Új privát üzeneted érkezett!

Hmmc
A társaságigényléssel nem vagy egyedül, végülis társas lények vagyunk, vagy mi? Kép

Myra
Nagyon édes Lilla, és tényleg élvezheti Visegrádot!
Csípőszűrés: Korit is mindig megnézi a doki, de azt mondta, ehhez az ortopédus 100-szor jobban ért. Kellett menni 6 hetesen, és majd 4 hónaposan is. Amúgy Kori bal lába kicsit kötött (mondta az ortopédus) és tornáztatni kell, de nagyon utálja és sír is. Lehet, hogy rosszat teszek, de nem csinálom túl sűrűn (minden pelusozásnál kellene).
Miért nem próbáltok úszásra járni? Mi most megyünk a 3 hónapos szurira és rákérdezek a dokinál, hogy mehetünk-e? De gyanítom, hogy nem, túl érzékeny bőre van Korinak. Talán már a gombája is elmúlt teljesen.
Igen a lényegre tapintottál! Márc. 31-én megszűnt az ingyenesség, utána visszafogottabban csináltam, de így is elég sok lett a számlánk! A freestartot is kipróbáltuk, mert jóval olcsóbb, mint ez a matáv nyilt Internet, de vagy valami beállítási hiba miatt vagy nem tudom miért, de kétszer, majdnem háromszor lassabb, tehát nem éri meg. A szomszédba talán bevezetik hamarosan a netet és ha sikerül, akkor ruterrel vagy mivel lesz korlátlan netünk.

Laga
Pocakvisszahúzódás: annál nem nagyobb, mint volt, sőt. Cas a csíkok nekem is maradtak, bár tényleg egyre szebb, de eltűnni nem fog.

Viki
Félre értésben vagy! Nem ez a topic fog kihalni, hanem a nem babás, vagyis sima!

Szilvi
Torna, én a kórházba jártam Anikóhoz. Jó volt! Amúgy a kerületi művházba szombatonként van kismama torna. A csajnál (aki védőnő és gyógytornász) kedden és csütörtökön de. van baba-mama torna is. Sajnos csak 1-szer voltam, mert Kori végigrókázta a tornát, meg rohannom kellett haza, a tejtestvérnek átadni a tejcit. Szóval kocsi nélkül nagyon macera, ezért nem járok.

Cas
Kori is kaja után a legboldogabb és legmosolygósabb!
Korinak is kicsit koszmós a feje, és külön csináltatott krémet kapott, amit fürdés előtt 2-3 órával a fejére kell kenni.
A foltokra én is vanish szappant használok, előtte bedörzsölöm és kész.
Nem is hívtál. Amúgy a gép okés, ez az új modem nem ér semmit! Egyszer tudok kapcsolódni, utána pedig ha újra szeretnék, akkor újra kell indítani a gépet, marha jó!

Mucus
Köszi érdeklődésed. Tényleg még olvasni sincs időm. Már most is fent van Kori, már itt is van a kezembe.

Cory
Fiúkról a kép: nagyon édik!

Kori mostanában nagyon sokat bukizik, de azt mondják addig nem gond, amíg szépen gyarapszik. Jövő héten megyünk mérlegelésre.
nikcsi

Talán sikerül? IGEN, szóval így is tudok aludni! Kép
nikcsi

Egészen belejöttem!
Koriról, és Sára Kata + Koriról!KépKép
nikcsi

"Szuper" éjszakánk volt, gyakorlatilag 2 órát aludtam, mert éjféltől vagy etettem, vagy babusgattam, vagy csak hallgattam Sebi üvöltését. Egyszerűen úgy döntött hajnali 2-kor, hogy reggel van, és 5-ig (köv. szopi) nem is lehetett lebeszélni. Most bezzeg alszik 6 óta! Csak én már annyira kikészültem, hogy aludni sem tudok, mert azért néha szusszan egyet, és arra már talpon is vagyok. Bezzeg az embör... irigylem érte, milyen jól alszik akkor is, ha üvölt a kölök. Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Helló!

Cas
biztos, hogy valami átmeneti állapot volt ez Sebinél. Lehet,hogy front vagy ilyesmi.
Én nem nagyon panaszkodhatok a fiamra ami az ájszakázást illeti, de neki is volt egy-egy nap amikor rosszul aludt vagy pl. ébren volt 2 óra hosszát. Igaz, Õ nem sírt, csak nem akart egyedül a kiságyába feküdni, mellettem meg el nézelődött a sötétben:-)

Viki
jó, hogy raktál fel képeket:-) Szépek nagyon a gyerkők, és szerintem mindhárman nagyon hasonlítnak egymásra. Olivér meg olyan nagy! Hihetetlen, de az volt bennem, hogy nem rég született. Most már értem, a lányok picurkájira való írigységedet, Õ már tényleg nem picurka.
Kinek van nálatok ennyi haja? Mert mindhárom lurkónak annyi van, hogy sokan meg írigyelhetnénk.

Nikcsi!
jó, hogy jöttél és adtál magatokról "életjelet".
Kori is már három hónapos?????????

Nagyon jó a kép ahol Sárával vannak:-))

Nem tudjátok Laga mikor jöhet haza??

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Sziasztok!

