Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Doktor!

Köszönöm a választ. Vajon 35 éves nőnél nem nagyobb kockázat ez az 1%, mint az életkorból adódó bármilyen veleszületett rendellenesség? Kíváncsi vagyok, a következő terhességénél bevállalja-e. Másrészt jó érzés tudni már félidő előtt, hogy legalábbis örökletesen nem beteg a bébi.

Lehet, hogy hülye kérdés, de hogy a fenébe csinálnak méhen belül magzati műtétet, ha a burkot már nem lehet betapasztani? Például volt egy internetes kép, ami bejárta a világot, ahogy a magzat műtét közben megragadta a műtétet végző orvos ujját. Akkor itt hol volt a burok?
nyeste
 
 


Szia Bea!

Szerintem jobban jártál, hogy nem lett császár, elég fájdalmas, de azért felejthetetlen élmény avégén én az oxitocintól csillagokat láttam olyan erős tolófájásaim lettek, az volt a legnehezebb, hogy még nálam sem simult el a méhszáj, de már jöttek az erős tolófájások így 3 fájást még várni kellett! Azt nem kívánom senkinek...Ági szívhangját folyamatosan nézte a fájások között a doki, és ő szerencsére nem volt a szülőcsatornában olyan sokáig, így ezzel legalább nem volt gond
Bejelentettem Ágit csípőszűrésre május 20.-án megyünkKép Ott megnézetem a dokinővel a fejtartását is, és ha még mindig fennáll, akkor irány a Petőintézet, nem várunk tovább, mivel akkor nincs mire.
Nálunk már egy pis pont látszik a BCG oltás helyén aminek örülök, mert így nem kell majd újraoltani szegényt. Már előre félek a védőoltásoktól sajnálom szegényt.
Nektem mennyi babaruhátok van? Én állandóan mosok, naponta kb. 4*-5* kell átöltözni, de nem is tudom mekkora ruhákat vegyek, hogy ne csak 4 hétig legyenek jók. Lehet, hogy zsákot fogok neki venni, abból lehet egy picit nagyobbat.

Úgy nézünk ki, mint valami hivatásos mosodaKép
Na megyek mert Ági alszik, kihasználom az alkalamat és én is pihenek picit,tegnap egész nap nem aludtam és így hosszú volt 4:30-tól este 10:00-ig, majd éjfélkor ismét etetésKép

A képméret max. 640*480
Üdv: Dóri
Vendég
 


Miért kell annyiszor átöltöztetni? Sokat bukik, vagy a pelenka nem oké?
vantal
 
 

 
 

Vantal!

Van amikor pelenkázás közben gondolja úgy, hogy a maradékot még kiadja magábólKépSzinte minden második fürdésnél elintézi a töritKép
illetve elég levegősen kajál tehát bukni is szokott. Valamin tmindig kaja után kakil, és van amikor a mozgatás hatására bukik kicsit, de ilyenkor muszáj tisztába rakni, nem maradhat a köv. etetésig a sza...-ban.
Már fejlesztjük a technikát, de még nem tökéletes. hgajnalban 2* kellet átöltözni, először pisi miatt, majd lebukta az új ruhát isKép

Nálatok nincs ilyen gond?

Üdv: Dóri
Vendég
 


Szia Dóri!
Az elején nálunk is naponta 3-4szer volt kaki, de most már van, hogy 3-4 napig sincs. Ez sok babánál így van, de egy hónap után mindegyiknél ritkul. Ahogy hallottam a legsűrűbb napi egy lesz, de inkább kevesebb. Törölközőbe nálunk csak pisilés volt, az is csak egyszer. Nálunk a felvédőt szokta lelocsolni...
Bukni az Erik is szokott, de inkább kaja után, de akkor rakok a nyakába pelenkát, így arra megy a cucc. Szóval nálunk azért annyi ruhát nem amortizál le. Inkább a pelenkák miatt szívtunk az elején, mert hát a fiúk hajlamosak kipisilni belőle, ha nem totál jól rakja rájuk az ember. Magyarán pár mm-et eláll, máris kipisil - magyarán nagyon oda kell figyelni. A liberó vacak ebből a szempontból a pampers egy fokkal jobb, de nekünk a huggies vált be leginkább.
Offoljuk a topikot rendesen, mi? Hát igen, ezek nem annyira kórház témák...
V.
vantal
 
 


Nem baj, több szabit adunk a Doktornak. Visszatérve a szoptatásra... Jó adag önbizalom kell. Mondjuk olyan természetesnek kell venni, hogy tudunk szoptatni, mint ahogy megeszünk egy szelet kenyeret, vagy járunk, vagy hasonló. Csak gyakran cicire kell rakni, a többit majd a gyerek elintézi. Nem kell a bemosakodásból sem nagy ügyet csinálni! Állítólag a rászáradt tej véd a legjobban a kisebesedéstől. Szóval mindegy mit mondanak, nem feladatnak kell tekinteni, hanem tudni kell, hogy tudod és kész. És ne mérjétek, mert akkor csak ijedezik az ember! Észrevenni, ha jóllakik. Mástól is hallottam ilyet, hogy egy hónap után a tápszerről teljesen visszaállt a szoptatásra, mint Vantal. Ha meg mégsem megy, akkor nem, és kész. Az élet egyszerűbb, ha csak szopik, az biztos.
nyeste
 
 


Szia Vantal!

Ez lehet, hogy off, de atöbbi szülés előtt álló kismama olyan csendben vanKép
Ági is már csak napi 1* egyszer kakil, de ha akkor apa teszi tisztába, lehet, hogy nem ússza meg a ruha, már nálam is előfordult, hogy olyan lett, mivel épp akkor fejezte be, amikor a pelust cseréltem, már kidoglozott módszerem van, de hát...
Bukás ellen előként+ pelust is használunk,de néha így is mellé megy, főleg mivel elég mozgékony és állandóan összegyűri az előkét.
Nekünk meg a Libero jött be, a pampers többször átázott ez szerintem gyerek függő. A comb részénél a Libero jobban zár, de fent nem annyira, lányoknál ez nem gázKép
Üdv: Dóri
Vendég
 


Nyeste!
35-40 között kb. ugyanannyi a vetélés kockázata, mint a kromoszóma rendellenességé. Neked kell kell dönteni mi számodra a nagyobb veszély....

