Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok

Ezvicc
szerintem rosszul, mondta a szülésznő az előadáson.
Nem voltam csecsemőgondozáson, nincs kedvem menni, már úgyis tele van tömve a fejem mindenfélévelKép
A pocak keményedés nálam is kezdődik főleg éjszaka, van hogy főlül, de többnyire az egész bekeményedik. Fájni talán csak 1-2x fájt. Most léptem a 35. hétbe. Viszont még nem "szállt le" a pocakom, vagy hogy kell mondani, az a jele , hogy készülődik a manó vagy nem? Kisbabás anyukák tessék mondani nektek volt ilyen észrevehetően?
Ja és még egy kérdés a gátsebet felszívodó cérnával varják? vagy még a varratszedést is el kell viselni?

üdv: Györgyi
eper8
 
 


Szia!

Ezvicc, Jucus, Eper

Nekem a szülés előtt lent keményedett a hasam előtte inkább fent, de az nem fájt. Ha lepihensz és elmúlik az jó jel!
Amúgy nekem már mindenki mondta, hogy szülni fogok, mivel igen lent volt a hasam és a 33. heti vizsgálatkor a gyerek már behelyezkedett a szülőcsatornába, a 35. héten pedig 1 ujjnyira nyitva volt a méhszáj. A vicc,hogy végig fincánkolt csak a tolófájások alatt maradt nyugiban, én az igazi fájásokra is azért hittem, hogy jóslók, mivel nem akart sűrűsödni, csak 7 percenként jöttek és a gyerek úgy mozgott, mint a motolla! Azt mondják, hogy szülés előtt, már nem mozog annyit, hát erről ennyit! Így hat óra 7 perces egyre erősödő fájások után bementünk a kórházba, ahol a doki megvizsgált, és közölte, hogy mindjárt szülünk, mivel bő 3 ujjnyira nyitva voltam, én meg be sem akartam menni!! A szülésznő kicsit kétségbe is esett, hogy sietni kell, nem akart elengedni zuhanyozni, de végül megígértem neki, hogy addig nem szülök meg és így is lettKép A szülésznő mondta is, hogy a nehezén már túl vagyok, attól függ honnan nézzükKép Az jó hogy nem kellett órákat vajúdni, de azért a kitolási szak sem sétagalopp!
Ja és a végén már fáj az ember dereka, mivel nyomja szét egy kicsit a csontokat a gyerek, ahogy befészkelődik a szülőcsatornába!

Gátseb:
a külső 4 db varratot távozás előtt kiszedik a belső varrattokat nem, azok kiesenek maguktól, vagy felszívódnak, vagy valami ilyesmit magyarázott a doki!Varratszedés egyáltalán nem fáj, pici szúró érzés, de a szülés után ez már meg sem fog kottyanni! És igen hamar megvan! max. 1 perc! Arra azért készüljetek fel, hogy a gátseb az első pár napban fájni fog, én egy napig nem tudtam ülniKép erre jó az Aloe amit Vantal írt! Illetve zuhanyozzatok annyiszor ahányszor csak tudtok, a melegvíz/langyosvíz nagyon jó! És esténként lehet menni kezelésre, figyeljetek a nővérkére, az a nap fénypontja ilyenkor megnézik a sebet és neogranormonos vizzel leöblítik!Isteni!Kép

Üdv :Dóri
Vendég
 


Vantal, Bea!

Tudtok valami megbízható hőmérőt ajánlani!
Nekünk van philips cumihőmérő, hát nem túl pont6os, ráadásul rá van írva, hogy adjon hozzá 0,5-1 fokot.
Van digitális popsiba helyezhető, de oda nem szívesen dugdoznék semmit! Néha így is sikerül leka....niaKép
Fülhőmérőt nem javasolták, mivel csak akkor mér pontosan, jó szögben tartod!
Van valakinek infrás homlokhőmérője?
Ha igen írja meg pls, milyen mivel 17e Ft.

Köszi!
Üdv: Dóri
Vendég
 

 
 

Liu, Eper!

