Új privát üzeneted érkezett!

Mackoo!
Én amikor már nagyobb volt , mindkettőt az ágyon pelenkáztam.
A szeméremcsontom mindkettőnél fájt , ha többet mozogtam a kelleténél , néha anélkül is. A dokim szerint ez egy normális terheségi tünet a többi ötven mellett! Kép Kép
Kanga

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
[img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/e49f5b8951.png[/img:ba0f9b55a6][img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/dceb25d9d6.png[/img:ba0f9b55a6]
kanga0216

Sziasztok, akik szültek már help!:-)
Szerintetek normális, hogy 6 héttel a szülés után megjött?Azt hittem, aki szoptat, az nem menstruál, de gondolom vannak kivételek..Nyugtassatok meg, hogy ez nem jelenti a szoptatás végét és továbbra is lesz tejem!!
Teljesen bepánikoltam, pedig eddig semmi jele apadásnak, csak olvastam egy könyvben, hogy miután megjön a mamának,a kisbaba nem fogadja el a mellet, hanem szépen elválasztja magát.Ugye ez hülyeség????
Virág
ui.:Pedig a mérlegről már sikerült lebeszélnetek, már csak hetente egyszer mérjük a Manót:-))
villes

Szia Virág!

Nyugi semmi vész! Nekem amikor először megjött Alexa 10,5 hónapos volt, még mindig szopizik és most 15,5 hónapos. Állítólag ilyenkor megváltozik a tej íze, de az én kislányom észre sem veszi ha menstruálok Kép Reméljük a Te Manód sem! Kép
Hajni
tigribigri

Virág, nyugi! Több ismerősömnek megjött 6-8 héttel szülés után, és mind vidáman szoptat!

Mzx-Móni

Kép

Kép
mzx

Szia Virág!

Nyugi, bár én még csak elméletben tudom, de úgy van, ahogy Hajni írta. Kép
Neked már megjött, nekem meg még el sem múlt igazán a vérzés Kép.
Kedden megyek a dokihoz hathetesre. Te is?
Egyébként hogy vagytok? Gondolom Vince is nagyot nőtt már. Hihetetlen, hogy milyen gyorsan telik az idő!

Zsana
zsana75

Lányok, próbáltam visszaolvasni, lehet, hogy csak én nem láttam, de tud valaki mondani valamit nekem dr. Lázár Gáborról az Istvánban?
És még egy kérdésem lenne, lesz olyan vizsgálat, amit kötelező abban a kórházban végeztetni, ahol szül az ember, vagy mindet el lehet az SZTK-ban?

Hari

Kép
Kép
hari

Sziasztok Lányok:-)
Nagyon köszi a gyors válaszokat, úgy tűnik a kisfiamat sem izgatja holmi megváltozott íz, ugyanúgy szopizik és apadás sincs továbbra sem:-))

Szia Zsana:-)
Mi is kedden megyünk, negyed hétre.Lehet, hogy találkozunk?Ti mikorra kaptatok időpontot?
Köszi jól vagyunk.Sajnos túlvagyunk az első ügyeleten:Vincének tiszta kiütés lett a feje, ami nem lett volna gond, mert egyszerű tejkiütésnek nézett ki, de egyszercsak megjelentek sárga pörkök is az arcán.Elvittem a körzeti gyerekbőrgyogyihoz, akinek sikerült felírnia egy olyan krémet, amitől 2szeri rákenés után szegény gyerek arca felhólyagosodott és folyt belőle a genny.Mindez vasárnap estére, annyira rémisztően nézett ki, hogy bevittük az ügyeletre, de semmit nem tudtak mondani, másnap a Heim Pál bőrgyógyászatán kezdtünk.Hál Istennek ott 2 jó krémet kaptunk, egy hét alatt meggyógyult az arca.
Egyébként jól vagyunk, Vince már több mint 5 kiló:-)LAssan már mindenkivel sikerült összetűznöm a rokonságból, mert igény szerint etetek, nem adok vizet, teát, cumit és ezért állandóan hallgattam, sőt azt is megkaptam, hogy a gyerek bőrbetegsége is azért van, mert nem tartom be a három órát két szopi között.Itt lett elegem, mindenkivel közöltem, hogy nem tűrök beleszólást, ez az én gyerekem, úgy etetem ahogy akarom és azóta csend van--gondolom a hátam mögött kerepelnek, de nem érdekel, engem ne idegesítsenek!Most csak leírtam, de felszökött az adrenalinszintem..:-)
Ti jól vagytok? Bevált a kendő?Sajnos a babazsákban nem marad meg hosszabb ideig a gyerek, lehet hogy nekem is kendőt kellett volna vennem, de most már mindegy.Talán majd ha nagyobb lesz, megkedveli.Azért jó lenne, ha előbb megkedvelné, mert így nem nagyon tudok kijutni Kispestről-babakocsival nem lehet közlekedni ebben a világvárosban:-(de legalábbis Kispestről kijutni elég érdekes lenne, bármerre indulok, mindenhol lépcső van, a kocsi meg legalább 15kiló..
Vilmos is mosolyog már Rátok? Tudom, hogy későbbre írják, de Vince már határozottan ránk mosolyog(az apjára és rám)amikor épp olyanja van.Tök jó érzés!:-)
Virág
villes

Szia Virág!

Mi hatra megyünk, úgyhogy jó esély van arra, hogy összefussunk. Ezek szerint te is hozod Vincét.
A kendőt még viszonylag ritkán használtam, mert bizonytalan vagyok, hogy tényleg úgy kell-e beletenni a babát. Azért mosogatni lehet benne, meg internetezni Kép, de utcára még nem mentünk vele. Mondjuk nekünk a kocsi könnyű, még a negyedikre is fel tudom hozni. Holnap fogunk először bkv-zni (csípőszűrésre megyünk), remélem az is menni fog.
Nálunk az én családom nem szól bele a szoptatás és egyéb dolgokba, anyósom próbál időnként, de én sem hagyom magam.
Vilmos is mosolyog, de még ritkán, úgy látszik, ki kell érdemelnünk. Beszélget is, de csak a falnak vagy a takarónak.
zsana75

Köszi, Bodza!

Te hozzá jársz egyébként? Szeretnék kérdezni róla pár dolgot: írnál nekem a banzi@axelero.hu címre?