Mucus,
:-)) Köszi és rajtunk kívül tényleg mindenki nagyon hasonlónak találja a kölköket.
A hajzatot biztos tőlem örökölték, mert valamikor réges régen (messze-messze:-)) olyan sűrű bozonttal születtem, hogy majdnem megcsászározták anyut, mert a bozótvágót hüvelyileg nem lehetett használni:-)))
(Apjuk dúsabb hajkoronájáról csak régi fotók tanúskodnak:-)

Viki
ccviki

Sziasztok!
Nikcsi
Nagyon aranyos Kori még fényképen is. Hát még előben, Sárának is nagyon tetszett. A társaságról annyit, hogy megint össze kellene hozni egy sétát legalább, vagy jobb lenne egy össznépi sétáltatás valahol a közelben.

Cas
Nem tudod te, hogy a gyerekre mikor jön rá a játszás. Mi két napja reggel 5-től 6-ig kakálunk. Együtt morgunk és nyögünk, Sára annyira élvezi, hogy fülig ér a szája.
Nálunk jó lenne már elhagyni az éjszakai evéseket, mert lassan állva fogok elaludni. Elalszik este 9-kor, hajnal 2-kor eszik először, utána percre pontosan 3 óra múlva, utána kaka, alvás fél 9-ig. Az a gond, hogy amikor őnagysága alszik nekem pont akkor kell indítanom suliba Dorinát.
hmmc

Kép

Ugye milyen csini?!
hmmc

Kép

Úszóbajnok lesz a gyerekből Kép
hmmc

Cas,
Hát igen Lilla is kb. 2 hetente 3 napra beiktatott egy hajnali hancúrt aztán mindig visszaállt. Most meg 1 hete tanulunk nappal is aludni, egyre nagyobb sikerekkel, de ennek meg az lett az ára, hogy bizony nem alussza végig az éjszakát. Továbbra is 10-kor fekszik, de hajnali 3 és 6 óra között kel. Mivel én meg rendszerint 2 körül kerülök ágyba, így alig alszom el már kelhetek is. Kép Dehát valamikor az itthoni dolgokat is muszáj megcsinálnom. Az bitos, hogy Karácsonyra alvást kérek! Kép
myra

Myra,
Asszem már ellőttem a poént, hogy én 3 évig minden karácsonyra alvást kértem, de pocakot kaptam:-))) Jézuska fülimplantátumát cserélni kéne:-))

Viki
ccviki

Na az előző hozzászólást még délelött írtam, csak nem tudtam elküldeni, most meg átolvastam a töbieket is:

Nikcsi,
Kori is mennyit nőtt!! Lassan meg sem ismerem. Nagyon édi!! KépKép

Ccviki,
Küldj át egy kis hajat nekünk, mert itt egyenlőre a kopaszság a divat. KépKép
Olivér tényleg nagy legény, nem tudom miért de elöttem is mindig egy pici baba képe lebegett. Kép

Hmmc,
Az farmernaci Sárán??? Ilyen picibe még nem is láttam. Tündéri!! Kép
myra

Ccviki,
Lehet, hogy pocakot kéne kérned és akkor alvást kapnál??? KépKépKép
myra

Myra
A kopaszságról annyit, hogy Dorina kb. másfél éves koráig kopasz volt. Ami hajat láttunk a fején azt is csak közelről, mert olyan világos volt Kép
hmmc

Myra
Az előbb elfelejtettem leírni. Igen, az farmernaci (62-es) Sárán, a nagynénije hozta Németországból. Epres gatya, epres kötött kapucnis kardigánnal. Még én sem láttam ilyen szerkót, de nagyon édes Kép
hmmc

Hmmc
Nekem kéne ez a kiscsajszi!!!
Nagyon csini a szerelése:-))

Myra
mit csinálsz éjjel kettőig????
És Lilla mit csinál a hajnali ébrenlét alatt? Meddig van fönt? Eszik is ilyenkor?
Szerintem most ez lesz a normális, ha így beállna valahogy, és nappal is aludna. Csak akkor Neked kéne valahogy változtatni a napi szokásokon.
És persze Õ is kéne ám nekem:-)))

mucus
Tm

Mucus
Remélem én is, hogy ma többet alszunk... Többen is emlegették a frontokat, remélem tényleg csak ez volt a baj.
A Te fiad nagyon rendes lehet, Sebi üvölt, mert nincs rendesen világos, és nem szórakoztatjuk, hanem megpróbáljuk elringatni a félhomályban. Kép

Nikcsi
Nagyon jók a képek, tündériek a kis csajszik!

Hmmc
A hajnali kakálós kiszólásodon akkorát röhögtem! KépKépKép
És szuper a rucija!

Myra
A késői fürdetés miatt én is későn feküdtem, és ezért elég gyorsan kikészültem. Most előrébb hoztuk a fürdést, így az első szopizás előtt vhogy sikerül picit többet aludnom... CSak ez a hajnalozás ne lenne.