Látom ugyan ahhoz a dokihoz járunk, egy kérdésem lenne: ti mennyit fogtok adni neki a szülésért? Azért kérdem, mert fogalmunk sincs, hogy mennyit kell majd adni. Vki azt mondja, hogy a vizitdíj 10x-t, vagy pedig annyit, amennyit adni tudunk. Tőle nem merem megkérdezni!

jucus1
 
 


Dóri,

Szerintem felesleges 17 ezret adni egy lázmérőért. Mi eddig csak digitális lázmérőt használtunk, azt dugdostuk a popsijába, és az elmúlt 7 hónap alatt a dugsosás még nem okozott balesetet. Viszont dugdosás nélkül már előfordult....

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit
 
 


Eper,

Én a gátsebről nem tudok nyilatkozni, mert nálunk császár lett a vége. Varratszedés akkor is van, és nekem egyáltalán nem fájt. Tudom, hogy nem az ilyen jellegű varratszedés érdekelt, de szerintem nem árt számba venni a császár lehetőségét is. Én egyáltalán nem voltam rá felkészülve, a könyvekben is rendszerint átlapoztam a vonatkozó részeket, mondván: az rám úgysem vonatkozik... Szóval szerintem fontos, hogy erre is felkészüljetek, hiszen mindig benne van a pakliban. Nem akarok okoskodni, de nekem nagyon rossz volt, hogy szinte egyáltalán nem számoltam a lehetőséggel.

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit
 
 


Liu, Jucus!
Ha megírjátok az e-mail címeket, megírom, nekem mennyi volt a szülés. Én is "Jávorká"-nál szültem, Bence már 4,5 hónapos.

Kép Kép
fricky
 
 


Nekem csak felszívódó varratom volt - szerencsére.
Lázmérő: nekünk sima digitális van. Úgy szoktuk, hogy ha valami láz-gyanu van, akkor először a hóna alatt mérjük, ha ott magas, akkor popsiba. Azért az a biztos, még akkor is, ha baleset lehet belőle (persze ott is le kell vonni 0.5 fokot). Ez van.
Nekem valahogy a 20. héttől kezdve voltak fájásaim. Néha igen kemény görcseim és, aztán mégse lett koraszülés belőle. Persze azért jobb, ha látja az orvos ilyenkor az embert.
Erik most már nagyfiú (3,5 hónapos) ezért azt javasolták, hogy ha pótolni kellene táppal, akkor kapjon már rendes kaját. Úgyhogy evett már banánt, meg almát, meg sütőtök-burgonyát. Imádja mindet Kép Persze sűrűn még nem kap, mert alapvetően van tejem. Ma pl. azért kapott, mert holnapra kell lefejt tej, mert megyünk csípőszűrésre, és ki tudja, hogy mennyit kell várni, és meg tudnám-e ott szoptatni...
Viki
vantal
 
 


Jucus

Én meg fogom kérdezni a dokit, de én is úgy halottam ahogy te tudod.

Karpijudit
Hogy lehet, egy császárra felkészülni? szerintem nem nagyon, még a normál szülésre se, hiszen első babó, de azért számításba vezemKép

üdv: Györgyi
eper8
 
 


Fricky!

Az email címem: judit.gyurcsanyi@invitel.hu
Előre ie köszönömKép

Tegnap voltunk a dokinál, szerencsére minden leletem jó volt! A babóval is minden rendben. Haskeményedésre azt mondta, hogy pócoljam fel a lábaimat, és aludni is úgy aludjak, hogy a lábaim alatt is párna van.
Mostanában nagyon sokat mozog. Csak úgy hullámzik a hasam. Az apró kis rezzenésekre azt mondták, hogy csuklik. Érdekes érzésKép

jucus1
 
 


Eper,

Csak annyira, hogy nem zárod ki teljesen a lehetőségét a császárnak, ahogy én tettem, valamilyen megmagyarázhatatlan okból.

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit
 
 


Mondjuk én utána is olvasgattam mindenféle fórumon, meg itt ott, hogy mi van császáros szülés után. Mikor lehet felkelni, meg hogy van a felépülés, ilyesmi. Arról se árt tudni ezt azt. Tele van vele a net.
vantal
 
 


Sziasztok!
Most jöttem az AFP uh-ról...Minden ok,azt mondták tökéletesebb nem is lehetne.:D
Talán lányunk lesz,de nem bizti.Asszem ma bejelentkezek 4Dsre is,ki tudja mikorra adnak időpontot?!
Jucus1
Én meg fogom kérdezni a dokit,nincs abban semmi ciki.
Fricky
Az emilem: liu22@axelero.hu
Előre is köszi az infót!Örömmel venném,ha a szüléssel kapcsolatos élményeidet is megosztanád!
A babádhoz meg gratula!Szép kis csöppség!Kép
liu
 
 


Sziasztok Kismamák!