Köszi, Timi
efamily

Zsana:-)

Persze, hogy viszem Vincét,lehet, hogy irigy vagyok, de a gondolattól is rosszul vagyok, hogy valaki másra bízzam.Biztos annak is eljön majd az ideje,de most még nem tudok megválni tőle.
Akkor biztos találkozunk kedden.:-)
Virág
villes

Virág!
Nem beleszólás, csak tapasztalatból írom. Az én fiam is igény szerint szopott, nem is kellett neki tea, víz, mégcsak cumi sem.
A tejkiütés (ha ez van a fiadnak) ellen annyit tudsz tenni, hogy te magad nagyon kevés tejterméket eszel.
Ha nem is hasfájós a picúr, akkor miért kellene órához igazítani??
Csak így tovább és nagyon sok örömet nektek!
J
julie

Julie
Köszi a jókívánságokat:-)Én is úgy gondolom, hogy a felnőttek sem azért esznek mert dél van és akkor ebédidő,vagy este 6 és akkor vacsora, hanem mert éhesek.Elég kellemetlen lenne óra szerint enni nekem is, miért kényszeríteném erre a gyerekemet?
Tejkiütésnek indult, de aztán egyre csúnyább lett és seborrheás dermatitist állapított meg 2 bőrgyógyász is, ami állítólag túlzott faggyúműködéstől van, kaptunk rá krémeket és elmúlt.(Remélem nem is jön vissza, mert rémes volt, Vince sokat sírt biztos nagyon fájt vagy viszketett neki:-(
Én is egyre inkább úgy gondolom, hogy a fiam tudja mennyi tejre van szüksége-tegnap például azt hittem azért sír, mert éhes még, de határozottan elfordította a fejét a felkínált cicitől, tehát nem igaz az, hogy addig eszik a gyerek, amíg látja a cicit.
Virág
villes

Helló!

Virág tudtam, hogy valamit elfelejtek írni... Kép
A babazsákot még nagyon fogja szeretni a Picid! Nekünk is az van és imádta, lassan már kicsi is Kép
Ügyes vagy, hogy kiálltál az igazadért, hidd el lesznek még rád büszkék ezek az emberek a kizárólagos szopi miatt Kép tudom-tapasztalat Kép

Pusza
Hajni
tigribigri

Virág!
Ne hallgass senkire csak a szívedre és a kicsi igényeire.Nekem egyik gyerekem sem bírta ki három órát , de soha nem volt kiütésük. Ja és a nagy 10 , a kicsi 6 hónapig nem kapott még vizet sem.
Azért én is javaslom , hogy minimális tejet igyál.
Minden hónap első csütörtökén az I.kerület Attila úton van a L.L.Ligának baba-mama összejövetele.Nagyon ajánlom .Egész pici(két hetes is volt már) babákkal is jönnek.
Kanga

[img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/e49f5b8951.png[/img:ba0f9b55a6][img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/dceb25d9d6.png[/img:ba0f9b55a6]
kanga0216

Sziasztok
Kanga!
Köszi a tippet. Már én is próbáltam a földön pelenkázni, de nagyon fájt utána a derekam. Ráadásul Bori állandóan eltekergett. Úgyhogy visszaszoktam a pelenkázóra, de néha úgy érzem, megszakadok.

Virág!
Minden elismerésem, hogy így kiosztottad a családot. És nem sértődtek meg?
Nálunk is volt hasonló probléma és bennem nem volt elég kurázsi, hogy rögtön leállítsam őket, aztán egyszer csak "robbantam", lehet, hogy nem a lehető legudvariasabban adtam hangot a neheztelésemnek, de abból aztán napokig tartó "haragszomrád" lett. És még én éreztem szarul magam és folyton győzködtem magam, hogy igazam volt, nem vagyok köteles eltűrni, hogy úgy kezeljenek, mint egy gyereket, akinek gyereke van és hát persze, hogy alkalmatlan a gyereke ellátására, na de majd a nagyszülők, anyja helyett is anyja lesznek a gyerekemnek.
Szóval tudom én, hogy ez nem egy egyszerű dolog.

Ami pedig a bőrgyógyászt illeti, elég hajmeresztő. Nekünk is volt egy hasonló élményünk nem rég. Borinak futőszemölcs fertőzése lett, de persze én ezt nem tudtam. A bőrgyógyász, akihez elmentünk, azt mondta, egyszerűen ki kell nyomni azokat a kis dudorokat, mintha pattanás lenne. Akkor volt vagy három. Gyanús volt nekem ez a dolog már akkor is, de gondoltam, csak nem tapétázná ki a pali mindenféle diplomákkal, certificate-ekkel meg érdemrendekkel a várót, ha még egy szimpla szemölcsöt sem ismerne fel.
De hát csak kitapétázta.
A futószemölcsöt viszont nem ismerte fel. Ahhoz ugyanis - mint utólag megtudtam - nem szabad hozzányúlni, mert a közepén lévő kis dudor tele van vírussal, ha azt szétnyomja az ember, futótűzszerűen terjed szét.
Hát nálunk persze ez történt. Heroikusan küzdöttem a szemölcsökkel (meg kell mondjam, nem volt egyszerű kinyomni őket, hiszen egy egyéves nem hajlandó az ilyesmit nyugton tűrni) és egyszercsak azt vettem észre, hogy tele az egész teste. Tulajdonképpen én terjesztettem el.
Úgyhogy a Heim Pálban kötöttünk ki mi is, ahol aztán kénytelenek voltak bódítani, meg nyugtatózni, hogy le lehessen szedni róla azt az 50 darabot.
Ennyit a bőrgyógyászokról. De a Heim Pál-os doktornéni nagyon jónak tűnik, kedves is, úgy tűnik, érti is a dolgát, még Bori is kedveli.

Ja, és lenne egy kérdésem:
Most vagyok másodszor terhes és nagyon fájnak a csontjaim. Egyrészt a szeméremcsontom és tájéka, de annyira, hogy néha alig tudok menni. Az előző terhességemnél is előfordult egyszer-egyszer, de korántsem volt ennyire elviselhetetlen.
Másrészt pedig már aludni sem tudok hetek óta, mert sehogy sem jó. Hason, ugyebár, már nem megy, háton a baba nem szereti, a két oldalam pedig már teljesen le van strapálva és valahogy fájnak az ízületeim.
Van erre valakinek valami receptje? Homeopáthia, illóolaj, masszázs, vagy bármi?
Már kezdek teljesen kétségbeesni. Egyre jobban pánikolok a szüléstől, mert annyira le vagyok robbanva és olyan fáradt vagyok a kialvatlanságtól, hogy attól félek, egyszerűen nem lesz erőm megszülni ezt a kis elefántbébit.
Pláne akkor kap el a pánik, amikor szembesülök vele, hogy máris mekkora a hasam. És még hátra van több mint hat hét.

Az első szüléstől nem féltem így. Na persze, akkor még az ember nem tudja, mire számítson. Van valami romantikus elképzelése a hős anyáról, aki mogyorónyi verejtékcseppek közepette, de hang nélkül megszüli ötkilós gyermekét, de a tényleges fájdalomról az embernek mégsincs azért fogalma.
Én sem tudnám már felidézni, milyen volt maga a fájdalom (már szülés után egy nappal sem tudtam volna, jól ki van ez találva), de arra azért még nagyon is emlékszem, hogy a kitolás előtti rész már nagyon kínos volt.