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Amennyire sikerült visszaolvasnom mi is átmentünk majdnem mindenen(száraz bőr,koszmó,éjjeli szopi,éjjeli vízivás)stb...,de okosabbat nem tudok hozzászólni a dolgokhoz,úgyhogy most ezügyben csöndre fogom magamKép

Gyönyörűek a gyerköceitek,sajna én nem tudok ide képet feltenni,de nem baj az enyimekben gyönyörködöm élőben, a tieitekben pegig itt a topicbanKép
Remélem most már gördülékenyebben fog műkődni a topic.
Viszont az én lánykám 2-3 hete(gyorsan lekopogom)elkezdte végig aludni az éjszakákat,cicizés már nincsen,és mióta fűtés sincsen a vízet sem igényli éjszaka.Reggel fél7 fele kezd el csiripelni,néha még azért hajnalban próbálkozik a cicivel,de szegényke csak a hátamat láthatjaKép
Szóval nem egész másfél éves korára megtanulja átaludni az éjszakákatKép
Most már a fogzás sem lesz szerintem nagyon zavaró tényező,mert már csak 4 fogacska és kibújt az összesKép

Myra!Kitartást a lánykádhoz,jó sok energiabombát küldök neked hozzá,gondolom jó hasznát veheted majd!Kép

Olvastam még a hasproblémákról,csíkokról.
Nekem már csak a hasamból kéne ledarálni 2-3 kg-t,de aztán meg már csak a plasztikai sebész kése alá kéne befeküdnöm,hogy a kinyúlt bőrrel kezdjen vmit,mert így nagyon gázos a pocim.Amúgy pedig tök gebe lennék,csak a pókhasam ne lenne már.
Mindenki azt mondja,hogy ugyan mit akarok én 3 gyereket szültem stb...?!De hát ettől függetlenül szeretnék javítani a pocim kinézetén,csak azért egy plasztikai műtéttől nagyon parázom.
Ti hogy vélekedtek erről?
Amúgy az első gyerköc után 4-5 hónap alatt teljesen visszafogytam,a második után már nehezebben ment,de sikerült,most meg még mindig ott vagyok,hogy zavar a hasamon és a derekamon az úszógumiKép
Na jó nem panaszkodom tovább,szép estét mindenkinek!
rita75

Cas!
akármennyire üvölt Sebi éjjel, semmi képpen ne szórakoztassátok!!! Ezeknek a tökmagoknak annyi eszük van, hogy nem is gondolnánk!
Megszokja a jót és később már pusztán a megszokott szórakozás kedvéért fog felkellni éjjel. Szóval ha éhes cici, ha kakis és zavarja ki vele, de nem kapcsolj villany, ne énekelj és másképpen se szórakoztasd őt!
Egyidő után, ha nem kap éjjeli murit, akkor nem lesz érdemes felkelnie. Õk még nem tudják a nappalt és az éjjelt külön választani, és így kell őket megtanítani. Vagyis éjjel sötét van és "kuss"! Ezt persze jó tanácsként írtam le, és akármit csinálsz is, sok sikert hozzá!:-))

mucus
Tm

Mucus
Nem adom Sárát! Kép

Nálunk is éjjel sötét van és kuss. Felébred eszik, ha kakis előtte tisztába rakom és máris nyomás vissza a kiságyba büfi után. Max. 10-15 percet kap, hogy mindezt lebonyolítsa. Kicsit nyöszörög, sírdogál, de én az már "nem hallom".

Sára ma rájött, hogy hogyan tudja szopni az ujjait. Tehát cumi repül és az ujja be Kép
Pedig az okos könyv azt írta, hogy a cumit könnyebb elvenni a gyerektől, mint a az ujjait. De az én gyerekem bebiztosította magát. Ha ló nincs, jó a szamár is Kép
hmmc

Mucus
Eszünk ágában sincs szórakoztatni. Lámpa van, amíg cicizik kell, mert különben nem látok. Kép
A ringatás sötétben sétálgatva, mert nem akarjuk a kiságyban hagyni üvölteni. Aztán 3/4 óra után az embör feladta (addigra már minden más próbálkozáson túl voltam), és lerakta. Üvöltött egy fél órát, aztán kidőlt. Az én szívem meg csendben meghasadt... Kép De már nem tudtunk mit kitalálni.

Kép
Kép
Kép
cas

Hmmc
csak gondoltam addig is tudnál egy kicsit aludni:-)))

Cas
Ha közétek teszitek le akkor is sír?
Amikor fent volt 2 óra hosszákat a fiam, akkor Õ is sírt volna, ill. sírt is a kiságyba, de egy idő után nem is vártam meg, hanem rögtön magam mellé tettem. Itt nézelődött aztán egyszer csak elaludt. Ilyenkor vissza tettem a kiságyba.
Azért én nem aludtam melette, mert nem tudtam azzal a tudattal elaludni, hogy Õ meg nem alszik, de legalább nem sírt és nem kellett ülnöm az ágya mellett.

mucus
Tm

Cas, nem a koszmó miatt vittem Matyi a kórházba, hanem jártunk vérvételre, mivel vérszegény volt, és az egyik ilyen alkalommal észrevette a dokinéni, és rögtön felírta azt a kencét.
aranyhold

Aranyhold
Ahá! Így már értem!

Mucus
Nem tudom közénk venni. Amíg még egy szobában aludtunk, és közöttünk szopizott, többször is elaludtunk szopi közben. Aztán ha felébredtem, visszatettem a kiságyba, és minden oké volt. Aztán elkezdtem azt álmodni, hogy ott van mellettem akkor is, mikor nem is volt, és halálra váltan kerestem a sötétben a takarók között a gyereket, hogy hová lett. Ez viccesen hangzik, de tényleg halálosan megijedtem.
Mióta mi kiköltöztünk a nappaliba, Sebivel a régi ágyunkban szopizunk a régi helyen. Ezen is elalszunk rendszeresen, aztán mikor felébredek visszateszem, és én is vissza a sajátomba. Eddig ha letettem nem ébredt fel, de mostanában egyre gyakrabban, pedig teljesen kiütve alszik a szopi után. Kb. negyed óra múlva ébred.
Ma már fürcsi utáni szopinál is, pedig eddig legalább ez biztos pont volt, hogy jót aludt. Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas, egyáltalán nem hihetetlen amit írtál. Én egyszer úgy jártam, hogy felriadtam, nem volt az az oldalam mellett az ágyon Matyi ahol emlékeztem, hogy szopizott, és eszeveszetten kerestem a földön, hogy tuti lelöktem. Amikor kicsit magamhoz tértem jöttem rá, hogy a másik oldalam mellett fekszik. :-) Mondjuk mi sötétben szopizunk, mert Matyi már ügyesen megtalálja nem kell a szájába adni.
aranyhold

