Új privát üzeneted érkezett!

Jaj, és a taliban persze benne vagyunk ezerrel, nekem mindegy hol, Hanziéknál is klassz lenne vagy akármikor jöhettek hozzánk is!Kép

Hanzi! Csak tegyél fel képet, érdemes volt! Marcus titkár úrnak jobbulást!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Mi simegvagyunk, de szokás szerint zűrösen. Bnet rengeteg meló, kedvem hozzá semmiKép
Ma szabin vaygiok ovit voltunk nézni de háromból egy sem volt tökéletes, így végképp nem tudom mi lesz, egyszerűen képtelen avgyok eldöntenmi hogy maradjon böliben vagy oviba menjen. Közben azt is képtelen vagyunk eldöntemni hoyg eladjuka lakást vagy sem. Közben barátnőmék akik ekadták és belevágtak egy új építésűbe igen nagy zűrbe keveredtek emiatt, szóval ez sem mozdítja előre az ügyünk. Úgyhog ymost egyfolytában olyan bénának érzem magamKépKépKép Cska én vagyok ilyen döntséképtelen? A bölcsi olyan egyszerű volt, egyértelmű volt hogy ide jön és kész.

marycus!

Drukkolunka szüléshez, milyen jó hogy ilyen sokáig bírtad most. Képzeld egy ismerősünk itt a telepen megszült a 34. héten, akkorra volt kiírva kb mint te. de jól vannak, kisfiú a második is.

Manó

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Vagyunk mi is Kép Csak hogy kicsit jobb idő volt, nem nagyon voltunk itthon Kép Hétköznap mentünk le, fagyizni, lasztizni, játszózni stb., hétvégén meg programok.
Amúgy megvagyunk, volt anyák napja az oviban, ismét jót bőgtem KépRáadásul a folyosón kint van a rajza, ahol lerajzolta magát meg engem Kép
Máténak be vannak durranva a szemfogai, asszem az egyik már át is tört, úgyhogy hamarosan teljesítjük a 2 éves tervet Kép
Hétvégén Regi megint kint volt velünk meccsen, nagyon élvezi Kép Addig Máté anyummal, simán aludt 3 órát, úgyhogy sok dolga nem volt mutinak Kép

Taliban én is benne vagyok, főleg, ha sütögetés is lesz Kép Kép

Szirom,
Kérünk akkor képeket Miksa-frizuról!

Marycus,
Hú, ez már nagyon finish, de sztem is mindenképp említsd meg doki bácsinak a fájdalmat, még ha be is fektet, akkor is elmúlik ez az időszak, Vikó jó helyen lesz addig!! És hidd el, nem fog "kiszeretni" belőled! Kép
De amúgy meg doki bácsit ismerve, nem hinném, hogy ha nem muszáj, befektet! Mindig azon van, hogy egyensúlyba hozza a dolgokat! Nekem is a csaszi előtt már 1 héttel előbb be kellett volna mennem, aztán kibuliztam a 3 napot és még hétvégén így is kint voltam!

Hanzi,
Jobbulást Kép Mindkettőtöknek! Nem egyszerű ellátni őket betegen az tény, de nem olyan vészes (á, dehogy...Kép ) Remélem, most már nem lesz nálatok se több nyavalya, csak jön már a jó idő!
Mondom én, akinek bazira fáj a torka és tiszta takony Kép
Marcus mennyit komolyodott! Mármint, olyan bölcsis fazon valóban! Kép Jó nagy lehet, sose volt az a kicsike alkat Kép

Manó,
Ó, sokszor vagyok én is ilyen "határozott" Kép De ne add fel, valóban nem szabad megalkudni, azért az ovi már komoly dolog! Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 

 
 

Ja, még azt akartam kérdezni, hogy nálatok a 15 hós oltás után volt vmi gebasz? Mert REginél emlékszem, hogy pötyi lett, Máté viszont múlt héten kapta csak meg, mivel volt itt skarlát és társai...
Szóval most jár le az egy hét...

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!
Egyszer reagálni akartam egy kisregényben, de elszállt a gépem, s vele a kedvem is! Utána meg nem mertem irogatni, miután egy-két hozzászólás eltünt!

Szirom,
tudom én hogy valamikor muszáj cipelni a gyereket is, holnap én is Tomival megyek a dokimhoz!
Mikor is lesz a nagy nap???

Manó,
hát nem könnyű! Én arra emlékszem, mikor egy régi kollégámék a lányuknak akartak iskolát választani. Na szerintem az még nehezebb lesz!!!

Tali: hát persze hogy benne vagyok!!

Hanzi,
miután egy órán át nem esett, csak lementünk. Először beszaladtam a Sparba, aztán a játszó. Na akkor kb.20 perc után jöttek az első elrisztó cseppek, s hazajöttünk.
Szóval mikor beszéltünk, még simán lemehettünk volna. Persze utólag okos már az ember!

Rólunk:
Hétfőn reggel megcsinálják a genetikai vizsgálatot.(Már vasárnap este be kell feküdnöm.) 4 és fél órát vártam arra, hogy időpontot kapjak!!
Mivel nem kellene egy darabig Tomit emelgetnem, utána lemegyünk az anyósomékhoz.
Ezért jövő héten nem leszek!
Tomi él és virul, nagyon élvezi a játszóteret.
De azt is élvezi, ha a Plázában rohangálhat, s fel-le mászik a padokon!

Ildikó
(14)
nildikoka
 
 


Sziasztok!

Ígértem képet, de nem csináltam még. Ami késik, nem múlikKép Cska most szegény kölyök úgy néz ki a szúnyogcsípésektől, mint ha éppen a trópusokon mocsarat irtanánk...

Manó! Írtam a múltkor, hogy gyertek Horányba! És a füled botját se mozgattadKép

Kriszta! Nálunk végülis nem volt semmi a 15 hós oltás után. Aznap volt az az ijesztő hajnali láz, de az meg mástól volt.

Ildi! Június 18-án. KözeledikKép
Genetikai vizsgálat Tominál is volt? Vagy a korod miatt kell végülis? Legalább gyorsan megnyugodtok, és a nemét is megtudjátok!Kép

Marycus! Mit mondott doki bácsi?

Nyuszi! Eltűntél, tessék jönni!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Szirom!

Ez nem igaz, mozgattam és fel is vetettem itthon, de ketten egyszerre torkoltak le hogy a komp nem jár mindíg. Én mondtam hogy szerinted igen, de nem voltak túl lelkesek.

Én azért nem nagyon tudom megint eldönteni mi lenne a jó, mert így is alig jövünk ki a pénzünkből, nem tudom mennyi hitelt tudnánk bevállani, de nem sokat.

Emma marad bölcsiben amúgy, mert egyik ovi sem volt 100%-os. Igaz a bölcsi sem, de ezt legalább már ismerjük.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Manó!

Mindig tényleg nem jár a komp, de az az igazság, hogy azért reggel fél 6-tól este fél 9-ig igen. Az meg egy átlagembernek elég. Mondjuk a kompbérlet pluszköltség. Aki korábban vagy későbben jár, az bevállalja, hogy körbe megy a hídon, én is így jártam dolgozni. Vagy kishajózik, és akkor kocsi nélkül indul el, az tovább jön-megy Szentendre vagy Göd felől, asszem este 11-ig nagyjából. Viszont este már nem nagyon jön váratlan vendég, van ennek előnye isKép És szeretem, hogy kissé elszigetelten vagyunk itt. És gyönyörű, és tiszta a levegő, megsüketülök a madárcsicsergéstől, rendes kis bolt van, hiperek meg mindkét irányban a közelben. Állítólag jó az ovi meg az iskola is, az iskolát különösen dicsérik. Mondjuk itt csak ez az egy van. Válogatni nem nagyon lehetKép De be lehet vinni a kölyköt Szentendrére vagy Dunakeszire, én ezt nem akarom. 5 milla alatt lehet telket venni és 20 alatt házat, kisebb, téliesített nyaralót meg már 10 körül. De ha megnézted az ingatlansokat, akkor láttad. Lakik itt egy ember egyébként a HungaroringrőlKép Beszéld rá a családot egy kirándulásra, nem lehet, hogy beleszeretnének? Szólj és körbeviszlek, még kaját is kaptok nálunkKép

Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Bocsi a nagy hallgatásért, hosszú hétvégén voltunk a nagyszülőknél, tegnap este jöttünk haza. Persze Papi kicsit túlvállalta magát: az öt nap alatt megszerelte a kocsi klímáját és felújította a szüleim fürdőszobáját, egy villamosmérnöktől azért nem olyan rosszKép. Ennek egyenes következményeként a babát csak pizsamában látta és hullaként zuhant az ágyba. De legalább a nagyszülők kibabaázták magukat.