Haskeményedés: nekem a huszonvalahanyadik héttől volt oldalt, baromira fájt. Akkor jött elő, ha sokat lépcsőztem stb, de mivel zárt volt a méhszáj, nem kellett csinálnom semmit. Mármint óvintézkedést.
Varratszedés (gátsebé): nekem nem volt, felszívódó varrattal stoppolt a dokim. A szülést követő napon a kezelésen (minden nap leöntik vmi fertőtlenítő oldattal) elképedve kérdezte a nővérke, hogy mikor szültem. Mondom neki, tegnap, mire azt mondja, szinte egyáltalán nem látszik a gátseb. Megkérdezte, ki volt a dokim, mondtam, hogy ki, mire azt mondta, annak a dokinak aranykeze van. Egyébként nekem a gátsebem egyáltalán nem fájt, észre se vettem, hogy van, pedig kb. 15 percig varrtak, hát legalább ennyi mázlim volt, mivel baromi nehéz szülésem volt.

Dóri!

Nekünk sima digitális hőmérőnk van, szerencsére csak egyszer mértük vele a lázát, a hóna alatt, mint a nagyoknak. Olyan pillanatok alatt meg lehet vele mérni, még ha fickándozik is, a kis karját fogtam, nem volt vészes.
Sajnos az anyatejnek se híre, se hamva, áll. intéződik a dolog...?
Jobban vagy?

Én nem megyek a börzére, így is már úgy kell visszafognom magam, hogy ne vegyek Lucának egy újabb vmit. A férjem mondta, eddig örült, hogy nem vagyok az a költekező típus, de úgy látszik hat év után még tudok újat mutatni nekiKép

Üdv. Bea

marq
Kép
Kép
marqueza
 
 


Marq: vigyázz azért ezzel a hónalj alatti hőmérőzéssel, mert nekik még nem olyan a hőháztartásuk, mint a nagyoknak. Nem is javasolják ott mérni, mert sokszor nem valós eredményt mutat. Elég, ha egy kicsit melege van, és máris felszökik.

Miért volt nehéz szülésed? Nekem se volt egy sétagalopp, viszont a varrat alatt vérömlenyem is keletkezett, így jókat szívtam a gáttal is. SZóval nem törvényszerű, hogy ha az egyik nem megy jól, a másik igen Kép Engem is azzal vigasztalta, hogy ha nehéz volt a terhesség, tök könnyen megszülök. Aha! Persze minél távolabb van, annál könnyebbnek érzem. Bár én már a végén azt mondtam, hogy kicsit rápihenek, és jöhet a következő.
Na de nem baj, most már azzal bíztatnak, hogy a következő gyereknél sokkal könnyebb lesz! Kép Kép Kép
vantal
 
 


Szia Bea, Vantal

Szerintetek mitől függ, hogy kit mivel varrnak?
Engem is kb. 15 percig varratak, de az egyáltalán nem fájt, csak utána pár napig, de a növér nekem is mondta, hogy szép a seb, csak nekem azért fájt hozzáKép De látod nem lehet valaki midenben szerencsés, de a gátseb miatt sem panaszkodhatok!
Szerintem ez sem csak a dokin múlik, hanem, hogy kinek mennyit vágtak és hogy gyógyul. Nekem is volt olyan ismerősöm aki meg sem érzete, míg ua. a dokinál szült a szobatársa, aki igen szenvedett!
Egy kolléganőmet meg két órán keresztül varrták, úgy berepedt, többet varrtak, mintha császár lett volna, és úgy szedték ki belőle a gyereket! Brutális szülése volt, a sztorija után én kicsit félve néztem a szülés elé, mivel anyukámnak és anyósom is rettenetes szülései voltak.

Amúgy csajok kitartás a második könnyebb, de remélhetőleg nem rosszabbKép
Sógornőm a 4.-et csak úgy pikk-pakk megszülte 55 perc alatt onnantól kezdve, hogy jött az első fájás!

Üdv: Dóri
Vendég
 


Szia Bea!

