Új privát üzeneted érkezett!

Csilla!!
Új gépem van,és nincs meg a címed!

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti
 
 


Tegnap itt volt a hugom a 9 hónapos kiscsajszijával,aki mára bepöttyösödött..Bárányhimlő...óriááááási....3 hét múlva mi is kipattogzunk...

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti
 
 


Sziasztok lányok!

Köszi a jótanácsokat, már én is tudom hogy nem kellett volna megvennem a tápit, de ugye első gyerek!Megnyugodtam, akkor normális súlyu a babám,nem kell aggódnom!Szerintem sem feltétlen kell egy kis puffancsnak lenni!Lehet, hogy megpróbálom a tejet, szerencsére nem érzékeny bőrű, eddig még semmi sem ütötte ki!Meg vacsira reggelire én is a tejpépekre gondoltam! Láttam, hogy van csokis,vaniliás meg mindenféle gyümis, azért azok biztos finomak!Ági, főzeléket meg husit már 2 hónapja adok neki de eddig csak ebédre adtam.Azt kifogásolta a védőnő, hogy mért csak 1x adok krumplit,ezért vezettem be neki uzsira is!Ma amúgy elég érdekes volt, mert ebédelt egy elég nagy adagot kb. 230ml-ert, és uzsira is ugyanezt a húsis főzelékes krumplit kapta, amit szintén megevett.Vacsira pedig nem kért semmit, csak egy kis cicit adtam neki! Ilyen még nem volt, de úgy látszik jól lakott napközben, tudja ő mennyi kell neki!Nem fogom megtömni,az biztos!Szerinted adhatok neki már husival, rízst is?Eddig még csak tésztás bébiételt adtam! Bolognait,Milánóit,meg sonkás tésztást!Arról nem is beszélve, hogy ő is egy kis örökmozgó, állandóan menetben van, szóval lemozogja az bitos!/nem úgy mint az anyukája:-))/

Kittike, nagyon édesek a gyerkőceid,és gyönyörű világító kék szeme van Dorinának!Látom fülbevaló nektek is van!
Azt a bárányhimlőt ha elkapjátok elég kemény lesz!Hallottad már, hogy van barihimlő elleni oltás? Megkérdeztem a dokinőt, hogy mi a véleménye, de nekem nem javasolta! Azt mondta, hogy ha 6 éves koráig nem fogja elkapni akkor oltassam csak be ellene!Te gondoltál már az oltásra?Vagy már mindegy?!Meg az agyhártyagyulladás ellenit akarom még beadatni majd 1 éves kora után! Azt te beadattad?
De jó, most nézem hogy a hugod majdnem akkor szült amikor én!:-)) Ő is MÁV-os?
Raktam fel én is a profilba Esztiről képet, de ez még egy régebbi!Kb. 8 hónapos rajta!De majd teszek újat! Azt én sem tudom, hogy kell kicsinyíteni,de majd utána járok! Én is nagyba raktam be!
Most látom, hogy már megint mennyi az idő.....jó éjt mindenkinek!Pá, Manó
manóci
 
 

 
 

Sziasztok!

Doortje, köszönöm, ha utána kérdezel, aranyos vagy!

Bárányhimlő: Tényleg nem a legkellemesebb, de kibírható, félni nem kell tőle! Kisfiam is a húgom gyerekeitől kapta el 2 évesen, ez tavaly nyáron volt, és az volt a legrosszabb, hogy nem mehettünk napra, se strandra a pöttyök miatt, de ez még úgy sem aktuális Nektek. Igaz, az unokatesók nehezebben viselték / 7 és 4 évesek/, magas lázuk volt 1-2 napig, és sokkal több pötty, mint Balázsomon. Állítólag a kisebbek könnyebben átvészelik, de azért a szopinak is tulajdonítottam ebből Kép
Találtam egy honlapot, vannak használható tanácsok: www.baranyhimlo.hu

Szép hétvégét!
Judit
jucc
 
 


Sziasztok!

A fogzással kapcs. szeretném kérdezni, hogy honnan lehet biztosan tudni, hogy jön a baba foga? Babócámnak az ínyén kb. egy hete vettem észre középen két kis csíkocskát, amire azt gondoltam, hogy a fogai, de azóta sincs semmi változás, lehet, hogy mégsem fogacska? Pedig már 7 hónapos.

Súlyproblémával pedig nekem az a gondom, hogy egyre csak fogyok. Már 2 kg-val könnyebb vagyok, mint amikor terhes lettem. Már tök sz..ul érzem magam miatta, mint egy anorexiás. Tud vki ötletet adni, hogy mit csináljak, hogy egy kicsit hízzak?

Üdv Mindenkinek:
MSE

Kép
Kép
Kép
szonibaba
 
 


Sziasztok!

Bocsi,hogy csak így betörök hozzátok,de én is a MÁV-kórházban szültem mind a három alkalommal.A lányomat 11 napja.
MSE!
A fiamnak ugyanígy volt,hogy elkezdődött,látszott is,azután hetekig semmi.De ha dörzsöli és közben nagyon nyáladzik,akkor tuti az.Sajnos hízással kapcsolatban nem tudok jó tanácsot adni,mert én meg fogyni szeretnék.

Sziasztok
Aranka
ari3
 
 


Szia MSE!

Nem vagy egyedül a fogyással. Én már lassan 5 kilóval vagyok könnyebb, mint amikor terhes lettem. Az én babám ma 6 hónapos, s hiába eszem, csak mennek le a kilók. Igaz, nekem terhességi diabéteszem volt, s keményen diétáznom kellett, s azóta megváltozott a szervezetem. Ne csüggedj, a szoptatás is nagyban elősegíti a fogyást, s míg ez tart, addig ne csodálkozz a dolgon.A pihentségi szintről meg ne is beszéljünk. Próbálj egészséges, tápláló ételeket fogyasztani, biztos lesz erdménye.

Fogzás: hosszabb folyamat, lehet, hogy csak másfél hónap múlva bukkannak elő a fogacskák, hiába jelentek már meg a csíkok. Erre nincs általános tanács, mert minden gyereknél másként zajlik az egész.

Szia: Ágas
ágas
 
 


Senki nem szült mostanában a MÁV-ban?
ari3
 
 


Sziasztok!

Most csatlakoznék hozzátok, én kb. 2 hét múlva fogok szülni Koós-Hutás doktornőnél. Első szülésem, kicsit tartok tőle, de remélem minden rendben lesz. A doktornő nagyon kedves, szülésznőm még nincs. Jó, ha választok, vagy elég, ha ott lesz valamelyik? Állítólag mindegyik normális, segítőkész. Tudtok valakit javasolni? Még egy kérdés: mennyi "hálapénzt" illik adni a dokinak ill. a szülésznőnek? Segítsetek légyszi. Köszi Dóri

Dóri, Blanka & Balázs
dóri78
 
 


Sziasztok!

Ari, Ágas!
Köszi a biztatást, mindkét témában, megpróbálok türelmes lenni.

Dóri!
Én is KH Piroskánál szültem, sztem nincs mitől tartanod, mármint ami a doki részét illeti a dolognak. A többit illetően: természetes, hogy az ember izgul.
Szülésznőt Én választottam, de csak amiatt, mert nem akartam úgy szülni, hogy elkezdem vkivel és egy másik vkivel fejezem be. Mégiscsak a szülésznő van a legtovább velünk, egyébként is ismeretlen dolgok történnek az emberrel, nem akartam, hogy még azon is görcsöljek, hogy megint egy másik sznőt kell megszokni. De erről ahogy olvastam a hozzászólásokat, mindenki máshogy vélekedik.
Hálapénzzel kapcs., csak ismételni tudom magam: Én megkérdeztem a sznőt, hogy mennit illik adni, mivel akár szabadidejében is rámjöhet a szülés, de azt mondta, hogy mindeki annyit ad, amennyit gondol. Mi 15-öt gondoltunk, meg csokikát. Dokinak meg 25-öt adtunk, mivel a rendelésen már elég sok pénzt otthagytunk. Ez tavaly szeptemberben volt. Gondolom azóta kicsit emelkedtek az árak, de sztem mindenki annyit ad, amennyit tud.

Csilla!
Mi volt a 4D ultrahangon? Voltál?

Üdv Mindekninek:
MSE

Kép
Kép
Kép
szonibaba
 
 


Sziasztok!
Dóri!
Én már háromszor szűltem a MÁV-ban és nem választottam szülésznőt.Szerintem mindegyikük nagyon segítőkész,szakmáját értő ember.Mivel elég gyorsan is szültem,nem volt gond a váltással sem.Hálapénznél én is csak azt tudom mondani,hogy esetleg kérdezd meg őket.
Könnyű,gyors szülést kívánok neked és sok boldogságot a kisbabádhoz!!!

