Sziasztok!
Virág!
Rákerestem a kismama masszázsra a neten, de sajnos elég borsosak az árak. 6000 körül van egy alkalom (gondolom, az egy óra). De már 51ezerért kapható 10 alkalmas bérlet
Pedig nagyon jól hangzik. Lehet, hogy azért egyszer kipróbálom, hogy egyáltalán használna-e. Aztán lehet, hogy nem is olyan nagy katarzis az egész és akkor legalább nem fáj utána a szívem.
Azt írták a cikkben, hogy nagyon jól enyhíti a csípőtáji fájdalmakat pl., illetve a savtúltengést, puffadást, szóval az összes problémámat.
Ja, és szülés után is ajánlják, helyretenni a szétcsúszott csontokat.
Én is jártam Kriston Andrea-féle intimtornára. Szerintem nagyon jó volt. A könyv sem rossz, de nem hiszem, hogy ezek a gyakorlatok elsajátíthatóak lennének pusztán a könyv alapján.
Én ott voltam a tanfolyamon, akkor még lelkiismeretesen gyakoroltam is, mégis sikerült magamnak egy klassz kis aranyeret csinálni, ugyanis annak idején épp nem voltam terhes, így nem koncentráltam annyira arra, hogy a terheseknek mit és hogy ajánl Kriston Andrea. Így amikor most, majd' egy évvel később előszedtem a tanultakat, rosszul fogtam neki. Szóval azért ártani is lehet vele, ha az ember rosszul csinálja.
Csak az a gond, hogy egyszerűen nincs energiám hozzá. Pedig nagyon kéne, mert az előző szülés, úgy tűnik, eléggé lestrapált, valahogy megroggyantak ezek a belső izmok. De nekem nem is tűnt fel! Volt ugyan vizeletcsöppenés tüsszentés hatására, de aztán viszonylag hamar el is múlt szülés után. Most viszont, a második terhességem kb. felétől van vizeletszivárgásom, úgy tűnik, ez már nem fog "regenerálódni", úgyhogy legalábbis szülés után kénytelen leszek elővenni a Kriston-féle tornán tanultakat.
Csak hát a kitartás, meg az önfegyelem... Ezek hiányoznak belőlem.
Virág!
Te csinálod folyamatosan a tornát? Van valami trükköd arra, hogy rávedd magad nap mint nap? Csináltad már a szülés előtt is? Ha igen, érezted, hogy volt valami hatása?
Egyébként a múltkor el is felejtettem írni, hogy nekem is úgy tűnt kb. 6 héttel a szülés után, hogy megjött.
Aztán hónapokig nem jött meg utána, szóval szerintem az is lehet, hogy ez még valami, a szüléssel összefüggő folyás vagy vérzés.
Nem kezdtél esetleg fogamzásgátlót szedni? Mert annak is lehet ilyen hatása.
Egyébként én is tanusíthatom, hogy miután tényleg megjött (kb. 8-9 hónappal a szülés után), még szoptattam 1-2 hónapig, Bori semmit sem észlelt az egészből.
Csak azért hagytuk abba a szopit, mert terhes lettem és féltem, hogy elvetélek.
Mackooo