Cas,
A babák változnak minden szokásukban, nincs egyenes út az éjszakák átalvásában, szerintem kevés baba "tankönyvi". Elég sok időt és álmatlan éjszakát vesz igénybe, mire rájön az ember, mi jó mindenkinek (anyának-babának).

Viki
ccviki

Hmmc,
Haj kérdés nálunk is ilyen. Kép Mikor mondják, hogy nincs is haja, mindig azt válaszolom tartsák a gyereket a fény felé mert csak úgy látszanak a szöszke hajszálak. Kép

Mucus,
Szerencsére a hajnali evés után még visszaalszik. Ha 3-kor kel akkor azonnal, ha 5-6-kor akkor vergődik egy fél órát. Eddig a külső oldalon vissza volt hajtva a fejvédő, hogy lássam az ágyból is a gyereket, de a kis huncut azzal szórakozott, hogy engem kukkolt, mert a reggeli evés után még le szoktam fejni a cicimből a maradékot, kimegyek WC-re stb., és csak akkor volt hajlandó az elalvással próbálkozni amikor látta, hogy visszafekszem. Most meg azért edz, hogy magasabbra tudja emelni a fejét mint a fejvédő teteje, KépKép vagy elforog addig amíg kilát a rácson...
Sajnos nálunk nem működik a magam mellé veszem, mert Lilla nem nézeget el magában, és nem alszik el csak úgy. Felhergeli magát, szét üti és rugja a mellette lévő testrészem, és a végén elkezd üvölteni. (Cicin is csak a fürcsi utáni evésnél alszik be, de akkor mindig.)
Úgy tűnik különben nem számít nála, hogy nappal is alszik. Menetrendszerűen este 6-7 óra körül kezdi a totális nyűgit...
Éjjel kettőig pedig mindent csinálok, ami nem túl zajos. Hajmosás, sterilizálás, varrás, mosogatás, stb. Most pár napja pedig a videóra felvett anyagot töltögetem át számítógépre, és konvertálgatom különböző formátumokra, hogy ki tudjam írni DVD-re, CD-re. Elég időigényes, és a párom nem ért hozzá. Remélem most, hogy a kiscsaj elkezdett nappal is aludni néhány dolgot át tudok majd tenni erre az időszakra, csak az a baj kiszámíthatatlan, hogy mikor és mennyit alszik. Nem tudom fog-e változni ahogy nő (vagy végleg ilyen marad Kép), de egyenlőre igazi hisztérikus, mimóza ölbaba, ha nem úgy mennek a dolgok ahogy ő azt elképzeli. (Amikor minden a kedve szerint van, persze fülig érő szájjal vigyorog.) Ha ébren van egy percre se lehet magára hagyni, és állandóan foglalkozni kell vele, vagy a popsiját hurcolni. Az sem elég jó neki, ha mellette ülök és mást csinálok. Nézegetni is csak úgy szeret ha állok vele, így viszont minden érdekli. Tegnap egy színes szemeteskukát bámultunk negyed órán át. KépKép Szóval nappal még az ebédemet is úgy tudom csak megmelegíteni és megenni, hogy azt az időszakot végigüvölti a gyerek. Hát ezért vagyok éjjel fennt, mert nappal 200%-os Anyaszolgálat van. Kép
A hagyjam pár napig üvölteni, rá fog jönni, hogy nincs mindig Anya módszer nála nem vált be. Ha kell több napig sír, és úgy belelovallja magát, hogy a végén már az sem nyugtatja meg ha ölbe veszem, járkálok vele és próbálom vígasztalni. Egyik hétvégén a páromnak el kellett utaznia, és én csináltam este mindent. "Csak" három órát sírt emiatt, de annyira kikészült, hogy amikor a menetrendszerinti fürcsi után beájult, még pár órával késöbb is hüppögött álmában. Azért ha van ötletetek az önállóságra szoktatásra szívesen veszem. Már az is elég lenne, ha 1-2 órácskát elnézegetne, vagy eljátszogatna magában, és nem kellenék mindehhez én is.

