Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Pocok!
Nekünk azt mondta a gyermekorvos, hogy a babát valóban fel kell húzni a kezénél fogva (persze nem ülésig), mert erõsiteni kell a nyakát. Nekünk minden nap csinálni kell, mert ilyen helyzetben még nem tartja a fejét.

Katica!
A legújabb vélemények szerint semmit sem kell csinálni a kukackával. Majd csak 2 éves korban.

Képzeljétek, ma végre hosszabb ideig birta Gedus a hordókendõben!Annyira élvezte, hogy majdnem el is aludt benne. Sokat nézelõdött. Kép
helga

Sziasztok!

Ti is említettétek, meg máshol is hallottam már arról a bizonyos mellhez "erõsített" csövecskérõl. Dorka babám 6 hetesen még mindig csak bimbóvédõvel tud ímmel-ámmal szopizni, ezért szeretném kipróbálni, hátha segít.
Valaki tudna többet mondani róla, illetve, hogy hol lehet beszerezni?
Köszönettel
Ilda
ilda

Ilda!

Szoptanít néven fut, itt a keresõben érdemes rákeresned, többen írtak róla. Még tán a keres-kínálban is volt. Nekem még a Dorozsmai út jut eszembe, ahol szoptatási szakbolt van (volt?), ott talán van.

Ildi

Ildi
pildi

Ilda,

A szoptatási szakbolt (amit PIldi javasolt) neve, címe: Pro-Mama Kft, 14. ker. Dorozsmai u. 52., tel/fax: 363-2903, nyitvatartás: H-P: 9.30-17.30, www.pro-mama.hu az internet címük.

Szila
szila

Szijasztok!

Lányok! Van egy 5letem. Mi lenne, ha valahogy a hozzászólások után jeleznénk, hogy kinek mennyi idös a babája? Mert nehéz mindenkit fejben tartani és számolgatni. Soxor egy-egy hozzászólás után olyan jó lenne tudni, hogy mennyi idös babáról is van pontosan szó.
Mondjuk a név mellé a végén zárójelbe, vagy valahogy, na milyen 5let?

Pocok!A rugós kisszék egy hajlitott fémvázból áll,amibe bele lehet félig ülö helyzetbe ültetni-fektetni a babát, kb. olyan pozicióban "ül" benne mint egy hordozóban. Ha mozgatja a lábait, akkor mozog a szék is, mivel fémváz az egész.
Akkor ezek szerint még ebben sem szabadna ülnie? Mondjuk túlzás hogy ül, mert mindig lecsúszik..mert kicsi még bele...lehet, hogy jobb fektetni? hmmm..

Katica! Már megnyugodtam, volt ma itt a védönö, mondta, hogy a súlya tökéletes, és ne törödjek vele, hogy 800g helyett csak 500g-ot eszik egy nap, ne nézzem a számokat, mert ha kevés lenne neki a tej, akkor nem hizna és nem nézne ki igy ahogy kinéz. Valószinü, hogy a megevett tej nagyon nagy részét hasznositja, ezért elég neki a kevesebb.
Zolika 7,5 kg? Aaaaaaaaaaz igen!

Szijasztok, Lara (3hó)
lara

Ildi és Szila, köszi szépen. Közben rájöttem, hogy az nem nekünk való, mert a tejem elég, csak a kiscsaj technikájával van gond. Most találtam egy bimbóvédõt (már több típust kipróbáltunk), amelyikkel elég jól boldogul. Még mindig kell "utántölteni" a lefejt tejbõl, de szépen haladunk. Az máris látszik rajta, hogy nyugodtabb, mint amikor az egész mennyiséget üvegbõl itta.

Az ülés témához: Dorka (hat hetes lesz hétfõn) elég sok idõt tölt a hordozójában kb. 2-3 hetes korától, mert nagyon szeret abban nézelõdni. Én is aggódtam, meg néha most is, hogy nem jó neki az "ülés", de végülis nem nehezedik a gerincére, magzatpózban fekszik, az meg állítólag nem rossz neki.

Babakocsi ügyben vagyok még mindig gondban, pont emiatt: az újszülötteknek valók annyira nehezek, nekem meg a 2. emeletre kell felcipelnem. A Pierre Cardin, Graco, Peg Perego Venezia pedig nem teljesen vízszintbe tehetõ, bár állítólag 3 hónapos kortól már O.K., addig meg úgysem sétálunk olyan hosszú ideig, hogy ártana neki az a kis döntött fekvés.
Van valakinek tapasztalata ez ügyben?

Ilda
ilda

Sziasztok!
Mi mar innen kinottuk, csak beugrottam, mert lattam Lara hozzaszolasat!
Lara! Mi ujsag veletek? Reg hallottam feloled! Ha van idod, akkor irj egy mailt magatokrol, es egy fenykepnek is orulneek! Nagyon varom. Igyekszem en is irni. Most csak ennyire futotta.
Moni
Moni

Sziasztok!

Fentebb szó volt az önkormányzatok által születéskor nyújtott támogatásokról. Tudja esetleg valaki Zugló esetében mi a helyzet ezzel?

Köszi elõre is!!!

Miczkó
Miczkó

Sziasztok!

Néztem ezt a nandu hordozókendõt. Van karikás, van megkötõs. Szerintetek melyik a jobb?

Szila
Szila

Kedves Ilda!
Nekünk pierre carden kocsink van, ezt tûnt a legvízszintesebbnek mikor vettük. Semmi gondot nem okozott a babcinak sem, pedig már 3 hetesen beletettük. Nemsokára 8 hetes, rendszeresen visszük most már sétálni, kb. 3 hete, nagyon szereti. Általában el is alszik, amint kiérünk a levegõre. Különben nekünk eddig bevált, nem annyira nehéz, könnyû összecsukni, kinyitni, befér a kocsi csomagtartójába is. És azért is szeretem, mert át lehet fordítani a karját, és úgy szeretem nézegetni Gabót, mikor sétálunk!Kép
Most mennem kell, mert eltörött a mécses!
Ágci

Kép
Ágci

Ilda!