Egyáltalán nem hülye kérdés! Sőt.
Ezek igen ritka és csak nagyon ritkán sikerülő műtétek, leginkább éppen a burokrepedés miatt. Gondold meg a magzatviz(lepényminta nem mindíg) vételnél minden alkalommal átszúrják a burkot, de burokrepedés csak 1% (alatt) fordul elő. Nem törvényszerű. A méhen belüli műtéteknél is, úgy tudom az esetek kb. 30%-ban begyógyul az átvágott magzatburok.
gyuri
Szeged
 
 


Igen, a pelenka szerintem is nem függő ill. gyerek "fazon" függő lehet Kép
Nyestének igaza van szerintem is. A méregetés csak arra jó, hogy az anyák stresszeljék magukat. Ha egy gyerek jól lakik vagy éhes, azt látni. Ha nem fejlődik rendesen, akkor megint csak. Magyarán egy egészségesen evő, fejlődő gyermeknél csak az anyák kiborítását szolgálja a túlzott méregetés. És igen, a szoptatást tényleg természetesnek kell venni, mert az is. Így találta ki a természet, és ez így is van jól Kép
(ps: más csepeli nem jár ide?!)
vantal
 
 


sziasztok kismamák (Dóri, Vantal)

irjatok, csak nyugodtan én személyszerint szívesen olvasom az írásaitokat, hiszen hamarosan szembesülök ezekkel a dolgokkalKép és legalább tapasztalatott gyűjtök. Egyébként gratula a babókhoz.

Egy 34 hetes kismama

üdv: Györgyi
eper8
 
 


sziasztok kismamák (Dóri, Vantal)

irjatok, csak nyugodtan én személyszerint szívesen olvasom az írásaitokat, hiszen hamarosan szembesülök ezekkel a dolgokkalKép és legalább tapasztalatott gyűjtök. Egyébként gratula a babókhoz.

Egy 34 hetes kismama

üdv: Györgyi
eper8
 
 


Sziasztok!

Én is teljesen igazat adok Nyestének abban, hogy a szoptatás teljesen természetes kell, hogy legyen. Vagyis inkább kellene. Szerintem az a gond, hogy mindenféle fórumon azt hallani, hogy a szoptatás mennyire fontos, elengedhetetlen, stb. Ez mind igaz is. Viszont már előre megijesztik a kismamákat, mi lesz, ha nem tudnak majd szoptatni. Nekem az a tapasztalatom, hgoy a friss babás kismamák egyik legnagyobb félelme a szoptatással kapcsolatos. Pedig ennek valóban természetesnek kellene lennie. Saját tapasztalatból tudom, hogy mennyire ki voltam borulva az elején, amikor úgy nézett ki, hogy kevés a tejem. Nem éreztem magam teljes értékű anyának. Pedig mindent megtettem a dolog érdekében: evés, ivás, pihenés, tea, homeo bogyó.... Végül csak az segített, hogy megpróbáltam nem utolsó szemétnek látni magamat, amiért nem tudok szoptatni. Kapott a manó némi tápszert kiegészítésként szoptatások után, aztán a tej is beindult valamitől.
Hasonló a helyzet a császármetszéssel is. Annyit regélnek azokról, akik mindenféle indok nélkül császármetszéssel szülnek, hogy sokszor én is rosszul érzem magam amiatt, hogy nálunk császár lett a vége. Én is jobban szerettem volna, ha normálisan fejesződik be a szülés, de a köldökzsinór másképp döntött.
Lényeg a lényeg, hogy tényleg fontos a szoptatás, de van úgy, hogy nem sikerül. Bárkivel előfordulhat. Attól még ugyanolyan jó mamik lehetünk, és a tápitól jóllakott manócskák is ugyanolyan édesen szuszognak álmukban:-)

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit
 
 


Sziasztok!

Tudna valaki segíteni, hogy a terhességi csíkokkal mit lehet tenni? Valahol azt olvastam, hogy nem igazán sokat, na de azért hogy fogok így bikinit venni? Vagy marad a kisnadrág?Kép

Judit!
Igazad van!Kép
Nem aggódok, hátha összejön még a szoptatás, de ha nem az sem gáz.Kép

Üdv: Dóri
Vendég
 


Dóri!

Terhességi csíkra: spec. krém, szauna+masszázs, bár állítólag magától elhalbányul majd.
Nem nagyon tudok írni, mert Luca nem igazán engedi. Kb. két napja mintha megváltozott volna: szinte állíndóan ölben lenne, nem nagyon akar aludna, csak nézelődne állandóan pedig még csak öt hetes lesz szombaton. Meg énekeljünk és táncoljunk, akkor tuti a csönd, egyébként bömböl. Ma 2x kimentem az udvarra, hogy ne vegyem fel, mert nem bírom hallgatni ha sír. De ő nem hallgat el, hanem teljesen behergeli magát, már rezonált a tüdeje, úgyhogy fel kellett hogy vegyem. Már nem tudok mit kitalálni, én is tiszta ideg voltam, mert du, fél háromkor még pizsiben, mosdatlanul voltam, még reggelizni se tudtam.Kép MIT TEGYEK??? Imádom a kislányomat, de nekem is vannak alapvető szükségleteim!
Tényleg off mostanában ez a topic, de hát nem jelentkeznek szülés előtt álló kismamik, pedig szívesen megosztanánk a tapasztalatokat.

Judit, Nyeste!