Szirom,
Csoda vagány Miksa az új frizijével! Csináljuk ám a 90 napos diétát, mindkettőnknél két kiló minusz eddig az eredmény tíz nap alatt. Köszi a linket!

Hanzika,
Jobbulást Marcusnak, nagyon édes kislegény! Főleg, mert a múlt héten, a babanet gyengélkedése alatt a visszaolvasásban újszülöttként láttam utóljáraKép.

Marycus,
Hajrá, bírjátok minnél tovább Nikivel! Anno Csenge is nagy kolbászolós volt a pocimban, még egész nagy korában is volt, hogy teljesen eldeformálta a pocimat, mert hol az egyik, hol a másik oldalára csúszott, így a pocim is hol jobbra, hol balra állt.Mondjuk egyébként is úgy néztem ki, mint aki egészben lenyelt egy görögdinnyét, olyankor meg mint aki félrenyelteKép.

Manó,
Mi ugye három éve vettünk új lakást, de eleve úgy indultunk neki, hogy új építésből csak az érdekel, ami már áll, mert ha tervrajzról indulunk, ki tudja, mikor lesz belőle valami ha egyáltalán... Nem könnyű.

Mindenkinek szép napot (megyünk vásárolni)
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


Sziasztok!

Mivel ide reménytelen feltennem képet, csináltam egy új albumot a 6 hónapos képekkel:
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=5571

Legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


Sziasztok!

Most értünk haza, már írom is az sms-tKép

"Niki pénteken 18.28-kor megszületett. 47 cm, 3000 gr. Mindketten jól vagyunk. Marycus"

Érdeklődtem, hogy van Marycus, oszt ezt kaptam visszaKép

Óriási gratula nekik!Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Én egyébként pénteken 18.42-kor küldtem neki sms-t, szóval egy boszorka vagyokKép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Még annyi info, hogy most sikerült Marycusnak Újpesten szülnie. Elfolyt a magzatvíz és gyors csaszi volt.

Tök jó kedvem lett ettőlKép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Hurrá! Ponta akkora Niki, mint Regi volt Kép

Gratulálunk nekik! Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Bizony, nagy gratula a gyönyörű kislányhoz!

Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


Marycus!

Gratulálok a kislnyodhoz és nagyon sok boldogságot és jó egészséget kivánok!

Szuszoka
szuszoka
 
 


Marycus!

Gratulálunk mi is!Kép Szupi súlyKép

Szirom, te boszorkaKép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Marycus,

Akkor itt is gratula NIkihez Kép

H.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

No, hát ha senki se ír egy rendeset, akkor majd én. Komolyan aggódom a topikért lányok, az rendben van, hogy amikor vacakolt a babanet, akkor az ember nem nyűglődött, mert úgyis elrepült minden, de most már tessék jönni! Miksa se egy angyal, vele is baromi sokat kell foglalkozni, de én szeretlek benneteket és ezért látogatom a topikot a gyermek alvásidejében legalábbKép

Miksa különben égető tűz, még mindig mászik mindenhová a magasba, ez eléggé kemény, meg a másik, hogy sosem arra szeretne menni, amerre kellene. Simán elsétálna már a boltba velem, tud ekkora távolságot, de a sarkon juszt se arra fordul, amerre én, és hiába mondom neki, magyarázgatok, fordítom vissza, mint egy kis bumeráng, indul a saját feje után ugyanarra, amit kinézett. És eléri a kilincseket, úgyhogy az ember most a lépcső tetejére készíti épp a rácsot. Egyébként naggyon-nagggyon aranyos, például hosszan néz bele a szemünkbe, amíg kibírjuk nevetés nélkül, aztán már ő se bírja, és óriásikat kacag. Ma ebédnél egy folt nélkül megette a kajája felét, de aztán a hülye anyja elkezdett neki bohóckodni, és annyira kacagott a kölyök, hogy kifolyt a szájából a kaja. Öltöztethettem átKép
Még mindig megy a káká, de azért időnként belök egy-egy új szót, most például a dinnye, illetve innye a legújabb. A tej pedig most már nem te, hanem tetty, szóval cifrázgatja isKép Még a végén beszélni fogKép

És most tessék, ti is meséljetek egy kicsitKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Akkor egy kis helyzetjelentés tőlünk is:

Nem tudom, mi van mostanában, de Csenge napok óta teljesen nyügi, nem lehet bírni vele. Ma délelőtt is ordított egy másfél órácskát torka szakadtából, aztán ahogy jött úgy ment, hirtelen átváltott mosolygásba. És ezt minden nap eljátsza. Eleinte a fogára fogtam, aztán a hasára, aztán a kajára, de már kifogytam az ötletekből, látszólag mindegy, mit teszek, ő üvölt. Teljesen lemerít, hogy nem tudok rajta segíteni, ő meg csak üt-vág-rúg, közben meg persze üvölt. Előtte-utána meg teljesen édes angyal, de ezek a rohamok agyonütik a napjainkat.

Szirom,
Te a szopi alatti 90 napos alatt betartottad a léböjtnapokat is?

Legyetek jók,
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


Sziasztok!

Épp a suliban csücsölök, dóóógozni kéne, de már megcsináltam, amit most kellene.

Szirom,
Marcus is ugyanilyen, mint Miksa. Õ is a saját feje után megy, pont emiatt volt egy "nézeteltérésem" a másik topikban lakókkal. Mert pont emiatt viszem le Marcus a játszótérre inkább, így is, hogy még folyik az orra, meg kicsit köhög. Ha nagyon beteg (az első 3-4 nap), nem viszem, csak mikor már lábal kifelé, akkor leviszem. És azért a játszóra, mert az elkerített, így itt nyugodtan motorozhat, rohangálhat, mehet arra, amerre akar. Viszont a lányok szerint inkább sétáltassam a kocsiban, vagy lábon vagy motorozzunk (a sétálóutcában nálunk sok kocsi jár, így inkább nem reckíroztatok). Tehát marad a játszó, ahol nem a gyerekekkel játszik, inkább rohangál, csúzdázik vagy mászik a faházikóba.

Egyébként még mindig nem beszél, csak amit akar (pl. cica). Meg a már szokásos apa, papa, mama.... de olyan, mint unokaöcsém volt, így is megérteti magát Kép

Még mindig betegek vagyunk, de én már dolgozom (kell Kép). Õ is lassan javul, de biztosan. Azon kívül, hogy folyik az orra, meg köhög (már keveset), semmi nem látszik rajta, sőt!

Egyelőre ennyi, most munkálkodni kell.

Üdv

H.

Kép
hanzika
 
 


Szirom!

Nagyon igazad van, én is szertek ide jönni, d emiótadolgozom én egyszerűen nem érem utal magamKépKépKép Emmával is gondok vannak éjszaka, nehezen alszik el, követel hogy legyek vele ott, kb 1 óra az alataás, miközben régen (2 éves koráig) kb 5 perca altt elaludt és egyedül. Éjjel is sokszor ébred, fél a madár csicsergéstől azt mondja. Én meg lassan de biztosna kipurcanok. 3/4 6-kor kelek, legelőbb 11-kor alszom el, de pl hétfőn Emma még 11-kor hisztizett. Dolgozni is kéne, időnként abszolút nem ahaldok, nem tudok figyelni. Közben még az angol is, tegnap is 1/2 10-1/4 11-ig írtam a leckét, és ez még jó nap volt mert sikerült Emmát korán elaltatnoi miután az össze plüss madarat kiebrudaltuk a szobájából. Most is rohannom kell,mert 1/2 8-kor kezdődik az angol.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Tudom én, hogy mindenkinek sok a dolga, de azért jó egy kicsit dumcsizni.

Manó! Tényleg nem irigyellek, kemény lehet. Az angolt muszáj csinálnod?

Hanzika! Tudom milyen, amikor bármit csinál az ember, nem tudja kordában tartani a kölyköt. Én ma fontolgattam, hogy lemondok.

Nyuszi! Megcsináltam a víznapot, de lehet, hogy nem kellett volna. Szerintem nyugodtan hagyd ki.
Csengénél én is a fogra gondolnék, Miksa olyankor viselkedik így. Mi ha már nagyon gáz a helyzet, akkor Nurofent adunk neki, de enyhébb esetekben ecseteljük egy helyi érzéstelenítővel, amit a doki írt fel és elég jónak tűnik. Keverc, nem előre gyártott.

