Új privát üzeneted érkezett!

Vacak!

A helyzet változó tegnap előtt nem volt felsírás csak kaja időben. Ma hajnalban viszont kétszer is. Nem huzogatja a lábát a hasfájást mi kinőttük már hál istennek a GripeVater volt nekünk is jó.
Érdekes hogy általában mindig reggel felé hajnalban csinálja. Pont amikor én már tiszta hulla vagyok. Ma viszont elég volt egy kis simi és aludt tovább. Az benne a legrosszab, hogy felkelek simi és mire pont visszaaludnék ujra felsír, na olyankor én is tudnék sírni. Sírni már azért nem hagyom mert ha felkelek max2-3 perc talán még annyi se. Ha meg sír akkor legalább 10 perc és mindegy mert én akkor sem tudok aludni. Érdekes egyébként mert nem ébred fel, csukva a szeme csak sír. Kínomban azt gondolom rosszat álmodik nemde hajnalban a legerőssebb az álomtevékenység?

Ildi

Kép
vildi

Timi!

Én szívesebben nyomnék 15 kg-mal kevesebbet. Cseréljünk. :-))) Pedig én is tartottam diétát a hasfájós időszakban. De rólam nemhogy le de fel jöttek a kilók. Már nagyon várom a szopis időszak végét hogy elkezdjek egy kicsit fogyizni. Na meg a nyarat, hogy lehessen sok salit enni.

Ildi

Kép
vildi

Sziasztok!

A hasfájósság sajnos minket sem került el, nagyon nyügi a kisasszony ráadásul ő is inkább hajnalban Kép Infacol sajna nemigazán jött be. Erről a Gripe water-ről még nem hallottam mi is ez?
jammie

Jammie!

Ugyanolyan hasfájás elleni szer mint a többi.
Ezt találtam róla:
http://vitalitas.hu/olvasosarok/online/oh/2000/31/603.htm
Infacol nekünk sem használt.
Ildi

Kép
vildi

Vildi!
Sajnálom,hogy nem megy az alvás,én aztán tudom milyen kimeritő.Az én lányom most már két és fél éves,és egy évvel ezelőttig pokollá tette az életem.Nem tudom a te gyerkőcöd mekkora.A lányom 6-7 hónaposan kezdte a nem alvást,és a végén már a férjemmel is csak öltük egymást.Fizikailag hozzászoktam az éjszakázáshoz,de lekileg nagyon kikészitett,és ráadásul mindenki csak azt volt hajlandó észrevenni,hogy én milyen ideges,ingerült vagyok,még a gyerekkel is!Az senkit se érdekelt,hogy mitől van ez,csak a rosszalló pillantásokat kaptam,meg a "jótanácsot":légy türelmes,kinövi,elmúlik,stb.a végén már 1-1,5 óránként!! keltem,és nagyon elegem volt az egészből.A megoldás végül a 3. gyerekorvos által jött,és a segitségével,meg az én összekapart kitartásommal 2-3 hét alatt rend lett,és azóta csak nagyon ritkán,kell éjjel bemennem a csajhoz.Az a pár alkalom leginkább betegség vagy a nyári meleg miatt fordul elő,de ez már semmi.Nekünk a doktornénink homeopátiás szert adott(SEDATIF PC),én pedig elvettem a gyerektől a cumisüveget.Folyton ugráltam,hogy enni-inni hozzak neki,a gyógyszerszedés elkezdése előtt egyszerűen nem adtam neki üveget.És láss csodát:nem is kérte két nap múlva.Szóval,igazából nem is volt rá szüksége,mert ha szomjas lett,akkor azt elfogadta pohárból is,úgyhogy nem a szomjoltás miatt kellett neki annyi innit csinálnom éjjel.Aztán elkezdtem neki adni a homeós szert,napról-napra kevesebbszer kelt éjjel,és végül teljesen megszünt.Szerintem egy próbát neked is megér,én nagyon ajánlom!
Az alváslaborokat felejtsd el,engem a dokinénink világositott fel a működésükről.Akkor már majdnem elsírtam magam előtte,és felhoztam az alváslabor-lehetőségét.De azt mondta,ne akarjam.Merthogy beveszik a gyereket,anyát hazazavarják,és a gyerek meg üvölt,nem rohangálnak be hozz.Így aztán a gyerkőc 2-43 nap alatt rájön,hogy semmi értelme,és átalussza az éjszakát.Na ez nekem nagyon nem tetszett,a lányom amúgy is hajlamos pár perc alatt úgy belelovalni magát a sírásba(és nem a hisztibe!),hogy összehányja magát.Hát nem akartam egy ekkora veszélynek,és lelki megrázkódtatásnak kitenni a gyereket.
Na,ez a mi esetünk.
Én ajánlom neked tényleg ezt a homeós szert,nekünk minden este 2-őt kellett kis vízben feloldani,pontosabban 1-et adtam fürdés és vacsora előtt,a másodikat lefekvés előtt oldottam fel,és adtam oda neki.Nagyjából egy teáskanálnyi vízben.
Kérdezz rá az orvosotoknál,hogy mit szól hozzá.
Remélem hamar megoldódik a probléma,tudom min mész most keresztül!

És bocs,hogy belekotyogtam!

Kép

Kép
tündérke26

Köszi Tünde!

"Kotyogj" csak bele nyugodtan minden javaslatra nyitott vagyok, de még az is jól esik ha hallom hogy másnál is előfordult már ilyen. :-) Mi még csak öt hónaposak leszünk ezért még nem aggódom annyira bár már lassan fogy a türelmem.