Nagyon igazad van a szüléssel+szoptatással kapcsolatban: eszembe se jutott félni a szüléstől, meg se fordult a fejemben, hogy ne tudnék szoptatni, ehhez képest a szülésem egy horror volt és tápszeres lett a babám. A szoptatás miatt totál kiborultam lelkileg, a férjem családja tett rá néhány lapáttal, de mindegy. A későbbi egészség nem kizárólagosan az anyatej függvénye (sőt) a gének sokkal inkább számítanak. Ennyit erről.

Üdv mindenkine, Marq.

marq
Kép
Kép
marqueza
 
 


Szia Bea!

Nem irigyellek. Néha nálunk is megy a hiszti, de én cumival leszerelem, és szerencsére napokat nem hisztizik max. egy du. vagy de. remélem még egy pár napig megtartja a jó szokását, mivel én meg anyóséknál elkaptam valamitKép..
Most jól meg vagyok fázvaKép
remélem babó nem kapja el, ha igen nagyon mérges leszek!
Szerintem azért a reggelit+ mosdást próbáld megoldani valahogy, mert különben teljesen kipurcansz és az neki sem lesz jó!
Én sem bírom hallgatni ha keservesen sír, de nálunk ilyenkor éhes szokott lenni, vagy kakilnia kell és egy kis plusz tápszertől bealszik!Kép
Ha sír próbálom nem felvenni, hanem cumit adok neki, vagy bekapcsolom a zenés körforgót! Az a baj, hogy az ember nem tudja megkülönböztetni a hisztit az igazi sírástól.
Én is gykran úgy zuhanyozom, hogy sír, mivel kiköpi a cumit..., de muszáj felöltöznöm! Ilynekor nagyon sietek,a reggelit pedig néha úgy oldom meg, hogy az ölemben van.
Nálunk sem alszik már legalább két étkezés után végig fent van, nem alszik el.
Amúgy Ági is aranyos, ölben nem fáj áma hasa, csak az ágyban, ha felveszem akkor varázsütésre elmúlik mindenKép
Luca már kapja a volt szobatársnőd tejét?
Ha igen mennyit kap?

A szülés előtt álló kismamik tényleg eltűntek, nem fog mostanában senki a dél-pestiben szülni aki a neten kóboról és infóra lenne szüksége?
Vagy nincsenek új, fiatal terhesek?

Viszont nagyon kezd apadni a tejem, lehet, hogy a megfázás miattKép

azért még reménykedek...
Üdv: Dóri
Vendég
 


Sziasztok!

Ma már másodjára próbálok írni, de vmi miatt nem sikerül.
Én augusztus elejére várom a babámat, és a dél-pestiben fogok szülni.
Azt már olvastam itt, hogy milyen és hány szoba van. Azt viszont nem tudom, hogy mik azok a dolgok, amiket vinnem kell majd, ha eljön a nagy nap, és mik azok amiket a kórház bizosít.
Ha vki összefoglalná nekem, annak nagyon örülnék!
Egyébként, kisfiunk lesz, most járok a 26. hét végén.
Válaszaitokat előre is köszönöm.

Jucus

jucus1
 
 


sziasztok

Én júni elejére várom a manómat és szintén a délpesti-ben fogok szülni, de mivel már igen régóta olvasom a topokot, nagyábból mindennel tisztában vagyok, meg igencsak igyekszem keveset gondolni a végére mert teljesen beparázokKép

üdv: Györgyi
eper8
 
 


Szia Jucus!

Amit vinned kell a szülőszobára:
saját hálóing a vajúdáshoz (szülés alatt kapsz kórházit)
papucs
papucs a leendő apukának
ha le szeretnél zuhanyozni beöntés után akkor ahhoz a kellékek
WC papír a beöntés miatt
Tena lady super betét szülés utánra!
valami üdítő szintén szülés utánra (min. 1 liter). teát adnak, de ha még szeretnmél mást akkor azt vigyél,mivel két óra múlva pisilni kell
a terhességi kiskönyved kell

gyerekágyas osztályra:
min. 15 db pelenka
positörlő kendő 1 csomag
olyan hálóing, ami felül gombos a könnyű szoptatás érdekében
saját pohár+ evőeszköz
mellfejőgép
melltartóba betét
Tena lady super betét 1 csomag (az első napokban a sima betét nemelég!)
WC papír
bimbóvédőkrém és bimbókiemelő ha szükséges!

Babó anyakönyvezéséhez:
személyigazolványod+ lakcímkártyád+ apasági vagy 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat, ezt a gyerek születése utáni napreggelén elviszik és másnap hozzák a lakcímkártyát+ a születési anyakönyvi kivonatot

Jó egészéget és babavárást élvezd ki minden percét és pihenj sokat!
Kihez jársz?

Többiek, ha kihagytam valamit, egészítsetek ki!

Üdv :Dóri
Vendég
 


Sziasztok!
Én is a Délpestiben fogok szülni,de csak szeptember végén.A nyarat végigcsinálom...Kép
Én is rendszeres olvasója vagyok ennek a topicnak,és első gyermekes kismamaként igen jól jön néhány tanács.Köszönet ezért minden hozzászólónak!
Üdv
liu
 
 