Ők az én két legkisebbem!KépKép

Aranka
ari3
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a gyors válaszokat és segítségeteket. Remélem, hamarosan beszámolhatok a nagy eseményről én is. Biztos kelleni fog a további segítségi is egy bébi mellett.
ELőre is köszi.

Dóri

Dóri, Blanka & Balázs
dóri78
 
 


Sziasztok

Mse,ágas! Jó nektek, hogy ez a problémátok, hogyan hízzatok! Nekem sajna az ellenkezője lenne, nálam nem jön be amit Mse írtál, hogy a szoptatás alatt mindenkiről mennek le a kilók, rám ugyanis akkor jöttek! Én a terhesség alatt alíg híztam, és most a szopiztatás alatt több mint 10 kg-ot! Azért az a szörnyű, hogy most nehezebb vagyok mint 9 hónapos terhesen!:-(((((

Dóri, szerintem is annyit adj amennyit tudtok, de szülésznőt válassz, mert az megéri!
A szüléshez sok sikert, és drukkolok, hogy hamar túl legyél!

üdv:Manóci
manóci
 
 


Szonibaba!

Voltam 4d és csodás élményben volt részem , azt leszámitva h a kicsi fiam végig aludta az egészet, bármit tettünk, ő csak szunyókált!! De nagyon édes pofija van, nagyon szeretném felrakni a képét, de nem akar sikerülni, de próbálkozom folyamatosan.Sajnos nem tudtam előbb jelentkezni, és nem is nagyon fogok tudni mostanában, mert most 3 napig voltunk korházban a lányommal, elkaptunk valami rota virust, hányt, hasmenése volt,nem maradt meg benne a folyadék, kaja semmi, 4o fokos láza volt, infuziut kapott, vért vettek szegénykémtől, én meg azt hittem ott szülök meg abba a pár napba. még a csomagomat is bevitettem, mert teljesen biztosra vettem h az idegeségtől meglesz a baba. De szerencsére még bent van. A multhéten nem mehetett oviba, ma ment csak először. közben én is elkaptam tőle, teljesen legyengültem, és még csak nem rég jöttem helyre. Addigra sikerült a dokimban csalódni, és végül (tudom kiakasztó leszek), ott hagytam, mert emberként, orvosként mindenhogy nagy csalódás ért, és igy visszamentem egy régebbi dokimhoz,akiben meg is bizom, és másik korházat választottam. Igy szülés előtt közvetlen. A doki szerint a héten, vagy jövőhéten meg is lesz a pici fiam, mert már 2 ujjnyi nyitott méhszájnál tartok, rendszeres keményedésekkel. Hát röviden ennyit rólunk ami mostanában történt. Remélem ti jól vagytok.

CSajok, van köztetek olyan akinek a csemetéje szintén ilyen beteg volt mostanában? Itt nálunk ahol lakunk, szinte minden gyerek beteg volt, az összes oviban végig ment ez a virus.

Doktorkitti!

csillagabor@freemail.hu már vártam h jelentkezz, de hiába küldtem smst, azt hittem haragszol rám. Irj nyugodtan, de én nem leszek netközelben sűrűn, viszont szólok ha megszülettünk. A te mailcimed ugyanaz? Nagyon édesek a csemetéid! Remélem sikerül végre az én képemet feltenni. Ha tudsz hivj fel, szeretnék beszélni veled. A bárányhimlőre annyit mondhatok, h mi tavaly estünk át rajta, akkor már a 3. hónapban voltam, kicsit nehezebb volt, de nem voltunk lázasak, viszont csak kétszerre jött ki. A lényeg h melegben tartsd őket, mert akkor sokkal előbb pöttyösödtök ki és gyorsabban megy le.Amitől én megijedtem, h állitolag ennek a virusa később övsömört okoz gyerekeknél, és ne lehet kikerülni. De nem ijesztlek meg.

puszi mindenkinek,CSilla (Gábor aki épp ma 36. hetes pocaklakó és elvileg még csak 2,5 kg)



Kép

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


Sziasztok!

Csilla!
Gábor baba édes pofa, reménykedj, hogy kint is ilyen jó alvókája legyen!
Nem irigyellek a kórházoskodás miatt, szegény gyerkőcöt biztos nagyon megviselte a dolog. Már minden O.K.?
Orvost váltottál? De hát Te nem KH Piroskához jártál? Mi történt (persze, csak ha megosztható)?
Nagyon kíváncsi lennék, mert idáig én nagyon meg vagyok vele elégedve.

Manóci!
Lehet, hogy van összefüggés a terhesség alatti súlygyarapodás és az azutáni kilók között?, mert Én kb. 17 kg-ot híztam a Babóval (mondjuk, hogy hova azt nem tudom, mert nem nagyon látszott a hasamon kívül).

Van vkinek jól bevált napozószere Manók részére? A "kids"-es naptejeken az van, hogy 3 éves kor alatt ne vigyük napra Õket. Jó, nyilván nem teszem ki a tűző napra, de azért közlekedik az ember. Vagy kimondottan bébiknek nem gyártanak ilyesmit és rákenhetem a felnőtteknek szánt 40-es faktorú kencét?

Üdv Mindenkinek:
MSE

Kép
Kép
Kép
szonibaba
 
 


Sziasztok Lányok!

Csilla, nagyon édes a pici képe, biztos szép kisbaba lesz! Tényleg jó ez a 4D uh!Viszont nagyon sajnálom, hogy ilyen röviddel a szülés előtt kellett váltanod! Én ugyan nem Piroskához járok, de azért én is kiváncsi lennék, hogy mi vezethetett idáig!Mondjuk ez elég kemény döntés így a végén, de biztos meg volt az okod, gondolom!Azért amennyi publikus leírhatnád.Azt lehet tudni, hogy most melyik kórházba mentél át?És már nem is fogsz velünk levelezni???:-((
Azért ne tűnj el annyira!A kislányodnak jobbulást kívánok, és csak semmi idegeskedés!
Vigyázz magatokra.:-))

Mse, nem tudom van-e összefüggés, de talán igen, mert a barátnőim közül aki már szült annál ugyanígy alakultak a súly dolgok mint a mi példáink is mutatják! Aki a terhesség alatt hízott meg, annak a szopi alatt szinte hétről-hétre tűntek el a kilók, aki viszont a terhesség alatt semmit, az a szopi alatt igen! (mint én is)De, hogy arról mikor fog eltűnni????????Na sajna ezt nem tudom!De ha hallasz vmi jó tippet szívesen várom az 5leteket!Mondjuk anyukám szerint amíg van tejem, és szopizik Esztikém addig ne várjak csodát!Hát nem tudom, de ez a nyár nem a fürdőruha éve lesz számomra! Max az 1berészesé! :-))
A naptejről csak annyit, hogy melyiket vedd a babának azt nem tudom, kérdezd meg szerintem a védőnőt, de a faktorban a bőréhez illőt válaszd.A faktorszám ugyanis azt jelenti, hogy mennyiszer több időt tölthetünk a napon a leégés veszélye nélkül!Ha barnább a babád bőre akkor elég a 10 faktoros, ha leégésre hajlamos fehér bőrű akkor 15-20 faktoros kell!Meg ha lehet 11 és 15 ó között ne érje tűző nap,mert a leégés a kockázatos! Hát ennyi amit erről tudok, remélem azért segítettem!Bár Eszti 10 hónapos, és már ő is szeret hintázni, meg a kertbe mászkálni,ugyhogy majd én is megtudakolom milyen naptejet vehetünk!
Na most megyek is, mert megyünk 10óraizni aztán kifele ebbe a korai nyárba!

Manó
manóci
 
 


Szonibaba, Manóci!