Nagyon helyes a kislányod!

Ildi

Kép
vildi

Helló!
A -15 kg-ra én is irígy vagyok, de beérném -8-10zel is! Kép
A mi dokink is azt mondta,. hogy 1 éves kor körül az 1-2 éjszakai fölkelés teljesen normális. Az én kislányom könnyen visszaalszik, csak egy valami kell hozzá: a szopi. Valamelyik este épp a fürdőben voltam amikor fölébredt, és az apukája képtelen volt megnyugtani. Pedig nagyon apás ám! addig bömbölt, amég nem értem oda, és nem kapott szopit. 5-6 perc múlva már aludt is... Asszem, még odébb vannak az esti kimozdulások...
Engem nem zavar az éjszakai fölkelés (na jó, néha azért egy kicsit), csak az ellen kűzdök, hogy elaludjak közben én is, mert akkor nem viszem vissza a helyére. Nem kéne, hogy nagyon megszokja, később nem lehet majd egyedül elaltatni. Nem vagyok a híve az együttalvásnak (bár néha előfordul).
Ahogy olvaslak titeket, úgy tűnik ti sem nagyon.
Sziasztok!
DaDó
dadó

Sziasztok!

Az infacol védelmében mondanám, hogy nekünk használt. Sokat segített. Kép
Misi fiam is 6 hónapos koráig hasfájós volt. Ha abbahagytuk az infacolt. Egyébként egész jól elvolt.

Panni
uran

Ildi,

Köszi az infot. Én még naívan reménykedem abban, hogy 6hetes korára lenyugszik, legalábbis ezt mondják a környezetemben élők.
Ja és csatlakozom a 15kg-ra irigykedők táborára (Persze egészséges kereteken belül)
bár nekem eddig egy 10-est sikerült ledobni 3hét alatt.
jammie

Jammie!

Na akkor te nem is panaszkodhatsz. :-)
Én is reménykedtem benne azt mondták, hogy a szoptatás alatt majd leugranak a kilók. Hát nálam épp fel ugrottak, vagy ha nagyon vigyázok akkor áll. Már nagyon nehéz hogy a régi cuccaim közül semmi nem jön rám. Szeretnék végre megint egy kicsit nő is lenni az anyaság mellet. :-))

Ildi

Kép
vildi

Ui: hogyan lehet smile-kat csinálni? Még nem sikerült rájönnöm.
I

Kép
vildi

Ildi,

25-öt híztam Kép
A smile-hoz hagyd ki a vesszőt. (kötőjelet)
jammie

KépVildi!
Nagyon szivesen!Ha még csak 5 hósok vagytok,akkor kis kitartás,lehet,hogy nincs is semmi,és tényleg elmúlik.Azt mondják,hogy a féléves kor amolyan vízválasztó,akkor változik a baba addigi alvásszokása.Lehet is benne valami,mert a lányom addig míg az őrület el nem kezdődött,szépen aludt éjszaka,és ahogy írtam,kb.6-7-8 hós volt mikor megfordult a szokás.Azért nem tudom pontosan,mert fokozatosan romlott a helyzet,és az első pár alkalommal azt hittem,csak a nyári meleg miatt van,de aztán az hamar kiderült,hogy az időjárásnak semmi köze hozzá.A 2.orvosunk csak azt mondta,hogy a foga miatt van,de erről meg tudni kell,hogy a csajszi már 3 hónaposan elkezdett fogzani,4 hósan már 2! foga volt,és a következő 6-8 foga is kettesével jött,és soha nem vettük észre,csak ha megharapott,mert nem viselte meg egyáltalán a fogzás.Szóval nálunk csak "simán" alvászavar volt,de az nagyon durva lefolyású,nem kivánom senkinek,hogy megtudja milyen.
Úgyhogy lehet,hogy a te babád is fogzik,és őt megviseli,lehet,hogy az időjárásváltozásokat érzi,és lehet,hogy nincs is semmi baja,csak még nem alakult ki nála az alvási ritmus.
Na,nem dumálok tovább,kivánom,hogy rendbejöjjenek a dolgok!Kép
tündérke

Hát lányok!

A dokitól vegyes érzelmekkel jötem el.
Sok a jó hír!Kép
2880 g, nagyon jól fejlődik.
A fejméret viszont elég nagy, kb. 38. hétnek megfelelő.
A többbi mérethez viszonyítva végül 37 hétben maradtunk.
Ami viszont vegyes, hogy nem fordult be, és már valószínűleg nem is fog, mert ahoz már túl nagy.
Vagy a köldökzsinor tartja vissza, vagy valami más.
Holnap mennem kell már nst-re.
Május 15-ére lett előrehozva a szülés várható időpontja , illetve a császár.
Ehez május 9-én már be kell feküdni.
Van egy-két nap amikor mindenféle vizsgálatot elvégeznek.
Ezután már meg is szokták csinálni a műtétet.
Tehát lehet, hogy 11-12-én már babázom.
A doki ismét csúcsszuper volt.
Ahoz képest, hogy egész nap nagyon fájt a szeméremcsontom, mert a Picúr annyira nyomta, hogy alig bírtam menni, a doki olyan finoman vizsgált, hogy semmi fájdalom nem volt.
Még örömködtünk is közben, hogy de jó, érzi a fejecskéjét, nagyon lent van már, teljesen bekészült. Már akkor mondta, hogy ebből hamarabb lesz szülés, annyira lent van.
/Megjegyzem ezt érzem is, hogy lent van. A gyomorégésem például teljesen megszünt kb. egy hete./
Amikor viszont elkezdte az uh-t, megváltozott az arckifejezése, és az első mondata az volt, hogy visszaadja a diplomáját, mert 1000%-ra a fejét érezte ott az előbb, ahol most a kis popóját látjuk.Kép
Hát kb. ennyi.
Laci teljesen elhűlt.
Ő számított arra a 6 hétre, ami most kb. 3 lesz.
2 hét múlva megyek ismét a dokihoz.
Azt mondta, hogy olyat nem mond, hogy tuti nem fordulhat már be, de csodát ne várjunk.
Azt viszont megbeszéltük, hogy Laci is bent lehet minden további nélkül.
Sőt ha sikerül egy egyágyast is lestipistopizni, akkor bent is alszik 1-2 napot, hogy segítsen.
Én is teljesen odavagyok, mert még egy csomó mindent szeretnék megcsinálni.
Aki a halogatósabbak táborába tartozik annak azt tudom tanácsolni, hogy érhetik az embert meglepetések. Ne hagyjatok sokmindent a végére.

