezért vagyok éjjel fennt, mert nappal 200%-os Anyaszolgálat van.
A hagyjam pár napig üvölteni, rá fog jönni, hogy nincs mindig Anya módszer nála nem vált be. Ha kell több napig sír, és úgy belelovallja magát, hogy a végén már az sem nyugtatja meg ha ölbe veszem, járkálok vele és próbálom vígasztalni. Egyik hétvégén a páromnak el kellett utaznia, és én csináltam este mindent. "Csak" három órát sírt emiatt, de annyira kikészült, hogy amikor a menetrendszerinti fürcsi után beájult, még pár órával késöbb is hüppögött álmában. Azért ha van ötletetek az önállóságra szoktatásra szívesen veszem. Már az is elég lenne, ha 1-2 órácskát elnézegetne, vagy eljátszogatna magában, és nem kellenék mindehhez én is.
Rita,
Szerintem, ha találsz megbízható (nem valami kontár) plasztikai sebészt bevállalhatod. Talán a bőrkimetszés, nem olyan vészes műtét. (Igaz erről inkább egy orvost kéne megkérdezni.) Nem tudom szeretnétek-e még gyereket, mert ha igen addig gondolom nem érdemes belevágni.