Én a szülőszobába még vittem szőlőcukrot energiaforrásnak.
Ill. a gyerekágyra vittem wc-re papírülőkét, aloe first-öt a gátseb kezelésre (minden vécézés után leöblítettem zuhival, és befújtam ezzel, így szépen és gyorsan begyógyult), ill. sima papír kéztörlőt. Az utóbbi igencsak hasznos a gátat törölni zuhi után, így nem kened össze rögtön első nap a törölközőt. Hálóing kell legalább négy. (Nekem ezen kívül volt még egy, amibe vajúdtam, és így is elkelt volna még pár)
Ja, és vigyetek jó sok folyadékot, mert már szülés után is vedelni kell. Nem árt, ha visztek tejitalokat, meg gyümileveket, és keverve isszátok, mert szülés után másnap produkálni kell valamit (nem egyszerű), különben hashajtózásra kell készülni. Ezért is ne egyetek addig se csokit, se banánt, se semmi olyat, ami fog. Nem árt, ha visztek valami hűtés nélküli kaját is (kekszet, akrámit) mert lehet, hogy órákig nem tudtok enni szülés előtt (pl. én 20 óráig) aztán meg mondjuk nem tudtok kimenni enni, vagy éppen már túl vannak a vacsin, és csak este lesz kaja.
Telefon+töltő, tisztálkodó szerek, de ez alap, gondolom ezért is nem írta a Dóri.
Papucsból nem árt egy gumi, a zuhany alá, és még egy a szobába, de lehet egy is mindkét funkcióra.
Jobban jártok, ha otthon kikészítitek azt a ruhát is, amibe haza akartok menni, és amibe a babát vinnétek, mert a férjek tutira nem fogják tudni, hogy melyikre gondoltok. Én két méretet készítettem elő a babának, egy nagyobbat és egy kisebbet, mert ki tudja.
Ha kell szednetek valamilyen gyógyszert (nekem pl. kellett a végén vérnyomásra) azt is vigyétek magatokkal.
Ja, és a szülőszobába még jó szolgálatot tesz egy labello is, mert rohadtul kiszárad a száj. Na és persze köntös is kell már oda is.
Ja, és a tenna betét tenna bugyival hatásos a legjobban. Gyógyszertárakba vagy eü segédeszköz boltban kapható. Baromi ronda, de nagyon praktikus. Nem nyom, de tart, fél perc alatt kimosható és fél óra alatt megszárad.
vantal
 
 


Sziasztok szülés előtt álló kismamák!

Végre hallattátok a hangotokat!Kép Ha bemegy apuka/vki más is a szülőszobára, tankoljatok fel neki elemózsával, mert bizony nagy esély van rá, hogy éhenhal, míg ti megszültök. Fontos, amit Dóri írt, hogy már a szülőszobára is vigyetek magatokkal egy tekercs klotyópapírt, mert ott nincsen a wécében, pedig igen csak kell majdKép beöntés után. Én még vittem magammal nedvesített törlőkendőt is, az is jól jön, ha már nagyon csatakosak vagytok alul, de messze még a vége. Javítja a közérzetet. Nem árt egy szendvics előre elkészítve, mert a baba megszületése után az ivás (vedelés) és az evés lesz az első gondolatotok. De ezt már Vantal is írta, ha jól emlékszem.
Azért írjatok magatokról, hogyan viselitek a várandósságot, mi lesz a baba neve, stb.
Üdv, Marq. és Luca, aki ma 5 hetes

marq
Kép
Kép
marqueza
 
 


Dóri és Vantal!

Iszonyatos nap volt a tegnapi. El kellett vinnem Lucát a Heim Pál Kórházba a fülészetre, mert nagyon szörcsögött, meg időnként bedugult a nózija (láza nem volt). Szerencsére csak kicsit piros a torka, semmi komoly. Viszont hazafelé végigordította az utat, egyáltalán nem tudtam megnyugtatni. És ez ment éjjel kettőig, kis kihagyásokkal. A végén már én is bőgtem, pedig tudom, hogy nem szabadna előtte, meg alig láttam ki a fejemből. A legrosszabb az volt, hogy alig evett, volt, hogy csak 40 ml-t, és úgy csinált, mintha életében nem látott volna cumisüveget, csak bevette a szájába, nem tudott rácuppanni, aztán ordított, mintha fájna. De a játszócumit elfogadta. Egy-két büfi jött, lehet hogy ezek voltak beszorulva, nem tudom. De ettől nem lehet étvágytalan szerintem. Már tiszta ideg voltam, felhívtam az ügyeletet, inkább nem írom le, miket mondtak, semmi értelme nem volt. Luca meg csak ordított, de annyira, hogy szinte a hangja is elment már. (a férjem dolgozott...Kép )
Nincs vmi ötletetek? Mivel lehet megbüfizetni? Másra nem tudok gondolni, remélem nincs vmi komolyabb a háttérben!
Ma reggel már többet evett, de ez még mindig nem az igazi. Csak reménykedem, hogy rendbejön és enni fog és nem vog így sírni.
ne haragudjatok, hogy ennyit írtam most magunkról, de ez tényleg nagyon durva volt, főleg a tehetetlenség és bizonytalanság. Nagyon várom, hogy 3 hónapos legyen, akkor állítólag a pocak gondok elmúlnak.

Dóri, remélem jobban vagy!?

marq
Kép
Kép
marqueza
 
 


Szia Marq,

Próbálj meg nem kétségbe esni, bár tudom, hogy ilyenkor ez a legnehezebb. És az sem vigasztaló, hgoy a kismanók nagyobbik része hasfájós... Próbáld meg tornáztatni a tappancsait, maszírozni a pocakját. Állítólag a baba hasfájása ellen is létezik homeo bogyó, bár erről inkább a gyógyszertárban kell érdeklődni, mert pontosabbat nem tudok. Ezek is elsősorban abban segítenek, hogy te úgy érezd, hogy tettél valamit a javulás érdekében. Az a legrosszabb ebben az egész hasfájásban, hogy igazán semmi nem használ ellene. Viszont vigasztaljon az a tudat, hogy nem mindig tart 3 hónapig. Nálunk is elmúlt előbb...

Kitartás:-)

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit
 
 


Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a tanácsokat! Nagyon sokat segítettetek, már nem leszek tök hülye, hogy mit kell majd vennem.
Dr. Jávorkai Imre az orvosom. Előző nyáron volt egy vetélésem, akkor sztks orvosnál voltam, de szinte semmit sem foglalkozott velem, és hát sajnos vetélés lett a vége. Ezért döntöttünk úgy, hogy magán orvoshoz járok majd. Nagyon rendes volt ,már az első perctől.
Holnap lépek a 27. hétbe. Kisfiunk lesz, Gergő!!
A terhességet elég jól viselem. A hátfájásokat leszámítva nincsen semmi panaszom.
Itthon élvezem minden percét. A munkahelyem miatt már a 15. hétben kiírtak táppénzre. De nem bánom!
A babónak még egyenlőre nem vettünk semmi különöset, majd júniusban elkezdünk vásárolgatni.