Szóval van valakinek valami ötlete, hogyan tudnék fitt és friss lenni, mire eljön a nagy nap?

előre is köszi
Mackooo
mackooo

Sziasztok!
Mindenkinek köszi a megerősítést!Mindig jól jön:-)Nem vagyok az az emberjogi harcos típus,de most besokalltam attól, hogy mindenki úgy gondolta egy igazság van:az övé.Sokat segített a magamért való kiállásban a Ti bíztatásotok és egy lll-es tanácsadót is megkérdeztem.
Tigribigri
Remélem igazad lesz és Vince is megkedveli.Lehet, hogy nem jól veszem fel:az elején még jól ül benne a gyerek, egy idő után pedig teljesen lecsúszik és összepöndörödik szegény.Azért kísérletezem tovább, mert könnyebb lenne így közlekedni, mint babakocsizni.Most kaptam kölcsön egy hordozókendőt is...igazi kreativitásfejlesztő:-)Már találtam egy angol oldalt, ahol képekkel illusztrálva lehet megtanulni a használatát,most ezzel kísérletezem, talán ez bejön a Manónak:-)
Mackooo
Úgy látom, Te is megjártad a hadak útját!Ezt mondta az orvos hogy nyomd ki a szemölcsöket??Hihetetlen, hogy diplomája van-mint írod, nem is egy!Szegény gyerek-és szegény ti, ez nem semmi lehetett!Egyébként hogy távolítják el ezeket a szemölcsöket?Kiégetik vagy kivágják?Mit csinálnak vele?Lehet, hoyg ugyanannál a dokinőnél voltunk a Heim Pálban, nagyon aranyos volt a mienk is és főleg értette a dolgát, mert a fiamnak most olyan sima a bőre, mint "újkorában":-)
Teljesen átérzem a fájdalmaidat:én a negyedik hónaptól ülni nem tudtam, csak egy speciális párnán, mert a farokcsontomat nyomta a gyerek.Sajnos ez ellen nem tudom van -e valami varázsszer:én tűrtem, de lehet, hogy valakinek lesz valami jó ötlete.
És ha oldalt fekve jól alápárnáznád a hasad?Az sem segít? Mondanám, hogy próbáld meg a kismamajógát, biztos hogy segítene ellazulni, de gondolom Bori miatt nem nagyon tudsz menni,emlékszem írtad nincs nagyon segítséged.Jobb ötletem sajna nincs, a homeopátiához nem értek.Esetleg még megpróbálhatnád kinyomozni a neten,hogy van -e kismamamasszázs-én úgy hallottam létezik ilyen-és esetleg egyszer-kétszer valahogy megszervezni, hogy eljuthass...

Zsana
Tök jó, hogy találkoztunk!Vilmos gyönyörű!Képzeld a doki megkérdezte, hogy fürdettem -e már Vincét, mondtam, hogy csak egyszer, mertaz apja fürdeti, erre azt kérdezte, hogy összebeszéltem -e Veled, mert Te ugyanezt válaszoltad?:-)És még hozzátette, hogy milyen hasonszőrűek vagyunk-mármint Te meg én:-)Neked adott tájékoztatót az intimtornáról?Én mondtam, hogy elvégeztem a Kriston féle tanfolyamot, ezért ne adott, de azért kíváncsi lennék mi van a tájékoztatóban?

Virág
villes

Helló!

Virág örülök, hogy jót tett a bíztatásunk! Kép

Kísérletezd ki, hogy melyik beállítás-beültetésben a legkényelmesebb neki.

Itt egy finn oldal a hordozókendőmegkötésekről.
http://www.kantoliinakanava.fi/sidontaohjeet?currDir=.
Én mindig bénának gondoltam magam megkötésügyileg, ezért nem is vettem kendőt.
Most már az a baj, hogy ha Alexát a hátamra kötöm a babazsákban, akkor azt hiszi ló vagyok és elkezd ugrálni a hátamon, még cöcög is Kép
Így marad az esernyőkocsi Kép

Pusza
Hajni
tigribigri

Szia Virág!

Én is örülök, hogy találkoztunk!
Intimtornáról mondtam a dokinak, hogy megvettem a könyvet, beleolvastam és feltettem a polcra, de úgy tűnik, nem használ KépKépKép.
Nekem adott egy gyakorlatsort, másfél oldal és szerintem egyszerűbb feladatok vannak benne, mint a könyvben. (ott mindig néznem kellett közben a könyvet, hogy hogy csináljam, ennél pedig felfogom elsőre). Hogy mennyire lesz hatásos, az majd kiderül.
zsana75

Sziasztok!
Virág!
Rákerestem a kismama masszázsra a neten, de sajnos elég borsosak az árak. 6000 körül van egy alkalom (gondolom, az egy óra). De már 51ezerért kapható 10 alkalmas bérletKép
Pedig nagyon jól hangzik. Lehet, hogy azért egyszer kipróbálom, hogy egyáltalán használna-e. Aztán lehet, hogy nem is olyan nagy katarzis az egész és akkor legalább nem fáj utána a szívem.
Azt írták a cikkben, hogy nagyon jól enyhíti a csípőtáji fájdalmakat pl., illetve a savtúltengést, puffadást, szóval az összes problémámat.
Ja, és szülés után is ajánlják, helyretenni a szétcsúszott csontokat.

Én is jártam Kriston Andrea-féle intimtornára. Szerintem nagyon jó volt. A könyv sem rossz, de nem hiszem, hogy ezek a gyakorlatok elsajátíthatóak lennének pusztán a könyv alapján.
Én ott voltam a tanfolyamon, akkor még lelkiismeretesen gyakoroltam is, mégis sikerült magamnak egy klassz kis aranyeret csinálni, ugyanis annak idején épp nem voltam terhes, így nem koncentráltam annyira arra, hogy a terheseknek mit és hogy ajánl Kriston Andrea. Így amikor most, majd' egy évvel később előszedtem a tanultakat, rosszul fogtam neki. Szóval azért ártani is lehet vele, ha az ember rosszul csinálja.

Csak az a gond, hogy egyszerűen nincs energiám hozzá. Pedig nagyon kéne, mert az előző szülés, úgy tűnik, eléggé lestrapált, valahogy megroggyantak ezek a belső izmok. De nekem nem is tűnt fel! Volt ugyan vizeletcsöppenés tüsszentés hatására, de aztán viszonylag hamar el is múlt szülés után. Most viszont, a második terhességem kb. felétől van vizeletszivárgásom, úgy tűnik, ez már nem fog "regenerálódni", úgyhogy legalábbis szülés után kénytelen leszek elővenni a Kriston-féle tornán tanultakat.
Csak hát a kitartás, meg az önfegyelem... Ezek hiányoznak belőlem.

Virág!
Te csinálod folyamatosan a tornát? Van valami trükköd arra, hogy rávedd magad nap mint nap? Csináltad már a szülés előtt is? Ha igen, érezted, hogy volt valami hatása?