Kép
Kép
pipocska

Pipocs!

Milyen szép nagy fiad lesz, ez mindenképpen jó hír! Én május 13-i vagyok egyébként, jó kis bika lesz Marci! Kép
A kis faros lustaság! Kép Megtréfálta kedvenc dokinkat? Kép Itt jegyzem meg, hogy kb. 3-4 héttel a szülésem előtt nekem is azt mondta a vizsgálat után a doki, hogy itt bizony szülés lesz 1 héten belül, annyira lent van a baba (én is éreztem, úgy mint te), na ezek után még 1 hónapot vonszoltam magam 2 ujjnyira nyitott méhszájjal, aztán beindítottak. Szóval, NYUGI, sokat tud a doki, de azt, hogy mikor jön a baba, azt csak maga a pocaklakó érezteti majd veled! Kép

A Péterfyben az is nagyon jó, hogy apuka is jelen lehet a császáros műtétnél, és ez biztos sokat jelent a kismamának. Epidurálnak, ugye? Épp nemrég beszéltem egy ikres ismerősömmel, ő nem merte bevállalni az EDA-s ikercsászárt, így őt altatták. Azért az EDA-ban pont az a jó, hogy mégis "jelen vagy" a baba születésénél, és jó esetben meg is tudod rögtön szoptatni.

Részemről megy a nagy DRUKK, ha még tudsz, adj magadról hírt addig! NST-zni Adrienne-hez mész?

V.
vacak

Lányok, akik súlyfeleslegtől szenvedtek!
Én azt mondom, örüljetek, hogy ehettek, majd lemegy az a pár kiló! Én mit adtam volna, ha ehetek normálisan a terhesség alatt! Szigorú diétán voltam terhességi cukor miatt, nem kívánom, hogy megtudjátok milyen, amikor semmit nem úgy, akkor és abban a mennyiségben ehettek, ahogy és amikor megkívánjátok. Lehet, hogy csak 6kg jött rám föl, és a kórházból már a szülés előtti súlyommal jöttem el, de a 9 hónap alatt bizony nagyon kemény önkontrollt kellett folyamatosan gyakorolnom.
Na jó, ezt nem azért írtam le, hogy sajnáljatok, csak hogy örüljetek annak, hogy egészségesek vagytok a babával együtt, a kilókat meg ráértek leadni lassanként. Vagy adjatok nekem át belőlük egy párat, kipárnázom magam itt-ott! Kép

V.
vacak

Szia Vacak!

Megkérdezhetem, hogy akkor te már az elején cukorbetegként kezdtél, vagy az első labornál derült-e ki? És hogy kihez jártál diab. rendelésre?

Én MIsivel a nagy fiammal oda jártama Thaisz drnőhöz, és van olya nérzésem, hogy most sem úszom meg a diétát. a 28. héten még jó lett ugyan az eredményem, de nem túl bíztató. Ezért kérdezem. Ha gondolom írhatod magánban is.

Panni
uran

Szia Panni!
Nem voltam cukorbeteg előtte, és lekopogom, úgy tűnik, túlvagyok rajta, egyelőre minden OK, de azért sosem szabad most már elhanyagolnom a témát, 6 havonta járok egy kontrollra.
Nekem már az első terhességem előtt végeztek vizsgálatokat, többek között egy nagy terheléses vércukrot is, és akkor elég szörnyű eredményem lett (itt jegyzem meg, hogy acsaládban van időskori cukorbeteg, így tehát örökölhettem a hajlamot, vékony alkatom ellenére). Az első terhességemet ezért nagyon kemény diétával csináltam végig (150gr CH/nap!), és így is kardélen táncoltam, mert majdnem inzulin lett a vége, de megúsztam (Szabolcs utcában nagyon keményen kezelték a cukros mamákat, rögtön befektetés, és inzulinozás). Érdekes módon, bár a tapasztalatok szerint a terhességi cukor rosszabb egy második terhesség alatt, nekem éppenhogy sokkal jobbak voltak a második babával az eedményeim. Én egy fiatal dokihoz jártam, nem a Thaisz doktornőhöz, de aztán a végére meg el is bocsátottak azzal, hogy elég szép stabil eredményeim vannak diétával, elég visszamennem majd szülés előtt. Amit aztán én el is blicceltem.
Milyen eredményeid voltak Misivel és vannak most? Szerintem ha a 28. héten jó az érték, akkor még ha rosszabbodhat is valamivel, azért nem valószínű, hogy nagy gond lesz belőle. Most is jársz a doktornőhöz? Haemoglobin A1C(HbA1C) vizsgálatot végeztek neked? Mert igazán az a mérvadó.