Először azzal kezdeném, h NEM MEGYEK MÁSIK OLDALRA ÉS IGENIS IRNI FOGOK!!!!! még ilyet feltételezni rólam, h nem fogok irni..(
nyugi, még rám is fogtok unni!!!KépÉn nem a Piroskához jártam szerintem, ha ismerném nem is váltottam volna, annyi jót hallottam róla. Előzőleg egy Istvános dokihoz jártam, majd átjöttem a mávba, akkor a Harsányihoz, de mint tudjuk ő átment a rókusba, én akkor ugy gondoltam a korház fontosabb számomra, és bár jó doki, (és mégis tény h nekem sem szólt időben h átment másik korházba), nem mentem utána, Akkor váltottam Szabó Györgyhöz, akivel idáig meg voltam elégedve, de legutobbi vizsgálaton ugy beszélt velem, mint egy vadidegennel, sőt nem is tudom kivel. Csak mert meg mertem mondani h voltam 4d uh-on, és ott azt állapitották meg, h a méhlepényem teljesen elöregedett, és kb. 2 héten belül meglesz a baba(ez a 2. hét), mire ő teljesen fellázadt, h ha ő nem jó, nyugodtan menjek át másik dokihoz nem kell őt választanom, különben is hülyeség amit ott mondtak. Semmi uh nem akart csinálni, és elég fájdalmasan vizsgált meg. Annyira rosszul esett, h Ritával a dúlámmal beszéltük, h biztos rosszul érezném magam, ha egy ilyen stilusu dokinál kéne szülnöm. MIt várhatok szülésnél? Csalódtam, mert nem akartam már ugrálni főleg igy a vége felé, nem volt egyszerű, de ahogy az elmult pár évem sem. Végül nagy nehézségek árán, félve és lelkiismeretfurdalással felkerestem régi dokimat az István korházban, és megkértem vegyen vissza. Először nem vállalt, de meggondolta a dolgot, és mégis visszafogadott. Hálás vagyok neki, mert teljesen normálisan foglalkozott velünk, alapos volt, minden részletesen elmondott, és még adott nekünk egy hetet reménykedni, meg pár gyógyszert a rendszeres haskeményedéseimre, és biztatott h nyugodjak meg nem lesz semmi gond, sokat feküdjek, és persze vigyázzak, mert ebből gyors szülés lesz szerinte. Itt döbbentem rá, h nem a korház számit hanem a doki.Legalábbis nekem. Azt hiszem akkor voltam buta, mikor eljöttem tőle, pár hónapja. Hiszen előtte 4 évig hozzá jártam. Röviden ennyi.

Nagyon bizom a fiamban, h születése után hagyja anyukáját aludni is, de azt hallottam h azok a babák akik éjjel a pocakban sokat vannak fent, azok kint a születésük után ugyanolyan éberek lesznek. Hát kezdek félni, mert mi rendszeresn mocorgunk éjjelenként.. Ezzel ti hogy voltatok, vagytok?

Nem emlékszem pontosan ki kérte h tegyek fel képet a lányomról is, de most nem hoztam magammal, de még pótolom a héten, persze csak ha nem lesz meg a baba. Annyit róla igy képküldés előtt, h már ő 6 éves, és Bonitának hivják. Nagyon okos, szeret énekelni, rajzolni,és nagyon könnyen tanul verseket, de bármit képes megjegyezni. Sőt (nem tudom meddig kéne tudni számolnia erre a korra,) de most 1oonál tartunk. A többit később. Már kihevertük a korházat, őt kevésbé viselte meg mint engem, én még azért érzem h a hatása alatt vagyok, nem is tudom h birtam ki.

Legyetek jók, puszi,Csilla

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


Manóci! (és mindenki, visszaolvastam, igy utolag válaszolok kérdésekre)

Szóval, nálam ugy történt, h 6 évig voltam férjnél, elváltam, abból a házasságból született a lányom, majd találtam egy férfit, aki az igazi lehetett volna, nos ő a fiam "apja" biológiailag, de nem az életben, ugyanis elhagyott. Igy sikerültek a lány - fiu gyerkőcök. Hát neked ne igy legyen! De szerintem ha együtt maradunk a férjemmel,akkor lányom lett volna, de akkor is ideális lett volna a 6,5 év korkülönbség szerintem.
Én most vagyok tul a 12. uh-on, nem áll szándékomba többre menni, csak ha muszáj lenne, de talán már nem kell.

Anine!

A 4d praxis magánrendelőben készült, Győrfy Mátyásnál, nagyon édes pofa, és elég alapos. Ha az életbe még egyszer szülnék, és szeretnék 4d-t hozzá mennék. Nagyon meg voltam vele elégedve. Kaptunk cd, videót, képet. Csak én Ritával, a dúlámmal voltam, ő vele fogok szülni. Hizni idáig 1o kg hiztam, szinte csak pocakra, kiváncsi leszek szoptatás alatt fogok -e vagy lefogyok, mint a lányomnál.

Jucc!

Nekem a 19. héten mondták meg h fiam lesz, akkor már 98 %ra! AMit azóta is lelkesen bizonyit, eddig egyetlen egyszer nem mutatta meg, és mikor? hát a 4dsen!! Nevét én választottam, apa hijján.

Kitti!

várom a képeket még mindig a mailcimemre, remélem sikeres azóta is a fogyókurád, és hallok végre rólatok. A 4d-n én is kaptam cd, meg videót, és fantasztikus élmény volt, csak azt nem gondoltam h végig fogja aludni a kis lurkó az egészet. A videón a szivhangot is rögzitették, és annál nincs jobb mint azt hallgatni, olyan megnyugtató. Az én lányom elég későn érő tipus volt, 7 hónaposan fordult meg, 8 hónaposan ült fel, 9. hónaposan állt fel, és 13 hónapos volt mikor elindult, kijött az első két foga, gond nélkül, mi nem szenvedtünk szerencsére vele, és akkor kezdett beszélni is.(szavakat)

Poppany!

Hozzájártam én is (Szabó György), és engem is invitált nagyon a magánjába, de csak annyit mondott h fix összeget kell fizetni de nem tért ki rá h mennyit. Elég ijesztőnek találtam igy is, a korházba jártam igy párszor, és megkérdeztem tőle h megis mennyit kér, mire ő azt felelte amennyit gondolok, s nem azt h semmit.Kép persze gondoltam h ő is várja a pénzt. Akkor 4 vagy 5-öt adtam neki.Az előző doki 6ezret kért, a mostanim meg 5-öt. szerintem e körül kér mindegyik, vagy még többet.

Gréta!

Irtam privát, de még nem kaptam választ, légyszi irj nekem oda vagy ide a fórumba. AMugy lehet h előbb leszünk m i meg, mert elvileg bármelyik nap megszülhetek, akár egy hideg vagy melegfrontnak köszönhetően. De majd jelentkezem, és te is, ha meglett a picikéd!!

És mindenki, aki a napokban, vagy később várja pici babáját, nagyon várom az élménybeszámolókat!!

Macsek 75!!

Tudom h nagyon elfoglalt vagy, és korábbra irtak ki, de még pocakban van a pici fiad? Vagy már megszületett? légyszi jelentkezz, mert nagyon várom.!!!

puszi mindenkinek,

amint tudok én is irok, csak nem igérem h hamar lesz.

Csilla

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


Sziasztok!

Csilla, gyönyörű a pici fiad, gratulálok! Hát, nem irigyellek sem az utóbbi hetekért, sem az utóbbi évekért... Nekem is volt pár nehéz hónapom, mi is majdnem elváltunk / az első tárgyalás meg is volt/, de most minden jobb, de nagyon kell vigyáznunk, figyelnünk egymásra, hogy így is maradjon. Még ez is megviselt, és persze a gyereket is, el sem tudom képzelni a Te helyzetedet.
Viszont le a klappal, hogy az orvos- és kórház-váltást meg merted csinálni, nem sokan állnak ki így magukért!
Alvás: Balázs is sokszor ébresztett föl éjjel, illetve nem is hagyott elaludni pocaklakóként, és pocsék alvó azóta is, de szerintem nincs összefüggés. / legalábbis reménykedj Kép /
Nagyon szorítunk a szüléshez, és várjuk utána is a jelentkezésedet!

Naptej: mi az Ambre Solar gyerekeknek való krémét használtuk eddig, gondolom, ezután is így lesz. Lassan be is kell szerezni, annyira tűz a nap. Én úgy tudom, minimum 30-as kell a babáknak, gyerekeknek, sőt, a múlt héten voltam bőrgyógyásznál, és ő a felnőtteknek is ezt javasolja. Az biztos, hogy sapka, vagy kalap kell, és tűző napot kerülni kell.
Én napimádó vagyok, de sajna a terhességeimet kísérik a pigmentfoltok, úgyhogy most én is csak "árnyékolok". És én is a gyerek naptejét használom.

További szép napot mindenkinek!
Judit
jucc
 
 


Sziasztok!

Nagyon ritkán írok ide, de szeretném veletek is megosztani az örömhírt, miszerint április 23-án megszületett második kisfiúnk a MÁV kórházban, Levente, 3500 g , 56 cm-rel.
Összehasonlítva a bent töltött időt a mostani és előző szülésem között, a szülésznők most nem voltak annyira a topon, mint 2 éve, a csecsemősökben viszont nagyon kellemesen csalódtam! Mindegyik nagyon kedves és segítőkész volt!

