Szia Juli!
Nem tudom, hogy vagytok anyagilag eleresztve, meg hogy hány gyerekre tervezitek a cuccok arzenálját! Első tanácsom, főként, ha a kassza nem végtelen
, ne feltétlenül új holmikban gondolkodj. A babakocsi kínálat lenyűgöző, de az ára is,. Használtan itt a neten is szuper darabokat lehet találni, és nem lesz boldogtalan a gyerek, hogy nem ő az első, aki benne ült. (én is árulom az első kocsimat a babaaprón, mert az ikreknél az már nem játszik). Babakocsi választási szempontok, az anyagiakon kívül:
-hol laksz, hol fogod használni? (terep, amin tolod, ehly , ahol el kell férni, lift, lépcső, stb)
-hol fogod tárolni?
- hol fogod szállítani (autó, vagy BKV9
- mire hazsnálod (séta, erdei futás, ügyintézés, vásárlás) hova hogy fér be, mit bír ki, stb.
- mi az amit kapsz esetleg, ha semmi, talán érdemes a nagyon kombinált kocsin gondolkozni (gyerekülés, mózes, szóval multifunkci)
Nekem több kocsim is van, illetve volt. Nagyon szeretem a Peg peregonak a Plico Maticját, az újabb variációja Sherpa névre hallgat, a legújabb meg azt hiszem P3 címen fut.
Ami a ruhákat illeti: Nem tudsz vkitől örökölni? A legkisebb méretet ugyanis abszulút nem lehet kihasználni, rövid ideig hordja, és semmit nem csinál benne, ami tönkre tenné. Mi ezt a barátnőimmel adjuk-vesszük egymás közt. Aztán ahogy egyre nagyobbak, jobban amortizálják a cuccokat, meg jobban számít, hogy fiú vagy lány, de azért még így is rengeteget örökölünk unokatesóktól, barátoktól, stb. Én szívesen költök a gyerekeimre, de fontosabbnak tartom, hogy járjanak úszni, hangversenyre, tornára, játszóházba, stb, minthogy vadiúj göncöt csúszkáljon szét a kertben, meg az oviban.
Érdemes beszerezni egy kelengye listát, aztán megkérdezni olyat, aki uolyan évszakban szült, mi az amit valóban használt! Hirtelen ennyi! Örülök, hogy jó az AFP-d! Ez a legfontosabb4
Üdv: Claire