Rita,
Szerintem, ha találsz megbízható (nem valami kontár) plasztikai sebészt bevállalhatod. Talán a bőrkimetszés, nem olyan vészes műtét. (Igaz erről inkább egy orvost kéne megkérdezni.) Nem tudom szeretnétek-e még gyereket, mert ha igen addig gondolom nem érdemes belevágni.
myra

Myra,
Egyenlőre érdeklődési szinten vagyok ezügyben,konkrét orvost még nem ajánlott senki,csak a Szent Imre kórházat,ahol állítólag foglalkoznak ilyen jellegű problémákkal is.Van 1-2 ismerősöm akik túl vannak ezen a műtéten,de ők azt mondják,hogy ne vágjak bele még,mert nagyon kemény a műtétet követő 2 hónap és ezt egy 18 hós gyerek mellett,segítség nélkül nem kéne bevállalnomKépSzóval egyenlőre érdeklődöm,erőt,bátorságot gyűjtök és várok egy megbizható,csodadokiraKép
Amúgy köldöksérv,és szétcsúszott hasfal is közrejátszik még,hogy megműtessem magamKépKép

A babádra vonatkozóan nincs ötletem,talán annyit megtehetnél mellette,hogy amíg a kiságyában van napközben,te menjél ki nyugodtan hajat mosni,elmosogatni,kiteregetni,persze amikor már nagyon hisztizik akkor nézzél be hozzá,de én biztosan nem hagynám magam,mert nehogy má a kiscsaj diktáljonKépKépNálam is előfordul,hogy amíg mosogatok a kiscsajszim odajön a mosogatóhoz és tol elfelé a két kis kezével és mutatja,hogy vegyem ölbe,de általában ő vonul el sírva,mert esélye sincsen arra,hogy felvegyem.Én olyan vagyok,hogy amit elkezdek azt szeretem befejezni.
Persze nálunk is voltak kivételek,pl:amikor a foga jött és nagyon keservesen sírt és matatott a szájában,akkor azért megsajnáltam és megdajkáltam.De ha csak azért jön hozzám,mert unatkozik akkor nagyon sajnálom,de várnia kell,amíg megfőzöm az ebédet(neki!)meg megcsinálok pár dolgot még mellette.Mondjuk én könnyebb helyzetben vagyok mint te,mert ugye edzettebb vagyok nálad(mivel nekem 3 gyerköcöm van)meg a lánykám is már másfél éves lesz lassan,szóval így könnyebben beszélek.
De azt tudom magamról,hogy biztosan nem tudtam volna azt csinálni amit te,hogy éjjel 2-kor kerülök ágyba és előtte csinálom meg amit napközben a kiscsaj miatt nem tudtam.Biztos kikészültem volna,így most leemelem előtted a láthatatlan kalapomatKép
Szóval a fokozatosan egyedül hagyást javasolom,aztán mindig egyre több időt egyedül hagyni a kiságyban,hátha előbb-utóbb észreveszi,hogy nem körülötte forog a világKép
De ez csak az én tanácsom,hátha a csajok előrukkolnak vmi még jobbal isKép
Mindenesetre sok sikert és kitartást hozzá!
rita75

Cas: én anno, mikor Balu 1,5 éves volt végigmentem ezen. Reggel felkeltem, gyerek sehol. Pánik. Paplan alatt nincs. Felkeltettem a fickómat, benéztünk az ágy alá is, hátha becsúszott oda, ahogy leesett, semmi... Aztán 10 perc után megnéztük a kiságyban és édesdeden aludt Kép
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Szerencsére ma éjjel végre aludtunk is! Viszont a fürcsi után nem volt álmos, így elbalhézott még egy órácskát az apjával, amíg én fürödtem. Aztán kapott egy kis altató-cicit, és 5 perc múlva aludt. Ez volt 10-kor Kép
Éjjel csak enni kelt fel (2 és 1/2 6 körül), aztán reggel 7-ig aludt. Egy ilyen éjjeli-renddel ki lennék békülve!
Szerintetek mennyi idő reális, amit éjjel "egyben" (csak enni felkelni) végig tudnak aludni?

Viki
Tudom, hogy nem megy parancsra, csak annyira el tud bizonytalanítani, amikor egy bevált rendszert egyszercsak felrúg (amit ő maga alakított ki többé-kevésbé), és teljesen mást akar. Ráadásul most minden este/éjjel más, így a nappalok is, és alig győzöm követni. Az én rendszerető kis lelkemnek kellenek a fix támpontok... Kép

Myra
Hát én is megemelem a kalapom, nagyon!!!
Sebi is sokat van ölben, amikor ébren van, de be tudom néha csapni. Pl. szopi után, ha nem álmos, de jóllakott és büfizett is, akkor elmotyorog a kiságyban, először hanyatt, aztán hason. Körbepakolom színes állatkákkal, és azoknak gagyarászik. Persze ez nem hosszú idő (1/4-1/2 óra), de addig pont be tudom gyömöszölni a számba a reggelit, megmosom a fogam, leszedem a ruhákat, stb.
Aztán persze jön a nyűgi, és persze nem elég, hogy ölben, hanem sétálgassunk, nézelődjünk, és közben énekeljek - persze ehhez én szoktattam hozzá amíg picúrka volt, és nem tudtam, most miért sír, és ettől mindig megnyugodott.
De nálunk annyiban jobb a helyzet, hogy Sebi még többet alszik napközben, addig legalább nyugi van. (Addig ebédelek, meg én is alszom, ha tudok.)

Cory
Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Helló

Cas
egyáltalán nem hangzik viccesen, hogy keresed Sebit, mert képzeld én is állandóan kerestem:-))
Elég sokáig maradt ez meg, kb. 8-9 hónapos korában "hagytam abba".
Olyan is volt, hogy arra riadtam, hogy elaludtam szopi közben és le ejtettem. Tiszta gáz volt:-)
De ezek szerint ez tök normális jelenség, mert tesóm ugyenezeket átélte, meg látom, hogy Aranyhold és Cory is.
A rendszer utánni igényedet meg tudom érteni, mert nálam ez az egyik legfontosabb. Én nem engedtem ha próbált változtatni a már általa kialakított kis renden.