Egyébként a múltkor el is felejtettem írni, hogy nekem is úgy tűnt kb. 6 héttel a szülés után, hogy megjött.
Aztán hónapokig nem jött meg utána, szóval szerintem az is lehet, hogy ez még valami, a szüléssel összefüggő folyás vagy vérzés.
Nem kezdtél esetleg fogamzásgátlót szedni? Mert annak is lehet ilyen hatása.
Egyébként én is tanusíthatom, hogy miután tényleg megjött (kb. 8-9 hónappal a szülés után), még szoptattam 1-2 hónapig, Bori semmit sem észlelt az egészből.
Csak azért hagytuk abba a szopit, mert terhes lettem és féltem, hogy elvetélek.

Mackooo
mackooo

Mackooo
Tehát szerinted sem elsajátíthatóak a gyakorlatok könyv alapján? Ez megnyugtató, azt hittem, csak én vagyok ilyen értetlen.
Egyébként érdekes, én pont azért nem áldoztam a tanfolyamra, mert úgy gondoltam, hogy ott is csak el tudja mondani, hiszen nem lát belém, hogy jól csinálom-e. Persze ha elmentem volna, most tudnám, hogy mi az a plusz, ami a könyvben nincs benne. Kép
zsana75

Zsana!
Szerintem nagyon sokat számít, ha a saját füleddel hallod.
Én Kriston Andreánál voltam, fogalmam sincs, hogy a többi intimtornás tréner mennyire jó. Nyilván van közte ilyen is, meg olyan is.
A szomszédom is járt ilyen tanfolyamra, ő valaki máshoz és ahogy beszélgettünk, nekem az derült ki, hogy az ő trénerük korántsem tulajdonított olyan nagy jelentőséget pl. a különböző pózoknak. Pedig én most a saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy egyáltalán nem mindegy. Ha terhesen, amúgy is aranyérre hajlamosan nem hanyattfekvésben meg oldalfekvésben csinálom a gyakorlatokat, akkor valószínűleg nem jön ki annyira az aranyerem. Ahogy abbahagytam, szépen vissza is ment.
Meg olyan is mondott nekik a tréner, hogy a gyakorlatokat akár a reggelikészítés, teafőzés közben is meg lehet csinálni, ő is úgy szokta. Azért Kriston Andrea ennél komolyabban vette a dolgokat.

És annyira jó előadó, annyira jó példákat talál ki a mondókáját illusztrálandó, hogy az ember egyszerűen ráérez ezekre a mozdulatokra, pedig hát tényleg nem tudja bemutatni őket. De nagyon jól körül tudja írni, mit kell érezzen az ember, vagy mit képzeljen el ahhoz, hogy az adott mozdulatot végre tudja hajtani.

Szóval szerintem érdemes elmenni. És inkább az 5 hetesre érdemes, nem a hosszú hétvégésre.
Mert azért elég sokat kell gyakorolni ezeket a mozdulatokat ahhoz, hogy tényleg hatékonyan tudd csinálni.
Az 5 hetes tanfolyam pedig úgy van felépítve, hogy szépen apránként begyakorlod, mindig van egy heted arra, hogy az adott óra anyagát elsajátítsd, aztán arra épül a következő.

És ráadásul nagyon szórakoztató a nő, szóval tényleg nagyon jó kikapcsolódás. Az ember valósággal felfrissül tőle és úgy megy haza, hogy "tényleg, milyen klassz, hogy nőnek születtem". És ezt a feelinget azért nem mindig könnyű elérni. Tavaly a Király utcában volt a tanfolyam, a Deák térhez közel. Nem tudom, azóta költöztek-e. Nem volt olcsó, ha jól emlékszem, 12ezer Ft volt az 5x2 óra. De megéri.

Mackooo
mackooo

Mackooo, Zsana

Mackooo,teljesen egyet értek Veled abban, amit a Kriston Andiról, meg a tornájáról írtál.A könyvbe én is belelapoztam,de nem hiszem, hogy meg tudnám onnan tanulni a gyakorlatokat.Arról nem is beszélve, hogy mindenkinek személyre szóló gyakorlatsort állított össze.Egyébként én úgy emlékszem, hogy Andi azt mondta, állva ne csináljuk a kapott feladatsort, sőt, mindenkinek megadta a megelelő pózt(fekve,oldalt,négykézláb stb)amiben a gyakorlatokat végezni kell.Azt is mondta, hogy a feladatsort este csináljuk, és utána már ne csináljunk semmi megerőltetőt(torna stb)Viszont egy óráról hiányoztam, lehet, hogy akkor voltak olyan gyakorlatok, amiket állva és bárhol, bármikor lehet csinálni,nem tudom.
Sajnos nincs semmilyen trükköm, amivel rá tudnám venni magam a tornára.Kezdetben nagyon lelkes voltam, minden nap csináltam, de ez csak 2 hétig tartott, aztán szép fokozatosan leálltam vele, minden nap azt mondtam:majd holnap:-( Így nagy eredményről se tudok beszámolni. A terhesség alatt is akartam csinálni, de egész korán keményedéseim lettek, magnéziumot szedtem és csomót kellett pihennem, az intimtornától mg rosszabbodott a helyzet, így felfüggesztettem.Tegnap gondoltam elkezdem, végig is csináltam a gyakorlatsort, és teljesen ledöbbentem, hogy még annyira se ment, mint anno:-( Ráadásul végig fájt a varratok helye így nem volt valami kellemes, de legalább a tudat:-) Persze ma még nem csináltam, nem is sok kedvem van hozzá...pedig tényleg kéne..
A kismamamasszázs ára hihetetlen!!Szemétség, hogy minden, ami kismamákkal, anyukákkal , gyerekekkel kapcsolatos, az minden csillagászati.
Esetleg ha járnál úszni?Valahol Budán van egy hely, ahol kismamáknak van úszás és relaxáció-de egy sima uszoda is elég megnyugtató lehet-már annak, aki tud úszni:-)
Ha kismamajógáznál, a Padma jógastúdió honlapját ajánlom.Ha nem kellett volna Kőbányán keresztül csúcsforgalomban átbuszoznom az Örsre én biztos, hogy jártam volna, sokat segített volna a szülésnél is-legalább annyit tudtam volna, mi az a hasi légzés+tudtam volna lazítani:-)Viszont ez se olcsó, ha jól emlékszem, de olcsóbb, mint a masszázs. Én még szerettem csinálni a Tápainé féle terhestornát a 3.trimeszterben, valahogy megnyugtatott(előtte Rubint Réka terhestornáját csináltam, nagyon jó is volt, de ahogy nőtt a baba, egyre kevésbé tudtam csinálni, akkor tértem rá a lightosabb Tápainés terheskazira.Ennek a végén relaxáció is van, nagyon jó!)Ismered?