MSE
én a JOhnson's 40 faktoros babáknak való naptejet használtam a kisfiamnál és most is Levinél. Nem olcsó, de már ez lesz a harmadik nyár, hogy használom, és még mindig van benne! Tavaly még a Horvát tengerparton sem égett le a fiam vele, pedig néha elkerülhetetlen volt, hogy a legnagyobb melegben legyünk kint.

Kaptok egy képet Leviről Kép
Kép

Andi
psandi
 
 


Szia KCsilla!

Bocs hogy nem írtam, mostanában jónéhány levelet nem kaptam meg, ezek szerrint a tied is ezek közé tartozik. Nem tudom mit írtál de ha nem hosszú megírnád mégegyszer?
Most hétfön találkoztam elöször az Ifj. Kelemennel,akinél végül szülni fogok. Szimpatikus, ugyan nagyon fiatal de szerintem nem lesz semmi gond.
Most már hetente kell dokihoz járnom így az utolsó hónapban. Te mikorra vagy kiírva? Bocs, csak több kismamával levelezek és már keverem az emberkéket. Én május 31-re. Én is attól félek, jön egy meleg front és akkor hamarabb meg lesz a pici. Tegnap becsomagoltam, úgyhogy lényegében útra készen állok. Tényleg 1-2 apróság hiányzik azokat még a héten pótolom.
Írj.

Gréta
ggréta80
 
 


Szia Szonibaba!

Mi tavaly, az akkor 14 hónapos lányunkkal Horvátországban voltunk. Bőrgyógyász barátnőmtől egy 60+ faktoros naptejet kaptunk, s nagyon bevált, mivel csemetém elég fehér bőrű. A La Roche -Posay gyártja, forgalmazza, 50 ml-es kiszerelésünk van belőle. Gondolom, elég drága a patikában, de megéri. A piciknek rém érzékeny a bőrük, s a szeplők 50%-át el lehet kerülni, ha odafigyelünk a napozáskor a bőr védelmére. A 40 faktoros naptejet itthon használtuk, s az is jól bevált.

Jó napozást mindenkinek! Kép Ágas
ágas
 
 


Sziasztok!

Csilla!
Nagyon édes a pocaklakód!Kicsit irigyellek,bár mindenkit akinek a pocakjában lakik egy kicsi,bár Zsófi még csak 20 napja bújt ki.De annyira szerettem ezt az állapotot.Akkor egy helyes pocaklakót hordozó voltam,most meg egy kicsit túlsúlyos nő.
Bár ugyanannyi vagyok így szülés után,mint amennyivel terhes lettem,de a fiam után még nem fogytam vissza,így ez sem kevés.

Sajnálom,hogy a dokikkal így jártatok,szerintem pont ebben a megváltozott lelkivilágú időszakban kellene egy maximálisan elhivatott orvos mellénk.Én megtaláltam és azt hiszem soha jobbat nem választhattam volna.Ha szülök még egyszer,csakis vele szeretném.
A szülésznőkkel én teljesen elégedett voltam,és a két évvel ezelőttihez képest a csecsemősökben is kellemesen csalódtam.

Naptej:A fiamnál a Vichy 40-es faktorszámú naptejét használtam és nagyon meg voltam elégedve vele.Elég sokat volt napon,de soha még le sem pirúlt,pedig nagyon fehérbőrű.

Sziasztok

Aranka
ari3
 
 


Sziasztok!

Andi, már nagyon vártam, hogy jelentkezz, gondoltam, hogy már rég kibújt a babád Kép
Részletesebb beszámolót nem kapunk? Doki milyen volt? Jól rémlik, hogy Banczik? Mi volt a gond a szülésznőkkel? Gyönyörű Levi, gratulálok hozzá!!!

Judit
jucc
 
 


Szia Judit!

Köszi a gratulát! Kép
Akkor bemásolom ide is a sztorit:

Április 23-án délután,kb. fél 3-tól 10 perces fájásaim voltak, amik 6 körülre 6-7 percesekre sűrűsödtek. Végül fél 8 körül úgy döntöttünk, bemengyünk a kórházba. A kórház parkolójában még ücsörögtünk vagy 20 percet, nem bírtam eldönteni, fáj-e már annyira, hogy felmenjünk, illetve milyen ciki, ha mégis hazaküldenek Kép. Hát felmentünk, bő 2 ujjnyi volt a méhszáj, 5 perces fájásaim voltak, de még egyáltalán nem volt vészes. CTG után fél 10 körül megkaptam a beöntést, ezután kicsit erősödtek a fájások, és már 4, majd 3 percenként jelentkeztek. Mire lezuhanyoztam, megérkezett a dokim. Méhszáj 3 ujjnyi. Burkot repesztett, mire 4 ujjnyi lettem de a baba feje még elég fent volt. Már 2 percenként követték egymást a fájások amik már kezdtek elég elviselhetetlenek lenni. Ráültem a labdára de már nagyon kivoltam, a férjem masszírozta a derekam, ami bár jól esett, de mint hogy max 5 másodperces fájásszüneteim voltak, már nem igazán tudtam kommunikálni vele. Kb 5 perc labdázás után elkezdtem érezni a tolófájásokat, a szülésznők meg nem hitték el, azt mondták, fájásszünetben is éreznem kell őket, de én meg csak éreztem, hogy a baba feje nyomul kifelé. Miután harmadszor mondtam, hogy márpedig ez székelési inger, felfekhettem az ágyra és bár mondták, hogy ne nyomjak, egyszerűen nem bírtam visszatartani és ekkor mondták is, hogy látszik a baba feje Kép
Teljesen más volt a kitolási szak ,mint az előző szülésnél, akkor tök hosszú idő eltelt 2 tolófájás között, szinte megkönnyebbülés volt nyomni, most meg végig éreztem a feszítést, szünetet egyáltalán nem vettem észre közöttük. Szégyellem, de amilyen fegyelmezett tudtam maradni az első szülésemkor, most legalább annyira nem tudtam kontrollálni magam, kiabáltam, mondtam, hogy nagyon feszít, meg hogy nem bírom visszatartani amikor már századszor mondták, hogy ne nyomjak... A szülésznők egyáltalán nem tudtak segíteni, a lehető legrosszabb pillanatokban mondták, hogy vegyek levegőt, fújjam ki, meg hogy nyomjak-ne nyomjak,.., és akkor talán a 3. nyomásra 23.18-kor kibújt Levi KépKép
A fájdalmat mintha elvágták volna, nagyon boldogok voltunk!

És akkor itt jön a második felvonás. A méhlepény nem akart leválni, hiába kaptam oxytocint. Mondták, hogy nyomjak, de nem tudtam, ekkor a doki mondta, hogy akkor ő nyomja ki belőlem,, mire megfogtam a kezét és mondtam, hogy NE! Persze mégis... de mivel hiába nyomkodták a hasam össze-vissza, így kb. 20 perc elteltével a doki úgy döntött, kössenek be infúziót és bemegy ő a lepényért. Könyékig bennem volt, nagyon fájt, (eleresztett egy remek poént, hogy ilyet pornófilmekben is látni...) közben el is szakadt a lepény... Később mondta, hogy ezt máskor altatásban végzik... dehát látja, így is kibírta... ja , csak közben ordítottam egy keveset.

Harmadik felvonás: varrás. Szintén remek volt, de fájdalomcsillapítónak ott volt már Levi, aki az apukája karjaiból próbált erőt adni nekem, időnként megpuszilgattam, így könnyebb volt elviselni a fájdalmat.

És végül a negyedik felvonás: végre hármasban maradtunk. Levi, apa és anya! Csodálatos volt! Ahogy szuszogott a karomban, a kis puha, meleg teste, ahogy cuppogott a cicin...Már akkor éreztem, hogy elvesztem, imádom őt is, akárcsak a bátyját, pedig féltem, hogy nem leszek képes annyira szeretni, dehogynem! KépKép

Judit, Te mikor is szülsz?

Andi
psandi
 
 


Sziótok mindenki!