Rita
ez ismerős! A mosogatótol eltolás.
A fiam mostanában ugyanezt csinálja, nem tudok tőle semmit csinálni a konyhában. De tök érdekes, mert takarítani,meg mosni-teregetni azt meg engedi. Olyankor jön-megy körülöttem, pakolja tiszta ruhát a piszkosak közé:-(
Az a szerencse, hogy sokat vagyunk anyuéknál vagy Õk nálunk így a főzést Õ csinálja. ha véletlenül nekem kell, akkor megy a Teletubbies:-(

mucus
Tm

Mucus
A rend óhatatlanul átalakult, mert elhagyott egy szopit (már csak 6-szor eszik egy nap), és nem úgy, hogy éjjel kihagy egyet, hanem napközben nagyobb időket hagy 2 szopi között.
Ezzel az alvások is átalakultak, pl. eddig ebéd után fent volt a köv. szopiig, most pont akkor alszik egy nagyot.
Szóval várom, hogy mi az a rendszer, amit nagyjából tart egy pár napig, és akkor azt fogjuk tartani (a 7-szeri evések idején is így volt, és jól bevált, hogy végülis ő alakította ki a napirendet).

Kép
Kép
Kép
cas

Lányok,
Nekem már olyan távolinak tűnnek ezek az idők! Szóval teljesen úgy érzem magam (most, hogy olvaslak Benneteket), mintha agymosáson estem volna át.
Emlékeim szerint szerncsére éjszaka csak vés volt és aztán szunya. De 10 hónapos koráig 4 óránként evett...
Kezdek nem is annyira irigykedni. És mindenki előtt megemelem a kalapom.

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Cas,
Szerintem nincs olyan, hogy reális éjszakai idő. Lilla már újszülöttnek is utált sűrűn enni. Inkább ritkán, de sokat. Én meg az első hétben mint a hülye keltegettem enni, mert a védőnő közölte, hogy 3-4 óránál semmiképp ne teljen el több idő. Aztán rájöttem, hogy Lilla ezt utálja és hagytam, hogy akkor egyen amikor akar. Bizony volt, hogy 6 órát is kihagyott. Most meg ha olyan kedve van képes 12-13 órát is aludni egy evéssel, és előfordul néha, hogy 9-10 óra tellik el az első evésig.
Mivel másodszorra már soha nem alszik vissza hosszan, arra kell törekednem, este 10 után ne 3-kor hanem inkább 6-7 körül ébredjen. Erre most azt találtam ki, hogy beiktattam még egy evést estére. 8 óra körül tömöm meg a pocakját cicivel és pótlással, mert 1/10-kor a fürcsi utáni cicin szinte evés nélkül alszik be. Tehát amíg csak a fürcsi utáni szinte nem evés volt, addig nagyon hamar megéhezett. De a két evéssel már kibírja.
myra

Sziasztok!

Hát, nálunk a rendet én alakítom, a gyerekek inkább a napi rendetlenségért felelősek:-))

Korábban azt gondoltam, hogy a többedik gyerek majd nem igényel annyi külön foglalkozást, mert majd leköti (sokkolja:-)) a nagyobbak játékának látványa. Majd abból tanul, fárasztja magát, stb. A nagy büdös francot:-) Olivér harmadikként legalább annyi külön figyelmet és foglalkozást követel ki magának, mintha egyke lenne. Sajnos nem bírok eleget tenni az igényeinek, de igyekszem. Egyedül ugyan sosem hagyom sírdogálni, ha dolgom van, inkább viszem magammal az autósülésben vagy egy kis hempergős szivacson mosni, főzni. Más tevékenységet tudok halasztani miatta. Így is pityereg keveset, hogy nem vele játszom, de a látványom vagy a dumám eltereli, kicsit megnyugatatja.
Éppen most változik nagyot a hozzáállása a dolgokhoz. Határozottan érti, ha cicikről beszélek vagy pelust mutogatok, hogy csere lesz, meg néhány játéknál, hogy mit kell csinálni (pl. kalapál a kezével, tekeri a kormányt, ilyen egyszerűbbek). De a legjobb, hogy ha éjjel néha felébred, nem kell már magam mellett hagynom cicizés után, míg elalszik, hanem beteszem szopi után az ágyba és magát altatja kis gőgicséléssel vagy pl. tegnap éjjel teljes csendben, fegyelmezetten visszaájult:-) Ma először nem rinyált a járókában negyed óra elteltével, pedig éppen álmos volt, hanem lefeküdt és nótázott valamit magának és elpilledt. ilyet én még nem láttam:-) Csak este szokott a kiságyban pengetni magának a szájával, míg elalszik.
Na, szóval, annyit akarok csak ezzel, hogy most nagyon jó fázisban van agyerkőc, de nem kell még különös és hosszútávú napirendváltozásként felfognom, mert valszeg mire megszokjuk, már másként csinálja:-)
Mindegyik gyerekemnek másak voltak a szokásai, de átlagban elmondhatom egyik se volt nagyon problémás, sőt határozottan nyugisak a napjaink az átlag elbeszélésekhez képest.