Nekem a GRACO-t javasolták "cipelésre", állítólag az a legkönnyebb babakocsi, illetve annak egy típusa, és vízszintesbe is dönthetõ. Én is egy olyat fogok beszerezni, mert kezdek megszakadni.

Zsuzsa (4,5 hó)
zsuzsa73

Zsuzsa!

Melyik Graco-ra gondolsz, mert ezer típusa van. Ma voltunk a Megatoysban, és találtunk egyet, a Graco City Sport-ot, ami 5 kg, és vállra akaszthatóra összecsukható. Nagyon megörültem neki, de aztán jött az eladó, hogy az csak 5-6 hónapos kortól jó, mert nem dönthetõ teljesen vízszintesig. Teljesen elkeseredtem, mert minden más olyan iszonyú nehéz, és olyan klassz lenne, ha csak a hátamra dobhatnám, és két kézzel vihetném közben Dorkát.

Valaki ismeri esetleg ezt a típust?

A babahordozó kendõben lehet szerintetek sétálni néhány hónapos koráig?
Ilda (6 hét)
ilda

Hol szereztétek be a hordozókendõt? Szerintetek abban lehet sétálni vinni néhány hónapos koráig?
Ilda (6 hét)
ilda

Sziasztok!

Ilda! A hordozókendõ szuper, a mi Mancánk (Egek, már 5 hónapos!!!:o))))két hetes kora óta használjuk. Akkor még fekvõs pózban hordtam, most már kenguruszerûen a pocakomra kötöm. A Minimanó boltban lehet kapni (Nagy Lajos király útján) de egy kicsit drága. Ha olcsóbban akarod megúszni, keresdd meg noll andrea honlapját. (nem tudom a pontos címet, de a www.baba.lap.hu-oldalon megtalálod.Nem vagyok a hölgy reklámhordozója, de nagyon tetszik a kezdeményezése.
emmama

Sziasztok lanyok!
Hat engem utol ert minden szoptato anyuka remalmaKépKép Mellgyulladasom lett. Irtam, hogy sielni megyunk a parommal. Nos azon az oldalon, ahol a sifelvonot kellett fognom total begyulladt a mellem. Kedden voltunk sielni, szerdan probaltam szoptatni Doncit, de nem ertettem, miert nem hajlando szopizni. Ra fel orara elkezdett razni a hideg bent a korhazban, a noverkek egybol megmertek a lazam, akkor meg 39.5 volt, egybol telefonaltak a paromnak, irany az ugyelet, ott mar 40.5 fokos voltKép Antibiotikumot kapok, pentek ota mar abszolut nincs hoemelkedesem seKép, a cicim se faj (annyira), persze fejek rendesen, de igy most egy kicsit kell meg varni Donat hazaengedesevel. Antibiotikum mellett nem kaphat a tejcimbolKép 10 napig kell szednem a gyogyitKép
JOHIR!!!Kepzeljetek, jovo hetvegen jon a parom anyukaja (anyos) meg a parom huga, mert mar nagyon szeretnek latni Donatot, nagyon hianyzunk nekik. Olyan jo leszKép Kozvetlenul utanuk meg jon anyukam 2 hetre, azt hiszem elkel majd a segitsegKép

Via!
Nekunk itthon a kisagy labara a fejvegnel hozza van szerelve egy vastagabb deszkalap. A korhazban meg alapbol olyanok az agyak. De a mar ajanlott tegla is megfelel szerintem.

Kerdes:
Mennyiert lehet otthon elektromos mellszivot venni? Foleg a Medela erdekel. Hogy nez ki otthon egy elektromos mellszivo? Mi itt berelunk egyet, 9000 ft egy honapra, csak remelni tudom, hogy otthon olcsobbra jon ki.

DoncirolKép Mar 2160 gramm es 44 cmKép Mar egeszen babas. Annyira EDES, gondolom ezzel minden anyuka igy van. Kepzeljetek, hason fekve atforditja mar egyk oldalrol a masikra a fejet. Ezt mennyi idosen csinaljak a babak? En total ledobbentem, a parom meg buszken nezte. Ja es mar lazan megeszi cumisuvegbol az adagjat. Jelenleg 50 m-t kap 8x. Szoval haladunkKép
Penteken volt 2 honapos Donci, es kepzeljetek mi vart minket a korhazban. A noverek csinaltak egy kepeslapot, rajta finnul, hogy gratulalunk a 2 honapos babucihoz. Bekentek Donat talpat meg kezet festekkel es azzal nyomdaztak a lapra. Annyira edes a kek kis tappancs meg a kezecskeKépKép Majdnem elbogtem magam a meghatottsagtol, az oromtol. Nem semmi, hogy ennyire figyelmesek, es hogy igy torodnek az emberekkel. Amikor a 2 kilot elerte Donci, akkor meg egy 2 kilos gratulacios kartyat csinaltak tele pillangokkal, a pillangok potroha helyen kisbabak vannakKép
Hihetetlenul kedvesek!

Ne haragudjatok, hogy ennyit fecsegtem, de ugy ereztem, muszaj nektek mindent elmeselnemKép

Mindenkinek jo hetveget! Megyek aludni!
Nyuszimano (en mit irjak a korhoz?????? Jelenleg -3.5 hetnel tartunk a kiiras szerint, amugy meg 9 hetes Donat.)
Nyuszimano

Sziasztok!
Par napja eppen en irtam Helganak, hogy ne hasonlitsa Gedust mas hasonlo koru babakhoz, hiszen minden baba egyedi es most megis ellentmondasosan ezen problemazom. Egyik konyvemben azt olvastam, hogy az elso honap vegere a babanak fokuszalni kell mar az ember arcara. Dani 2-3 hettel ezelott rengeteget vzsgaltgatta az arcunkat, ha beszeltem hozza akkor figyelmesen nezett. Most (5hetesen) azonban allanodan korbe-korbe nezelodik, hiaba beszelunk hozza egyszeruen mindenfele forgolodik csak rank nem nez. Meg veletlenul sem. Ez normalis? Lehet, hogy annyira erdekli a korulotte levo vilag?!?!
A masik, hogy a kis pofijan megjelent sok apro kiutes. Ez gondolom az anyatejtol (?). Ezt kell vagy lehet valamivel kezelni?!