Mse, szoktad venni a Kismamát? A májusiban írnak a naptejekről, és én is ott láttam egy jó márkát: Vichy Capital Soleil SPF 30.Ez biztosan jó, és jó nagy faktorszámú amint látom, 30-as!Még meg is nyerheted, ha sms-ben válaszolsz a kérdésükre! :-))

Csilla, nagyon sajnálom ami történt veled sorozatban, és tényleg le a kalappal előtted, hogy mindezek után még van erőd mindenhez!Remélem megtelálod a boldogságot, mert úgy gondolom megérdemled.De mindenek előtt legyél túl a picúr megszületésén, aztán pedig már csakis előre nézzél!Nagyon, nagyon szurkolok, hogy simán és gyorsn menjen minden! Bocsi, hogy összekevertem a dokikat, de úgy rémlett te is Piroskás vagy! Amúgy nagyon jól tetted, hogy nem maradtál nála szülni,mert az nagyobb intimitást és rendkívül nagy bizalmat igénylő "dolog" amit ez a viselkedés után Szabó nem tudott volna neked megadni!Mondjuk én nem ismerem nem hozzá járok, de nem is fogok az biztos!!Az István szülészete állítólag jó!Azt is nem rég újították föl, azt hallottam!Ugyhogy hajrá! Reméltem is amúgy, hogy azért nem pártolsz el tőlünk, és majd ha fellélegeztél a beszámolót várjuk ám!:-)

Andi, Nagyon nagy gratula a szép kisbabádhoz! A neve is nagyon szép! :-))És a szülésbeszámoló is részletes volt,köszönjük! Tudod lehet, hogy csak én vagyok ezzel így, de ahogy olvastam a beszámolódat tök jó volt, mert a saját szülésem eszembe jutott, és annyira jó volt újra átélnem így a soraid között! :-))))
Azért gondolom a II.-ik felvonástól kihagytad volna az érzéseket, mi???De az a lényeg, hogy túlélted azt is!

Gréta, Ezek szerint maradsz ifj. Kelemennél?Az ambulanciára mentél hozzá vagy neki is van már magánja?Képzeld lusta disznó voltam, és még mindíg nem hívtam fel az öreget, hogy elköszönjek tőle! Lesz még szerinted?

Kitti, megpróbálok föltenni majd ide is új képet Esztiről ha lesz egy kis időm rá.Profilomba van, de az kb 1 hónapja készült, és ide a topikba meg még nem próbáltam, majd rá kell jönnöm hogyan kell! :-)

Mindenkinek puszi, Manó
manóci
 
 


Szia Andi!

Gratulálok a babádhoz! Nosztalgikus érzés kerített hatalmába, mikor megláttam a babóca fényképét! Én is akarok még ilyet!!!!(pedig már van kettő!) Az orvos viselkedését nem jellemezném, de elgondolkodtató, hogy mit keres ott egy ilyen ember, akinek a vágóhidon lenne a helye. Nem tudom elhinni, hogy ennyire ég és föld különbségek vannak szülésznők és orvosok között.Én pont az ellenkezőjét tapasztaltam, mikor szültem a lányaimat. A doki viselkedése mélységesen felháborít, lehet fejbe rúgtam volna.
Remélem, a picuri feledteti Veled a kellemetlen élményeket. Jó egészséget kívánok mindnyájatoknak!

Ágas
ágas
 
 


Sziasztok!

Andi, köszi a beszámolót! Háááát, bennem nem a legjobb érzések jöttek elő. El is kezdtem parázni, mit csinálok, ha nálam is ilyesmit akar csinálni Banczik. Valószínűleg a fejberúgás jó ötletnek tűnik Kép De komolyan: mennyi ideig nem vált le a lepény? Miért nem tudott várni tovább?
Nekem az előzőnél simán kint volt a lepény, nem is igazán emlékszem rá. De gondolom, ez bárhogy alakulhat a másodiknál. Egyébként október elejére vagyok kiírva, van még időm fölkészülni lelkileg az ilyesmire is.
Kik voltak a szülésznők?

Sziasztok!
Judit
jucc
 
 


Köszi még1x a gratulációkat Kép

Judit
első szülésnél nálam is simán kijött a lepény, megkaptam az oxytocin, és rá kb 2 percre már jött is a tolófájás és kinyomtam, kész volt. Most viszont semmiféle fájás nem jött. Én sem értem, miért nem lehetett volna várni, akár 1 órát is, biztos sietős volt a többieknek éjfél körül... Kép szerintem a természet megoldotta volna a problémát, ha várunk, persze lehet, hogy nem, de legalább az esélyt megadhatták volna. Talán akkor nem is szakad el... Na mindegy, túl vagyok rajta, már halványodnak az emléke, Levi pedig csodálatos, minden szenvedést megért Kép Judit, Te pedig ne aggódj, nem lesz semmi gond a szülésné Kép A Banczikot meg a kollégák mind kiváló szakembernek tartják, csak van benne valami, legalábbis remélem Kép

A szülésznőknek nem tudom a nevét, az egyik egy hosszú hajú vörös nő volt, ő volt velem az elején, kedves volt, a másik meg egy vállhosszú szőke hajú, kicsit nyersebb, de végülis kedves, csak éppen a szülés alatt nem tudtak segítséget nyújtani, mármint nem igazán éreztek rá arra, mikor mit mondjanak.

Andi
psandi
 
 


Andi!
megírnád priviben a dokit,hogy ki volt az?A profilomban van a címem.Az első szülésemnél nekem sem hittek semmit a szülésznők.A dokimnak a műtőbe kellett rohannia,engem meg otthagytak egy tanulóval.Aki ugyan nagyon kedves volt,de rém ijedt.A hátamon kellett feküdnöm végig,és majd megőrültem a fájdalomtól.Hiába mondtam én is a székelési ingert,olyan lenézően és kioktatóan intézett el a szülésznő,hogy az nem igaz...Ennek még odébb lesz az ideje,maga még nem érezheti azt.Mintha ő jobban tudná,mit érzek.Mikor kiment,ráparancsoltam a tanulóra,hogy kerítse elő vagy a dokimat vagy az ügyeletest,mert a baba szívhngja a minimális alatt és a maximum fölött ugrált.Tény volt,hogy nincs rendben bent,éreztem is,hogy jön kifelé,de a szülésznő nem hitt nekem.Az ügyeletes orvos mikor megvizsgált,nem akart hinni a szemének-na meg a kezének,és ordított,hogy hol van ennek az anyukának az orvosa,hát fogom a baba fejét...
A szülésznőm egy hangot nem tudott kinyögni,percek múlva megvolt a baba,pedig ő csak órák múlva ígérte.Teljesen elszorította addigra a kis nyakacskáját a köldökzsinórom,háromszor tekeredett körbe rajta.Én elevenen meg tudtam volna nyúzni azt a nőt-egy fillért,de még köszönetet sem kapott ezek után.Persze pitizett végig utána,gondolom tartott attól,hogy kiderül,mit tett.Nekünk szerencsénk volt,és örülök,hogy nektek is,gratulálok a bébihez,és mostmár az számít,hogy rendben vagytok!!!Jó egészséget kívánok nektek,és várom a doki nevét,ha elküldöd.Köszi!!

Manóci!Csilla!
Fogytam megint a diétámmal,a 78-ból már csak 72,5maradt,ez 30nap eredménye.Még hátravan 60nap,remélem továbbra is így haladunk,és akkor újra hozom a formám.Most várjuk a pöttyöket,az uncsitesónak már jönnek lefelé.Úgy sajnálom Domit,mert jövő héten van a mogyoróhegyi kirándulásuk,2 hét múlva pedig az anyák napját tartják az oviban az évzáróval és a sulisok búcsúztatójával.A szerelme is megy suliba.Ha elkapta az uncsitesótól,akkor pont akkorra leszünk bárányok.Ha csak Dorina kapta el,akkor mire ő átadja Dominak,az meg pont az esküvőnkre esik,úgyhogy kész vagyok.De inkább az legyen,inkább csinálom két felvonásban,csak mehessen kirándulni meg a búcsúztatóra.Dorinán már látok valami kis pöttyöket meg nagyobb foltokat,de szerintem csak melegkiütés és megcsípte a szúnyog.Ha most nem kapják el,főleg ő,aki csókolózott szinte a kiscsajszival,akkor az csoda.Reménykedjünk.Kullancs ellen is be akartuk oltatni,de most nem oltja be a doki,mert lehet,hogy lappang benne.
Megyek,jó éjt,vigyázzatok magatokra,Csilla,téged pedig hívlak ígérem!!!!

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti
 
 


Sziasztok!

Andi, köszi a bíztatást! Az előző terhességnél is aggódtam a méhlepény miatt, mert láttam egy ismerősöm szülésének videó-felvételét, és azon a szülés ideje, és ordítási frekvenciája eltörpült amellett, amilyen hosszú, és hangos a méhlepény kirángatása volt. Iszonyat. És ott is úgy volt, hogy pár perccel a baba születése után már rángatták. Hihetetlen. Nekem mondjuk egy csöpp oxitocinra nem volt szükségem, bízom azért ebben most is. Ha mégsem megy simán, szerintem odasúgom a dokinak, hogy " öregem, egy vasat sem látsz tőlem, ha ezt akarod csinálni, és nem várhatunk nyugodtan"...