V.
vacak

Szia!

Misivel a terhelésesek 6,1 és 6,7 voltak, aztán egy vércukorprofil alkalmával mértek egy 7,8-t reggeli után (ami hozzáteszem felért egy terhelésessel, mert iszonyat éhes voltam, akkor mentem a kórházba éhgyomorra, hátha kell, aztén 10 óra körül reggeliztem végre.) Na mindegy. Akkor 175 gr-os diétára fogtak ez a 33. héten volt, és ezzel végig is vittem a terhességet.

Most a 28. héten mért érték a terheléses után 7,6. az étkezések utáni 1 órásak pedig egyelőre 7,0 alatt vannak, csak közel hozzá.
Most elkezdtem a diétát (eddig is figyeltem, de nem annyira, hogy számoljam, csak tudtam, hogykevés szénhidráttal éljek) De most már számolom. Én Thaisz drnőt szeretném elkerülni. Megírnád, kihez jártál. Hátha ő emberségesebb.

Köszi
Panni
uran

Panni!
Nem látom a profilodban az emil címedet, úgyhogy nem tudok magánban írni...
Étkezéses terhelés 7,0-ig általában OK, addig békén hagyják az embert. Nagy terhelés után 2 órával mért 7,6 határeset, nem a legjobb, de diétával biztosan szépen végig tudod csinálni. Nem tudom, milyen lehet Thaisz doktornő, ezek szerint nem túl szimpi? Ha jól emlékszem a nevére, a dokit dr. Sallai Tamásnak hívták, de igazából legtöbbször csak a "cukros mamás" nővérrel találkoztam hétfőn de., ugyanis akkor van a diabetológián a terhesrendelés, és ha rendben volt az ujjbegyvér eredménye, akkor már mehettem is, dokihoz nem kellett járulnom. A doki elég kedves volt, amikor találkoztam vele.
Mondták neked, hogy menj a diab. szakrendelésre?

V.
vacak

Sziasztok!

Talán kissé laikus a kérdés: Ha a gyereknek akarok forralt vizet csinálni elég ha 1-2 percig forralom?

ildi

Kép
vildi

Szia Vacak!

A cukorbetegséggel kapcs. értékekkel, határokkal, kezelési módokkal tisztában vagyok úgy érzem. Rengeteget utánaolvastam, és immáron elég régi tagja vagyok itt a babaneten a "cukros" topicnak. Ami megint csak jó kis továbbképzés. De azért köszi, amit írtál, hiszen te ezt nem tudhattad.

Thaisz drnőről azt gondolom, hogy emberileg 0 módon viselkedett velem szemben az előző terhességem alatt. Amit rá lehet fogni egy alapvető bizalmatlanságra a páciensek iránt,... de azért voltak durva dolgai. Nem taglalom inkább, mert nincs értelme. Ezért szeretném elkerülni, ill. más orvos hátsköre alá tartozni. De a fentiek szerint ez nem megoldható. Kép Hétfőn de ő van ott. Kép

Egyelőre még nem látta a dokim a labor eredményemet, de őt ismervén elküld a diabetológiára. Szeretném ezt megúszni, úgyhogy most diétára fogtam magam, és viszem hozzá amikor megyek 3 hét vércukor eredményeit (reggeli utánit) és bízom benne, hogy akkor a köztünk kialakult bizalom hatására meg tudom még úszni ezt egy ideig. Főleg, hogy nem egyszerű kérdés számomra a nagyobbik gyermek heti egyszeri de-i elhelyezése. És végülis a 7,6 egy negatív eredmény.

Tehát most ilyen tervekkel vagyok. Kép

Köszi
Panni
uran

Szia Mindenkinek!
17.hetes kismama vagyok, a Péterfyben akarok szülni. Egy jó ideje böngészek már az interneten és teljesen el vagyok keseredve, mert az orvosomról még eddig semmilyen információt nem találtam. A kórházban csak annyit árult el az egyik szülésznő, hogy szokot ott szülést levezetni. Az SzTK-ban ismertem meg, látszatra szimpi, de pl. nem küldött 12.heti nyakiredő mérésre= felelőtlen? Egy szó mint száz, ha hallott valamelyikőtök Dr. Csősz Györgyről légyszi írja meg nekem!

Picipoci
picipoci

Jó reggeltKép

Lányok, a segítségeteket szeretném kérni. Én is a kórházban tervezem a majdani szülésemet (ha minden jól megy, decemberben). Egészségügyis, kétgyermekes létem ellenére sok újdonság van számomra. A nagylányaim már kamaszok (13 és 15 évesek), nem is itt születtek (hanem a Margitban).
Azt szeretném tudni pl., hogy terheléses vércukor vizsgálat valóban mindenhol minden kismaminak kötelező? Meg azt is, hogy milyenek a szülésznők, lehet-e választani, egyáltalán minden olyan dolog érdekel, ami a várandósság alatt történik majd velem.

Köszönöm:
Jovi
7+3Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Jovika!

Ugy tudom, hogy a terheléses vizsgálat nem kötelező az első orvosom nekem sem csináltatta meg. Ott azt mondták ha a reggeli utáni vércukor rendben, akkor nem csinálják. A második orvosom viszont rögtön ezzel indított. Gondolom orvosa válogatja. A péterfiben szerintem minden szülésznő aranyos én pl nem is választottam. De ha szeretnél lehet választani. Van tanfolyamuk is kismamáknak ezen én nem voltam ugyhogy nemtudom milyen. De ott mindenről beszélnek lehet szülőszobát látogatni, elmondják az EDA-t is stb.Itt egy link ha részletesen érdekel kicsit régi mert nem frissítik a tematika viszont gondolom ugyanaz. (babaváró) http://www.orvosok.com/korhaz/peterfy-szul-no/

Szia Ildi

Kép
vildi

Sziasztok!