Zsana
Vilmos (köldöke) jól van?Olvastam a másik fórumon, hogy túlvagytok a sebészeten!Szegény, remélem nem fáj(t)neki!!!Egyébként behívtak Titeket is előbb, vagy sokat kellett várnotok?

Lányok!
Használ(t) itt valaki közületek Gripe Watert hascsikarásra? Szerintetek lehet ezt folyamatosan adni,minden nap 1-2 adagot? A tájékoztatóban az van, hogy ha a panaszok nem enyhülnek 3-4 nap múlva, menjünk a gyerekkel orvoshoz.De melyik gyereknek múlt el a hasfájása 3-4 nap alatt?Én úgy tudom, ez több hónapos projekt szegény babáknál.

Tigribigri
Köszi a linket, de úgy látszik reménytelen eset vagyok, ráadásul Vince egyenlőre a hordozásnak ezt a módját sem szereti:-(Ráadásul nehéz is vele kísérletezni, mert vagy éhes, akkor üvölt, vagy tele van a pocija, akkor meg bukik, ha megpróbálom belepasszírozni valamelyik hordozó alkalmatosságba.Azért nem adom fel:-)
Virág
villes

Virág!
Mi használtuk a Gripe Watert - lehet folyamatosan is. Nálunk nem vált be. A papaveronos, amit a doki bácsi írt fel, az jobban használt. Azt hiszem, hogy homeopátiás is van hasonló. Egyébként a tornáztatás többet ért. Illetve az, hogy hason fekve a kis hátát símogattam - aztán jöttek jó nagy pukik és teljesen rendben lett a pici.
És aztán az, hogy én csökkentettem az étrendemből a tejes dolgokat. Sokkal nyugodtabb lett utána.
Büfizni szokott szopizás után??? Nekem perceket kellett várni, de megérte, ha kivártuk...

A Padma jógastúdiót csak ajánlani tudom. Én is jártam - csak heti egy alkalommal sajnos, de a lazításban, relaxációban, légzéstechnikában sokat segített. Ha még tart órát, akkor a Juditot tudom ajánlani. Nagyon profi!!

Terhesség alatt nem szabad állva vagy ülve csinálni az intimtorna gyakorlatokat. Csak féloldalt fekve vagy négykézláb. Erre vigyázzatok!

Üdv,
J
julie

Szia Villes!
Én a kisfiamnak először Gripe Watert adtam a pocakjára,de nem használt.Minden nap kapott egy kiskanállal.Aztán áttértünk a Infacol-ra az bevált.Most már nincs rá szükség mert 8.-án lesz 5 hónapos és már nem fáj a poci.KépÜdv:Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Virág
Nem hívtak be előbb, azt mondták, nincsenek sokan.
Ehhez képest tömeg volt Kép. Félrehúzódtunk, mert gondoltam éhes lesz. Na, akkor még nem volt, de mikor már alig voltak előttünk, akkor igen, így aztán akkor vettem le a ciciről, amikor szólítottak. 3/4 órát vártunk, kb 2 percet voltunk benn. A kölöknek fel sem tűnt, se akkor, se azóta. A dolog szépséghibája, hogy Betadinnal kellene ecsetelnem, viszont rá is van írva, hogy pici babáknál nem szabad használni, és azóta ezt egy szoptatási tanácsadó is megerősítette, úgyhogy csak simán leragasztom, és kész.
Holnap kell visszamennünk (remélem jobb idő lesz!), de szerintem meg kell ismételni, mert maradt egy kis darab.
Megnyugodtam, hogy te sem csinálod a tornát Kép.
Az elmúlt napokban nálunk is van pocifájás, de én legalább tudom, hogy mitől. Tejfölös chipset ettem - későn jöttem rá, hogy abban van tejpor Kép - és ez nekünk elég is egy néhány napos hasmenés-pocifájáshoz.
zsana75

Sziasztok!
Virág!
Én is hallottam a Padma jógastúdióról, még hozzá nagyon jókat, de sajnos nagyon messze van tőlünk. Jó lenne valami közelebbi. Bár már nem tartom valószínűnek, hogy még szülés előtt belevágok valami újba. Most is teljesen kómás vagyok, de ez lehet az időjárástól is, nem? Amúgy is alacsony a vérnyomásom, gondolom, valami front lehet, és attól még jobban lement.
Mindenesetre most még a kukához is nehezen találtam ki, el sem tudom képzelni, hogy átvágjak a városon.

Mi használtunk Gripe Watert, de nem sokáig. Valószínűleg Bori nem volt olyan igazi hasfájós baba, csak valami átmeneti probléma lehetett, esetleg én ettem valami olyat, ami őt zavarta. Mert én is azt hallottam, hogy a hascsikarás hónapokig kitart, nap mint nap.
Egyébként nekünk is azt mondta a gyerekorvos, hogy adjam neki nyugodtan a Gripe Watert, nap mint nap, de mivel néhány nap elteltével nem is volt rá szükség, felhagytam vele.

Mackooo
mackooo

Sziasztok!

Mostanában az Istvánban szülteket kérdezném, mit vigyek a babának a kórházba? 3-4 body, rugdalozó, sapka, hálózsák OK.
Kell-e törülköző, popsikenőcs, pelenka, alkohol, stb?

Köszi

Hajdina

KépKép
hajdina

Szia Hajdina!

Törölköző igen, a többi az van. Mondjuk én vittem pelenkát tartalékba, de nem volt rá szükség.
Textilpelenkát viszont vigyél 2-3 db-ot.

Zsana
zsana75

Köszi Zsana!

KépKép
hajdina

Én is csatlakoznék Hajdinához a kérdéseimmel!
A gyerkőc cuccain kívül szerintetek mit érdemes vinni? Nem nagyon szeretem a hálóninget. A pizsi nagyon kényelmetlen lesz a gyerekágyas időben?? Sok a vizsgálat, muszály hálóing?? Bár úgy gondolom, hogy a szülést egy póló-hálóingben fogom végigcsinálni, de utána nem abban akarok lenni. Szerintetek hülye ötlet?
Más. Már csak 6 hetem van hátra, mi tagadás, bár nekem ez az első gyerkőcöm,és fogalmam sincs mi vár rám, mégis be vagyok tojva. Mackooo, lehet, hogy találkozunk?? Kép
wica

Wica!
Senki nem szól a pizsi miatt. Viszont a tapasztalatom az , hogy nagyon meleg van a kórteremben.Sokan vannak pólóban és sortban. Ja és nekem azért volt kényelmesebb a hálóing , mert ha átáztam (ami ebben az esetben nem nehéz) nem látszott. De ez csak az én véleményem.
Kanga

kanga0216

Wica!
Akár utcai ruhában is lehetsz. Senki nem szól érte. De tényleg nagyon meleg van - és úgy néz ki, hogy egyre melegebb lesz.
Nincs sok vizsgálat - amiatt főleg nem gond a pizsi.
Viszont a vérzés tényleg lehet kellemetlen. Bár az sem mindenkinél egyformán jelentkezik.
Napközben akár egy kis ruciban is lehetsz - ha a hálóing egyáltalán nem jön be neked.