Utólag is gratulálok mindenkinek, akinek mostanában született kisbabája!

Jucus

jucus1
 
 


Marq: infacolt nem adsz neki rendszeresen? Az pont a büfi és a bélgáz kijövetelét könnyíti. A masszírozás jó. Amitől még garantáltan kijön a levegő mindenhonnan, az a hason fektetés. Ha attól nagyon sír, akkor próbáld meg a combodon végig fektetni úgy, hogy a kezei és a lábai a két oldalon lelógjanak, közben masszírozgasd a hátát.
Orrszívózni nem szoktatok, ha náthás? Kéne, mert arcüreg, meg homloküreg gyulladást kaphat, ha bent marad a cucc. Ha piros a torka, akkor elve nincs túl jól, ettől lehet étvágytalan is. Itatni mindenképpen itasd legalább, nehogy kiszáradjon.
Ha te is kiborulsz, tényleg csak rontasz a helyzeten, mert azt ő úgy veszi, hogy ha már anya is aggódik, akkor TÉNYLEG nagy a baj, és még inkább sírni fog. Persze nem egyszerű néha, tudom Kép
vantal
 
 


Jut eszembe, egyszer az Erik is nagy sírás rívást rendezett, amikor nem kapott levegőt az orrán. Kiszívtuk, és egyből vigyorgott. Simán lehet ettől, pláne, ha piros a torka, mert akkor ha csak szájon át tud levegőt venni, és még jobban fáj neki. Teáztatod? Csipkebogyó, kamilla pl. Nekünk amikor megfázott kalciumot és c-vitamint kellett (ampullába) keverni a tejbe, és azt adni minden nap. Pillanatok alatt helyre jött.
vantal
 
 


Sziasztok!

Sajnos tegnap nagyon sza..l voltam, el kellett mennem a körzetihez és most kaptam antibiotikumot is, mert nagyon csúnya a torokom. Kezdek javulni, most apuci eteteti a picit, nehogy elkapja tőlem!

A szülőszobai részben azért nem írtam szendvicset meg ilynaket, mivel én csak 2 és fél órát töltöttem ott, utána apa hozott nekem szendvicset a büféből,igaz éjszaka biztos nincs nyitva, tehát nem árt előre készülni!
Én csak szülés után kb. 4 órával tudtam enni, addig inkább csak remegtem és próbáltam feldogozni az eseményeket! Én szóltam a szülésznőnek vajúdás alatt, hogy éhes vagyok, így rakatott félre kaját (ebédet)! Ezt mindenkinek javaslom, hogy szülés után ne járjon úgy, hogy már elvitték!
Én is eldobható bugyit vettem a bababoltban 4 db 1000 Ft ebből mininum két csomag kell az a nagy előnye, hogy nem kell mosni, a sima fehérnemű nem túl parktikusKép

Jucus!

Vásárolni még ráértek, de a 36. hét előtt em árt mindent elkészíteni, tapasztalatból mondom, hátha úgy jársz mint én és előbb jön lurkó. Nekem még a szülőszobai cucc, csak félig volt összekészítve,nem volt időm az üdítőket, meg ilyeneket bepakolni. De minden jó, ha jó a végeKép

Az egágyas szülőszoba (lilaszoba) nagyon jó, ha lehet beszéld meg a dokiddal, hogy oda kerülj!
Nekem a bordásfal és a labda nagyon megkönnyítette a vajúdást, próbálj meg állva maradni amíg lehet, úgy sokkal jobban tágulsz!
A magán orvos, sem annyira drága egy márkás babakocsi ára... szerintem megéri, és így te is biztonságban érzed magad!
Sok sikert és tudósíts, majd hogy haladtok GergővelKép

Én a stessz miatt a 6. hónaptól otthon voltam, de nem bántam meg.

Üdv: Dóri
Vendég
 


Szia Bea!

Szerintem azért nem eszik, mert meg van fázva, ilyenkor ez természetes! HA picit jobban lesz, majd megjön az étvágya!
Nálunk a hasfájás/ büfi probléma megoldására az infacol bejött!
Én a pociját simizem, és raktunk egy kis párnát a feje alá, hogy nem bukjon annyit!
Már kétszer csinált olyat, hogy nem tudott büfizni és kijött belőle szinte minden, hát én is frászt kaptam, amikor sugárban kihányta a tejet, de aztán nem volt semmi gond, evett rendesen!
Nálunk most a legújabb, hogy nappal szinte alig alszik, max. félórákat és állandóan kiköpöm a cumit és sírok nevű játékot játszuk, éjjel alszik rendesen, de ennyi! Egy picit Ági is náthás, néha leszívom az orrát, de remélem nem lesz komolyabb!

Jobbulást Lucának, neked pedig kitartást!
Ha jobban lesz, majd eszik rendesen!

Üdv: Dóri
Vendég
 


Erik se alszik nappal fél óránál többet úgy 1 hónapos kora óta. De hál istennek éjjel bepótolja 7-8 órákat lenyom egyben, de volt már 9,5 óra is Kép

Nekem a labda nem jött be vajúdás alatt, se a bordásfal. Sem a fekvés vagy az ülés Kép A fekvés volt amúgy a legrosszabb. Én szinte végig ácsorogtam, ha jöttek a fájások, akkor a férjemre dőltem, neki meg izomláza lett a 16. óra után, úgyhogy jó kis edzés volt Kép
Viki
vantal
 
 


Marq!