Igazából a Jovika név hallatára ugrottam be (Jovika! A Verus barátném Jovikája vagy?, de ha már itt vagyok én is megosztom veletek a tapasztalataimat éji felkelés terén.)
Második gyerekem 1 éves koráig felébredt éjjelente rendszeresen szopizni, aztán csak vizet adtunk neki, vele maradtunk az ágya mellett, de nem vettük ki, három nap után végigaludta az éjszakákat. Most már nem így csinálnám utólag és nem is így csinálom a 3. gyerekkel.
Õ már elmúlt 18 hónapos és még mindig felkel éjjel szopizni többször is. Fárasztó, föleg, hogy van még kettö rajta kívül, nagy ház, kert, stb, de úgy vagyok vele, hogy biztosan meg van rá az oka, hogy felkel. Magam mellett altatom (régen nem voltam híve, de most már az vagyok, mert nem hiszek az ilyesfajta elkényeztetéses szövegben) Úgyis eljön az idö, amikor nem akar már mellettem aludni.
Egyébként nekem úgy volt, hogy elkezdték átaludni az éjjeleket 6 hetes koruk körül, aztán 3-4 hónaposan el kezdtek kelni. Ilyenkor már kezdenek jobban kinyílni a világra és a napközben öket ért ingereket fel kell dolgozniuk, ezért kelnek fel.

Hasfájás: szedtek-e fluorid tartalmú vitaminkészítményt, tejterméket esztek-e (ezt elhagynám pár napra és megfigyelném, hogy hogyan reagál a baba), ezek a leggyakoribb okai a hásfájósságnak.
Ha a baba szépen fejlődik, akkor valószínüleg kiszívja a hátsó tejet is.
Beválhat egy masszázs is, vagy amikor nyűgösködik járkáltok vele (ha van kendö, abban a legjobb). Büfiztetni szopi közben is, hogy ne nyomja a levegö a pociját, gyakran mellre tenni, hogy ne legyen éhes, mert akkor habzsol és sok levegöt nyel (bukós babáknál is ez a jó).
Szóval általában meg lehet oldani a hasfájósságot szerek beadása nélkül is.
Végig lehet zongorázni, hogy mi lehet az oka a hasfájásnak (egyébként az esetek többségében a nyügösség oka nem is az, hogy fáj a hasuk.

De a topikra kanyarodva én is itt szültem kettőt a háromból császárral (EDA-val) Dr. Czikmántorynál és nem kellett terheléses cukorvizsgálatot csinálni.
A szülésznök mind nagyon jók szerintem, nekem egy Lilla nevü szép, fiatal lány volt egyszer, egyszer meg Keserű Ági, mindkettö rendkívül kedves.

Vízforralás: nem kell forralni, egyszerűbb és szerintem jobb is, ha Szentkirályit adsz neki, ha már elmúlt hat hónapos, addig meg úgysem kell neki más, csak cici. Ha nem szoptatsz, akkor ezt használhatod.

Sziasztok, Evey
evey

Jovika!

Ugy tudom, hogy a terheléses vizsgálat nem kötelező az első orvosom nekem sem csináltatta meg. Ott azt mondták ha a reggeli utáni vércukor rendben, akkor nem csinálják. A második orvosom viszont rögtön ezzel indított. Gondolom orvosa válogatja. A péterfiben szerintem minden szülésznő aranyos én pl nem is választottam. De ha szeretnél lehet választani. Van tanfolyamuk is kismamáknak ezen én nem voltam ugyhogy nemtudom milyen. De ott mindenről beszélnek lehet szülőszobát látogatni, elmondják az EDA-t is stb.Itt egy link ha részletesen érdekel kicsit régi mert nem frissítik a tematika viszont gondolom ugyanaz. (babaváró) http://www.orvosok.com/korhaz/peterfy-szul-no/

Szia Ildi

Kép
vildi

Bocs ez kétszer ment el.
Közben lefagytam nem tudtam hogy el ment-e.
(Mármint a gépKép)

Kép
vildi

Köszi Evey!

Még csak öt hónapos. De én is azt akartam kipróbálni amit te csináltál éjszaka. Már nagyon ki voltam. De aztán lebeszéltem magam róla. Most megy a szopi éjszaka is. Az benne a nagyon rossz, hogy nem tudok fekve szoptatni teljesen fel kell kelni hozzá és ültömben is majdnem elalszom (kókadok le). Na de majd elmúúlik. remélem

Ildi

Kép
vildi

Vildi: köszi a linket, megnézegetemKép Engem mondjuk kevéssé érdekel a szülőszoba látogatás, kismami tanfolyam, ti. anyu szülésznő, én műtősnő vagyok, valszeg sok újat nem tudnak mutatni-mondani. A szülőszoba max. olyan szempontból érdekelne, hogy ha odakerülök, tudjam, merre van a wc, stbKép De a férjemet es. érdekli, ha ő megy, megyek veleKép Megnyugtató, hogy nem kötelező a terheléses vércukorKép
Ha papás szülést szeretnénk, kötelező előtte a tanfolyam?
Pocifájás: nálunk Viri (a nagyobbik nőci) volt iszonyú "hasfájós", 5 hónapos koráig. Bogi végigaludta az éjszakát első perctől féléves koráig, utána 2 évig minden éjjel fönt volt. Virivel én is mászkáltam sokszor heteken keresztül minden éjjel, mert sehogy nem volt jó neki, szopi sem kellet neki sokszor. Iszonyú fárasztó és nem tudom mitől volt, elmúlt. Én első perctől nem csináltam problémát a magam mellé vevésből, asszem az a legjobb mindenkinek, ha anya is tud pihizni éjjel ( a tejci meg jön akkor is, ha kukázol, nem kell vigyázzban ülni szoptatás alatt). Ildi, az kínos, hogy nem tudsz fekve szoptatni, így tök kiborító lehet még az is, ha csak egyszer kelsz föl éjjel. Hát, ha még többször!Kép