Ja, és ne legyél betojva!!! Nekem két elég nehéz szülésem volt, de mindkettőnél teljesen rendben volt minden. Fájdalom az van, de azon meg esetleg lehet segíteni. És annyira szép dolog a szülés.
A terhesség végefelé már majd nagyon eleged lesz és alig várod, hogy kibújjon a kis poronty!
Kitartás!!!
J
julie

Kedves Kanga és Julie!

Köszi a jótanácsot és a bíztatást. Akkor maradok a rövidnadrágis pizsinél, a szülésnél meg valami póló. Köszi mégegyszer!

Jó babázást nektek!

W
wica

Sziasztok!
Wica!
Én jún. 4-re vagyok kiírva, úgyhogy lehet, hogy találkozunk. Bár egyáltalán nem bánnám, ha mondjuk két héttel korábban jönne a baba, nem könnyű cipelni a megnövekedett pocakot, pláne, hogy itt a meleg.

Szerintem praktikusabb a hálóing, én az előző babát ősszel szültem és hálóingben voltam. Egyrészt nem kell vesződni a nadrág letolással-felhúzással pl. ha WC-re mész, vagy ha az orvos meg akarja kukkantani a gátsebedet (már ha egyáltalán lesz), másrészt meg én is úgy éreztem (ma voltam CTG-n), hogy elég meleg van a kórházban.
De persze azt vigyél, amiben jól érzed magad.

Lányok, akik már szültetek az Istvánban!
Ma megnéztem a kórtermeket is és volt egy-két elkedvetlenítő élményem.

Egyrészt az alapítványi szobák - igaz, egyágyasak, az egyik ráadásul saját fürdővel-wcvel fölszerelve - de mondjuk nem az a kifejezett hotelszolgáltatás, hogy finoman fogalmazzak, és hát napi 10-12ezerért...
Persze tudom én, azt a pár napot fél lábon is kibírja az ember, meg visszagondolva az előző szülésemre, én úgy úsztam a boldogságban, hogy semmilyen kellemetlenség nem számított.
A sima kórtermek pedig elég kicsik, szinte egymás nyakán vannak az ágyak, már ahogy a kis ablakokon bekukkantva meg tudtam állapítani. Ilyen szűk helyen összezárva hárman, pláne ha meleg lesz, ráadásul még a babákkal együtt...
Na jó, igazából magam sem tudom, mire akarok kilyukadni, valszeg csak a csalódottságomat akartam kiírni.

Viszont a másik dologgal kapcsolatban van kérdésem.
A nővér, aki végigvitt (kb. 18-20 éves kislány, ránézésre nem hiszem, hogy szült, bár természetesen tévedhetek), elmondta (nem, inkább "közölte"), hogy náluk nincs újszülött osztály, a babák a mamákkal vannak. Ezen kicsit megdöbbentem és megkérdeztem, hogy de mi van akkor, ha az ember történetesen nincsen olyan állapotban, hogy ellássa a babáját. Ismét csak "közölte", hogy olyan nincs. Itt a császárosok is 6 óra elteltével megkapják a babát és kész.
Úgy látszik, ő nem tud elképzelni olyan szitut, hogy az anya ne tudjon gondoskodni a gyerekéről. Mi több, olybá veszi, hogy "meg akar szabadulni" tőle.
Hát én el tudok képzelni olyan helyzetet is, az előző szülésem után én hánytam mint a lakodalmas kutya és közben dőlt belőlem a vér. Mozdulni sem tudtam, a férjem támogatott ki a fürdőbe (akkor bent aludt velem, most már nem fog tudni, mert, ugye, már van egy csemeténk, aki itthon fogja várni). Úgyhogy a szülésznő és a nővérek is azt mondták, hogy nem hozzák ki a babát szoptatni, mert úgysem fogom tudni. És igazuk volt.
És lehet, hogy én egy szörnyeteg vagyok mint anya, de akkor kisebb gondom is nagyobb volt annál, hogy jaj, most mi lesz a kislányommal, hogy nem hozzák ki, nem kapom meg. Tényleg annyira szarul voltam, hogy semmi sem bírt érdekelni.

Szóval a kérdés a következő:
Kinek mi a tapasztalata? Tényleg nincs hova visszaadni a babát, még akkor sem, ha a halálodon vagy???

És mondjátok meg őszintén: nem volt nagyon rossz két másik anyukával és a csecsemőikkel együtt tölteni azt a pár napot? Akkor készüljek arra, hogy éjszaka egy szemhunyást sem fogok aludni, mivel valakinek a babája úgyis mindig felébred és éhes lesz, vagy egyszerűen csak egy kis szeretgetésre vágyik?

Ettől most egy kicsit elkenődtem...

Mackooo
mackooo

Mackoo!
Van újszölött osztály , de tényleg üresen szokott állni. Viszont ha indokolt beviszik a babust.
Nálunk az elsőnél (6 éves lesz) a csecsemős mondta éjjel , hogy ő most elviszi a babámat , mert Gergőm akkor indította be a tejecskét és egyhuzamban lógott a szeren.Rámparancsoltak , hogy aludjak és ha bömbizik a kicsi akkor hozzák.
A második (3 lesz) sajna csaszi lett , de nála én ragaszkodtam hozzá , hogy rögtön hozzák , így az első negyedóra után végig velem volt.

Mindkettőnél szóltam a szülésznőnek , hogy 3 ágyasba szeretnék menni , ha lehet fürdővel és mindkétszer sikerült is. Egyformán jól éreztem magam. Sokat dumcsiztunk és jó sokat röhögtünk.

Sok sikert!
Kanga

kanga0216

Mackooo
Hát igen, ilyen az, amikor az ember nem tájékozódik előre Kép.
Nem beszólni akarok, de érdemes lett volna korábban utánajárni ezeknek a dolgoknak.
Ha tényleg gáz van, biztos el fogják vinni a babát, de azt nehezen tudom elképzelni, hogy ne hozzák ki szoptatni. Nekem pl felajánlották a szülés napján, hogy elviszik, amíg kimegyek zuhanyozni, de mondtam, hogy úgysem tudnék kimenni (elég rendesen szédültem), így a baba maradt, én meg másnap reggel zuhanyoztam. Egészen más itt a hozzáállás, mint más helyeken, és ez inkább előny.
Nekem pl. az ötágyas szoba sem tűnt szűknek, jól elvoltunk. Ha fáradt leszel, úgyis fogsz tudni aludni, a sírás pedig a folyosóról is behallatszik. Valóban úgy van, ahogy te is írtad, akkor kevésbé foglalkozik az ember a környezetével.
Próbálj addig megbarátkozni a helyzettel, semmiképp ne idegeskedj ezen előre!