Mi ma voltunk gyerekdokinál éppen, most vittünk utoljára pisimintát, most is tökéletes lett szerencsére. Most nézte meg a doktor Miksa kukacát, kicsit visszahúzta, felírt egy krémet, 10 napig kenegetnünk kell vele, majd 5-6 naponta járni tágítgatásra hozzá. Szegény kölyök. De azt mondta, hogy szerinte ez elég lesz ahhoz, hogy oldja a letapadást és rendeződjön.
Amire az előbb utaltam, a délelőttünk volt gáz. Miksa ment volna ki, de pisimintát kellett gyűjteni, így nem mehetett. A zacsit többször le akarta tépni, megint mászott mindenhová, nyúlkált a WC-be, megszerezte a WC-kefét, ütött engem kézzel, amikor azt mondtam neki, hogy nem lehet és verte a fejét mindenhová. Indulás előtt talált egy sörösdobozt - az ember nyakát kitekerem - amiben kb. ujjnyi sör maradt, na azt magára öntötte. Sörszagúan mégse vihetem orvoshoz, át kellett öltöztetni. Rám is jutott egy kicsi, de az én öltözésemre már nem volt idő. Aztán az ember mondta, hogy áttette a gyerekülést a kocsimba, emiatt nyugodt voltam, de arra nem számítittam, hogy megtekeredett övvel köti be, úgyhogy szerelni kellett. Így megint késtünk 3 perce és ezt én úgy úúútálom, midnent megteszek, de mégse bírunk egyszer időben odaérni a doktorhoz. Hazfelé nem működött a kocsi, nem lehetett elfordítani a kulcsot, a komputer semmit se írt ki, sőt, ránk záródott az ajtó. Aztán ráéjöttem, hogy Miksa valamit megnyomott, amikor öltöztettem, és hogy kormányzárba tette az autót. Pedig már beparáztam, hogy ott maradunk Dunabogdányban. Ja, hazafelé persze belaudt, igaz, hogy csak 5 percet szunyált a kocsiban, de utána másfél óráig nem bírtam elaltatni. Most végre alszik. Nagyjából ennyi a mai történet, de még nincs vége a napnakKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok

Mér mosolyt sem merek tenni, nagy nagy lelkiismeretfurdalás. De otthon nincsen net, így valahogy letöltve már elveszti a hangulatát. Most este van, fáradt vagyok de én is szeretlek benneteket, olvasni mindig olvasok, csak írni vagyok lusta.

Na meg nem is akarok vagizni, hogy a lányom egy angyal ( nagyon ritkán nyügis, ha fáradt vagy ha valamit nagyon szeretne ) még nem kellett vele kiabálnom, pedig kiabálós vagyok. Vagy legalábbis tudok, ha kijövök a sodromból.

Még szopizik, de az altatást már álállítottam szopi nélkülire.

Newsee, figyelj oda az alvásra. Ha óránként ébred, az már lehet kis alvászavar is. Panninál is ez volt ( azaz a babák 40-50 perces periódusokban alszanak és utána maguktól megébrednek egy kicsit de vissza is alszanak. Ha nem tudnak, akkor felébrednek. )és akkor egy könyvben olvastam, hogy próbáljuk meg minnél függetlenebbé tenni a szopitól az elalvást. Nálunk bejött. Most "csak" kétszer ébred. De már azt várom, mikor alussza át az éjszakát.

Marycus,
Óriási gratula, kérünk képet.

jaj lányok, most vendégségben írok, de inkább abbahagyom, mert nem akarok zavarni. De ígérem, hogy fogok írni sokat, jóóóKép

Mindenki vigyázzon nagyon magára
Mese
mese29
 
 


Sziasztok!

Szirom!

Hát az angol nem kötelező, de azt én akarom, mert a későbbiekben nagyon kéne és pénzem mostanában nem lesz tanfolymra az biztos. Álmombannem gondoltam volna hogy ilyen fárasztó lesz a gyerek mellett dolgozni, de sajnos ez tény. Semmire sincs soha időm, kész szervezést igényel ha el alarok menni orvoshoz vagy vsáárolni vagy bármit. És ilyen kialvatlan nem voltam rég. De hát ez van. Pedig én nem is dolgozom egy stresszes helyen. na majd belejövök ámKép

Mese!

Kár hogy nem tudsz sűrűbben jönniKép De ahogy látod én sem vagyok most a helyzet magaslatán.

Szirom!

Autós sztoriKép Bár tudom ott elég ijesztő lehetett. ma Emma biciklivel ment a bölcsibe babakocsi helyett, közölte a férjemmel hogy ő már nagy. na kiváncsi vagyok holnap reggel melyiket választjaKép
Éjjel mindne rendben volt, jól aludt, kidobtuk az össze "félelmetes" játékát.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Hogy megélénkült a topik, ránkfért Szirom "irgum-bugum"-aKép.

Szirom,
A sörösdoboz nálunk is nagy kultusztárgy, a kicsi mendent megtett annak érdekében, hogy megkaparintsa, de Apa résen volt.
Mi volt a baj a víznappal? Nagyon húzós volt? Õszintén én önző okból akarom beiktatni: ugye együtt csináljuk a kúrát Apuval. Hétfőn lesz Csenge keresztelője és a szüleim bográcsozást terveznek utána ebédre (szűk családi körben - kb. 50 fő Kép). Nekünk aznap keményítő napunk lesz, de Papi kifejtette, hogy ő beleőrül, ha nem ehet a pörköltből, csak a sós krumplit rághatja. Mire felkínáltam neki, hogy ha vasárnap víznapozik, hétfőn pörköltözhet. Õ boldogan belement. Namármost, ha én nem tartok vele, akkor kétfélét kéne főznöm, ami elég gáz, őrülök, ha egyfajtával elkészülök...

Mese,
Volt nálunk is gond az alvással, kb. két hete napokig másfél óránként ébredt. Aztán a múlt héten mondtam a tanácsadáson, a doki néni meg adott homeopátiás bogyeszt, azt szedjük nagy lelkesen. Most egyelőre jól állunk, csak kétszer kel fel, vagyis tulajdonképpen egyszer, mert a második már úgy hat óra körül van. Szerintem tulajdonképpen éhes volt, mert a tanácsadáson javasolták, hogy a bogyesz mellett adjak neki este is gyümölcsös desszertet, és én így is tettem. Most fürdés után besöpör egy kb. háromnegyed üveg bébiételt, aztán beájul. Vagy a bogyó vagy a kaja az oka, lényegében mindegy, legalább most szépen alszikKép.

Legyetek jók, szólít a zsebdespotám.
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


SziasztokKép

Megint itt, csak egy gyors bejelentkezésKép

Manó, ez csak rajtam múlik. Azt elmondanám, hogy napi kb. 4 órát számítógépes játszom és még korrepetálok is meg angolozok is. Cél szeptemberben a felsőfok. Szóval időm lenne, csak lusta vagyok. De ha lenne otthon netem, akkor biztos többet írnék. De arra meg sajnálom a pénzt. De téged tényleg sajnállak, hogy ilyen fárasztó helyzetben vagy. Én szeretnék annyit itthon lenni, amíg csak lehet és minden sulit megcsinálni. A Közgáz szerencsére elég könnyű, ebben a félévben csak két vagy három vizsgám lesz, abból egy már meg is van egy nap tanulással ( na meg a párom megírta a házidolimat )

Krisz,

Eddig megint lányt szerettem volna, de ahogy írtál a fiadról az nagyon meghatott engem és egészen vágyásom lett egy fiúra.Kép
Na de most hajt apa, hogy éhes. Úgyhogy még egy. Mi megyünk a börzére holnap.

Dobok ide egy telószámot, mert máshova nem tudom, meg hát avval ugyan mit kezdenek. ( 06 20/5 709 729 ) Ha valaki jön, csörrenjen már rám és talizhatunk.Kép

Na szép hétvégét:
Mese
mese29
 
 


Sziasztok!

Mese! Én továbbra se értem, mit csinál addig Annácska, amíg te angolozol, meg közgázra jársz, meg korrepetálsz és napi 4 órát számítógépen játszol. Nem kötözködésből, de tényleg mit csinál? Miksa annyi idő alatt is magára rántja például a zuhanyfüggönyt, amíg én fölhúzok egy (nem egy pár!) zoknit. Ez épp tegnap történt meg.