Szülésznők: nekem szerencsém volt, még ma is úgy érzem, hogy néha az életemet mentette meg a jobbnál jobb tanácsaival a szülésznőm. Mindig jól tudott segíteni. Viszont a húgom háromszor szült Szombathelyen, és a legutóbbinál már volt némi fogalma a fájásokról, mégsem hittek neki. A gép semmilyen fájást nem mutatott ki, így hiába ordított, hogy kint van a gyerek feje. Végül a liftben szült meg Kép

Jó éjt!
Judit
jucc
 
 


Manóci!

Igen, maradok az ijf. Kelmennél, most találkoztam vele hétfön elöször. Az Id. Kelemen lesz még, minden második héten dolgozik, csak szüléseket nem vállal egy darabig. Én is elköszöntem töle.

Sziasztok!

Elég félelmetes dolgokat írtatok a lepény eltávolításáról. Meg mondom öszintén ezek után nagyon félek töle.
A szüléstöl is tartok kicsit de ezek szerint még más is közbe jöhet.

Gréta
ggréta80
 
 


Sziasztok!

Gréta!
Szerintem ne aggódj előre!Nekem mindhárom szülésemnél gond nélkűl jött ki a méhlepény.Meg sem éreztem,csak szóltak,hogy már kint van!Ne szorongva menj szűlni,hanem mint aki élete legcsodálatosabb tettére készűl.Arra gondolj,amikor fáj és félsz,hogy annak a picuri embernek is fáj,ő is fél és nem is tudja mi történik vele!

Andi!Igazad van szerintem is várhattak volna,egész egyszerűen elkapkodták a dolgot,azután hülyeséget hülyeségre halmoztak,te meg szenvedtél.Sajnálom!
Sziasztok

Aranka
ari3
 
 


Sziasztok!

Most baromi mérges vagyok, mrt írtam egy tök hosszút, és amikor elküldtem egyszerűen eltűnt!!! A múltkor is variáltak itt a babneten valamit! Fú, de pipa vagyok. Na tömören még 1x leírom!
Szüléssel kapcsolatban tanúlság, kell választani szülésznőt. Én már régebben is írtam, hogy Csenki Marikát választottam, és annyira türelmes, aranyos, kedves volt, hogy legközelebb is biztos őt fogom és ajánlom mindenkinek! Aki most fog szülné még nem késő válasszatok, és talán el lehet kerülni az ilyen eseteket mint amit fentebb olvashattunk!

Kitti, neked pedig azt írtam, hogy gratula a sok MÍNUSZÉRT amit leadtál! Szerintem barikásak lesztek, de remélem Domi azért elbúcsúztatja a kis "szerelmét"! Tök édes lehet! :-))
Most lesz az esküvőtök????Meglepődtem amikor olvastam, én azt hittem te már biztos férjnél vagy mint ahogy a nagy könyvbe meg van írva!
Meg annyit írtam még, hoghy olvastalak a másik kórháznál is, és tök jó, hogy ilyenek vagytok! Mi is a férjemmel szeretünk mozgolódni erre-arra főleg mondjuk nyáron! Meg már alíg várja a nyarat, hogy lehessen kerti partikat tartani, meg jönni-menni! Lesz Esztinek is a szülinapján júniusban, mert a baráti körünkben is sok baba született mostanság! De lehet ezt már régebben írtam! Na megyek mert többet bíztos nem írom meg,és lassan megyünk megint a védőnőhöz,méreckedni!!

Manó
manóci
 
 


Sziasztok!

Gréta
ne haragudj, nem akartalak beparáztatni, nálad nem lesz semmi gond Kép így kell bemenni szülni!
egyébként nagyon érdekes, az első szülésemnél csak magammal voltam elfoglalva, ahogy elkezdődtek a fájások, vhogy elfelejtettem a babámmal kommunikálni, és ezt visszagondolva bánom egy kicsit. A másodiknál sokkal tudatosabban csináltam, minden egyes fájásnak tudtam örülni, mert tudtam, hogy nemsokára láthatom a kisfiamat, és a fájások alatt simogattam a pocim lefelé, és beszéltem Levihez, hogy milyen ügyes és nem kell félnie meg segítek neki stb. Ezzel kicsit el is tereltem a figyelmemet a fájdalomról, másrészt talán tényleg segítettem vele Levinek Kép

Ifj. KElemennel találkoztam a kórházban, néha ő jött viziteli, szimpatikusnak tűnt Kép

Judit
ez a liftben szülés elég horror

Doktorkitti
mindjárt írok emilt

Andi
psandi
 
 


Manó
az első szülésemnél ő volt a szülésznő, tényleg nagyon kedves, aranyos, segítékész, nagyon meg voltam vele elégedve Kép

ANdi
psandi
 
 


Sziasztok Lányok!


gondoltam még a pici a pocakomban, megragadom az alkalmat, és ma még irok nektek, és küldök képet az én nagy lányomról is.

ANdi!
hát nem irigyellek a 2. felvonás végett, szerintem ezt bárki kihagyta volna. Az én szülésem jutott eszembe róla,bár nekem gyorsabb volt csak másfél óra, de a méhlepényt belőlem is kinyomta a doki nem várta meg h leváljon, és állitolag egyben jött ki, mégis kapart szülés után, talán ezért is nem lehettem terhes idáig. Nagyon fájt, én is kiabáltam, és azt hiszem ebben a helyzetben ez nem szégyen. De az én emlékeim is halványodtak róla, viszont most ujra el kezdtem félni, h nemsokár, talán már ma éjjel újra átélhetem a szülés, születés csodáját. De a kisfiadhoz gratulálok, nagyon édes!!

Köszönöm mindenkinek aki biztat, drukkol, szoritsatok is kérlek, a szülés miatt, kezdek pánikolni, de azért bizom benne, h tényleg gyorsan meglesz, és kellemes emlékekkel térek haza. De azért liftben nem szeretnék szülni. Azt is remélem idővel megtalálom én is a boldogságot, társat, de most minden erőmmel tényleg a pici felé fordulok, és csak a gyerekeim számitanak!! NAgyon nehéz egyedül, és ugy h a szüleimre kell támaszkodnom, de nem akarok panaszkodni, legyek túl rajta, azután jöhet a beszámoló, igérem minél előbb megirom!!!

Az Istvánba választottam szülésznőt, és elsőre sikerült vele mindent megbeszélnem, amit problémamentes szülésnél szeretnék, főleg a gátvédelem, na meg a kád, ha nem lesz front, mert akkor tuti kiszorulok onnan..Nagyon szimpatikus számomra a szülésznő.

Judit!

örülök h sikerült kihevernetek ezt a válságot, megkérdezhetem h ez hányadik évben történt? nálunk pont a 7. év volt, akkor váltunk el.

Aranka!

Nem tudom nekem szerencsém lesz e most, rajtam nem maradt felesleg a lányom után, ugyanannyiról inditottam akkor, 52,5 kg és 65,5 fejeztem be, 38. hétre, most a 36. héten tartok, ugyanennyiről indulva most 63 kg vagyok. És nem látszik csak a pocakomon, de kiváncsi leszek mennyi idő kell h visszanyerjem az állandó súlyomat.De nyugi, biztos neked is sikerülni fog, szerintem ne zavarjon,a párodnak biztos igy is nagyon tetszel, és ráérsz még gondolkodni akár a fogyókurán is. Itt van példának Doktorkitti!!remélem nem bántottalak meg!?

Manóci!

Voltam megnézni a szülőszobát, és nagyon szép, tényleg kicsit furcsa volt, nem szülőszobának tűnt, első szülés előtt nem láttam az ottani korházban, és mikor odakerültem egy hideg, zöld szinű, függönnyel elválasztott szülőszobába találtam magam, (bár apás szülőszoba volt), mégis többen vajúdtunk akkor.Mondanom sem kell h nem ez volt az egyetlen hely ahol hirtelen többedmagammal találtam szembe magamat. És nem beszélek arról, h amikor én szültem körülöttem hirtelen 9-en álltak, amit nem tudok elfelejteni, mert szerintem tök fölösleges volt, ezt remélem most meguszom. ÉN is kiváncsian várom a pici lányod képét itt vagy akár az én emailcimemre: csillagabor@freemail.hu

Kitti!

várom, bármikor!!

Gréta!

irok!

Most tényleg (remélhetőleg rövid időre) búcsúzom, és ha hazajöttünk újra jelentkezem!!

Vigyázzzatok magatokra, puszillok mindenkit!

Csilla



<!--attachment: bonita_jpg-221190.doc*mime_msword.gif*application/msword*115.2**bonita%2ejpg%2edoc --><center><pre>
Kép
bonita.jpg.doc (115.2 k)</pre></center><!--/attachment-->

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


Csilla!