Javulgatok, így kicsit lassan megy, hogy apa dolgozik!
Apropó hétfőn volt náluk látogatóban a miniszterelnök Kép
SAjnos elég sok dolga van.
Ráadásul a kollégái közül mindekinek gyereke született/születik 3 hónapon belül!
És a többieknek már nem az első, így jól be kell osztani ki mikor megy szabira!

Költekezéssel én is így vagyok! De már hála isten mindenünk megvan!

Amúgy lehet, hogy a dokid a gátsebekre specializálta magátKép

Luca mekkora? Nem tudsz róla képet beszúrni?
Ha megnyitod a képet a paint programmal, akkor a kép menüpont alatt a második (XP-nél) a nyújtás/döntés és itt adj meg neki egy százalékos adatot az 1 megás képnél úgy 15%-ot x és y irányban is, így nem lesz torzulás és akkor jó kicsi lesz! Ez nem a legegyszerűbb, de paint programod bizti van!

Üdv: Dóri
Üdv: Dóri
Vendég
 


Sziasztok!

Tud nekem vki segíteni abban, hogy állnak a kórházban a gátvédelemhez?
A második gyerkőcömet a Jahn-ban szeretném szülni, és mivel az elsővel sem volt egy szál varratom sem, ezért másodjára is szeretném megúszni.
köszi, Eszter
cseszi
 
 


Doktor Úr!

igaz-e az, hogy ha valakinek sokáig nem sikerül teherbe esnie, egy laporoszkópiás műtét után nagyobb az esély?
HSG vizsgálat szerint átjárhatóak a petevezetékeim, és a hormoneredményeim is jók, viszont a prolactinom kicsit emelkedett (3. napon 30-33 körül van), de ennek ellenére teljesen szabályos a mensim.
Előre is köszönöm a választ.

Plussz
plussz
 
 


Szia Cseszi!

Ez orvosfüggő, mindig közlik előre, hogy milyen beavatkozást végeznek, de ha lehet, elkerülik. A szülőszobán volt egy kiegészítője az ágynak, ami a gátvédelmet szolgálta, de nálam vágni kellett, de csak egy kicsit!
Szóval az adott orvossal kell megbeszélni, hogy ha lehet nem szeretnéd alapbólKép

Üdv: Dóri
Vendég
 


Szia Cseszi!
Én is úgy tudom, hogy orvosfüggő, de leginkább helyzet függő. Ha ez a babád nagyobb, vagy mondjuk faros, akkor könnyen lehet, hogy ha akarod, ha nem, vágni kell. Amúgy magát a vágást én baromira nem éreztem, egyáltalán nem tudom, hogy mikor volt, de mástól is ezt hallottam.
Viki
vantal
 
 


Sziasztok!

Tegnap este begörcsölt a bal lábam. Nagyon fájt. Még ma is sántikálok. Nektek is volt ilyen?
A gátmetszésbe már előre belenyugodtam. Ha kell, vágjanak. Bár nekem első baba, úgyhogy nagy esélyem van.
A császárról is tájékozódtam, mert ugye sosem lehet tudni. A baba egészsége az első!

Jucus

jucus1
 
 


Jucus!
Ne ijedj meg, nálam szintén volt lábgörcs. Rendszeresen éjszaka ébredtem fel rá, és reggel az érzés még mindig meg volt. Nekem a doki írt fel MagneB6-ot, de nem sokat segített. Azért vhogy túl lehet élni Kép Fel a fejjel.
A vágást én sem éreztem, csak akkor tűnt fel, hogy mondta a dokika, hogy akkor beteszünk egy-két varratot.

Kép Kép
fricky
 
 


Én is szedtem magneB-t. De ettől még begörcsölt (persze talán többször begörcsölt volna, ha nem szedem). Sokszor volt, hogy reggel arra ébredtem, hogy mozdulok, és majd bepisilek, úgy begörcsöl a lábam. Hát, ilyen van. De valóban túlélhető Kép
vantal
 
 


Jucus1!
Görcs nálam is volt, Ca és Mg jó rá!
Plusz maszírozd el, hogy ne legyen csomó, mert akkor még sokáig fájni fog. Mást sajnos nem tudsz tenni!
Gátmetszést meg sem fogod érezni, abban a pillanatban nem arra fogsz koncetrálniKép
a statisztika szerint első szülésnél 90% a valószínűsége Mo.-on.
a császármetszésnek pedig 25%
Szorítok neked egy problémamentes szüléstért, egészséges babóval!