Nyuszi! Én utólag azon gondolkodtam, nem szabadul-e föl túl sok méreganyag ennyi nélkülözésnél. Meg igen, kemény is, mert gyüminap után jön a víznap, úgyhogy a víznap utáni reggelen elmondhatod magadról, hogy 3 napja nem ettél kajának nevezhető dolgotKép Én egyébként az utolsó víznapomon állat voltam, mondjuk ez nem csak rajtam múlt. Kötözködtem meg minden, bár hozzájárult, hogy az ember aznap fogott egy szép nagy pontyot és halászlét főztek egy barátjával itt az udvarban, bográcsban. Illatáradat ezerrel. A haver épp a legnagyobb nyugalomban volt, mert elutazott a család a két gyerekkel, ő meg egész nap pecázott, szóval az ő idegei rendben voltak. A mi gyerekünk viszont ráizgult a tűzre, mindenáron bele akart mászni, aztán megterítettem a fiúknak és végignéztem, hogy esznek, közben jégbe hűtött ásványvizet kortyolgattam. A maradékot elajándékozták a szomszédnak. Majd ők söröztek, én tovább kortyolgattam a vizet, aztán Miksa a tűzélménytől fölspannolva még este 11-kor se alaudt. Végül az apja fölment, hogy majd ő elaltatja, beültek a fotelba, és olyan sokáig csönd volt, hogy fölmentem megnézni, melyik aludt el. Namost mindkettő, csak a gyerek épp majdnem leesett a földre, aztán arra felébredt, hogy elkaptam. Kezdtük újra az altatást, majd amikor éjfél körül végre lementem, akkor már eléggé ingerült voltam. Pár hónappal később a haverunk meg is jegyezte, hogy hátrányomra változtam. Basszus...

Többiek merre vagytok?

Hanzika, Marcus meggyógyult? nem jöttök ki a hétvégén?

Kriszta! Nem ér így eltűnni!

Marycus! Nem vagytok még otthon? Azért egy fényképet föltehetnétek!

Ildi! Minden rendben veletek?

Manó! A hétvégén ne angolozz, pihenjél!Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Gyors bejelentkezés:
Nekem szerda óta arcüreg-nyuszim van, így csütörtökön még bementem, de majd meghóttam, azóta itthon dekkolok. Marcus javulgat, de még nem engedte a doki néni bölcsibe, szerdán vissza kell vinni (azt mondta, hogy ne menjen, amíg csontszáraz nem lesz az orra).

Viszont tegnap kimentek Horányba anyósomékkel, ma délután én is csatlakozom. Így ha gondolod, Szirom, a fiúkkal találkozhattok, de én nem szívesen mennék át hozzátok, nehogy megfertőzzek valakit. Séta viszont szerintem belefér Kép Hívjál majd, ha gondolod, szerintem holnap is kint leszünk.

Nálunk sem lehetne Marcus mellett bármit is csinálni. A tanulás is nyögve megy, leginkább lefekvéskor, amikor is 3 oldal után elalszom rajta Kép Tehát az én fiam sem egy nyugis gyerkőc...

Ildivel minden rendben, anyósáéknál vannak Tomival és még jövő héten is ott maradnak, hisz pihennie kell. Tomi jól viseli, nagyon élvezi az ottlétet Kép

Szirom,
Ja, még valami. Nem biztos, hogy attól vagy csak ingerlékeny, hogy keveset eszel a diéta miatt. Én is többször vagyok az, pedig nem is diétázom. Szerintem a feszített "munkatempó" az oka. De az tény, hogy a kevés engergiabevitel ingerlékenységet okoz.

No, befejezem a dolgom (pihenésképpen tegnap mostam, vasaltam vagy 25 inget este (3 órát!) és ma meg hűtőt takarítottam), aztán nézek egy vonatot.

Üdv

H.

Kép
hanzika
 
 


Ok, Hanzi, hívni foglak, csak még nem tudok mit mondani, mert még meg kell etetnem a fiúkat, ha felébredtek!Kép

Az arcüreggyuszi nem fertőz, vagy igen? Kéred a lámpámat kölcsibe?

Egyébként nem írtam, hogy most ingerlékeny vagyok, ez tavalyi történet voltKép Most jól vagyok, bár kicsit sokat kivesz belőlem a közelgő esküvő, és tényleg most is fogyózokKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek! Köszönöm a gratulációkat!

Csak egy gyors bejelentkezés. Pénteken engedtek minket haza, kutyafuttában. Volt is kavarodás rendesen.

Vikó egész jól viseli kistesót, már a második éjszaka a sírására se reagált, hanem aludt nyugodtan. Mondjuk az első alkalommal majdnem kitörte Niki ujját, meg a simogatás is csak úgy megy, mint a macsekoknál, hogy utánna jön a nyúzás.
Niki jó babóca, 3 óránként ébred és szopizik, aztán szunya. Egyenlőre még csinálódik a tejecske, de talán könnyebben szopizik, mint anno Vikó, meg szerintem ügyesebb és türelmesebb is.

Képet teszek, amint babanet engedi...

Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Jaaaj, ne harizzatok, de olyan lusta vagyok Kép Mármint írtam már, hogy amióta jó idő van, délelőtt amíg alszik Máté (rekord 3-4 órákat), takcsizok, főzök stb., ebéd után meg húzunk le, megyünk Regiért, játszó, vásárlás, szóval este jövünk. És annyira kifáraszt ez a nyüzsgés, hogy fogalmam sincs mi lesz nyáron, ha Regi is itt lesz velünk egész nap Kép

Tegnap vidámparkban voltunk, REgi bazira élvezte, olyanokra is felült velem, amire csak 6 éves kortól lehet...se sebesség, se magasság nem hatja meg Kép

Mátéról...egyre többet dumál, tulképp totál kifejezi magát, szavakban mindig mondja, hogy mit akar, ért mindent, meg is csinálja amiket kérünk tőle, a kedvence a pusziadás Kép Kijött mind a 16 foga végre, úgyhogy már csak a hátsó négy maradt jövőre Kép Amióta túlvagyunk ezen is, alszunk, mint a bunda, úgyhogy (kopp-kopp), csak jót tudok írni róla. Most már annyi galibát se csinál, mint pár hónapja, megtanulta, mit szabad, mit nem, és szót is fogad szerencsére. Regivel egyre jobban eljátszanak, én meg élvezem ennek előnyét Kép Amúgy kegyetlen autó és labda rajongó, természetesen ezt a két szót használja a legtöbbet!
Jaj, és tök véletlen derült ki, hogy tud simán pohárból inni, ugyanis barátnőméknél rávetődött Regi poharára, és nyomatta félreivás nélkül. Etetőszéket eladom, mert a nagy asztalnál ül, Regi magasítóján, nyugiban amíg kajál! Úgyhogy vehetünk még egyet Kép

Huhh, rólunk nagyjából ennyi Kép Illetve annyi még, hogy az elmúlt 2 hétben én is betegeskedtem, volt, hogy a hangom is elment (irtóra jót mulatott rajtam lányom, nem tudtam ordibálni vele Kép ). Úgyhogy még az antibiom végét szedem, sajnos muszáj volt Kép

Hanzi,
Nektek is jobbulást! Jól belemásztatok Kép

Szirom,
Miksa elég hiperaktívnak tűnik, ahogy írod Kép Nem lehet könnyű....

Mese,
Tessék többet jönni! Kép És fotókat is kérünk! Megmondom őszintén, hogy a terhesség alatt mi is lányt akartunk újfent...de én örültem a legjobban, mikor megtudtuk, hogy fiú lesz! És persze, akkor is boldog lennék, ha csaj lenne ő is, de valahogy számomra így kerek a világ, hogy mindkettőből "van itthon" egy-egy Kép Természetesen most már el nem tudnám másképp képzelni!

Marycus,
Örülök, hogy jól vagytok, ahogy időd engedi, gyere majd! És nagyon várjuk a képeket ám Kép

Manó,
Hogy álltok oviügyben? Kép

Nyuszi,
Holnap lesz a keresztelő? Jó szórakozást a bográcsozáshoz, hogy én azt hogy imádom! Kép Kérünk majd tőled is képeket!

Jaj, Szirom, hogy álltok a készülődésben? Kép Nagyon közeleg a banzáj Kép

Hú, csajok, egyik nap Regi elnézegetve öcsit kijelentette, hogy ő LÁNYÖCSIT akart Kép Kép Azt hittem, menten betojok a röhögéstől Kép Kissé elkésett vele, na meg nem mintha sokat nyomott volna a latban az ő akarata Kép
Egyébként azért jött rá sztem, mert a barátnőjének valszeg hugicája lesz...Kép

No megyek vacsizni...időben, nem? Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

megjöttünk mi is a hosszú hétvégéről, Emma szokás szerint kitombolta mgát, volt ott birkázás, tócsába esés, minden, szóval rosszalkodott elget, d enagyon jól érezte magát.
Majdteszek fel képet.

Marycus!

még egyszer gartula és várjuk ám a képet, lehet tesós is, azok olyan cukik.