Na, ennyi regélésre tellett ma, mert mindhárman egyszerre aluszkálnak ebéd után, ezt figyuzzátok:-))

Viki
ccviki

Lenne egy hülye kérdésem. Ha egyenlőre a gyerkőc csak hason tud elaludni-aludni, akkor attól még késöbb fog a hátán is? Mert most hason nem tud eljátszani, elmotyorogni, és ha elfárad elaludni. Nekem kell figyelni mikor fárad, és akkor zutty be az ágyba. Ha már rutinszerűen forgolódik akkor tud olyat csinálni, hogy háton elvan, és ha érzi, hogy fárad hasrafordul magától és elalszik?? Vagy ez így nagy baromság.
myra

Myra
a fiam 4 hónapos kora óta alszik hason. Először csak hajnalban fordítottam úgy, mert akkor nyügizett és észrevettem, hogy így könnyen vissza alszik. Amikor viszont elkezdett forogni, onnatól kezdve Õ magától hasra fordult alvás közben is, pedig este a hátára fekve tettem le.
Az, hogy most Lilla háton fekve játszik, az nem marad már sokáig így. Amikortól el kezd profin ide-oda forogni, attól kezdve sokkal jobban szeretnek hason játszani, mert ugye eleve ebből a pózból kezdenek majd mászni, meg kúszni.
Ha raksz köré egy-két játékot, akkor az lesz a cél, hogy azt meg kaparintsa. Csak ilyenkor sokat sem szabad, mert attól pont érdektelenné válhat.
A forgós időszakban már nem lesz érdekes a játszó állvány alatt heverészni:-) Max. felborogatni, meg húzni-vonni, ide-oda tologatni. És ezeket a legképtelenebb pozícióban művelik.
Ezzel együtt lehet, hogy az alvása is változni fog, mert most a nyugalmat a hason fekvés jelenti neki, akkor meg hason fekve a játszás lesz a fontosabb, így nem biztos, hogy el fog tudni aludni:-(
A fiamnak ebben az időszakban az vált be, hogy az feje mellé tettem egy puha kispárnát amibe picit belefúrhatta az arcát, és nagyon hamar el aludt. Persze utánna kivettem a párnát az ágyából.

mucus
Tm

Hahó!
Na ma szépen keresztülhúzta minden reményemet egy új rend kialakulására, egészen máshogy evett-aludt, mint az elmúlt napokban. Hogy ebből mi lesz?! Kép
Ráadásul a kis vámpírom megint kigyilkolta a jobb cicit... Kép Sose fog már meggyógyulni?!

Viki
Profi vagy! Kép

Myra
A mai felborított nap után kíváncsi vagyok, milyen műsor lesz éjszaka... Kép

A fürcsinél készült ma egy jó portré:
Kép

És így tartja magát, ha hasra fordítjuk:
Kép
Néha kicsit kúszik is, főleg ha megtapad a talpacskája vmin. Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
nagggyon szééép:-)))))))

mucus
Tm

Sziasztok!

ennyi tündéri csöppség!
mikor lesz már nekem is ilyen?
bár az éjszakázást nem kívánom Kép

Hmmc!

lehet, hogy a cumit el lehet venni, de ujjszopás közben nem lehet játszani, akkor ki fogja magától venni. Kinga első perctől kezdve utálta a cumi, é nagyon hamar szopta az ujját, de mára szinte csak vígasztalónak maradt. Érettségiig pedig még annyi idő van . . . Kép

Myra!
szerintem Lilla viselkedése nem furcsa, kihez ragaszkodjon a gyerek, ha nem az anyjához?
lesz még idő, amikor szeretnéd, hogy bújjon hozzád, de ő inkább játszana vagy más csinálna.
Gondolj erre!
(tudom ettől még ugyanolyan fáradt vagy Kép )

Szilvi
szilvamag

Cas: a képeket nézve csak kapkodjuk a levegőt (Lacival), hogy miket művel már Sebi... Döbbenetes Kép
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Ennyi szép gyerkőcöt!!!!
BÁr nem írom le századiknak, hogy "Én is ilyet akarok"
zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Mucus,
Ezt a "megyek a játékok után" projektet már csinálja. Az erején is mindig meglepődök. 3 hónaposan már emelgette a tornázóját. Egyszer pedig amikor kivettem alóla, elkapta az egyik játékot, és annál fogva az egészet tartotta a levegőben.
A csúcs a pelenkázás. Végig azzal van elfoglalva, hogy megszerezze a körülötte lévő tárgyakat (popsitörlős doboz, hintőpor, pelusok stb.), és a szájába szuszakolja őket, vagy legalábbis nyalogassa. Én meg próbáljam meg közbe rávarázsolni a pelenkát. KépKépKép

Cas,
Látom lassan nálatok is csak a padló lesz a biztos pont. Nálunk már a franciaágy közepén se szabad egyedül hagyni a gyereket. Kép

Zseppy,
Egy év múlva majd mi mondjuk neked, hogy mi is újra ilyet szeretnénk. KépKép

Szilvamag,
Hogy vagytok? Pocid?
Lassan itt a június! Kép
Egyébként örülök neki, hogy Lilla ennyire ragaszkodik hozzám. Kép Már előre elszomorít, hogy lesz "na ne adjál puszit mert az olyan cikiiii..." korszaka is. Kép
Szívesen foglalkozok én vele egész nap, csak az lenne a jó, ha magára hagyhatnám 1-1 órára (főzés-mosás-takarítás stb.), és addig szépen ellenne. Utána pedig megint jöhet Anya. De hát semmi sem lehet tökéletes. KépKép
myra

Sziasztok!