Evey: igen, én a Te Verusod nővérkéje vagyokKép Végre én is a nagycsaládosok táborát gyarapítomKép Gondolom, Verustól ismered a történetünket, elmondhatatlan boldogság ez a baba nekünkKép
Keserű Ágit anyu ismeri, ajánlotta, majd jól megnézem magamnakKép Igazából azért érdekel a szülésznő-kérdés, mert az orvosom Tatabányán él, így decemberben simán előfordulhat, hogy nem ér fel időben (bár, ahogy magamat ismerem, nem fogom kipottyantani a gyereket...)

Puszi:
Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Ja, a lényeget kifelejtettemKép
Valahol hallottam, vagy olvastam a múltkor, hogy a picibabák bőgős időszaka csak kis százalékban van a hasfájástól. Jó része állítólag azért bőg, mert a velőshüvely nő és ez fájdalmat okozhat nekiKép

Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Sziasztok!

Szia Jovika!
Mi az a velős hüvely?

Szülésznő
Én nem választottam, és mivel hosszú volt a nap kettővel is találkoztam. Csak az egyikük nevét tudom (Adrienn),mert vele korábban is találkoztam, és valahogy aznap nem olvasgattam névtáblácskákat. Mindketten nagyon kedvesek voltak. Adrienn, aki a finisben volt velem, nagyon profi volt, így elsőre nekem annak tűnt.
Hosszú de teljesen sima, végül EDÁs szülésem volt.

Szerintem nagyon jó hely a Péterfy!
Majd megyek még egy kört!

Sziasztok

Ironram

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

VIldi! Pedig az lenne a legjobb, ha vhogy megoldanád a fekve szoptatást, párnákkal, stb, mert így közben tudnál aludni te is! Nyugodtan kérdezz, ha tudok, szívesen segítek! Ezért (is) szoktuk ajánlani a mamáknak, mert a legtöbb baba sokáig fel szokott kelni éjszakánként (lásd enyém 18 hó), gondolj bele a tiéd még csak 5 hónapos!

Jovi! Igen, ismerem a történetet, Verussal együtt örültünk nektek, de akkor most "személyesen" is nagy-nagy gratula!

Ironram! Egyetértek! Szuper jó hely a Péterfy és mindenki nagyon kedves!
Nekem nagymamás császárom volt, a babáim 30 perces koruktól igény szerint szopiztak, az meg nagyon tetszett, hogy a csecsemőosztály szinte üres volt..

Evey
evey

Evey!

Az a baj, hogy folyamatosan fáj a mellbimbóm ezért csak bimbóvédővel tudok szoptatni mert így elviselhető a fájdalom egyébként annyira fáj, hogy potyog a könnyem is. A védővel egész elviselhető a dolog de fekve mindig elcsúszik össze-vissza folyik a tej. Plusz elég nagyok a melleim ezért oldalt fekve nem a gyerek szájvonalába kerül hanem lejjebb ezért meg kell támasztanom magam hogy a szájában maradjon. Ez meg egy elég kényelmetlen pozitúra. Ezért választottam inkább az ülve szopizást.

A Péterfyvel én is meg voltam nagyon elégedve azzal a kivétellel, hogy nekem elfelejtették a csecsemősök odahozni és mellre tenni (én is császáros voltam)a babcit. Én meg túl zizi voltam még akkor, hogy kérjem. Nem is lett tejem csak a negyedik napon. De ettől eltekintve szupi hely és tényleg mindenki kedves.

Ildi

Kép
vildi

Ironram: a velőshüvely a gerinccsatorna végén (a keresztcsontnál-farokcsontnál) van, de gerincvelő nincs benne. Asszem pár ideg még fut ott. Nem tudom, valós-e az állítás, amit olvastam, de egy magyarázat arra, hogy miért üvölt "megmagyarázhatatlanul" a kicsi baba. Nekem megnyugtató, ha vmi "okot" mondanak, nem bután állok a megoldatlan (megoldhatatlan?) feladat előtt, gondoltam, esetleg nem vagyok egyedül ezzel az érzéssel, ezért írtam leKép

Evey: köszönöm szépenKép Bogyót tegnap megnéztük megint. A szép méretes szikhólyagban 9mm "magas" embriócskám van, még a szívét is láttam dobogniKépKép Dokibácsi szerint pont 7 hetes, szerintem 7+4Kép

Lányok, köszi az infokatKép Eldöntöttem, hogy nem fogok szülésznőt fogadni. Így is, úgy is kijön az a gyerek, szülésznő mindig van a szülőszobán.
Egyébként én is meg voltam elégedve a Péterfyvel, amikor bent feküdtem (mindenféle "fincsi" kukkolós beavatkozáson).

Kitaláltam, hogy egy "szülés" című előadásra elrángatom a Zuram, utána úgyis szülőszoba látogatás lesz, én is megtudom, merre hány lépés, aztán várjuk a decembertKép

Puszi:
Jovi
7+4Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Sziasztok!