Kriszta!

Ovival semmi, végül marad bölcsiben, hárpm vegyes csoportos ovit néztünk meg de nem tetszett 100%-osan egyik sem, és Emmánbak sem jöttek be, szóvalmarad a bölcsiben jövöre meg megnézzük a korosztályos ovikat is.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Örülök, hogy mindenki megvanKép

Marycus! Én nagyon várom már a képeket!Kép És majd mesélj sokat, jó? Hívni nem merlek, isten tudja mikor melyik kiscsaj alszik vagy nem alszikKép

Manó! Szerintem egyáltalán nem baj, hogy Emma marad bölcsiben. Én szeptemberi vagyok, és az évveszteség miatt kétszer jártam a kiscsopit. Az se jobb szerintem, így meg legalább azokkal marad, akiket ismer.

Kriszta! Na most irigy vagyok, Máté szót fogad?Kép És nem kell etetőszék? Apukám... Miksa is megcsinálja, amit mondunk neki, odahoz-visz dolgokat, mindent ért, de ha valamit a fejébe vesz, akkor én hiába hívom vissza. Hétvégén találkoztunk Hanziékkal, akkor bezzeg a kisnyuszi ült egy órát nyugiban a hordozóban, és amikor letettük őket szaladgálni, akkor is viszonylag tisztességesen viselkedett.
Etetőszék pedig az én legjobb barátom, de ténylegKép Abban legalább a seggén marad egy kis ideig. Hétvégén étterembe is vittük a széket, mert különben nem tudunk kajálni, állandóan elszalad Miksa. De volt más is, aki hozta a kocsi csomagtartójábólKép Tudom, hogy vannak olyan éttermek, ahol adnak, de ez nem az a hely, meg különben se kaptunk még sehol olyan széket, ami ne lett volna kifejezetten életveszélyes a mi kis izgágánknak.
Esküvő közeleg, készülődés a finisben, most kezdenek sűrűsödni a dolgok. De legalább eljutok végre pedikűr, manikűr, kozmetikus meg ilyenek...Kép

Nálunk annyi történt, hogy elkészült nagyjából Miksa szobája, és ma van a harmadik este, amikor ott alszik. Azonos színnel festettük (sárga), mint a gardróbot, kapott kék padlószőnyeget, ugyanaz a díszítőcsík van a Leó bácsikkal, mint a régi helyén, ugyanazok a bútorok, ugyanolyan függönyök, meg sok-sok játék, mégis parázott egy kicsit. Tetszik neki a hely, lehet fetrengeni a földön, letettünk neki sok párnát, de amint közeleg a lefekvés ideje, beparázik. Illetve inkább múlt időt írok, mert egyre jobb a helyzet. Persze melléfeküdtem és maradtam vele, amíg elalszik, de azért sajnáltam szegényt. Persze én sem alszom jól, mert baromira félek, hogy nem ébredek föl, ha kell. Pedig a szomszéd szobaKép És így visszakaptuk a gardróbotKép
A szobáról majd teszek képet, csak kinyúlt a nagyobbik CF-kártyánk, és mostanában emiatt kevesebbet fotózunk.

Már nagyon régóta akarom kérdezni, hogy ti hogyan oldjátok meg a kölykök betakarását? Miksát ha betakarom lefekvéskor, még húszszor átvetődik az ágy másik felére meg vissza, és mire elalszik, olyan szinten maga alá gyűri a takarót, hogy nem tudom vele betakarni. Ezért kitaláltam, hogy inkább a kisimított paplanra feküdjön, az is melegít meg kényelmes, és egy puha pláddel betakarom, ha elaludt. De ez elég hülyén veszi ki magát, meg hát hogy lesz később? Nálatok ez hogy van?

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Szirom,
Nálunk úgy van, hogy mindkét gyerekem takarója az ágy végében figyel, ők meg nyugisan alszanak Kép De tényleg, utálják mindketten, hiába takargatom egész éjjel őket, úgyhogy már beletörődtem. Apjukra ütött ebben is mindkettő...Kép
Sok bajuk nem lesz tőle, Regi immáron 4. éve alszik így, úgyhogy fel a fejjel! Kép

Kriszta
krisztocs
 
 


Szirom!

Én mint KrisztaKép Azzala különbséggel hogy én betakarom elalváskor, mondjuk Emam nem forog akkor annyit, latta marad, de ha 1 óra múlva benézek már fordítva fekszik az ágyna a takaró tetején. szóval én úgy öltöztetem hogy nem fázzon takaró nélkül sem, télen egy hosszú ujjú body, rá egy rövid ujjú póló, rá hosszú ujjú pizsama, zokni. Így oK. volt a tél is. most a póló nincs rajta már, csak néha ha hidegebb van, majd később rövid ujju bodyra cserélem a hosszút, és így tovább. nyáron már csak bodyban alszik.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Köszi csajokKép Mondjuk nálunk általában elég meleg van, szóval elvileg nem kéne, hogy fázzon kitakarózva sem, de néha mégis hideg a lábacskája. Pl. most 14 fok van kint, be is indult egy picit a fűtés. Viszont ha én annyi ruhát adnék rá, mint Manó, Miksa halálra izzadná magát. Néha még egy szál pizsiben is vizes hajjal ébredt, ez is hozzájárult nálunk a hajvágáshoz. Szóval se body, se póló nincs rajta az említettek miatt, meg rángatja is le magáról, zokni meg főleg nincs, mert imádja, ha nincs rajta és este nem akarom kínozni. Szal csak ezért kérdeztem. Ja, meg az új szobája északi fekvésű, ahol baromira jókat lehet aludni, de nem süti a nap egész nap, mint a régit, ezért nincs benne állandóan akváriumszerű klíma.
Még valami: homokozó kéne Miksának, de íziben. Nem láttatok műanyag fedelest valahol? Nem azt a pici kagylót, hanem valami rendesebbet.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk a keresztelőről (vidéken volt mert az egész család ott van csak mi "szakadtunk el"), szerintem jól sikerült. A vízzel leöntésnél volt egy kis hangja Csipinek, de mivel pont a délelőtti alvásidejébe esett a dolog, utána eldurmolt a babakocsijában, még az orgonára sem ébredt felKép. A bográcsozás alatt meg bűbájmackó volt, mindenkivel "elbeszélgetett", szem nem maradt szárazon tőle. És szép színe is lett, mivel gyakorlatilag egész nap a kertben volt.

Viszont rossz hír, hogy szombaton felfedeztem, hogy Csengének aranyere van! Ugyanis mióta rendesen kajál szilárdat is, nem hajlandó pelenkába kakilni, hanem egy jellegzetes nyüszögéssel jelzi, hogy mindjárt kell neki és szépen megvárja, míg kibontom a pelusból. Így vettem észre, hogy azért sír ez a pici lány annyira, mert van egy seb a végbél belső oldalán, hát majdnem elájultam. Ma voltuk doki néninél, azt mondta, hogy nem igazán aranyér, csak berepedés, írt rá kenőcsöt meg székletlazítókat. De hiába nem kemény már a kaki, marhára fáj szegénykémnek. Szerintem csendben vissza is tartja, amíg csak tudja, mert irtózatos sírásokat rendez ez a kis ártatlan, valószínűleg a múlt heti nagy sírások mögött is ez lehetett.

Szirom,
Víznapot átkereszteltem léböjtnappá, csináltam egy hekto gazpacho-t és rájártunk Apával. Így ki lehetett bírni. Persze nem telt el a keresztelős ebéd "bűnözés" nélkül (egy szelet torta csak lecsúszott), nem is ment le csak egy kilócska a múlt hét óta... Végül is nem baj, én a heti egy kilóval is meg lennék elégedve, de azért tegnaptól visszaálltam a szigorú étrendre.

Haverral én is jártam már úgy... Apu egyik haverja eléggé csipkelődő alkat, és én alapjáraton jól tűröm, ha beszólogatnak, mert engem sem kell félteni. Amíg szórakozóhelyeken futottunk össze egy-két órákra, nem is volt baj. Aztán egyszer elkövettük azt a meggondolatlanságot,hogy együtt mentünk nyaralni. Na, amikor már a harmadik nap egész nap engem szekált, este simán belenyomtam a fejét a grillezésre váró bepácolt húsos tálba. Mondjuk még a felesége is azt mondta, hogy csak azt kapta, amit megérdemelt, ő azóta sem tette túl magát a dolgon, pedig már vagy négy éve volt, szerinte elvetemült házisárkány vagyokKép.

Bár Csenge csak mostanában kezdett kolbászolni az ágyában éjszaka, rajta sem marad meg a takaró, én rövidujjú body - pizsi - hálózsák szerkóban altatom, eddig bejött.