Zsana
zsana75

Mackoo,

Nem kellene ezen idegeskedned. Talán már többen írtunk erről itt a topicban korábban.
Az Istvánban a szülőszobák után a gyermekágyas részleg - finoman szólva - elég rettenet. De azért, ha már ott vagy, akkor elviselhető.
Én az elsőnél 5 ágyasban voltam - néha zavaró volt, ha sok látogató jött be egyszerre. De túl lehetett élni.
Tavaly 3 ágyasban voltam - egy fokkal azért jobb. Szerencsére sosem egyszerre jöttek a látogatók - és nagyon tapintatosak voltak a többi kismamával. Volt, hogy szoptattam és inkább így kimentek. Tehát kezelhető.

A csecsemősök nem szívesen viszik el a babákat. Nálunk egy ikres kismama babái viszont 2-3 napig a csecsemősöknél voltak, mivel a mama nagyon rossz állapotban volt.
Arra számítanod kell, hogy itt nem nagyon foglalkoznak azzal, hogy a kismama kialudja magát. Nekem a lányom egyik nap órákig bömbölt - nem tudtam vele mit csinálni. Mondták, hogy tegyem mellre, mert éhes. De nem kellett neki. Akkor az éjszakás csecsemős jött be megnézni, hogy mi a fenéért van ez a nagy sírás. Õ elvitte és kicsit "kitisztították" a pociját - utána már semmi baj nem volt.

A gyermekágyas részleg nagyon bababarát - de kevésbé mamabarát. Szerintem. De az is lehet, hogy másnak más véleménye van.
Viszont, ha minden jól megy, akkor 72 órát kell bent maradni. Az meg elviselhető. És ezalatt az idő alatt legalább meg tudsz ismerkedni a kis jövevénnyel.

Alvás? Nekem nem volt zavaró a többi baba és mama. Én sajnos magamtól nem tudtam aludni. Valahogy nem ment.

Tehát nyugi és kitartás!!
Üdv,
J
julie

Mackooo
Szerintem se idegeskedj ezen, Julienak igaza van, azt a jobb esetben 3 napot ki lehet bírni.Persze én könnyen beszélek, mert olyan mázlista voltam, hogy egyágyas szobába kerültem(van egy nem alapítványi egyágyas szoba a folyosó végén), de még így sem tudtam aludni:egyrészt mert annyira fel voltam pörögve másrészt mert a folyosóról minden behallatszik, tehát nem sokkal csendesebb ez a szoba sem.Esetleg ha lesz fogadott szülésznőd, megpróbálhatod ebbe a szobába kérni magad.(Én mondjuk 3ágyasba akartam kerülni, hogy azért ne legyen tömeg, de azért legyen kihez szólni, de nem jött össze; így utólag már nem bánom, kevésbé kellett alkalmazkodni.)A 6ágyas szoba nekem is kicsit zsúfoltnak tűnt, de azt hiszem azt is kibírtam volna pár napig:igazából annyira el voltam foglalva a gyerkőccel, meg a szüléssel, nem a kényelmetlenségekre koncentráltam.(A folyosói zuhany pl jégverem:-)
Nem hiszem, hogy nem lehet leadni a babákat, mert csecsemőosztály van és én láttam is ott babákat-maximum görbén néznek Rád vagy egy kicsit erőszakosabban kell kérned, de biztos megoldható.
Egy szó, mint száz, szerintem se aggódj ezen:-)

Zsana
Mi volt múlt héten a kórházban? Vilmos köldöke most már meggyógyult?
Képzeld Vince 6 kiló!Nyugtass meg, hogy Vilmos is hasonló súlyban van:-))

Lányok!
Szerintetek adjak vizet a 8 hetes fiamnak ebben a nagy melegben? Tegnap másfél két óránként cicin volt, ami egy kicsit soknak tűnt, ara gondoltam, lehet hogy szomjas.A védőnő azt mondta, nem jellemző ebben a korban a szomjúság, de amikor meghallotta, hogy milyen sűrűn van mellen, azt mondta adjak neki egy kis vizet.Szerintetek? (Bár holnap már jön a hidegfront:-(((
Virág
villes

Mackoo,

Még valami - miután levittek az osztályra, bejött egy nővér (csecsemős), hogy jól érzem-e magam, hozhatják-e a babát... Persze én már alig vártam, így ez csak most így utólag jutott az eszembe.
Egyébként én is nagyon véreztem a szülés után - még órákig fent voltam a szülőszobán. De, ha ilyen van, akkor úgyis segítenek és szól a szülésznő, hogy figyeljenek rád jobban.
J
julie

Virág!
Próbáld meg a vizet, de csak kiskanállal.
Egyébként nem hiszem, hogy kellene a kis huncutnak. Szerintem csak cicizni akart. Annyi eszük van már ilyenkor is. Kép
Az én fiam 4 hónapig semmit nem fogadott el - csak a vitaminokat tudtam kanálból a szájába adni. Az első kanál után viszont nem volt hajlandó kinyitni újra a száját. Kép
Most 8 hónapos - mindent megeszik kanálból.
Üdv,
J
julie

Sziasztok! Régóta olvasgatom az Istvános topicokat, bár eddig még nem írtam. Mind a három kislányomat itt szültem, az utolsó szülésem épp 7 hete történt. Teli vagyok friss élményekkel Kép.
A szülészet szerintem szuper, minden tekintetben. A gyermekágyi rész tényleg lehetne jobb, de azt a pár napot ki lehet bírni. Alapítványi szobát szerettem volna, de nem volt rá először lehetőség, aztán meg nem akartam kiköltözni a 3 ágyasból. Több előnye van a többágyas szobáknak szerintem. Egyébként meg jókat dumáltunk a többiekkel, nevettünk és próbáltunk egymásnak segíteni. Egy-két csecsemős nővér nem túl barátságos, a többi viszont nagyon.
Aludni a szobákban nem sokat tudtunk, de nem a babák miatt, hanem mert valaki mindig bejött (takarítók vagy látogatók stb). Meg nem is tudtam aludni, mert annyira boldog voltam Kép, csak néztem a kicsit és néha elbóbiskoltam pár órát. Itthon tudtam többet pihenni csak.
Vezso
vezso

Sziasztok!

Virág
Tegnap voltunk utoljára a Heim Pálban, állítólag mostmár minden rendben.
Nem tudom, milyen nehéz Vilmos (illetve tudom: nagyon Kép), négy hetesen volt utoljára mérve. Kedden megyünk úgyis oltásra Kép, majd akkor lemérjük.
Én nem adok neki vizet, nálunk szomjúságra is anyatej van Kép.
Ti is mentek oltásra mostanában? Nagyon nem várom Kép.