Nekünk nem jött be a hét év, de majdnem a duplája: 13 év után jött a válság.

Te is vigyázz Magadra!
Judit
jucc
 
 


Szia Gréta!

Valóban úgy van, ahogy mondtad. Én csak a császár miatt maradhatok nála, mert az lehet "programozni". Azért ennek örülök.
Azt nem tudom, hogy dolgozik-e tovább. Mert 8 hónap felmondása van, amiből minden 2. héten szabin van. De szerintem, ha felmondási ideje van, akkot utána nem fog dolgozni. Ezt azért még megkérdezem tőle. Te mikor mész legközelebb? Én 17-én (kedden) megyek először CTG-re.

Szióka:
Ági
Ági76
 
 


Szia Ági!

Akartam éppen írni neked mi volt hétfön a dokinál. Értem. Sejtettem hogy a császárosok maradnak az ID. Kelemennél, hiszen az egészen más.Én legközelebb 12-én megyek CTG-re, ez lesz a második. Már a Ijf. Kelemenhez kell mennem.
Most ezek szerint nem fogunk találkozni, talán a következö héten.
Minden jót neked, vigyázzatok magatokra. És ki tudja, lehet a baba születése után találkozunk a kórházban.

Szió

Gréta

Sziasztok!

Ok, igyekszem nem izgulni ezen a lepény dolgon, csak amikor ilyeneket hall az ember kicsit tart töle. Túl éljük valahogy és ez a lényeg.

Sziasztok
ggréta80
 
 


Sziasztok Lányok!

Nagyon köszönöm Mindenkinek a segítséget naptej ügyben,asszem ma nekiindulunk Babóval és megvesszük vmelyiket a sok közül.

Andi!
Gratula a Picihez, tündéri. Lepény miatt nem irigyellek, de szerencsére túl vagy rajta és ott van Levi, hogy a kellemetlenségeket elfelettesse.

Csilla!
Nagyon szorítok, ügyesek legyetek, aztán várjuk az élménybeszámolót Tőled is!

Üdv Mindenkinek:
MSE

Kép
Kép
Kép
szonibaba
 
 


Sziasztok!

Andi, tökre örülök, hogy végre valaki ismeri Marikát, és tapasztalta hogy milyen "jó" vele szülni!Most néztem csak meg a profilodat, és nagyon szép a kisfiad!:-))Mennyi idős?
Én ígértem Kittinek is, hogy küldök képet ide, de még agyalok rajta, hogy hogyan kellene, mert időm nem sok volt még próbálgatni!

Csillus, örülök hogy meg vagy elégedve az ottani szülőszobával is, csak aztán az ottani emberekkel is meg legyél!De reméljük a legjobbakat.Jó fejnek tűnik a doki, nem hiszem hogy gond lesz!
Bonita nagyon szép pici lány!:-)Izgulunk értetek! Az emailedre azért küldök egy képet!
Manóci

Kitti, nem is tudtam, hogy Angyalföldi vagy! Az egyik barátnőm is ott lakik, neki 3 gyereke van! (láttam az új topikba amit nyitottál! Na, pá mindenki
manóci
 
 


Sziasztok, megint én!

Már 2 órája alszik a manócskám, kitakarítva, megfőzve, kivasalva és most ráértem 1 picit olvasgatni!
Nem bírom megállni szó nélkül, hogy erre most ne írjak nektek!


Csillus, és Kitti!!
Olvasgattam a Csilla által nyitott topikot, és egyszerűen szóhoz sem jutok, és nem tudok fölucsudni!!Annyira borzalmas, hogy ilyen dolgok megesnek, hogy nekem fogalmam sincs milyen jó dolgom van!Végígolvasva az összes levélváltást, hát én el is pityeregtem magam őszíntén bevallom!
Igazán nem is tudom mit kéne mondanom, de annyit mindenképpen, hogy nagyon erősnek kell lennetek, és most főleg Csillának, mert ő még egyedül van a problémákkal! Kitti hála istennek megtaláltad a boldogságot, és előtted pedig igazán le a kalappal, hogy ennyi probléma mellett még volt energiád tanulni is!És nem is akármit, azért a jog az nem egy könnyű téma! Sok ember példát vehetne rólad, az biztos!Már teljesen máskép nézem a gyerekeidet a fotókon, nem tudom de kicsit mint ha "ismerném"őket! Tudod én nevelőtanár vagyok, és gyermekotthonban dolgoztam régebben(jelenleg nem onnan jöttem szülni, de majd szertnék oda visszamenni dolgozni)ott aztán voltak cifra sztorik, és családok ahol gyerekek voltak kénytelenek élni!De szerencse, hogy a ti gyerekeiteknek ott vagytok Ti, akik biztos pont ha már az apjuk ilyen felelőtlen"szemét"!!!
Nagyon örülök, hogy neked minden rendbejött, és az esküvőnek is! Már nem is kell leírnod,amit előzően kérdeztem, hogy most lesz-e az esküvőd?! Azért azt leírhatod viszont, hogy mikor?Egyházi is lesz, meg nászút stb.Ha nem baj! Tök jó dolog az is, mi már 8 éve vagyunk együtt a férjemmel, de az esküvőnk most lesz szeptemberben 3 éve! Nekünk volt nagy felhajtás, nagy ruha, templomi, lakodalom.Elég sok barátunk van, meg a család is, szóval volt ereszd el a hajam! :-))
Szerncsére mi elég jól élünk(már nem annyira anyagilag)igaz néha azért vannak viták, de közel sem olyan jellegűek mint nálatok voltak!Remélem mi azért együtt maradunk, sok minden összeköt ám minket is! Építkeztünk, kölcsön, már egy gyerek, és majd jövőre remélem még egy!Szóval jó lenne ha így maradna!A férjem szeret minket, és a kislánya pedig a szeme fénye, pedig ő nagyon fiút akart elöször.De már nem adná vissza Esztit az biztos! Azért szeretnénk ha a tesó majd öcsi lenn, csak a párhuzam kedviért!
Úgy megnéznélek titeket, nem tudtok olyan képet küldeni amin ti is rajtavagytok?
Majd én is próbálok, de előbb a lánykámat ígérgetem már itt mióta!
De már hallom fölkelt a 7alvó, ugyhogy képküldés próbálgatása ismét elmarad!:-)
Na puszi nektek, kitartás Csilla!!!
Manóci
manóci
 
 


Sziasztok!

Már írtam egyszer, de teljesen ki vagyok akadva a méhlepényes story miatt. Kb. 1 hetem van hátra, és mindig hallok valami rémtörténetet. Igyekszem nem odafigyelni, de az ilyenkre felkapja az ember a fejét. Remélem ez nem mindennapi eset és megúszom az ilyeneket. Így is izgulok, mert fogalmam sincs, hogy mi vár rám. EGyre nehezebben telnek a napok így a vége felé.
Csináltattam én is 3d-s képet, szerintem nagyon jó, érdemes rááldozni egy kis plusz pénzt, mert hatalmas élmény. Ahányszor ránézek a képre, tudom, hogy miatta érdemes lesz minden szenvedést kibírni.
Csatolom a képet, szerintem nektek is tetszeni fog.
Remélem, hamarosan új képeket tudok mutatni - már a kinti világból :-)
Üdv Dóri<!--attachment: Blanka-221668.doc*mime_msword.gif*application/msword*105.5**Blanka%2edoc --><center><pre>
Kép
Blanka.doc (105.5 k)</pre></center><!--/attachment-->

Dóri, Blanka & Balázs
dóri78
 
 


Sziasztok,
Én is a héten voltam id.Kelemennél és engem is a fiához irányított, pedig én okt.8-ra vagyok kiírva. Ha ismeritek a fiát vagy szültetek nála esetleg akár császárral írjátok meg a tapasztalataitokat. Vagy ajánljatok vmi jó orvost.
Köszi Zsu
horvi
 
 


Sziasztok!

Dóri!
Ezek szerint már megvan a neve a Picúrnak? Szerencsés vagy, hogy így megmutatta magát, nekünk annak idején csak a fülét engedte, hogy megnézzük. De az szép volt Kép
Sztem ne stresszeld magad a szomorú, szerencsétlen történeteken, mert az is számít ám, hogy lelkiekben mennyire vagy felkészülve. És ha a rossz dolgokra készülsz, akkor nagyobb az esélye, hogy be is következik. Gonolj arra, hogy azon a napon csak Ti ketten lesztek fontosak és semmi, senki nem számít rajtatok kívül és arra, hogy végre találkozhatsz Blanka babával Kép

Üdv Mindenkinek:
MSE

Kép
Kép
Kép
szonibaba
 
 


Sziasztok!