Marycus,
Jó újra hallani rólad - rólatok, képet kérünk, mert nagyon kíváncsiak vagyunk ám! És sok tejet (tapasztalataim szerint ez olyan kívánság a kismamáknál, mint a bányászoknál a "Jó szerencsét")!

Hű, jó hosszúra nyúltam, bocsi!
Legyetek jók!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Niki egész jó kismanó. Az éjszakákat két szopival, de szépen átalussza. A nappalok kicsit nyűgösebbek, de csak azért, mert kezd királykisasszonykodni szopi ügyben. Mindig elalszik szopi közben és aztán 10-15 perc múlva rájön, hogy tulkép ő még éhes volna. Nem igazán sír, csak nyöszörög, nem találja a helyét. Igazándiból szerintem imád kézben lenni, ellentétben Vikóval. Tejcsi egyenlőre elég. Szóval nyugis napjaink vannak és az éjszakák is azok. Kop-kop-kop...
Vikó jól viseli kistesót, ami annak is köszönhető, hogy másfél hónapig nem csak én voltam neki, sőt. Így jó is volt az a nehéz időszak.

Szirom:
Nyugodtan telcsizhetsz, csak szopi közben valszeg nem tudom felvenni. A kicsit még nem zavarja, a "nagy" meg ha alszik akkor fent a szobájában teszi.
Gratula új Miksa szobához!
Vikó is kitakarózik, néha be lehet takarni, de ált. ő is ráfekszik. Mi már nem igen foglalkozunk vele, mert elég meleg van náluk.

Nyuszi:
Jobbulást Csengének! Próbálj olyan kajcsikat is adni neki, amik lazítják a székletet.
Gratula keresztelőhöz!

Krisztocs:
Gratula Máté beszédhez, meg pohárból iváshoz!
Kisfiú-kislány témában én ugye kislány szakértő leszek, ha leszek. Védőnő meg is kérdezte lesz-e 3., mire mondtam nem. Jó kérdés, így egy 10 napos gyerkőc mellett... Kérdezte, hogy apa nem szeretne egy kisfiút is? De apának ezirányú igénye egyik gyerkőcnél sem merült fel, ezért meg tuti nem vállalunk be még egyet.

Manó:
Ha nem jöttek be az ovik, akkor jogos, hogy maradjon a bölcsi. Egy gondolatom támadt csak ezzel kapcsolatban, hogy hogy lesz ha muszáj oviba menni. Akkor sem lesznek mások, jobbak a most megnézett ovik, vagy keresgéltek még?

Nálatok működik a Melléklet feltöltése gomb? Mert nálam még mindig nem, így képeket se tudok feltenni...

Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Niki egész jó kismanó. Az éjszakákat két szopival, de szépen átalussza. A nappalok kicsit nyűgösebbek, de csak azért, mert kezd királykisasszonykodni szopi ügyben. Mindig elalszik szopi közben és aztán 10-15 perc múlva rájön, hogy tulkép ő még éhes volna. Nem igazán sír, csak nyöszörög, nem találja a helyét. Igazándiból szerintem imád kézben lenni, ellentétben Vikóval. Tejcsi egyenlőre elég. Szóval nyugis napjaink vannak és az éjszakák is azok. Kop-kop-kop...
Vikó jól viseli kistesót, ami annak is köszönhető, hogy másfél hónapig nem csak én voltam neki, sőt. Így jó is volt az a nehéz időszak.

Szirom:
Nyugodtan telcsizhetsz, csak szopi közben valszeg nem tudom felvenni. A kicsit még nem zavarja, a "nagy" meg ha alszik akkor fent a szobájában teszi.
Gratula új Miksa szobához!
Vikó is kitakarózik, néha be lehet takarni, de ált. ő is ráfekszik. Mi már nem igen foglalkozunk vele, mert elég meleg van náluk.

Nyuszi:
Jobbulást Csengének! Próbálj olyan kajcsikat is adni neki, amik lazítják a székletet.
Gratula keresztelőhöz!

Krisztocs:
Gratula Máté beszédhez, meg pohárból iváshoz!
Kisfiú-kislány témában én ugye kislány szakértő leszek, ha leszek. Védőnő meg is kérdezte lesz-e 3., mire mondtam nem. Jó kérdés, így egy 10 napos gyerkőc mellett... Kérdezte, hogy apa nem szeretne egy kisfiút is? De apának ezirányú igénye egyik gyerkőcnél sem merült fel, ezért meg tuti nem vállalunk be még egyet.

Manó:
Ha nem jöttek be az ovik, akkor jogos, hogy maradjon a bölcsi. Egy gondolatom támadt csak ezzel kapcsolatban, hogy hogy lesz ha muszáj oviba menni. Akkor sem lesznek mások, jobbak a most megnézett ovik, vagy keresgéltek még?

Nálatok működik a Melléklet feltöltése gomb? Mert nálam még mindig nem, így képeket se tudok feltenni...

Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Marycus,
Üdv itt megint Kép Örömmel hallom, hogy Niki jó kislány és simán megy a dolog a kicsi-pici kettőssel Kép

Szirom,
Takarózás: Marcus a paplanján alszik (az összehajtva alatta), pluszban alatta kedvenc takija, meg még egy másik is, amit mikor elalszik, ráterítek Kép És most nálunk nincs bent 17-18 foknál több... Jelenleg rövid újjú body+lábas hosszúújjú rugiban altatom. Neki is sokszor jéghideg reggel keze-lába, nem zavarja.

Hétfőn Marcus ebéd után is bealudt Kép Nagyon nyafka volt ebéd alatt és anyósom letette, 10 perc múlva már aludt is (2.5 órát). Ja és észrevettük, hogy leginkább csak nekem és anyukámnak (meg tán Ádámnak jár a hiszti). Anyósommal, apósommal és Ádámmal tökéletesen elvoltak, míg ki nem mentem. Ma apuval volt el ugyanígy 3 óra hosszát, mikor hazamentem, elkezdett hisztizni (már fáradt volt, azért). Tehát így jártam Kép KépKép

Héfőn mehetünk mindketten "dóógozóba". Ja és Marcust megdicsérték, hogy szépen táltja a száját, mikor kell Kép Rákérdeztem a fogorvosra, azt mondta a doki nénink, hogy szerite már elvihetem, mivel ilyen együttműködő. Lehet, hogy pénteken meg is teszem.

Kriszti,
Irigy, irigy...Kép A fizupapírod meg még mindig itt figyel, nem igazán járok felétek, de majd megpróbálok... olyan messze laktokKép

Manó,
Szerintem nálunk is marad Marcus majd a bölcsiben még egy évet, ha lehet, hisz ő is évvesztes lesz.

Nyuszi,
Jó, hogy jól sikerült a keresztelő és Csipi ilyen jól viselteKép

Mese,
Nálatok Annácska olyan "leteszem-ottmarad" típus? Mármint eljátszik szépen magában, stb, stb? Mert azért irigyellek, hogy így tudsz tanulni, netezni stb mellette.. Nekem kéne néha a suli miatt ilyen, de Marcus mellett, amilyen nyüzsgő, eleven, ez lehetetlen...

Rólunk ennyit.

Puszi

H.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Marycus!

Tényleg jó baba lehet Niki, ha tudsz írni melletteKép

Szóval ovi: van más ovi is még, de azok korosztályos csoportosak, azt idén nem néztünk, mert azt nem akartam hogy most oviba megy aztán jövőre kiscsoportot iosmétel, mert akkor minden évben ovónőt váltott volna, szóval csak vegyes csoportosat néztünk. Abból meg csak 3 van, egynek nagyon gáz volt az udvara, én tudom hogy nem az a legfontosabb hanem az ovónő, de az annyira gáz volt hogy az már túlzás. Egyben megmondták hogy nincs hely, beiarthatom de nem valószínű hogy felveszik. Egy meg ami még a legjobban tetszett, az elég rossz közlekedésre van tőlünk, autóval 5 perc, de busszal kerülő. A programja annk szupi, van néptánc, torna, úszás, angol, és nagyon gyerekcentrikus, de Emma megijedt a sok nagy gyerektől, mert a vegyes csoportban volt 3-4 kiscsoportos atöbbi nagy gyerek és rögtön beszóltak neki a nagyok a pólója miatt (babás rózsaszín póló volt rajta, de könyörgöm 2,5 éves nem fogom dögös nagylányosan öltöztetni), na szóval az az ovi szimpi volt, de úgy döntöttem hagy érjen még ehhez a dologhoz. Ami nem teszett annyiar még ebben az oviban az az hogy egy régi épületben van, egy régi házas környéken, de a 3-ból ezt választottam volna. Jövőr emeg van pár jelölt ovimKép

Nyuszi!

keresztelőhöz gartula, én annak idején megbeszéltem a pappal hogy nem önti le csak a papa nyúlt az ujjával bele a vízbe és kerszetet rajzolt Emma homlokára. és a férjem fogat Emmát nem a keresztszülők, mert már akkor is hiszti tyúk volt. 10 hónapos volt akkor.

