Szia!
Ezvicc, Jucus, Eper
Nekem a szülés előtt lent keményedett a hasam előtte inkább fent, de az nem fájt. Ha lepihensz és elmúlik az jó jel!
Amúgy nekem már mindenki mondta, hogy szülni fogok, mivel igen lent volt a hasam és a 33. heti vizsgálatkor a gyerek már behelyezkedett a szülőcsatornába, a 35. héten pedig 1 ujjnyira nyitva volt a méhszáj. A vicc,hogy végig fincánkolt csak a tolófájások alatt maradt nyugiban, én az igazi fájásokra is azért hittem, hogy jóslók, mivel nem akart sűrűsödni, csak 7 percenként jöttek és a gyerek úgy mozgott, mint a motolla! Azt mondják, hogy szülés előtt, már nem mozog annyit, hát erről ennyit! Így hat óra 7 perces egyre erősödő fájások után bementünk a kórházba, ahol a doki megvizsgált, és közölte, hogy mindjárt szülünk, mivel bő 3 ujjnyira nyitva voltam, én meg be sem akartam menni!! A szülésznő kicsit kétségbe is esett, hogy sietni kell, nem akart elengedni zuhanyozni, de végül megígértem neki, hogy addig nem szülök meg és így is lett
A szülésznő mondta is, hogy a nehezén már túl vagyok, attól függ honnan nézzük
Az jó hogy nem kellett órákat vajúdni, de azért a kitolási szak sem sétagalopp!
Ja és a végén már fáj az ember dereka, mivel nyomja szét egy kicsit a csontokat a gyerek, ahogy befészkelődik a szülőcsatornába!
Gátseb:
a külső 4 db varratot távozás előtt kiszedik a belső varrattokat nem, azok kiesenek maguktól, vagy felszívódnak, vagy valami ilyesmit magyarázott a doki!Varratszedés egyáltalán nem fáj, pici szúró érzés, de a szülés után ez már meg sem fog kottyanni! És igen hamar megvan! max. 1 perc! Arra azért készüljetek fel, hogy a gátseb az első pár napban fájni fog, én egy napig nem tudtam ülni
erre jó az Aloe amit Vantal írt! Illetve zuhanyozzatok annyiszor ahányszor csak tudtok, a melegvíz/langyosvíz nagyon jó! És esténként lehet menni kezelésre, figyeljetek a nővérkére, az a nap fénypontja ilyenkor megnézik a sebet és neogranormonos vizzel leöblítik!Isteni!
Üdv
óri