Üdv :Dóri
Vendég
 


Szia Cseszi!

A JFK-ban a szülőszoba látogatáson a főnővér azt mondta, hogy itt rutinszerűen minden első szülőnél elvégzik a gátmetszést. Szerintem ez is egy olyan, ami túl van fújva. Mint a szülőszobán való szoptatás. Nem ettől lesz v. nem lesz teje vkinek. Anyu mondta, hogy 30 évvel ezelőtt, mikor ő szült engem, szinte meg se mutatták az anyának a gyereket szüléskor, utána is csak egy nap múlva hozták ki a bébiket. Mégis volt tej. Már akinek egyébként is lett volna. Lucát mellre tettem a szülőszobán, csak a feeling miatt. Előtejem akkor nem volt, utána meg csak az volt.Kép Na, nem folytatom az eszmefuttatást...

üdv. Marq.

marq
Kép
Kép
marqueza
 
 


Kép

marq
Kép
Kép
marqueza
 
 


Dóri!

Sikerült végre betenni a képet!Kép Nem is volt nehéz, előbb is megpróbálhattam volna. Te is küldhetnél Ágiról egy frisset.
Javulgatsz?
Bea

marq
Kép
Kép
marqueza
 
 


Szia!
Egy tegnapi kép, épp indultunk sétálni!
Már csak kicsit fujom az orrom, de jól vagyok, köszi!
Lucának szép nagy haja van!
Milyen békésen alszik!
Ti mennyit esztek mostanság?

Üdv: Dóri
KépKép
Vendég
 


Marqueza és Dóri!
Nagyon szépek a babáitok,gratula hozzájuk!
Jucus1!
A lábam nekem is görcsölt,de csak 3-4 napig.Most 2hete szünet,de gondolom még elő fog jönni.A Richtofit sportkrém régi,de jól bevállt nálam.Kép
liu
 
 


Ellenpéldát is tudok mondani. Én nem kaptam meg szülés után a babót - vákum miatt egyből elvitték, csak másodpercekre láttam az orvos kezében - aztán mégis volt tejem. Köze nincs hozzá. De jó lett volna azért, ha megkapom Kép

Kép
vantal
 
 


Plussz!
A laparoszkópiás mütét első közelítésben arra való. hogy átjárható-e a petevezető, esetleg, ha nem műtéti megoldási lehetőséget nyújt. ettől, szorosan véve, nem nőnek az esélyek.

jucus1!
A Magnézium a megoldás, de a MagneB6-ban nincs elég! Megoldás Panangin tbl-receptköteles, napi 6 tabletta, pár nap alatt elmúlik.
gyuri
Szeged
 
 


Sziasztok!

Megjottunk a dokitol. Nem vartuk ki a jovo hetet, mert tegnap elott 3perces fajasaim voltak kb egy oran at. Szoval orias babot varunk Kép Most a 33.heten a fejecskeje 91mm (ennyivel szult egy ismerosom) ennyi a valla, es 72mm a combcsontja. Meglepodott nagyon a doki, amikor megtapogatta a hasamat, hogy milyen magasan van a mehem. Mondta is, hogy hosszu baba. Sulya kb 2200g, es nem lesznek ra jok az 56 rucik, ha vegig kihordom Kép Sot 4kg feletti lesz. Megvizsgalt, es hat csajok a csillagokat lattam, valami borzalom volt. Azt hittem sikitok. Meg is kerdeztem a szulesznomet, hogy a szules is fog ennyire fajni, vagy az mar kellemesebb lesz Kép Kerdeztem a gatvedelmet, erre a szuleszno mosolygot, hogy ekkora fejnel Kép Szoval be vagyok to..a.
Ja, es a vizsgalatnal kiderult, hogy valamim elsimult, de a masik valami zarva van Kép Na ezt jol megirtam, de mar nem emlekszem, hogy mire mondta, mert annyira ideges voltam a meretek miatt. Erti ezt valaki esetleg?

Megneznetek esetleg, hogy a Ti babaitok milyen meretuek voltak ebben az idoben, hogy egy picit megnyugodjak. Koszi!


Marqueza, Dori, Vantal!
Csodaszepek a babaitok! Buszkek lehettek rajuk! Picit irigyellek Titeket, hogy a szulesen mar tul vagytok.