Szirom!

Emma nem izzad, nálunk télen kb 21 -22 fok van, néha most is, sőt volt hogy 18 mikor leállították már a fűtést de bejötta rosszidő. Én ezt hosszan kísérlezetztem ki hogy így jól érzi magát. Emma sokáig talpas rugiban aludt, de 92-es volt az utolsó méret amiből kaptam ilyet. Most télen kapott először rendes kétrészes piszit, de ő nem szert mezítláb lenni, nekem is hozza reggel a zoknit ha meglátja hogy mezítláb fekszem az ágybanKép

Manó

ja, holnap és szombaton hülye tréning lesz nálunka cégnél, úgyhoyg megint el fogok tünni, vasárnap meg elutazunk a keresztanyukámhoz, szóval majd hétfőn jövök, remélem addigar lesz kép Nikiről, már nagyon kiváncsi vagyok a lánykáraKép hasonlít a tesóra?

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Manó,
A leírtak alapján bizony én sem adtam volna a picit oviba... Az udvar szerintem is fontos, elvégre az idejük nagy részét csak kint töltik, ha már jó az idő. A nagyobb gyerekek meg menjenek a sunyiba a beszólásaikkal! Mit hordjon egy 2,5 éves gyerek? Haspólót, csípőfarmert meg köldökpiercinget??

A keresztelő "keresztanyu odatart" része azért nálunk sem ment simán. Ugyanis Csenge imád barátkozni, de azt kikéri magának, hogy őt csak úgy ölelgessék (neki) vadidegenek. Épp ezért, amikor hazaértünk szombaton, leendő keresztmami ráereszkedett a gyerekre, hogy megszokják egymást és majd eltűrje, hogy ő tartja a templomban. A játék résszel nem is volt baj, de alighogy felvette, kezdődött a visítás. Két napig gyűrték egymást, mire vasárnap este, amikor egy újabb visításhullám után átvettem és nálam elhallgatott, megkérdezte tőle keresztanyu, hogy "holnap a templomban is ezt fogod csinálni?" Mire a gyerek ránézett és így szólt "Edem". Azt hittem, megzabálom, legalább őszinteKép.

Na, szólít a zsebdespotám, legyetek jók!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Csak gyorsan, mert Niki már mocorog.

Képzeljétek, szerdán délután Kismanó úgy belakott tejcsiből, hogy egész kidudorodott a pocakja, alig kapot levegőt. Tökre örültem, hogy van tejcsi, de 3 óra múlva arcomra fagyott a mosoly... Teljesen üresnek éreztem mindkét mellem, s azóta is így van. Niki szopizik rendületlenül, de még másfél óra alatt se tud annyit szopizni, hogy le tudjam tenni. Már szopi ambulanciát is felhívtam, hogy miért lehet, hogy egyik percről a másikra így lecsökkent a tejcsi. És tuti nem igény nőtt, mert megmértem, alig tud szopizni 50 g-ot, két mellből. Õrület, ilyen még Vikónál se volt. Szóval szopi ambulancia annyi mint annak a bizonyosnak a beöntés. Fejjek, miután szopizott, volt a tanács. Mondom, hogy hiába fejnék, alig egy-két csepp jön le az is kín-keservvel. Nem baj akkor is fejjek... Olvasgattam a különböző szopis honlapokat. Fejésre azt írták, addig, amig már éphogy csepeg, mert teljesen kiüríteni úgysem lehet, hisz termelődik állandóan. Na, akkor most mi legyen? Azért kűzdünk, és Niki igazán jó partner. Nem hisztizik, csak szopizik és az utolsó cseppet is begyűjti. Vikóra mindig mérges voltam, mert ő inkább csak hisztizett és nem segített, de Niki annyira megérdemelné a tejcsit, mert annyit dolgozik érte. Hihetetlenül rossz érzés, hogy Vikóval ha kűzdések árán, de mégiscsak szopizott, most meg ez van.

Manó:
Ez a ruha beszólás, szerintem most divat. Mikor télapó bulin voltunk, volt két nagyobb kissrác, olyan elsősök lehettek talán. Õk is megszólták Vikót, mert abban a piros kis szoknyájában volt. Vikó nyiltan és érdeklődve közeledett feléjük ők meg kinevették. Persze még nem fogta fel, de nekem hihetetlenül rosszul esett. El is vonszoltam őt onnan. Az anyjuk meg csak nézett ki a fejéből és egy szót sem szólt a két kölöknek... Szóval azért a szülők is hibásak ebben...

Hanzika:
Fogorvoshoz miért akarod vinni Marcust? Csak átvizsgálásra, vagy van külön oka is?
Vikó hiszti megy nálunk is, de főleg, ha fáradt. Azt hiszem rájött, hogy már tudok mozogni, és egyre többet húz, hogy menjek vele játszani. Persze focizni, meg olyanokat, mikor emelgetni kell. Ezek persze még nem mennek, rossz, hogy nemet kell neki mondanom, de meg kell szoknia, mert Niki mellől sem fogok tudni mindig eljönni.

Még egy kérdés: császárosoknak szól. Nem emlékeztek, hogy meddig tartott nálatok a vérzés? Mert nálam még mindig elég erős a vérzés. Doki bácsi a héten szabin van, de azt hiszem ha nem múlik jövő héten meg kell látogatnom... Lehet, hogy ez is befolyásolja a tejcsit. Kicsit parázom is miatta.

Megyek mert Niki már nyüszörög.
Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Marycus,
Nagy gratula Nikihez, hogy ilyen édes kis manó! Tejcsi ügyben: nekem a jó öreg húsleves mindig bejön, ha úgy érezném, hogy ürül a tejeszacsim. Egy-két tányér után mindig úgy érzem, hogy szétdurranak a cicik, annyira telíti őket. Meg a tejtermelést segítő teát is iszom lelkesen, a Milupás Milusan szerintem finom.
Vérzés ügyben: a császár után én legalább három hétig masszívan véreztem, és utána a folyással is elbíbelődtem még másik három hétig.

Raktam fel képeket a keresztelőről ide:
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=5571

Legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


Sziasztok!

Bocsi, hogy nem voltam, itt volt apukám, anyu meg most is itt van és segít kicsit. Eléggé szétütöttük a lakást ezzel a gyerekszobakialakítással, ráadásul elveszítettem egy franciaágyat, aminek az alja tele volt pakolva mindennel. Gőzöm sincs, hová tegyem a cuccot. Meg most hogy van gardróbunk újra, vasalva kéne berámolni a holmit. Közben délelőtt dekor után mászkáltunk a bulira, de most már megvanKép Így Miksa bealudt a kocsiban, aztán itthon már nem akart persze, pedig keveset aludt. Most tettem le nemrég.

Marycus! Én se nagyon hallottam még ilyet, de az nagyon fontos, hogy ne idegeskedj, mert szerintem lelki vonalon is van hatása a dolgoknak a tejcsire. Nekem az almalé és a diós búrkifli tett csodákat, úgy lettem annyi kiló, amennyiKép És az fantasztikus, hogy Niki türelmes és együttműködő!

Vérzés: hasonlóan, mint Nyuszinak. Épp hogy elmúlt a hatodik hét végére. És biztos, hogy heteig volt is rendesen, a végére már persze kevesebb.

Nyuszi! Megnéztelek benneteket, nagyon-nagyon bűbáj a kiscsaj, és a szerelése is nagyon tecc!Kép

Hanzi! Nincsenek képek? Olyan kíváncsi lennékKép Jobban vagy már?

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Hanzi,
Tényleg, miért viszed Marcust fogászatra?

Manó,
A kiskölkök valóban ilyenek tudnak lenni, és a védelmükben azért szólnék (miután az oviban van mit tapasztalni), hogy ezt addig csinálják, amíg vki idegen, a saját társaikkal sosem...És sztem ez nem feltétlen nevelés kérdése, mert sajnos v. szerencsére közösségben tök másképp viselkednek, mint otthon! Ezt Regin tapasztalom leginkább, aki olyanokat ad elő néha az oviban, hogy csak lesek Kép Szerdán is volt szülői, és a fél értekezés az én "dinka" lányom anekdotáiról szólt Kép Na, nem mondom, jól szórakoztam, de annyira másokat mesélnek róla, mint amilyennek ismerem! Ez hol negatív, hol pozitív persze.