Minden új gyerekkel együtt megszületik a mamájuk halálos aggodalma is. Ez az, amit csak szülés után ismerünk meg, ez is a nagy beavatás része. Én pl.mindjárt megértőbb lettem anyámmal is, amiért az állandó izgulással megkeserítette a kamaszkoromat. Ahogy nőnek a gyerkőcök, azért enyhül a dolog ahhoz képest, amikor percenként nézzük, hogy lélegzik-e... Az ügyeletes orvosnak persze könnyű a kioktatás, de láttam én már hahálra rémült, zokogó csecsemő- és gyerekgyógyászt, amikor egy napon át alig szopott a babája!
Vigaszul csak annyit,amikor úgy éreztem ilyen napot nem bírunk ki még egyet, valahogy mindig jobb következett.
nyeste
 
 


Sziasztok!
Minden betegnek jobbulast kivanunk. Mi ma toltottuk be a 33.hetet. Remelem meg emlekeztek ram. A vizsgaim miatt maradtam ki egy kicsit.

Mi kisfiut varunk, Attilat (apukaja utan Kép) Junius 26 vagyok kiirva, de a doki szerint hamarabb meglesz. Van valasztott szulesznom, akit imadok, mert nagyon lelkiismeretes. Rengeteg problema volt a terhessegem alatt, es ra mindig szamithattam. Legutobb, ket hete olyan hanyas, hasmenest kaptam, hogy egy nap alatt 4,5kg fogytam. Ez mar vissza is jott. Egy csomoszor felhiv, hogy mi van velunk, jol vagyunk-e. Ja, es nem fogadott el eddig penzt, tehat nem azert csinalja!!! O vette le az AFPnel, cukorterhelesnel a vert. Szoval nagyon orulok neki.
A dokim is szimpi, fiatal, az ifjabbik Fekete.

Mar majdnem mindent megvettunk, mar csak a matrac a kisagyba hianyzik, meg a zenelos forgo. Szerintetek kokuszmatracot vegyunk?

Egy pontositas. Nekunk, amikor Eper8 voltunk a szuloszoba latogatason, akkor 30napos anyakonyvi kivonatot mondtak, amitol ki is akadtam.

Bocs, hogy ilyen hosszura sikerultem.

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Szerintem kókusz matracot. Nekünk az van, és szeretjük. Anno mielőtt megvettük beszéltem egy anyukával, akinek az első babánál még nem az volt, a másodiknál már igen, és ő mondta, hogy az utóbbi sokkal jobb. Annyi a különbség, hogy az előbbibe fektett gyerekek gyakran beizzadnak, míg a kókuszmatrac sokkal levegősebb, magyarán "szellőzik" a gyerek. A legtöbb légzésfigyelő működik a kókuszmatracon keresztül is (angelcare biztosan).
Nálunk (január végén) 300 napos anyakönyvit kértek, az tuti, nem 30-at. Ki is volt írva a laborba nagy betűkkel. Azóta változott volna?!
V.
vantal
 
 


Ja, és a házzasági anyakönyviről másolatot kértek. Én naivan bevittem az eredetit, mondván majd ott lefénymásolják, de kiderült, hogy nem tudják (!!!) ezért az eredetit kellett úgy odaadnom, hogy "remélhetőleg" visszaadják majd, de ha nem, akkor magamra vessek. Khhhmmm...
Amúgy visszakaptam, de elég érdekesen adta elő a hölgyemény...
vantal
 
 


Én 8 hete szültem, és még akkor is a 300 napos volt. Úgy ahogy Vantal is írja a laborba nagy betűkkel ki van rakva!

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Sziasztok!
Köszönöm a rengeteg megnyugtató szót, bíztatást!Kép
Vantal: adjuk Lucának az Infacolt, szerintem a pukira rásegít, a büfire nem annyira. De majd kipróbálom a térdre fektetést, az még nem volt eddig. Porszívózom persze a nóziját, néha jön is vmi. Te mennyi c vitamin ampullát adtál per nap? (ha emlékszel persze) Nekem nem mondták külön, hogy mennyit kell adni, csak felírták, a tájékoztatóban pedig nem térnek ki külön a csecsemőkre. Egy ampulla 20 ml. Nem emlékszel esetleg? Teáztatom is Lucát a mecsekkel. Tudom, ez nem kifejezetten torokra van, lehet, hogy kamiilát főzök majd.
Judit!
Köszönöm a bíztatást, igazán jól esik, remélem az a nap még 1x nem fog megismétlődni.
Nyeste!
Nagyon igaz, amit írtál az aggodalomról! A férjem sokkal lazábban (természetesebben???) veszi az egészet, azt mondja, majd eszik ha éhes lesz, meg ilyesmik. Sajnos, én egyenlőre még nem tudok így hozzáállni, nem gondoltam volna azelőtt, hogy vkit ennyire félteni fogok és aggódni és lesni a sóhajtásait. Remélhetőleg ez mérséklődni fog, ahogy telik az idő.Kép
Dóri!
Nálunk is ment a cumi kiköpés+semmi alvás. Akkor azon gondokodtam, hogy egy gyereknevelési könyv szerint az egy hónapos babák kb. 20 órát alszanak, akkor Luca a kivétel, aki erősíti a szabályt. Szóval volt ilyen, kivettem a kiságyból, sétálgattam vele, énekeltem neki stb., láthatóan jól érezte így magát. Mikor visszatettem, megint kezdte elölről a kiköpöm a cumit. Szerintem csak unatkozott az ágyban, társaságra vágyik. Ági mennyit eszik átl egy evés alkalmával?
Gyógyulj meg minél előbb. Kár, hogy sz.. idő van, a napsütés nagyon jót tenne...
Jucus, Ezvicc!
300 napnál nem régebbi kell, de tényleg vugyetek másolatot, mert az eredetimet lenyúlták, úgy kellett visszakönyörögni. Lucának kókuszmatraca van, azért vetüünk azt, mert annyi jót olvastam róla, de generációk nőttek fel szivacson, pl én is, nem érzem hátrányátKép

Van egy kérdésem: szerintetek normális az, hogy egy 5 hetes baba este 9- hajnal 5-ig egyhuzamban aludjon? Ötkor evett, azátn megint bealudt. Pedig az utóbbi időben már elég sokat volt fent, tulképp a nap nagy részét nézelődéssel tültve. (lehet, hogy megint csak túlaggódom a dolgot...)