Kedves Doktor!
Megkerdezhetem, hogy a 40.het kornyeken mekkora egy atlag bebinek a BPD-je? Mennyinel csinalnak csaszart? En szeretnem ezt elkerulni. Koszonom valaszat elore!

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Meg egy gyors kerdes, a Tenna ladyt irtatok, hogy ne felejtsunk el vinni. En vettem most egy 24db Normal meretut (ez is eleg nagynak tunik) Ti hanyat, mekkorat vettetek?

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Szia Ezvicc!
Még azért nem biztos ám, hogy óriás bébid lesz. Nekem is mindenki azt mondta, hogy 4 kiló felett lesz. Az orvosok (a 4D-sek is), a szülésznők, a védőnő, szóval mindenki aki látta a méreteit. Aztán meg 3150g-al és 51cm-vel született, és még az 56-os ruhák is nagyok voltak rá. A 38. héten volt 97 a BPD-je.
Én egy egész csomag tennát vettem, nem a legnagyobbat, hanem eggyel kisebbet. Nemtom az melyik Kép El is használtam az egész csomaggal, bár igazából a felénél már elég lett volna sima betét is, csak gondoltam ha már meg van, fogyjon! Kép
A szülés fájni fog, viszont óriási élmény, és baromi büszke leszel magadra (meg a családod is rád) hogy meg tudtad csinálni.
A gát miatt meg tényleg ne aggódj, én még olyan kismamával nem beszéltem, aki érezte volna, hogy mikor vágták meg.
Viki
vantal
 
 


Szia Ezvicc!

Nekem szintén ilyen "nagy" méretű babóm volt és mivel előbb jött, ne de így is azt hangsúlyozták, hogy habár testsúlya szerint nem koraszülött, a korai nehezebb adoptáció miatt mégis az. A méretek akkor lesznek biztosak, ha megszületettKép
Lehet, hogy 2-3 héttel előbb jön és akkor nem éri el a 4 kilót, vag yakkor sem, ha még plusz 1 hetet bent marad. Szóval a améretek miatt ne aggódj. Nekem a 29. héten akkora volt a bpd-je (81), mint egy 31. hetesnek!
Én nem tudom, de nekem sohasem fájt a vizsgálat! Még a szülés alatt sem.
Szerintem a dokid a külső és a belső méhszájról beszélt.

tena lady: közvetlenüll szülés utánra nem elég a normál (tapasztalat, én is csak azt vittemKép)
viszont nem kell egész csomaggal venni a nagyobbakból, lehet darabra kérni, így ha 10 db szupert vagy midit veszel az bőven elég!
lehet, hogy mosta normal elég nagynak tűnik, de szülés után nem lesz azKép

de eldobható vagy tena bugyit feltétlen vigyél! nekem az a hálóingem, amit szülni vettem a tesco-ban meghalt, nem lehet kimosni, de azért elraktam emlékbeKép
http://www.inetcom.hu/andrea/babasmamas/adatok.htm
a fenti linken meg tudod nézni a tájékoztató jellegű adatokat, de ez magzatonként eltérhet!
nekünk a 33. héten nem volt UH, így nem tudok adatokat írni.


Üdv: Dóri
Vendég
 


Doktor úr!
Köszönöm, akkor felíratok az orvosommal, mert nem akar múlni ez a fránya görcs.Kép

Én olvastam egy Molipants nevű eldobható neccbugyiról, ami 3-4 mosást kibír, jól tart. Gyógyászati segédeszköz boltban lehet kapni. Azt hiszem ilyet én is beszerzek.
A Tena betétet lehet receptre íratni, vagy nem olyan drága?

Jucus

jucus1
 
 


Jucus: én még olyat nem hallottam, akinek sikerült volna feliratnia. Mindenkitől azt hallottam, hogy az orvosa azt mondta, hogy nem lehet (én nem próbáltam), úgyhogy valószínűleg csak az inkontinencia problémával lehet, szülésre nem Kép Azt tudom, hogy iszonyú árkülönbségek vannak mindenfelé, de az orvosi segédeszközökben olcsóbb, mint a gyógyszertárakban.
Nekem tenna bugyim volt.
vantal
 
 


Jucus!