Elore is koszonom a valaszokat. Remelem, mindenki jol van.
Sziasztok, Danimama (5het)
danimama

Majdnem elfelejtettem! Koszonom a hozzaszolasokat furdes ugyben! Meggyoztetek! Kép Most mar mi is naponta furdunk! Altalaban kozvetlenul kaja elottre tettuk a furdest es Dani ezert vegig sirta, gondolom o mar inkabb evett volna. De kulonben ugy latom a vizet elvezi (elofordult, hogy egy-egy "baleset" miatt szopi utan furdott).
Danimama
danimama

Emmama!

Köszi a tippet, neked karikás vagy megkötõs van? Melyik jobb?

Képzeljétek, Dorka megtanult szopizni egy bimbóvédõ segítségével! Még így sem az igazi, de én nagyon boldog vagyok, õ meg látványosan nyugodtabb és elégedettebb.

Ilda
ilda

Ilda! KépKépKép

Gratulálok, csak így tovább!

Norcsi.
norcsi
Lenti

Sziasztok Anyukák!
Nyuszimanó,
sajnálom, hogy ez történt veled. Én is átestem a mellgyuszin, és annyira rossz volt még az is, hogy sokáig nem tudtam a karomban tartani a kicsit. hát még, hogy nem mehet haza...De lényeg, hogy meggyógyulj, mert könnyen vissza lehet esni, az pedig még rosszabb lenne. Az a pár nap pedig hamar eltelik (az elmúlt 2 hónaphoz képest)! Gratulálok Donát mutatványához! A mi kicsink 2 hetesen csinálta ezt, de ezen mindenki nagyon csodálkozott. Persze szerintem nem lehet összehasonlítani a babákat. Jól eszik nagyon, lesz ez még több is. Szerintem, ha hazamentek csak úgy "falja" majd a tejcit! Erõs kiskrapek lesz biztos!Kép
Medela mellszívót (mini electric)15000,-ért lehet venni itthon. Szerintem jó, érdemes megvenni. A Medela honlapján meg is tudod nézni, hogyan néz ki. Könnyen lehet kezelni, tisztítani.
Jobbulást kívánok!

Danimama,
lehet, hogy azért sírt fürdés közben, mert a kórházi rossz élmények még éltek benne. Nálunk legalábbis ez volt. No, nem is csodálkozom rajta, mert ahogy odabennt fürdették õket a nõvérek! Aztán mikor itthon megszokta, hogy ez egy jó dolog (jó meleg a víz, lehet kapálózni+el lehet rúgni a kád falától magát stb.), abba maradt a sírás is, pedig mi mindig evés elõtt fürdetjük. Amíg a vízben van elfelejt a pocakjára gondolni.Kép
A mi kisfiunkat is nagyon érdekli, még az üres fehér fal is. Néha megpróbáljuk kitalálni, mit nézhet annyira, de a fantáziánk nem olyan szárnyaló, mint az övé. Kb. másfél hete lehet rajta látni, hogy nézi és figyeli az embereket is, de minden mást is. Ha énekelek vagy mesélek neki, elõfordul, hogy rámnéz, de inkább nézelõdik. Amúgy látni rajta, hogy figyel, csak még nem annyira "mutatja ki"Kép!
Az arcocskáján lévõ pöttyökkel ne csinálj semmit, pár nap múlva magától elmúlik.
Ágci (lassan 8 hét)

Kép
Ágci

Sziasztok!

Ágci,
mi a Medela honlapjának a címe? Csak kíváncsi vagyok az elektromos mellszívójára, hogy milyen, mert a kézit próbáltam, de az egy katasztrófa volt...

A fürdés nálunk is este van, az utolsó elõtti kaja elõtt. Hanga imádja. Egyáltalán nem sír. Mondjuk ezek a fürdések nálunk még inkább csak lemosások, mert még picurka az igazi pancsihoz.

Képzeljétek, Hanga pár másodpercig hasonfekvésbõl ki tudta tartani a fejecskéjét. Apuci le is fényképezte!Kép

Szila (5 hetes lesz Hanga kedden)
szila

Sziasztok!

Danimama! Én azt olvastam, hogy 6 hetes koruk körül állapodik meg a látásuk, ha még akkor is kancsalít, akkor el lehet kezdeni aggódni, de szerintem ez hülyeség. Van amelyik babának gyorsan megy, van amelyiknek lassabban. Réka is már feltünõbben nézelõdik, fõleg a csupasz falat találja marha izgalmasnak. Néha ránk is néz és olyankor nagyra nyílik a pupillája.

Réka már a második héten átfordította a fejét egyik oldalról a másikra, most meg már nagyon szépen tartja.
Nektek is erõs a babátok? Néha szabályosan kitekeredik a kezembõl.

Zafi és a mindjárt 6 hetes Réka
zafi

Szila,
[url=http://www.univill.hu/medela3.htm" TARGET="_top]http://www.univill.hu/medela3.htm[/url]
A kézijét én is láttam. Hááát???!!!

De az elektromos tényleg jó!
Szia:
Ágci
Ágci

Sziasztok!

Ilda, örülök, hogy hasznos volt a tipp. Nekünk kötõs kendõnk van. Jó hosszú (4 m), így Apa is tudja benne vinni. Most a hasamon hordom, általában az arca elõre néz, így ismerkedik a világgal.

Danimama, szerintem sem kell aggódni, ilyet késõbb is csinálnak. Azért azt nézd meg, hogy a pupillája (a belsõ szembogara) teljesen fekete és átlátszatlan-e.
Emmama
emmama

Sziasztok!

Elég régóta olvasgatok már, de csak ritkán van alkalmam írni.