Jovika!

Papás szülésetek lesz?

Nálunk nem jött össze. Ugyan nem jártunk előadásokra, de beestünk, hogy megnézzük a szülőszobákat. Akkor is nagyon kedvesek voltak a szülésznők, és egyikük jött mesélni.
A legnagyobb szobában voltunk amikor a mese a gátmetszésnél tartott. Ennek hallatán párom alaposan belekapaszkodott a szülőágyba, majd megkérdezte sokáig mesél-e a témáról, mert akkor inkább kimegy!Kép
Az én kis hősöm!
Nem is akartunk papás szülést, de a fenti példa meg is erősített minket eme döntésben. Nagyival szültünk, Apa az ajtó előtt várt. Azért néha bejött simizni! Kép

Nosztalgia!

Legközelebb már egy barátosném lesz bent velem, hiszen nagyi unokázni fog. Apa marad az ajtó előtt!

Sziasztok

Ironram

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Ironram: igen, a férjem határozottan azt mondta, hogy jön velemKép Bár lehet, hgy menet közben meggondolja magátKép De, ha ő nem, akkor senki (max. a hugom jöhetne, de ő valszeg nem érne föl 220km távolból időben).

Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Sziasztok!

Bocs a teljesen más témáért, de szerintem jó kis program a köv:

http://www.medveotthon.hu/guinness2005.htm

Panni
uran

Sziasztok!
Néhány napja bukkantam erre a topikra és bár nem túl friss az utolsó bejegyzés remélem reagáltok a kérdésemre.
Orvosválasztás előtt állok és beleolvasgatva az eddigi hozzászólásokba Abkarovics és Zacher doktor közt hezitálok. Legfontosabb szempont a szakmai megbízhatóság, márcsak azért is mert az első gyerekem születésekor komplikációk léptek fel és végül császárral született (egy másik kórházban). Majdnem ilyen fontos a szimpátia is. Számításaim szerint Karácsony - Szilveszter táján várható a baba, ezért olyan dokit keresek, aki hajlandó ilyenkor is levezetni egy szülést.
És végül, de nem utolsósorban az sem mindegy, hogy mennyit kérnek a vizsgálatokért. Úgy vettem észre, hogy szinte mindenki magánrendelésre járt. Ez csak így oldható meg? Én pl. nagyon közel lakom a Péterfyhez, ezért kényelmesebb lenne, ha oda kéne járnom, mégha pénzért is.
Kérlek benneteket, hogy írjátok meg, hol , mikor és mennyiért rendelnek és persze milyen tapasztalataitok vannak. (Lehet a privát címre is)
Előre is kösz mindenkinek, aki válaszol!
Lajka
lajka

Sziasztok!

Jovika!
Bátor vagy, ha egyedül! Kívánom neked párod társaságát, hiszen neked valószínűleg ő lenne a legmegnyugtatóbb!
Engem idegesített volna szegénykém, mert süt róla, ha kényelmetlenül érzi magát valahol. De egyedül nem szerettem volna lenni semmi pénzért!

Lajka!
Magam részéről nem sokat tudnék segíteni, de remélem sikerül mielöbb dűlőre jutnod!
Jó kórház, mégha kívülről nem is látszik!

Ironram

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Sziasztok!

Gyors bekukk ismét.

Pipocska:
Nagyon drukkolok nektek.

Vildi:
Én is nagy dudákkal vagyok megáldva mostanában és kínkeservesen találok megfelelő poziciót a szoptatáshoz. Fekve tényleg nem egyszerű, de ha egy pelust összehajtogatsz és a melled alá pakolod, akkor az úgy tart valamit és nem csúszik el. Ülve rendszerint azon kínlódom, hogy ne terítse be a mellem a gyerek fejét. Én éjszaka belehalnék, ha fel kellene ülnöm.

Vacak:
Hogy vagytok? A kisebbik lányzó nálunk is hasfájósabb mint a nagy volt. Ráadásul olyan hangja van hozzá, hogy leesnek a denevérek röptükben. A nagylány most már nálunk is láthatóan szereti a kistesót. Simogatja a haját, csörög neki, zötyköli a babakocsiban - bár ez néha még a korából adódóan egy kicsit durvára sikerül. Tényleg az a lényeg, hogy legyen segítség, így nincs mellőzve soha a nagy sem. Amúgy meg meg van neki engedve, hogy beüljön a babakocsiba, befeküdjön egy kicsit a hugi kiságyába, fürödjön a kiskádban... na és persze a játékaival játszhat, mert a hugi nem irigy és odaadja neki. Csak akkor van "letesz Léna, cipel Hanna" ha elesik vagy más miatt vigasztalásra szorul.

Lajka:
Szerintem a rendelőbe csak akkor tudsz bejárni terhesgondolzásra, ha az orvosod egyáltalán rendel a kórházban. Én azt hiszem, hogy az általad választott orvosok pont nem rendelnek, csak privátban.

Timi
timi30

Sziasztok!

Timi!
Édes hangja lehet a csöppnek!Kép)

Mekkora a korkülönbség köztük?

Azért is kérdezem,mert beindítottuk a "második fázist", és Olivér most 10 és fél hónapos.
Én örülnék a kis korkülönbségnek, de igazán majd akkor derül ki mire is vágytam, ha már ott leszünk.
Most még fura elképzelni, hogy az egyik alulról magyaráz, a másik meg a hónopm alól!Kép)

Sziasztok!

Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Sziasztok!