Bebe confort necc bugyit 990 Ft-ért vásárolhatsz bármely bababoltban, de abból sajna minimum 2 csomaggal kell, nekem nem volt elég az egy és anyu hozott még tena-t. Az nem tudom mennyi volt, ő vette.
Szülésre nem írnak fel betétet. De lehet darabra kapni nem éri meg egy csomaggal megvenni!

Egy csomag normal 1500 Ft körül van, a super drágább olyan 2000 körül, ebbe ha jól emlékszem 24 db van!

Üdv: Dóri
Vendég
 


En ma vettem Tena normal, 24db es pontosan 1024ft fizettem. A mi gyogyszertarunk pici itt, es szerintem darabra nem lehet venni, meg Tena bugyi sincs, de jovo heten ra fogok majd kerdezni. Mennyit kene a Superbol venni?

Picit mar megnyugodtam a meretek miatt. Csak a baratnom hivott, es kivancsisagbol rakerdeztem mennyi volt a pici BPD szules elott, es 40het+1naposan volt 98mm. Nekem meg a 33.heten van mar 91-92mm Kép Most ugy vagyok, hogy csak egeszseges legyen.

Ti kernetek EDA-t? Csajok, aki szules elott all, hogy vagytok ezzel a kerdessel?

Kedves Doktor!
Meg egy kerdes, az ismerosom most szult valami PERIDURALIS erzestelenitovel, amit allitolag a gerinc melle adnak. Hallott mar errol, es van a JFK? Allitolag nincs annyi mellekhatasa, es nem olyan veszelyes.

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


szia Ezvicc

Az az érzéstelenítő amiről írsz az epidurális=EDA rőviditve, és én igen élni szeretnék a lehetőséggel, mivel a napokban megismerkedtem a jóslófájással és hát köszönöm nekem ez is elég volt, nem hogy ennek még a többszöröse.

A méretek ne riasszanak, mert azért ezt is sacc-ra mérikKép szóval nem tuti, hogy pont akkora. Én most voltam uh-n 35.hét 88mm pbd, 65mm fl. Na és nem is biztos, hogy 40 hét-re jön a baba.

üdv: Györgyi
eper8
 
 


Ez a epidurál, meg az EDA ugyanaz Kép
Én így szültem. Úgy voltam vele, hogy ha bírom, akkor nem kérek semmit, de aztán végül mégis. Nemtom, hogy kérnék-e újra. Előnye, hogy tényleg csillapította a fájdalmat, viszont azt mondják, hogy pont ezért nem éreztem a tolófájásokat, és végül ezért kellett a vákuum (nem az orvosom mondta). Na meg nekem kijött utána egy 6 napos migrén, de ez baromi ritka eset. Szóval tényleg nemtom, hogy ajánlanám-e vagy sem. Fájni nem fájt, amikor beadták, inkább nyomódó, kemény érzés volt a hátamon. Nem a dokid csinálja, hanem egy anaszteziológust hívnak be olyankor (számíts plusz pénz adásra neki is, bár gondolom nem ettől teszed függővé a dolgot).
Viki
vantal
 
 


Vantal!
Ez komoly? Ezt el is felejtettem. Mikor kell az anesztesnek fizetni, es mennyit? Na jo, hogy irtad, en el is felejtettem volna Kép De miert is kene? Mert hat a szulesznonek azert fizetek, mert O bejon, amikor szulok, akar este is, es vegig ott lesz, a dokim szinten. Az EDA-ra meg az ugyeletes jon be. Nekem ezert nem jutott eszembe. Most akkor a csecsemosoknek is kell, mert vegul is Ok hozzak viszik a piciket. Ezt most komolyan kerdezem, jobb ezt elore tudni.

Azt tudom, hogy az EDA=epiduralis, en a periduralisrol erdeklodtem Kép

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Sziasztok!