Marycus,
Nekem is kb a 6. hétre múlt el a vérzés, erősen jó 2-3 hétig volt asszem.
Tejcsire én a rántottlevest preferáltam. Kép Nem lehet, hogy nem pihizel eleget? Mármint észre sem veszed, de főleg Vikó miatt sürögsz-forogsz egész nap...Aztán lehet, nem így van, csek egy felvetés Kép

Szirom,
Várjuk a babaszobáról a képet!! Kép

Nyuszi,
Megnéztem a képeket, és teljesen ledöbbentem, hogy milyen sok haja van hátul CSengének! Olyan, mint aki már 2 éve növeszti Kép A másik favorit, ahol piszéztek, az simán beillene a Kismamába, most volt/van az a pályázat, Anya és gyermeke címmel talán Kép

Mi meg ma végre szóban lefoglaltuk a nyaralást, nem semmi kavarás után, végülis Tunéziánál kötöttünk ki, júli közepén megyünk 11 napra, ha minden jól megy Kép Robi kollegájával és kislányával, akikkel Kolpingba is jártunk. Remélem, hogy minden okés lesz a repülés körül, Regitől kicsit tartok. Eleinte nem akart felülni, most nagyon várja, de mit csinálok, ha a repülőn kap idegösszeomlást? Kép

Na, eldugulok, jó éjt mindenkinek!
Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Marycus,
Én még az Urtica Urenst ajánlom, a Jókai patikában is lehet kapni. Más ötletem nincs (egyébként fejés nálunk sem vált be, mert kb. 5 ml-t tudtam max lefejni és az is cseppenként fél órámba telt minimum). Plusz amit mások ajánlottak, a gyakori mellretétel. Ja és tényleg ne idegeskedj (tudom, könnyű mondani), mert az nagyon ront a helyzeten (saját tapasztalat)! Ja és ha az ambulancia helyett egy LLL-s csajszit hívnál (esetleg házhoz, igaz az píz, de legalább személyesen tudna segíteni)? Ja és Krisznek igaza van, a pihenés nagyon fontos!

Fogorvos: igazából egyrészt azért, mert nekem nagyon rosszak a fogaim és hátha már most tudunk segíteni, hogy Marcusnál ne így legyen. Másrészt az egyik kismetsző fogán barnás elszíneződés van (nem hiszem, hogy szuvas lenne, hanem inkább öröklött). Tehát ezek miatt.

Vérzés: én császár nélkül is több, mint 6 hétig véreztem, az első 3 hétben megállás nélkül, ömlött... Nem hiszem, hogy befolyással lenne a szopira, hisz a vérzés a placenta helyével függ össze, tudtommal (mármint a sebbel inkább).

Nyuszi,
Tényleg nagyon jók a képek, olyan szép kislányod van Kép

Manó,
Mi lesz még később a ruhákkal, ha kamaszodnak???? Én már látom az unokaöcséimen, hát....

Szirom,
Már jobban vagyunk, hétfőn újra próbálkozunk a bölcsivel, hátha most már szünetig nem lesz beteg a gyerkőc.

Krisz,
Irigy, irigy nyaralás miatt Kép Biztos jó lesz!

Mennem kell, ellopják a gépünket

H.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Végre magához tért ez a babanet, mostanában elég sokat gyengélkedik. Köszönjük a babagratulákat, élőben még édesebb a kis maszat Kép.

Marycus,
Hogy álltok szopi ügyben? Vikó hogy bírja a hétköznapokat kistesóval súlyosbítva? És te?

Ktisztocs,
Tunézia biztos tuti lesz - meg jó meleg is júliusban Kép. A babákok is élvezni fogják - napfény, tenger, jó sok homok...
Csenge hátsó haja kérem szépen még babahajKép. Egyes barátok szerint szamurájfrizit lehetne belőle csinálni, mert pont egy tincs van még a feje tetején, ami jó hosszú. Mi csak kacsafaroknak hívjuk.

Hanzika,
Gyógyuláshoz gratula, szorítok, hogy Marcus kihúzza szünetig.

Szirom,
Igen, kérünk képet a babaszobáról! Alighanem közös ismerősre akadtam a hét végén: ugye június 18 lesz a nagy nap és Horányban tartjátok?

Legyen szép napotok (felébredt Csipi és anyázni kíván)
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Köszönöm tejcsi növelő tippeket mindenkinek.

Nyuszi:
Csak gratulálni tudok Csengéhez!!!

Szopi ügyben kezdünk megint jól állni. Állandóan eszek-iszok, szóval valszeg én sem úszom meg plussz kilók nélkül, pedig a terhesség alatt mindüssze 2,5 kg-ot híztam, így majdnem oda értem súlyilag, mint mikor Vikóval a terhességet kezdtem. Doki bácsi mondta is, hogy a terhesség a legjobb fogyókúra..., mármint nálam. Mindegy, a lényeg, most a tejcsi. Ez van.

Vikó nagyon jól tűri kistesót, már voltunk hármasban is. Mondjuk sajnos Vikó leghisztisebb napját fogtuk ki, így nem volt sima az ügy, de túléltük.
Amúgy nézi ahogy szopiztatom a Picúrt, s mikor elmagyaráztam neki mi történik, akkor ült egy kis ideig, mintha gondolkodna, aztán, mivel volt szabad préda, hát tátotta a száját és huncut szemekkel megpróbált rácsatlakozni. Na persze nem engedtem, mert még zsömlének nézi és jól beleharap, s ha nem engedi el, akkor mit csinálok... Azért még 3-szor próbákozott, egyre huncutabb szemekkel.
Ha teheti odamegy hozzá és simogatja a kezét és a lábát. Ha sír azonnal jelzi nekünk, hogy sír, tegyünk valamit.
Már 2-szer előfordult, hogy sírt és Vikó "Iki-Iki" felkiáltással szaladt a kiságy felé.
Éjjel nem ébred fel ha sír a Picúr, szóval simán tudok pelusozni, meg szopiztatni is.
Ma volt doki néni, s Vikó végig asszisztálta a vizsgálatot, sőt mikor popsitörlővel megtöröltem akkor Vikó hozott még egy törlőt és ő is segített, majd a pelust és a popsitörlőket is elvitte a szemeteshez és szépen kidobta.
Szóval zajlik az élet. Persze lesznek nehezebb időszakok, de eddig nem panaszkodhatunk. Niki nyugodt, jó baba, s talán Vikó is ezért veszi könnyebben. Meg most még apa is itthon van, s ez nagy segítség.



Krisztocs:
Nagyon jól hangzik ez a Tunéziai nyaralás! Én is irigy...
Abban meg igazad volt, hogy nem nyugszom... Rájöttem, hogy valszeg aznap elfőztem a tejcsit, mert 4 fogásos kajcsit sikerült összeütnöm, meg teregettem is, szóval ez lehetett a baj.
Csakhát az a gond, ha 3-asban leszünk, akkor is meg kell csinálnom ezt-azt, s ha mindig a tejcsi bánja az nem OK. Valahogy hozzá kell szokni, ráadásul nyár lesz, amit amúgy sem bírok.

Szirom:
Képeket a babaszobáról!

Hanzika:
Néztem az LLL honlapját, 6000 Ft az első látogatás. Ez azért elég borsos, s azt nem nagyon tudom elhinni, hogy akkora hatása lenne a dolognak. Kicsit szkeptikus vagyok...

Mellretétel megvan, őkelme imád éjjel 2 óránként szopizni...

Gyógyuláshoz én is gratulálok. Most már azért csak nincs annyi beteg gyerkőc a bölcsiben, elvégre mindjárt itt a nyár.
Bár Vikó máris megfázott, mert apa elvitte magával dolgozni, s a kocsiban enyhén bekapcsolta a légkondit. Eredmény köhög és tüsszög...

Vikó egyre többet dumál értelmesen. Már mondja apjára mutatva, hogy apa, a buszra mutatva, hogy busz. Új szó a Hoppá! és a Gól! A minap levarázsolta az egyik billentyűt a laptopról és lóbálni kezdte az orom előtt és közölte, hogy Hoppá! Apa csak csavarhúzó segítségével tudta visszavarázsolni. Ha leejt valamit az is Hoppá! szóval elég jól használja. Ameccsnál pedig kiabálja, hogy Gól!

Képek:
Fagypont alatt még a kórházban:
Kép

Az első itthoni képek egyike, nem a legjobb, de most nincs több beszkennelve:
Kép

Bocs' a hosszúságért!
Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?