Pocok

A felültetéshez csak annyit, hogy nem teszel rosszat, ha a két kezénél fogva majdnem ülõ helyzetbe húzod a babád. A kisfiam 5 hónapos múlt, és kb. 2 hónapos korában úgy nézett ki, mintha "elferdült" volna. Állandóan csak az egyik irányba fordította a fejét és nézett felfelé, a teste pedig félkörben kanyarodott (nem tudom érthetõ-e??). Az izomtónus még nem tolódott el - tehát nem lett féloldalas - de hogy a nyak és a hát izmai egyenletesen terhelõdjenek, ezáltal egyenletesen fejlõdjenek, ezért a gyerekorvos javasolta ezt a felültetõsdit. Arra azonban figyelni kell, hogy nem szabad teljesen ülõ helyzetbe húzni, hanem azon a határon kell megállítani, ahol a feje még éppen nem billen elõre.

Lara és Katica

Egyetértek, hogy nem attól lesz egy gyerek TV függõ, hogy most ebben a korban nézi-e vagy nem. Nem is a sugárzás az, ami káros, hanem az a frekvencia, amin mûködik. Ez TV esetében ált. 50 Hz. Próbáld ki, hogy "elnézel" a TV mellett, a periférián fogod látni azt a vibrálást, ami egy felnõtt szemét nem terheli túlságosan, azonban egy gyermek számára sokkal zavaróbb. Egy fokkal jobb, ha mondjuk a számítógép monitorját nézi, hiszen azon már beállítható a kívánt frekvencia, ami legyen min. 75. Hz. Egyébként ma már lehet kapni 100 Hz-en mûködõ TV-t, bár azok még elég drágák.
Bocsánat, nem akartam túl tudományos lenni.

Üdv
Ágota
Ágota

Sziasztok!

Letelt a hat hét, és a nõgyógyászom Continuint írt fel fogamzásgátlónak. Tudom, hogy szoptatáskor ez az egyetlen tabletta, amit lehet, de én egy kicsit mégis félek, hogy árthat a babának.
Valakinek van tapasztalata, akár jó, akár rossz?
Köszi
Ilda
ilda

Szia Ilda!

Nekem is ezt írta fel a dokim, és valóban több nõgyógyász is megerõsített affelõl hogy ez az egyetlen alkalmazható gyógyszer szoptatás alatt, és hogy ez egyáltalán nem árt a babának. Én alighogy elkezdtem szedni, abba is hagytam, én majd a hiper-szuper Mirena spirált fogom felrakatni, ha majd megjön az elsõ rendes menzeszem (egyenlõre a három gyerek teljesen elégnek tûnik). Mindenesetre a gyógyszer addig a rövid ideig amíg szedtem alaposan felborította a hormonháztartásomat, össze-vissza vérezgettem tõle.

Szia, jó babázást: Norcsi.
norcsi
Lenti

Sziasztok!
Reg nem irtam mar, mert rengeteg a dolgom, szerencsereKép

A mellgyulladasom nem volt olyan komoly, mint amilyen gyorsan jottKép Csutortokon meg volt egy kis lazam, pentektol viszont mar hoemelkedesem sincsKép, a cicim(mert hogy csak a bal oldali volt-van?- begyulladva) se fajt azota. Renduletlenul fejek, egy kicsit apadni latszik a tejci, de gondolom az antibiotikum, laz miatt. Mar olyan gyogyszert kapok, ami nem akadalyoz a szoptatasban, ugyhogy kapja Donci a tejemet isKépKép

Szoval azert van annyi dolgom mostanaban, mert......SZOMBATON HOZHATJUK HAZA DONCIT A KORHAZBOL!!!!!! Penteken ejjel erkezik meg a nagymami meg a ferjem huga, nem mondtuk meg nekik a nagy hirt, nagy meglepetes lesz! Penteken este bevisszuk a hordozot meg a rucikait, hogy mikor szombaton megyunk be a korhazba, azt higgyek csak, hogy latogatni megyunkKép
Donat kapott influenza elleni vedooltast, holnap kapja a 2. adagot belole, ezert kell meg varnunk a hetvegeig. LANYOK, HIHETETLENUL BOLDOGOK VAGYUNK!!!!!!!!!!!!!!!

Agci!
Koszonom a Medelas-infot. HAT, nem is tudom. Nekem a Lactina Electric van (ami otthon 150000ft), bereljuk, es hat igen draga a berleti dija. Viszont nem tudom, hogy a sima elektromos hogy mukodik. Le tudnad valahogy irni? Magat az uveges szivot dugod a konektorba? Mi mozgatja?? Mennyi ideig tart vele a fejes? Sziv rendesen?
Koszi, egyelore ennyi kerdesem van.

Pocok!
Mennyit vartatok a babara? Tolem is kerdezte a doki, kerek-e fogamzasgatlot. De en is felek, hogy total felboritja a hormonhaztartasomat, igy inkabb mashogyan vedekezunk.

Na most mar megyek. Nem nagyon lesz idom mostanaban irni, ahogy tudok, jovok.
Puszi: Nyuszimano
Nyuszimano

Sziasztok!

Nyuszimanó,
nagyon boldog hétvégét kívánok nektek! Persze nem csak hétvégét...KépKépKép

Lányok,
az hogy mennyit alszik a gyerek jelent valamit? Most hirtelen nagyon jó lett Hanga alvókája. Este óta minimum négy óra eltelik két evés között. A dokinéni azt mondta, hatszor mindenképpen kell ennie egy nap. Vagy ez most csak valamiféle "átverés" (Kép) a jánytól, és "meghálálja" egy kis sírással?

Lehet, hogy egy kicsit off. Nincs valakinek ismerõse a tb-nél? Ugyanis december közepe óta nem kaptam még meg a táppénzemet KépKépKépKépKépKép Folyton csak ígérgetik. Lassan pedig már a TGYÁS-t, és a családi pótlékot is kapnom kell.

Sziasztok

Szila (és az öthetes Hanga)
szila

Sziasztok!

Pocok! Nem hiszem, hogy ez csak rögeszme nálad, hogy a triregol miatt vártatok olyan sokáig a babára. Régebben, amikor még a "ma megint megjött"-be írogattam, nagyon sokan voltak ugyanazon a véleményen: aki kivárta a tabletta abbahagyása után a 2-3 hónapot, amíg kitisztul a szervezetbõl, azok még jó néhány hónapot várhattak a babára. Kép Kép Különben én sem szedem be a Continuin-t.