Üdv. mindenkinekKép

marq
Kép
Kép
marqueza
 
 


Bea,

Én Cebion cseppeket szoktam adni Dancának, ez direkt kisbabáknak, ill.gyerekeknek való C-vitamin. Abból 6-8 csepp a napi adag.
Az alvás miatt szerintem ne aggódj, igaza van a férjednek abban, hogy a manók tudják, hogy mit szeretnének, ez szerintem az alvásra is vonatkozik. Dani is szinte rögtön végigaludta az éjszakát. Most 7 hónapos, és összesen egyetlen éjszaka sírt fel, akkor is taknyos volt. Inkább örülj neki, hogy ilyen jól alvó babád van. Szerintem, sokan irígykednek:-)

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit
 
 


Jucus,Ezvicc!

300 napnál nem régebbi kell, viszont érdemes bemenni és újat kérni, mert nekünk lenyúlták amit vittem! ezért kell kérni egy újat és akkor nincs macera! Én 4 naposat vittem, mivel a férjem nővére a polgármesteri hivatalban dolgozik vidéken, ahol esküdtünk, így szóltam neki és már küldte isKép
Nekünk is kókusz matracunk van, a másikról nem tudok nyilatkozni, sőt Ági még ezt sem minősítetteKép

Bea!
Ági teljesen változó, hogy mennyit eszik, van amikor 130 ml-t van amikor csak 80 ml-t!
Napi átlag 550 és 650 ml között!
De gyarakszik rendesen így addig nem aggódom, ha kihagy egy étkezést!

Amúgy Ági is este 9- reggel 5-ig aludt akkor is mi keltettük fel!
Ez szerintem normális a tápszertől jobban bealszanak!
Inkább örülj neki, más mit meg adna ezértKép
Először én is megijedtem, de aztán már nem aggódok!

Úgy látszik Ági és Luca nem olvasta a könyvet, hogy napi 20 órát kell aludniukKép


Üdv: Dóri
Vendég
 


Sziasztok!

Az szuper, hogy nem 30napos kell. Komoly ezt mondta a korhazban a nover, vagy kicsoda a marciusi szuloszoba latogatason. Meg fel is haborodtam, mert mi Pecsett eskudtunk, es duhos voltam, hogy nyolc honapos terhesen majd biztos utazgatok. Tenyleg, a pesti lakhely szerinti polg.hivatalban nem lehet kikeerni egy igazolast, hogy hazasok vagyunk? Mindenkepp Pecsre kell menni erte szerintetek?

Meg egy kerdes: nektek van jatszoszonyegetek? Szeretik szerintetek a babak? Olyan athidalosra gondolok. Erdemes venni?

Koszi a rengeteg segitseget! Orulok, hogy igy beindult ez a topic. Par honapja, meg nem igy volt Kép

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Szia Ezvicc!

Igen, nekünk is a fehérvári polgármesteri hivatalból kellett kérni, itt nem adják kiKép
Viszont bárki kérheti! Nincs valaki a családból aki el tud menni?

Játszószőnyeg nekünk van, bár még nem használtuk majd később, kb. 2 hónapos kortól lesz értelme! De érdemes kivárni, hátha hoznak a rokonokKép

Ami nagyon hasznos, ajánlom mindenki figyelmébe az az Avent gőzsterilizáló! 4 perc alatt mindent kifertőtlenít a mellfejőtől kezdve a cumin át...
Nekem a mellfejőből is az Avent Isis jött be, először egy jóval olcsóbb Chiccot vettünk (nem mertem annyi pénzt kiadni érte, hátha nem jó), de attól kikészült a csuklóm, mindeképpen érdemes, karosat venni akár chiccot is! Ez ugyan drágább, 10 ezer felett van, de jóval gyorsabb, mint a pumpás!

Üdv: Dóri
Vendég
 


Dóri!

Megnyugtattál, evés+alvásilag egyaránt. Nem akarok para-mama lenni!

Judit!

Köszi a Cebion csepp tippet! Csak azt nem értem, miért nem ezt írják rögtön. Az is "jó", hogy a háziorvos felírt Lucának kétféle orrcseppet, majd a fülész egy harmadikat. Ebből kettő recept nélkül kapható. Na mindegy, a lényeg hogy mielőbb meggyógyuljon.

Ezvicc
Forgó-zenélő ágy fölé rögzíthető akármit vegyetek inkább, azt viszonylag hamarabb tudja használni. Bár talán érdemes megkérdezni a rokonokat, barátokat, nem tudnak-e ilyesmit kölcsönadni, mert elég rövid ideig kell, tönkre tenni nem tudja, mivel csak nézi, viszont elég drága. Egyik barátnőm (két gyereke van) fejlesztőpedagógus, nem nagyon szereti a játszószőnyeget, mert olyan "kész", szerinte nem ösztönzi annyira mozgásra a babát. De ez csak egy vélemény, nekem még nincsen ezügyben tapasztalatom.

Üdv. Bea

marq
Kép
Kép
marqueza
 
 


Sziasztok lányok!

Én karácsonykor fogok szülni a dél pestiben. Dr Szinte András az orvosom. Tudtok róla valamit? Én csak egyszer voltam nála, és nem bűvölt el, de elég nagy volt akkor a hajtás, és betudom annak. Megköszönném, ha válaszolna valaki! Köszönettel: Gyurgyalag
gyurgyalag
 
 


Dori!
Koszi, hogy irtad, akkor megkerem anyumat valtsa ki, mert Ok ott laknak. Gondolom ez is penzbe kerul Kép
Nekem mar december ota megvan az Avent mellszivo, es a sogornomtol ajandekba meg megkaptuk hozza a mikros sterilizalot. Remelem tudjuk majd hasznalni. Rengeteg elotejem van, bizom benne, hogy szoptatni is tudok majd.
Olyan gyonyoru jatszoszonyeget talaltam a neten, zenelo forgoval egyutt, de nagyon dragalom. Ennyi penzt nem adnek erte.