EDA: most úgy érzem, hogy nem akarok kérni, de persze mivel nem tudom mi vár majd rám, így könnyű kijelenteni. Szeretnék a nélkül szülni. De ez tényleg csak a szülőszobán fog eldölni.

jucus1
 
 


Na, ez a fizetős dolog onnan jött, hogy az egyik lány (akivel egy napon szültem) az Uzsokiba szült (asszem ott). És ott úgy működik, hogy szabott árért(!) lehet az EDÁ-t igénybe venni. Vagy legalábbis vele közölte az anasztez. hogy 15E-ért veheti igénybe. Utána kezdtem el én is azon filózni, hogy ezek után itt se ártana adni. Amúgy amikor én szültem - gondolom másnál is így van - sokat bent volt az illető. Mert, hogy azt nem egyszer beadják, aztán annyi, hanem újra és újra kell, mert múlik a hatása. Aztán ott volt végig a szülésen is (szülész-anasztez. volt az illető) és ott is segített. Tehát nemtom meddig - akkor eltűnik az idő - de sokáig bent volt velem a vajúdás és a szülés alatt is.
Amúgy nekem nem volt fogadott szülésznőm, de aki bent volt, az nagyon nagyon sokat segített, így ettől függetlenül ő is kapott ezért némi jutattatást.
Magyarán ezzel azt akarom mondani, hogy senkinek sem KELL adni, de illik. Akivel együtt szültem lány, annak senkije nem volt fogadott (az orvosa sem), és ő nem is adott pl. senkinek pénzt. Ilyen is van. Én úgy éreztem, hogy megérdemlik. De ez igazából mindenkire rá van bízva.
Jelzem én már hallottam olyanról is, aki valóban adott egy-két csecsemősnek is pénzt Kép
Viki
vantal
 
 


Szóval mindenki döntse el, hogy kinek ad, ad-e és mennyit. Én mindenkinek nagyon hálás voltam, aki segített. De hát erről szól a hálapénz vagy mi Kép Nem éreztem kötelezőnek - valószínűleg rosszul fogalmaztam - hanem úgy gondoltam, hogy megérdemelték. Persze ezen lehetne vitázni, ahogy szoktak is, a hálapénz igen jó vitatéma, de gondolom most itt nem az a cél. Én csak leírtam, hogy adtam. Hülye fogalmazásban Kép
Lehet a konyhás néninek is adni, ha kedves, de az orvosnak sem feltétlenül muszáj. Ennyi Kép
Viki
vantal
 
 


Ezvicc!
Én bizony fogok kérni EDA-t!Úgy gondolom,h nem attól lesz jó anya valaki,ha borzasztó fájdalommal szüli meg a gyermekét.Ha van rá lehetőség,miért ne szenvedjek kevesebbet?Kép Lehet,h második szülésnél már azt mondanám,h nem kell,de így elsőre inkább bevállalom "biztos ami biztos" alapon.;)
Lányok!
Tudja valaki,h a holnapi börzén lesznek bababútorok is?
liu
 
 


Szerintem ezt nem lehet előre eldönteni. Se azt, hogy igen, se azt hogy nem. Ebben igaza volt a dokimnak. Õ is mondta, hogy ne agyaljak ezen, úgyis ott fog kiderülni. Sokan mondják, hogy ők aztán nem kérnek, aztán percekkel a durvább fájások után már sikítanak érte, míg mások úgy mennek be, hogy akarnak, de mire észbe kapnak, már kint is van a bébi.
Az tény, hogy nem ettől lesz jó vagy rossz anya valaki.
Szóval nagyon nem kell tervezgetni, maximum utánajárni, hogy mégis melyik mivel jár.
Én nemtom, hogy legközelebb kérek-e vagy sem. Nekem inkább az a 6 napos migrén volt a nagyon gázos, de az tényleg ritka. Viszont nekem nagyon megkeserítette az első napokat a gyerekkel, mert hát mozdulni alig tudtam tőle Kép Nem tudtam kiélvezni igazán az első hetet, pedig nagyon jó lett volna. Persze azóta ezt bepótoljuk folyamatosan Kép
vantal
 
 


Sziasztok!

Az én orvosom azt mondta, hogy az egy dolog, hogy én kérek edát, de a szitu fogja eldönteni, kapok-e. Ugyanis ha már viszonylag eléggé kinyílt méhszájjal érkeztek a kórházba, nem biztos hogy fognak adni, pont azért, hogy érezzétek a tolófájásokat. Ill. pl. én kaptam edát, de elég hamar le is vettek róla, mert leállította a tágulást.

marq
Kép
Kép
marqueza
 
 


Nekem azzal nem volt gond, simán tágultam mellette is. De tényleg a szitu dönt. Az EDÁnak idő kell, hogy hasson, ha már előrehaladott a helyzet, eleve nem adnak, mert felesleges már.
vantal
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?