Nyuszimanó! Örülök, hogy már haza is vihetitek Doncit! KépNagyon sok egészséget kívánok nektek a továbbiakban is! Kép

Szila! Úgy tûnik, a TB-nél mégiscsak te vagy "protekciós", én ugyanis még a novemberi táppénzt sem kaptam meg! Türelem - ezek szerint - táppénzt is terem... Kép

Képzeljétek el, Romola ma két hónapos, és ma kapta meg élete elsõ védõoltásait: a BCG-t és az influenza ellenit. Szegénykém, amikor a combiját szúrták, még egy kis hõs volt, de a másodiknál már nagy sírást rendezett, úgy sajnáltam. Kép Kép Kép De aztán hazafelé a babakocsiban aludt egy nagyot.

Nyöszörög szegénykém, mennem kell.

Sziasztok: Laura (2 hónapos)
Laura

Sziasztok!
Kedves Nyuszimanó!
A honlapjukon láttad ezek szerint a kézit. Nos, ehhez még tartozik egy hálózati csatlakozó (de lehet elemmel is mûködtetni, ezt ebbe a sárgába kell beledugni, mint a rádiótelefonnál). A sárga a motorja. Van rajta egy gomb, és lehet szabályozni a szívás erõsségét. Nálunk a klinikán olyan gép volt, mint amilyet te használsz, én is azzal fejtem benn, majdnem olyan jó ez a kézi. Nos, mikor még Gabó nem szopizott, minden alkalommal fejtem a tejcit. A használati utasításban az áll, hogy felváltva 7-7, majd 5-5, és 3-3 percig kell fejni. Ez kb. 30 perc, szerintem jól kiszívja. Különben szvsz ez is hozzásegítette a kisfiamat, hogy megtanuljon szopizni, valahogy könnyebben elindul a tejci azóta. Most az utóbbi idõben megint fejek, mert nálam nem állt be a kereslet-kínálat, és majdnem elkapott megint egy mellgyulladás. Úgy döntöttem nem kockáztatom. Gabó elég sokat alszik éjszaka, ezért nem tudta szerintem kiüríteni eléggé.
Ha az utolsó esti etetés után fejem, természetesen nem kell 30 perc.
Kellemes babázást, már csak 3-at kell aludni!!!Kép

Ilda,
nekem is ezt a tablettát írta a doki. Megkérdeztem Erazmuszt is a másik topicban, õ is ezt javasolta. Olvasd el, milyen lehetõségek vannak, nemrég válaszolt. Mivel mi 1,2 éven belül szeretnénk próbálkozni a kistestvérrel, gondoltam ezt a tablettát. Amúgy még soha nem szedtem, kíváncsian várom, mit szól hozzá a szervezetem.

Ágci (8 hetes Gabó)

Kép
Ágci

Bocsi, közben elfelejtettem vmit: Lányok ti, hogyan tisztítjátok a hajlatokat? Mivel, és milyen technikával? Borzasztóan nem bírja Gabó, viszont fõleg a kis tokájánál, nagyon be tud ragadni minden.
Köszi:
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok Lányok!

A continuint nekem nem ajánlotta, mert össze-vissza vérzést okoz és nem 100%-os védettség.
Pocok! Nem hiszem, hoyg a triregolnak ehhez bármi köze lenne. Én is azt szedtem.És ahogy abbahagytam....Kép ez szervezet kérdése.
Szila! Én október 1. óta vagyok táppénzen, november 21-én szültem de még egy árva petákot sem kaptam a tb-tõl. Úgyhogy ne aggódj még.
Nyuszimanó! Nem is tudok mit írni. Sok boldogságot most már az otthoni élethez is.Kép
Ágci! Nekünk is kipirosodta a hajlatok, a titok nyitja, hogy jó szárazra kell törölni és hintõporos pamaccsal törölgetni. legalábbis nekünk ez jött be. De ne szórd a hintõport mert az is beleragad.

Tikk
tikk

Szija lányok!

Nyuszimano! Tényleg szuper, hogy ilyen aranyosak a növérek, biztos nagyon jól eshetett. Donát nagyon édes lehet, és milyen ügyes!KépMost olvasom, hogy már jöttök is haza a kórházból, ez fantasztikus!!Kép

Ilda! Milyen márkájú bimbóvédöt használtok?

Ágota! Köszi, hogy irtad a TV-s dolgot, nem gondoltam, hogy ezért nem javasolják a TV-zést.

Lányok! Miért folyik a babák nyála? A foga még tuti nem jön...

SZijasztok, Lara (3hónapos)
lara

Ágci!

Épp most ment el a gyerekorvos (minden szerdán jön), és megkérdeztem a hajlatokat. Azt mondta szopás után töröljem le a nyakát pelussal, majd utánna popsitörlõkendõvel. (mondjuk Hanna szopi után úszik a tejben). Törlõkendõt használok a füle mögött is, olajos vattával nekem nem sikerült. Hintõport csak fürdés után, és "ki kell söpörni", tehát ne maradjon ott a cucc, mert akkor becsomósodik.
Na ezt jól leírtam.:-)

Sziasztok: Via
via

Sziasztok!
Képzeljétek, hogy jártunk! Réka tegnap volt éppen 6 hetes és teljesen kifordult önmagából! Egyzserûen olyan volt, mintha elfeljtette volna a szopás technikáját. Sírt, kereste a cicit és hiába segítettem neki, nem tudta elkapni! Teljesen kétségbe estem, mert alig evett valamit. Nála 100 gramm a minimum, amit enni szokott egy alkalommal, ehhez képest ezzel a nyalakodásal jó, ha 40-et sikerült neki. Órák hosszat küzdöttünk, aztán elfáradt és elaludt. Délben gyorsan elszaladtam mellszívóért, mert eddig nem fejtem. Olyan kézi pumpásat vettem (a gyógyszertárban csak ez volt) és délután szépen nekiálltam fejni. Egész könnyen használható ez a pumpás, bár dõlt belõlem a tej rendesen. Lefekvés elõtt mégegyszer kellett fejnem, mert a kicsike segítsége nélkül bizony nagyon megteltek és nem tudtam feküdni tõlük! Hatalmas csomók lettek, elég szörnyû volt. Aztán 8 óra alvás után mint akit kicseréltek, ismét a szokásos adagokat szopizza. Én ezt nem értem!
Tapasztalt már valaki ilyesmit?
Zafi
zafi

Sziasztok!
Köszi szépen a tanácsokat, kipróbálom sorban õket, aztán majd amelyik bejön, annál maradunk.
Ágci
Ágci

Sziasztok!