Magam részéről újabban átmentem olvasó üzemmódba, de azért vagyok...

Pipocska!
ha még erre jársz, és egyben vagy, tudd, hogy Timivel együtt én is nagyon drukkolok. Adj magadról életjelet, ha tudsz!

Timi! Kép
Örülök, hogy erre vetődtél, és minden OK a lányokkal. Nálunk is a nagyobbik néha most is "átmegy" babába, beül a babakocsiba, és bekéri magához a kicsit az ágyába. És azt még nem is említettem, hogy sajnos tél óta visszatért 24h-ban a pelus is. Eddig többek tanácsára nem erőltettem a szobatisztaságot, de lassan betölti a 3-at, és szeptembertől, ha minden jól megy, ovi, és akkor már nincs bocsánat. Szóval várom a meleg időt, és akkor végleg lehúzom a pelust. Krízishelyzet néha azért adódik, mint pl. tegnap de. Nagylányom mellém ült, míg szoptattam a kicsit, ő is "szoptatta a babáját". Mígnem addig fickándozott, hogy háttal került a kanapéra, elvesztette az egyensúlyát, és bumm, le a földre. Óriási üvöltés, véres púp a homlokán. Közben meg a kicsi szunyókált már a mellemen. nem volt más választás, ledobtam a kicsit, felvettem a nagyot, és különben is jegelni kellett a fejét. Közben a kicsi persze felébredt, és ő is kiabálni kezdett. Annyi volt a délelőtti sziesztájának... És az ember lánya ezekkel a helyzetekkel is egyre gyakorlottabb, tapasztaltabb lesz.
Amúgy jól vagyunk, a kicsi végre elkezdett enni, na jó, nem egy nagy étvágyú, de legalább már elfogadja a zöldséget, gyümölcsöt. Haladunk, haladgatunk, csak a súly áll már egy hónapja. Doki, védőnő bíztatgatnak, kezdem megszokni, hogy ő már csak ilyen kis egyszálbél lesz. Szombat de. kerülünk vele adásba a TV2-n...

Lajka!
Mail megy neked ma vagy holnap este kórházról, dokikról. Jó pocakosodást! Kép
vacak

Sziasztok!

PIPOCSKA ma éjjel fél egykor világra hozta 3290 grammal és 55 cm-el Marci nevü kisfiát. mind a ketten jol vannak és a kis ficko már szopizott is. Egyenlöre többet nem tudok, de majd még jelentkezem!!

Giggancs
giggancs

Sziasztok!

Pipocska!
Gratulálok!
Sok tejecsit!

Ironram

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Köszi Giggancs a híreket!
Ahhoz képest, hogy eredetileg még május 26-ra volt kiírva... Szép nagy legényke Marci! Kép Ha beszélnél Pipoccsal, légy szíves közvetítsd neki az én jó kívánságaimat is!
Nagyon kíváncsi vagyok a szülés részleteire is, ráadásul a dokink is ugyanaz...

V.
vacak

Sziasztok!
Van valami jó ötletetek arra, hogy hogyan kell beadni egy pasinak, hogy ismét apai örömök elé néz. (Ugyanis nem terveztük, de nem is védekeztünk ellene.)
Lajka
lajka

Szia Lajka!

Szerintem ne akard beadni, mert lehet, hogy nem sül el jól. Legalábbis nálunk nem jönne be.
Persze ez csak akkor igaz, ha a köntörfalazásra gondoltál. Én úgy vettem észre férfiembereknél nem működik.
Mindamellett egy biztos örülni fog neki!

Mesélj majd, hogy ment!

Szia

Ironram

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Sziasztok!

Lajka! Én nem jártam magánrendelöbe, hanem az V. kerületi rendelöintézetbe Dr. Czikmántoryhoz és aztán nála szültem a Péterfyben. A Dr. Abrakovicsot ismerem a kórházból, aki szült nála mind elégedett volt, de többet nem tudok róla. A dr. Zachert is dícsérték.
Apai örömök: én pl. a középsönél egyszerűen csak megkérdeztem, hogy mit fogsz csinálni május 28-án (akkorra voltam kiírva). Ö: honnan tudjam én azt? Én: pedig én tudom, jössz velem a kórházba!

VIldi! Mázli, hogy szopizik a bimbóvédö hatására! Eleinte nekem is fájt a szoptatás, mert a mellbimbóm nagyobb, a babáim szája kicsi volt, de 3-4 héttel a szülés után már nem fájt. Próbáld meg nyugodtan a bimbóvédö nélkül, már tuti nem fájhat! Ha mégis, akkor lehet, hogy nem kapja be a bimbóudvar nagy részét is a bimbóval együtt, biztosan jól van mellretéve? A bimbóvédö olyan, mint a cumisüveg, más technikával kell szívnia és akkor gondok lehetnek.
Fontos, hogy jól kapja be, ha véletlenül mégsem, akkor vedd ki a szájából és próbáld addig, amíg jól lesz a szájában! Ha sikerül, akkor fekve is simán tudsz majd szoptatni.

Pipocska! Ismeretlenül is nagy gratula!

Jovika! Tényleg mindegyik szülésznö jó!

Evey
evey

Szia Lajka!

Nem hiszem, hogy "be kéne adni" neki ugyanis ha nem védekeztetek akkor benne volt a pakliban azt Neki is tudnia kell. Én vennék neki valami aranyos kis babásat ajándékba mondjuk 1 pár kis babacipőt, hogy tessék nemsokára ismét lesz aki hordja, vagy valami ilyesmit.

Ildi

Kép
vildi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?