Cas,
Sebi kúszó- és úszóbajnoknak készül, gratula!:-))

Myra,
Már írtam, hogy kb. 6-7 hónapig enyémek is ennyire lefoglaltak anno engem, mint Lilla téged. Szerintem ez így természetes, mert egyre érdeklődőbbek, értelmesebbek a babák és amelyik már ilyenkor elég "eszes" az tudja, mire való még anyukája a cicihordozáson túl:-))
Kb. 7-8 hónaposan "váltak le" rólam annyira, hogy fél óra - órára is elszórakoztatták magukat különösebb segítség nélkül. Meglátod, nemsokára nagyon meghálálja magát, hogy ennyit foglalkozol a kicsivel, segítesz neki felfedezni a világot. Főleg a popsitörlős doboz, a hajszárító, porszívó
és egyéb kuriózumok világát:-))
Popsitörlős dobozról jut eszembe... Nálunk a pelenkázó asztal közvetlenül a kiságy mellet áll és a kencetartórész pont a kiságy felé esik. Nem gondolkodtunk, mikor kitaláltuk ezt az összeállítást, így Marcival és Hannnával is történtek balesetek. Marci egyik alvás után csendben felhúzta magát a kiságy rácsába kapaszkodva, odabillegett a kencékhez, de szerencsére ő csak a popsitörlős dobozt érte el. A levét kiitta belőle mire bementem hozzá. Lehellete frisseb, fiatalosabb lett, mint az Orbit rágótól:-) A törlőkendőket csak probálta előemészteni, de túl száraznak érezte már és kiköpte:-)
Hannával rosszabbul jártunk, mert ő meg esti elalvás helyett kencézést választott. Egy nagy tégely gyógyszertári popókrémet kent a szép dús hajába. Meg teljesen beglettelte vele a fülkagylóit (nem csoda ha nem hallotta meg a sikításomat, mikor megláttam:-), szemgödrei is eltűntek, de nem érdekelte a lányomat, hogy nemcsak süket, de nem is lát minket többé a lyukon. És jutott az orrába is egy kis maradék. Hajat 5-ször mostunk neki egymás után aznap este és következő napokban is minden este egyszer (már a kopaszításon gondolkodtunk), de másfél hét elteltével visszanyerte végre a babahaj állagot az addigi zsírcsomó a fején. Szóval megbűnhődtem, hogy nem gondoltam ilyen veszélyhelyzetekre.
Vigyázzatok, mikor elkezdenek mocorogni a pirinyók, onnantól kezdve soha ne mondjátok hogy soha!
:-)

Viki
ccviki

gfbh nnbfhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhuZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZA kjjjjjz9z x k mk ; bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbu,

Na ezt a lányom írta nektek!! KépKép
Tegnap óta élvezettel nyomkodja a billentyűzetet. KépKép
myra

Myra
És mikor kezd válaszolni az e-mailekre?! Mi is a címe? KépKépKép

Viki
Sebiből a finom babaszag helyett olajos-szardínia-konzerv szag árad esténként a csukamájolajtól, amit a buksijára kenünk. Elég morbid, főleg ha még vacsora előtt vagyok, korog a gyomrom tőle... KépKépKép
(Amúgy vmi a sok kencéből-bogyóból használ, mert szépen javul a buksija végre.)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas,
Örülök, hogy találtatok hatékony szert a problémára, még mielőtt a kölöknek pikkelyek nőnek a fejére a sok halolajtól:-)))) Macska nem lakik a környéken ugye? Mer' ha igen, ne hagyjátok soha nyitva a gyerekszoba ablakát:-)))))

Viki
ccviki

Cas,
Meg fogyókúrázó embereket se engedjetek a közelébe :-)
Én lehet szardínia illat nélkül is megenném annyira édi!
Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Viki
Macska!!! KépKépKép
A pikkelyek pedig éppen eltűnőben szerencsére... Reméljük nem nőnek újra! Kép

Zseppy
KépKépKép

Kép
Kép
Kép
cas

Tisztára elfelejtettem!KépKép Meglepi ezt írta 2005.ápr. 22-én:
Remélem jól vagytok Korival, és a szopi is problémamentes lett! Nem vagyok netközelben, de mindenkinek jó egészséget és szép hízó babákat kívánok. Sok puszi MB

Aranyhold
Nem tudod a krém nevét (koszmóra)? Melyik gyerekdokihoz jártatok vissza a kórházba?

Cas
Cicigond: evvel én is így vagyok , szinte már beletörödtem, hogy nekem (so)se lesz olyan élvezetes a szoptatás. Ma viszont a jobb cicimmel teljesen új pózt probáltunk ki. Na azt nem mondom, hogy nem fájt, csak máshogy. Én is inkább a fekvős szopi híve vagyok. De a jobb cicimmel jobban járok, ha ülök, de ma talán az új fekvőpóznak köszönhetően jobb lesz. Kori feje nem az én fejem felé volt, hanem pont fordítva. Szóval ő is és én is fekszem, csak a lábaink ellentétes irányba vannak (mondjuk az enyém északnak, Korinak dél felé). Az én fejem a pociját nézi, és Kori is nem a fejem, hanem a hasam látja, érted? Szerintem mindenképp próbáljátok ki!

Myra
Nekem is ez a félelmem: "na ne adjál puszit mert az olyan cikiiii..." De szerintem Kori már élből utálni fogja, mert már most szét puszilom állandóan a kis arcocskáját!
nikcsi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?