Lara! Én a Csöpi típusú bimbóvédõt használom, jó kis hagyományos, van egy üveg tölcsér alakú része, és arra jön rá a cumivég. Kb. 600 forint, és teljesen bevált (persze, nem a célra használom). Elõtte próbálkoztam az Avent csodabogarával, ami pillangó alakú, hogy a baba orra hozzáérjen a melledhez. Csakhogy emiatt olyan kicsi, hogy nem tud vákum képzõdni, és legalább 3 kézre lenne szükség, hogy szoptatáskor még ezt is odatartsd.
AMúgy Dorkának is folyik a nyála 6 hetesen, most kezdte, nem tudom, miért, de a védõnõ szerint semmi kóros.

Kicsit bepánikoltam a continuin miatt, mert utálom az ilyen hormonális cuccokat, fõleg, ha a babáról van szó. A spiráltól viszont félek...
Na sziasztok, jó sétákat a gyönyõrû idõben.

Ilda
ilda

Sziasztok!

Pocok!
A triRegol nekem is gondokat okozott. Emiatt én sem akarok hormontartalmú fogmzásgátlót, de hallottam egy hüvelytablettáról, amely megöli a spermiumokat. Errõl nem tudtok valamit? Teljesen hormonmentes.
Ha még szükség van a megkötõs kendõ használati utasitására, ird meg a cimet!Febr. 1-tõl a
varjasig@haon.hu
cimre!

Ágci!
Ha a hintõporozás nem válik be, próbáld meg a babaolajos vattát. Nekünk a hintõpor nem jött be, csak még pirosabb lett tõle. De az olaj 1-2 nap alatt rendbehozta.

Nyuszimanó!
Hát nemsokálra elérkezik a nagy pillanat? Kép
Ez csodás!
Majd ird le, mit szóltak a rokonok! Kép

Lara!
Gedusnak is folyik a nyála, a védõnõ szerint azért, mert felfedezte, hogy van nyála és játszik vele.

Sziasztok!
Helga és a ma 13 hetes Gedus
helga

Sziasztok!

Végre túl vagyok a vizsgákon és ismét tudok bennetekt olvasni!!! :-)
Dorka babám elég jól viselte anya nélküli órákat, volt mikor reggelõl 10-tõl este 6-ig külön voltunk :-( szerencsére úgy néz ki, hogy nem fogta fel vagy pedig hozzám nem kötõdik annyira.... Feltûnõen az apjára és más idegenekre mosolyog, de rám csak néha-néha. Mitõl lehet ez, én nem tetszem neki? :-(
Mi tegnap voltunk dokinéninél, hogy beoltsák, de várunk még 1 hetet, mert zöld kakink és gyulladt szemünk volt, hátha valami bujkál benne. Nekem azt mondta az asszisztensnõ, hogy csak egy agyhártya gyulladás elleni oltást kapunk. Ti mit kaptatok/kaptok a 8 hetes oltásnál? És miket lehet még kérni, mit érdemes kérni?
Ha beteg lesz a baba, akkor a dokinéni kijön, vagy az ügyeletest kell kihivni? Hogy mûködik ? Ilyenkor kell adni manit az orvosnak és mennyit?

Dorka is elkezdett nyáladzani, remélem ez nem jelent semmi rosszat... Dorka még mindig 3 óránként szopizik, a dokinéni ezt sokalta és azt tanácsolat, hogy egy szopi helyett adjunk neki cukros vizet, de ezt én nem tartom be, mert a cukros viz ellen vagyok. Szerintetek jól teszem, vagy bizzak a dokinéniben?

Nyuszimano: nagyon szurkolok nektek ! ügyes leszel biztosan, meglátod, mennyire nagy boldogság lesz a kisfiaddal együtt aludni! Ki fogja elõször fürdetni? Mikor lesznek fotók?

na megyek aludni, mert hulla vagyok, végre nem kell tanulnom!!!
sziasztok:
Zsu26 és a 8 hetes Dorka
zsu26

Sziasztok!
Mi hétfõn megyünk oltásra. Hogy viselik a babák? Nagyon fog sírni, vagy változó?

Zsu,
szerintem nem agyhártya, hanem agyvelõ- és gégefõ gyulladás elleni oltást kapnak a picik. Az agyhártyagyulladás ellenit neked kell kiváltanod receptre, ha kéred, és 3x kapja. (1 éves korában ugyanezt kaphatják, csak akkor egyben, mi megvárjuk)Ez elég drága, de ha kéritek, érdemes még akkor is most kiváltani, ha csak 1 éves korában oltatjátok be, mert nagyobb most rá a támogatás, és a hütõben pedig eláll.
Ha beteg a babád, elvileg kijön a saját dokitok is, de szerintem ezt jó vele elõre letisztázni. Nekünk megadta a telcsi számát, és 2000,-ért jön ki.
Szerintem is hülyeség a cukros víz. Én teával probálkoztam 1x-1x, de gabót nem lehet átverni: megitta a 100gr teát és utána még kérte a "rendes kaját" is. Kép
Valszeg a te babád, kevesebbet eszik többször. Végülis mi sem vagyunk egyformák! Éjszaka is 3 óránként eszik?

Gabónak is folyik a nyála már egy hete, és jó kis buborékokat is fúj belõle.Kép

Ágci (8/2 Gabó)

Kép
Ágci

Szijasztok!

Via! Én csak kitörlöm a hajlatokat törölközövel és kész. Eddig nem volt semmi gond. A hintöport nem azért ajánlják, hogy a hajlatokban maradt nedvességet magába szivja? Mert ha jól kitörli az ember lánya a hajlatokat, akkor nincs szükség igy hintöporra...