Méhlepényre visszatérve: járok szülői szerepre felkészítő kurzusra, és ott szülészorvost is lehet faggatni a kérdéseinkkel. Rákérdeztem, hogy mégis meddig mehet el a doki, és mi az, amihez jogom van ebben a kérdésben. A válasz: a sok hibalehetőség miatt itt is paráznak a dokik, és inkább nem várnak. Előfordulhat többféle gond is a lepénynel kapcsolatban, ami elég gyors elvérzéshez vezethez, és ezt ugye egyikük sem akarja. Viszont ha figyelnek, láthatják, hogy van-e gond, vagy sincs, és ha nincs, általában egy órát várniuk kéne. Ha ezután sem válik le a lepény magától, akkor szigorúan altatásban elvégzik a műtétet. És óriási segítség, ha mellre tehetjük a babát, hiszen ez hatalmas mennyiségű oxitocyn-termelést indít be, amitől könnyebben megszületik a lepény. Tanulság számomra: ha izélgetni akar a doki, mindenképpen megkérdezem, miért nem várhatunk, gond van netán? És ha nincs, akkor lerugom a fejét Kép Gondoltam, jó, ha ezekkel tisztában vagyok. És a lényeg: nem szabad félve menni szülni, az csak visszatart, gátakat épít. Minden rendben lesz. És ki kell állnunk magunkért!

Vigyázzatok Magatokra, és további szép hétvégét!
Judit
jucc
 
 


Sziasztok!
Én sem értem,miért nem lehet várni,ha nincs semmi gond!Az én orvosom szűlni is hagyott a saját menetünkben és utána is kivárta amíg megszületett a méhlepény!Nyugisan,csendesen ahogy nekünk volt jó a babával.Utána is félhomályban maradhattunk,hogy az éles fény ne zavarja Zsófit!Ez a kapkodás,gyorsan hamar rendezzük le dolog egyre több orvosnál olvasható,de ez nem jó.Én nagyon szép élményként emlékszem a szüléseimre és utána rögtön azt mondtam,jöhet a következő.
Juditnak igaza van,ott akkor az a ti nagy napotok és igenis segítsenek benne,hogy úgy is érezzétek!
Ehhez kell egy jó orvos,szülésznő.Csak nagyon nehéz megtalálni,de nekem sikerűlt!!!
Sziasztok

Aranka
Kép
ari3
 
 


Szia Horvi!

Én az Ifj. Kelemnnél fogok szülni. Nekem már csak bö 3 hetem van hátra. Én hétfön találkoztam az Ifj. Kelemennel elöször, ugyanis engem is az apja hozzá irányított. Tartottam töle, ráadásul nekem a terhesség legvégén kellett orvost váltanom ami nem túl szerencsés.
Szóval visszatérve a dokira, héfön voltam elöször CTG-n és akkor találkoztam vele. Nekem nagyon szimpatikusnak, lelkiismeretesnek tünik. Bár nagyon fiatal én még is bízom benne, végül is az apjától tanult mindent, már vezetett le jó pár szülést, tehát azért nem számít kezdönek. Ha még b.mire kiváncsi vagy kérdezz nyugodtan remélem tudok segíteni neked.
Te is az elsö babádat várod? Én igen, és nekünk kislányunk lesz. Gondolom ti még nem tudjátok a nemét, hiszen írtad októberben fogsz szülni, az még odébb van.
Írj, ha b.mi kérdésed van.

Szia

Gréta
ggréta80
 
 


Manóci!
De aranyos vagy,hogy ezeket írtad!!!
Én a páromat évek óta ismerem,de igazán 3 éve hozott össze minket a sors újra.Mintha mindkettőnknek komolyodni kellett volna,felnőni a feladathoz,átmenni megpróbáltatásokon.És most itt vagyunk.Dorina az ő kislánya,és Dominikot is a sajátjának tekinti,szinte jobban védi mindenkitől-ha lehet ilyet mondani-mint én.rettegünk attól,hogy 6 év eltelt Domi születése óta,a vérszerinti apja egyáltalán nem jön,de hátha mégis felbukkan,és akkor mit mondok a kisfiamnak,a te apukád mégsem a te apukád,hanem ez az idegen ember a te apukád...
Más lenne a helyzet,ha kezdettő ismerné őt,mert akkor ez egy tény lenne,és akkor a páromat is elfogadá,csak rendezgetné a sorokat a kis szivecskéjében.De így nincs mit rendezgetni,mert azt gondolja,egy apukája van.Én képtelenségnek tartottam azt,hogy mikor kicsi volt,akkor közöljem,hogy valahol máshol van az apja,és miért nem kíváncsi rá.Én rosszat nem akartam mondani,mert az csak a gyerek lelkének rossz.Én óvónő voltam,ott szereztem az első diplomámat is,mikor még Domi 1 éves volt,akkor kezdtem el.Így tisztában vagyok vele,hogy egy ennyi idős gyerek nem képes feldolgozni,hogy ő miért nem kell valakinek.Lelkileg sérült volna,hiába is adtam meg neki minden tőlem telhetőt.A páromat magától apának szólította,már az elejétől,és az addigi időt mintha tudat alatt lezárta volna.Úgy beszél arról az időről,mintha a párom is ott lett volna.Szóval az igazi apja elmondása szerint csak abból érzi,hogy van egy gyereke,hogy levonják a fizujából a gyerektartást.alig várja,hogy ne kelljen fizetnie,le akar mondani róla már évek óta.A páromnak meg minden vágya,hogy örökbe fogadhassa Domit,és mindenkinek végre egyforma neve legyen-Domi eddig az én nevemet viselte.Kértem az apját tavaly,hogy írja alá a papírt,változtassuk meg Domi vezetéknevét a pároméra,hogy ne kérdezősködjön,hiszen a testvérét másképp hívják.Zsarolni kezdett,hogy ha nem kell fizetnie,akkor aláírja.Ha nem megyek bele,akkor ki tudja,mire jó még,hogy van egy fia.Akkor azt mondtam,ha beledöglök is,ezt a gyereket nem fogja kihasználni.Vigye a pénzét ahová akarja,nem kell az öröksége sem,ami Dominak járna őutána.Csak hagyjon békén minket.Rettegtem,hogy egyszer csak beállít,hogy bántson minket lelkileg ezzel is kikényszerítve az akaratát.Nem nézné,hogy mit tenne ezzel egy kis emberkével.Szóval nekünk is hatalmas törlesztöő van a lakásunkon,1 éve költöztünk ide,az autót is törlesztjük,meg a többi....de nem érdekel,vigye a pénzét,az én fiam nem eladó a koszos pénzéért.Ehhez kell a házasság,ezért elszaladunk egy polgárira gyorsan csak mi ketten,aztán a gyerkőcökkel együtt-a párom ötlete volt-egy kastélyszállóba hétvégézni.Így indítják el az örökbefogadást,és akár egy év is lehet a gyámügyis szerit.Rendben van,hogy védik az apák jogait,de ha a mérlegen ott egy kisgyermek is,miért nem őt védik?Hiába élk kiegyensúlyozott családban,az apja,aki eddig egyáltalán nem jött,terhesen ott hagyott,ha 6 év után felbukkan,köteles vagyok neki odaadni,különben még engem hurcolnak meg.A keresztfiammal végigcsináltuk,szerncsétlen sebes fenékkel jött haza az apjától,mert az csakazértis vitte el,nem volt rá igazából kíváncsi.A gyerek sírt,és az anyja volt a hibás,a legjobb barátnőm,mert neki lett volna a feladata,hogy a gyermekkel megszerettesse az apját.A gyerek pszichológusnál kötött ki,megállt a fejlődésben az oviban,visszahúzódó lett,és ügyeletre kellett vinni éjjelente,mert nem volt hajlandó kakilni,és beöntés kellett.Ha kakilt,akkor a szobába(6éves),belekenve a játékokba,kiviszi a wc-be,és kikeni a csempét...borzasztó,hogy mit tesz egy ilyen helyzet egy kisgyerekkel,aki nem tudja feldolgozni.Persze ez nem általános,de én inkább megelőzném.
Mi is szeretnénk egy gyönyörű esküvőt,amit leírtál,pont olyat,de az anyagiak nem teszik még lehetővé.Most meglesz a polgári,és utána nagy csinnadrattával majd a templomi is és a buli is,ha lesz pénz.Ha adsz címet,szívesen küldök képet,bár ott még szőke vagyok és 80kg-on felül,egy reggeli,köntösös,igazi lusta kép.
Megyek,mert ma végre nem dolgozik a párom,így nem csak éjjel bújik mellém,hanem végre érzem is,hogy van párom.Jó éjt mindenkinek!!

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?