Zsana
zsana75

Julie
Igazad volt:-) Nem hozta lázba a víz, csak belenyalt és utána újult erővel követelte a cicit:-)

Zsana
Örülök, hogy Vilmossal minden rendben:-) Mi is jövő kedden megyünk oltásra és én se nagyon várom, nagyon fogom sajnálni.Bár lehet, hogy Vince még ezen is mosolyogni fog, az orthopédiai vizsgálat alatt is végig mosolygott a dokira én meg majd elájultam úgy kitekerte a lábait..
Ma nagyon nyűgös napunk van, most már tuti, hogy hidegfront érzékeny.(Végülis amikor született, akkor is ilyen idő volt)
Nálatok Vilmos már átalussza az éjszakákat? Nálunk már egy párszor előfordult, hogy kihagyta az éjjel 2es evést és csak hajnalban kelt, de ez teljesen véletlenszerű.
Sikerült összehozni a lányokkal a sétát a Városligetben?
Virág
villes

Sziasztok!

Ha valaki nem tudott ott lenni tegnap a felkészítőn: az utolsó 2 előadást felcserélték, jövő héten lesz a csecsemőgondozás, és két hét múlva a fájdalomcsillapítás.

A német RTL-en minden hétköznap reggel 9.30-tól 10.00-ig megy egy műsor Az én babám címmel (csak ma nincs). Olyasmi mint a Szülőszoba volt nálunk, csak a K.A. féle felhang nélkül. Itt a következő részekben mutatják mi van az előző részben születettekkel (papát fürdetni tanítják, stb.), és folyamatosan jönnek be új párok. 1 születés van minden részben, normál vagy császár. Szép kórházak, nyugis szülés, szóval lehet álmodozni...
A National Geographicon is volt egy csodálatos film a napokban Élet az anyaméhben címmel, próbáljátok meg elcsípni ha ismétlik, nagyon jó! 9 hónap belső mozgóképekkel a babáról, rengeteg infó, és a végén egy szülés bemutatása (a felkészítőn vetített film számomra nem sokat ért).

Nekem kb 4 hetem van még, első babát várjuk, kicsit izgulok. Jó hogy ennyi infót írtatok a napokban, örültem neki Kép
Tegnap voltunk UH-on, a BPD 84 mm. Ez alacsonyabb mint amit a korong mutat, de szerintem még normális. Van akinek szintén kisebb volt?

Zsanától (vagy mástól is) kérdezném még, hogy 1 törülköző elég a babának (fürdetésekhez), vagy amikor megszületik és tiszta maszat arra is vigyek valamit?

Üdv

Hajdina

KépKép
hajdina

Sziasztok!

Hajdina
Nekem a 37. héten BPD 86,6 volt (nem tudom, a korong mit mutat).
Törölköző elég egy, feltéve, hogy nem pisili/kakilja le. Ennek elég kicsi a valószínűsége, inkább majd otthon Kép.
A szülőszobán letörlik, gondolom valami kórházi cuccal, de első nap nem fürdik.

Virág
Jó neked, hogy Vince mosolygott az ortopédián, Vilmos ordított Kép.
Nálunk is nyűgi volt az elmúlt két nap, remélem mostmár jobb lesz.
Az éjszaka átalvására én még gondolni sem merek. Este 9-10-től alszik kettőig, utána általában gyakrabban ébredünk. 5-6 körül nagyon éber, én kevésbé. Olyankor vigyorog nagyokat és ütöget, ha nem figyelek rá Kép. Ritkán sikerül visszaaludni 9-10-ig, de többnyire 7-kor feladom és felkelek. Kép
Ismét rossz idők voltak, úgyhogy örültem, ha itt a közelben tudtunk sétálni, nem csak az erkélyig jutottunk Kép.
zsana75

Akkor biztos hogy rendben van, korong szerint a 37. héten 94 mm lenne (de ez biztos egy átlag, és hát a babák sem egyformák).
Köszi Zsana az infókat.

KépKép
hajdina

Sziasztok!

Az Istvánban fogok szülni, és segítségeteket szeretném kérni a kórházi csomag összeállításában. Még hátra van 8 hetem, de gondoltam lassan azért készülődöm.

Arra gondoltam, hogy a következőket viszem:
magamnak: 2 elöl gombos hálóing, 1 köntös, 1 papucs, 1 cs tena betét, tisztálkodószerek, 1 törölköző, puha wc papír, papírzsepi

gyereknek: 1 cs libero mini, 3 56-os body, 2 56-os rugdalózó (össz ennyit vettem ebből a méretből..) 1 törülköző, 1 cs popsitörlő, 3 textilpelenka.

Mi kellhet még?
Ugye adnak mindenféle gyerek-krémeket, vagy azt is vigyem, amit a gyerekorvos felír (pl. popsikrém)?

Nagyon köszi!

Móni

Kép

Kép
mzx

Kedves MZX,

én is csak 2-3 garnitúra ruhát vittem be anno (11 hete), de sajnos sok "baleset" történt, úgyhogy pótlólag kellett még 2-3 rugdalózó, mert hát a kórházban nem tudtam kimosni. Szerintem egy vékony sapit is vihetsz, mert fürdetésnél, ami a folyosó végén van, mindig megmossák a buksiját is, és nehogy megfázzon.
Pelenkát adnak, meg popsikrémet, és alkoholt is a köldökápoláshoz is.
Nekem a magamnak vitt 2 törülköző is kevés volt (vérzés....) úgyhogy ezt is utólag hozattam még be. Jó ha viszel külön papucsot a zuhanyzáshoz is.

Hát, kb. ennyi jutott eszembe, de más is biztos ír még.

Könnyű szülést, és szép, egészséges babát kívánok neked!

Üdv:

Anita
delma

Anita, köszi!
Nem mi fogjuk fürdetni a babákat? Örültem volna, ha apának valaki megmutatja, hogy hogy kell majd csinálnia.

Móni

Kép

Kép
mzx

Szia MZX:-)
Mindenképp vigyél evőeszközt is,meg poharat, mert ebédet adnak, de evőeszközt nem.Szerintem is több törülköző kell-én külön vittem egyet "lentre".És a külön papucs a fürdőhöz is nagyon jó ötlet!
A gyerkőcöket a csecsemősök fürdetik, de Te és az Apuka is bemehettek megnézni, hogyan csinálják.
Szép szülést és gyönyörű egészséges babát kívánok Nektek!:-)

Zsana
Ismerős a napirend:-)Nálunk sem alszik vissza a gyerkőc a hajnali szopi után, pedig kezdetben még visszaaludtunk 9ig,10ig:-)De szép is volt!Viszont rájöttem, ha 11 körül tesszük le este, kihagyja az éjjel 2es evést, így már elviselhetőbb, ha reggel már nem alhatok vissza:-)
Hát igen, az időjárás elég cifra, bár ma ki lehetett menni,de tegnap nagyon szenvedtem a szobafogságtól.
Lehet, hogy holnap összefutunk az orthopédián.HA jól emlékszem, Ti is 6-án mentek csipőuh-ra?
Virág
villes

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?