Zafi! Ilyet én is tapasztaltam már eccer kéccer, de nálunk is mindig megoldódott magától.

Helga! Nekem a Pharmatex kúpot ajánlotta a dokim, vény nélkül kapható a patikában. Az akció elött kell felhelyezni a kúpot 10 perccel és úgy hat, hogy a spermiumokat megöli. 1400Ft és 10 db kúp van benne. A dokim szerint ez a legbiztosabb védekezési mód, ö mindenkinek ezt ajánlja. Szerintem te is erröl irtál, ez tényleg hormonmentes.

Zsuzsi! Én sem adnék a helyedben cukros vizet. Miért baj az, hogy 3 óránként kér enni?

Képzeljétek, Hangának a bioritmusa totál el van tolódva, már ott tartunk, hogy éjjel 2-kor tud elaludni és délelött 11-ig alszik. Úgyhogy ma 6-tól fenn vagyok vele, hátha visszaáll normális idöre.
(közben meg én majdnem elalszomKép)

Szijasztok, Lara (3hó)
lara

Sziasztok!

Itt Pocok meg Laura 4 ill. 2 hónapos BCG-ket írtak, ugye ez csak elírás???? A BCG az, amit újszülötten odabent kapnak. 4 hónaposan di-per-te-t szokás kapni. " hónaposan meg HIB oltást. Bocs, ha belekotyogok, csak elhûltem.
Ja, egyébként a netkönyvtár oldalon úgy emlékszem volt link a teljes oltási naplóhoz.

Cukros víz ósdi butaság szerintem, mire lenne jó???? Szomjoltónak? Arra ott van a tej eleje. Azért hogy ne szopjon? Dehát ha éhes, akkor mért cukros vizet igyon??? Szóval sajna vannak még ósdi nézetes drnénik.

Nyuszimanó: úgylátom fejõgéprõl nem sokan válaszoltak neked. Elektromos Medelám volt (6 éve használtam utoljára, szóval emlékezetbõl írok). Nagyságrendileg 10 perc alatt teljesen végeztem két mellel. Kis motor van benne, ami intézi a szívást, amely szívás nem folyamatos, hanem szakaszos (szív, enged, szív, enged), hogy utánozza valamennyire a normális szopást. A herkentyû szétszedhetõ, van az üveg, és van a motort tartalmazó része, utóbbit dugod a konnektorba, az a rész amúgy nem érintkezik a tejjel, szóval ami érintkezik a tejjel, az totál mosható, fertõtleníthetõ. Én anno nagyon szerettem, rendesen tudott szívni. Elemrõl is ment (2 ceruzáról), az az elsõ napokban még elég volt, de késõbb már nem. Van hozzá táp, 3V-ot csinál, nekem meg volt egy házi 4.5 V-os tápegységem is, azzal tuti elég volt, akár félévesen is.

Sziasztok:
Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok!

Zafi! Gyakran azért nem ízlik a babának a tej, mert a mamának éppen akkor lenne aktuális a menszesz, akár megjön, akár nem. Ilyenkor megváltozik a tej íze egy idõre, és van amelyik baba ezt nem bírja. Ezen kívül ha a mama erõs fizikai munkát végez, pl. tornázik egyet, akkkor utána meg kicsit savanyúbb a tej, azt sem szeretik. Én erre tudtam gondolni. Fõleg, hogy elmúlt.

Tudja valaki véltetlenül a Pharmatex biztonsági fokát? Próbálta már valaki? Állítólag csíp Kép

Lányok! Van még olyan baba, akinek szinte minden pelusban van kaki? Nálunk ez a helyzet, gyarapodás, minden OK, szine sárga, csak éppen "egy kicsit" gyakori.

Zsuzsa és a 4 1/2 hónapos Maja
zsuzsa73

Sziasztok!

Ildi, igazad van, ilyenkor már csak Di-Per-Te-t kapnak a babák, a BCG az az amit a kórházban pár naposan adnak be, és ha nem látszik a helye, akkor kell a késõbbiekben megismételni.

Mi is hétfõn megyünk a három hónapos oltásra, már új orvoshoz meg a homeopátiás bogyókkal felszerelkezve. Szerencsére az új dokink teljes mellbedobással a homeopátia híve (még ha maga nem is homeopata) így nagyon könnyû dolgunk van, mert most már végre nem kell titkolózni a homeopátiával kapcsolatban a gyerekorvos elõtt. Remélem minden gond nélkül átvészeljük, mert már a védõnõ elõre rémísztgetett, hogy ha a két hónapos oltást ilyen nehezen viselte, akkor fú mi lesz majd vele a Di-Per-Te-nél. Hát remélem semmi, de mindenesetre már a kezdetektõl borogatni fogom.

Lara az én legnagyobb lányom is ilyen bagoly volt, bár õ úgy este 10-11 felé aludt el és úgy aludt reggel 11-ig. De mikor már nagyobbacska lett, magától átállt a normál alvási rendre.

Zsuzsi. A cukros víz nagy hülyeség, azt aztán tényleg nem jó a babának adni. Sajnos vannak még ilyen ósdi nézetek amikkel a kismamákat sikeresen zavarják meg.

Ágci. Jó esetben jól fogja viselni a kisfiad. Nálunk nem úgy volt sajna, de most bízom benne hogy nem lesz semmi gond.KépÉn nektek is ezt kívánom.

Nyáladzás nálunk is van, már vagy egy hónapja, és akkorákat köp a kis babuci, hogy egy felnõttnek is dícséretére válna.

Sziasztok, és mindenkinek szép derûs napot kívánok ebben a gyönyõrû napos idõben.Kép

Norcsi. (Drukkoljatok a hétfõi oltás miatt, hogy ne legyen semmi gond!)
norcsi
Lenti

Zsuzsi!

Szerintem is baromság a cukros víz, nekünk is többen ajánlották, de nem fogadtam meg a tanácsot, és utólag örülök.
Ha szomjas, de inkább nyáron, én nem elleneznék egy korty forralt, lehûtött vizet, de az a cukor olyan nagymamás ötletnek hangzik, hogy "hízzon az a gyerek"Kép

Lara!