Ha erdekel valakit, van rolunk kep a www.zsamboki.sytes.net itt baloldalt a foto albumra kell klikkelni, es a kepeken keresztul lehet barangolni. Lapozni a jobb felso sarokban levo fekete nyillal lehet.

Bea!
Zenelo forgot mindenkepp szeretnek. Megyek a borzere, talan talalok. Batyameknak meg olyan kemeny macis van, azt nem szeretnem.

Ti mentek a borzere?

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Sziasztok!
Én még sajnos nem tudom fiú vagy lány..kedden m1ek UHra,akkor talán kiderül,h Miránk v Dávid Patrikunk lesz.KépA terhességgel kapcsolatban elég szerencsés vagyok,mert az émelygéses időszak lement 2hét alatt,és 1előre semmi egyéb panaszom.
Jucus1
Én is Jávorkai dokinal fogok szülni.Elég régi az ismerettség,mert én is nála születtem.Kép
Ezvicc
Én mennék a börzére,de a párom vmi tuning showra készül épp aznap,így kénytelen vagyok vele tartani...Kép
Üdv mkinek!
liu
 
 


Szia Ezvicc!

Nekünk ingyen volt kiváltani, szerintem nektek sem kerül pénzbeKép
Szépek a képek!
Viszont nagyon hasonló ágynemünk vanKép

Börzére nem megyek beteg vagyok+ itt van babóKép

Gyurgyalag!
Szinte dokit nem ismerem, bár lehet, hogy találkoztam vele a kórházban, elég sokan jöttek vizitelni! De ha legközelebbi alkalommal sem győz meg, akkor válassz másik orvost! A végén a legfontosabb a bizalom! Tapasztalat!

Liu!
nálunk csak 29. hetesen derült ki a neme, már mindeki az őrületbe kergetett állandóan kérdezgették...
Szurkolok, hogy neked kiderüljön kedden!

Bea!
Örülök, hogy megnyugodtálKép
Sikerült a szobatársnődtöl anyatejet szerezni?

Üdv: Dóri
Vendég
 


szisztok

Liu, Jucus az én dokim is Dr. Jávorkai, szerintem nagyon jó dokiKép.

szijja Ezvicc látom megvagy még, vigyázz magadra.

üdv Eper

üdv: Györgyi
eper8
 
 


Eper!
Igaz, hogy a noci nekunk 30napos anyakonyvit mondott? Veled mi ujsag? Voltal csecsemogondozason azota?

Csajok, normalis az, hogy ilyenkor mar kemenyedik a hasam? Eleg sokszor. Csak fekszem az agyon, es akkor is. Ugy felek. Egyszer mar hajnalban keltem arra, hogy leszakad a derekam, gorcsol a hasam, ment a hasam. Allitolag joslofajas volt, dehat ilyen koran? Ot perc fajas utan mondtam, hogy mar most bekothetnek az epiduralist, mert nagyon fajt Kép

Judit+ kis Atti
(33+1nap)

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Ezvicc: simán lehet jóslód már akár a 20. héten is. Teljesen normális, készül a méhed.

Marq: a c-vitamin ampullából egy egész kellett egy nap, a kalciumból pedig fél. Örülj neki, hogy máris ennyit alszik. Az Erik 2 hónapos korától fogva 7-8-9 órákat alszik éjjel, mikor mennyit. Átlagosan 8-at. Tartsa is meg jó szokását Kép
Az evések miatt tényleg ne aggódj, tudják ők, hogy mennyi kell nekik. A felnőttek se ugyanannyit esznek minden nap, minden étkezésre. Ha éhes úgyis szól, ha nem akkor meg megtömni amúgy se lehet. Ha szépen fejlődik, szerintem holt felesleges ezen parázni, meg folyton méregetni.

Nekünk van tornáztatónk (nem játszószőnyeghez, hanem külön) elég jól el van vele az Erik. VIszont megcáfolom, hogy a zenélő forgót csak rövid ideig használják. Erik azt szereti most is. Simán alacsonyabbra kell rakni, úgy, hogy elérje, és tudja pofozgatni, meg rugdalni. Nálunk az utóbbi a legújabb szórakozás, bár ez puha anyagból van, nem műanyagból. Jobban szereti, mint a tornáztatós cuccait.
vantal
 
 


Ezvicc!

Szerintem beszélj a dokiddal, mivel a keményedés a 20. héttől teljesen normális, ha nem fáj! Ha fáj azok már jósló fájások és ilyenkor nem árt ellenőrizni, hátha a mészszáj is kinyílt valamennyire! Pihenj sokat! Én a 34. héttől éreztem fájásokat és két héttel később meg is szültem, lehet, ha többet pihenek kicsit tovább bent maradt volna, úgyhogy szerintem vedd komolyan!

Üdv :Dóri
Vendég
 


Pontosan Ti milyennek ereztetek a kemenyedeseket?
Azt hallottam akkor gaz, ha felul kemenyedik. Nekem vagy alul, vagy oldalt szokott. Ma reggel is, de csak kb 1-2perc, es elmulik. Nem az egesz hasam, csak egy resze kemenyedik.

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Sziasztok!

Nekem is szokott keményedni a hasam, de nem fájdalmas. Álltalában akkor kezdi, ha már rég nem ülltem le, úgyhogy olyankor pihizek kicsit.
Tegnap megvettük a kiságyat a bébinek. Volt vásárlási utalványunk, ami lejárt volna a héten, ezért vettünk most. A börzén majd mi is körbe nézünk, babaruhákat főképpen.
Ma magyünk a dokihoz, a szokásos havi ellenőrzésre. Lassan megint uh lesz!Kép)

Jucus

jucus1
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?