Felkeltette az érdeklõdésemet az a kúp, minjárt el is sétálok a gyógyszertárba. Köszi.

Ilda (6 hét)
ilda

Zsuzsi!,és a többiek.
Mégis hány óránként "kell" enni a babának 8 hetesen?
Teljesen kiakadtam. Az én lányom 7 hetes volt tegnap. 6*eszik egy nap. Nappal 3 óránként. Éjjel 7-8 órát alszik. Ennél kevesebbszer kellene? Reggeli, ebéd, vacsora????
Hogy van ez?
via

Sziasztok!

Zsu: A dokinéni nálunk is sokallja a szopást, de szépen fejlõdik, jókedvû stb, úgyhogy nem foglalkozom vele. Balu már 4,5 hónapos, és még mindig 3 óránként eszik. Cukros vizet szerintem pláne ne adj!

Zsuzsa: nálunk már csak napi 2-3-szor van kaki, de úgy tudom, hogy a gyakoribb is normális.

via: szerintem tök jól eszik a babád! Én egyébként sem értem ezt a nagyon kevésszeri kaját. Az okosak még felnõtteknek is a napi 5-szöri étkezést javasolják.

Balu is nyáladzik, és már nagyon viszket is az ínye. Mindenhez dörzsöli (rágóka, ujjunk, apja orra, vállunk stb). Remélem végre kijön az a fránya fog!

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Szijasztok!

Zsuzsa!A dokim szerint a pharmatex a legbiztonságosabb védekezési mód, még a tablettát is hajazza. És nem csip:-)))
Nálunk volt olyan is, hogy csak 4 nap múlva volt kaki, szerintem ez már nem biztos, hogy jó, de asszem a szopis topicban irták, hogy az anyatejes babáknak megeshet, hogy 7-10nap után van csak kakija. Ha nálatok gyakori, azt nem hiszem, hogy gond lenne, biztos nagy mennyiségeket eszik, nem?

Norcsi! Hát reménykedem én is, hogy talán visszaáll a normális rendre, bár lehet, hogy csak rajtunk múlik és mi "rontottuk" el.

Via! Szerintem 8 hetes babának tökéletes a napi 6-szori szopi. A rokonunk babája napi 12-szer evett...(az már lehet, hogy kicsit túlzásKép)

Szijasztok, Lara
lara

Sziasztok Lányok!

Köszönöm mindenkinek a véleményét a cukros vizzel kapcsolatban. Akkor jó, hogy magamra hallgattam és nem adtam neki, hanem szépen szoptatom tovább. Nem értem ezt a vizes dolgot, az anyósom is állandóan azzal nyaggat, hogy adjak a babánknak vizet, mert szomjas, erre szerencsére a férjem válaszolt, hogy a tej ezt a problémát is megoldja és nem adunk neki külön vizet. Erre megkaptuk, hogy majd a második gyereknél biztosan fogunk rá hallgatni! .... :-))))
Szerencsére anyám teljesen visszafogja magát és még egy kritikát vagy tanácsot sem adott, csak néha kérdez, hogy most mi a "divat" és hogy nálam hogy volt. Remélem én is ilyen leszek, és nem fogom állandóan kritizálni a lányomat.

Ágci: én ezen nagyon csodálkozom, hogy a dokinéni nem jön ki, ha beteg a gyerek, akkor kit hivjak ki? Mindig az ügyeletet? De ennek semmi értelme nincs, hiszen a gyereket a saját dokinénije ismeri jobban, nem pedig az ügyeletes orvos! Pl. én elkértem a dokinéni telefonszámát vagyis a férjem kérte el, mert én nem mertem, de nagyon nehezen adta meg, ezt sem értettem. Akkor hogy van ez a gyerekorvos dolog, kell egy magán dokit is szereznem, aki szivesen kijön? Dorka éjszaka is 3 óránként szopizik, nagyon ritkán hetente egyszer van olyan, hogy este 10 -tól reggel 4-ig alszik, de ez ritka. Mi is hétfõn megyünk oltásra, jégzselé már beszereztem, a lázcsillapitókúpot már közvetlenül az oltás után adjam neki? Hogy kell a kúpot beadni a babának? Kedden mikor voltam a dokinéninél nagy oltási õrület volt, hatalmas bõgés volt, de érdekes módon a fiúbabák jobban sirtak. Bár nem tudom, hogy az oltás miatt sirtak a babák vagy pedig mert a rendelõben meleg volt és az anyukák kissé túlöltöztették a babákat.
Tényleg mostanában ilyen jó idõben mit adtok a babákra? egy 8 hetesre mit kell adni, hogy ne legyen túl ötlözve? utálja a meleget.

A dokinéni azt is észrevette, hogy Dorka inkább bal oldalra szeret nézni, azt ajánlotta, hogy rendezzem át a kiságyát. Ezt egyszerûen nem tudom megtenni, mert alig férünk el, mindennek megvan a helye, meg szerintem minden irányba néz a baba, csak a nagy fényt szereti és arra néz, ahol nagyobb a fény és az általában bal oldalon van. Szerintetek jelent valamit ez a féloldalas nézés ?

Ez a pharmatex kúp tuti, hogy biztonságos? nem allergizál? 5 évig szedtem tablettát, több hormont nem szeretnék szedni a hátralévõ életemben, de jó lenne valami biztonságos és kényelmes dolgot találni!

Hajfestés ügyben mi a véleményetek? Szeretném egy picit feltuningolni magam, ha már meghiztam, a fejem nézzen ki valahogy :-))) Szóval melyik hajfestéket ajánljátok, mert úgy tudom a szoptatás alatt is vigyázni kell ezekkel a mérgezõ vegyi anyagokkal? és a dauer is ilyen?

köszi a válaszokat elõre is :-))
Üdv:
Zsuzsi és majdnem 9 hetes Dorka

P.S.: van egy fóbiám, ha utcán vagyunk nem merem kint hagyni még egy percre sem a babát a babakocsiban, ha egy üzletbe be kell ugranom, attól félek elrabolják a lányomat :-( Megõrültem???
zsu26

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?